Gość: tomek IP: *.centertel.pl 19.02.17, 23:38 witam, czy ktoś kupił mieszkanie na aleii jesionowej w zabrzu, interesuję się tą nieruchomością stąd pytanie? warto kupić tam mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc1234 Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.static.ip.netia.com.pl 06.03.17, 12:51 Jak narazie to wielka lipa, krętactwo i kłamstwa PREM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 06.03.17, 22:55 kupiłeś tam skąd masz takie info zastanawiam się nad mieszkaniem tam stąd pytam Odpowiedz Link Zgłoś
myslpozytywnie1234 Re: aleja jesionowa - mieszkania 08.03.17, 18:24 Maja opóźnienie i to spore bo do końca grudnia wszystko miało być gotowe, a oni jeszcze w lesie. Ponoc teraz ma sie cos ruszyc. Poza tym to nie da się jeszcze za wiele powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 09.03.17, 22:37 hahah ponoć część mieszkań jest sprzedana ale się pytam co z tymi ludźmi którzy rzekomo je kupili tyle czasu czekają, słyszałem że tam problem jest też z gruntami, ktoś kupił tam mieszkanie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
myslpozytywnie1234 Re: aleja jesionowa - mieszkania 10.03.17, 16:54 Nie tylko część mieszkań jest sprzedana a wiekszosc, a co do gruntu to na razie jest dzierzawiony od miasta, zostanie wykupiony jak wszystkie trzy budynki będą w stanie surowym zamknietym. A co byś zrobił na miejscu tych ludzi ? Nie czekał bys? 😃 Poza tym jest coś takiego jak umowa deweloperska która wszystko reguluje i na podstawie której wszystko da się wyegzekwować, kary za opóźnienie tez. A którym mieszkaniem jesteś zainteresowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciu Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.play-internet.pl 22.03.17, 21:17 Na Jagiellonskiej kolo SCCS mają coś nowego budować. Tam się zainterenu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 23.03.17, 20:50 Kiedy oddają i kto to robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 13.03.17, 20:19 Szukam nie dużego mieszkania coś na 2 pokoje i stąd zapytuje, czy ktoś wie dokładnie kiedy te mieszkania oddadzą w jakim miesiącu ?? Czas wyprowadzić się od rodziców :))) Odpowiedz Link Zgłoś
myslpozytywnie1234 Re: aleja jesionowa - mieszkania 14.03.17, 03:09 Mają oddać niby do końca czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 14.03.17, 17:57 Super dzięki za info muszę tam jeszcze raz podjechać bo strasznie powoli to idzie tam i obawiam się ze znów czerwiec będzie datą niepewną ale jeszcze raz dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.17, 11:12 Miał być luty 2017, pozniej jednak kwiecień , czerwiec a teraz Pani Prezes przekonuje ze na pewno wrzesień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 15.04.17, 19:47 Skąd takie informacje warto tam wchodzić w to?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.static.ip.netia.com.pl 17.04.17, 22:10 Mieliśmy kupić tam mieszkanie , prowadziliśmy rozmowy z Premem w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 17.04.17, 22:37 cześć można więcej info na email tomekwojtas1@onet.pl , jak się skonczylo kupiliscie mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.zabrze.vectranet.pl 26.03.17, 15:28 ja właśnie wpłaciłam pierwszą ratę. nie goni mnie czas a nie dostanę innego mieszkania za taką cenę za metr w takiej lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 29.03.17, 23:45 cześć, jaka jest forma wpłat rat i kiedy mieszkanie będzie oddane ?? które wybrałaś mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pg Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 01.04.17, 22:58 Czesc. Czy to bezpieczna inwestycja? Nie ma zbyt wielu informacji.o tym deweloperze w sieci. Ma ktos z Was dokladne dane, jak sa wykonczone mieszkania? Jakie ogrzewanie? Miejskie czy gazowe? Jaki termin realizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machine11 Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.04.17, 15:38 inwestycja nie podchodzi pod ustawę deweloperską. brak funduszu powierniczego. można utopić kasę za umowę przedwstępną i sporo czasu na czekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 19.04.17, 19:42 ??? ile trzeba będzie czekać ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuczek Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.16.73.242.tmi.telenormobil.no 02.06.17, 21:08 Prawnikiem w firmie, która buduje to osiedle, jest Pan Jakimiszyn. Jego tata to porządny biznesmen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły mieszkan Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.17, 10:56 oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.17, 11:20 Byłam zdecydowana na kupno juz w kwietniu rok temu, termin ukończenia miał być w lutym 2017. Na szczęscie ostrożnie podeszliśmy do tematu ,,, przez rok: kilka zmian terminu oddania , ciagły nacisk na wpłacanie pieniędzy , problem z regulacja prawną gruntów , kłamstwa co do najmniejszych drobiazgów . W skrócie jedna wielka lipa,, po roku czekania na mieszkanie rezygnujemy bo jak na razie końca budowy nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 15.04.17, 19:54 Cześć czy można prosić o pilny kontakt tomekwojtas1@onet.pl dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSwu Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.play-internet.pl 23.04.17, 18:30 My również rezygnujemy z mieszkania, proszę o kontakt sabina.jastrzebie@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.17, 15:07 Hej , czy ktos coś wie jak idzie budowa i co z terminem? Odpowiedz Link Zgłoś
myslpozytywnie1234 Re: aleja jesionowa - mieszkania 03.06.17, 16:34 Termin bez zmian koniec września wg Pani prezes, a budowa ruszyła, obecnie są kładzione instalację w budynkach więc coś się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
threel Re: aleja jesionowa - mieszkania 18.07.17, 09:44 Termin to obecnie koniec roku 2017 r. Mam pytanie do tych co wpłacili zadatek i zrezygnowali. Odzyskaliście swoje pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalos Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.17, 00:12 Ja wycofałam się jakiś czas temu i odzyskałam zadatek ,, ale Pani Prezes do ostatniej chwili zapewniała że nie potrzebnie rezygnuje bo termin wrzesniowy jest 100procentowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 19.07.17, 22:22 kto tak powiedział ze koniec roku 2017 ?? kiedy będą robić elewacje w zimę ?? wykończenie w środku wylewki w zimę ??? bruk w zimę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.17, 22:50 Znowu termin-ściema. Pod koniec roku powiedzą że kwiecien 2018. Ja już tam przerabiałem 5 terminów oddania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 20.07.17, 09:43 masz tam zaliczkę kupione czy jak ?? robi się tam coś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.17, 20:15 Skąd informacja, że termin na koniec roku? Odpowiedz Link Zgłoś
threel Re: aleja jesionowa - mieszkania 21.07.17, 21:27 Termin koniec roku 2017 to termin dla obecnie zainteresowanych. Ja mam rezerwacje póki co i waham się czy sie zadatkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 23.07.17, 00:03 ja ostatnio jak słyszałem oddanie miało być wrzesień, nawet z dobrym wiatrem sierpień ale pytam się gdzie elewacja i jej wykończenie o bruku nie będe mówił i zagospodarowaniu terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
threel Re: aleja jesionowa - mieszkania 26.07.17, 09:32 Generalnie mi sie nie spieszy ale najbardziej boje się opcji, że oddadzą mieszkania bez dróg (mam nadzieje, że mieszkania bez wad budowlanych, bo to chyba ich pierwsza inwestycja) i więcej ich nie zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
threel Re: aleja jesionowa - mieszkania 21.07.17, 21:33 Też mnie to zastanawia. Wiem, że coś tam teraz wykańczają w środku ale pogoda jest na robienie elewacji np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.17, 23:32 robią elektrykę , i z tego co rozmawiałam z tym elektrykiem to on sam robi wszystkie budynki , całą elektryke ... więc trochę mu zejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sda Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 27.07.17, 11:37 O boże dramat ciekawe kiedy to skończą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.17, 14:23 Obecnie termin to koniec roku, a w najgorszej wersji to pierwszy kwartal 2018... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asf Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 27.07.17, 23:59 skad masz takie info co z terminem sierpniowym bądź wrzesniowym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.17, 12:38 Wczoraj dzwonilem i pytalem sie o mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 😂 Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 28.07.17, 19:13 Hahahha te mieszkania miały być gotowe na marzec jak dobrze pamiętam 😂😂😂😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
threel Re: aleja jesionowa - mieszkania 29.07.17, 13:24 Mieszkania beda gotowe jak zaczna placic podwykonawcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.17, 15:12 A skad wiesz, ze nie placa? Tam caly czas kreca sie rozne firmy. Ostatnio robili tynk w tym pierwszym bloku i mieli zaczynac srodkowy, tak samo z elektryka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7$(( Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 29.07.17, 19:56 A co jest powodem że to oddają tyle czasu, ten gotowy co ma elewacje czemu tam nikt nie wchodzi mieszkać? Odpowiedz Link Zgłoś
threel Re: aleja jesionowa - mieszkania 31.07.17, 11:13 Tam sie kreca (krecily w ostatnich tygodniach) jakies 3 osoby z firmy, ktora poprawiała budynek 17b i elektryk, jak ktos pisal nizej. Jesli byłaby wola oddania budynków w najblizszym czasie, to powinno sie tam kurzyc od roboty przy takiej pogodzie! Ostatnio jak tam zajechalem to pochodzilem sobie po budynku 17b (otwarte drzwi, nikogo nie bylo) i wam powiem, ze nie dobrze to wyglada. Ostatnio postawione budynki budowała zdaje sie Proxima, dzwoniłem tam kilka razy ale nie odbierają telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
threel Re: aleja jesionowa - mieszkania 31.07.17, 11:16 Bo znam jednego, który zna też sytuacje innych. Pogadajcie z ludźmi z "ukończonych domków". Jeden nie ma ogrzewania, inny elewacji (robią je sami), trzeci czeka na poprawki budowlane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.static.ip.netia.com.pl 31.07.17, 22:35 Ja tez rozmawiam z różnymi podwykonawcami. Jednym nie zapłacili, innemu z grubym opóźnieniem. Pierwszy wykonawca aedes założył sprawę sądowa bo nie płacili (można sobie znaleźć ma internecie sporo informacji) , proxima odeszła bo prem miał problem z wypłata kasy ( prem przekonuje ze to oni zrezygnowali z proximy bo nawalali a prawda jest taka ze faktycznie nie dotrzymywali terminów no prem spóźnial się z wyplata). Slyszalam ze okna wstawili tylko dlatego bo chcieli uzyskac kredyt a żaden bank im nie udzieli kredytu na budowę w rozsypce wiec musieli zrobić stan zamknięty. Termin oddania był w lutym 2017 do teraz jakoś roboty nie idą wiec to samo mówi za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz jjjjjjjjjj Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 02.08.17, 22:33 Tak syf i oszusci Nie płacą podwykonawcą i kasy na budowę nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afa Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 26.08.17, 14:39 dzieje się coś tam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.17, 08:12 Tak, planuja oddac juz w pazdzierniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfasfs Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 05.09.17, 19:10 całość... naprawdę tam nie ma bruku, elewacji a środek jest już zrobiony ? Odpowiedz Link Zgłoś
threel Re: aleja jesionowa - mieszkania 06.09.17, 12:17 Oddac beda chcieli, żeby pozgarniać od ludzi kasę. Bez elewacji, dróg za to z obietnicą, że na pewno to zostanie zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fas Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.static.mgcentrum.3s.pl 10.10.17, 10:30 wprowadzają się tam już ??? stoi to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisa Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic-zab-02.vectranet.pl 14.11.17, 15:14 Czyli wrzesień/ październik to był kolejny termin ściema ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kom Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 17.11.17, 00:02 teraz grudzien, barierki dali juz na balkony haha Odpowiedz Link Zgłoś
kamar1885 Re: aleja jesionowa - mieszkania 27.02.18, 22:02 Witam, czy ktoś na chwilę obecną wie jak wygląda sytuacja na Jesionowej alei? Oglądałem tam mieszkanie i po rozmowie z deweloperem to to osiedle to bajka. Niestety posty na forum tego nie potwierdzają.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic-zab-02.vectranet.pl 28.02.18, 14:46 Ja tam przejeżdżam co jakiś czas , ale jak na razie nic nie ruszyło. Budowa widmo... Odpowiedz Link Zgłoś
gmr75 Re: aleja jesionowa - mieszkania 03.03.18, 09:42 Na Jagiellońskiej coś ma się budować. Teren już ogrodzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kars Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 04.03.18, 19:57 daj se spokój chłopie z tym ja rok temu też byłem zainteresowany, jak rok temu stało tak stoi dalej to samo :) :) :) co ci deweloper powiedzał ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamar1885 Re: aleja jesionowa - mieszkania 07.03.18, 15:11 Ponoć w kwietniu oddają pierwszy budynek. Reszta ma być do czerwca i zaczynają już z ociepleniem tych 3 budynków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ron Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 08.03.18, 00:39 Hahahaha ten co ma elewacje tak stoi już od 1,5 roku i jakoś tam ludzie dalej nie mieszkają. Jest ktoś co kupił tam mieszkanie niech da znać jak tam to wygląda, bo przejeżdżając codziennie tam od 1,5 roku bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic-zab-02.vectranet.pl 21.03.18, 17:26 Mi mowili ze bedzie gotowy w kwietniu ale rok temu ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenig Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 05.03.18, 16:32 Nie kupuj tam mieszkania bo to jest jeden wielki przekręt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkm Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.arkas.pl 21.03.18, 23:32 i jak tam dzieję się coś tam ?? jak to tam wygląda ?? przejeżdzałem tam ostatnio i tak samo jak było tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz0909091 Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.18, 14:27 Osoby - potencjalnie - zainteresowane z dobrego serca ostrzegam. Tematem zainteresowalem sie w 2013 roku - planowalem zakupic dom, a lokalizacja i.. wizualizacje mnie przekonaly. Stan wowczas (zaawansowania robot) nie roznil sie znacznie - tzn powstawaly partery budynkow z mieszkaniami, domki juz staly. Bylem bliski decyzji o zakupie domu za ponad 500tys zlotych w stanie deweloperskim. Wplacilem zadatek rezerwacyjny /kilka tysiecy zlotych/. I - palec Opatrznosci - przypadkowo znalazlem jeden z domow ,,przyszlych sasiadow" wystawiony na owczesnej wersji olx czyli tablica.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana146 Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.18, 10:59 Właśnie podpisaliśmy umowę rezerwacyjną na mieszkanie na tym "osiedlu" Wszystko wyglądało zachęcająco, ale w tej chwili mamy wątpliwości co do terminu oddania całości inwestycji. Czy ktoś ma jakieś informacje na temat aktualnej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.18, 18:16 Zalezy od bloku, pierwszy i drugi ma juz odbior zrobiony. W pierwszym juz podobno mieszkaja, w drugim zaczelo sie podpisywanie umow przyrzeczonych. Ja swoja juz podpisalam. Opoznienia byly spore to fakt, ale chyba idzie wszystko powoli, ale do przodu. Z tego co wiem to glownie dzialaja w srodku budynkow, elewacja chyba bedzie robiona na koncu, stad nie widac tak efektow z zew. Odpowiedz Link Zgłoś
myslpozytywnie1234 Re: aleja jesionowa - mieszkania 29.03.18, 15:42 Nie balas sie podpisac umowy przyrzeczonej na nie do konca zrobione mieszkanie, albo ze np ogłoszą upadlosc i zostaniesz z tym co jest a nie jest do konca dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 29.03.18, 22:56 To jest jakiś kosmos, kto to odebrał jak ci ludzie tam mają zamieszkać bądź już mieszkają, nie ma elewacji brak miejsc parkingowych nie ma dojścia do wejścia do budynku jakąś rzeź, co jak coś się komuś stanie na tej budowie bo tak to należy nazwać na chwilę obecną, całe szczęście zrezygnowałam Odpowiedz Link Zgłoś
goska209 Re: aleja jesionowa - mieszkania 04.04.18, 08:45 Czy jest mozliwy odbiór budynku bez wejścia, bez elewacji i nawet bez chodników? A co z przepisami przeciwpożarowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: 165.225.84.* 24.05.18, 16:24 Dzwoniłam dziś, tj. 24.05.2018, do Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego w Zabrzu z zapytaniem o pozwolenie na użytkowanie tych budynków, póki co żaden z budynków nie został do nich jeszcze zgłoszony.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.centertel.pl 24.05.18, 22:19 hahahaha najlepiej jakby ktoś sie wypowiedział z mieszkańców, ciekawie to wygląda. Jaja jak berety przecież naprawdę oni to cyba kończą w 1 osobę :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
damianq Re: aleja jesionowa - mieszkania 23.05.19, 21:25 Proszę o aktualne info z 2019r. Sytuacja wygląda zaskakująco, czy któryś z 4 budynków oddano? Jaki termin oddania obecnie deklaruje deweloper i jak usprawiedliwia kilku letnie (jeśli dobrze szacuję) opóźnienie? Proszę też o informację, kogoś, kto interesował się tematem od początku - jaki początkowo termin oddania deklarował deweloper? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławekb Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.19, 11:16 sprawa ciągnie się od 2012 roku...raczej nic z tego nie będzie. Zero kontaktu z prezesem po podpisaniu aktu notarialnego! Odpowiedz Link Zgłoś
damianq Re: aleja jesionowa - mieszkania 19.06.19, 22:24 Jak to możliwe (w sensie prawnym), że inwestycja jest nieskończona, budynki niepomalowane, odpada od nich styropian, teren w rozsypce, a ludzie tam mieszkają, układają sobie kwiatki, leżaki na niepomalowanych balkonach..., i do tego deweloper, który jak gdyby nigdy nic zabiera się za budowę kolejnych budynków w okolicy? Kruczki w umowach, opieszałość sądów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszonea1 Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.215.207.134-internet.zabrze.debacom.pl 31.03.20, 12:04 dzien dobry czy ruszyło sie coś, są tam jakieś mieszkania do sprzezdaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekajacy na pieni Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.20, 15:08 Przestrzegam przed firmą PREM Sp. z o.o. z siedzibą przy Wolności 282c, 41-800 Zabrze. Nim wyłożycie Państwo choćby 1pln na zakup Mieszkania/domu od ww. firmy proszę przemyśleć czy na pewno jesteście Państwo w stanie zaryzykować swoje pieniądze – jak myślę przy zakupie mieszkania nie małe. I czy macie dobrą farbę do zakrycia siwych włosów, których się z pewnością dorobicie chcąc kupić od nich nieruchomość. Deweloper miał oddać gotowe mieszkanie w marcu 2020 a do tej pory są z inwestycją w lesie // wisniowaaleja.pl . Odkąd wpłaciliśmy kwotę rezerwacji kontakt z Panią prezes się urwał. Ani razu nie poinformowała nas o jakimkolwiek opóźnieniu. Po kilku miesiącach od pierwotnego terminu oddania podjechaliśmy na spotkanie by się dowiedzieć jak z finansowaniem inwestycji z ich strony, kiedy działka zostanie wykupiona od miasta, do kiedy mają promesy bankowe skoro jest opóźnienie inwestycji. Jednak szanowna P. Prezes nie potrafiła odpowiedzieć nic po za „mam nadzieję, że do końca grudnia skończymy bo tak mamy umowę z bankiem”. Nie potrafiła odpowiedzieć co się stanie kiedy nie zakończą inwestycji, czy zostaniemy z kredytem i mieszkaniem w budowie. Dodam, że kobieta która sprzedaje te mieszkania, pojęcia nie ma co sprzedaje. Na wizualizacjach ścianka, na niej telewizor a na żywo nie ma ściany a P. Prezes mówi, że w projekcie przecież jej nie ma. Dopiero po przedstawieniu jej projektu budowlanego (który mieliśmy na mailu) dzwoni do wykonawcy, czy domurują ową ściankę, bo przecież upierdliwi kupujący chcą to co było w projekcie. Wypowiedzieliśmy umowę rezerwacyjną – P. prezes nie potrafi odpisać na maila, nie odbiera poczty. Ba poinformowała nas telefonicznie, że nie wie gdzie ma pocztę?! Prezes firmy nie wie gdzie ma urząd pocztowy. Pomimo, że dostała na maila nr poleconego wraz z adresem UP w którym oczekuje list. Jawnie i bezczelnie nie odbierała do ostatniego dnia pisma z poczty. Szanowni Państwo, przestrzegam przed firmą PREM Sp. z o.o. z siedzibą przy Wolności 282c, 41-800 Zabrze. Zastanówcie się dwa razy nim wpłacicie mim pieniądze. Szanowna P. Prezes. Czekamy na nasze pieniążki. Numer konta Pani zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JagodaBN Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.20, 15:29 Przestrzegam przed firmą PREM Sp. z o.o. z siedzibą przy Wolności 282c, 41-800 Zabrze. Nim wyłożycie Państwo choćby 1pln na zakup Mieszkania/domu od ww. firmy proszę przemyśleć czy na pewno jesteście Państwo w stanie zaryzykować swoje pieniądze – jak myślę przy zakupie mieszkania nie małe. I czy macie dobrą farbę do zakrycia siwych włosów, których się z pewnością dorobicie chcąc kupić od nich nieruchomość. Deweloper miał oddać gotowe mieszkanie w marcu 2020 a do tej pory są z inwestycją w lesie // wisniowaaleja.pl . Odkąd wpłaciliśmy kwotę rezerwacji kontakt z Panią prezes się urwał. Ani razu nie poinformowała nas o jakimkolwiek opóźnieniu. Po kilku miesiącach od pierwotnego terminu oddania podjechaliśmy na spotkanie by się dowiedzieć jak z finansowaniem inwestycji z ich strony, kiedy działka zostanie wykupiona od miasta, do kiedy mają promesy bankowe skoro jest opóźnienie inwestycji. Jednak szanowna P. Prezes nie potrafiła odpowiedzieć nic po za „mam nadzieję, że do końca grudnia skończymy bo tak mamy umowę z bankiem”. Nie potrafiła odpowiedzieć co się stanie kiedy nie zakończą inwestycji, czy zostaniemy z kredytem i mieszkaniem w budowie. Dodam, że kobieta która sprzedaje te mieszkania, pojęcia nie ma co sprzedaje. Na wizualizacjach ścianka, na niej telewizor a na żywo nie ma ściany a P. Prezes mówi, że w projekcie przecież jej nie ma. Dopiero po przedstawieniu jej projektu budowlanego (który mieliśmy na mailu) dzwoni do wykonawcy, czy domurują ową ściankę, bo przecież upierdliwi kupujący chcą to co było w projekcie. Wypowiedzieliśmy umowę rezerwacyjną – P. prezes nie potrafi odpisać na maila, nie odbiera poczty. Ba poinformowała nas telefonicznie, że nie wie gdzie ma pocztę?! Prezes firmy nie wie gdzie ma urząd pocztowy. Pomimo, że dostała na maila nr poleconego wraz z adresem UP w którym oczekuje list. Jawnie i bezczelnie nie odbierała do ostatniego dnia pisma z poczty. Szanowni Państwo, przestrzegam przed firmą PREM Sp. z o.o. z siedzibą przy Wolności 282c, 41-800 Zabrze. Zastanówcie się dwa razy nim wpłacicie mim pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.20, 13:30 Witam, czy mogę prosić o kontakt w sprawie Państwa opinii? kaaaasie507@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfasdfa Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.61.35.193.ip4.teleport.net.pl 01.09.20, 20:58 to jest dramat co tam sie dzieje na jesionowej dramat makabryczny współczuje ludziom ktorzy kupili ten bubel w marcu 2017 miałem to kupować i do dziś przejeżdżając tam mam gęsią skóre toż to tak samo wyglada jak 3 lata temu prawie Odpowiedz Link Zgłoś
damian78p Re: aleja jesionowa - mieszkania 22.10.20, 02:00 Dokładnie, też byłem bliski zakupu. Ale podstawa w takich sytuacjach - patrzysz na poprzednie inwestcyje dewelopera (jesionowa aleja), grzebiesz w necie i analizujesz czy były opóźnienia, jakie itd. W tym wypadku, nie wiele trzeba, przecież Jesionowa aleja miała być skończona chyba w 2016, a 4 lata później wygląda tragicznie. Wgl. cała historia z PREM ma głębsze dno i sięga aż czasów prezydenta Gołubowicza i jego zabójstwa, polecam się zainteresować. Firma wydaje się być nie tyle super niezaradna, co wygląda to na ustawkę i da się wiele puzzli połączyć grzebiąc w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darius Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.215.207.30-internet.zabrze.debacom.pl 01.11.20, 15:20 Dla potencjalnych klientów nieruchomości przy Heweliusza . Te 4 budynki przy Lawendowej też budowała firma prem Odpowiedz Link Zgłoś
regnal Re: aleja jesionowa - mieszkania 05.12.20, 14:33 Dla zainteresowanych www.gloszabrza24.pl/wydarzenia/20820-w-dzisiejszym-glosie-mieszkancy-walcza-z-deweloperem-miasto-nie-gasnie-oszusci-czyhaja-w-internecie-a-gornik-trzyma-sie-podium-ekstraklasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.dynamic-1-kat-k-5-3-0.vectranet.pl 09.01.21, 13:54 Proszę mi powiedzieć czy ktoś z Państwa ma zarezerwowane mieszkanie na Wiśniowej Alei? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onaonaona Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.sileman.net.pl 10.08.21, 22:15 Tak ja mam, ale wciąż czekam, de facto wg Prem to niby tylko na odbiory. Instalacja elektryczna już gotowa, co z resztą nie wiem. Prezeska z Prem to tylko słup dużej machiny. Zresztą widać że nie ma pojęcia o niczym!!! Uważam że 1szy budynek sprzedają, bo musi zasponsorować kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmor Re: aleja jesionowa - mieszkania 09.05.22, 18:31 prezeska tez tam mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
matik1234 Re: aleja jesionowa - mieszkania 15.01.21, 15:31 Proszę o kontakt na matik1234@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jhhhhs Re: aleja jesionowa - mieszkania IP: *.215.207.242-internet.zabrze.debacom.pl 25.11.21, 17:32 I jak am co ciekawego w premie? Odpowiedz Link Zgłoś