Dodaj do ulubionych

Zabrze latem smród gówna a zimą największy smog

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.17, 22:06
Najbardziej skażone miasto w Polsce i w Europie.
Co wy na to ?
Czy można oskarżyć Samorząd , Urząd Miasta o bezczynność
działanie na szkodę - celową Mieszkańców
Dzieci....
Wstyd.
Bieda ...Smród...Patologia.
Przykro...Zwłaszcza patrząc na bezczynność Prezydenta.
Inne miasta mają drony monitorujące skażenie i umieją namierzyć winowajców.
U nas nic .......
Obserwuj wątek
    • mjunhy Re: Zabrze latem smród gówna a zimą największy sm 09.12.17, 18:36
      Jak widzę takie ogłoszenia "Usuwanie Filtrów DPF FAP EGR DTC" na OLX.PL to wiem że nadal będzie smog nie tylko w Zabrzu.
      • Gość: twoje Re: Zabrze latem smród gówna a zimą największy sm IP: 178.218.239.* 25.12.17, 19:41
        Smog w bardzo małym ułamku jest zależny od samochodów... to raczej zależy od tego czym palimy w piecach... poza tym Zabrze prowadzi politykę antysmogową przecież, ale to trzeba bardziej wyedukować mieszkańców, plus koszta węgla czy gazu są dla niektórych tak zaporowe że palą jakimś gównem typu mazut
    • Gość: mjunhy Re: Zabrze latem smród gówna a zimą największy sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.17, 19:19
      Kiedyś jak się wrzuciło węgiel do pieca to aż strzelało i od razu się zapalał a teraz kupiłem węgiel tona aż 900 złotych i po wrzuceniu do pieca z trudnością się rozpala powodując zadymę i smog. Kupiłem nowy piec, komin przeczyszczony przez kominiarza ale co z tego jeśli w sprzedaży mamy bardzo słabą jakość węgla który zanim się rozpali to mocno dymi. Górnicy nas oszukują bo wraz z wejściem ustawy antysmogowej węgiel mocno zdrożał i jeszcze wszystko im się należy, barbórki, trzynastki, czternastki, dotacje po 10 tysięcy za zaległy węgiel, wcześniejsze emerytury a zwykły ciężko pracujący pracownik w prywatnej firmie zarabia minimalną krajową lub mniej i nic mu się nie należy. Te drony trzeba by skierować do kopalń żeby namierzyli winowajców.
      • Gość: mieszkaniec Re: Zabrze latem smród gówna a zimą największy sm IP: 178.218.239.* 25.12.17, 19:39
        Jeżeli chodzi o smog... to wina jest też że źle palimy w tych naszych piecykach, wszyscy palą od dołu... a to błąd, ja mam węglowy piecyk, palę od góry i całkiem inny dym idzie z komina, plus oszczędności są gdzieś w granicach 15-20% (w porównaniu z poprzednimi sezonami)... A co do górników, to zwykły dołowy górnik nie ma nic do kaloryczności węgla... to zależy od całego złoża a nie od górnika!!! Słyszałem, że najlepszy węgiel mają na KWK Wesoła, tam węgiel jest tak tłusty że czasami jak spotykam górników w autobusie to wyglądają jakby powieki malowali.
        • Gość: 4ntysmog Re: Zabrze latem smród gówna a zimą największy sm IP: *.wieszowanet.pl 21.01.18, 10:43
          Rozpalanie od góry pozwala dopalać gaz wydobywający się z węgla po podgrzaniu, który jest zmuszony do przejścia przez żar. Gęsty dym z komina to niespalony gaz, który truje i nie został wykorzystany.
          Jest dużo informacji na ten temat w internecie.
          Jak przekonać tych którzy nie dbają o to?
    • aktyntasza Re: Zabrze latem smród gówna a zimą największy sm 10.12.17, 12:04
      Najbardziej skażone miasto w Polsce i w Europie
      - Ja na to że może jedno z najbardziej skażonych miast.
      Czy można oskarżyć Samorząd , Urząd Miasta o bezczynność
      - pewnie że można tylko że bezczynność to chyba przesadziłeś.
      Bieda ...Smród...Patologia. OK. szczególnie w okolicach ulicy Buchenwaldczyków śmierdzi palonymi śmieciami.
      Ostatnio byłem w Urzędzie Pracy i po raz kolejny dostałem ofertę pracy i pomijam fakt że kolejna nie aktualna bo już mieli swojego a oferta była proforma ale szczególnie utkwił mi w pamięci młody cygan siedzący obok i niby szukający pracy. Pani proponuje mu kolejną ofertę pracy a on na wszystkie propozycje odpowiada zdecydowanym podniesionym tonem że jeszcze tego nie robił i nie będzie tego robił bo nie potrafi. Zastanawia mnie fakt że ja gdybym odmówił propozycji prostej pracy nie wymagającej doświadczenia to został bym wyrejestrowany z UP a jeśli to samo zrobi młody zdrowy zdolny do pracy Rom to pani z Urzędu Pracy odpowiada ok. to spotykamy się za dwa miesiące i zasiłki mu lecą nadal. Wyszedł, siadł do samochodu i odjechał. Nie pojmuję dlaczego Panie z Urzędu Pracy boją się cyganów a może należało by im zrobić jakieś szkolenie rozmowy z osobami bardziej zdecydowanymi innej narodowości ?
      • Gość: Wojciech50 Re: Zabrze latem smród gówna a zimą największy sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.17, 15:23
        W Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Zabrzu panie chyba już miały takie szkolenie ale dość prymitywne bo są bardzo grubiańskie i niechlujnie wykonują swoją pracę, szczególnie te młode pracownice chociaż zauważyłem że podobnie jak w PUP nie dla wszystkich są takie sardoniczne.
      • Gość: mieszkaniec Re: Zabrze latem smród gówna a zimą największy sm IP: 178.218.239.* 25.12.17, 19:33
        Niestety, traktuje się ich bardziej uprzywilejowanie, to fakt. W UM jest podobno nawet specjalna komórka zapobiegająca właśnie patologiom w tym środowisku, a może inaczej... pomagająca na integrację. Niestety, dziwnie się to mówi ale Romowie to relikt jeszcze PRL-u... Oni nie za bardzo lubią się integrować z wygody. W Zabrzu nie mają widocznie tego swojego "guru" co trzyma ich w ryzach. Mieszkałem w Katowicach na Zawodziu i mieszkańcy aż tak się na nich nie skarżyli... były naturalnie pojedyncze przypadki. Ale jeżeli chodzi o urzędy to one nic na siłę przecież w tej kwestii nie mogą zrobić, więc też trzeba to zrozumieć... Jak śmierdzi spalonymi gumami to trzeba dzwonić po SM ale... oni chyba też trochu się ich cykają
    • Gość: Jacek Re: Zabrze latem smród gówna a zimą największy sm IP: 95.160.250.* 09.01.18, 22:58
      Nie tylko latem smród gówna - wczoraj i dziś od wieczora znowu śmierdzi!!! Śmierdzi gównem z wysypiska!!! W tej chwili w centrum smród gówna miesza się ze smrodem z żółtego dymu z kominów. Co robią nasze władze? Będą budować kolejne muzeum na kredyt!
      • sygnalista Re: Zabrze latem smród gówna a zimą największy sm 11.12.22, 19:55
        Spełniamy zalecenia JaroZbawa.Palcie wszystkim,prócz opon(chyba, że rozdrobnionymi)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka