Dodaj do ulubionych

Kto bedzie prezydentem Zabrza?

28.10.18, 22:47
Drodzy Państwo! Nazywam się Gizela Pogrzebek, mam 38 lat i z zawodu jestem stewardesą. Obserwując przebieg aktualnej kampanii wyborczej postanowiłam założyć konto na FB ponieważ, nie mogę sobie wybaczyć że również nie wystartowałam w tegorocznych wyborach na Urząd Prezydenta miasta Zabrze. Uważam że miałabym bardzo duże szanse. Co prawda jestem trochę starsza od Pani Rupniewskiej, ale również nie posiadam kompletnie żadnego doświadczenia w zarządzaniu jak i pracy w samorządach, co jak widać pomogłoby mi przejść, co najmniej, do drugiej tury wyborów.
Obserwuj wątek
    • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 28.10.18, 22:50
      Drodzy Państwo! Podobnie jak Pani kandydatka Rupniewska z racji wykonywanego zawodu stewardesy posiadam duże umiejętności zawodowej gestykulacji i również często tracę kontakt z ziemią.Posiadam jednak znacznie większe umiejętności obiecywania wszystkiego czego oczekiwaliby moi wyborcy nie mając pojęcia jak się z nich wywiązać, ale w moim przypadku uczciwie wynika to z charakteru a nie z ambicji zdobycia posady Prezydenta Miasta.
      • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 28.10.18, 22:51
        Drodzy Państwo!Na dowód moich umiejętności w obiecywaniu, dla porównania z kampanią wyborczą Pani kandydatki Rupniewskiej, podam kilka przykładów.Pani Rupniewska uważa że Zabrze zasługuje na prawdziwy stadion Górnika Zabrze a nie na produkt stadionopodobny jak głosi.Obiecuje, że wybuduje czwartą trybunę.Ja obiecałabym, że wybuduje również piątą, szóstą i siódmą trybunę bo przecież to nic nie kosztuje a jednak jest więcej.
        • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 28.10.18, 22:53
          Drodzy Państwo!Pani kandydatka Rupniewska obiecuje, że zainstaluje w parkach ławki umożliwiające młodym matkom karmienie dzieci.Jako kobieta podpisuję się pod tym obiema rękami ale ponieważ nie jestem szowinistką obiecałabym również zainstalowanie ławek dla ojców karmiących dzieci a nawet dla dzieci karmiących matki i ojców bo jak wiadomo jest wielu mieszkańców Zabrza którzy muszą zmagać się z problemem rodziców.
          • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 28.10.18, 22:54
            Drodzy Państwo!Na dowód tego,że posiadam nie tylko większe umiejętności obiecywania niż Pani kandydatka Rupniewska ale również większy poziom empatii, podam przykład spotu wyborczego Pani Rupniewskiej z wykorzystaniem osoby niepełnosprawnej.Poruszając niezwykle ważny temat barier architektonicznych w mieście Pani kandydat Rupniewska usiadła na wózek inwalidzki i w towarzystwie osoby niepełnosprawnej, również na wózku inwalidzkim, udała się na wycieczkę chodnikami i ulicami miasta.Cóż widzimy na filmie zamieszczonym na FB Pani Rupniewskiej?Chcąc udowodnić uciążliwe, co jest bezdyskusyjną racją, nierówności chodnika Pani kandydat dla potrzeb produkcji spotu wyborczego podjeżdża pod górę stromej ulicy De' Gaulea wraz z towarzyszącą jej osobą niepełnosprawną, narażając ją na olbrzymi wysiłek fizyczny.
            Drodzy Państwo! Ja, osiągając dokładnie ten sam efekt, pokazałabym problem nierówności chodnika zjeżdżając wózkiem w dół ulicy oszczędzając towarzyszącej mi osobie niepełnosprawnej zupełnie nie potrzebnego wysiłku.Dodatkowo obiecałabym wszystkim osobom niepełnosprawnym w mieście, że jeśli na mnie zagłosują spowoduję, że wszystkie ulice w Zabrzu będą prowadziły w dół.
            • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 28.10.18, 22:58
              Drodzy Państwo! Kończąc dzielenie się z Państwem pretensjami, które kieruje wyłącznie do siebie samej, z powodu przegapienia możliwości zostania Prezydentem Miasta Zabrze wrócę jeszcze do tematu tak ważnego dla naszego ukochanego miasta jakim jest Wasz ukochany Górnik Zabrze.Otóż Pani kandydatka Rupniewska w swoich spotach wyborczych grzmi, że miasto nie może a nawet nie będzie wspierać Górnika Zabrze jeśli zostanie prezydentem Zabrza.Pani kandydat obiecuje,że pozyska sponsorów i inwestorów, którzy w profesjonalny sposób zdejmą z bark nowej Pani Prezydent ciężar wspierania Waszego ukochanego klubu.
              Otóż Drodzy Państwo! Nie wiem jakie umiejętności, kompetencje i doświadczenie w zdobywaniu sponsorów czy inwestorów ma Pani kandydatka Rupniewska?Ale jestem przekonana, że ja, obiecując to samo, z racji doświadczenia zawodowego jako stewardesa nie jednokrotnie obsługująca strefę tzw Business Class, prawdopodobnie zrobiłabym to o wiele skuteczniej niż Pani kandydat Rupniewska.Jestem przekonana, że osobiście podejmując działania marketingowe w tym kierunku z wykorzystaniem wszystkich moich możliwości, zainteresowanych inwestorów byłoby tak wielu, że Zarząd spółki Górnik Zabrze S.A. byłby zmuszony ogłosić przetarg publiczny na wybór najlepszego sponsora czy tez inwestora.Mam duże osobiste wątpliwości czy Pani kandydat Rupniewska ma takie możliwości a przynajmniej jakikolwiek pomysł?
              Drodzy Państwo! Zapewniam, że ja, oddałabym Górnikowi wszystko.
              • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 28.10.18, 22:59
                Drodzy Państwo! Mam nadzieję, że nie zanudziłam Państwa żalem i smutkiem, którego powodem jest wyłącznie moje zaniedbanie.Prawdopodobnie gdybym nie przegapiła takiej szansy jaką są aktualne wybory mogłabym również zmierzyć się z drugą Panią kandydat w walce o fotel Prezydenta Zabrza.Problem w tym, że póki co jestem niestety panną.A żeby zmierzyć się w walce z aktualna Panią Prezydent musiałabym zacząć od szukania męża.Myślę, że gdyby udało mi się poznać pana, który nazywałby się np. Joachim Skromny, wyszła bym za mąż bez zastanowienia.Używając dwojga nazwisko nazywałabym się Gizela Pogrzebek-Skromny, co stawiałoby mnie w zupełnie innej pozycji startowej w walce o Urząd Prezydenta Zabrza z wielką szansa na.....
                • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 28.10.18, 23:13
                  Drodzy Państwo!Nadal z wielką fascynacją i zazdrością obserwuję tytanicznie starcie dwóch sił o tron dający panowanie nad światem jakim jest Miasto Zabrze..Aktywność z jednej i drugiej strony barykady robi na mnie takie wrażenie, że pierwszy raz w życiu, jako mieszkanka Zabrza, czuję, że ktoś o mnie w końcu uczciwie zabiega...Mają Państwo to samo wrażenie?Dobrze jest się poczuć kimś ważnym , choć raz na kilka lat...:).
                  • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 28.10.18, 23:28
                    Drodzy Państwo!Uważam, że startując w tych wyborach wygrałabym je w tzw. cuglach :). Dla przykładu, będąc figurantką dużej korporacji, poprosiłabym o wsparcie nie tylko szefa pokładu jakim jest Borys Budka, ale samego kapitana!Co prawda kapitan Grzegorz jest już trochę zużyty i mógłby być to dla mnie pocałunek śmierci, ale ja nie lubię produktów politykopodobnych..:). Lubię prawdziwych facetów nie mających kompleksów :)
                    • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 28.10.18, 23:42
                      Drodzy Państwo!Wielkie wrażenie robi na mnie pomysł tzw. AgnieszkoBusa.Myślę sobie, jakie wrażenie na mieszkańcach Zabrza zrobiłabym jako kandydatka. Wykorzystując swoje możliwości doświadczonej sterwardesy i kontakty w korporacji, która najzwyklej chce mnie wykorzystać, przylatywałabym na spotkania w poszczególnych dzielnicach GizeloAirbusem :). GizeloBoening tez byłby ok, ale dlaczego nie wykorzystać swoich 5 min....
                      • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 28.10.18, 23:52
                        Drodzy Państwo!Jako kandydatka na Prezydenta Zabrza nie miałabym również żadnego problemu z oskarżeniami o tzw. brudną kampanię.Jako kobieta...(Kochane... wiemy o czym mówimy prawda ..?.) nie raz brałam udział w takich kampaniach.Najzwyczajniej jak zawsze wieczorem weszłabym pod prysznic i po problemie.I tak właśnie zrobię teraz :). Gdyby tak można było cofnąć czas....
                        • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 29.10.18, 00:49
                          Drodzy Państwo!Już chciałam się położyć spać ale jak zawsze przed snem lubię włączyć sobie mój ulubiony serial na żywo, jakim jest FB kandydatek na Prezydenta Miasta Zabrze.Otóż dowiedziałam się, że ktoś w końcu zaczął myśleć o tzw. strefie gastronomii w tym mieście.Jako stewrdesa, latam w różne miejsca na kóli ziemskiej, mając nie jednokrotnie nie wiele czasu na zwiedzanie.Ale jedno co kocham to usiąść choć na chwile w miejscu gdzie ludzie odpoczywają tak jak ja, spotykają się... Porozmawiać, posłuchać muzyki, napić się drinka po pracy, nawet popatrzeć na innych ludzi, którzy dobrze się bawią.Najzwyczajniej być wśród ludzi.To dobry kierunek rozwoju i ja wydałabym wszystkie pieniądze, zaciągnęłabym każdy kredyt żeby zrealizować ten pomysł.Jak oddać ten kredyt? Pomyślmy wspólnie...dlaczego tylko ja?
                          • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 29.10.18, 01:06
                            Drodzy Państwo! Rozbawiła mnie przed snem informacja, którą przekazała mi na FB Pani kandydatka Rupniewska.Otóż Pani kandydatka ogłosiła, że jutro o godzinie 7.30 będzie na mnie czekała na dworcu autobusowym z kawa i ciastkami.Jestem tak podekscytowane, że nie wiem czy zasnę?Mam naprawdę duży, codzienny problem z kawą i kanapką przed wyjściem do pracy i zdążeniem na dworzec.To jest naprawdę cenna inicjatywa.Ale mam jedno pytanie.Czy Pani kandydatka Rupniewska, jak zostanie Prezydentem, będzie czekała na mnie codziennie na dworcu z kawa i ciastkiem? Czy tylko w czasie kampanii wyborczej?To dla mnie ważne bo już parę razy w życiu dałam się nabarać. Dlatego do teraz jestem panną.
                            • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 29.10.18, 01:33
                              Drodzy Państwo! Ponoć we wtorek albo środę "będzie się działo"...Ponoć ma ktoś przyjechać...! Mam nadzieję, że będzie to Jurek Owsiak bo jak nie to będę rozczarowana.Jestem tak wstrząśnięta tą zapowiedzią, że nie mogę spać.W towarzystwie Pana Borysa Budki Pani kandydat niezależna zapowiada wydarzenie na skalę...sztucznych ogni w mieście.Ciekawe kto nas odwiedzi?Może Elvis Presley?Może Michael Jackson?Bo jak to będą ograne twarze korporacji to słabo... Pan Trzaskowski, Zdanowska, nie daj Boże Schetyna...to tak jak by mi na 40te urodziny przyprowadzili na imprezę szefa LOTu.Proszę Was....
                              • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 29.10.18, 01:49
                                Drodzy Państwo! Idę spać i Was zachęcam żeby to wszystko przespać.Prawdopodobnie 05.10.2018 będzie zupełnie inaczej.Kocham latać...
                                • Gość: Zabrze Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? IP: *.play-internet.pl 29.10.18, 06:52
                                  Mieszkańcy Zabrza naprawdę cieszą siew na ten nowy powiew sympatii ze strony pani Agnieszki. Na ławki dla ojców, rewitalizację centrum i parku Pileckiego. Na równiejsze chodniki i podjazdy, w tym w Domu Muzyki i Tańca, żeby nie tylko prof. Zembala mógł sam tam wjechać. Na gotowość rozmowy przy kawie o Zabrzu i projektach na jego rzecz, nie tylko ze skurecznymi druhami. Zabrze naprawdę ma przyszłość.
                                  • Gość: spintek Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? IP: *.dynamic-zab-02.vectranet.pl 29.10.18, 08:41
                                    Gizela, z całym szacunkiem do zawodu przez panią wykonywanego, mam jedną radę aby na przyszłe wybory, zeszła na ziemię i zobaczyła to miasto oczami jej mieszkańców na co dzień. Podjęła, faktyczny start w wyborach, odważne zmierzenie się z problemami tego miasta a nie tylko uprawianie demagogii, zjadliwego szczucia i bełkotu politycznego. Zabrze, z pani perspektywy wygląda pięknie jak każde inne miasto, najlepiej nocą. Pani szydercze mądrości w odniesieniu do jednej kandydatki bez odniesienia się do drugiej obrazuje, zachwyt tym co mamy. To żadna polemika. Mamy jej dosyć, w wykonaniu obecnej władzy, której pani jest pozbawiona z racji różnicy poziomów, nie tylko wysokości przebywania gdzie powietrze inne i ludzie trochę inni. Życzę szczęścia i powodzenia, a także więcej szacunku dla innych ludzi, z których zdaniem niekoniecznie musi się pani zgadzać.
                                    Ps. A jakby co, nie podejmuję z panią żadnej polemiki, chyba, że na przyszłe wybory.
                                    • artdo67 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 29.10.18, 09:55
                                      Brawo spintek. Podpisuję się pod Pana odpowiedzią.
                                • ttydzien Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 29.10.18, 10:07
                                  gizela1980 napisał(a):

> Drodzy Państwo! Idę spać i Was zachęcam żeby to wszystko przespać.Prawdopodobni
                                  > e 05.10.2018 będzie zupełnie inaczej.Kocham latać...

szczególnie to latanie zdaje się pani Gizeli dobrze wychodzić, bo jak można sprawdzić w Internecie, ten sam bełkot pojawił się już wcześniej na innych stronach wirtualnej przestrzeni.
                                  Może to Jet lag?
                                  • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 29.10.18, 10:47
                                    Zdążyliście Państwo na poranna kawę z ciastkiem na dworcu autobusowym?Ja niestety zaspałam, co za pech.Ale jest jeszcze kilka dni kampanii wiec może się załapię bo po kampanii sądzę, że już kawy nie będzie.Ciastka też.I obietnic już nie będzie. Strasznie żałuję, że ta kampania powoli dobiega końca.
      • bermudy2 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 31.10.18, 11:38
        Droga Pani, niech się pani nie kompronituje. Pani Mańka Szulik gdy startowała pierwsz raz też nie miała żadnego doświadczenia w zarządzaniu i pracy w samorządach. Pani musi mieć bardzo wybujane ego, niech pani lepiej dołączy do strajku LOT i się nie kompronituje.
    • mjunhy Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 29.10.18, 20:45
      dlaczego Agnieszka Rupniewska nie wystartowała w swoim Chorzowie jeśli tam płaci podatki i tam pracuje
      • Gość: pacyfistka Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? IP: *.play-internet.pl 29.10.18, 21:48
        Bo jest zabrzanką? Zabrzanie często niestety pracują w innych miastach metropolii, ale czas to zmienić właśnie.
        • Gość: sonia Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? IP: *.techmedia.com.pl 29.10.18, 23:08
          Zabrze potrzebuję takiej osoby jak Pani Agnieszka . 04.11.2018 r popieram Panią Agnieszkę.
          • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 29.10.18, 23:21
            Drodzy Państwo! Zgadzam się z tym całkowicie, że Zabrze potrzebuje takiej osoby jak Agnieszka! Byłam w ostatni piątek na cudownym koncercie w DMiT. Koncercie Agnieszki Chylińskiej.Zabrze zdecydowanie potrzebuje prawdziwej Agnieszki....
        • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 29.10.18, 23:13
          Drogi Pacyfisto!Jako Zabrzanka i stewardesa również pracuję poza Zabrzem a nawet poza metropolią...Pracuję nawet poza krajem a nawet kontynentami.Jeśli chce Pan drogi Pacyfisto to zmienić i spowodować, żebym pracowała wyłącznie w Zabrzu bo praca poza Zabrzem jest uwłaczająca mieszkańcom tego miasta to musi Pan zagwarantować co najmniej dla mnie : lotnisko w Zabrzu, loty międzydzielnicowe, dobrą płacę i warunki socjalne w Zabrzańskich Liniach Lotniczych...Bo jeśli nie, to bardzo proszę dać szansę mi i innym mieszkańcom Zabrza swobodnego wyboru, w jakiej firmie i w jakim mieście chcą pracować i realizować swoje marzenia bez względu na miejsce zamieszkania.Po za tym nie wiem czy Pani Rupniewska pracuje w Chorzowie z konieczności czy wyboru.... więc radzę ważyć słowa... :):):)
          • Gość: gazela2018 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? IP: *.dynamic-zab-02.vectranet.pl 30.10.18, 10:55
            gizela - syndrom niedopchnięcia.Tylko nie wiem czy z konieczności,czy
            wyboru.
            • gizela1980 Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 30.10.18, 13:05
              Syndrom niedopchnięcia....Drodzy Państwo!Nie wiem o co chodzi "gościowi" ale domyślam się,że ma jakieś doświadczenie związane z jakimś syndromem.Niezależnie czy ma je z konieczności czy wyboru chętnie przeczytam o historii "gościa"...
          • aktyntasza Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? 30.10.18, 19:22
            w radiu mówili że tacy kandydaci którzy mają swoją firmę to nie są dobrzy prezydenci bo nie mają czasu poświęcać się w pełni miastu i jego problemom
            Praca na odległość to nie jest dobrze
            szkoda że w Zabrzu niema lepszych kandydatów na prezydenta
            • Gość: tvz Re: Kto bedzie prezydentem Zabrza? IP: *.dynamic-zab-02.vectranet.pl 31.10.18, 10:51
              W którym radiu? Silesia,czy Piekary.W innych stacjach podawali,iż prezydenci o kilkukrotnych kadencjach są już wypaleni i mocno powiązani lokalnymi układami ( może mieli na mysli Zabrze?)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka