Dodaj do ulubionych

Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ?

12.03.20, 18:30
Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ?

Obserwuj wątek
    • Gość: Zamaskowany Re: Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ? IP: *.master.pl 22.04.20, 21:26
      Były i są nadal. Na stronie UM można sprawdzać to na bieżąco.
      Pytanie: czy wszyscy Zabrzanie nakładają maseczki w miejscach publicznych? Jakie są Wasze spostrzeżenia?
      Wg. moich spostrzeżeń nie wszyscy, szczególnie na bocznych drogach np. .dojścia do działek gdzie też jest duży ruch pieszy i rowerowy. Owszem mają maseczki przy sobie ale przeważnie tylko na ustach lub pod brodą
    • Gość: Szpieg Re: Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ? IP: *.master.pl 30.04.20, 21:29
      Robimy zdjęcia, ukrytą kamerą, tym którzy nie zakładają maseczek- rowerzystom też i umieszczamy na portalach społecznościowych.
      • podatnikwyborca Re: Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ? 27.05.20, 18:12
        bolek
      • podatnikwyborca Re: Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ? 27.05.20, 18:20
        Maseczka nie chroni powiedział minister zdrowia szumowski i sam nie nosi - bo ta plandemia to wielka ściema

skąd oni wiedzą że ktoś jest chory na koronowirusa skoro nadal nie potrafią tego wirusa wyizolować, czyli nie mogą go pokazać, a tym samym udowodnić jego istnienia
        • Gość: AnnaWl Re: Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.20, 15:01
          Nie plandemia a pandemia a wirusa wielokrotnie pokazywali w telewizji na obrazku
          Szumowski gada głupoty on jest badany co tydzień na obecnośc wirusa ponadto ma dostep do leków antywirusowych a ty badałeś się już ?
          Maseczka w 100% nie chroni przed wirusem ale w pewnym stopniu w zależności jaka sobie kupiłes niektóre maski chronia w 98%
          życze zdrowia
          • Gość: zamaskowany Re: Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ? IP: *.master.pl 21.07.20, 20:05
            Twoja maska ( każda maska) nie chroni Ciebie, chroni innych. Jak chronić innych kiedy inni nie noszą masek? Byłem w hipermarkecie, przy stoisku mięsnym, dwoje młodych ludzi miało maseczki ale nasunięte tylko na brodę. Widziałem oczy starszej ekspedientki w których było przerażenie gdy zbliżyli się zbyt blisko do lady.
            Moim zdaniem, werbalne ogłaszanie obostrzeń związanych z epidemią to za mało. W hipermarketach ochrona powinna mieć uprawnienia do upominania krnąbrnych, którzy nie stosują się do obostrzeń a gdy nie stosują się do upomnień, wezwać Policję.
            Niestety, ochrona i kamery pilnują tylko tego czy ktoś nie kradnie.
    • wirujacypunkt Re: Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ? 12.05.20, 12:03
      Czy ktoś z Was wie, jakie są aktualne dane odnośnie zachororowań na koronawirusa w Zabrzu ?
    • Gość: zamaskowany Re: Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ? IP: *.master.pl 01.08.20, 00:03
      Musimy być radykalni wobec tych którzy lekceważa zasady obostrzeń epidemiologicznych. Dzisiaj przy kasie w pewnym hipermarkecie , facet bez maski nieomal wlazł mi na plecy. Gdy zwróciłem mu uwagę powiedział mi " niech pan nie przesadza" Dopiero gdy mu powiedziałem " cofnij się głąbie" zachował dystans. Markety nie reagują na bezpieczeństwo, to jest nasza sprawa i zdrowie jest nasze. Dla marketów ważny jest dochód ze sprzedaży, oni są zabezpieczeni. Mieliśmy dużo czasu, by nauczyć się unikania "koronawirusa" i teraz sami musimy decydować o tym co jest dla nas bezpieczne. Rząd może pobieżnie monitorować zachorowania ale nie jest w stanie dotrzeć do każdego obywatela.
      Chrońmy się, Zycie jest tylko jedno!
    • Gość: zamaskowany Re: Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ? IP: *.master.pl 01.08.20, 02:07
      Musimy być radykalni wobec tych którzy lekceważa zasady obostrzeń epidemiologicznych. Dzisiaj przy kasie w pewnym hipermarkecie , facet bez maski nieomal wlazł mi na plecy. Gdy zwróciłem mu uwagę powiedział mi " niech pan nie przesadza" Dopiero gdy mu powiedziałem " cofnij się głąbie" zachował dystans. Markety nie reagują na bezpieczeństwo, to jest nasza sprawa i zdrowie jest nasze. Dla marketów ważny jest dochód ze sprzedaży, oni są zabezpieczeni. Mieliśmy dużo czasu, by nauczyć się unikania "koronawirusa" i teraz sami musimy decydować o tym co jest dla nas bezpieczne. Rząd może pobieżnie monitorować zachorowania ale nie jest w stanie dotrzeć do każdego obywatela.
      Chrońmy się, Zycie jest tylko jedno!
    • p.nr2 Re: Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ? 09.08.20, 19:58
      Zagrożenie dla życia i zdrowia tysięcy Polaków – wzór zawiadomienia do prokuratury

Przez najbliższy tydzień czekają nas upały po 30 stopni i w tym czasie osoby z niewydolnością krążeniowo-oddechową, astmatycy, osoby z ostrym zapaleniem zatok, osoby z operacyjnymi przegrodami nosowymi, polipami, nowotworami dróg oddechowych, będą musiały zakrywać usta i nos we wszystkich miejscach publicznych zamkniętych.

www.kontrowersje.net/zagro_enie_dla_ycia_i_zdrowia_tysi_cy_polak_w_wz_r_zawiadomienia_do_prokuratury
      • Gość: bergamo@mail.it Re: Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ? IP: *.dynamic-1-kat-k-4-3-0.vectranet.pl 13.09.20, 17:57
        Czy gdy tak dużo kibiców wydaje z siebie dzikie dźwięki i aerozole to to jest bezpieczne? Chyba nie. Ludzie powstrzymaj cię może trochę te emocje i żywiołowość i zachowajcie wolne miejsca. Bo będzie drugie Bergamo
        • Gość: Covid Re: Czy w Zabrzu były przypadki koronawirusa ? IP: *.dynamic-1-kat-k-4-3-0.vectranet.pl 13.10.20, 19:51
          W szkołach covid a ministra brak. A gdy już się pojawi, będzie jeszcze gorzej

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka