Dodaj do ulubionych

Uwaga oszuści na targu na Wirku!!!

06.09.06, 20:14
Uwaga na firmę "Robex" sprzedającą meble z Radomska na targu na Wirku. Oszuści
sprzedaja meble z ukrytymi wadami po czym nie chcą wymienić, nie odbierają
telefonów. Stoją na targu w Knurowie, Na Wirku i w Mysłowicach.
Obserwuj wątek
    • Gość: barbara Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 07.04.13, 18:03
      Uwaga! Na targowisku na Wirku (Ruda śląska) woj.śląskie pod zadaszaniem sprzedają meble kuchenne bez paragonów fiskalnych i faktur vat. Proszę sobie zamówić u jakiegokolwiek tam sprzedawcy meble kuchenne (najpierw pomiary itd. po jakimś czasie dostawa i ewentualny montaż) i przekonać się samemu.
      • Gość: barbara Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 07.04.13, 18:12
        Targ, targowisko, targowisko miejskie Wirek Ruda Śląska, koło ulicy Obrońców Westerplatte, koło Biedronki, pod tym dużym dachem. Sprzedaż mebli kuchennych przez tam handlujących bez wydawania paragonów fiskalnych i faktur. Kupiłam w zeszłym roku do tej pory brak jakigokolwiek dowodu zakupu (mimo kilkukrotnych interwencji). Sprawdziłam-facet posiada kasę fiskalną. Nie wydają paragonów mimo obowiązku. Gdzie US , PIH itd. Jak można w dzisiejszych czasach tak prowadzić sprzedaż. Nie wydają paragonów a mają kasy fiskalne.
        • Gość: Parkingowy Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.13, 18:34
          Ciekawe ,ciekawe...
          A dają paragony ?
          • Gość: gocha Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 26.12.13, 09:38
            Mi nie dali nic. Sprawę zgłosiłam.
        • Gość: zgłoś Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 07.04.13, 18:34
          Jeżeli uważasz, że US powinien zainteresować się sprzedawcami mebli, zgłoś sprawę do US
          o do UOKiK.
          • Gość: mo Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 124.192.11.* 08.04.13, 01:36
            Prosta sprawa, dostajesz rachunek i płacisz-inaczej nie. A z drugiej strony nie ma w Zabrzu firm meblarskich? Lepiej dać zarobic obcym co? Oj ludziska lepiej komplikowac sobie zycie. Kupisz w Zabrzu czy Rudzie to masz goscia na zawolanie jesli chodzi o reklamacje czy cos. Sami jestescie sobie winni a teraz placzecie na forum.

A zazalenia mozecie kierowac tutaj : Kontrola skarbowa
            • Gość: tutu Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 204.45.58.* 18.07.14, 17:23
              Zgłaszać pod podany aktywny link!!!
          • Gość: Michał Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.13, 12:08
            Jeśli chodzi o paragony to wcale nie lepiej w Sosnicy na giełdzie.
            Kupiłem 4 opony 205 55 16 za 650 zl ale paragonu nie otrzymalem.
            Polecam US sektory z oponami używanymi na Sosnicy, tam dopiero kanty odchodzą.
          • Gość: jolka Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.167.* 27.12.13, 16:48
            Meble kuchenne na targu na Wirku są sprzedawane z naruszeniem prawa i wbrew wszelkim zasadom ewidencjonowania sprzedaży oraz podstawowych zasad prowadzenia księgowości.
          • Gość: gośka Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.166.* 21.01.14, 18:41
            Brak dokumentu zakupu na meble to targ na Wirku w Rudzie Śl.
        • Gość: gocha Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 25.12.13, 19:22
          A guzik mnie obchodzi czy temat otwarty czy zamknięty. Sprzedaż mebli kuchennych na targu na Wirku tak się odbywa i można to sprawdzić. Bez paragonów, bez faktur, z ręki do ręki, po cichu. To w ogóle niweczy zasady prawidłowego prowadzenia handlu. Gdzie US i inne???!!!!!!!
          • Gość: Rysiek Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 19:57
            A sprzedaż używanych opon czy felg bez jakiejkolwiek rejestracji obrotu to nie złodziejstwo w biały dzień ?
            Tam poza wszelką ewidencją kasuję się gotówkę , okradając Państwo.
            • Gość: gocha Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 25.12.13, 21:26
              Zgadza się!
              • Gość: gocha Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 25.12.13, 22:19
                A najlepsze jest to, że jak się uparłam o ten rachunek to gościu powiedział mi, że da ale trzeba dopłacić 23% vatu. Było to przy zapłacie całej kwoty. To mnie zbulwersowało! Czyli rożne ceny, zależy czy z rachunkiem czy bez... W grę wchodził paragon fiskalny lub faktura. Chciano mi wcisnąć druczek kp pisany ręcznie. No jaja sobie robią! A kwoty transakcji różne. U mnie po wszelkich ustaleniach 3,5 tys. A przecież są meble kuchenne po 2 tys. a są i w granicach 5,6,9 tys. i więcej. Czyli bazują na tym, że większość klientów oleje sprawę. Wydaje mi się, że ten proceder trwa bardzo długo i tak wygląda od podstaw. Sprawdziłam gościa, ma warsztat i napewno tak jak sprzedaje te meble kuchenne z Radomska tak samo zaopatruje się w materiały do ich produkcji. Czyli sama lewizna. Powinny dać bez dyskusji paragon fiskalny lub na moje żądanie fakturę. Sprawę opisałam, zdjęcia, świadkowie i wysłaLam gdzie trzeba.
                • Gość: gocha Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 25.12.13, 22:22
                  I nigdy więcej żadnych mebli kuchennych z Radomska. Jakby na miejscu nie było normalnych ludzi.
                  • Gość: gocha Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 25.12.13, 22:25
                    Ma kasę. Jest płatnikiem vat. Tak mi powiedziała Pani z US
                    • Gość: gocha Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 25.12.13, 22:26
                      Ja tej sprawy tak nie zostawię!
                      • Gość: przytul kropka Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 22:33
                        A nie mogłaś tego wszystkiego napisać w jednym poście?
                        • Gość: gocha Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 25.12.13, 22:50
                          Przepraszam, że tak się rozpisałam,ale jestem oburzona cwaniactwem i oszustwem wychodzącym tam od handlujących meblami kuchennymi. Nie wspomnę już o naciąganiu na materiałach.
      • Gość: wywiadgospodarczy Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.play-internet.pl 01.12.13, 10:07
        Wszystkich chętnych do współpracy w takich sprawach zapraszam na spotkanie w najbliższym US według miejsca zamieszkania lub do kontaktu drogą e-mailową z jednostką UKS w Katowicach.
        • Gość: gocha Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 25.12.13, 21:28
          Oszustom mówimy stanowcze NIE!
          • Gość: Piter Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.13, 09:59
            Mówimy NIE , ale tylko wtedy gdy omijają nas ich profty
      • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 17.02.14, 20:05
        Zachęcam do ujawniania wszystkich nieuczciwych działających niezgodnie z prawem i sprzedających bez paragonu przedsiębiorców za pomocą strony Urzędu Kontroli Skarbowej.
    • Gość: bst Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 08.04.13, 11:29
      A my jesteśmy zadowolenie z tych mebli(Wirek) zamówiliśmy kuchnie po roku ją rozbudowaliśmy u tego samego producenta, bez problemów i komplikacji kiedy okazało się że blat jest za krótki po tygodniu był już docięty jak powinien. Poprosiliśmy o fakturę i ją otrzymaliśmy, a więc nie wszyscy którzy produkują tam meble i je sprzedają są partaczami.Nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka.
      • Gość: darek Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 08.04.13, 17:29
        To,że poprosiliście i dostaliście fakturę to nikt wam łaski nie zrobił. Posiadacze kas fiskalnych,a są nimi teraz wszyscy w tej branży,mają ustawowy obowiązek wydania do ręki paragonu fiskalnego najpóźniej w momencie otrzymania gotówki i to bez jakiejkolwiek interwencji czy prośby ze strony klienta. Ewentualnie faktury na życzenie klienta też wystawia się od ręki. Chyba,że klient dostał od razu paragon to wymienić na fakturę może go w późniejszym czasie ale najlepiej w danym miesiącu.Także dajemy kase a drugą ręką odbieramy paragon. Inny sposób wydawania paragonów,np po jakimś czasie,jest przestępstwem karno-skarbowym ściganym z urzędu. A to,że branża meblarska tam handlująca uchyla się od tego obowiązku wiadomo nie od dzisiaj.
        • Gość: darek Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 08.04.13, 17:40
          Dlatego proponuję zainteresować się tym procederem odpowiednim urzędom. Konsument ma prawo zgłosić sie z taką sprawą do Miejskiego Rzecznika Konsumenta w miejscu swego zamieszkania,do UOKiK z główną siedzibą w Warszawie (oddziały lokalne w każdym mieścia wojewódzkim),do WIIH w Katowicach,do PIH w Katowicach,do każdego US,do Prokuratury Rejonowej a nawet na najbliższy posterunek Policji .lub Straży Miejskiej
          • Gość: amma Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.gl.digi.pl 25.11.13, 22:13
            dokladnie
          • Gość: tutu Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 204.45.58.* 18.07.14, 17:22
            No właśnie....
    • Gość: zyga Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 09.04.13, 11:13
      Ja tam kupiłem meble do kuchni tylko raz i nigdy więcej. A wydawania paragonów unikają jak ognia.
      • Gość: zyga Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 09.04.13, 11:18
        Zobaczcie jak tam wygląda handel na wieczór w środę. Całe towarzystwo jest pijane. Jak oni potem jeżdżą tymi samochodami!? Że taki handel jeszcze nie jest prawnie zakazany to się bardzo dziwię.
        • Gość: agata Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 17.11.13, 11:47
          Dokładnie tak jest. Nie dają paragonów ani faktur. Ja kupiłam kuchnie od 'Meble Popiołek' na targu na Wirku. W końcu końców wyszło drogo, zmienili cenę, naciągnęli mnie na agd do zabudowy dużo drożej niż normalnie też bez rachunku. Nigdy więcej. Jakbym nie dała 1000 zł zaliczki napewno bym z tego zrezygnowała. Nie dawajcie tym oszustom żadnych pieniędzy wcześniej. Dopiero jak wszystko zrealizują i bez faktury (paragonu) nie płaćcie!
          • Gość: amma Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.gl.digi.pl 21.11.13, 13:06
            rachunek trzeba mieć
            • Gość: angela Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.168.* 24.11.13, 17:01
              Meble Popiołek sprzedają bez paragonu. Sprawdziłam. Kasę fiskalną firma ma a paragonów nie daje.
              • Gość: angela Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.168.* 24.11.13, 17:04
                I tak tam robią wszyscy handlujący meblami. Trzeba udawać debila,żeby tego nie widzieć!!!
              • Gość: angela Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.168.* 24.11.13, 17:04
                I tak tam robią wszyscy handlujący meblami. Trzeba dawać debila,żeby tego nie widzieć!!!
                • Gość: krzychu Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 25.11.13, 22:08
                  To fakt. Kasy fiskalne mają a paragonów nie dają. Szczególnie ci co handlują meblami kuchennymi. Wszystko odbywa się u klienta w domu i nikt nic nie widzi. Proponuję zrobić zakup kontrolowany.
                  • Gość: dorota Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.play-internet.pl 28.11.13, 18:22
                    To ten targ jeszcze jest? Gdzie Urząd Skarbowy?! Gonić tych ściemniaczy ze szarej strefy! Rachunków nie dają. Kupiłam dawno temu i żadnych rachunków.
                    • Gość: Kupator Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.14, 16:58
                      Ale z Was debile. Gdyby nie szara strefa, to już dawno cała gospodarka by zdechła. Czemu wam tak zależy, żeby Tusk dostał swój podatek ? Żeby było drożej ? Co innego, jeśli wciskają szmelc — to czepiajmy się o to. Ale nie o to że nie dają paragonów. Takie barany, kapusie, skarżypyty, lecący ze wszystkim do US, to bezpłatni agencji rządu, robiący za darmo robotę na swoją również szkodę — bo im skuteczniej rząd ściąga podatki z gospodarki, tym ona się gorzej rozwija.
                      • Gość: starszy referent Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.14, 00:12
                        Szanowny Panie! Porządek musi być a prawa należy przestrzegać! Z Pana postawą właśnie jest jak jest. Dziś Premier Tusk a jutro kto inny... Wszelkie nieprawidłowości należy likwidować od najdrobniejszych do najgrubszych. Większa ściągalność podatków to obniżenie podatków. Sprzedawany towar a sprzedaż zgodnie z zasadami fiskalnymi to dwie różne sprawy.Niestety większość myśli jak Pan.
              • Gość: klient Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.14, 22:26
                Nie wiem czy Ktoś z was zdaję sobie sprawę ile zakładów stolarskich , firm istnieje pod nazwą ,, Meble Popiołek ,, . Dla zainteresowanych polecam znaną wszystkim wyszukiwarkę google a dla osób mniej inteligentnych proszę wierzyć w brednie które zostały wystawione przez konkurencyjne firmy w samym Radomsku zakładów i firm tego typu jest mnóstwo około 70 być może i więcej . Jeśli ktoś już oczernia jakąś firmę niech chociaż robi to dobrze a nie pod jedną firmę podpisuję kilkanaście , czysta głupota i szaleństwo w jednym
                PS. my jesteśmy bardzo zadowoleni z usług z firmy prowadzonej przez pewną Panią i było by to nieuczciwe i niemoralne pozostać obojętnym na czyjeś brednie .
                • Gość: celina Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.14, 08:46
                  Do klient: "proszę wierzyć w brednie" - nie wiesz co piszesz, nie wiesz o co Ci chodzi. A paragon fiskalny czy fakturę dostał jak kupił te meble od jakieś tam Pani czy nie dostał?!
                  • Gość: celina Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.14, 09:23
                    To dostał ten paragon fiskalny lub fakturę czy nie dostał, bo jestem bardzo ciekawa. Jak dostał to w porządku, super, tak trzymać. Jak nie dostał to czego kryje oszustwo?! I chodzi tu tylko o ten fakt-są wydawane dokumenty zakupu (paragon fiskalny, faktura) czy nie?! A może tak piąte przez dziesiąte-zależnie czy Klient podejrzany czy nie. Tak jak napisane dużo powyżej: "prosta sprawa-płacisz i dostajesz paragon-inaczej nie płacisz".
                    • Gość: klient Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.14, 16:10
                      Do Celiny tak dostałam paragon !
                      • Gość: celina Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.165.* 18.02.14, 16:17
                        Do klient: to proszę pokazać! Widzę, że to nie pisze klient tylko sam sprzedawca.
                      • Gość: celina Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 19.02.14, 11:03
                        Tak. Tylko jaki ten paragon? Taki wypisany ręcznie z pieczątką czy wydruk z kasy fiskalnej. Jak pierwsza opcja to sprawa dla US.
                        • Gość: jimbo Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 19.02.14, 17:30
                          A dlaczego paragon wypisany ręcznie ma być sprawą dla US ???
                          • Gość: Grzegorz Re: Uwaga oszuści na każdym kroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.14, 18:32
                            Bo to oznacza nie ewidencjonowanie dochodu.
                            Podobne niby paragony wydaja w warsztacie wulkanizacyjnym przy ul rossvelta , tam gdzie jest baza pogotowia.
                            To jawne złodziejstwo

• Gość: jimbo Re: Uwaga oszuści na każdym kroku IP: *.zabrze.vectranet.pl 19.02.14, 18:34
                              Bzdura,nie każda firma musi posiadać kase fiskalną,Polecam minimalne zgłębienie tematu.MINIMALNE, na poziomie szkoły podstawowej.
                              • Gość: zyga Re: Uwaga oszuści na każdym kroku IP: *.free.aero2.net.pl 20.02.14, 20:26
                                Każda nowa firma musi mieć kasę i każda, która w ubiegłym roku przekroczyła obrót 20 tys. Czyli prawie wszyscy, wyjątków jest bardzo mało. Najlepiej Wam to wytłumaczą w US. Zapraszam
                              • Gość: zyga Re: Uwaga oszuści na każdym kroku IP: *.free.aero2.net.pl 21.02.14, 11:05
                                Bzdura to jimbo.
                              • Gość: Zyga Re: Uwaga oszuści na każdym kroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.14, 11:21
                                Jeśli to bzdura , to polecam ów zakład.
                                Podejrzewam i to na 100% / słownie STOprocent/ że ten zakład ma duzo wyzsze obroty skoro zatrudnia 4 pracowników , a opony i felgi ma zmagazynowane w kilku garażach. Jest tego TYSIĄCE sztuk.
                                Polecam UKS tego oszusta i kanciarza
                                • Gość: zyga Re: Uwaga oszuści na każdym kroku IP: *.free.aero2.net.pl 22.02.14, 17:43
                                  No właśnie. Ciężko, aby nie przekroczył obrotu miesięcznego te 1700. A paragony ręcznie pisze wiadomo w jakim celu. Grzegorz ma rację.
                                  • Gość: zyga Re: Uwaga oszuści na każdym kroku IP: 93.154.172.* 22.02.14, 19:42
                                    Sprawdzić jak i gdzie są zatrudnieni pracownicy. Sprawdzić wystawcę paragonu pisanego ręcznie i firmę która go wręczyła Klientowi. Czy to jedna i ta sama firma. Sprawdzić czy kasa fiskalna jest w ogóle w firmie.
                                    • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na każdym kroku IP: 93.154.172.* 22.02.14, 19:53
                                      Powyższe było do "zyga"
                                      • Gość: fac Re: Uwaga oszuści na każdym kroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.14, 00:08
                                        Kiedy zaczniesz sobie zdawać sprawę że widać jak na dłoni że rozmawiasz sama lub sam ze sobą? Nie zauważyłaś(eś) że przy nicku widać IP, w twoim przypadku wystarczająco dokładnie?
                                        Pozdrawiam i oczekują dalszych wpisów! Uwielbiam takich ja ty...
                            • Gość: zyga Re: Uwaga oszuści na każdym kroku IP: *.free.aero2.net.pl 21.02.14, 11:10
                              Grzegorz, masz rację. To złodziejstwo i cwaniactwo.
                            • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na każdym kroku IP: 93.154.172.* 22.02.14, 19:50
                              Szanowny Panie Grzegorzu! To oznacza nie ewidencjonowanie przychodu brutto (np ze sprzedaży czy z prowadzonych usług) a nie dochodu. To bardzo ważna różnica, wręcz kolosalna z punktu widzenia prawa skarbowego.
                          • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 20.02.14, 20:16
                            A to dlatego, że posiadacz kasy fiskalnej nie ma prawa wystawić i wręczyć Klientowi takiego paragonu. Tylko paragon z kasy fiskalnej lub faktura. Taki paragon wypisany ręcznie można sobie wyrzucić. Paragon fiskalny jest zarejestrowany w kasie. A trudno aby firma jakiś czas już istniejąca i handlująca lub produkująca meble miała miesięczny obrót (czyli przychód ze sprzedaży, nie mylić z dochodem) nie przekraczający ok. 1700 PLN (rocznie 20 tyś., dokładnie 20tys./12m-cy) aby nie mieć jeszcze kasy. No chyba, że nie wykazywała prawdziwych obrotów przed zaistnieniem obowiązku posiadania kasy co jest częste w tej branży a to czy taki przedsiębiorca uczciwie wszystko ewidencjonował czy też nie to on sam wie najlepiej. Przypominam, że przedsiębiorca nie posiadający kasy fiskalnej ma ustawowy obowiązek ewidencjonowania nieudokumentowanego przychodu za sprzedaży w formie zapisu według dni i miesięcy oraz należy wpisywać prawdziwe dane. Wszelkie inne działanie jest niezgodne z prawem. Nowe firmy też mają obowiązek posiada kasy fiskalnej.
                    • Gość: klient Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.14, 16:12
                      Tak są wymagane . Można przy zatwierdzeniu projektu wspomnieć że chce Pan / Pani otrzymać takowy paragon .
                      • Gość: celina Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.165.* 18.02.14, 16:25
                        Czyli jak nic nie wspomnę to nie dostanę paragonu? Nie dostanę poprostu nic? Chłopcze od mebli, to nie prawdziwy klient ma wspominać tylko to ty masz sam od siebie spytać klienta (za ktòrego się podszywasz) czy życzy sobie paragon fiskalny czy fakturę lub dać paragon fiskalny sam od siebie bez dyskusji do ręki. Liczysz na to, że większość kupujących "oleje" sprawę dowodu zakupu i tak robicie w większości przypadków.
    • Gość: wywiadgospodarczy Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.play-internet.pl 01.12.13, 10:15
      Wszystkich chętnych do współpracy zapraszam na spotkanie do najbliższego US lub o kontakt drogą e-mailową z jednostką UKS w Katowicach. Jednocześnie informuję,iż każde podejrzenie o popełnieniu wykroczenia lub przęstępstwa KKS powinno być niezwłocznie zgłaszane jednostkom lokalnym zajmującymi się takimi sprawami.
      • Gość: Kupator Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.14, 17:02
        Rządowym szpiclom - won !
        • Gość: starszy referent Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.14, 00:20
          Proszę zacząć od siebie i najpierw ze sobą zrobić porządek. Jak można od kogoś czegoś wymagać i stawiać żądania a nie być według niego w porządku i oszukiwać go na każdym kroku. Będą wybory. Będzie okazja. Tylko, że tacy jak Pan mają to gdzieś...
    • Gość: xyz Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.182.* 06.12.13, 13:53
      Na tym targu to samo oszustwo i pijaństwo. Nie polecam kupować tam mebli. Szczególnie kuchennych od handlarzy z Radomska. Sama szara strefa.
      • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 06.12.13, 14:27
        No właśnie. Ja tam ostatnio byłam ,ale jak zobaczyłam te wstrętne mordy patrzące spod czoła na każdego i poczułam odur alkoholu to już mi się odechciało zadawać się tam z kimkolwiek sprzedającym meble kuchenne. W sumie kuchnię zamówiłam gdzie indziej u normalnych ludzi. Jak tak można spożywać alkohol i sprzedawać?! Przecież oni potem jadą tymi samochodami! Wszyscy są tam z Radomska. Ja nie polecam tam zamawiać mebli kuchennych.
        • Gość: jolanta Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 08.12.13, 13:12
          Gdzie można zgłosić fakt nie wydawania paragonów klientom? Kupiłam meble kuchenne na targu na Wirku i do tej pory zero odzewu w sprawie rachunku. Ta firma co mi sprzedała jest z Radomska. Szkoda,że wcześniej nie znalazłam więcej informacji na temat mebli z Radomska. Napewno bym się dwa razy zastanowiła. Ja jestem z Rudy. Gdzie mogę zgłosić fakt nie wydawania paragonów fiskalnych?
          • Gość: jolanta Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 08.12.13, 13:15
            Mam też wiele zastrzeżeń co do samych mebli. Ale to już inna sprawa.
            • Gość: zdziwiony Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 08.12.13, 16:14
              Podsumowując: kupujecie meble,nie bierzecie paragonu ani faktury ,w dodatku dajecie zaliczki i macie pretensje?
              • Gość: niezdziwiony Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 08.12.13, 18:55
                Te zdziwiony! Sprzedający meble kuchenne na targu na Wirku ma obowiązek wręczyć wydruk paragonu fiskalnego w chwili sprzedaży. Nie ważne czy "nie bierzecie paragonów, nie chcecie paragonów"... itd. Sprzedający ma Ci go dać i koniec kropka. A w tym problem,że tak nie jest i to jest niezgodne z prawem.
                • Gość: tamsąoszuści Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 08.12.13, 19:02
                  Klient nic nie musi wiedzieć. To sprzedający ma OBOWIĄZEK wręczyć Klientowi paragon fiskalny do ręki!!! Nie ważne, czy Klient chce czy nie. Klient jedynie zamiast paragonu może chcieć fakturę. Tyle w temacie. A nie wydawanie paragonów fiskalnych to przestępstwo karno-skarbowe! Branża meblarska tak działa. Szczególnie na targu na Wirku!
                  • Gość: akcjaUS Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 08.12.13, 19:07
                    "Nie bądź jeleń,weź paragon"-akcja US. Nie dawać żadnych pieniędzy bez PARAGONU FISKALNEGO (żadne inne świstki nie wchodzą w rachubę).
                    • Gość: oszukujądalej Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 08.12.13, 19:10
                      A na targu na Wirku i tak dalej sprzedają meble kuchenne i nie dają paragonów fiskalnych!
                      • Gość: zdziwiony Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 08.12.13, 20:35
                        Po pierwsze,nie dają paragonu to nie kupuj,ten prosty sposób rozwiąże problem!
                        Po drugie,rozmawiasz sam ze sobą co wygląda głupawo.
                        Po trzecie,"te" to sobie możesz mówić do członków swojej rodzinki.
    • Gość: ewka Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 09.12.13, 07:49
      Panie zdziwiony! Jeżeli uważasz, że nie wystawianie paragonów fiskalnych przez sprzedających meble kuchenne na targu na Wirku to nie problem to jesteś w błędzie. Jest to przestępstwo,które opanowało branże meblarską a szczególnie handlujących na targu na Wirku i w Będzinie. To jedna i ta sama mafia ze szarej strefy nagminnie olewająca prawo i zasady sprzedaży. Dla mnie jest to oszustwo i powinnien tym się zająć US i to na szeroką skalę. I nie chodzi o "to nie kupujcie to nie będzie problemu". Jak ktoś coś sprzedaje to ma dać paragon a jak nie to niech nie sprzedaje i niech nie prowadzi tego przestępczego procederu. Sprawę należy zgłaszać do US i to natychmiast i to wielokrotnie! Jest na targu na Wirku oszustwo przy sprzedaży mebli kuchennych i tyle!!!
      • Gość: Zdumiona Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.215.197.189-internet.zabrze.debacom.pl 09.12.13, 14:50
        Ciekawe czy cała rodzina jedzie z jednego aero2 czy tylko to taka choroba?
        • Gość: tomek Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 10.12.13, 10:02
          O kurcze! Ja też korzystam z aero.
    • Gość: tom Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 15.12.13, 10:29
      Ja brałem na targu meble do kuchni ponad dwa lata temu. Teraz wiem jak to wygląda.
      • Gość: wywiad Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.13, 13:01
        Panie tom i tomek! Wasze głupie wypowiedzi nic nie wnoszą konstruktywnego do tematu! Kupiłeś meble a paragon czy fakturę dostałeś? Tak czy nie!? Bez tej odpowiedzi nasza rozmowa nie ma sensu. Jeżeli nie to dobrze wiesz jaką procedurę masz wykonać. Kontakt łatwo do odnalezienia.
        • Gość: wywiad Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.13, 13:04
          Wszelkie działania niezgodne z prawem będą surowo ścigane. Tyle w temacie.
          • Gość: prawnik Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.178.* 15.12.13, 13:39
            Czy są jeszcze jakieś pytania dotyczące aspektu prawnego sprawy? Jeżeli nie, to uważam temat za zamknięty.
            • Gość: texas Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 199.200.120.* 15.12.13, 17:15
              A ja go otwieram ponownie.Czegos tak glupiego dawno nie czytalem
              • Gość: abecadło Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 16.12.13, 09:45
                Niestety texas, spóźniłeś się alanafalabeto nieużywający polskich znaków. Temat jest już oficjalnie zamknięty ,co zostało oficjalnie zatwierdzone przez naszą komisję. Otwierać sobie możesz drzwi do kibelka w swoim domu.
                • Gość: abecadło Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 16.12.13, 09:47
                  Czy to jasne?!
                  • Gość: noicoztego Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 22.12.13, 00:28
                    No i co z tego. Oszuści i tak sprzedają te bubelki zwane meblami kuchennymi bez paragonów. Szara strefa i sama lewizna. Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w branży meblarskiej kwitnie szara strefa?! A US ma to wszystko w tyle. W meblach z daleka śmierdzi lewizną. Nigdy bym tam nie kupiła mebli kuchennych.
    • Gość: alojzy s. Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 06.01.14, 18:27
      Informuję,iż każdy Klient świadomie nie biorący paragonu fiskalnego za zakup mebli kuchennych na targu na Wirku ma swój współudział w przestępstwie KKS. Ponadto każdy sprzedający meble kuchenne na targu na Wirku nie wydając paragonu fiskalnego Klientowi lub namawiając kupującego do zaniechania pobrania tegoż paragonu popełnia przestępstwo KKS oraz przyczynia się do uszczuplenia wpływów do budżetu Państwa z tytułu należnego podatku Vat oraz podatku dochodowego. Postępowanie w taki sposób przeczy prawym normom współżycia społecznego oraz przyczynia się do rozwoju szarej strefy i jest wbrew zasadom prawidłowego prowadzenia DG. Wszelkie nieprawidłowości będą skrupulatnie i niezwłocznie zgłaszane do najbliższej jednostki UKS.
      • Gość: Okradziony Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.play-internet.pl 16.01.14, 12:31
        Państwo nas okrada na każdym kroku, dokłada lata pracy, zabiera ulgi podatkowe, nie zapewnia miejsc pracy, dlatego nie dziwi mnie to, że i działa to w drugą stronę. Przejedźcie się na zachód Europy, jedyny wniosek, który mi się nasuwa, to taki, że w krajach, w których państwo dba o obywateli, zapewnia im minimum do życia, ludzie po prostu nie kombinują i ot, tyle na temat.
        Pozdrawiam!
        • Gość: Szochara Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 17:07
          A Ty poważnie czy dla jaj piszesz ?
          • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 19.01.14, 15:11
            Dla jaj pisze. Nie wie dokładnie o co chodz. Na tym targu nie wydają paragonów na meble kuchenne i to jest fakt. Gdzie US? I to firmy z Radomska. Dziwne właśnie,że oszuści z Radomska sprzedają meble kuchenne na Śląsku bez paragonów fiskalnych.
            • Gość: pytacz Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 19.01.14, 15:27
              Zawiadomiłaś US o sprawie?
              • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 19.01.14, 15:36
                Dwukrotnie.
                • Gość: pytacz Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 19.01.14, 15:44
                  To wspaniale.Czy te wszystkie nicki piszące z free.aero2 należą do Ciebie?
                  • Gość: jaro Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.14, 16:29
                    A już robiło się tak interesująco...
                    • Gość: jaro Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.14, 16:33
                      Guzik mi do tego, ale zgadzam się w pewnej części.
                      • Gość: jaro Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.14, 16:42
                        No i co?! Już żeście ucichli?
                        • Gość: pytacz Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 19.01.14, 16:54
                          Ja czekam na odpowiedź.
                          • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 19.01.14, 17:19
                            Nie wiem czy wspaniale czy niewspaniale. Czy wszystkie nicki zabrze.vectra.net należą do ciebie. Nie wiem ilu użytkowników jest w twojej sieci bo w innych jest......
                            • Gość: pytacz Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 19.01.14, 17:28
                              Ja wiem że nie wszystkie nicki z domeny vectra należą do mnie ,natomiast mając wątpliwości co do nicków z aero2 zadałem dosyć proste pytanie na które nie chcesz lub nie potrafisz sensownie odpowiedzieć.Nie jest to żadnym problemem.
                              • Gość: nick Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.14, 17:58
                                Tak ,akurat! Wszystkie nicki są właśnie moje, nawet te z zabrze.vectra.net, neostrada,free.aero, orange itd. Proszę się nie podszywać pod moje nicki! Głupie pokolenie internetu...
                                • Gość: nick Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.14, 18:17
                                  Ale kurde moi rozmówcy jedziemy z tą dyskusją! Co to za przestoje?! Ile razy mam tu zaglądać? Jedyna sensowna z tego wszystkiego informacja to to, że gdzieś tam jest popełniane wykroczenie objawiające się nie wydawaniem paragonów. Albo to olej albo idź gdzie trzeba i tyle.
                                  • Gość: texas Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 168.63.150.* 19.01.14, 18:37
                                    Cyrk za darmoche.Gdzie jest to cos z aero??super!
                                    • Gość: abecadło Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.163.* 19.01.14, 18:49
                                      Texas to zeszmaciała dziwka.
                                      • Gość: texas Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.acqlog.com 19.01.14, 18:59
                                        WTF ?
                                      • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 19.01.14, 19:25
                                        Do: abecadło. Proszę nie podszywać się pod moją sieć! Nie życzę sobie tego. Proszę nie zamieszczać durnych wpisów.
                                  • Gość: targowka Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.14, 08:54
                                    A co za osiol kupuje meble dzis na targu? ! i ciuchy pewnie tez ! ehhh to norma ze na targu nigdy nie dostales paragonu tam mozna tylko kupic warzywa .
                                    • Gość: bolek Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 07.03.14, 18:06
                                      Widzę,że chcesz po ryju śmieciu!
                                      • Gość: Tinty Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.vectranet.pl 07.03.14, 18:33
                                        Poczułabyś buta na zapijaczonej,wiejskiej mordzie, cuchnąca gnojem ścierwojadko.
                                        • Gość: zdzira Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.169.* 07.03.14, 21:47
                                          No która szmata chce w pysk ?!
                                          • Gość: szmaty Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.169.* 09.03.14, 15:35
                                            No pytam sie, ktora zdzira chce w dziub ?!
                              • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 19.01.14, 19:35
                                Pytacz! No co Ty! Niepoważny/na jesteś? Jeszcze tak mocno nie zgłupiałam. Jestem Ewka. Ja tu mówię poważnie.
    • Gość: piguła Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 19.01.14, 21:05
      Skorzystaj ,może jeszcze masz szanse.
      www.nzozfeniks.pl/
      • Gość: gocha Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 19.01.14, 22:18
        Ciekawe, kto jeszcze czyta te wpisy. A sprawa jest poważna. Pozdrawiam.
        • Gość: heniek Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 20.01.14, 08:03
          Ja czytam.
          • Gość: hanys:))) Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 20.01.14, 09:20
            i jo tyż :)
            • Gość: heniek Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 20.01.14, 18:12
              A jo już niy. Jo to pie.... Poland przekryntym stoji. Mom to w życi.
              • Gość: paweł Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.01.14, 16:50
                Ja kupiłem meble kuchenne na tym targowisku w zeszłym roku. Brak rachunku do tej pory. Spróbuję dać tu skan wizytówki gościa, który mi to sprzedał.
                • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 22.01.14, 19:36
                  Zgłoś sprawę do UKS najlepiej pisemnie.
                  • Gość: fac Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 11:58
                    co to da ?
                    • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 23.01.14, 23:52
                      Tam Ci wytłumaczą. A może nie wiesz co to jest UKS?
                      • Gość: ;-) Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 24.01.14, 00:32

uczniowski klub sportowy ?
                        • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.191.* 24.01.14, 09:00
                          Urząd Kontroli Skarbowej. No tak. Pokolenie internetu to durnowate pokolenie. Wpisze gościu uks w google i wszystko co potrafi.
                    • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.191.* 24.01.14, 08:57
                      Powiedzą Ci to w UKS. Oni są od tego.
                      • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 26.01.14, 20:14
                        Co tak ucichło?
                        • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: 93.154.167.* 28.01.14, 12:21
                          Wszelkie nieprawidłowości zgłaszać natychmiast w dowolny sposób do US.
                          • Gość: starszy referent Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.14, 15:04
                            Informuję, iż na wzór włoski będziemy karać i pociągać do odpowiedzialności karno-skarbowej zarówno sprzedających bez paragonu jak i kupujących.
                            • Gość: starszy referent Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.14, 15:07
                              Zgłoszenia o sprzedających bez paragonu fiskalnego należy podawać na aktywny link na samej górze: kontrola skarbowa.
                              • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 09.02.14, 16:43
                                Aktualna nasza akcja to: "nie bądź jeleń weź paragon". Zapraszamy do współpracy!
                                • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 09.02.14, 16:50
                                  Zapraszamy na stronę Urzędu Kontroli Skarbowej gdzie szybko można się podzielić z odpowiednim urzędnikiem swoimi spostrzeżeniami i uwagami o sprzedawcach prowadzących srzedaż lub świadczących usługi a nie wydających paragonów fiskalnych.
                                  • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 11.02.14, 10:03
                                    Dzięki za informację. Postępowanie zostanie wszczęte zaraz po weryfikacji zgłoszenia.
                                    • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści na targu na Wirku!!! IP: *.free.aero2.net.pl 11.02.14, 10:06
                                      Zapraszamy do ujawniania nieuczciwych przedsiębiorców i dziękujemy za pomoc.
                                      • Gość: driver Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 11:08
                                        Czy ktos z Was , korzystający z usługi zakładu wulkanizacyjnego otrzymał paragon kupując opony używane ?
                                        Przecierz nie od dziś wiadomo że tam przekręty sięgają szczytów .
                                        • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.free.aero2.net.pl 11.02.14, 15:07
                                          Proszę o kontakt w tej sprawie.Wystarczy kliknąć na link UKS na górnych wypowiedziach. Na stronie UKS proszę w zakładce kontakt opisać sprawę. Wszelkie dane i szczegółowy opis mile widziane. Dziękujemy za współpracę.
                                          • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.free.aero2.net.pl 11.02.14, 15:17
                                            Każde pobranie gotówki musi być zaewidencjonowane w kasie fiskalnej. Używane opony z "odzysku" zostawione przez Klienta w takim zakładzie mogą być oddane do utylizacji (przetworzenia) przez firmę tym się zajmującą za odpowiednim potwierdzeniem lub za pomocą DW wprowadzone na stan magazynowy do dalszej sprzedaży. Opony takie muszą być na stanie magazynowym jako towar handlowy (np części). W rubryce 10 KPiR należy wpisać "0" jako wartość zakupu towarów handlowych. Oczywiście sprzedaż tych opon też powinna być przeprowadzona przez kasę fiskalną.
                                            • Gość: NIK Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.02.14, 16:40
                                              W skarbowym taka bieda że piszecie z nędznej domeny ?
                                              Czy urząd skarbowy odprowadził już tegoroczny podatek od nieruchomości,czy nadal tego nie zrobił?
                                              Chyba trzeba będzie zrobić w urzędzie małą kontrolę po której polecą głowy.
                                              • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.free.aero2.net.pl 11.02.14, 17:29
                                                Szanowny Panie! Wszelkie uwagi i problemy oraz podejrzenia o nieprawidłowościach proszę zgłaszać do instytucji nadrzędnej.
                                                • Gość: NIK Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.02.14, 17:33
                                                  Czyli w tym konkretnym wypadku do ordynatora czy wystarczy do lekarza dyżurnego?
                                                  • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.free.aero2.net.pl 11.02.14, 17:59
                                                    Do Pani "nieobojętna". Dziękujemy za informację. Bardzo proszę o podanie lokalizacji tego podmiotu. Jednocześnie informuję, iż wszelkie informacje,zarówno anonimowe,są skrupulatnie rozpatrywane. Dziękuję za współpracę. Do Pana NIK: Szanowny Panie! Żarty żartami, lecz jeśli ma Pan coś do powiedzenia to wie Szanowny Pan co trzeba zrobić.
                                                  • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.free.aero2.net.pl 12.02.14, 16:59
                                                    Podziękowania za info dla osoby o nicku "aniela".
                                                  • Gość: starszy referent Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.14, 21:18
                                                    Pani Jolu, dziękujemy za zgłoszenie. Sprawa jest ruszona, postępowanie wszczęte. Niestety na zgłoszenie anonimowe tylko tak możemy odpowiedzieć. Chcąc dostawać informacje o biegu sprawy należałoby podać dane zgłaszającego.Wszystkim przyjaznym dziękujemy za informację i zapraszamy do dalszej współpracy. Pozdrowienia dla wszystkich dla których przestrzeganie prawa i porządku jest istotne.
                                                  • Gość: starszy referent Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.14, 21:20
                                                    Pozwolę sobie jeszcze raz przypomnieć, iż sprzedaż z pominięciem kasy fiskalnej jest conajmniej wykroczeniem karno-skarbowym.
                                                  • Gość: szkolna makatka Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.zabrze.vectranet.pl 12.02.14, 21:31
                                                    Co najmniej jeden ze "starszych referentów" nie ukończył nawet ośmiu klas szkoły powszechnej i wobec takiego dictum mógł skończyć w szpitalu dla niedorozwiniętych lub w US ,co często na jedno wychodzi.
                                                  • Gość: starszy referent Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.14, 23:58
                                                    Przepraszam! Nie dałem spacji. Nie sprawdziłem przed zatwierdzeniem. To się już więcej nie powtórzy! Błagam o wybaczenie! Jednak sens wypowiedzi został zachowany.
                                                  • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.free.aero2.net.pl 13.02.14, 07:36
                                                    Proszę Pana Dariusza o ponowny kontakt na mój e-mail w sprawie tej firmy, którą Pan opisał. Dziękujemy za wcześniejsze informacje. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.free.aero2.net.pl 13.02.14, 08:10
                                                    Dziękuję za szybką reakcję. Postępowanie zostało wszczęte. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.free.aero2.net.pl 14.02.14, 11:19
                                                    Witam. Panie "heniek" dziękujemy za info. Proszę tylko doprecyzować nazwę podmiotu.
                                                  • Gość: ewa Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.free.aero2.net.pl 14.02.14, 11:20
                                                    Zachęcam wszystkich do kontaktu. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: nie Re: Uwaga oszuści w branży oponiarskiej IP: *.zabrze.vectranet.pl 14.02.14, 15:51