Dodaj do ulubionych

Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy

IP: *.zabrze.net.pl 09.03.07, 20:22
Proszę się wpisywać - kto jest za likwidacją obciążającej budżet miejski,
nieudolnej i niepotrzebnej Straży Miejskiej w Zabrzu. Po zebraniu dużej liczby
głosów "za" wydrukuję to i zaniosę M.Mańce-Szulik. Można wpisywać też
propozycje co ze strażnikami - moja jest taka żeby od 5-7 rano zamiatali
deptak i okolice dworca PKP a potem wywozili gruz z miasta na wysypisko.
Obserwuj wątek
    • Gość: john Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 20:37
      masz odemnie,najbizszej i dalszej rodziny 40 głosów.LIKWIDACJA>myslę ,że
      drukować nie musisz,bo pani prezydent czyta(skrycie)to forum.Do sprzątania
      miasta jak najbardiej,wszak innych kwalifikacji nie mają.Konia rzędem jak ktoś
      mi wykaże że choć jeden strażnik ma wyuczony zawód.!
      • Gość: roman Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 20:48
        Za Wiaterka to jeszcze ta Straż chociaż coś próbowała robić a teraz ?
        Zlikwidować. Cały Maciejów ZA !
        • Gość: kok Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.debacom.pl 09.03.07, 21:44
          Aż przykro patrzyć na te sieroty w uniformach. Wstyd , że to się szwęda
          po mieście. Do łopaty. Nigdy nie zaskarbią sobie szacunku wśród ludzi.
          Kupa zarozumialców i prymitywów.
          • Gość: Dumalec Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 14:12
            Myślę że mogli by być potrzebni i to nie tylko do łopaty ale mają duży problem z
            tym co zauważyłeś że są zabardzo zadufani w sobie i zarozumiali. W końcu służą
            pomocną dłonią społeczeństwu miasta w rozwiązywaniu problemów najbardziej
            nurtujących problemów, czyli jak wyrwać ludziskom trochę pieniędzy z portfela a
            w tedy i wyniki są i w prasie się można pochwalić a zwykłych obywateli którym
            zdarzają się potknięcia od bandytów wyzywają, tak żeby było że są potrzebni bo
            dbają o bezpieczeństwo i porządek tylko czyj. Myśle że szefostwo jednostki
            powinno coś przemyśleć!!!!!
            • pitrix "Nie będzie niczego" 29.04.07, 12:27
              Typowe myślenie Polaków -zlikwidować ,wyrzucić ,zniszczyć -cyt."zrobię tak żeby
              nie było niczego". Zadufani ?! Jak można być zadufanym chodząc wśród ludzi w
              takich "łachach" i za tak śmiesznie małe pieniądze ,narażając się na zaczepki
              rozmaitych żuli??
        • Gość: janisowice Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.gl.digi.pl 14.03.07, 13:46
          Za jakiego Wiaterka Bylo lepiej,chyba ze chodzi o to ze samych kolesiów
          zatrudniał obok siebie (raszpla ,lorentowski)
      • Gość: basia Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:36
        a da to coś? ale jestem za.
      • Gość: / Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 10:13
        a ile trzeba tych głosów,mogę zebrać na osiedlu kilka tysięcy,ale da to coś?
      • Gość: . Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:57
        słabo,słabiutko,cienko
    • Gość: back Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 07:38
      a miedzy 7 a 7.10 robili ci loda jolopie
    • Gość: lolo Re: Straż jest skuteczna i boicie się jej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 12:59
      Taka jest prawda . Co Policja odpuszcza to straż za to karze i słusznie bo zło
      należy tępić w zarodku.Ci wszyscy wpisywacze boją się straży i dlatego chętnie
      by jej się pozbyli bo wtedy - swoboda. A będzie jeszcze gorzej jak straż lada
      dzięń dostanie uprwnienia doruchu drogowego .Wtedy wszyscy piraci drogowi będą
      za likwidacją straży bo wezmą siestrażnicy za to ojj wezmą.
    • Gość: Johnny Walker Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 14:48
      Witam!
      Wkrótce, w centrum miasta na placu Wolności otwieram moją firmę - Blue Future.
      Jeśli temat faktycznie będzie aktualny i będą chętni jestem chętny aby zrobić to
      w sposób oficjalny - będzie księga do której będą się wpisywać chętni z imienia
      i nazwiska, i innymi niezbędnymi danymi - ustalimy to na forum, aby wszystko
      miało ręce i nogi i działało zgodnie z prawem, oprócz tego lista będzie
      ogólnodostępna - dla chętnych do wpisania się i w miare po drodze dla każdego.
      Ja sam zastrzegam sobie prawo do podpisania się na tej liście jako pierwszy :-))).

ps.ciekaw jestem ile będe mieć kontroli strazakow z roznych powodow dziennie ;-)
      Ale poświęcić się mogę i chętnie to uczynie.

ps2. Czy jesteście zainteresowani tym pomysłem?
      pozdrawiam
      • Gość: usia Re: Johnny Walker masz już rower.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:22
        Podobno zginął ci rower .Jestem zainteresowana czy się znalażł.
        • Gość: j&b Re: Johnny Walker masz już rower.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:47
          mogę już dzisiaj się wpisać? rezerwuję dla całej mojej rodziny wpisy na m-scach
          od 2 do 41.
          • Gość: Strażnik Re: Johnny Walker masz już rower.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 19:35
            Ha, ha nie Wasze doczekanie. Małgorzata nas kocha
    • Gość: ja Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 20:43
      dobre
    • Gość: wielbiciel Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.bmj.net.pl 10.03.07, 21:49
      aby zamiatac i wywozic gruz trzeba posiadac pewne umiejetnosci i miec pojecie

przypuszczam ze ta grupa ludzi absolutnie przerasta ich mozliwosci
      intelektualne
      • Gość: hkj Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 22:14
        co prawda to prawda,kompetencje i kwalifikacje "zero" a tak na małgorzatke się
        nie powołuj,bo wnet was kopnie w d.....
    • Gość: lila Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 13:57
      masz
      • Gość: gram Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 08:58
        widze, ze wiekszosc osob (poza wpisujacymi sie tu straznikami) jest "za" wiec
        dzialamy czy odpuszczamy???
        • Gość: Johnny Walker Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 10:03
          Dzialamy! Biuro otwieram mniej wiecej w polowie kwietnia. Wiec mamy czas zeby to
          wszystko prawnie przygotowac. Czy macie jakies pomysly jak sie do tego zabrac?
          Moze zlozmy jakas prosta strone www gdzie bedzie projekt naszego obywatelskiego
          pisma do Prezydetnt / Rady Miasta itp.
          pozdrawiam
        • Gość: j&b Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 10:53
          Działamy i nie odpuszczamy,Działamy i nie odpuszczamy,Działamy i nie
          odpuszczamy,Działamy i nie odpuszczamy,Działamy i nie odpuszczamy,Działamy i
          nie odpuszczamy,Działamy i nie odpuszczamy,Działamy i nie odpuszczamy,Działamy
          i nie odpuszczamy,Działamy i nie odpuszczamy,Działamy i nie odpuszczamy,
          • Gość: kanibal lepper Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.zabrze.net.pl 14.03.07, 13:14
            Dlaczego metody działania " strażników miejskich " w Zabrzu są tak płytkie i
            trywialne ?

Niekompetencja, brak podejścia do obywatela, nadużywanie funkcji....

Zamiast pilnować bezpieczeństwa i porządku strażnicy miejscy w Zabrzu "żerują "
            tylko na okazję.... wypisana mandatu
            • Gość: strażnik 2 Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 16:35
              Bo z tego nas się rozlicza. Od tego zależy moja premia oraz dobra ocena
              kerownictwa w oczach magistratu
              • Gość: kanibal lepper Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.zabrze.net.pl 14.03.07, 17:31
                ale to istna patologia takie hurtowe wypisywanie mandatów !
                • Gość: lolo Re: Straż Miejska to najlepsza inwestycja Zabrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:30
                  Dlatego że są konsekwentni i wiedzą czego wymagać. To super jednostka i nie
                  jestem ze straży .
                  • Gość: kanibal lepper Re: Straż Miejska to najlepsza inwestycja Zabrza IP: *.zabrze.net.pl 14.03.07, 21:09
                    niewinnych ludzi często mandatuja "bogu ducha nie winnych"

a gdzie zasady współżycia społecznego , dialog społeczny pytam się....
                    • Gość: strażniczka Re: Straż Miejska to najlepsza inwestycja Zabrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 09:17
                      Władza to my. Były, są i będą mandaty dla niesfornych. A nadto będę miała oko u
                      Oli
                      • Gość: Druga strażniczka Re: Straż Miejska to najlepsza inwestycja Zabrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 11:00
                        Do "Strażniczki"Ola ma cie w dupie więc nie punktuj pito głupia.
                        • Gość: gram Re: Straż Miejska to najlepsza inwestycja Zabrza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 12:21
                          pytanie jest tylko jedno: jaka korzysc spoleczna wynika z istnienia strazy
                          miejskiej w obecnej formie?

worek bio.jakistam (ten z przekretu) dla osoby, ktora odpowie na to pytanie
                          • Gość: Tomi Re: Straż Miejska to najlepsza inwestycja Zabrza IP: *.zabrze.net.pl 15.03.07, 14:07
                            korzyści z istnienia straży miejskiej nie ma żadnych, koszty utrzymania dużo
                            większe niż dochody z mandatów ...
    • Gość: bono Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:12
      czytam te wasze bzdury i nie wie czy sie smiac czy plakac.moze ta straz zrobila
      wam krzywde.mnie pomogla.dwoch idiotow nie ma zostala tylko zona jednego z
      nich,ktory i tak robi wraz z p.wiaterkiem przekrety w Krakowie.moze na nich
      nastanie czas.tu gdzie mieszkam widuje ich i policje.z jednym sie zgadzam ,bo
      mowil mi znajomy jak ktoryas ze strazniczek chciala mu wmowic cos czego nie
      zrobil.ludzie badzcie obiektywni albo nie piszcie bzdur.
      • ferdek37 Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy 16.03.07, 17:08
        ktos doprowadzil do tego ze straz miejska jest tak nielubiana w naszym miescie
        a teraz juz go nie ma , wiecie o kim mysle ktos straznikom kazal przynosic
        efekty (mandaty etc.) a teraz są tego efekty i odzyskac dobre imie jest juz
        cięzko lub za pozno
        • Gość: dyzio Re: Likwidacja Straży .......do ferdek37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 17:51
          skoro twierdzisz ze tej osoby juz nie ma to po kiego czorta dalej zbieraja mandaty i to za jakie wykroczenia??????
          • ferdek37 Re: Likwidacja Straży .......do ferdek37 17.03.07, 20:01
            bo to juz jest nawyk ,oni juz to mają we krwi przez wszystkie lata pracy z tym
            panem
        • Gość: urzednik Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: 144.140.21.* 16.03.07, 19:50
          Ferdek pieprzysz a nie solisz. Ten KTOŚ to Wiaterek i to za komendanta Wiaterka
          ta Straż Miejska coś znaczyła w mieście, nie to co teraz. Kiedyś widać bylo że
          cos się robi a teraz ? Krzywicki doprowadził tę jednostkę do upadku przy pomocy
          obecnego kierownictwa. Wielkie nic nierobienie gościło w budynku na Stalmacha
          dość długo po odejściu Wiaterka. Może Rajdzie uda się zmienić ten wizerunek i
          pogonić strażaków do roboty . Jak na razie robi kroki w dobrym kierunku.
          • Gość: xy Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:36
            Pan Wiaterek był dobrym"duchem" Zabrza. Może niektóre Jego pomysły /jak np.
            zbieranie odchodów psi/ budziły kontrowersje, ale były świadectwem Jego
            starania o czystość miasta. Jestem fanem p. Jarosława ale / z pełnym
            szacunkiem/ daleko mu do p. Janusza.Wygląda na to, że niektórym osobom po. chce
            zapewnić 2 letni okres sprawowania stanowiska kierowniczegoby przystąpić do
            konkursu na te stanowiska. To są cudowne kobiety Ola i Mira ale p. Jarosławie
            nie n a d a j ą się na te kierownicze funkcje, nawet jak za jedną z nich "stoi"
            miASTO kRAKA
            • Gość: yz Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:12
              Panie Jarku nie przejmuj się Pan tymi bzurami. Dobrze Pan robisz obsadzając
              kierownicze stanowiska młodymi ludźmi. Zatrudniani przez byłego komendanta
              emeryci-kolesie:) już pokazali co potrafią hi hi hi hi - to były dobre decyzje?
              hi hi hi
              • Gość: Mira? Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:14
                Miasto Kraka ma na szczęście w sprawie obsady w zabrzu gó.. do gadania
                buchachacha
                • Gość: Krzysztof R. Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:26
                  Tylko JA i MOJA ŻONA- jesteśmy największymi sukcesami najjaśniejszego
                  przyjaciela naszego i tylko my stworzeni jesteśmy do piastowania wszelkich
                  stanowisk - patrzcie ile zarabiamy!!!!!! ŻAl wam? We are the champions !!!
                  • Gość: wolter Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:47
                    Mira pogięło Cię chyba
                    • Gość: yx Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:58
                      We are the champions !!!
    • Gość: Ziutek Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: 195.222.112.* 16.03.07, 22:30
      Popieram to ... mom zdaniem Strażnicy wychodzą z założenia - "skoro podało im
      się dłoń, od razu chcą całą rękę" to niedorzeczne, iż wlepiają mandaty za
      spożywanie piwa w miejscu publicznym - od tego jest policja !!! ... ich zakres
      kompetencji powinien się mieścić w utrzymywaniu porządku miejskim na
      drogach,chodnikach,deptakach, jednym słowem, w zachowaniu ładu miejskiego
      odnoszącego się do innych obiektów, ale nie do ludzi ...
      • Gość: max Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 06:54
        do miotły ich,do zbierania kup po psach,nawet po swoich nie
        potrafią,ZLIKWIDOWAĆ tych nierobów
        • Gość: janek Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:03
          a ile potrzeba tych głosów?
          • boczek39 Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy 20.03.07, 11:51
            ludzie jak ich zlikwidują to przejdą do policji
            • Gość: tomi Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.zabrze.net.pl 20.03.07, 22:02
              wiekszośc "strażników" to "drewniaki " i mlasie ......nie nadają się do policji
              • Gość: mundurowy Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 22:36
                Co prawda to prawda
                • Gość: ,,,, Re: cztajcie Metro . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 08:40
                  Wczoraj w Metro był super artykuł o badzo wysokich kwalifikacjach strażników
                  miejskich. I to była prawda.
                  • Gość: lis Re: cztają metro tylko głupki ze straży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 17:48
                    to jest gazeta do was
                    • Gość: śpioch Re: likwidować to nie sztuka IP: *.jota.za.digi.pl 22.03.07, 00:59
                      Gram, tylko dlatego, że mandat masz zabulić taka krucjatę uskuteczniasz ?
                      Też mi wlepili i ich za to nie lubię, ale z tą likwidacją... bo ja wiem.. łatwo
                      likwidować, ale co potem ?
                      Straszny dziwak z ciebie.
                      Chyba, że wiesz jak zrobić ordung...;D
                      Chociaz ..Adolf też twierdził, że wie..

A jakby twoje stanowisko zlikwidować ?
                      Byłby większy porządek ?

• Gość: tomi Re: likwidować to nie sztuka IP: *.zabrze.net.pl 22.03.07, 12:23
                        ale sztuką też jest utrzymywanie takich darmozjadów z miejskiego budżetu!
                        • Gość: <> Re: likwidować to nie sztuka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 12:43
                          brawo tomi !!!!!
                          • Gość: gram Zlikwidowac Straz Miejska- Natychmiast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 23:12
                            do śpioch i innych zaspanych: ja mandaty place bez mrugniecia okiem i jestem za
                            ich wystawianiem, ale... jesli widze, idac po deptaku ze straznik miejski
                            wypisuje mandat za wjazd w strefe niedozwolona, a po drugiej stronie ulicy
                            starsi ludzie przewracaja sie na oblodzonym chodniku a ja zwracam na to uwage
                            straznikowi zeby ten lod skuli albo powiedzieli komus kto ma skuc, a ten mowi
                            do mnie ze on ma inny zakres obowiazkow, to ja podnosze babcie z chodnika i sie
                            pytam sam siebie: Zlikwidowac? i od razu odpowidam: ZLIKWIDOWAC!!!
                            • Gość: . Re: Zlikwidowac Straz Miejska- Natychmiast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 12:44
                              niezwłocznie.......ZLIKWIDOWAĆ
                            • Gość: śpioch Re: Zlikwidowac grama IP: *.jota.za.digi.pl 05.05.07, 22:40
                              Gram, ale z ciebie hipokryta.
                              Ty podnosisz babcie z chodnika ???
                              Tak się składa, że przeczytałem parę twoich wypowiedzi na tym forum.
                              Sądząc po nich, prędzej taką babcie jeszcze kopniesz niż podniesiesz.

Do reszty Formowiczów.... "gram" to wredny palant.
                              Na tym forum nie napisałeś o nikim ani jednego dobrego słowa, chociaż nie,
                              czasem się Mańce podlizujesz...
    • Gość: gosc Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.zabrze.net.pl 29.04.07, 14:38
      Moze ktos zna szczegoly historycznej akcji pod SULTANEM w wykonaniu straznikow
      miejskich?? Ile glow wtedy polecialo??
      • Gość: były Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 14:49
        Jak mnie pamięć nie myli to w tej "akcji" uczestniczyło całe obecne nowe
        kierownictwo SM na czele z panem Jarosławem Rajda i panem Adamem Roksela.
        Można by wiele pisać o ich wyczynach sprzed paru lat, Rajda nawet został
        zwolniony z pracy w SM przez Urbańczyka - głośna sprawa pobicia małolata przez
        komendanta Maciaka i jego świtę. Posypały sie wyroki karne. To był temat na
        pierwsze strony gazet. Poleciały wtedy głowy ale dziś wszyscy już chcą o tym
        zapomnieć.
        • Gość: max Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 15:12
          to im należy przypomnieć!!!!!! Zlikwidować
    • Gość: . Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:17
      a ile trzeba?
      • Gość: ania Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 10:20
        Po 10 .000 zł na głowę . Ja biorę podwójnie
        • Gość: och Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 22:08
          dam od ręki,nawet podwójnie, w końcu niewygórowana cena za tych nierobów,a ile
          w kasie UM zostanie?
          • Gość: radny Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 09:17
            Jak czyta się te Wasze wywody i spogląda się na poziom wypowiedzi zabrzańskich
            stróżów prawa to nasuwa się jeden wniosek. I wniosek to smutny niestety.
            Jesteście żałośni zabrzańscy strażnicy. Trzeba się naprawdę zastanowić nad
            sensem dalszego istnienia tej organizacji, skoro pracują w niej tacy idioci,
            jak autorzy wypisujacy na tym forum. Tacy to funkcjonariusze noszą mundur,
            pobierają niemałe wynagrodzenie z budżetu miasta i reprezentują nasze miasto.
            Wstyd i żenada.
            • Gość: ania Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 09:57
              Wstyd i żenada to dla tych co piszą a piszą wszyscy zawiedzeni .Strażnicy swoje
              robią i maja w d..... to forum razem z wywodami nieszczęśników .Strażnicy nawet
              nie maja dostępu do internetu w pracy bo nie ma na to czasu. Także piszcie co
              chcecie jakoś trzeba się wyżyć i nieważne czy to radny czy bezradny ,niestety
              każdy pisać może..Pa.
              • Gość: Bezradny Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 17:43
                Jestem zalamany straza miejska w Zabrzu - urwac leb tej hydrze !!!
    • Gość: leo Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 08:44
      a co to jest staż miejska ?
      • Gość: re Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.zabrze.net.pl 07.05.07, 08:45
        czas na naukę, choć cyba za późno...debilu
    • Gość: %? Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 16:44
      nie zapominajcie oddawać swoich głosów,dość okradania nas z naszych podatków.
    • Gość: tomek Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.tvgawex.pl 11.07.07, 20:18
      jestem jak najbardziej za!!!! SM to nikomu (prócz emerytów moze) nie poczebny
      organ. Zamiast zajmowac sie powaznymi problemami te glomby czychaja tylko na
      uczciwego czlowieka zeby mu zycie utrudnic. Jesli juz sa i wydaja nasza kase to
      niech ktos ich przeszkoli i bedzie bezpieczniej w mastach.
      • Gość: szok Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 20:51
        Rajda do dymisji. A SM rozwiązać !
      • Gość: ja Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:23
        czytam te wasze bzdury i glowa mnie boli. po pierwsze "z waszych podatkow" haha
        my oczywiscie nie placimy podatkow :), a z waszych idzie moze 5 gr rocznie,
        druga sprawa mandaty - policja nie daje - wy chyba na prawde nie wiecie kto
        jest nierobole- policja nie daje wiec ktos je musi dawac bo inaczej to miasto
        bylo by jednym wielkim dnem - chociaz juz mu niewiele brakuje, a co do pana
        Wiaterka to przeszlosc i te czasy nie wroca - na szczescie- to tylko ubzdurany
        mit jaki on to dobry byl - a g.... prawda, nie szanowal nikogo mial sie za
        wielkiego sprawiedliwy - tylko na ludzi nie patrzyl
        • Gość: strażnik Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: 217.11.135.* 12.07.07, 09:34
          Teraz plujesz na Wiaterka, a ja pamiętam jak Mu d... liozałeś i co ty na to?
          • Gość: cip Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 14:41
            po co odpowiadacie na takie posty "ja" to dupek i wszystko jasne
          • Gość: xyz Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.stk.vectranet.pl 28.07.07, 18:31
            własnie tacy straznicy jak ty z takimi wypowiedziami psuja opienie SM,
            gratuluje. sami sobie wbijacie gwóźdź do trumny.
        • Gość: gram "ja" to rzeczywiscie idiota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 16:15
          Najwieksze DNO to straz miejska. I nic tego nie zmieni, no chyba ze rzeczona
          likwidacja.
    • Gość: elgoog Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.stk.vectranet.pl 12.07.07, 16:05
      Są w tym kraju Rady Miejskie które w sposób szybki i prosty zlikwidowały ten
      twór w swoich miastach ale są to ludzi myślący i uczciwi.Jeżeli utrzymuje się
      grupę ludzi która w dorosłym wieku bawi się w harcerstwo a nie nadaje się do
      wojska i nie spełnia wymogów przyjęcia do policji,to robi się to w jakimś
      celu...
      • Gość: olo Re: Frustraci do kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 17:06
        Modlić się pod figurę że piszecie takie bzdury Jakiś "cip" to gej typowy cip
        gejowski .Do likidacji gejów . Najpier likidacja
        gejów,lizbijek ,frustratów ,nieszczęśników którym wszystko nie pasuje a potem
        pogadamy o straży miejskiej ,której tak się boją frustaci. Z tego wynika że
        jest dobra i tak trzymać.
        • Gość: cha SM pracuje, spoko IP: *.zabrze.net.pl 12.07.07, 19:36
          jest dobra-pracuje na pełnych obrotach. Tylko przyciaga kłopoty....dopiero co sie pozbyli kilku oszołomów to znowu zaczynaja się wielkie powroty!!! Chroń nas Boże-od karierowiczki Katarzyny S, która jednak ślini sie na stołek Zastępcy Komendanta. Tak sie ślini, że korytarze w SM trzeba osuszać...To osoba,która wzbudza różne komentarze. Proszę o ewentualne oceny kandydata...(tylko bez obrażania i chamstwa)
          • Gość: ania Re: SM pracuje, spoko IP: *.centertel.pl 12.07.07, 19:57
            Jezeli toprawda ze ta Pani wraca do strazy, to uchowaj Boze. To juz dno podwojne bedzie w SM. Panie Rajda. Pan juz rozum stracil calkowicie ? Panie Wiaterek. Zostaw Pan ten Krakow i ratuj Zabrze. Wole juz Artura L na stanowisko zastepcy .
            • Gość: mmm zamknąć SM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 10:32
              zlikwidować to GÓWNO
              • Gość: Dued Brawo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 14:35
                Wczoraj na klonowej straznik złapał gnoja który uciekał przez szkołe,nie wiem o
                co chodziło ale było pełno ludzi którzy wyrazali uznanie dla takiego
                działania,potem przyjechał radiowoz policji i strazy.Czy wiecie o co
                chodziło?Był tez starszy człowiek z rowerem ktory pojechał ze straza.Prosze o
                czestsze kontrole tego rejonu a przede wszystkim okolic szkoły.Dla strazy
                miejskiej duzy plus!Pozdrawiam
                • Gość: szok pojeb ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 17:11
                  Co za głupol. Nie wie o co chodzi, sam się pyta , a bije brawo i plusa
                  straży daje. Pojeb jakis czy co ?
                • Gość: Ska Re: Brawo! IP: *.zabrze.net.pl 13.07.07, 23:43
                  To nie jest możliwe. Ile ten 'gnój' mógł mieć lat ? Myślę, że max. 10 i jeszcze
                  pewnie otyły ! Dziwie się, żeby jakiemukolwiek strażnikowi chciało się biegać ?
                  Chyba, że to jakiś z nowych narwanych strażników! Poco wogóle gonić - Czy nie
                  lepiej strzelać ?
    • Gość: W-wa Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.zabrze.net.pl 13.07.07, 23:47
      Ja jestem za tym aby komendantem został p. Krszysztof Kononowicz ! Przynajmniej
      swetry w mieście lepiej by się sprzedawały, i jak sam wielokrotnie
      mówił "niczego nie będzie" - a więc i bałaganu !!!
    • Gość: gom Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:56
      Ale to forum to śmietnik - nikt nie mówi tutaj racjonalnie!!!
      Pozdrowienia dla nudzących się urzędników w UM.:)
    • Gość: za Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 18:50
      Yes,jeszcze kilka i będzie juz "setka"
      • Gość: gram Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 13:09
        Mysle, ze od 1.01.2007 moznaby zlikwidowac to bagno, jak myslicie?
    • Gość: xyz Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.stk.vectranet.pl 28.07.07, 18:39
      a potem co? petycja o likwidację policji?
      • Gość: gram Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:03
        nie, o przyjecie do niej myslacych ludzi
        • Gość: xyz Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.stk.vectranet.pl 30.07.07, 15:26
          likwidować coś z myslą żeby to potem reaktywować...co za bezsens. A jak ci sie
          nie bedzie podobało to znów bedziesz zbierał głosy za likwidacją?
          • Gość: A po co Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 15:59
            Za likwidacją są Ci co dostali mandaty i się teraz wkurzają - to jeden stoi
            swoim autkiem na trawniku (bo bliżej do domu lub sklepu) inny musiał zapłacić
            za kupkę swojego pupila, a jeszcze inny pił pod sklepem - więc może powiększyć
            ich ilość a nie likwidować - bo inni narzekają, że piją lub źle parkują. Nie ma
            łotego środka - ZWRÓĆ UWAGĘ CO I JAK ROBISZ A POTEM ZWRACJ UWAGĘ INNYM
    • Gość: andrzej19483@wp.pl Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.stk.vectranet.pl 04.08.07, 09:57
      akcja bardzo pozyteczna w calej Polsce. W ich miejsce wzorem np. Wloch
      wprowadzic policje komunalna zwana inaczej miejska. posiada wszelkie
      uprawnienia policji i skutecznosc ich dzialania nie bedzie pozorowana jak w
      przypadku nawet oslawionego pana Wiaterka, ktory tworzyl duzo szumu medialnego
      wokol tej sluzby i ich pracownikow.
      Skutecznosc to: predkosci pojazdow na ulicach miasta, nad tym nikt obecnie nie
      panuje. bezpieczenstwo przechodniow z tym zwiazane. przejazd fali tirow
      wjezdzajacych i wy na A4. awantury mlodych pijanych pod blokami, trzeba
      cierpliwie czekac az sie zmecza bo strach ogarnia wzywajacych po interwencje a
      i czesto bez skutku. tak mozna mnozyc problemy, ktore nie rozwiaze straz
      miejska. szkoda pieniedzy podatnikow!!!!!!!!!!!!!! podpisuje sie obiema rekami.
      andrzej z zabrza
      • Gość: franc Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.opb.interbusiness.it 04.08.07, 13:22
        Wiaterek tworzył dużo szumu medialnego wokół straży miejskiej bowiem coś robił
        co media zauważali. Wiele akcji, programów i działań skierowanych do
        mieszkańców Zabrza które znalazły uznanie poza granicami Zabrza. Nic z tego juz
        nie ma. Niczego sie nie kontynuuje. Poza tym Wiaterek był świetnym
        organizatorem pracy. Daleko dzisiejszemu kierownictwu do osiągnięć ekipy
        Wiaterka. Szkoda. Nie wspomne o tym ze ludzie masowo odchodza ze strazy
        miejskiej a powód jest jeden, Widzą jak straż miejska funkcjonowała 2,3 lata
        temu a jak funkcjonuje obecnie. Ostatni zgasi swiatło.
        • Gość: nick Re: franc piszesz nieprawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 13:35
          Nie będzie ostatniego i światło będzie się świecić.Wiaterek był typowym
          zamordystą a nie organizatorem pracy. Gdyby rynek pracy za Wiaterka był taki
          jak dziś to w tej straży robiliby tylko Komendant,zastępca i kadrowa. Reszta
          ludzi byłaby już w innych firmach. Ale za Wiaterka znajeźć pracę graniczyło z
          cudem i dlatego on wiedział jak to wykorzystać i ludzie siedzieli za marne
          grosze ze stulonym pyskiem. Teraz jest inaczej.I pomimo -jak to twierdzisz -
          świetności Wiaterka w Krakowie strażnicy uciekają ze straży i nie mogą nawet
          skompletować stanu osobowego. W Zabrzu buuummm odejśc już się kończy .A ludzi
          niezastąpionych nie ma ,przyjdą nowi ...jak w Krakowie.I będzie tak jak ma być.
          • Gość: Kriss franc pisze prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 14:12
            www.strazmiejska.krakow.pl/index.php?site=msg&id=4&PHPSESSID=90104970b4447e517847b598656b4464

Z tego co wiem to Wiaterek w Krakowie corocznie zwieksza stan zatrudnienia o
            około 100 osób dodatkowo, natomiast w Zabrzu mają problemy z utrzymaniem tej
            skromnej kadry 50 osobowej która ciągle jest niekompletna. Kolejni w SM ZABRZE
            już złożyli podania o przyjęcie do Policji. Uciekają najbardziej doświadczeni i
            to jest bolesne. Uciekają najwartościowsi. Nawet Ola Złocka, dot. zastępca
            komendanta uciekła parę miesięcy temu do Knurowa. Woli mniej zarabiać niz
            utrzymywać fikcję. Zabrzańska straż miejska zamarła tak naprawdę. A Wiaterek
            robi karierę w Krakowie zamiast dalej rządzić w Zabrzu. Na pewno nie byłoby
            takiej marnej zabrzańskiej straży miejskiej gdyby pozostał. Czasy świetności
            straży miejskiej umknęły w Zabrzu.
            • Gość: straznik Re: franc pisze prawdę IP: 222.92.117.* 04.08.07, 23:21
              Co by nie powiedzieć. Brakuje Wiaterka w Zabrzu.
            • Gość: byk Re kriss ty jak krowa ciągle o tym samym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:11
              kriss ty jak krowa ciągle o tym samym.Pokazujesz stronkę z wypowiedzią swojego
              guru. Ciągle płaczesz za Olą - chciala to odeszła i świat się nie zawalił.Gdyby
              taką propozycję dostała za rządów Wiaterka to też by odeszła i to dwa razy
              szybciej bo wtedy nikt jej nie doceniał i nie uważał że jest najlepsza..A z
              tego co ja wiem to o 100 osób nie udało się zwiększyć straży w Krakowie a nawet
              o 50 sie nie udało bo masa strażników z Krakowa odeszła ze straży....Nikt nowy
              w Zabrzu nie odchodzi do Policji ,ci co przed wakacjami się zdeklarowali
              finalizuja deklarację a pozostali pracują i nie ma żadnych sensacji .Ktoś cię
              źle informuje.
              • Gość: Kriss Re: Re kriss ty jak krowa ciągle o tym samym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:46
                I niestety Byku mylisz sie. Mylisz sie i co do Krakowa i co do Oli. Po 1 -
                w SM Kraków jest juz ponad 450 strażnikow o 80 wiecej niz w roku ubiegłym, po
                2 - to własnie Wiaterek wylansował Złocką. Gdy z Nią ostatnio rozmawialem to
                wiele sie dowiedziałem o obecnym kierownictwie i o tym dlaczego odeszła. Z
                szacunku dla Niej o tym nie napisze. Więc nie pisz bzdur obronco układu
                rajdowsko - saternusowsko - rokselowego. Lepiej zajmij się zatrudnieniem Artura
                L. Kolejny fachowiec do waszej ekipy. Przyda sie , bo 5 następnych złożyło
                papiery do Policji.
                • Gość: do krissa Re: Re kriss ty jak krowa ciągle o tym samym IP: *.zabrze.net.pl 16.09.07, 17:28
                  Nasza Oleńka teraz dopiero kwitnie. Odżyła - jak się wyrwała z tego syfu...Straż powinna mieć żałobę za tą dziewczyną, ona nadaje się na komendanta, zmarnowali szansę dla tej firmy. A pani K jest miernotą z wielką ambicją, to zero przy Oli. Przy okazji - pozdrawiam Olę. M.
        • Gość: regina Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.07, 17:38
          no jasne ,byłoby więcej bezzensownych akcji,o których rozpisywałyby
          się media a sam "były" upajałby się swoim sukcesem ....a
          społeczeństwo nic by na tym nie zyskało,z dużej chmury mały
          deszcz...
          • Gość: Kriss Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 21:19
            Regina nie pleć glupot. Wiaterek nie był doskonały i o tym wszyscy
            wiedzą ale pracował i innych do pracy potrafił zachecić. Rozbudował
            SM a i wiele ciekawych pomysłów wdrożył w życie co odbierali
            mieszkańcy pozytywnie. Jego to zasługa że w tamtym czasie wizerunek
            SM uległ w Zabrzu zdecydowanej poprawie. A co jest dzisiaj ?
            Odpowiedz sobie sama. Dziś pan Rajda nie potrafi i wiele nie
            zdziała bo nie ma na kim się oprzeć i to jest jego tragedia.
            • Gość: stary Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.zabrze.net.pl 19.09.07, 20:25
              akcje sa i będą, choć z niczym nowym pan Rajda nie wyskoczył, a Pani Saternus jest zbyt płytka aby cos wymysleć. Wszystko dubluje, nawet akcję "ze sprzataniem" całkowicie zdublowała po swojej poprzedniczce-na stronce nawet zdjecia sa z wiosennej akcji. Czego sie spodziewać? brak wyobraźni i czegoś twórczego. Ale grunt to skłócić załogę, poszpiegować, podroczyć się z tymi -których się nielubi...po cichu nagradzać tych -których się lubi...
              • Gość: andrzej Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.centertel.pl 19.09.07, 21:05
                NIEPRAWDA. To pomysł pani Saternus , tak jak i inne ciekawe i mądre
                pomysły i akcje. Pani Kasia jest super.
          • Gość: lucek Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:31
            Pan Rajda jest super szef i żaden inny mu do pięt nie dorasta.
            Potrafi dbać o pracowanika .I tylko złośliwcy myślą inaczej. Nie
            jeżdzi co chwila na "szkolenia " po całej Polce tylko gromadzi grosz
            do grosza . To jest dobry gospodarz.
            • Gość: strazniczka Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.centertel.pl 20.09.07, 19:37
              He he , nikt Rajdzie do pięt nie dorasta bo wszyscy są wyżsi.
              • Gość: biolog Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 15:56
                ale najpierw są pięty!!!!
    • Gość: kuna Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.bmj.net.pl 15.09.07, 21:23
      nie ma rudzielca to niech są
      • Gość: sonia Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.centertel.pl 19.09.07, 22:16
        To prawda Andrzeju. Pani Katarzyna Saternus to wielkie odkrycie.
        Uratuje ONA straż . To pewne
    • Gość: Gość z Biskupic Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 17:24
      Jestem jak najbardziej za likwidacją strazy miejskiej. Po
      zlikwidowaniu wolne etaty przekazać Policji tak aby w kazdej
      dzielnicy min. w Biskupicach był całodobowy posterunek Policji.
      Pozdrawiam
    • Gość: czarny Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: 95.160.247.* 12.11.14, 07:52
      Witam powinni dawno zlikwidować straż miejską zwykłe nieroby pieniądze dać policji
      • Gość: wesoly Re: Likwidacja Straży Miejskiej - zbieram głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.14, 08:45
        Lepiej jeden policjant niż pięciu "straszaków miejskich". Jestem za likwidacją, podpisuję sie dwoma rękoma.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka