Gość: ralf IP: *.171.170.14.crowley.pl 21.01.08, 14:52 Witam Musze wymienic okna mieszkaniu w kamienicy. Mozecie polecic jakas firme w Zabrzu, tania i solidna? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GOSC Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 14:58 Nie ma w Zabrzu nic ciekawego, jedynie norma 2000. Mam okna od nich juz z 10 lat i wszystko jest ok. Firma jest na Maciejowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.zabrze.net.pl 21.01.08, 16:58 Polecam norme 2000, szybko sprawnie i przede wszystkim słowni, firma jest na ulicy cieszynskiej. Sa pewni i przynajmniej nie wykoluja jak Stryjeks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.08, 12:12 a robia okna z lufcikami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.scom.za.digi.pl 21.05.08, 19:03 rozśmieszyłaś mnie z tymi lufcikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -;) Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.scom.za.digi.pl 21.05.08, 19:08 rozśmieszyłeś mnie z tymi lufcikami 0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 16:06 POlecam Okno poland na ul. wajdy 4.Zabrze zakupilem okna wraz z roletami. nie mam zadnych zastrzezen. wszystko pracuje idealnie. Okna maja z okuciami maco a profil aluplast, niemiecka maraka. listwy sa ladne, zaokraglone. naprawde jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okna Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.scom.za.digi.pl 21.05.08, 23:44 veka polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szunaj Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 22:14 NORMA już nie ta sama ?co parę lat inny profil .Reklama ok to im się udaje ...jedynie.Życzę dalszego sukcesu?Pytanie co w następnym roku będziecie sprzedawać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junia27 Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 07:58 Ja w każdym bądź razie nie polecam firmy na Wolności około nr 177 - tam to jest totalna masakra a kobieta która tam obsługuje to jest gorzej niż czasy PRL-u. Polecam natomiast norme 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Firma Norma traktuje z gory klientow IP: *.3s.pl 09.02.11, 23:03 Doprosic sie regulacji okien i przyjazdu serwisanta sie nie mozna.Nie wspomne juz o montazu i pijazych monterach. odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.uznam.net.pl 22.04.14, 08:53 Napewno nie Dromex.Pan Piotr M.-Tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 27.02.08, 23:48 co ty chrzanisz,a "oknoplast" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 29.09.08, 19:59 Nie podpowiem wam gdzie kupić dobre okna w Zabrzu.Ale za to uprzedze gdzie ich nie kupić.ELPACT oddz. Zabrze ul.Roosevelta 52B. Zamówiłem u nich okna na poczatku lipca montaż miałem ne jak zapewniali mnie po 3-4 tygodniach ale po 2-miesiacach i to tylko dlatego ze wydzwaniałem i dopytywałem kiedy nastąpi montaż.Wkońcu przyjechali i zamontowali ale to nie wszystko,miałem zastrzezenia co do montażu i moze zdziw was to ale do dnia dzisiejszego nie przyjechali i nie poprawili tego co żle zrobili.Po montażu pojechałem i uregulowałem płatności ale naszczęście nie zapłaciłem im za montaż bo wtedy to chyba nawet niemiał bym nawet oczym marzyć aby ktoś łaskawie się pojawił. Więc przestrzegam Wszystkich przed zakupem czego kolwiek z firmy ELPACT . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawbeata Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 212.106.160.* 10.10.08, 11:51 Ostrzegam przed firmą COMSTA Pyskowice współpraca się skończyła z chwilą przekazania gotówki(przed skończonym montażem!!), okazało się że okna są źle wymierzone (zaproponowano wykonanie nowych wylewek w pokoju!), po zmianie skrzynek roletowych na mniejsze okna weszły (roleta za to nie zwija się do końca) Niestety okazało się że zastosowano nieodpowiednie skrzynki roletowe (system budynku ściana jednowarstwowa - potrzebna roleta z rewizją z dołu, zamontowano boczną- i brak możliwości dojścia do mechanizmu rolety), po 3 miesiącach wypaczyły się okna balkonowe (szpara 2cm),brak reakcji firmy!!, roczna korespondencja z firmą, usuwanie usterek na własny koszt i częściowy zwrot kosztów po rocznej sprawie sądowej,jestem przed wymianą 2,5 rocznych okien na nowe UWAŻAJCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązaczki Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.tktelekom.pl 20.02.09, 14:32 Polecam STOLLAR na 3 Maja. Mają bardzo dobre profile i konkurencyjną cenę. Wymienialiśmy tam już dwukrotnie okna i wszystko było O.K. Profesjonalna obsługa i ogólnie w porządku. Minus jest taki, że nie mają aktualnie sprzedawanego okna na wystawie, tylko jakąś starszą wersję. Sprawdzaliśmy tą firmę w necie i na forach, a potem zdecydowaliśmy się na nich. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:25 Polecam firmę www.NORDEN24.pl na ulicy Nocznickiego Kompetentna i miła obsługa, szybki i czysty montaż. Za okna zapłaciłam 1900 zł, gdzie w innych firmach wyceniali nawet do 2400 zł (zestaw balkonowy). Bardzo ładne i porządnie wykończone okna bez "zadziorów". Polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytrak W zabrzu nie kupuj, kupuj Oknovid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 17:09 mozesz przeciez zamowic, dowiozą Ci a sa najlepsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: W zabrzu nie kupuj, kupuj Oknovid IP: *.a.83.230.20.38.debacom.pl.e-zabrze.pl 11.02.10, 21:16 Hej wam ja polecam firmę z zabzra..PROHAUS" prowadzą sprzedaż drzi i okien.Sama u nich kupowałam i jestem bardzo zadowolona.Są rzetelną firmą a nie jak inne.Jest bardzo miła obsługa a i co najważniejsze montażyści...jest to fajna grupa montażowa które nie zostawiła mi burdelu na klatce.Na drzw długo nie treba czekać a i ceny są dobre polecam tu strona prohaus-zabrze.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: W zabrzu nie kupuj, kupuj Oknovid IP: *.stk.vectranet.pl 12.02.10, 16:14 Hej kupująca w odpowiedzi na twój post chce powiedzieć ze zgadzam sie z tobą co do Firmy PROHAUS sa solidną firmą na zamówiony towar nie trzeba długo czekac wiem bo zamawiałam okna POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woytas Gdzie okna? IP: *.215.199.130-internet.zabrze.debacom.pl 17.09.10, 13:09 Musze przyznac że firma PROHAUS bardzo dobrze wykonała montaż u mnie i jestem bardzo zadowolony,zgrana ekipa i bardzo czysto pozostawili miejsce pracy.Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Rabczynsk Kupuj w Okno Poland IP: *.3s.pl 09.02.11, 23:09 Absolutnie zadnych zastrzezen. Wlasciciele sa bardzo sympatyczni, nastawienie bardzo milo do klienta, przyjezdzaja na skonczony montaz, chlopaki wykonuja swoja prace czysto i szybko, jak nalezy. Okna zas piekne, idealna biel, pieknie sie zamykaja. Mam okna juz 4 lata i jestesmy z zona zadowoleni. i dodam,ze wcale nie drogo. Polecamy Okno poland. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Kupuj w Okno Poland IP: *.stk.vectranet.pl 09.05.11, 06:15 Witam ja mam zas inne zdanie na ten temat ale zatrzymam je dla siebie nie chcę robic anty reklamy tej firmie , na zakup okien zdecydowałam sie w firmie Prohaus z Zabrza 3-go Maja 1 a byli naprawde solidni i kaska mniejsza na 5 szt zapłaciłam o prawie 500 zł taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 23:58 www.hedox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 16:11 Okna z OKNO POLAND w zabrzu sa tez. 10lat gwarancji! idealnie biale, mam je juz 4 lata. nic sie nie dzieje. maja bardzo dobra marke profilu- Aluplast i mocne okucia MAco. jezeli ci to cos mowi. maja porownywalne ceny do innych salonow a pracuja na super markach okien i okuc. niewiem jak to robia, ale oplacalo sie kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 08:38 Sprójuj w firmie "Super Okno" na ul. Galla w Zabrzu. Zamawiałem u nich 14 okien i jestem bardzo zadowolony. Wymiana poszła sprawnie a przede wszyskim czysto. Ekipa wszysko przykryła foliami i posprzątała po sobie. Okna mają już 6 lat, są solidne i dobrze "chodzą". Nie decyduj się na tanie okna bo nie warto, to jest inwestycja na długi czas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.zabrze.net.pl 01.03.08, 15:40 Super Okno to moze bylo kiedys "super" , teraz to maja moze super ceny tzn. wysokie. Wymienialem tam chyba 2 lata temu, okna przyszly z wada fabryczna, dobrze ze ekipa co montowala okna powiedziala mi o tym - dowiedzilem sie ze to normalka w tej firmie. Reklamacja i wymiana trwaly chyba 3 miesiace. Poza tymn trafil sie dosc duzy deszcz po pewnym czasie i okna przeciekaly. Nie polecam tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 01:25 Dobrze wiedzieć. Dzięki za ostrzezenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.06.09, 14:19 Witam serdecznie ,od 10 lat prowadzę firmę budowlaną ,buduje domy pod klucz. Współpracowałem już z wieloma producentami stolarki budowlanej (okna drzwi ,rolety ,okiennice )na terenie śląska. Współpraca ta wykańczała mnie,firmy okazywały się nieuczciwe ,zazwyczaj cena nie była w parze z jakością . Od pewnego czasu współpracuję z firmą OKNOTREX z Tarnowa Opolskiego. Od tego czasu skończyły się moje problemy. Dlatego z czystym sumieniem polecam Państwu tą firmę.Obsługa profesjonalna ,bezpłatny pomiar i transport stolarki,bardzo atrakcyjna cena.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDDD Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 15:57 Polecam Firme Okno-Poland . Fachowa obsługa , pomiar bezpłatny . Niemieckie profile - aluplast , grenline i salamander . Snieżnobiałe okna 10 lat gwarancji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Migotka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 109.243.88.* 26.02.10, 13:35 W Super oknie kiedyś pracowałam ale pozwalniali wszystkich dobrych pracowników bo rządził wspaniały Wieronski i Koseła no i statek poszedł na dno jakby to prezes powiedział.Tak to jest jak sie nie szanowało starej kadry i wyrzucało ludzi na bruk ,ja jestem tego dobrym przykładem.Tylko że jakoś sobie poradziłam bez nich.Z daleka od tej firmy; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 02.06.10, 07:40 Mege gorąco polecic firme PROHAUS z wolności własnie skonczyli mi matowac okna i zamówiłem jeszcze drzwi wejciowe gerdy i do pokoi maja fajne ceny i mozna obejżec przed zakupem towar . Moja mama wymieniała okna to sie najedziła do firmy w której zamawiała bo było cały czas cos nie tak to cena dwa razy zmieniali i termin a ci z wolnosci przyjechali pomierzyli dali mi dabrza cene i zamontowali nawet posprzatali po sobie dlatego sie skusiłem na reszte w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_zabrzu Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 06.02.08, 21:19 W Gliwiach na ul. Pszczyńskiej tuż przy skrzyżowaniu z ul. Wrocławską jest firma, która robi okna dobrze, solidnie i w miarę tanio. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 15.11.09, 19:59 Mogę polecić firm z Zabrza przy ul. Wolności salon okien i drzwi gerda firma nazywa się PROHAUS www.prohaus-zabrze.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYTOM Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 15.06.10, 07:17 Macie racje co do tej firmy mialem pewne obawy zamawiajac u nich drzwi bo wiecie jak to jest napisac kazdy może co chce ale to jest net wiec mozna kupic kota w worku ale jednak sa jeszcze porządne firmy zamówiłem drzwi Gerdy za niemała kwote i wiecie co uśmiałem sie bo przyjeChali zamontowali i posrzątali po sobie a to wszystko w terminie moge gorąco polecić te firme jest solidną firmą mieszczą sie w Zabrzu przy ul. Wolności 251 PROHAUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 195.116.19.* 24.02.08, 20:06 Firma Rob-bud z Krakowa, wycena okien przez meila:firma-robbud@wp.pl 10 lat gwarancji, mają okna pcv i aluminium, super ceny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.171.170.14.crowley.pl 28.02.08, 10:13 Najlepszą opinie w krajowych rankingach organizaowanych przez pisma branzowe ma OKNOPLAST KRAKÓW. czy ktos z Was korzystał z ich usług i moze coz na ten temat napisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.elzab.com.pl 29.02.08, 12:38 Polecam Schuco - www.olympiapolska.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.171.170.14.crowley.pl 10.03.08, 14:20 KRM - syfiarze i zostawiaja niedoróbki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 08:53 j23 - masz jakieś złe doświadczenia z KRM?napisz bo ja chciałam z nich skorzystać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekla Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.19-60-PodKasztanami.e-zabrze.pl 12.03.08, 11:57 Ja nie polecam absolutnie frimy: www.dobreokno.pl/ Mają tanie okna ale nic poza tym. Kontakt z nimi jest dobry do momentu zapłaty. Potem trzeba sie prosić żeby przywieźli to za co zapłaciliśmy. Okna zamontowali mi strasznie krzywo, parapety miałam sama sobie odebrać. Masakra, nie polecam absolutnie. Zadnego rachunku - kompletnie nic. Uwazajcie na nich, połakomiłam się na szybkość wykonania i cenę - jak się okazało niepotrzebnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konio Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:14 norma 2000 wydaje sie ok (na razie miałem tylko pomiar) ale ceny z kosmosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny bravo Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 12:27 co sądzicie o firmie KRM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2x Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 13:50 jakość też z komisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 10:06 ludzie!!!czy nikt w tym mieście nie wymienia okien?? napiszcie coś więcej o tych firmach a nie jakieś zdawkowe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 83.18.132.* 17.03.08, 10:41 czego sie wydzierasz??? weź sobie relanium babo :d Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 17.03.08, 12:03 a gdzie w zabrzu kupic najtansze okna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:36 tanie są na Krasińskiego naprzeciwko szpitala (koło zagłoby) ale słyszałem od paru osób że są fatalnej jakości.Niestety nie ma czegoś takiego jak "tanie" i "dobre". A najlepiej podzwonić po firmach niech przyjadą zmierzą i wycenią - to nic nie kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wymieniająca Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 195.94.210.* 18.03.08, 22:04 To prawda. Mogą wydziwiać, że niby trzeba u nich zamówić, ale nic nie wskórają. Pod pozorem mierzenia można dostać rzetelną informację, bo w sklepie mogą jeszcze ściemniać wabiąc klienta. W domu już czują się pewni. I są szczerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.08, 09:59 Na Krasińskiego jest "OKNOMONT" I mam od nich 3 okna i 1 drzwi balkonowe, Wszystko w profilu KBE. Byłam z nich bardzo zadowolona ale przy ostatnim oknie wystąpiły problemy z szybą. Z jednej strony uszczelka była wciśnięta głęboko w profil a z drugiej nadmiernie wystawała ponad. Z reklamacją nie było problemu ale czekałam na nową szybę ponad miesiąc. W dodatku okno nie jest tak szczelne jak pozostałe. Wydaje mi się, że wiele zależy od montażysty. Ten na którego trafiłam ostatnio, był partaczem i flejtuchem. Mam jeszcze jedno okno do wymiany i wczoraj miałam pomiar z NORMY 2000 ale zrezygnowałam z realizacji. Pomimo dokładnego opisu przez telefon okna o jakie mi chodzi wystąpiła kolosalna różnica między wyceną telefoniczną (1350-1500 zł) a wyceną na miejscu (1960 zł)I to w dodatku przy rezygnacji z mojej strony z kilku ważnych elementów o których mówiłam przy wycenie telefonicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 29.03.08, 22:44 kt a polecasz te tanie okna na krasińskiego? wyżej ktoś napisał ze są tanie ale czy jest spora różnica w cenie ,bo mi zależy na pieniążkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 23 Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 01:13 Wiadomo,że najlepsze okna kupujemy u......ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginekolog Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:56 ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.08, 22:27 Mogę napisać kogo nie polecam: firmy która ma biura w tym samym budynku, w którym mieszczą się Nowiny Zabrzańskie. Do momentu jak załatwialiśmy wszystko to było ok. Przy odbiorze okien po wstawieniu już był problem. Kazali mi podpisać protokół minutę po tym jak je wstawili a ja się nie zgodziłam. Później na podpisanie protokołu Pan się zbytnio nie spieszyła a jak już się zjawił to uważał że zarysowana szyba i rama okienna to nic wielkiego. A krzywy parapet okienny: to zależy jak się na niego spojrzy. Długa i męcząca walka ale daliśmy radę i nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boguś Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 15:23 a co myślicie o firmie Rehau ktora mieści się obok Lidla na roosevelta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.171.170.14.crowley.pl 23.04.08, 13:18 Polecam OKNOPLAST - "czysto, miło, sympatycznie i przyjemnie" a do tego produkt z gornej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grosik Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.xnet.org.pl 03.05.08, 14:47 Witam. Ja mogę polecić firmę Stollar z ulicy 3 Maja (naprzeciwko komisariatu, chyba pierwszego). Firma zaproponowała nam za wymianę okien w całym mieszkaniu (5 okien+ balkon) 4200zł za kolor, gdzie np. norma 2000 chciała po wszystkich rabatach 6200zł za białe. Co prawda nie odwiedziłam przed kupnem wszystkich firm w Zabrzu, ale byłam przynajmniej w 6 i to Stollar zaproponował nam najkorzystniejszą cenę (niestety w moim przypadku cena miała decydujące znaczenie). Zlecenie zostało wykonane w ustalonym terminie, ekipa która montował okna była bardzo sprawna i doradzała nam w różnych kwestiach, a Pan z biura był uprzejmy i kompetentny. Okna mam dopiero od 3 miesięcy, ale na nic nie narzekam. Pozdrawiam ,Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
koniak96 Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 05.05.08, 21:12 A może ktoś wie, gdzie można zamówić okna z tzw. pcv, ale z lufcikami? I czy któraś firma ogeruje okna z potrójnymi szybami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 14:38 Nie rozumiem po co ci tzw. lufcik skoro okna są uchylne.Przecież to jest nie wygodne wspinać się do lufcika.Poza tym lufcik to dodatkowy kawałek ramy i tym samym mniejsza przejrzystość okna...nie mówiąc już o cenie ponieważ to już nie jest standard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 22:31 lufcik??- zapewne chodzi o nawiewnik. Nawiewnik choć żadko u nas stosowany jest bardzo praktyczny i funkcjonalny- chroni nas przed wilgocią a co najważniejsze mamy ciągły przepływ świeżego powietrza w mieszkaniu.Cena od 90 zł (manualny- ręczny)i powyżej 100 (ciśnieniowy- ,do którego nie trzeba się wspinać :P:P heh zabawne ...ktoś tu ma za mało wyobraźni. W czasie produkcji wycina się niewielki otwór w ramie okiennej tak aby umieścić tam nawiewnik.Znajduje się on w ramie okiennej a nie we wkładzie szybowym dlatego wielkość światła jest taka sama !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fustek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 195.94.210.* 27.05.08, 22:59 Musisz się nieźle bać, skoro szukasz szyb pancernych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.crowley.pl 26.06.08, 07:46 A jak z cenami?Może jakieś przykłady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELPACT Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 29.09.08, 20:05 Nie kupujcie i nie zamawiajcie okien w firmie ELPACT Zabrze ul.Roosevelta 52B (za Urzędem Pracy).Sam skorzystałem z ich usług bo byli tansi od pozostałych.Ale teraz żałuje podjętej decyzji. Okna zamówiłem na poczatku Lipca i do dziś dnia nie mam zrobionego montażu jak należy. Napewno nie poleciłbym tej firmy nikomu z rodziny i bliskich znajomych. Do podpisania umowy było wszystko oki ale potem wogóle sie nie interesuja klientem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 15:00 Polecam STOLLAR: Profesjonalna obsługa Bardzo dobre okna Montaż bez zastrzeżeń Przystępna cena Wybrałam ich z polecenia znaqjomych i nie żałuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandrago Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.11.09, 16:38 Widzę że handlowcy z firmy Stollar nie próżnują tu na forum ;) Nie ładnie tak się podszywać pod klienta pod różnymi nickami z tego samego numeru IP ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnypenis Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 24.05.08, 23:01 na śmietniku za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molu Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.11.09, 16:32 montowałem okna z firmy na placu Teatralnym obok McDonalda . Polatałem po paru firmach , ale tam było najtaniej i wiem że istnieją tam juz dobre kilka lat, Spóźnili sie pare dni z terminem ale warto było poczekać i do tego dostałem termometr cyfrowy w ramach rewanżu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmen0303 Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.centertel.pl 18.03.09, 13:48 nie polecam NORMY 2000 obsługa fatalna okna niby ok ale zle zamontowane jak sie okazuje i non stop zgłaszam usterki a reklamacje rozpatrywane sa w tej firmie bardzo długo i nierzetelnie.niepolecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rewa Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 06:14 Poszukaj w Katowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.crowley.pl 26.06.08, 07:49 A firam PETECKI z ul. Sobieskiego? Ma ktoś jakieś doświadczenia z nią związane? Z góry dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 89.107.158.* 26.06.08, 09:46 Aneczko - wymieniałam dwa okna w firmie Petecki z Sobieskiego. Bardzo solidni, fachowo i szybko wymienione okienka. Jestem zadowolona i napewno następne u nich wymienię! Z czystym sumieniem godni polecenia. Ja też wymieniałam swoje w kamienicy ;D bez wahania można się na nich zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 14.07.08, 22:48 a gdzie tanio kupię roletki na okna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.08, 22:43 roletki mozna kupić w dowolnym wymiarze i kolorze/również w nowoczesnych wzorzystych materiałach/ w sklepie TAFA w Zabrzu Mikulczycach ul.Mickiewicza.Kupiłam taka roletkę z materiału zaciemniającego w bardzo przystepnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ViKi Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 22:34 Oknomont na Krasińskiego.Kupiłam kilka sztuk roletek...młoda, fachowa i niesamowicie życzliwa obsługa. na roletki czekałam 3 dni.polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 15:48 Po sprawdzeniu ofert w 7 punktach wybrałem STOLLAR z ul.3 Maja 42. Bardzo dobre jakościowo, przystępna cena, pan biurzebył kompetentny i pomocny. Okna mam już prawie rok i nie mam do nich najmniejszych zastrzeżeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandrago Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.11.09, 16:41 Wy sie w tym Stolarze naprawde taqk nudzicie że tylku tu na forum wpisy robicie ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.I. Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 14:01 Z mężem wybraliśmy po porównaniu kilku ofert firmę STOLLAR naprzeciwko komistariatu na 3 Maja. Jakościowo bardzo dobre, a do tego ładne. Jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi i z montażu. Polecamy P.S. Bardzo przystępna cena Z.I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 16:16 zdecydowalismy sie z zona na firme OKNO POLAND, polecil nam ja kolega i jestesmy zadowoleni. solidnie zamontowali , podobno maja swoich montarzystow. nie zlcaja zadnej innej firmie podwykonawczej. i to jest dobre. wszystko sprawnie i czysciutko. Okna maja z super profilu niemieckiej marki Aluplast , na okuciach ,maco austriackie. okna sa sliczne, zaokraglona listwa i wciaz biale. polecam. firma ta o ile wiem tez miesci sie w zabrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachman Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 14:08 Polecam STOLLAR Bardzo dobre i ładne okna, przystępna cena i profesjonalna, miła obsługa.Warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.crowley.pl 10.10.08, 14:25 Chłopak z biura firmy STOLLAR z 3 go maja chyba się nudzi strasznie:D Poleca i poleca, ale cóż...reklama dźwignią handlu, podobno ta nachalna też nieźle działa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.ups.com 18.11.08, 14:12 Jestem właśnie po montażu okien firmy Oknoplast Kraków na 3 maja. Przed podjęciem decyzji o firmie sprawdziłem trzy firmy na 3go maja. Stolar - nie lubię jak mi ktoś nie jest w stanie powiedzieć przynajmniej orientacyjnej ceny i to po dwóch tygodniach. W samym punkcie te okna wyglądają słabo. Rozmawiałem ze znajomym który sprzedawał okna i się trochę orientuje w temacie. Profile Aluplast- kiepskie ze względu na konstrukcję podobno w ramę wcale się tam nie wkłada wsponika metalowego - tak twoerdził klient który wymieniał okna i z ciekawości rozciął profil - ładnie to to wygląda na wystawie, ale profile innych firm mogą być podobne. WA-FAM (czy coś takiego) - profesjonalne podejście do klienta - drogo. Oknoplast profile Veka - punkt w którym można coś zobaczyć, (Michał) profesjonalne podejście do klienta, szacunkowa cena na pierwszym spotkaniu bez oględzin okien, no i te okna wyglądają. Ekipa montująca bardzo sprawna solidna czysta i szybka. Ponieważ brakuje na tym forum szczegułów było 8 okien orzech w tym balkonowe przesuwne i dwa tzw trójkąty, trapezy - czyli jak się powszechnie przyjęło mówić niestandardowe - podobno dziś wszystkie okna traktuje się jako odrębny przypadek.1okno było na podmiankę z demontażem reszta w syrowe ściany. Jedyna wada jaka mnie spotkała to dodatkowe trzynaście dni oczekiwania na okna ze względu podobno na szczyt. Okna mają 7 lat gwarancji na szkiełka i okucia. Kosztowało to worek pieniędzy 10300 i tu mała rada, targujcie się bez względu na firmę. Podwykonawcy narzucają marżę i to często zaporową. Koszty czasem można obniżyć poprzez przedpłatę większą kwotą, lub dodatkowo zamawiać okna w zimie - najniższe ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 04.11.09, 23:28 Okna z Krakowa chcieli mi montować, gdy było -7 stopni na dworze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 14:05 Polecam firmę www.norden24.pl Kompetentna obsługa i warta polecenia ekipa montażowa. Generalnie po porównaniu cen z innymi firmami, norden24 wychodzi najlepiej. Proponują profil 6-komorowy Decco na okuciu mako. Tanio i solidnie. Polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.za.digi.pl 05.03.09, 21:20 tylko nie norden. To masakra jakas. Odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.chello.pl 02.09.09, 18:37 potwierdzam. Firma Norden to jakieś nieporozumienie. Odradzam szczerze współpracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.11.09, 16:45 W Nordenie widze że też handlowiec się nudzi .Ale rekalma dźwignią handlu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrik Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.bater.net.pl 19.03.09, 15:21 ja mam okna ze Stollaru na 3 go maja i jestem baaardzo zadowolona:) nie ukrywam, że urzekła mnie przede wszytkim niska cena która absolutnie nie ujmuje jakości okien!! myślę, że opinii na temat okien będzie tyle ilu gości tu zajrzy..jedne dobre drugie złe, natomiast o stolarze pisze się tylko dobrze (no chyba, że jakaś paskuda z konkurencji nie wie jak sie rozreklamować więc zniża się do takiego poziomu)Okna mam od półtora roku, nie mam żadnych zastrzeżeń, montaż bez problemu, fachowa i miła obsługa w biurze!! gorąco polecam!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crazy Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.05.09, 11:30 Myślę, że w Firmie "Dobre Okna," na ulicy 3 Maja 87 b, są nowi, dopiero rozpoczęli działalność, ale warto ich odwiedzenić, polecam! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamczak Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.06.09, 14:26 Polecam państwu firmę Oknotrex.Działają na terenie Zabrze .Miesiąc temu korzystaliśmy z ich usług ,jesteśmy w 100% zadowoleni. Z obsługi,towaru .jakości i co najistotniejsze ceny.Pozdrawiam. serwisstolarki-opole.pl/main.html?src=%2Findex2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 82.160.239.* 08.09.09, 13:37 Polecam firmę stollar na 3 maja. Jestem zadowolony z okien, montażu i obsługi. Byłem zaskoczony pozytywnie ceną. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 29.10.09, 22:42 Wierzę, że jesteś zwykłym zadowolonym klientem. W odróżnieniu od zwykłego agenta reklmowego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spintek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 02.01.10, 21:29 Tylko nie "Norma 2000" ul. Cieszyńska! Odwalą robotę, potem przy reklamacji udają, że zmienili profil i nic nie wymienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fajny Gość Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 93.95.95.* 22.12.09, 10:10 Ja za to polecam Grupę KRM na Szczęść Boże 19 koło ZUSu. Mają okna zarówno tanie, ładne i funkcjonalne ale też droższe ale za to full opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 02.01.10, 14:00 Fajnie w jednym miejscu spotkać tylu zadowolonych klientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.tktelekom.pl 04.01.10, 01:27 Polecam STOLLAR na 3 Maja - dobra cena, super okna i dobra obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.tktelekom.pl 09.01.10, 16:53 Ja kupiłam w stolarze i jestem zadowolona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudy Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 30.01.10, 20:47 Ja szukalem przez miesiac zrobilem 9 wycen i nalepszą cene dali mi na Wolnosci firma PROHAUS nawet w terminie zamontowali po montarzu okien zamowilem drzwi gerda maja fajne ceny moge polecic Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek813 Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 13.06.11, 13:53 ja osobiście polecam firmę z pl.krakowskiego w zabrzu. nie pamietam jak sie nazywa firma bo kupowałem u nich okna i drzwi jakieś 5 lat temu i muszę przyznać że jestem bardzo zadowolony, dobrej jakości i dobrze zamontowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.31.45.14.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.09.13, 23:06 Polecam firmę na ul. Wolności niedaleko Galerii Zabrze. Niedawno wymieniałem okna i jestem bardzo zadowolony z krótkiego czasu oczekiwania- czekałam niecałe dwa tygodnie :) okna są bardzo ładne, nic się z nimi nie dzieje z poza tym ceny są na prawdę niskie! Na prawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 30.01.10, 20:55 TYLKO NIE NORMA 2000 NA CIESZYŃSKIEJ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.rybnik.vectranet.pl 03.02.10, 21:35 witam. mam pytanie,czy ktoś miał problem z firmą okno poland??? ja niestety nie mogę się doprosić o przyjezd serwisanta do nieszczelnych okien i niebardzo wiem co z tym problemem zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 05.02.10, 20:40 A gdzie "Okno Poland" jest w Zabrzu, bo nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.rybnik.vectranet.pl 06.02.10, 17:36 tak w zabrzu. ale jak ja kupowalam okna to u mnie w miescie byla ich placowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrysek śl Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 17:40 Milka a w umowie jak masz napisane ? - do kogo należy regulacja okien? Odpisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 14:44 no i co teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Agulka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.83.230.18.226.debacom.pl.e-zabrze.pl 09.06.10, 15:03 Witam. Widzę że nie tylko ja mam problem z badziewną firmą OKNO-POLAND, absolutnie nie polecam dwa okna wstawiali mi trzy dni przy mrozach - 20 musiałam codziennie dzwonić i się upominać żeby ktoś raczył w ogóle przyjechać i skończyć to co zaczął, teraz od czterech miesięcy się proszę o regulację okien i nic zero kontaktu, absolutnie nie polecam. Poza tym zostawiają taki syf że się w głowie nie mieści. Obiecują gruszki na wierzbie a jak dostaną kasę to zapominają o kliencie całkowita porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 14.02.10, 20:14 Najepiej wybrać takie okna, które są drewniane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 195.200.212.* 24.02.10, 08:18 Witam Zpytam z innej beczki - szukam firmy z Zabrza, która handluje oknami PCV na profilu VEKA. Które białe okna po z upływem czasu mniej "żółkną", słyszłem, że domenicki i veka są dobre? Jake są wasze doświadczenia? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 01.03.10, 17:11 Oknoplast robi na profilu veka Odpowiedz Link Zgłoś