Dodaj do ulubionych

Gdzie w Zabrzu kupic okna?

IP: *.171.170.14.crowley.pl 21.01.08, 14:52
Witam
Musze wymienic okna mieszkaniu w kamienicy. Mozecie polecic jakas
firme w Zabrzu, tania i solidna?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: GOSC Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 14:58
      Nie ma w Zabrzu nic ciekawego, jedynie norma 2000. Mam okna od nich
      juz z 10 lat i wszystko jest ok. Firma jest na Maciejowie.
      • Gość: gosc Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.zabrze.net.pl 21.01.08, 16:58
        Polecam norme 2000, szybko sprawnie i przede wszystkim słowni, firma
        jest na ulicy cieszynskiej. Sa pewni i przynajmniej nie wykoluja jak
        Stryjeks
        • Gość: dziadek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.08, 12:12
          a robia okna z lufcikami?
          • Gość: ;-) Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.scom.za.digi.pl 21.05.08, 19:03

rozśmieszyłaś mnie z tymi lufcikami

• Gość: -;) Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.scom.za.digi.pl 21.05.08, 19:08
              rozśmieszyłeś mnie z tymi lufcikami
              0
          • Gość: Ryszard Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 16:06
            POlecam Okno poland na ul. wajdy 4.Zabrze zakupilem okna wraz z roletami. nie
            mam zadnych zastrzezen. wszystko pracuje idealnie. Okna maja z okuciami maco a
            profil aluplast, niemiecka maraka. listwy sa ladne, zaokraglone. naprawde
            jestem zadowolony.
        • Gość: okna Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.scom.za.digi.pl 21.05.08, 23:44
          veka polecam
        • Gość: szunaj Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 22:14
          NORMA już nie ta sama ?co parę lat inny profil .Reklama ok to im się udaje
          ...jedynie.Życzę dalszego sukcesu?Pytanie co w następnym roku będziecie sprzedawać?
        • Gość: Junia27 Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 07:58
          Ja w każdym bądź razie nie polecam firmy na Wolności około nr 177 - tam to jest
          totalna masakra a kobieta która tam obsługuje to jest gorzej niż czasy PRL-u.
          Polecam natomiast norme 2000
          • Gość: Ryszard Firma Norma traktuje z gory klientow IP: *.3s.pl 09.02.11, 23:03
            Doprosic sie regulacji okien i przyjazdu serwisanta sie nie mozna.Nie wspomne juz o montazu i pijazych monterach. odradzam.
        • Gość: gosc Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.uznam.net.pl 22.04.14, 08:53
          Napewno nie Dromex.Pan Piotr M.-Tragedia
      • Gość: monter Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 27.02.08, 23:48
        co ty chrzanisz,a "oknoplast"
      • Gość: Klient Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 29.09.08, 19:59
        Nie podpowiem wam gdzie kupić dobre okna w Zabrzu.Ale za to uprzedze
        gdzie ich nie kupić.ELPACT oddz. Zabrze ul.Roosevelta 52B. Zamówiłem
        u nich okna na poczatku lipca montaż miałem ne jak zapewniali mnie
        po 3-4 tygodniach ale po 2-miesiacach i to tylko dlatego ze
        wydzwaniałem i dopytywałem kiedy nastąpi montaż.Wkońcu przyjechali i
        zamontowali ale to nie wszystko,miałem zastrzezenia co do montażu i
        moze zdziw was to ale do dnia dzisiejszego nie przyjechali i nie
        poprawili tego co żle zrobili.Po montażu pojechałem i uregulowałem
        płatności ale naszczęście nie zapłaciłem im za montaż bo wtedy to
        chyba nawet niemiał bym nawet oczym marzyć aby ktoś łaskawie się
        pojawił. Więc przestrzegam Wszystkich przed zakupem czego kolwiek z
        firmy ELPACT . Pozdrawiam
      • Gość: pawbeata Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 212.106.160.* 10.10.08, 11:51
        Ostrzegam przed firmą COMSTA Pyskowice współpraca się skończyła z
        chwilą przekazania gotówki(przed skończonym montażem!!), okazało się
        że okna są źle wymierzone (zaproponowano wykonanie nowych wylewek w
        pokoju!), po zmianie skrzynek roletowych na mniejsze okna weszły
        (roleta za to nie zwija się do końca)
        Niestety okazało się że zastosowano nieodpowiednie skrzynki roletowe
        (system budynku ściana jednowarstwowa - potrzebna roleta z rewizją z
        dołu, zamontowano boczną- i brak możliwości dojścia do mechanizmu
        rolety), po 3 miesiącach wypaczyły się okna balkonowe (szpara
        2cm),brak reakcji firmy!!, roczna korespondencja z firmą, usuwanie
        usterek na własny koszt i częściowy zwrot kosztów po rocznej sprawie
        sądowej,jestem przed wymianą 2,5 rocznych okien na nowe UWAŻAJCIE
        • Gość: ślązaczki Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.tktelekom.pl 20.02.09, 14:32
          Polecam STOLLAR na 3 Maja. Mają bardzo dobre profile i konkurencyjną cenę.
          Wymienialiśmy tam już dwukrotnie okna i wszystko było O.K. Profesjonalna
          obsługa i ogólnie w porządku. Minus jest taki, że nie mają aktualnie
          sprzedawanego okna na wystawie, tylko jakąś starszą wersję. Sprawdzaliśmy tą
          firmę w necie i na forach, a potem zdecydowaliśmy się na nich. Polecam
          • Gość: Basia Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:25
            Polecam firmę www.NORDEN24.pl na ulicy Nocznickiego
            Kompetentna i miła obsługa, szybki i czysty montaż. Za okna zapłaciłam 1900 zł,
            gdzie w innych firmach wyceniali nawet do 2400 zł (zestaw balkonowy). Bardzo
            ładne i porządnie wykończone okna bez "zadziorów". Polecam wszystkim.
      • anta999 OKNA 09.09.09, 12:05

• Gość: wytrak W zabrzu nie kupuj, kupuj Oknovid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 17:09
        mozesz przeciez zamowic, dowiozą Ci a sa najlepsi
        • Gość: kupująca Re: W zabrzu nie kupuj, kupuj Oknovid IP: *.a.83.230.20.38.debacom.pl.e-zabrze.pl 11.02.10, 21:16
          Hej wam ja polecam firmę z zabzra..PROHAUS" prowadzą sprzedaż drzi i okien.Sama u nich kupowałam i jestem bardzo zadowolona.Są rzetelną firmą a nie jak inne.Jest bardzo miła obsługa a i co najważniejsze montażyści...jest to fajna grupa montażowa które nie zostawiła mi burdelu na klatce.Na drzw długo nie treba czekać a i ceny są dobre polecam tu strona prohaus-zabrze.pl/
          • Gość: mala Re: W zabrzu nie kupuj, kupuj Oknovid IP: *.stk.vectranet.pl 12.02.10, 16:14
            Hej kupująca w odpowiedzi na twój post chce powiedzieć ze zgadzam sie z
            tobą co do Firmy PROHAUS sa solidną firmą na zamówiony towar nie trzeba
            długo czekac wiem bo zamawiałam okna POLECAM
            • Gość: Woytas Gdzie okna? IP: *.215.199.130-internet.zabrze.debacom.pl 17.09.10, 13:09
              Musze przyznac że firma PROHAUS bardzo dobrze wykonała montaż u mnie i jestem bardzo zadowolony,zgrana ekipa i bardzo czysto pozostawili miejsce pracy.Polecam!!!
              • Gość: Grzegorz Rabczynsk Kupuj w Okno Poland IP: *.3s.pl 09.02.11, 23:09
                Absolutnie zadnych zastrzezen. Wlasciciele sa bardzo sympatyczni, nastawienie bardzo milo do klienta, przyjezdzaja na skonczony montaz, chlopaki wykonuja swoja prace czysto i szybko, jak nalezy. Okna zas piekne, idealna biel, pieknie sie zamykaja. Mam okna juz 4 lata i jestesmy z zona zadowoleni. i dodam,ze wcale nie drogo. Polecamy Okno poland.
                • Gość: Olka Re: Kupuj w Okno Poland IP: *.stk.vectranet.pl 09.05.11, 06:15
                  Witam ja mam zas inne zdanie na ten temat ale zatrzymam je dla siebie nie chcę robic anty reklamy tej firmie , na zakup okien zdecydowałam sie w firmie Prohaus z Zabrza 3-go Maja 1 a byli naprawde solidni i kaska mniejsza na 5 szt zapłaciłam o prawie 500 zł taniej
    • Gość: Zygmunt Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 23:58
      www.hedox.pl/
      • Gość: Grzegorz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 16:11
        Okna z OKNO POLAND w zabrzu sa tez. 10lat gwarancji! idealnie biale, mam je juz
        4 lata. nic sie nie dzieje. maja bardzo dobra marke profilu- Aluplast i mocne
        okucia MAco. jezeli ci to cos mowi. maja porownywalne ceny do innych salonow a
        pracuja na super markach okien i okuc. niewiem jak to robia, ale oplacalo sie
        kupic.
    • Gość: gość Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 08:38
      Sprójuj w firmie "Super Okno" na ul. Galla w Zabrzu. Zamawiałem u
      nich 14 okien i jestem bardzo zadowolony. Wymiana poszła sprawnie a
      przede wszyskim czysto. Ekipa wszysko przykryła foliami i
      posprzątała po sobie. Okna mają już 6 lat, są solidne i
      dobrze "chodzą". Nie decyduj się na tanie okna bo nie warto, to jest
      inwestycja na długi czas. Pozdrawiam
      • Gość: zigi Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.zabrze.net.pl 01.03.08, 15:40
        Super Okno to moze bylo kiedys "super" , teraz to maja moze super ceny tzn. wysokie. Wymienialem tam chyba 2 lata temu, okna przyszly z wada fabryczna, dobrze ze ekipa co montowala okna powiedziala mi o tym - dowiedzilem sie ze to normalka w tej firmie. Reklamacja i wymiana trwaly chyba 3 miesiace. Poza tymn trafil sie dosc duzy deszcz po pewnym czasie i okna przeciekaly. Nie polecam tej firmy.
        • Gość: dziadek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 01:25
          Dobrze wiedzieć. Dzięki za ostrzezenie.
        • Gość: Roman Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.06.09, 14:19
          Witam serdecznie ,od 10 lat prowadzę firmę budowlaną ,buduje domy pod klucz.
          Współpracowałem już z wieloma producentami stolarki budowlanej (okna drzwi
          ,rolety ,okiennice )na terenie śląska. Współpraca ta wykańczała mnie,firmy
          okazywały się nieuczciwe ,zazwyczaj cena nie była w parze z jakością . Od
          pewnego czasu współpracuję z firmą OKNOTREX z Tarnowa Opolskiego. Od tego czasu
          skończyły się moje problemy. Dlatego z czystym sumieniem polecam Państwu tą
          firmę.Obsługa profesjonalna ,bezpłatny pomiar i transport stolarki,bardzo
          atrakcyjna cena.Pozdrawiam.
          • Gość: DDDD Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 15:57
            Polecam Firme Okno-Poland . Fachowa obsługa , pomiar bezpłatny . Niemieckie profile - aluplast , grenline i salamander . Snieżnobiałe okna 10 lat gwarancji .
        • Gość: Migotka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 109.243.88.* 26.02.10, 13:35
          W Super oknie kiedyś pracowałam ale pozwalniali wszystkich dobrych
          pracowników bo rządził wspaniały Wieronski i Koseła no i statek poszedł
          na dno jakby to prezes powiedział.Tak to jest jak sie nie szanowało
          starej kadry i wyrzucało ludzi na bruk ,ja jestem tego dobrym
          przykładem.Tylko że jakoś sobie poradziłam bez nich.Z daleka od tej
          firmy;
          • Gość: Tomasz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 02.06.10, 07:40
            Mege gorąco polecic firme PROHAUS z wolności własnie skonczyli mi
            matowac okna i zamówiłem jeszcze drzwi wejciowe gerdy i do pokoi maja
            fajne ceny i mozna obejżec przed zakupem towar . Moja mama wymieniała
            okna to sie najedziła do firmy w której zamawiała bo było cały czas cos
            nie tak to cena dwa razy zmieniali i termin a ci z wolnosci
            przyjechali pomierzyli dali mi dabrza cene i zamontowali nawet
            posprzatali po sobie dlatego sie skusiłem na reszte w tej firmie
    • mieszkam_w_zabrzu Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 06.02.08, 21:19
      W Gliwiach na ul. Pszczyńskiej tuż przy skrzyżowaniu z ul.
      Wrocławską jest firma, która robi okna dobrze, solidnie i w miarę
      tanio. Polecam.
      • Gość: Tomasz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 15.11.09, 19:59
        Mogę polecić firm z Zabrza przy ul. Wolności salon okien i drzwi gerda
        firma nazywa się PROHAUS www.prohaus-zabrze.pl
        • Gość: BYTOM Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 15.06.10, 07:17
          Macie racje co do tej firmy mialem pewne obawy zamawiajac u nich drzwi
          bo wiecie jak to jest napisac kazdy może co chce ale to jest net wiec
          mozna kupic kota w worku ale jednak sa jeszcze porządne firmy zamówiłem
          drzwi Gerdy za niemała kwote i wiecie co uśmiałem sie bo przyjeChali
          zamontowali i posrzątali po sobie a to wszystko w terminie moge gorąco
          polecić te firme jest solidną firmą mieszczą sie w Zabrzu przy ul.
          Wolności 251 PROHAUS
    • Gość: Robert Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 195.116.19.* 24.02.08, 20:06
      Firma Rob-bud z Krakowa, wycena okien przez meila:firma-robbud@wp.pl
      10 lat gwarancji, mają okna pcv i aluminium, super ceny.
      Pozdrawiam
      • Gość: ewka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.171.170.14.crowley.pl 28.02.08, 10:13
        Najlepszą opinie w krajowych rankingach organizaowanych przez pisma
        branzowe ma OKNOPLAST KRAKÓW.
        czy ktos z Was korzystał z ich usług i moze coz na ten temat napisać
    • Gość: gość Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.elzab.com.pl 29.02.08, 12:38
      Polecam Schuco - www.olympiapolska.com
      • Gość: j23 Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.171.170.14.crowley.pl 10.03.08, 14:20
        KRM - syfiarze i zostawiaja niedoróbki
        • Gość: lola Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 08:53
          j23 - masz jakieś złe doświadczenia z KRM?napisz bo ja chciałam z nich
          skorzystać :(
          • Gość: wściekla Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.19-60-PodKasztanami.e-zabrze.pl 12.03.08, 11:57
            Ja nie polecam absolutnie frimy: www.dobreokno.pl/ Mają tanie okna ale
            nic poza tym. Kontakt z nimi jest dobry do momentu zapłaty. Potem trzeba sie
            prosić żeby przywieźli to za co zapłaciliśmy. Okna zamontowali mi strasznie
            krzywo, parapety miałam sama sobie odebrać. Masakra, nie polecam absolutnie.
            Zadnego rachunku - kompletnie nic. Uwazajcie na nich, połakomiłam się na
            szybkość wykonania i cenę - jak się okazało niepotrzebnie!
            • Gość: konio Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:14
              norma 2000 wydaje sie ok (na razie miałem tylko pomiar) ale ceny z kosmosu
              • Gość: johny bravo Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 12:27
                co sądzicie o firmie KRM?
              • Gość: 2x Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 13:50
                jakość też z komisu
                • Gość: misia Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 10:06
                  ludzie!!!czy nikt w tym mieście nie wymienia okien?? napiszcie coś więcej o tych
                  firmach a nie jakieś zdawkowe informacje.
                  • Gość: jan Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 83.18.132.* 17.03.08, 10:41
                    czego sie wydzierasz???
                    weź sobie relanium babo :d
                    • mat.cz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 17.03.08, 12:03
                      a gdzie w zabrzu kupic najtansze okna ?
                      • Gość: jurek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:36
                        tanie są na Krasińskiego naprzeciwko szpitala (koło zagłoby) ale słyszałem od
                        paru osób że są fatalnej jakości.Niestety nie ma czegoś takiego jak "tanie" i
                        "dobre".
                        A najlepiej podzwonić po firmach niech przyjadą zmierzą i wycenią - to nic nie
                        kosztuje
                        • Gość: Wymieniająca Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 195.94.210.* 18.03.08, 22:04
                          To prawda. Mogą wydziwiać, że niby trzeba u nich zamówić, ale nic
                          nie wskórają. Pod pozorem mierzenia można dostać rzetelną
                          informację, bo w sklepie mogą jeszcze ściemniać wabiąc klienta. W
                          domu już czują się pewni. I są szczerzy
                          • Gość: KT Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.08, 09:59
                            Na Krasińskiego jest "OKNOMONT" I mam od nich 3 okna i 1 drzwi
                            balkonowe, Wszystko w profilu KBE. Byłam z nich bardzo zadowolona
                            ale przy ostatnim oknie wystąpiły problemy z szybą. Z jednej strony
                            uszczelka była wciśnięta głęboko w profil a z drugiej nadmiernie
                            wystawała ponad. Z reklamacją nie było problemu ale czekałam na nową
                            szybę ponad miesiąc. W dodatku okno nie jest tak szczelne jak
                            pozostałe. Wydaje mi się, że wiele zależy od montażysty. Ten na
                            którego trafiłam ostatnio, był partaczem i flejtuchem. Mam jeszcze
                            jedno okno do wymiany i wczoraj miałam pomiar z NORMY 2000 ale
                            zrezygnowałam z realizacji. Pomimo dokładnego opisu przez telefon
                            okna o jakie mi chodzi wystąpiła kolosalna różnica między wyceną
                            telefoniczną (1350-1500 zł) a wyceną na miejscu (1960 zł)I to w
                            dodatku przy rezygnacji z mojej strony z kilku ważnych elementów o
                            których mówiłam przy wycenie telefonicznej.
                            • mat.cz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 29.03.08, 22:44
                              kt a polecasz te tanie okna na krasińskiego? wyżej ktoś napisał ze
                              są tanie ale czy jest spora różnica w cenie ,bo mi zależy na
                              pieniążkach
                              • Gość: 23 Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 01:13
                                Wiadomo,że najlepsze okna kupujemy u......ginekologa.
                                • Gość: ginekolog Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:56
                                  ???????
                                  • Gość: Nika Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.08, 22:27
                                    Mogę napisać kogo nie polecam: firmy która ma biura w tym samym budynku, w
                                    którym mieszczą się Nowiny Zabrzańskie. Do momentu jak załatwialiśmy wszystko to
                                    było ok. Przy odbiorze okien po wstawieniu już był problem. Kazali mi podpisać
                                    protokół minutę po tym jak je wstawili a ja się nie zgodziłam. Później na
                                    podpisanie protokołu Pan się zbytnio nie spieszyła a jak już się zjawił to
                                    uważał że zarysowana szyba i rama okienna to nic wielkiego. A krzywy parapet
                                    okienny: to zależy jak się na niego spojrzy. Długa i męcząca walka ale daliśmy
                                    radę i nie polecam.
                                    • Gość: boguś Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 15:23
                                      a co myślicie o firmie Rehau ktora mieści się obok Lidla na roosevelta?
                                      • Gość: hans Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.171.170.14.crowley.pl 23.04.08, 13:18
                                        Polecam OKNOPLAST - "czysto, miło, sympatycznie i przyjemnie" a do
                                        tego produkt z gornej półki.
                                        • Gość: grosik Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.xnet.org.pl 03.05.08, 14:47
                                          Witam.
                                          Ja mogę polecić firmę Stollar z ulicy 3 Maja (naprzeciwko komisariatu, chyba pierwszego). Firma zaproponowała nam za wymianę okien w całym mieszkaniu (5 okien+ balkon) 4200zł za kolor, gdzie np. norma 2000 chciała po wszystkich rabatach 6200zł za białe. Co prawda nie odwiedziłam przed kupnem wszystkich firm w Zabrzu, ale byłam przynajmniej w 6 i to Stollar zaproponował nam najkorzystniejszą cenę (niestety w moim przypadku cena miała decydujące znaczenie). Zlecenie zostało wykonane w ustalonym terminie, ekipa która montował okna była bardzo sprawna i doradzała nam w różnych kwestiach, a Pan z biura był uprzejmy i kompetentny. Okna mam dopiero od 3 miesięcy, ale na nic nie narzekam.
                                          Pozdrawiam ,Gosia.
                                          • koniak96 Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 05.05.08, 21:12
                                            A może ktoś wie, gdzie można zamówić okna z tzw. pcv, ale z
                                            lufcikami? I czy któraś firma ogeruje okna z potrójnymi szybami?
                                            • Gość: ktoś Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 14:38
                                              Nie rozumiem po co ci tzw. lufcik skoro okna są uchylne.Przecież to jest nie
                                              wygodne wspinać się do lufcika.Poza tym lufcik to dodatkowy kawałek ramy i tym
                                              samym mniejsza przejrzystość okna...nie mówiąc już o cenie ponieważ to już nie
                                              jest standard.
                                              • Gość: Aleksandra Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 22:31
                                                lufcik??- zapewne chodzi o nawiewnik. Nawiewnik choć żadko u nas stosowany jest
                                                bardzo praktyczny i funkcjonalny- chroni nas przed wilgocią a co najważniejsze
                                                mamy ciągły przepływ świeżego powietrza w mieszkaniu.Cena od 90 zł (manualny-
                                                ręczny)i powyżej 100 (ciśnieniowy- ,do którego nie trzeba się wspinać :P:P heh
                                                zabawne ...ktoś tu ma za mało wyobraźni. W czasie produkcji wycina się niewielki
                                                otwór w ramie okiennej tak aby umieścić tam nawiewnik.Znajduje się on w ramie
                                                okiennej a nie we wkładzie szybowym dlatego wielkość światła jest taka sama !!
                                            • Gość: Fustek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 195.94.210.* 27.05.08, 22:59
                                              Musisz się nieźle bać, skoro szukasz szyb pancernych :-)
                                        • Gość: Aneczka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.crowley.pl 26.06.08, 07:46
                                          A jak z cenami?Może jakieś przykłady?
                                      • Gość: ELPACT Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 29.09.08, 20:05
                                        Nie kupujcie i nie zamawiajcie okien w firmie ELPACT Zabrze
                                        ul.Roosevelta 52B (za Urzędem Pracy).Sam skorzystałem z ich usług bo
                                        byli tansi od pozostałych.Ale teraz żałuje podjętej decyzji. Okna
                                        zamówiłem na poczatku Lipca i do dziś dnia nie mam zrobionego
                                        montażu jak należy. Napewno nie poleciłbym tej firmy nikomu z
                                        rodziny i bliskich znajomych. Do podpisania umowy było wszystko oki
                                        ale potem wogóle sie nie interesuja klientem.
                                        • Gość: Becia Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 15:00
                                          Polecam STOLLAR:
                                          Profesjonalna obsługa
                                          Bardzo dobre okna
                                          Montaż bez zastrzeżeń
                                          Przystępna cena
                                          Wybrałam ich z polecenia znaqjomych i nie żałuję
                                          • Gość: mandrago Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.11.09, 16:38
                                            Widzę że handlowcy z firmy Stollar nie próżnują tu na forum ;) Nie ładnie tak
                                            się podszywać pod klienta pod różnymi nickami z tego samego numeru IP ;)
                      • ogromnypenis Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 24.05.08, 23:01
                        na śmietniku za darmo
                      • Gość: molu Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.11.09, 16:32
                        montowałem okna z firmy na placu Teatralnym obok McDonalda . Polatałem po paru
                        firmach , ale tam było najtaniej i wiem że istnieją tam juz dobre kilka lat,
                        Spóźnili sie pare dni z terminem ale warto było poczekać i do tego dostałem
                        termometr cyfrowy w ramach rewanżu ;)
              • Gość: carmen0303 Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.centertel.pl 18.03.09, 13:48
                nie polecam NORMY 2000 obsługa fatalna okna niby ok ale zle
                zamontowane jak sie okazuje i non stop zgłaszam usterki a reklamacje
                rozpatrywane sa w tej firmie bardzo długo i nierzetelnie.niepolecam
    • Gość: Rewa Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 06:14
      Poszukaj w Katowicach
    • Gość: -- Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.scom.za.digi.pl 21.05.08, 16:12
    • Gość: . Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.scom.za.digi.pl 02.06.08, 10:24
      .
      • Gość: k Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.gl.digi.pl 21.11.13, 14:24
        .
    • Gość: Aneczka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.crowley.pl 26.06.08, 07:49
      A firam PETECKI z ul. Sobieskiego? Ma ktoś jakieś doświadczenia z
      nią związane? Z góry dzięki za informacje.

• Gość: Kasia Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 89.107.158.* 26.06.08, 09:46
        Aneczko -
        wymieniałam dwa okna w firmie Petecki z Sobieskiego. Bardzo solidni,
        fachowo i szybko wymienione okienka. Jestem zadowolona i napewno
        następne u nich wymienię! Z czystym sumieniem godni polecenia. Ja
        też wymieniałam swoje w kamienicy ;D bez wahania można się na nich
        zdecydować.
        • mat.cz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 14.07.08, 22:48
          a gdzie tanio kupię roletki na okna ?
          • Gość: klientka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.08, 22:43
            roletki mozna kupić w dowolnym wymiarze i kolorze/również w
            nowoczesnych wzorzystych materiałach/ w sklepie TAFA w Zabrzu
            Mikulczycach ul.Mickiewicza.Kupiłam taka roletkę z materiału
            zaciemniającego w bardzo przystepnej cenie.
          • Gość: ViKi Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 22:34
            Oknomont na Krasińskiego.Kupiłam kilka sztuk roletek...młoda, fachowa i
            niesamowicie życzliwa obsługa. na roletki czekałam 3 dni.polecam!!
    • Gość: Waldek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 15:48
      Po sprawdzeniu ofert w 7 punktach wybrałem STOLLAR z ul.3 Maja 42.
      Bardzo dobre jakościowo, przystępna cena, pan biurzebył kompetentny
      i pomocny. Okna mam już prawie rok i nie mam do nich najmniejszych
      zastrzeżeń
      • Gość: mandrago Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.11.09, 16:41
        Wy sie w tym Stolarze naprawde taqk nudzicie że tylku tu na forum wpisy robicie ? ;)
    • Gość: Z.I. Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 14:01
      Z mężem wybraliśmy po porównaniu kilku ofert firmę STOLLAR
      naprzeciwko komistariatu na 3 Maja. Jakościowo bardzo dobre, a do
      tego ładne. Jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi i z montażu.
      Polecamy P.S. Bardzo przystępna cena Z.I.
    • Gość: Maciej Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 16:16
      zdecydowalismy sie z zona na firme OKNO POLAND, polecil nam ja kolega i jestesmy
      zadowoleni. solidnie zamontowali , podobno maja swoich montarzystow. nie zlcaja
      zadnej innej firmie podwykonawczej. i to jest dobre. wszystko sprawnie i
      czysciutko. Okna maja z super profilu niemieckiej marki Aluplast , na okuciach
      ,maco austriackie. okna sa sliczne, zaokraglona listwa i wciaz biale. polecam.
      firma ta o ile wiem tez miesci sie w zabrzu.
      • Gość: fachman Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 14:08
        Polecam STOLLAR Bardzo dobre i ładne okna, przystępna cena i
        profesjonalna, miła obsługa.Warto!
        • thermospeed Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 12.10.08, 11:49
          Tylko Stolar
    • Gość: LOL Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.crowley.pl 10.10.08, 14:25
      Chłopak z biura firmy STOLLAR z 3 go maja chyba się nudzi
      strasznie:D Poleca i poleca, ale cóż...reklama dźwignią handlu,
      podobno ta nachalna też nieźle działa;)
      • Gość: PAWEŁ Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.ups.com 18.11.08, 14:12
        Jestem właśnie po montażu okien firmy Oknoplast Kraków na 3 maja.
        Przed podjęciem decyzji o firmie sprawdziłem trzy firmy na 3go maja.
        Stolar - nie lubię jak mi ktoś nie jest w stanie powiedzieć
        przynajmniej orientacyjnej ceny i to po dwóch tygodniach. W samym
        punkcie te okna wyglądają słabo. Rozmawiałem ze znajomym który
        sprzedawał okna i się trochę orientuje w temacie. Profile Aluplast-
        kiepskie ze względu na konstrukcję podobno w ramę wcale się tam nie
        wkłada wsponika metalowego - tak twoerdził klient który wymieniał
        okna i z ciekawości rozciął profil - ładnie to to wygląda na
        wystawie, ale profile innych firm mogą być podobne. WA-FAM (czy coś
        takiego) - profesjonalne podejście do klienta - drogo. Oknoplast
        profile Veka - punkt w którym można coś zobaczyć, (Michał)
        profesjonalne podejście do klienta, szacunkowa cena na pierwszym
        spotkaniu bez oględzin okien, no i te okna wyglądają. Ekipa
        montująca bardzo sprawna solidna czysta i szybka. Ponieważ brakuje
        na tym forum szczegułów było 8 okien orzech w tym balkonowe
        przesuwne i dwa tzw trójkąty, trapezy - czyli jak się powszechnie
        przyjęło mówić niestandardowe - podobno dziś wszystkie okna traktuje
        się jako odrębny przypadek.1okno było na podmiankę z demontażem
        reszta w syrowe ściany. Jedyna wada jaka mnie spotkała to dodatkowe
        trzynaście dni oczekiwania na okna ze względu podobno na szczyt.
        Okna mają 7 lat gwarancji na szkiełka i okucia. Kosztowało to worek
        pieniędzy 10300 i tu mała rada, targujcie się bez względu na firmę.
        Podwykonawcy narzucają marżę i to często zaporową. Koszty czasem
        można obniżyć poprzez przedpłatę większą kwotą, lub dodatkowo
        zamawiać okna w zimie - najniższe ceny.
        • z_rokitnicy Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 04.11.09, 23:28
          Okna z Krakowa chcieli mi montować, gdy było -7 stopni na dworze!
    • Gość: Krzysztof Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 14:05
      Polecam firmę www.norden24.pl Kompetentna obsługa i warta polecenia ekipa
      montażowa. Generalnie po porównaniu cen z innymi firmami, norden24 wychodzi
      najlepiej. Proponują profil 6-komorowy Decco na okuciu mako. Tanio i solidnie.
      Polecam !
      • Gość: gosc Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.za.digi.pl 05.03.09, 21:20
        tylko nie norden. To masakra jakas. Odradzam
        • Gość: xyz Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.chello.pl 02.09.09, 18:37
          potwierdzam. Firma Norden to jakieś nieporozumienie. Odradzam szczerze współpracę
      • Gość: df Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.11.09, 16:45
        W Nordenie widze że też handlowiec się nudzi .Ale rekalma dźwignią handlu ;)
    • Gość: matrik Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.bater.net.pl 19.03.09, 15:21
      ja mam okna ze Stollaru na 3 go maja i jestem baaardzo zadowolona:)
      nie ukrywam, że urzekła mnie przede wszytkim niska cena która
      absolutnie nie ujmuje jakości okien!! myślę, że opinii na temat
      okien będzie tyle ilu gości tu zajrzy..jedne dobre drugie złe,
      natomiast o stolarze pisze się tylko dobrze (no chyba, że jakaś
      paskuda z konkurencji nie wie jak sie rozreklamować więc zniża się
      do takiego poziomu)Okna mam od półtora roku, nie mam żadnych
      zastrzeżeń, montaż bez problemu, fachowa i miła obsługa w biurze!!
      gorąco polecam!!!!!!!!!
    • Gość: Crazy Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.05.09, 11:30
      Myślę, że w Firmie "Dobre Okna," na ulicy 3 Maja 87 b, są nowi,
      dopiero rozpoczęli działalność, ale warto ich odwiedzenić,
      polecam! :-)
      • Gość: Adamczak Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.06.09, 14:26
        Polecam państwu firmę Oknotrex.Działają na terenie Zabrze .Miesiąc temu
        korzystaliśmy z ich usług ,jesteśmy w 100% zadowoleni. Z obsługi,towaru .jakości
        i co najistotniejsze ceny.Pozdrawiam.
        serwisstolarki-opole.pl/main.html?src=%2Findex2.html
    • Gość: Zadowolony Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 82.160.239.* 08.09.09, 13:37
      Polecam firmę stollar na 3 maja. Jestem zadowolony z okien, montażu i obsługi. Byłem zaskoczony pozytywnie ceną. Polecam.
      • marekpiec.zabrze Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 29.10.09, 22:42
        Wierzę, że jesteś zwykłym zadowolonym klientem. W odróżnieniu od
        zwykłego agenta reklmowego :-)
        • Gość: spintek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 02.01.10, 21:29

Tylko nie "Norma 2000" ul. Cieszyńska! Odwalą robotę, potem przy
          reklamacji udają, że zmienili profil i nic nie wymienią.
    • Gość: Fajny Gość Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 93.95.95.* 22.12.09, 10:10
      Ja za to polecam Grupę KRM na Szczęść Boże 19 koło ZUSu. Mają okna zarówno
      tanie, ładne i funkcjonalne ale też droższe ale za to full opcja.
      • marekpiec.zabrze Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 02.01.10, 14:00
        Fajnie w jednym miejscu spotkać tylu zadowolonych klientów
    • Gość: Jasiek Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.tktelekom.pl 04.01.10, 01:27
      Polecam STOLLAR na 3 Maja - dobra cena, super okna i dobra obsługa
    • Gość: joka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.tktelekom.pl 09.01.10, 16:53
      Ja kupiłam w stolarze i jestem zadowolona. Pozdrawiam
    • Gość: hudy Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 30.01.10, 20:47
      Ja szukalem przez miesiac zrobilem 9 wycen i nalepszą cene dali mi na
      Wolnosci firma PROHAUS nawet w terminie zamontowali po montarzu okien
      zamowilem drzwi gerda maja fajne ceny moge polecic
      • zbyszek813 Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 13.06.11, 13:53
        ja osobiście polecam firmę z pl.krakowskiego w zabrzu. nie pamietam jak sie nazywa firma bo kupowałem u nich okna i drzwi jakieś 5 lat temu i muszę przyznać że jestem bardzo zadowolony, dobrej jakości i dobrze zamontowane.
        • Gość: gość Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.31.45.14.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.09.13, 23:06
          Polecam firmę na ul. Wolności niedaleko Galerii Zabrze. Niedawno wymieniałem okna i jestem bardzo zadowolony z krótkiego czasu oczekiwania- czekałam niecałe dwa tygodnie :) okna są bardzo ładne, nic się z nimi nie dzieje z poza tym ceny są na prawdę niskie! Na prawdę polecam
    • Gość: gość Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 30.01.10, 20:55
      TYLKO NIE NORMA 2000 NA CIESZYŃSKIEJ!!!!
      • Gość: Gość Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.opera-mini.net 01.02.10, 20:22
        • Gość: milka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.rybnik.vectranet.pl 03.02.10, 21:35
          witam. mam pytanie,czy ktoś miał problem z firmą okno poland??? ja
          niestety nie mogę się doprosić o przyjezd serwisanta do
          nieszczelnych okien i niebardzo wiem co z tym problemem zrobić.
          • marekpiec.zabrze Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 05.02.10, 20:40
            A gdzie "Okno Poland" jest w Zabrzu, bo nie wiem?
            • Gość: milka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.rybnik.vectranet.pl 06.02.10, 17:36
              tak w zabrzu. ale jak ja kupowalam okna to u mnie w miescie byla ich
              placowka
              • Gość: tygrysek śl Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 17:40
                Milka a w umowie jak masz napisane ? - do kogo należy regulacja
                okien? Odpisz.
              • Gość: bn Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 14:44
                no i co teraz
          • Gość: :) Agulka Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.83.230.18.226.debacom.pl.e-zabrze.pl 09.06.10, 15:03
            Witam.
            Widzę że nie tylko ja mam problem z badziewną firmą OKNO-POLAND,
            absolutnie nie polecam dwa okna wstawiali mi trzy dni przy mrozach -
            20 musiałam codziennie dzwonić i się upominać żeby ktoś raczył w
            ogóle przyjechać i skończyć to co zaczął, teraz od czterech miesięcy
            się proszę o regulację okien i nic zero kontaktu, absolutnie nie
            polecam.
            Poza tym zostawiają taki syf że się w głowie nie mieści.
            Obiecują gruszki na wierzbie a jak dostaną kasę to zapominają o
            kliencie całkowita porażka.
    • z_rokitnicy Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? 14.02.10, 20:14
      Najepiej wybrać takie okna, które są drewniane
      • Gość: adam Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: 195.200.212.* 24.02.10, 08:18
        Witam

Zpytam z innej beczki - szukam firmy z Zabrza, która handluje oknami PCV na
        profilu VEKA.
        Które białe okna po z upływem czasu mniej "żółkną", słyszłem, że domenicki i
        veka są dobre? Jake są wasze doświadczenia?

pozdrawiam
        • Gość: miro Re: Gdzie w Zabrzu kupic okna? IP: *.stk.vectranet.pl 01.03.10, 17:11
          Oknoplast robi na profilu veka
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka