Dodaj do ulubionych

brud na cmentarzu parafi sw ANNY.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 23:01
OD DŁUSZCZEGO CZASU JEST NOWY NARZĄDCA CMENTARZA PRZY ULICY
CZOŁGISTÓW 6 NIC NIE SPRZĄTA LIŚCI PEŁNO CI STARZY CODZIENNIE
ZAMIATALI A NOWY WSTYD MI ZA NIEGO MOŻE PARAFIA ŚW ANNY I PROBOSZCZ
TEJ PARAFI NAKARZE WREŚCIE SPRZĄTAĆ LIŚCIE Z GŁÓWNYCH ALEJ TEMU
SZEFOWI CMENTARZA KIEDYŚ BYŁO TAK MIŁO A TERAZ LEPIEJ WYGLĄDA
CMENTARZ NA STAROMIEJSKIEJ .POPROSTU FACET GRA W KULKI.
Obserwuj wątek
    • Gość: bam Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.zabrze.net.pl 05.10.08, 09:20
      OD DŁUSZCZEGO - dłuższego! CZASU JEST NOWY NARZĄDCA- zarządca
      CMENTARZA . Oburzona zajrzyj do słowniczka ortograficznego jak
      chcesz pisać na forum.
      • czarnynemo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 05.10.08, 09:56
        Witam "bam" a co złego w tym ,że komuś literka przeskoczyła fakt
        jest ,że "oburzona" zrobiła kilka błędów ,ale czasami każdy robi
        błąd w pisowni,a na tym cmentarzu rzeczywiście jest nie przyjemnie i
        brudno.
        • Gość: Katolik Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.08, 15:23
          Jaki pralat taki cmentarz ,ksiadz ma to gdzies a jego pracownicy dopiero zreszta
          to katolicy.
          • Gość: yehowa Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.za.digi.pl 07.10.08, 04:48
            tak howajom latoliki pszodkóf, a ten grupy ks. kuse to mruczący
            lkecha
            • Gość: bam Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.zabrze.net.pl 07.10.08, 09:53
              yehova, a co mają liście do chowania przez katolików przodków? A od
              księdza Kuschego to ty się odchrzań, niejedna parafia chciałaby mieć
              takiego proboszcza! Proponuję również naukę pisowni języka polskiego!
              • Gość: ministrant Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.10.08, 10:29
                Jechowa ma racje ten nadety sadlem balon niby co sie nazywa Kusche a kiedys sie
                pisal kusze juz sie zniemczyl?za niedlugo bedzie prowadzil mszy w jez Niemieckim
                lepiej niech sie ten salceson wezmie za robote i pogoni tych kopidolkow do
                roboty cmentarz to faktyczny syf ,a kusze to tlusta swinia.
                • Gość: ślązak Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.za.digi.pl 07.10.08, 11:07
                  Ten Kusche to wygląda jal feldmarszałek Goering!zjada zalami i popija
                  piwskiemA kazanie mamrocze jal by nażarł się opium.Wygonić z plebami
                  i dać mlodego,energicznego ,co da se rade ze wszystkim.
                • Gość: Wsciekły Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.za.digi.pl 07.10.08, 11:09
                  Dać yehowe na proboszcza ,a prałata popedzić i jego loziołki na
                  wioche.
                • Gość: katoliczka Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 12:08
                  Ministrant masz rację niech pogoni tych kopidołów nowych do roboty
                  bo co się teraz dzieje na tym cmentarzu to prawda SYF,a jeszcze
                  jedno pełno dzieciaków tam jest u niego na tym cmentarzu jedna
                  chyba pół godziny w miejscu zamiatała.Jak byli ci porzedni kopidoły
                  cmentarz parafi św Anny był jeden najczyściejszych cmentarzy w
                  Zabrzu.
                  • Gość: jagoda Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.stk.vectranet.pl 11.10.08, 13:32
                    poszlam na spacer w tamtym tygodniu na spacer i zlamalam noge na tych kamieniach
                    i w nowych rajtuzach ozka mi poszly bylam w szoku kto tam zrobil taki syf a co
                    na to proboszcz
      • czarnynemo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 08.10.08, 16:24
        Bam jak jesteś taki mądry to zabierz się do sprzątania liści na tym
        cmentarzu nowy zarządca będzie szczęśliwy.
        • Gość: wkurzona Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 21:51
          Czarnynemo masz rację bam do roboty.
          • Gość: gość Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 11:31
            Czy naprawdę ten Zarządca tego cmentarza nie umie porodzić się z
            liściami z drzew co za brud jest teraz gdzie jest Proboszcz??? kto
            zrobił wpadł na pomysł żeby kamieniami wysypać alejki.Jak poprzednik
            napisał kiedyś to był cmentarz czysty a teraz chyba
            najbrudniejszy.POZDRAWIAM wszystkich którzy tu krytykują .
            • Gość: oburzony Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.fbx.proxad.net 11.10.08, 13:35
              brud syf, kobidol do roboty sie zabierz a dzieciaki do szkoly
              • Gość: pawel kopidol 13 l Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 00:18
                dzieciaki do roboty .Nie wolno? stuknij sie w leb ty fajo zakluta ,
                brudu tam niema , a kazdy o swoj pomnik powinien dbac a nie
                zarzadca. Choc mam 13 lat to ja niestoje w miejscu z miotlom , ja
                tam durzo robilem a jak sie niepodoba jak dzwonie na pogrzebach to
                sie wal ty
                ciulu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: .... Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.leon.com.pl 02.04.11, 13:31
                dzieciaki do szkoły w wakacje śmieszne
    • Gość: swiety mikolaj Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.stk.vectranet.pl 11.10.08, 13:23
      co kogo obchodzi cmentarz popatrzcie cale miasto to syf jak wygladaja budynki w
      centrum a najlepiej dawny hotel monopol niebawem runie na bank no i posciagajcie
      wkoncu te stare ozdoby na swieta chyba ze one trzymaja tynk straszne
    • Gość: obserwator Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 21:11
      Zastanawiam się, jak to jest: na jednym cmentarzu, konkretnie przy
      ul. Pokoju może być czysto, pojawiają się wybrukowane alejki, a na
      drugim nie robi się prawie nic...
      • Gość: ministrant Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.10.08, 08:17
        Juz ci pisze jak to jest ze na jednym cmentarzu jest czysto a na drugim " SYF"
        Jest to zalezne od gospodarza tegoz osiedla domkow jednoosobowych Pralat
        oglosil konkurs i ten co najtaniej bedzie pracowal jest szefem tego syfu .Tlusty
        kusze -Gebels patrzy na soja kieszen i stad sie to dzieje, przepedzic tego
        swiniaka do innej wiejskiej parafiiii bedzie spokoj. Zobaczcie cmentarze w woj
        Opolskim az przyjemnie tam pochodzic bo sa inni gospodarze a nie dyktatorzy cen
        tak jak salceson Kusze.
        • czarnynemo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 13.10.08, 14:15
          Ministrant super ten co teraz jest rządzi na Czołgistów jest daremny
          już są dwa kontynery pełne i ludzie worki rzucają na ziemię facet ma
          wypisane godziny urzędowania a w soboty pod telefonem . Tylko trzeba
          mu zawonić kiedy ma zamiary uporządkować ten brud.
        • Gość: Oburzona Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.jota.za.digi.pl 19.10.08, 22:09
          Człowieku widać po tym co piszesz żeś się robotą nigdy nie skalał
          tylko pierdzisz w stałek i wypisujesz takie idiotyzmy. Proponuję
          wizytę u lekarza - może da sie coś jeszcze zrobić z twoją głową.
          Ponadto radzę weź się do roboty i sam zacznij sprzątać głupi
          cwaniaczku. Kup sobie słowniczek ortograficzny żebyś nie robił
          błędów i zapisz się na kurs języka polskiego bo twoje słownictwo
          pozostawia wiele do życzenia.
    • Gość: blogosławiony Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.za.digi.pl 15.10.08, 11:27
      Ludzie zróbmy pismo na pralata do biskupa bu go wypirdolił gdzieś
      daleko na ziemie zachodnie.
      • Gość: czytelniczka tych Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.jota.za.digi.pl 19.10.08, 22:05
        Człowieku widać po tym co piszesz żeś się robotą nigdy nie skalał
        tylko pierdzisz w stałek i wypisujesz takie idiotyzmy. Proponuję
        wizytę u lekarza - może da sie coś jeszcze zrobić z twoją głową.
        Ponadro radzę weź się do roboty i sam zacznij sprzątać głupi
        cwaniaczku.
    • Gość: Parafianin Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 11:42
      Witajcie informuję że nic się na tym cmentarzu nie zmieniło facet
      dalej gra w kulki.A co na to proboszcz parafi św ANNY?
      • Gość: ministrant Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.10.08, 11:40
        Pytasz co na to proboszcz parafii ,nic tylko mysli o kasie i pociska swoja
        katoliczke -owieczke swoja co podpisuje sie pod nikiem Oburzona. Oburzona
        trzymaj sztame z tym Pralatem a bedziesz miala lepsze miejsce na tym brudnym
        cmentarzu Cipo glupia!
        • czarnynemo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 20.10.08, 13:56
          Brawo ministrant uważam ,że Oburzona i Czytelniczka z Tych to ta
          sama osoba więc jak masz sumie Oburzona wziełam bym miotlę i
          pomogłam temu kopidołowi uporządkować ten cmentarz. A tak wiesz
          Czytelniczka z Tych 6,321zł i 76gr kosztuje na godzinę? takie
          pisanie pierdoł na forum.
          • Gość: ja Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.um.zabrze.pl 21.10.08, 13:54
            a ja uważam,ze wysypanie alejek żwirkiem to dobry pomysł.przynajmniej jakosś to
            wygląda,a i nie gzręźnie się w błocie
            • Gość: żałobnik Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 15:28

super odpowiedz ja i to jeszcze z UM piszesz .
              • Gość: um Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.gprs.plus.pl 21.10.08, 18:23
                Trzeba popierać naszego prałata. Choćby był najgorszy ale przecież nasz.
                • Gość: Stolarz Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip.t-dialin.net 26.10.08, 08:28
                  Mimo ze za tydzien juz beda Wszystkich Swietych,na cmentarzu dalej panuje brud i
                  balagan niewiem na co czeka ten kopidol,chyba liczy na to ze kazdy posprzata
                  wokol swego i on nie bedzie mial za duzo roboty ,Proboszcz Kusche tez to olewa
                  Wstyd ze taki burdel jest na tym cmentarzu Proboscz i cala kadra powinna sie
                  rumienic ze wstydu ,a moze pomodlimy sie za nich?
                  • Gość: parafianka anna Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 12:26
                    Ja się modlę by przywrócono tą starą ekipę wstyd mi za tą nową.
                    • Gość: Katolik Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.08, 12:26
                      Szanowny Panie Pralacie Par.Sw Anny!
                      Nie wiem czy Pan byl na cmentarzu wczoraj? i jest Pan zadowolony z porzadku jaki
                      panuje na tym Osiedlu spoczywajacych tam panskich owieczek? Pan jako Pasterz
                      powinien sie wstydzic za ten balagan,Zreszta co tu duzo pisac "Jaki Pan Taki
                      Kram"feeeee Feeeee,pralacie!
                      • Gość: . Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.zabrze.net.pl 02.11.08, 16:16
                        Ale Pani Prezydent była...
                        • Gość: Katolik Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.08, 16:31
                          A Pani prezydent to mi zwisa i powiewa ,dla niej niech ten balaganiarz "Kusze"
                          rozlozy czerwone dywany to wszystko jedna banda!
                          • Gość: Marek Re: Bzdury - brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.zabrze.net.pl 02.11.08, 18:41
                            Nowy gospodarz jest całkiem sympatyczny. Przestańcie opowiadać bajki
                            o liściach !!! Gospodarz to nie sprzątaczka i ma wiele spraw na
                            głowie - a wszyscy widzą tylko to co chcą widzieć. Może pomniki też
                            ma myś gospodarz bo zakużył zamiatajać liscie ?
                            Kolejna sprawa to MPGK i wywóz śmieci. Czy widzieliście jak duży
                            jest cmentarz ? Wielu z was sprzątało groby DOPIERO w czwartek/
                            piątek i niemożliwością byłby wywóz co kilka godzin. Na innych
                            cmentarzach - kontynery też się przepełniały. Dlaczego ???
                            Bo WSZYSCY SPRZĄTAJĄ GROBY NA OSTATNI MOMENT !!!
                            • Gość: Marynia Re: Bzdury - brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.stk.vectranet.pl 02.11.08, 19:59
                              Co do poprzedniej ekipy miałam bardzo nieprzyjemna sytuacje z wykupieniem
                              "mojego" miejsca,czy raczej ze sprzedażą miejsca już wykupionego.Kosztowało mnie
                              to wiele nerwów,tym bardziej,że dotyczyło zmarłe bliskiej mi osoby.Z obecnym
                              zarządcą spotkałam się tylko raz i zrobił na mnie pozytywne wrażenie.Ze
                              sprzątaniem grobów to prawda - wielu z nas robi to na ostatni moment.Pozdrawiam
                              i więcej życzliwości życzę
                              • Gość: zawiedzony Re: Bzdury - brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 21:36
                                Marek ty chyba jesteś szczęśliwy co że udało ci załatwić miejsce
                                może jesteś jednym tych co raz w roku przychodzisz na cmentarz i nie
                                masz zielonego pojęcia jak wygląda na tym cmentarzu.
                                • Gość: Marek Re: Bzdury - brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.zabrze.net.pl 03.11.08, 07:49
                                  Niestety - nie potrzebuję miejsca na cmentarzu św. Anny, ponieważ
                                  nie należę do tej parafii. Zapewniam, że na cmentarzu jestem raz na
                                  tydzień i zawsze sam zbieram liście zarówno z pomnika jak i alejek
                                  obok. Ostatnio chciałem nawet wyczyścić pomnik znajomego z lastrico
                                  kamieniem szlifierskim na tym cmentarzu. Dobrze, że zauważyłem ten
                                  post. NIECH CZYŚCI GOSPODARZ !!! Przecież nic nie robi - <śmiech>
                            • Gość: Maly Re: Bzdury - brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.za.digi.pl 03.11.08, 05:37
                              Ludzie trza pismo na tego niby pralata do biskupa pisać i wygonić go
                              z plebani to leń i rozsputnik tylko mu żarcie we łbie i dziwki młode.
                              • Gość: parafianka anna Re: Bzdury - brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:49
                                Dziś gdy przyszłam uporządkować grób mamy na śmietniku znów bałagań
                                trzy kontynery pełne kto odpowiada za te całe nieszczęście na tym
                                cmentarzu poprostu cmentarz parafi św ANNY jest brudny . A gdzie
                                jest grabiarz? i co on cały dzień robi? pozdrawiam wszystkich którzy
                                nie są zadoweli nowego szefa cmentarza.
                                • Gość: gość Re: Bzdury - brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 15:33
                                  Kurcze kto tam ten żwir wyłożył? nie da się chodzić!!!!!!!!
                                  • Gość: ++++++++ Re: Bzdury - brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.09, 19:16
                                    wreszcie spadl snieg i przykryl zalosny widok brudu na cmentarzu, a Pralat
                                    Kusche dalej nic nie robi w tym kierunku tylko podniosl cene czynsz na cmentarzu
                                    ,boj sie Boga panie Pralacie, bedziesz sie w piekle smazyl zdzierco jeden.
                                  • Gość: żwirek Re: Bzdury - brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 15:16
                                    Obecny gospodarz tego cmentarzu nie raczy nawet odśnieżyć główną
                                    aleję poprzepnicy przynajmniej to robili a asmosfera była bardzo
                                    przyjemnia teraz jest to chyba jeden nie lubianych cmentarzy przy
                                    śmietniku robi sobie jakieś magazyny itp.Jeżeli chodzi o żwir
                                    wysypany na alejach czyj to pomysł był naprawdę czy będzie lepiej
                                    chyba nie tylko jeszcze gorzej.Nawet godziny otwarcia ma na furtce
                                    tamci byli od rana do wieczora a ten poprostu gra w kulki i to jakie
                                    zobaczymy co będzie na wiosnę jak śnieg się stopi.cdn
                                    • gotti7 Re: Bzdury - brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 08.03.09, 13:11
                                      żwirek jest ok .
                    • czarnynemo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 21.07.10, 17:39
                      Co ten człowiek tam buduje ?
    • Gość: Młody Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: 83.230.3.* 08.03.09, 13:43
      Polecam opiek nad grabami zawsze zadbają o groby Państwa bliskich za rozsądną
      cenę oraz profesjonalizm
      www.opieka-groby.eu
      ja korzystam z ich usług
    • Gość: tereska Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 13:27
      Mam pytanie czy ta młodież na tym cmentarzu do rodzina tego Pana?
      • Gość: konkurent Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 12:53
        TenPan jest prawnik tak slyszalem tylko ze taki prawnik wyladowal na
        cmentarzu ale dodatku nic nie robi mlodzi lysi lub frezurami ala
        kogut kopia te dziury ze ludzie maja ich dosyc dodatkowo ta cholerna
        muzyka grana na glos ty probiszcz sw anny takich ludzi popiera ?
        • Gość: Basia Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: 95.160.243.* 19.04.09, 19:27
          Radca prawny z wykształcenie.facet moim zdaniem z fantazją.a kto dziury kopie,to
          chyba nie jest ważne jak wygląda,co???ale widać,że ktoś lubi oceniać ludzi po
          pozorach.A o muzykę to sama wnioskowałam jakoś czas temu w rozmowie z
          Zarządcą.Na tym forum krytykuje się wszystkich i wszystko.Za wszystko i za
          nic.Jaki jad, złośliwość i zawiść w Zabrzanach...Niektórzy forumowicze wchodzą
          tutaj tylko po to,żeby kogoś obrazić,podjudzić,sprowokować.Zobaczcie ile jest
          jakichś pozytywnych komentarzy, wpisów.Krytyka wychodzi najlepiej.Pozdrawiam
          Panią Prezydent i innych,którzy są oczerniani.
          • Gość: Katolik Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.09, 20:06
            Do Basi! a co ty jestes jego krewna ? Moze i on w twojej dziurze kopie ze go tak
            bronisz ? widocznie jest to dobry kopidolek!
            • Gość: krecik Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 14:49
              Uważam ,że ta muzyka którą ten facet gra działa na nerwy.A co do
              Basi jeśli wnioskowałaś o taką muzykę to trzeba było zapytać
              wszystkich nie TYLKO CIEBIE:)
              • Gość: Katolik Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.09, 19:02
                Zadnych zmian nie zauwazono na osiedlu dla zmarlych ,Sw Anno prosimy Cie abys
                wziela w opieke tego kopidola i wreszcie zrobil porzadek na tym cmentarzysku , i
                spowodoj aby Pralat Kusche odeszedl z tej parafii,i zeby przyszedl na jego
                miejsce ktos taki jak Ks Pieruszka. Prosimy Cie sw Anno .
        • Gość: seba kopidol Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 00:24
          Masz cos domnie bedziesz mial koguta na lebie parowo
      • Gość: Swiadek Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.za.digi.pl 22.08.09, 05:02
        "prałat" Kuse to brandzel trza go wygonić z prafii . to zapasiony
        nierób który tylko mamroczy.
    • thermospeed Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 19.08.09, 11:14
      moze mysli ze z takimi lezacymi liscmi cmentarz ma swoj urok
    • Gość: duch. Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 11:29
      Wykopuje dziury na pochówek a piasek i glina rzuca na inne pomniki
      które potem nie porządkuje .
      • Gość: pieter Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 13:18
        Byłem na pogrzebie znajomej osoby.
        To co dało się zauważyć to panujący nieład i bałagan, nieuprzątnięte
        alejki, sterty śmieci, po wykopaniu grobu ziemia rozsypana na
        sąsiedni grób, dodatkowe opłaty za uprzątnięcie miejsca pochówku
        pomimo, że w parafii również opłata była sowita.
        Na alejkach walające się liście. Przygnębiające wrażenie.
        Wystarczy pojechać na cmentarz przy biurze firmy Vatenfall na
        Zaborzu, jest czysto i schludnie, aż chce się oddać bez reszty
        zadumie jaka powinna być w takim miejscu.
        Rozgoryczenie jakie opisywane jest na tym forum, moim zdaniem jest
        trafne.
        Należałoby szybko coś zmienić. Pan zarządca nekropoli parafii
        św.Anny powinien to przeczytać i wyciągnąć takie wnioski aby ludzie
        nie musieli wylewać na forum takich żalów.
        • thermospeed Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 20.08.09, 19:56
          a moze pan zarzadca nie czyta tego forum. masz problem idz mu to
          powiedz a nie obrabiaj mu tylka
          • Gość: Chlodnym okiem Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.09, 21:37
            Przypuszczam ze poczta pantoflowa to do tego kopidola dojdzie,napewno ktos to
            poczyta i mu doniesie ,bo sam kopidul jest napewno nie czytaty,ale mimo to
            serdecznie Pozdrawiam zarzadce tegoz osiedla!
    • Gość: wkurzona Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.stk.vectranet.pl 11.12.09, 00:08
      to prawda - jest brudno. Aż za bardzo
      • Gość: Ala Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.stk.vectranet.pl 11.12.09, 21:34
        A gdzie w Zabrzu jest czysto?! Nawet główna ulica w dodatku pod magistratem
        pełna jest śmieci!
        • Gość: AntySkuteczny Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: 94.254.155.* 13.12.09, 20:37
          ludzie Mańka nie po to chodzi do kościółka św. Anny żeby czystość w Zabrzu i na
          cmentarzach wymodlić
    • Gość: parapapianka Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.01.10, 15:53
      Ja tam lubię i sznuję proboszcza tej parafii i uważam, że dobrze dba
      o cmentarz. Trzeba samemu spróbować zarządzać takimi rzeczami a
      potem się wymądrzać
      • marekpiec.zabrze Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 03.01.10, 23:30
        No nie każdy może spróbować... zarządzać cmentarzem. Ale poza tym
        się zgadzam. Te pajace posuwają głupoty. Jak zwykle zresztą
        • zza_lady Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 15.01.10, 20:37
          Na czym polega to zarządzanie cmentarzem?
        • Gość: WASZAI NASZA Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 16:06
          SAM JESTEŚ PAJACEM MAREKPIEC.
          • marekpiec.zabrze Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 23.01.10, 21:04
            Ale mnie obeszło... :-)
            • Gość: zabrzanin Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.10, 20:50
              Nawet na cmentarzu potraficie się tylko opluwać
              • marekpiec.zabrze Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 29.01.10, 21:07
                Flegma już zalegla... strzelam :-)
          • albertusia Kochany ksiadz Kushe. 07.04.11, 22:01
            Zostawcie naszego kochanego ksiedza w spokoju.Odczepcie sie od niego.On jest z nasza parafia i zabrzem zwiazany przeszlo 40 lat.To juz jest staruszek i nalezy mu sie szacunek.
            • Gość: piosenkarz Re: Kochany ksiadz Kushe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 10:38
              Staruszek świat nie wygląda na tyle lat:)
      • z_rokitnicy Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 13.02.10, 20:24
        Ja też szanuję tego proboszcza.
    • Gość: synaj Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.10, 22:56
      Zimą śnieg zakrywa wszystko...
      • marekpiec.zabrze Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 09.02.10, 20:35
        Ale nadejdzie wiosna!!!
        • Gość: sniezka Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 21:24
          I co? posprzatali?
          • marekpiec.zabrze Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 11.02.10, 20:29
            Tych opluwanych na tym forum? Na pewno nie. A cmentarz, to nie wiem
            czy postrzątali
            • czarnynemo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 19.02.10, 14:44
              TAM DALEJ BRUDI NIE MA PORZĄDKU WSTYD MI ZA TEN CMENTARZ KTÓRY BYŁ
              KIEDYŚ NAJCZYŚCIEJSZY A TERAZ NAJBRUDNIEJSZY ALE KONCELARIA OTWARTA
              OD 7 DO 15 TO SIĘ LICZY:)
              • marekpiec.zabrze Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 21.02.10, 20:54
                Nie lubisz proboszcza?
                • macie-jow Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 03.03.10, 20:21
                  On chyba nikogo poza swoim małym nie lubi :-)
                  • Gość: cywil Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.10, 13:49
                    A kto tego Huja Kusze lubi? stara tlusta swinia ,nic nie mysli tylko o ruchaniu
                    mlodych dziewczyn!
    • quba Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 04.03.10, 16:58
      uczy sie pewnie ortografii
      • Gość: OHHH Re:Apel do Rady Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 00:41
        Mańka była widziana na tym padole płaczu ludzkiego, tęsknoty i brudu 1
        listopada. Byli tam też jej zausznicy - Radni.Może wpadną na taki pomysł żeby 3
        maja zamiast cyrk urządzać pod Kościołem po mszy pójdą na cmentarz posprzątają.
        To będzie najlepsza kampania wyborcza koalicji interesów własnych w tym układzie
        rządzącym i kociołkowych. Proszę o skuteczne doniesienie komu trzeba o tej
        inicjatywie drodzy dyskutanci.Nawet na cmentarzu nasrali to niech teraz
        posprzątają.
        • marekpiec.zabrze Re:Apel do Rady Miasta 12.03.10, 21:00
          Rada Miasta ma inne zadania niż sprzątanie cmentarza. Tym powinna
          się zając pajacyku Rada Parafialna
          • z_rokitnicy Re:Apel do Rady Miasta 14.03.10, 20:28
            Oczywiście, że nie jest to sprawa dla Sejmu, Senatu, Rady Miejskiej
            ani nawet Parlamentu Europejskiego. Trzeba grabie wziąść, miotłę i
            do roboty się brać...
          • Gość: undertaker Re:Apel do Rady Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 17:11
            Racja rada parafialna i kółko różancowe:)
    • macie-jow Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 18.03.10, 20:24
      Cmentarz to nie miejsce, aby obrażać innych ludzi. Nawet zarządców :-
      )
      • Gość: parafianin Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 21:58
        ale tam jest naprawdę brudno:)
        • Gość: parafianka Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 10:37
          Mimo ze za tydzien juz beda Wszystkich Swietych,na cmentarzu dalej panuje brud i
          balagan niewiem na co czeka ten kopidol,chyba liczy na to ze kazdy posprzata
          wokol swego i on nie bedzie mial za duzo roboty ,Proboszcz Kusche tez to olewa
          Wstyd ze taki burdel jest na tym cmentarzu Proboscz i cala kadra powinna sie
          rumienic ze wstydu ,a moze pomodlimy sie za nich?
          • czarnynemo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 24.10.10, 10:39
            Mam pytanie kiedy ktoś zrobi porządek przy śmiietniku ?
            • Gość: anioł Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 11:08
              Niech ten kopidol posypie te ścieżki i drogę do śmietnika bo naprawdę ktoś może się dobrze połamać nogi i ręce.
              • Gość: koscielny Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.10, 13:48
                Po co sypac? Zima sie nikogo nie odwiedza na cmentarzach,a siedzi sie dupskiem w domu a jak juz musisz kogos odwiedzic i opowiedziec bajki albo jakie prezenty dostalas na swieta ,to wez lopatke w lapki i odsniez sobie twa droge,i daj ludziom spokoj. Kopidol tez czlowiek i troche wolnego mu sie nalezy .Z Panem Bogiem.
                • czarnynemo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 28.12.10, 14:35
                  Ty sam sobie posyp tą głupią palicę a nie że ktoś może sobie coś złamać rusz twój tyłek i na czołgistów sypaj z piachem aleje najbardziej przy śmietniuku gamoniu jeden. Z Bogiem:)
                  • Gość: koscielny Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.10, 16:04
                    czarny memo uwazaj zebys sobie nie polamal swego 21 palca , tego bez paznokcia bo czym bys ruchal te swe babeczki cmentarne, i jak pisze ci ponownie " NIC NIE BEDZIE POSYPYWANE" nawet jakbys do Papieza pisal zazalenia 100 razy nadzien, a po drugie nikt cie na cmentarz nie prosi zimowa pora , jedynie aby cie padalcu pochowac .Z Bogiem
                    • Gość: carysa Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 21:58
                      kościellny uważaj na swoje dwa jaja bo jak się wywalisz to się nigdy nie podniesiez
                    • czarnynemo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 28.12.10, 22:03
                      Słuchaj kościelny padalcu jeden ciebie nawet ten kopidoł dziury nie wykopie a na tym cmentarzu zawsze było miło iść jak byli poprzednicy i nikomu nie zabronisz dupku chodzić po cmentarzu nawet zimą ale ty latasz chyba w nocy i zapierdzielasz z grobów co się da z Bogiem KRETYNIE jeden.
                      • bonewax Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 28.12.10, 22:11
                        Do kościelnego lepiej nie piernicz tylko zabueraj twój tyłek i zacznij sypać te ścieżki na cmentarzu przy ul Czołgistów 6 i nie obrażaj ludzi którzy stracili bliskich.PS a może to ty jesteś ten brodaty grabiarz co cały czas leci w kulki.AMEN
    • Gość: Paulek :) Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.leon.com.pl 26.01.11, 14:11
      Kurde ludzie na cmentarzu niema tak żle , każdy z pracowników tam robi jak wół sam widziałem każdy tam zapie... . Nie dość że muszą dziury kopać , stawiać pomniki zamiatać te alejki to co mają jeszcze sypać . A kto za to zapłaci piasek też kosztuje . A jak się nie podoba to dajcie kase temu panu zarządcy to wam chodniki porobi z kostki brukowej . Mądrale od siedmiu boleści się znalezli. Skąd pieniądze mają na to mieć jak ksiądz na wycieczki sobie jezdzi a na cmentarz nie da a dofinansowania z Unii Europejskiej nie ma . I dajcie już spokój debile . Dużo osób chwali cmentarz a tylko wy jesteście takie bałwany co dogadują każdemu!!!!!!!!!!!!! A poprzedni grabarze to złodzieje brali w ch... kasy a nic nie robili NACIĄGACZE jedni. Teraz się już dorobili z tego oszustwa . Ołówkiem w księdze pisali czy jest zapłacone a potem wymazywali . Policja już się tym dawno zajmuje. Mój dziadek miał opłacony grób a tam się okazało że nie ma , bo wymazali to co napisali ołówkiem . ZŁODZIEJE CI FISHEROWIE !!!!!!!! Siedzieć powinni iść do więzienia !!!!!!
      • czarnynemo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 20.02.11, 16:10
        Paulek proponuję się trochę uspokoiść bo naprawdę możesz mieć kłopoty opisując te bredne aja bądz razie załatwię tego grabiarza bo uszkodził mi pomnik za 5000zł a po drugie jak bylli ci poprzedn zarządcy to cmentarz był czysty a teraz ukszodzone pomniki itd ja przykład jest wypokał dziurę i rzucił na nny grób.cdn
        • Gość: paulek Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 22:01
          ale jak juz to na sasoedni grób kladzie sie folie a tam pracownicy sie zmieniaja takze nie zarzadca to zrobił. Fisherowie lepszi?? to zlodzieje wpisywali olowkiem platnosc a po miesiacu wymazywali!!!! wiec co oni lepszi ???? Zlodzieje z fisherow kase im dawac ,ze zlodziejstwa sie nakradli a teraz wille mają . lepiej zebym nie nazbieral podpisow i do sadu z nimi nie poszedl bo jakby nie pan zarzadca to by moj dziadek zostal wykopany i kto inny by zostal tam pochowany.
          • Gość: ministrant Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 09:39
            Paulek co ty piszesz za brednie dlaczego zmianiasz IP albo ten co teraz jest to jest twój krewny zbieraj podpisy ciekawe ile ich nazbierasz .
          • Gość: <SANDRA> Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 09:44
            Paulek może nie zapłaciłeś za przedłużenie grobu ? przypomniało ci się po paru miesiącach a pozatym nauczyłeś by się pisać bo narazie uważam ,że twoja pisownia jest na granicy trzecio-klasisty.
            • Gość: Amadeo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 09:51
              Sandra, rozumiem że Ty jesteś w czwartej klasie .
              • Gość: paulek Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.leon.com.pl 02.04.11, 13:18
                tak to jak to wytłumaczysz co ja mam potwierdzenia na to że grób został opłacony nawet w kancelarii to jest. Fischerowie to nic innego jak złodzieje. Ludzie zza granicy się żalili że brali co miesiąc 2500 euro za sprzątanie grobu a gó... robili. I ten zarządca to nie mój krewny. Popieram kopidoła13 dobrze mały mówi. Wam się w dupach poprzewracało
                • Gość: POLSKI NIEMIEC Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 17:22
                  Do paulka słuchaj coś ci się popiepszyło tymi sumami 2500euro na miesiąc to chyba jakiś multimilioren z rajchu muusiał być najlepsze mają te części z tapczanów czy wersalek położone na innych pomnikach .Tak na marginecie czemu ty nie robiłeś skoro płacili 2500 euro na miesiąc z zagranicy za jeden grub.
                  • Gość: paulek Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.leon.com.pl 14.04.11, 13:38
                    do POLSKI NIEMIEC . Nie wiesz to nie godej. Ludzie mówili że brali 250 euro a gó... robili . A pozatym Fisherowie mogą mieć problemy w sądzie za kradzież jakby nie było. Bo wpłaty są rejestrowane w kancelari parafii
                    • Gość: parafianin Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 22:31
                      Do Paulka piszesz 2500 euro a teraz 250 naucz się pisać bo narazie prezentujesz tu klase przeszkolną.
                      • czarnynemo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 15.04.11, 00:45
                        Paulek przestań pisać te bredne piszeesz 2500 euro potem zmieniasz na 250euro ty chba jesteś związany z tymi co kopią tam dziury i dawają te wersalki na inne groby a ten Pan szerif nigdy nie kopie chyba że kopie swój własny dołek .Pauleek wwięc rózaniec i odmów pasterz dla tych co tam burdel teraz robią.AMEN
                        • Gość: odwiedziny Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.13, 20:48
                          Witam przyjechalem na cmentarz sw ANNY i zobaczyłem burdel czy tam nie ma grabiarza jak jest to za co zbiera pensje .Poprostu szok.Kiedys byl to ladny cmentarz a teraz plakac sie chce jak sie go widzi.
          • Gość: parafianka Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.14, 23:37
            Ten w kapeluszu nie jest lepszy jest zawsze na w narkozie brud jest zawsze u niego, co na to proboszcz olewa to.
    • Gość: anna Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.play-internet.pl 25.09.13, 20:31
      tak to prawdziwa hiena cmentarna sam uszkadza groby żeby zarobić na ich naprawach
      • Gość: stara parafianka> Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.13, 22:15
        Chcem by wrócił stary grabiarz lub jego syn a ten kapelusik wont nerobol jedenn.ludzie za niego pracują.
        • czarnynemo Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. 28.09.13, 16:09
          Racja ten Pan jest bardziej klientem pobliskiego Luxa piwko i wódecka.
          • Gość: :) Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.13, 19:35
            Też go widuję w tym sklepie:)
    • Gość: aaaaaa Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: 195.82.191.* 04.10.13, 12:19
      To skandal co dzieje się na cmentarzu Św. Anny w Zabrzu. Zarządca cmentarza patrzy jak zwąchać interes i na czym zarobić. Nie sprząta trudno go zastać, jest arogancki tą swoją dmuchawą zdmuchuje liście pod groby z alejek i tak to zostawia ale zasypywanie 30 letnich grobów gliną - w całości !!!!! to po prostu nie ludzkie i nie katolickie w ramach wytłumaczenia usłyszałem że grób jest niski i mogę go przenieść albo podnieść!!!!! czy też ktoś ma problem z panem Z.?
      • Gość: Anka Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 00:20
        Szkoda pisać na temat tego aroganskiego Pana ciekawa jestem jak ten czlowiek przenosi te groby? :(
        • Gość: parafianin Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.13, 21:55
          Parafianie do boju bradacza wont ze tego cmentarza .
          • Gość: zywy Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: 195.82.191.* 14.10.13, 10:21
            ale komu się poskarżyć i jak go podporzątkować ? nie widzieliśmy dawno takiego aroganta
            • Gość: UFO Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.10.13, 11:41
              A wiecie co mu mozecie ? Na kant H..ja skoczyc jak ksiadz powie ze on zostaje to tak bedzie ,
              Z Panem bogiem
              • Gość: Rubin Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.13, 09:09
                Witam czy ktoś nie ui zrobić porząku na tym centarzu kilka lat temu było tam tak przyjemnie a teraz!!!!!!!!!!!!!!!brud i syf ten chopek nic nie robi tam ? za co tu ten proboszcz płaci.
                • Gość: zabrzanka Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: 93.154.165.* 29.10.13, 11:21
                  To jest uwłaczające pamięci Zmarłych, którzy tam są pochowani! Między grobami składane są rozbite płyty, gruz, kamienie, stare folie w wysokie sterty i to na grobach! Tam ktoś spoczywa, a jak rodzina nie pamięta i nie dba, to można zawalić śmieciami i gruzem? Takie sąsiedztwo to spory problem, bo ciągle musimy odgarniać ten brud z grobów. Cmentarz należy do parafii św. Anny i co nie widzą tego? Może zrobić kilka fotek i wysłać gdzie trzeba ...
                  • Gość: Kopidol Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.10.13, 13:13
                    mozesz zrobic kilka fotek i wyslac do Pana Boga napewno ci odpisze to teraz dopiero wiesz ze
                    kosciol katolicki to Mafia i zbiorowisko Pedofilow ,mysla czlowieku tylko o sobie i zeby miec mlode kucharki ,dobrze zezryc i cos miec na kutasa wsadzic.I to za czyje pieniadze towje czlowieku .bog Zaplac dobry czlowieku.
    • Gość: kysy Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.leon.com.pl 29.10.13, 22:27
      heh moge sie domyslac kto to wogole zarzadca cmentarza kroi kase a pracownikom płaci marne grosze a sku...el sie bogaci
      • Gość: ktos Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.leon.com.pl 29.10.13, 22:30
        ja dobrze wiem o jakiego zarzadce na tym cmentarzu chodzi osobiscie go nie zmam ale ch...a tam robi czasem widzie go w oknie wogole nie dba o cmentarz
        • Gość: Renti Re: brud na cmentarzu parafi sw ANNY. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.10.13, 07:56
          A po co ma dbac? przeciez wy macie tam swoich krewnych na tym osiedlu jednoosobowym, i zadbajcie sami o swoja posesje!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka