Gość: ania IP: *.bater.net.pl 28.04.09, 19:58 słyszałam że na topie są firmy : lanette , primus , lisek ..... którą polecacie i jakie są ceny dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.bater.net.pl 05.05.09, 06:49 a może w gliwicach lub bytomiu coś polecicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Administrator Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.09, 08:39 Polecam Ci szkole Jurka Bednarskiego na ul Reymonta, bylo to dawne P.Z.Mot. naprawde dobrze szkoli. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 06.05.09, 15:42 faktycznie dobrze szkolili ale kiedys ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.proxnet.pl 07.05.09, 08:46 w zyciu nie bednarski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: 95.160.242.* 06.05.09, 21:41 a ja polecam formuła-l z gliwic mała szkółka nastawiona na jakość a nie na ilość ( robiłam tam kurs-kończyłam w lutym 07 wtedy cena była 999 pln a 1h jazdy 30 pln- pewnie już podrożało ale z tego co wiem to nadal są konkurencyjni )zdane za drugim podejściem ;-))- adres to gl-ce ul wrocławska 8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.stk.vectranet.pl 24.09.09, 17:28 hodzi o zabrze to najlepsza frekfencje posiada lisek.w innych szkolach L zapisuje sie 15-20 osob,a u liska przychodzi 70 osob-to mowi samo za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.protonet.pl 08.10.12, 17:09 No to tak zarowno Kat b jak i c to tragedia, jak robilem C i widzialem te bidulki z kursu to bylo mi ich szkoda bo wiedzialem ze sie nic nie naucza. Teoria trwała 5 h. Kat C to jest dopiero cyrk i patologia, intruktor pan Tadek. S. to najwiekszy cwaniak jakiego mozna spotkac, okrada ludzi na godzinach, każda, powtarzam kazda godzina ucinana jest o min. 10 min srednio o 15min a rekord to nawet 40min, paranoja. Dodatkowo jeździ się starym trupem ktory nie powinien zostac dopuszczony do ruchu. Oczywiscie tłumaczenia ze jak na takim aucie sie nauczysz to egzamin na bank zdasz i bedziesz umial jezdzic ja pierdu jakie zakłamanie. Instrukto pan Tadek. S. co tu duzo gadac, jazdy robi tylko czysto zarobko nie umie nauczyc praktycznie nic, ciagle mu cos nie pasuje, ciagle ma pretensje, jest bardzo niemiły i ciagle mysli ze ma racje i wszytsko wie... TRAGEDIA! Chcesz stracik kase i pieniadze idź do LOKu zabrze albo do osk turbos w Gliwiach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 17:31 JA KOŃCZĘ KURS W LANETTE I GORĄCO POLECAM JEDNA AKADEMIA BEZPIECZNEJ JAZDY W ZABRZU. CENA 1499ZŁ GRATIS DOSTAŁAM 3h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kal Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: 83.230.18.* 07.05.09, 11:48 ja odradzam liska. Kurs moj trwal okolo roku, i niestety nadal nie zdalam egzaminu. Do tego na jazdach doszkalajacych w innym osrodku dowiedzialam sie, ze mnie blednie uczono niektorych rzeczy. Parkowac uczyli mnie na 4 ostatnich godzinach :/ Ale slyszalam tez o nich dobre opinie, moze ja trafilam na niewlasciwego instruktora, w kazdym razie nie polecam pana K. Liska, syna wlasciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.bater.net.pl 14.05.09, 21:18 dziękuję wszystkim ,już wybrałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: 95.160.242.* 14.05.09, 22:30 a jakie oska wybrałaś?? pochwal się ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.bater.net.pl 21.10.10, 14:03 chyba nie mogę ,bo to będzie raklamą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca bombowca Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.stk.vectranet.pl 07.03.10, 18:43 Potwierdzam zdecydowanie - kurs u Liska to zmarnowane pieniądze!Też później okazało się, że błędnie mnie uczyli, a o instruktorze Krzyśku L. (syn właścieciela) możnaby wiele mówić niestety nic dobrego. Odradzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 22.05.09, 20:29 wybierajcie takie osk gdzie nie ma "bab" które szkolą Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_silesia Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 12.06.09, 15:40 po nowych zmianach egzaminacyjnych będzie trudniej zdać prawko :( Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 05.07.09, 12:26 i dobrze będzie jezdziło mniej zawalatych po drogach Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 11.07.09, 20:42 Jazdy w peugeocie 207 są bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 08.11.10, 19:22 marek piec dlaczego są bez sensu ? a czy to wazne na jakim aucie się uczysz ? prawko i tak dostniesz na wszystkie modele i marki ! Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 28.07.09, 21:30 po cholerę do przemyśla w bytomiu tez jest szybko Odpowiedz Link Zgłoś
macie-jow Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 31.07.09, 19:50 Ta pierwsza to jest chyba z Gliwic. Ma takie fajne samochody... Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 02.08.09, 13:53 no i co z tego ze mają fajne samochody !? to tylko tyle ,a tylko jeden model który jest na egzaminie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.bater.net.pl 13.09.09, 12:54 zdałam za pierwszym razem !!!!!!!! pozdrawiam wszystkich którzy będą zdawali egzamin ,,trzymajcie się ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_mikulczyce Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 14.09.09, 17:03 No to gratulacje. Ale czy to prawda, że ostatnio nieco "poluzowali" na egzaminach? Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 22.09.09, 22:34 teraz to tylko tłuk nie zalicza takiego egzaminu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.stk.vectranet.pl 24.09.09, 07:23 No zobacz jaki/a ty uczony.Ja oblałam wczoraj i zemną masa ludzi.To znaczy ze my same tłuki a ty po wszystkich rozumy zezarles/a.Pozdrawiam wszystkich którzy podejdą jeszcze raz.głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KB43S Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.gl.digi.pl 21.11.13, 16:06 U Liska dobrze uczą Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_mikulczyce Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 28.09.09, 23:14 Czyli odpowiedź na moje pytanie brzmi: że jednak poluzowali? Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 29.09.09, 09:35 marcin jasne ze tak ,tylko widzisz ze i tak "ofiary losu" mają z tym problem egzaminator powinien mówic takim ze nie nadaje się pani/pan i basta - kupic bilet miesięczny i zyc długo i szczęsliwie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokita Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.sk1.zabrze.pl 29.09.09, 09:58 A ja polecam L-Piotr na Rokicie Zacząłem kurs na początku sierpnia, jestem już po kursie i czekam właśnie na egzamin. Instruktor mega spokojny że mnie nie zabił ;-)Spokojnie i rzeczowo do celu, bez zbędnej ściemy i rozciągania kursu w czasie. a czy zdam... jak zawalę to będę zły na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 30.09.09, 20:10 Masz rację. Dla bogatszych są też taksówki Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 28.10.09, 21:16 dla biedniejszych rowery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L-Gajek NIE Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: 83.230.3.* 06.12.09, 01:57 W życiu L-Piotr może szef jest miły sam Pan Piotr Gajek natomiast same metody nauczania daremny ! I babka instruktor co morde drze jak nic, wiem jak moja żona podchodziła do nauki i całej też zafajdanej szkoły! L-PIOTR NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 06.12.09, 17:33 tylko nie mów ze twoja zona jest z tych co bezstresowo zostali wychowani i potem się stresują jak ta babka instruktor drze morde bo uczen nie łapie , instruktorzy za mało wrzeszczą i cackają się Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 13.12.09, 22:18 ja twierdzę ze egzaminatorzy i tak za duzo wydawają uprawnien ,widac umiejętnosci na drogach tych którzy zdali za 1 razem eh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.bater.net.pl 28.01.10, 21:04 a ja widzę cwaniaków w bm-kach jak wleką się na letnich oponach po drogach Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 28.02.10, 09:21 snieg stopnial wiec mlode wilczki odpala swoje stare bmw i na lysych oponach beda palic gumy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Gdzie instruktorka jest kobieta? Prosze podac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 21:56 Jak w temacie, Zabrze-kobieta instruktor-prosze podac gdzie mozna uczyc sie pod okiem kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Re: Gdzie instruktorka jest kobieta? Prosze podac IP: *.stk.vectranet.pl 08.03.10, 19:25 Napewno kobieta jest u Liska i w innych szkolach pewnie tez np.w nauka jazdy na sienkiewicza w szkole tylko wystarczy powiedziec ze chce sie jezdzic z kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: Gdzie instruktorka jest kobieta? Prosze podac 03.05.10, 14:14 pod okiem kobiety tylko mozna gotowac ! Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Gdzie instruktorka jest kobieta? Prosze podac 10.05.10, 20:12 Seksista? Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: Gdzie instruktorka jest kobieta? Prosze podac 23.03.10, 19:42 Gość portalu: Ona napisał(a): > Jak w temacie, Zabrze-kobieta instruktor-prosze podac gdzie mozna > uczyc sie pod okiem kobiety? baba będzie uczyc babę he eh ... Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 22.03.10, 19:49 Co na to policja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMAJLA Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.83.230.26.30.debacom.pl.e-zabrze.pl 18.05.10, 16:03 WŁASNEI ZE L-PIOTR JEST NAJLEPSZYM OSK W ZABRZU W SUMIE MOZE JAK SIE PATRZY NA TA BABKE CO U NICH JEZDZI TO MOZE I ONA NIE JEST DOBRYM INSTRUKTOREM ALE PRZECIEZ JEST TAM ICH KILKU KAZDY MOZE SOBIE WYBRAC W KONCU ZA TO PŁACI!! ZRESZTA LUDZIOM NIE DOGODZISZ TYM BARDZIEJ TYM KTÓRZY SA WIECZNIE NIEZADOWOLENI TAKIE PĘPKI ŚWIATA! SZEF I JEGO METODY NAUCZANIA SA DOBRE I TO BARDZO!! MNIE NAUCZYŁ JEŹDZIĆ DOBRZE I NIE DAM ZŁEGO SŁOWA POWIEDZIEĆ NA TEN OŚRODEK !!! MOGĘ TYLKO POLECIC WSZYSCY MOI ZNAJOMI SA ZADOWOLENI WIEC PYTAM SKAD TE OPINIE CHYBA TA ZONA TEGO CO TO NAPISAL NIE BYLO JEJ PISANE BYC KIEROWCA I BYŁA ZBYT TĘPA ABY POJĄĆ CO TO SPRZĘGŁO I BIEG PIERWSZY I PEWNIE NIE PODESZŁA JESZCZE DO EGZAMINU. DAJCIE SPOKÓJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: 83.230.19.* 18.05.10, 19:40 Podpisuję się obiema rękami! :D Co tu pisać, jest to po prostu dobry ośrodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.chello.pl 20.05.10, 14:06 Ja również podpisuję się pod tym tekstem, że OSK L-PIOTR w Zabrzu jest najlepszy:)polecam go w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 29.05.10, 19:34 Wszyscy kochamy ten akurat ośrodek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśko Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.interpc.pl 23.09.10, 20:07 Słuchaj no gościu!Szkoła jest spoko,instruktorzy także,świetnie uczą!! A twoja żona to na 100% blondynka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilooliloo Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.215.195.123-internet.zabrze.debacom.pl 14.02.12, 17:05 Jeżdżę z p.Piotrem, miałam także przyjemność jazdy z p.Adamem. Uważam iż ten duet jest bezbłędny i ciągnie OSK L-Piotr. Wszystko jest tak jak powinno być. Zwracają uwagę na moje błędy i to w sposób rzeczowy i z ogromną cierpliwością. Niestety nie jeździłam z pozostałymi instruktorami - ale fakt - słyszałam, że babka krzyczy a starszy pan lubi sobie zasnąć.... ;D Jeśli OSK L-Piotr to jazdy z p.Piotrem i/lub z p.Adamem Wykłady 3 razy w tygodniu, lekarz na miejscu, podręczniki w cenie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca154 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.sin.nokia.net 07.09.13, 06:46 Jesli chodzi o l piotr to sam wlasciciel jest ok i najlepiej u niego brac jazdy albo u pana Mariusza. Jesli trafisz na p.Roberta to szybko ci sie odechce po jego wyzwiskach i komentarzach. Tylko stresuje a nie uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.14, 11:46 zgadzam się L-piotr Gajek jest miły tylko jest to nieprzydatne na egzamin,metody słabe wykupiłam dodatki i szału nie było.Więcej wyniosłam z lekcji w innm OSK . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Tylko LOK IP: 91.188.101.* 10.06.10, 21:05 LOK na 3-go Maja jest super i ceny sa takie same jak wszedzie ~ szkola bardzo dobra i profesjonalen wykaledy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Re: Tylko LOK IP: *.stk.vectranet.pl 11.06.10, 07:56 LOK to najgorszy ośrodek.Wejdź na forum WORD i poczytaj to się zdziwisz co piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Tylko LOK 22.06.10, 19:29 Wierzymy zawsze w wszędzie w opinie na forum :-) Też WORD-u... Odpowiedz Link Zgłoś
macie-jow Re: Tylko LOK 03.07.10, 19:47 Na forach czasem piszą prawdę, czasem nie. Na zabrzańskim uprawiają też sztukę makijażu z cudzej śliny :0 Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: Tylko LOK 24.09.10, 19:41 tu jest link opinni osrodków w zabrzu www.forum.prawojazdy.com.pl/viewforum.php?f=6 Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: Tylko LOK 27.09.10, 19:41 młodzi teraz boją się zimy więc pewnie dają sobie spokoj z jezdzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: Tylko LOK 29.09.10, 18:57 to niech do szwecji jadą się uczyc jezdzic ! Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: Tylko LOK 03.10.10, 14:41 ja jestem ciekaw czy osrodki uczą jezdzic czy uczą zdac egzamin bo to róznica !? wyuczyc kogos jezdzic jednym szlakiem egzaminacyjnym to nie sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ernest Re: Tylko nie LOK IP: *.protonet.pl 08.10.12, 17:02 No to tak zarowno Kat b jak i c to tragedia, jak robilem C i widzialem te bidulki z kursu to bylo mi ich szkoda bo wiedzialem ze sie nic nie naucza. Teoria trwała 5 h. Kat C to jest dopiero cyrk i patologia, intruktor pan Tadek. S. to najwiekszy cwaniak jakiego mozna spotkac, okrada ludzi na godzinach, każda, powtarzam kazda godzina ucinana jest o min. 10 min srednio o 15min a rekord to nawet 40min, paranoja. Dodatkowo jeździ się starym trupem ktory nie powinien zostac dopuszczony do ruchu. Oczywiscie tłumaczenia ze jak na takim aucie sie nauczysz to egzamin na bank zdasz i bedziesz umial jezdzic ja pierdu jakie zakłamanie. Instrukto pan Tadek. S. co tu duzo gadac, jazdy robi tylko czysto zarobko nie umie nauczyc praktycznie nic, ciagle mu cos nie pasuje, ciagle ma pretensje, jest bardzo niemiły i ciagle mysli ze ma racje i wszytsko wie... TRAGEDIA! Chcesz stracik kase i pieniadze idź do LOKu zabrze albo do osk turbos w Gliwiach Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Chłopcy od Sekuły opluwają forumowiczów 28.10.10, 21:05 Fajnie to napisaliście: "na forum uprawiają też sztukę makijażu z cudzej śliny". Niestety bojownicy internetowi Sekuły atakują każdego, kto nie wychwala ich szefa. Sam padłem tego ofiarą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poll Re: Tylko LOK IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.11, 19:46 Nie polecam nikomu komu zależy na profesjonalnym i w miarę szybkim kursie. Dogadasz się tylko do momentu kiedy nie wpłacisz całości pieniędzy później jesteś złem koniecznym i wszyscy ci łaskę robią. Zapisują ludzi ile się da bez znaczenia czy podołają logistycznie obrobić wszystkich miałem 2 godziny jazd następne wyznaczono za 3 dni tj. sobota. Kiedy przyszedłem w sobotę przed kursem instruktor powiedział mi że następne 2h za trzy tygodnie bo nie ma czasu dla mnie. Jak wyraziłem swoją opinię na ten temat to nie dopuszczono mnie do jazd. Odradzam szkoda nerwów jest wiele innych osk. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek9840 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 25.01.11, 22:45 Polecam L-Piotr,na Rokitnicy,mili insktruktorzy,ale nie idź do Dziadka-Pana Józka,nie potrafi uczyć totalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 17.02.11, 16:57 to ten pan jozek uczył jeszcze na fiatach 126 p chyba co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były_instruktor Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette - moja opinia IP: *.play-internet.pl 17.02.11, 17:53 a więc po kolei: 1. Limity kilometrów przypadające na jedną godzinę jazd. Jedyna znana mi szkoła w której instruktor nie może wyjeździć z jednym kursantem 17 km na godzinę. Słyszeliście o czymś takim ? bo ja nie. Aby to uzyskać szkoła stosuje następujące triki: - początkowe jazdy w "miasteczku drogowym" - tzn jeździć w kółko po parkingu na którym są znaki drogowe. - za moich czasów obowiązkowa była jedna godzina poświęcona sprzęganiu przyczepy do osobówki - kursantowi kompletnie nieprzydatna umiejętność no ale oszczędzamy na paliwie i tym samym nie przekroczymy limitu kilometrów. - wymóg pogadanki przed jazdami - wiecie po co ?? aby mniej kilometrów zrobić ;) Ile razy było tak, że musiałem jechać na plac manewrowy i przez dwie godziny jeździć z kursantem w kółko po łuku - oczywiście aby km nie przekroczyć 2. Uczą jeździć na różnych samochodach- Garbus, Mini, Fiat Barchetta - wiecie czemu to ma służyć ? poprostu nie muszą wymieniać aut co 2-3 lata tylko tłuką setki tysięcy kilometrów na tych złomach. Oczywiście na naprawy nie ma pieniędzy, jeśli zakładamy opony zimowe to nie nowe tylko używki za 200 zł komplet. Kilka razy bałem się wsiadać do garbusa ze względu na stan techniczny. Najważniejsze to aby tłumik miał dobry dźwięk i felgi pasowały do całości - ma być lans. Kursantowi wmawia się, że to dobrze iż pojeździ na różnych - nic bardziej mylnego. Przez to, że jeździ na różnych kursant musi wykupić dodatkowe jazdy na aucie identycznym jak na egzaminie - a za taką jazdę np na Toyocie Yaris życzą sobie 60 zł/godzinę. 3. Szef - nigdy nie płacił w terminie, wypłaty zawsze są w kilku transzach. Do dzisiaj instruktorom zalega po kilka tysięcy złotych. Teraz dziwicie się skąd te oszczędności ?? 4. Szkoła ledwo co ciągnie. Działają w kilku miastach ale tylko w Zabrzu mają jeszcze dość dużo klientów - zabrzanie dają się znakomicie nabierać na ich marketingowe triki. 5. Podsumowanie: Tak samo dobrej techniki jazdy nauczysz się w każdej innej "normalnej" szkole. Ale w każdej innej normalnej szkole masz pewność, że: - uczysz się na nowych i co najważniejsze sprawnych technicznie autach - nie masz limitów kilometrów przypadających na jedną godzinę - masz pewność, że instruktor jest zrelaksowany bo nie musiał wysłuchiwać narzekań szefa przed jazdami. Jedna idea: oszczędności, oszczędności, oszczędności - oczywiście całość bard Kursant widzi tylko: fajną stronę z fajnymi sloganami reklamowymi, fajne felgi i fajnie brzmiący silnik auta, fajnie ubranych instruktorów, - nie zna całej prawdy. O ich płycie poślizgowej wypowiem się innym razem: w tym roku kończy się okres przejściowy dla ośrodków które "udają" ośrodek doskonalenia techniki jazdy. Jeśli nie stracą uprawnień to wtedy powiem co nieco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były_instruktor Re: Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette - moja opi IP: *.play-internet.pl 17.02.11, 18:24 i jeszcze ciekawostka: w Wojewódzkich Ośrodkach Ruchu Drogowego egzamin zdajemy na Toyotach Yaris. Wiecie ile ta szkoła ma Toyot ? na 4 miasta aż 1 sztukę ! wiecie który rocznik ? o ile pamiętam to rocznik 2006 ( 6cio letnie auto na nauce jazdy!!) wiecie jaki przebieg? grubo ponad 200 tysięcy- być może już dobija do 300tysięcy auto nawet nie jest identyczne jak na egzaminie: silnik 1.0 zamiast 1.3 - inna skrzynia biegów, inne wyświetlacze, inny silnik. Najnowsze zarządzenie szefa było takie iż każdy ma sobie znaleźć samemu Toyotę i kupić - a więc moja była koleżanka po fachu znalazła kilkuletniego złoma za 18 tysięcy. Być może go kupi, przemaluje, zmieni tłumik, wsadzi ładne felgi i będzie jak nowy Każda "normalna szkoła ma po kilka Toyot, z obserwacji widzę, że wszystkie są fabrycznie nowe ( lusterka w kolorze nadwozia to model identyczny jak na egzaminie) -ale Lanette nie musi mieć bo w końcu całe życie nie będzie się jeździło identycznym autem - taką bajkę wciskają kursantom. Życie życiem, egzamin egzaminem a potem rodzic musi płacić jak za zboże za jazdy dodatkowe na Toyocie bo w Lanette miał zbyt mało godzin i w dodatku nie na identycznym modelu jak na egzaminie Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette - moja opi 17.02.11, 20:06 90% szkol zakupila teraz stare toyoty z 5 biegowymi skrzyniami (uklad biegow jest inny niz w egzaminacyjnych) ale co tam jest toyota jest Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette - moja opi 20.02.11, 11:04 w dzisiejszych czasach za mało się patyczkują z młodymi ! to tzw bezstresowe wychowanie a efekty widac na drogach Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette - moja opi 03.03.11, 20:51 teraz liczy się kasa a nie wyszkolenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amadeo Re: Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette - moja opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 21:05 100% prawdy! Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette - moja opi 18.03.11, 21:17 ciekawe czy unia sponsoruje kursy nauki jazdy ? były za darmo to się nie dziwię ! Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette - moja opi 26.03.11, 10:51 jest taki program z unii prawko za darmo , i dziwicie się dlaczego tak jest na naszych drogach Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette - moja opi 08.05.11, 13:15 czy w zabrzu ktos organizuje darmowe prawo jazdy ? z funduszu unii Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette - moja opi 08.05.11, 20:01 co do kobiet instruktorek proponuję poczytac link dabrowagornicza.naszemiasto.pl/forum/watek/191760,4277,fwid,fkid.html?sesja_gratka=9bda96e548e837590329ffd034e6b1ff Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette - moja opi 24.05.11, 13:46 chrzesnica bedzie robila prawko chetnie sie dowiem gdzie mozna zrobic gratis (z UE) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felix Re: Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette - moja opi IP: *.212.47.131-internet.zabrze.debacom.pl 10.12.16, 18:25 Ładne jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.stk.vectranet.pl 16.06.11, 01:12 Ja z całego serca mogę polecić Auto Szkołę VIP z MOSIRu. Szkoła wprawdzie nowa, ale dzięki temu przykładają się do tego co robią i efektem był mój zdany egzamin za pierwszym razem. O szkole dowiedziałam się od koleżanki ze szkoły, która też tam robiła kurs i mi ją poleciła. Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 30.06.11, 12:12 gdzie prawo jazdy na motor zrobie w zabrzu i jakie sa ceny ? kogo polecacie ? podobno maja byc jakies zaminy od nowego roku ? Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: Tylko u pana Lisa !!!! 04.07.11, 20:30 a na jakim tam motocyklu szkola ? takim jak na egzaminie ? jaki to model ? Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: Tylko u pana Lisa !!!! 22.07.11, 13:03 szkolą na 250 cm3 a gdzie najlepiej na kategorię "A" w zabrzu to nikt się jeszcze nie wypowiedział Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: Tylko u pana Lisa !!!! 24.08.11, 21:25 kurczę tylko w zabrzu na motocykl szkoli lis ? Odpowiedz Link Zgłoś
boczek39 Re: Tylko u pana Lisa !!!! 19.07.13, 11:31 jak teraz jest z tym prawem jazdy na motocykl ? ile kosztuje taki kurs ? i kto w zabrzu go robi ? Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 07.10.11, 23:17 amadeo 214 a ten tadex z biskupic jakie kategorie robi i gdzie maja biuro ? Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 17.10.11, 21:03 słyszeliście coś o nowych przepisach od nowego roku na prawo jazdy ? jakie zmiany ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 08:05 Polecam Szkołę Nauki Jazdy Road w miarę nowa szkoła ale instruktor prowadzący super. Cierpliwy,spokojny i pogodny instruktor. Zdałem za 1 razem. Dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdane za pierwszym Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.unknown.vectranet.pl 18.10.11, 00:00 Lisek. Lisek. Lisek. Dobrzy instruktorzy, samochody też na dobrym poziomie, elastyczne warunki kursu. Sama przyjemność. Prawko od 4 lat;) Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 20.10.11, 10:57 tak polecacie tego liska a ja dzwoniłem i pytałem czy robią dotowany kurs prawa jazdy przez UE : nie a tego szukam , moze wiecie gdzie ? Gość portalu: Zdane za pierwszym napisał(a): > Lisek. Lisek. Lisek. Dobrzy instruktorzy, samochody też na dobrym poziomie, ela > styczne warunki kursu. Sama przyjemność. Prawko od 4 lat;) a czy dobrym instruktorem jest ta blondynka ? "bo ładna jest" co do kobiet instruktorek to... bo napisałeś dobrzy instruktorzy Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 będzie trudniej o prawo jazdy 24.10.11, 11:53 czytaliście ? motoryzacja.interia.pl/prawo_jazdy/news/lepiej-zrob-prawo-jazdy-juz-dzis-potem-bedzie-trudniej,1711341,415 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.unknown.vectranet.pl 25.11.11, 10:16 A ja musze niestety odradzic liska osobom, które nie chcą robić kursu przez trzy miesiące. Zbyt dużo przyjętych na poprzednie kursy i ciężko w ogóle się wepchnąć do jakiegoś instruktora! Elastyczne terminy jazd- hahaha. Nawet na rano mają komplet. Wybaczcie, ale ledwo dwa spotkania w tygodniu -siłą wywalczone -to lekkie przegięcie. Same jazdy będą się wlokły przez 2 miesiące (jak nic instruktorowi nie wypadnie). Żałuję, ze nie wybrałem jakiegos małego ośrodka. Pracuję i nie mam czasu na takie zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: 202.91.87.* 25.11.11, 11:56 ja u Liska kurs zrobiłem w 1 miesiąc - zapisałem się tuż przed rozpoczęciem szkoły w sierpniu na kurs weekendowy. Teoria w 2 dni a jazdy ukończyłem z początkiem października. Instruktor na pierwszych zajęciach wypytał mnie o mój plan lekcji i na cały miesiąc rozpisał jazdy :) przy czym zaznaczył, iż z uwagi że jestem uczniem a większość osób chce jeździć po południu to jazdy mogą się przedłużyć więc radził mi abym jazd nie odwoływał bo wtedy cały mój grafik by się posypał. Z samych jazd jestem bardzo zadowolony. Moim instruktorem był Krzysztof Lisek i wszystkim polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głosy Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.static.sitel.net.pl 25.11.11, 16:12 No świetnie, że Ci się udałao, ale mamy listopad i nadchodzące wielkimi krokami zmiany w sposobie egzaminowania. Szkoły są przepełnione i trzeba to powiedzieć głośno- przyjmuje się zbyt dużo osób, aby w sensownym terminie wszyscy mogli wyjeździć swoje godziny. To nie jest fair, jeśli faktycznie jest problem z ustawieniem godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 25.11.11, 17:22 firmy idą na hurt liczy się ilość nie jakość tak jest ze wszystkim juz prawie: cena czyni cuda tylko gdzie ta jakość szkoda pisac ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: 202.91.87.* 25.11.11, 18:21 dlatego zapisując się na kurs wybierz konkretnego instruktora. Mój był rewelacyjny - oceniam po tym jak ja się czuję na drodze i po tym jak porównuję znajomych którzy uczyli się w innych szkołach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.clubnet.pl 04.12.11, 19:36 www.facebook.com/pages/OSK-Progress-SC-Rokosz-%C5%81asiewicki/185974598119129 sami zobaczcie, może ktoś ze znajomych to poleca, to sami się dowiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: 202.91.87.* 25.11.11, 18:15 wątpię aby osoby które zapiszą się na prawko w grudniu zdążyły przed zmianami: teoria + jazdy + czas oczekiwania na egzamin a styczeń za miesiąc :/ tylko na egzamin czekam 30 dni :/ Instruktor uczulał mnie, że muszę zdać testy jeszcze na starych zasadach i wtedy prawo jazdy będę miał na starych zasadach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.centertel.pl 04.12.11, 20:25 Szukałam, szukałam i znalazłam. Swój wybór poparłam opiniami w internecie i na szczęście nie zawiodłam się. Teraz i ja mogę ze szczerego serca polecić Auto Szkołę VIP z Mosiru w Zabrzu. Egzamin zdany bez najmniejszego problemu. Z całego kursu jestem baaaaardzo zadowolona. Brat chodził do jednej z najstarszych szkół w naszym mieście i taaaaakie oczy robił, jak zobaczył jaka jest różnica między nami. POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYLKO NIE LOK !! ! TyLkO Nie LOK ! omijajcie szerokim łukiem ! IP: *.230.3.131.gl.digi.pl 05.12.11, 14:26 Najgorsza szkoła w Zabrzu ! Instruktorzy, fatalnie przyszykowani ! Byłem tam kursantem i żałują po dzień dzisiejszy ! Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: TyLkO Nie LOK ! omijajcie szerokim łukiem ! 10.12.11, 12:39 lok ma tradycje , może dostałes kiepskiego instruktora ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: TyLkO Nie LOK ! omijajcie szerokim łukiem ! IP: *.stk.vectranet.pl 10.12.11, 14:39 LOK ma tradycje... tu się w pełni zgadzam. Tak jak było daremnie tak jest dalej :) Kilkanaście lat temu robiłem tam prawko i do tej pory nic się nie zmieniło. Oczywiście może to być kwestia instruktora, ale jakoś nie znam nikogo, kto chodził do LOKu i byłby zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernest Re: TyLkO Nie LOK ! omijajcie szerokim łukiem ! IP: *.protonet.pl 08.10.12, 17:02 No to tak zarowno Kat b jak i c to tragedia, jak robilem C i widzialem te bidulki z kursu to bylo mi ich szkoda bo wiedzialem ze sie nic nie naucza. Teoria trwała 5 h. Kat C to jest dopiero cyrk i patologia, intruktor pan Tadek. S. to najwiekszy cwaniak jakiego mozna spotkac, okrada ludzi na godzinach, każda, powtarzam kazda godzina ucinana jest o min. 10 min srednio o 15min a rekord to nawet 40min, paranoja. Dodatkowo jeździ się starym trupem ktory nie powinien zostac dopuszczony do ruchu. Oczywiscie tłumaczenia ze jak na takim aucie sie nauczysz to egzamin na bank zdasz i bedziesz umial jezdzic ja pierdu jakie zakłamanie. Instrukto pan Tadek. S. co tu duzo gadac, jazdy robi tylko czysto zarobko nie umie nauczyc praktycznie nic, ciagle mu cos nie pasuje, ciagle ma pretensje, jest bardzo niemiły i ciagle mysli ze ma racje i wszytsko wie... TRAGEDIA! Chcesz stracik kase i pieniadze idź do LOKu zabrze albo do osk turbos w Gliwiach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: TyLkO Nie LOK ! omijajcie szerokim łukiem ! IP: *.protonet.pl 08.10.12, 17:11 Popieram w 100% mam ponad 40 lat i długo kat B ale takich cyrkow, cwaniactwa i złodziejstwa nie widzialem nigdzie jak w Loku zabrze podczas kursu na kat C. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik A co z LISkiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 23:49 Tak się zastanawiam ile jeszcze osób nabierze się na byłą renomę LISka? Kiedyś była to porządna szkoła, ale od kiedy przejęło ją młode pokolenie to idzie tylko w dół :( Teraz liczy się ilość, a nie jakość. Szkoda. Dużo osób wybiera LISka a potem rozczarowanie. Zresztą podobnie z Lanetką. Będzie lepie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dryb_las Re: A co z LISkiem? IP: *.unknown.vectranet.pl 16.12.11, 00:22 u Liska jeżdzą DOSKONALI instruktorzy. Np Pan Popko. Mistrz!!! i Tyle w temacie. Choć z terminami faktycznie ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: A co z LISkiem? 16.12.11, 20:25 ci wasi doskonali istrukotrzy z wykształceniem HUMANISTYCZNYM co oni mają wspólnego z motoryzacją !? ktoś z was pytał swojego instruktora kim jest z zawodu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dryb_las Re: A co z LISkiem? IP: *.unknown.vectranet.pl 17.12.11, 08:46 sorry, ale nie jest mi potrzebna wiedza z mechaniki samochodowej. Instruktor powinien być opanowany i cierpliwy, powinien potrafić początkującemu kierowcy wytłumaczyć obsługę auta "na chłopski rozum". To, jaki ma zawód wyuczony nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: A co z LISkiem? IP: *.stk.vectranet.pl 17.12.11, 15:55 "To, jaki ma zawód wyuczony nie ma nic do rzeczy." Chyba nie wiesz co mówisz. Ma i to bardzo duże znaczenie, ale największe znaczenie ma to ile i jakie doświadczenie ma w kierowaniu samochodem. Wystarczy mieć trzy lata prawko, nauczyć się kodeksu i już można zostać instruktorem. Ci którzy uczą z powołania będą dobrymi instruktorami. Niestety większość wybiera ten zawód z "braku laku", bo nie mają lepszego pomysłu i widzą łatwą kasę - trochę się powożę autem i już mam zapłacone. Prawdziwych, porządnych instruktorów jest jak na lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: A co z LISkiem? IP: *.bater.net.pl 17.12.11, 18:09 To, jaki ma zawód wyucz > ony nie ma nic do rzeczy. jak nie ma !? ma ma siostra miała instruktora z wyższym wykształceniem "zawód nauczyciel" co to ma wspólnego z motoryzacją ? skoro lubi motoryzację i jest jego pasją to dlaczego nie poszedł do szkoły motoryzacyjnej ?! wiesz dlaczego ? nie kochał smarów ... był pewnie nauczycielem jakiegoś przedmiotu autem jezdził tylko z domu do szkoły a to że mało płacili został sobie instruktorem i robi to tylko dla pieniędzy a gdzie pasja ? jego pasja to "kreda i tablica" !!! prawdziwych fachowców jak na lekarstwo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dryb_las Re: A co z LISkiem? IP: *.unknown.vectranet.pl 17.12.11, 23:23 Jesteś tak głupi że nawet nie wiem jak mam Ci jaśniej wytłumaczyć to, co raz już napisałem. Jeśli instruktor ma podejście i jest cierpliwy to jego wyuczony zawód nie ma znaczenia! Chyba twoja siostra ma coś w miejscu mózgu i potrafi ocenić czy gość ma doświadzcenie za kierownicą, ocenić jego refleks... Teksty o tym, że mieliście agresywnych/młodych/niedoświadczonych/ instruktorów napawaja mnie przerażeniem. Macie języki w gębie i nie potrafiliscie upomnieć się o swoje...? Trzeba było wtedy protestowac a nie teraz na forum... Musztarda po obiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: A co z LISkiem? IP: *.bater.net.pl 26.12.11, 18:37 dryblas , nic dziwnego że jesteś przerażony i zdajesz kilka razy egzamin lepiej trafic na nauczyciela lelum-polelum a jak w dniu egzaminu opier... cię egzaminator to potem mówisz stresa miałem eh.. jeszcze raz ci napiszę doswiadczenie,pasja i jego zawód ma znaczenie ale jak ty chcesz aby chleb piekł górnik to juz wiem jak ty jezdzisz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: A co z LISkiem? IP: *.stk.vectranet.pl 26.12.11, 21:35 Adrian chyba nie sądzisz, że z Dryblasem da się normalnie porozmawiać? Po jego wypowiedziach nie liczyłbym na coś sensownego. Śmiem przypuszczać, że jest powiązany z Liskiem i dlatego tak broni tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: A co z LISkiem? IP: *.pl 26.12.11, 21:58 Przyglądam się tej dyskusji i faktycznie zawsze tu ktoś broni Liska. Ciekawe ile im za to płacą :) albo to sam szefu pilnuje swojej marki w necie :) Beznadzieja. Lepiej niech się wezmą za szkolenie. Ostatnio rozmawiałam z osobą, która była u nich na kursie instruktora. To dopiero była porażka. Jak oni chcą szkolić kursantów, skoro instruktorów nie potrafią nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: A co z LISkiem? 27.12.11, 17:09 dryb_las a co powiesz jak podczas szkolenia z "doskonałym instruktorem-kobietą" złapiesz gumę ? lub głupią wymianę żarówki ? a to tylko podastawy, lecz w dzisiajszych czasach szczyt możliwosci tych twoich "doskonałych instruktorów" czy ta twoja doskonała instruktorka wie co to jest podsterownosc i nadsterownosc ??? "może ją tego uczyli w LO ? lub na wyższych studiach geoturystyka i turystyka industrialna ??? dalej uważsz że zawód nie ma znaczenia ??? pomyśl jak coś napiszesz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanka Re: A co z LISkiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 18:07 mat, Ty jestes takim tępym szowinistą czy sie tylko na takiego kreujesz? Wydaje mi sie, ze to musi byc kreacja, bo trudno mi uwierzyć, że są tacy durnie jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: A co z LISkiem? 28.12.11, 13:06 do zabrzanki , proszę mnie tu nie obrazać ! napisałem prawdę, a prawda boli !!! wy kobiety to potrzebujecie prawka tylko na trase DOM - MARKET tak naprawdę to napisz czy kiedykolwiek sprawdzałaś poziom oleju w swoim aucie , płynu do spryskiwaczy ,wymieniałaś żarówki ,sprawdzałaś cisnienie w oponach ... jedno czego się domyślam to pewnie podnosisz cisnienie swojej drugiej połowie wracając z marketu z przyrysowanym zderzakiem lub błotnikiem to tylko prawda ... wielka feministka się znalazła ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracus Re: A co z LISkiem? IP: *.play-internet.pl 29.12.11, 13:41 Oczywiście, że instruktor powinien być wykształcony ! kurs na instruktora zrobiłem chyba 8 lat temu i szybko zrezygnowałem z zawodu po tym jak zobaczyłem jak trudna jest to praca. Przy stawkach jakie kiedyś obowiązywały było czymś nierealnym aby utrzymać się pracując jako instruktor. Dziwie się młodym osobom, że decydują się na ten zawód. Realia są takie: niskie zarobki, praca do późnych godzin wieczornych, ciągłe odwoływanie jazd przez kursantów ( oczywiście nic sobie z tego nie robiących). Pracując w normalnym przedsiębiorstwie zarobisz te 2 tysiace netto ale nie użerasz się z bachorami, którzy do wszystkiego podchodzą niezobowiązująco. Robiąc kurs na instruktora myślałem, że otworzę własną szkołę ale i z tego szybko się wycofałem kiedy przekalkulowałem koszty. Czytam również tutaj o kursach instruktorskich: i właśnie po doświadczeniu z takiego kursu uważam, że instruktor powinien być wykształcony. W mojej grupie 90% osób to byli prości ludzie nie potrafiący dobrze zdania po polsku ułożyć a co dopiero nauczyć kogoś jeździć. Oczywiście większość rozmów wśród tych osób krążyła tylko wokół tematu: ile zarobią jako właściciele szkół i dlaczego każda obecnie szkoła funkcjonująca na runku będzie gorsza od ich szkół. Dlatego z wielkim dystansem radzę podchodzić do wszelkich opinii w internecie bo jest duże prawdopodobieństwo że są one pisane przez właścicieli nowych bądź też starych szkół. Zamiast zająć się uczeniem to potrafią tylko zbesztać się nawzajem albo pochwalić swoją szkołę. Nie wierzę aby były napisane przez kursanta bo 90% z nich nawet nie potrafiło po zdanym egzaminie powiedzieć mi "dziękuję" a co dopiero na forum pisać. A wracając do tych przyszłych instruktorów z kursu: egzaminy oczywiscie pozdawali, część z nich otworzyła szkoly, częsć tak jak ja pracowała u innych - po tylu latach nie widuję na ulicach nikogo z mojej grupy - przychodzą nowi, zastępują ich, otwierają nowe szkoły bez jakiegokolwiek doświadczenia i o identycznym podejściu: zysk. A gdzie pasja ? Do nauczania nie było jej nigdy, a chęć do prowadzenia szkoły pewnie minie im tak szybko jak mi. W każdym bądź razie wielki szacunek dla dobrych instruktorów bo wiem, że tacy jeszcze są. Temat mnie zaciekawił więc jak znajdę więcej czasu napisze coś jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracus Re: A co z LISkiem? IP: *.play-internet.pl 29.12.11, 10:05 a moim zdaniem każdy z uczestników tej rozmowy jest właścicielem innej szkoły. Młodzieży coraz mniej- wystarczy zobaczyć ilu uczniów uczęszcza teraz do szkół podstawowych, więc forum traktują jako dobre miejsce do wychwalenia swojej szkoły i wylaniu pomyj na szkołę konkurencyjną. Wg mnie jeśli przyszły kierowca chce się nauczyć jeździć, chce poznać przepisy ruchu drogowego, podejdzie do kursu rzetelnie i wybierze bardzo dobrego instruktora to nauczy się jeździć. W przeciwnym wypadku choćby nie wiem jak dużo szkoła oferowała to i tak ni z tego nie będzie. Obserwując dzisiejszą młodzież niestety może być z tym problem - mają za dobrze i uważają, że wszystko im się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYLKO NIE LOK !! ! A co ma wykształcenie do nauki jazdy ? IP: *.230.3.131.gl.digi.pl 28.12.11, 14:48 A co ma wykształcenie do nauki jazdy ? Byle by nie był takim pajacem ja ekipa z LOK-u ! NIC KOMPLETNIE NIC NIE IDZIE ZAŁATWIĆ W TYM OŚRODKU ! a kadra instruktorów ? Byli klawisze ! Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: A co ma wykształcenie do nauki jazdy ? 28.12.11, 20:06 ludzie jak wam nie pasuje w zabrzu to tu macie opinie z bytomia quattro.edu.pl/bytom/recenzje.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracus Re: A co ma wykształcenie do nauki jazdy ? IP: *.play-internet.pl 29.12.11, 09:51 jakbyście się pofatygowali do Wordu i poprosili o statystyki zdawalości poszczególnych instruktorów to zobaczylibyście, że co najmniej dwóch instruktorów pracujących u Liska ma najlepszą zdawalność w Zabrzu wynoszącą około 50%. Nie wierzę w te wszystkie skrajnie negatywne ani skrajnie pozytywne opinie gdyż nie wiadomo kto jest ich autorem. Na forum łatwo napisać nieprzychylne komentarze dlatego najlepiej zobaczyć statystyki zdawalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: A co ma wykształcenie do nauki jazdy ? IP: *.sector.static.3s.pl 29.12.11, 14:15 Polecam Szkoła Nauki Jazdy VIP Zabrze ul. Matejki 6 w hali MOSIR. Zapraszam gorąco !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: A co ma wykształcenie do nauki jazdy ? 29.12.11, 17:54 pracuś dobrze napisałeś , najlepiej pytać kolegów i koleżanki ze szkoły czy polecają jakiegoś dobrego instruktora , co do zdawalności to kolega był w urzędzie miejskim w zabrzu i podawają jaką zdawalność ma dana szkoła mi się wydaje że szkoły nauki jazdy nastawione są na robienie kasy i zrobią dla szczeniaków wszystko ,jezdzą z uczniami po trasach egzaminacyjnych aby zdali egzamin ! czy to jest nauka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyc Re: A co ma wykształcenie do nauki jazdy ? IP: *.unknown.vectranet.pl 29.12.11, 18:08 ja, ja... Podawają to chyba u ciebie obiad Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: A co ma wykształcenie do nauki jazdy ? 03.01.12, 21:17 lepiej czytac bzdury ktore są wypisywane na stronach tych super szkółek co ?? typu ' Naszą Szkołę cechuje wysoka zdawalność kursantów' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: A co z LISkiem? IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.12, 01:22 Polecam Primus Bis, bez wątpienia ! Szczególnie pana Mariusza i Rafała. Dziękuję. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LISICA:) dzisiaj zdałam za piewszym! IP: *.unknown.vectranet.pl 13.01.12, 17:39 jupi! po skończynym kursie u Liska wykupiłam 10 dodatkowych godzin i udało się:) Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: dzisiaj zdałam za piewszym! 16.01.12, 21:08 szkoły produkują debili ,no co druga szkoła ... moto.wp.pl/kat,55194,title,Kontrola-NIK-to-produkcja-kierowcow-a-nie-ich-szkolenie,wid,14169337,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze po piwku do "L" - ki 18.01.12, 19:43 czytajcie po piwku do elki www.dziennikzachodni.pl/artykul/495237,gliwice-pijany-kursant-na-kursie-prawa-jazdy,id,t.html?cookie=1 Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: po piwku do "L" - ki 03.02.12, 12:47 tu tez macie wypadek, jak w aucie są dwie baby www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?f=4&t=27888 Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: po piwku do "L" - ki 06.02.12, 15:44 ciekawe kto pokrył szkody kursantka ??? w gliwicach tak jest ! forum.gazeta.pl/forum/w,94,55289117,127841300,Re_prawo_jazdy_gdzie_w_gliwicach_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarcio Tak też można "umieć" jeździć IP: *.zabrze.vectranet.pl 06.02.12, 16:06 Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_silesia kurs prawka za darmo ???!!!!!! 28.02.12, 14:57 ktoś kiedyś pytał czy można zrobić kurs prawa jazdy za darmo , ano chyba mozna quattro.edu.pl/bytom/gift-card.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walduś Re: kurs prawka za darmo ???!!!!!! IP: *.home.net.pl 28.02.12, 15:37 jak znajdziesz sponsora to dostaniesz prawo jazdy za darmo za darmo umarło pod podanym linkiem dostaniesz darmową kartę a za kurs trzeba zapłacić, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinus Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: 203.81.70.* 29.02.12, 09:46 Polecam Liska. A jesli juz wybierzecie ta szkole to dwojke instruktorow: Krzysztofa Liska i Zbyszka Karasinskiego - niesamowicie cierpliwi i solidni. Przy nich czulem, ze z kazdej lekcji wynosze cos nowego - nie mialem poczucia zmarnowanego czasu a dodatkowo kazdy z nich nauczyl mnie czegos nowego. Egzmin zdany w Bytomiu za pierwszym podejsciem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksana Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.play-internet.pl 08.03.12, 08:24 Najlepsza Szkoła Jazdy to RZEWUCKI bez dwóch zdań!! zdałam za pierwszym razem, poświęcono mi tyle uwagi ile było konieczne, z umawianiem nie ma problemu. Wręcz rodzinna atmosfera zwalcza stres :) a cena jest konkurencyjna :) Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 23.03.12, 16:47 zobaczcie co baba potrafi za kółkiem moto.wp.pl/kat,92714,title,Pozar-na-stacji-po-tym-jak-kobieta-wjechala-w-dystrybutor,wid,14356151,wiadomosc.html?ticaid=1e249 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narowiste Sprzęgło Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.play-internet.pl 23.03.12, 22:28 A co powiecie na naciąganie kursantów na dodatkowe jazdy?Instruktorzy mają to zagwarantowane prawnie i korzystają z tego skwapliwie.Nie dopuszczają do egzaminu w WORDZIE tylko wymuszają dodatkowe godziny-10,30,60 a nawet 100.To zwykle kur.....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LISICA:) Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.zabrze.vectranet.pl 27.03.12, 12:36 Szkoliłam się w OSK Lisek. Po 30 godzinach nie czułam się pewnie, poszłam za ciosem i wykupiłam z własnej nieprzymuszonej woli 10 dodatkowych. Odwiozłam się na egzamin i zdałam za pierwszym. Uważam, że miałam wyjątkowego instruktora- świetnie wszystko tłumaczył, był spokojny, jednak nigdy wcześniej nie siedziałam za kierownicą i po prostu dla mnie te wymagane 30 było niewsytarczające (egzamin wewnętrzny zdałam). Po 10 dodatkowych godzinach (5x2h) naprawdę czułam się dobrze przygotowana i oswojona z samochodem. Chciałabym zwrócić uwagę na pewien drobny szczegół, który ostatnio przesądził o oblanym egzaminie mojej znajomej. OSK L-Piotr owszem szkoli na toyotach yaris, ale niektóre z nich to trzydrzwiowe, z silnikiem 1.1. Egzamin państwowy odbywa się na silnikach 1.4. Niedoświdczony kierowca, który ledwo co opanował pracę sprzegła i gazu, i ich synchronizację może mieć problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.play-internet.pl 27.03.12, 17:24 W najnowszym rankingu WORD Bytom ładnie widać jak wysoko wylądował Lisek. Jest już na 33 miejscu. Dobry wynik :) Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_silesia Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 27.03.12, 19:40 a wiecie dlaczego tak jest ? bo szkoły nauki jazdy płacą niskie stawki instruktorom za godzinę i oni odchodzą z tych "niby " dobrych szkół , które już nie są takie dobre bez nich . więc zwracajcie uwagę i pytajcie znajomych o konkretnego instruktora a nie o szkołę . Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz-1992 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 28.03.12, 13:46 Nie wiem kogo zapytać o moją szkołę, więc może wy mi pomożecie? Chodzi o to że zapisałem się w Zabrzu do szkoły nauki jazdy. Nie będę (przynajmniej narazie) podawał nazwy, dopóki nie załatwię wszystkiego z szefem. Czy to jest normalne, że zamiast teorii dostałem CD i instruktor powiedział mi, że mam sie nauczyć testów? Pytałem znajomych i mówili że mieli wykłady, a ja nic. Druga sprawa to instruktor albo sie spóźnia, albo załatwia swoje sprawy to chyba tez nie jest normalne no nie? Chciałem zrezygnować, ale wpłaciłem już całość i szef mówi, że nie mogę sie przeniesc do innej szkoły. Jak to jest z tym? Mogę zmienic szkołe? Co zrobic z takim instruktorem? Czy to można gdzieś zgłosić? Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_silesia Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 28.03.12, 16:50 ja podpisywałam umowę , nie wiem jak ty ? jeżeli nie, to jasne że możesz zmienić szkołę . nie daj się mateusz-1992 , musisz mieć 30 h po 45 min . Nie jesteś w stanie jezdzić po ulicach znając przepisy z płytki , nie mówiąc o egzaminie ! dlatego wcześniej napisałam nie wybierajcie szkoły tylko konkretnego instruktora jeżeli ta szkoła podeszła tak olewająco do wykładów to i z jazdami będzie podobnie . Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz-1992 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 29.03.12, 08:45 Nie podpisywalem zadnej umowy. Wplacilem wszystko na poczatku i teraz szef nie chce mi oddac pieniedzy. Jak zmienie szkole to te pieniadze mi przepadna :( Nie wiem co robic :( Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz-1992 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 05.04.12, 18:05 No cóż pokłóciłem się z szefem, ale zapowiedziałem, że kończę zajęcia w tej szkole. Powiedziałem, że ma tydzień na oddanie pieniędzy i jak nie zwróci to zgłoszę do do urzędu. "dlatego wcześniej napisałam nie wybierajcie szkoły tylko konkretnego instruktora" Czy możesz mi polecić jakiegoś konkretnego instruktora, może być prywatnie mój mail to mateusz-1992@gazeta.pl. Nie chcę znowu źle wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoła jazdy PROGR Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.clubnet.pl 01.04.12, 18:56 Mateusz nie daj się oszukiwać, powiedz właścicielowi ( i włącz sobie w telefonie dyktafon i nagraj tę rozmowę )że żądasz, zwrotu gotówki, jak się nie zgodzi to idź do wydziału komunikacji w Zabrzu do pani Barańskiej, opowiedz o tym CD i o tym gdzie i jak odbywają się jazdy. gwarantuję Ci że taka oszukujaca kursantów szkoła szybko zostanie zamknięta. a tu macie jeszcze inny link do rankingu i opinii : www.superprawojazdy.pl/zabrze.htm Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 28.03.12, 22:11 ranking szkół nauki jazdy w zabrzu link katowice.gazeta.pl/katowice/1,126035,11420107,Ranking_szkol_nauki_jazdy_za_2011__WORD_Bytom_.html Odpowiedz Link Zgłoś