Dodaj do ulubionych

Podsumowanie SM które kiedyś znalazłam:

12.05.11, 11:57
Ze stwardnieniem rozsianym nie żyje się krócej, tylko nieporównywalnie trudniej.

Czasami mam wrażenie, że to nie jest dobra wiadomość...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Podsumowanie SM które kiedyś znalazłam: IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 12:05
      Ale przecież krócej... To chyba na stronie PTSR znalazłam gdzieś, że w Polsce 20 lat krócej. Więc możemy się nie martwić. A tak a propos trudności, pamiętam, że zanim zachorowałam, myślałam często, że ja to mam za łatwo w życiu... No to już nie mam:)
      • caaay Re: Podsumowanie SM które kiedyś znalazłam: 12.05.11, 12:36
        W PL to uwierzę.
      • eela Re: Podsumowanie SM które kiedyś znalazłam: 12.05.11, 13:24
        Z długoscią życia bywa różnie, jak w każdej chorobie i nie ma co uogólniać. Mojej znajomej kolezanka zachorowała zaraz po maturze. Teraz ma już 62 lata. Chodzi, jeździ samochodem. Prowadzi dość aktywne życie. Czasami, gdy się gorzej czuje, podpiera się laseczką. :-)
        • Gość: Ania Re: Podsumowanie SM które kiedyś znalazłam: IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 14:00
          O, co za przyjemna info:) od razu człowiek ma więcej nadziei
          • eela Re: Podsumowanie SM które kiedyś znalazłam: 17.05.11, 23:42
            Nadzieję trzeba dawać sobie samej. :-) Nie można z góry zakładać najgorszej wersji.
            • g-rege Re: Podsumowanie SM które kiedyś znalazłam: 24.06.13, 11:43
              Dużo zależy od siły własnej organizmu, oraz od chęci. Nie bez powodu matki zazwyczaj mają przystopowane rzuty, i czują się trochę lepiej. A z kolei większość starszych ludzi których spotkałem w CKR w konstancinie była w nienajlepszej formie, w dużej mierze zrezygnowana. Wyjątkiem była pani która świeżo została babcią, i to dodawało jej niemalże skrzydeł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka