Dodaj do ulubionych

Dziwne czucie w palcach ręka i noga

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.09.12, 15:21
Witam. Mój problem polega na tym, że w czerwcu tego roku pojawiło mi się dziwne czucie w palcu dużym w lewej stopie od strony zewnętrznej osłabione czucie na skórze palca, dodatkowo miałam kołatania serca i skaczącą powiekę oka. Mąż polecił mi przyjmowanie magnezu brałam przez 2 tyg. kołatania minęły, pulsująca powieka też, paluch także. Przestałam brać magnez. Jednakże tydzień temu objawy wróciły kołatanie serca, zmniejszone czucie palucha w tym samym miejscu, ale dodatkowo mam podobne uczucie w palcu małym u ręki lewej po stronie zewnętrznej najczęściej odczuwam to przy chwytaniu lub przy myciu rąk. Nie potrafię d końca sprecyzować tego uczucia. Dodatkowo pojawiły się zawroty głowy nie są mocne ale są.

Dodam że jestem cały czas zmęczona i senna, mam obolałe mięśnie karku i pleców. Nie wiem jednak czy to nie jest spowodowane tym iż mam 2 dzieci 3 latka i 9 miesięczniaka i wiele nocy nie przespanych.

Proszę o poradę czy to może świadczyć o sm?
Obserwuj wątek
    • iza_czarnecka Re: Dziwne czucie w palcach ręka i noga 03.09.12, 14:34
      Jest bardzo dużó chorób, które moga dawać takie objawy. Bez badań niestety niewiele można powiedzieć.
      Pozdrawiam
      I.C
      • Gość: andzia-l Re: Dziwne czucie w palcach ręka i noga IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.12, 16:37
        Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście wiem że bez badań jest ciężko coś powiedzieć.

Tylko dlaczego te kolejki do lekarzy i badania takie długie :(

To czekanie mnie dołuje.
    • iza_czarnecka Re: Dziwne czucie w palcach ręka i noga 04.09.12, 18:45
      Niestety diagnostyka w wersji prywatnej będzie bardzo droga :(
    • g-rege Re: Dziwne czucie w palcach ręka i noga 20.06.13, 14:45
      Trochę po czasie, ale może ktoś z podobnymi objawami też będzie szukał informacji. Jeśli biorąc magnez objawy ustąpiły, to jest szansa że masz po prostu złą dietę, (zbyt mało magnezu dostarczasz organizmowi) lub pijesz za dużo kawy/mocnej herbaty/coli (wypłukujesz magnez z organizmu) lub masz problemy z przyswajaniem magnezu. Ostatnio sporo osób ma diagnozowaną tężyczkę, która też ma podobne objawy, zbliżone do niektórych symptomów boreliozy. Stwardnienie raczej to nie jest, ale w razie przedłużajacych się problemów warto pójść do dobrego diagnostyka, ja mam swojego już zaufanego lekarza w klinice CKR, i gdy potrzebuję porady i diagnozy udaje się tam bezpośrednio.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka