olenka1104 11.05.09, 22:27 Często widzę w rozmowach między Grekami (np. na forum) "tpt" i "gtp" i zastanawia mnie co to znaczy :) Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bachula_gr Re: Potrzebna pomoc w rozszyfrowaniu.. :) 12.05.09, 07:32 tpt to po grecku τπτ = τίποτα czyli NIC :) taki skrot myslowy. gtp (Greek travel pages) zas to kopalnia wiedzy praktycznej o turystyce- w formie miesiecznika branzowego ale i elektronicznej. Jak czegos nie znajdziesz (hotelu, promu, biura podrozy) w gtp to znaczy, ze nie istnieje :) www.gtp.gr Odpowiedz Link
malakas Re: Potrzebna pomoc w rozszyfrowaniu.. :) 12.05.09, 09:19 A to nie chodzi czasem z tym gtp o to, że cos jest mówiąc oględnie "do kitu"? Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Potrzebna pomoc w rozszyfrowaniu.. :) 12.05.09, 10:04 malakas napisał: > A to nie chodzi czasem z tym gtp o to, że cos jest mówiąc > oględnie "do kitu"? a nie wiem :) mnie hotelarzowi sie skojarzylo jednoznacznie...z robota i branzowymi instrumentami. Ale popytam jasnie Grekow wkolo. Z ciekawosci. Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Potrzebna pomoc w rozszyfrowaniu.. :) 12.05.09, 10:15 malakas napisał: oględnie "do kitu"? wyglada na to, ze nawet bardziej niz oglednie.... www.slang.gr/lemma/show/GTP_847 Odpowiedz Link
olenka1104 Re: Potrzebna pomoc w rozszyfrowaniu.. :) 12.05.09, 11:09 Malakas, Bachula dziękuję :) jesteście niezastąpieni :) teraz wszystko stało się łatwiejsze ;)) eyxaristw para paaara poly :) filakia :* Odpowiedz Link