Dodaj do ulubionych

Jak zadbać o oczy?

23.04.10, 23:08
no i niestety do mnie dotarła jakaś wada wzroku :/
(chyba za dużo czasu przy kompie)
czas więc zadbać o oczy żeby gorzej nie było,
wiem, że najpierw trzeba pójść do lekarza, ale lepiej do "państwowego" czy
prywatnego - wiadomo, że w przypadku oczu koszty to chyba jeden z mniejszych
problemów ;)
Obserwuj wątek
    • benqq Re: Jak zadbać o oczy? 26.04.10, 20:48
      Jeśli chcesz iść do publicznego to w tej chwili chyba nie potrzeba skierowania,
      pytanie ile trzeba czekać na wizytę? Ja chodzę prywatnie, bo szkoda mi czasu i
      nerwów na kolejki. Zresztą u prywaciarza masz nowocześniejszy sprzęt i więcej
      badań mogą zrobić w jednym miejscu. Tak czy inaczej ze wzrokiem nie ma żartów,
      więc polecam odwiedzić okulistę jak najszybciej.
      • amadeus123 Re: Jak zadbać o oczy? 26.04.10, 22:05
        ok, zatem prywatnie, do jakiej klinki chodzisz? czy to "zwykły" gabinet jakiś?
        może coś mi polecisz w wawie?
        • netinka_2 Re: Jak zadbać o oczy? 30.04.10, 17:13
          Byłam kiedyś z babcią w jednej klinice w Warszawie na Grzybowskiej. Babcia miała
          operację zaćmy. I wszystko dobrze się udało. Klinika zrobiła na mnie pozytywne
          wrażenie, ale wiesz z prowincji jestem więc może się nie znam:)
        • benqq Re: Jak zadbać o oczy? 30.04.10, 23:55
          Chodzę do Lasera koło Hali Mirowskiej. Innych nie sprawdzałam, bo po prostu
          mieszkam blisko tej i jest mi najwygodniej.
          • amadeus123 Re: Jak zadbać o oczy? 05.05.10, 23:01
            do jakiegoś konkretnego lekarza chodzisz, czy generalnie to nie ma znaczenia?
            słyszałem o tej klinice na innym forum, ale myślałem, że zajmują się głównie
            specjalistycznymi zabiegami, a tu widzę, że i profilaktyka w grę wchodzi :)
    • misprint Re: Jak zadbać o oczy? 04.05.10, 11:14
      Wada wzroku to naprawdę nie koniec świata ;)
      Idź od razu do prywatnego, u Państwowego trochę sobie poczekasz. Jeśli nie
      chcesz okularów, poproś od razu o soczewki. Mi na wzrok pomógł również bardzo
      pryzmin tj. wyciąg z borówki. On w naturalny sposób wzmacnia wzrok. Dobry jest
      również tran i marchewka.
      • blackkrecior Re: Jak zadbać o oczy? 11.05.10, 20:03
        Najgorzej to chodzić do lekarzy na NFZ. Kolejki to mały pikuś. A w kolejkach
        szkoda gadać... Lepiej zapłacić i mieć z głowy, bez czekania, a okulista to
        przecież raz na jakiś czas, sprawdzić czy się wada nie pogarsza i już.
        • amadeus123 Re: Jak zadbać o oczy? 20.05.10, 23:55
          byłem, zapłaciłem niewiele, a i obsługa wiele milsza od robiących łaske
          państwowych "lekarzy", do tego profesjonalnie i bez kolejki, generalnie w
          leczeniu chyba oto chodzi - szybko i skutecznie :)
          • benqq Re: Jak zadbać o oczy? 19.07.10, 21:04
            Z ciekawości zapytam, może pamiętasz u kogo byłeś na wizycie? Nie byłam już tam
            jakiś czas, mam nadzieję że stara "ekipa" nadal przyjmuje.
            • amadeus123 Re: Jak zadbać o oczy? 28.09.10, 23:16
              byłem dokładnie u prof. Szaflika? - bardzo przyjemy i konkretny lekarz
              • zielona.32 Re: Jak zadbać o oczy? 29.09.10, 16:50
                możesz coś więcej o tym dr. Szafliku powiedzieć (np.gdzie przyjmuje?).
                • amadeus123 Re: Jak zadbać o oczy? 30.09.10, 23:34
                  ja akurat mialem okazję spotkać się z nim w klinice laser na grzybowskiej w warszawie, niestety nie wiem czy jeszcze gdzieś przyjmuje, w sumie to mi wystarczy ta klinka ;) wiec nie szukałem innego gabinetu
                  • gosia27111 Re: Jak zadbać o oczy? 10.05.11, 10:09
                    Ja również wybieram się do tej kliniki na konsultację. Chcę sobie zrobić laserową korekcję oczu. Myślałam że dr Szaflik przeprowadza operację, ale on niestety tylko konsultuje, ale ma podobno świetnych lekarzy w swojej klinice. Idę tam w przyszłym tygodniu. Jakieś rady?Do kogo warto iść?
                    • agrafka_online Re: Jak zadbać o oczy? 30.05.11, 18:01
                      Ja miałam tam przeprowadzony taki zabieg, jakiś miesiąc temu. Mi robiła dr Gadomska, bardzo dobry lekarz także możesz śmiało wybrać ją, choć z rozmów w klinice to nikt nie narzekał na jakiegoś lekarza o powikłaniach też nic nie słyszałam. Jeśli o rady chodzi to idź jak najszybciej bo nie ma na co czekać. Aa i może już po zabiegu, choć nie wspominali to ja jakiś tydzień się nie forsowałam zbytnio, bez podnoszenia ciężkich rzeczy itp.
                      • gosia27111 Re: Jak zadbać o oczy? 02.06.11, 19:18
                        Ok dzięki no to ja może też pójdę do dr Gadomskiej, akurat ma zabiegi na początku tygodnia. A po ilu dniach wróciłaś do pracy? A po zabiegu od razu widzisz? Miałaś na jedno oko czy oba?
                        • agrafka_online Re: Jak zadbać o oczy? 03.06.11, 12:35
                          Miałam obu oczu na raz, lepiej od razu załatwić wszystko, ja sobie wzięłam dwa dni wolnego ale tak wyszło, że miałam jeszcze sobotę i niedziele. Od razu widzisz ale obraz jest mocno rozmazany, u mnie jednak szybko wróciło normalne widzenie.
                          • gosia27111 Re: Jak zadbać o oczy? 03.06.11, 14:00
                            Dzięki, dodałaś mi trochę otuchy:) a jak ze znieczuleniem dają coś? Bo przecież to jest bezbolesne. A sama operacja stresująca?
                            • keqi9100 Re: Jak zadbać o oczy? 05.06.11, 11:18
                              Zapraszam na forum oczy.fora.pl

Zbiorcze forum o tematyce związanej z oczami, rozkręcimy to forum i będziemy mieli jedno miejsce gdzie będzie można pogadać o naszych problemach, rozwiązaniach itp :)

Pozdrawiam
                              • agrafka_online Re: Jak zadbać o oczy? 07.06.11, 14:28
                                Przed zabiegiem masz wpuszczane kropelki i dlatego Cię nic nie boli, lekki dyskomfort jest ale bez tragedii ;)
                                • gosia27111 Re: Jak zadbać o oczy? 07.06.11, 14:45
                                  A i jeszcze mam pytanie jak jest z późniejszymi kosztami. Czy jak się umawiasz na kontrolę to już w cenie czy płacisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka