Dodaj do ulubionych

Oj uwierzu, uwierzu

15.12.12, 03:34
Taki los, taka karma po prostu.
Taki własny świat wewnętrzny masz,
tu go odsłaniasz,
inni go po nocach wygadują,
inni jeszcze do tajnego zeszyciku zapisują.
W sumie czy zdrowy człowiek czy chory,
każdy jest właściwie sam.
Nie jesteś tu sam, masz współpiszących i cię rozumiejących.
Co byś chciał?
Głasków?
Oklasków?
Przytul się do żonki,
dziecko ucałuj i ... nie wiem.
Powodzenia!
Obserwuj wątek
    • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 03:41
      Dzięki Mifredo za słowa otuchy,nie był bym uwierzem gdybym się nie podniósł
      podnosiłem się przez 12 lat, dzień w dzień co roku.
      Ale nie przypuszczałem że to tak wypadnie.
      Dochodzę do siebie i dojść nie mogę;) szok
      i co ja mam teraz robić?
      Żona kochana
      a ja leń
      ehhh to wszystko jest popiepszone.
      • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 03:45
        Wzniosłem się żeby twardo spaść na dupsko.
        No nieźle spadłem.
        Kto by przypuszczał, śmiać się czy płakać sam nie wiem,tak jak zdania podzielone tak ja rozdarty.
        muszę się pozbierać.
        Może ta noc taka kiepska.
        Na barach tyle dźwigać.
        • mifredo Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 03:57
          Dasz radę!
          Właściwy obierz kierunek i będzie dobrze.
          Masz prawo do życia, do błędów i szacunku dla samego siebie.
          ( tak na prawdę nie wiem o co ci chodzi i o co walkę toczysz )
          • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 04:06
            Walczę sam ze sobą bo wiesz tak naprawdę twardą dupe mam ale serce czułe,
            to problem, gdybym zbroi nie zdjoł i pierniczył cały czas to może by się nie wydało.
            Pies to drapał w zasadzie,po co to pisze
            może dlatego żeby mi ulżyło,jak pisze to ze mnie schodzi.
            Jakoś tak mną drgneło,musiałem się wypisać.
            • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 04:09
              dołek mnie złapał mam nadzieję że chwilowy
              • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 04:17
                napisałem Mifredo i zeszło trochę ze mnie,jednak dobrze czasem coś puścić w eter
                • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 04:19
                  wstanie dzień znowu zbroję założę.
                  • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 04:32
                    Kto by pomyslał Mifredo uwierz w doła wpadł, nie do wiary to trzeba gdzieś w kalendarzu zapisać
                    a jak ale że to napisał na forum,to do mnie nie podobne żeby wylewać się jak panienka.
                    qwa dosłownie jak o tym wszystkim myslę to czysta parodia i dramat,tak durne że strach o tym mysleć.
                    Może mnie to rajcuje robienie z siebie barana,pamiętasz dobrze napisałaś że pełno tu chłamu.
                    Bo to prawda.
                    Taki zryty caban mam że gorzej już nikt nie ma,pieszyć to....
                    • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 04:37
                      Nieważne co ludzie sobie o mnie myslą skrzydeł mi nie podetną nie spadnę zawsze zostane u góry,taki zawsze byłem pomimo tego że w życiu walczyłem.
                      To już jest w środku we mnie od zawsze.
                      • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 04:47
                        wypróżniłem się,wygadałem,wyżaliłem i jest o dużo lepiej na duszy ufffff
                        • mifredo Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 05:04
                          No i dobrze,
                          potrzebujesz filozofowania i wygadania się
                          i żeby kto słuchał i potwierdził.
                          Piszesz niby dużo a jednak krótko,
                          szybko się to czyta i wzrokiem łatwo ogarnia
                          Miotasz się ze swymi myślami
                          i tym wykańczasz samego siebie
                          a myśli te płyną i płyną nieskończenie
                          końca ich ni ma i w tym dylemat...
                          • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 05:07
                            No właśnie zanim skończe jedno juz następne mi sie nasówa,czasem wpada w trakcie,nie rozwijam wypowiedzi na szersze bo tak mi lepeij wygodniej i łatwiej
                            • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 05:09
                              ale to płynie ze mnie,nie zastanawiam sie nad tym zbytnio walę i koniec,czasem piszę w trakcie rozwijam,nie mam weny ona kreuje się w trakcjie prucia na forum
                              • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 05:15
                                wiesz takie prucie ma sens dla mnie to mnie rozładowuje.
                                • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 05:18
                                  może ujme to w ten sposób pruje jak z automatu całą moją myś,a czy ma to sens czy nie inni są od oceny ja tylko reżyserem,kreatorem
                                  • Gość: mifredo Re: Oj uwierzu, uwierzu IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.12, 05:26
                                    z wiekiem przejdzie:)
                                    jeszcze do tego słuchasz rapu, hip-hopu i bardziej się nakręcasz:)
                                    i ta muzyczka techno:)
                                    Nie moje klimaty:(

ale Doniu i Przestrzeń to lubię
                                    teksty.org/doniu,przestrzen,tekst-piosenki
                                    • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 05:44
                                      Słowa super! muzyka też,mifredo na dobre kawałki nigdy nie jest się za starym,
                                      ale Polskie ,,o mnie śpiewają" ;)
                                      • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 05:48
                                        co ma być to będzie ja tego nie zmienię,uwierz zostanie uwierzem,musi tak być,czy komuś się to podoba czy nie tak zostanie.
                                        widocznie tak ma być:)
                                        • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 05:50
                                          to życie pisze scenariusz ja go tylko odtwarzam na bieżąco.
                                      • mifredo Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 09:08
                                        uwierz_w_to napisał:
                                        > Słowa super! muzyka też,mifredo na dobre kawałki nigdy nie jest się za starym,
                                        > ale Polskie ,,o mnie śpiewają" ;)
                                        O tobie śpiewają?
                                        W jakim sensie?
                                        Jak to odczuwasz? w sensie, że treść utworów do ciebie pasuje,
                                        czy też namacalnie jest o tobie?
                                        Moje dziecko na początku choroby też odczuwało, że w radio i tv o nim mówią:(
                                        ale to już dawno było, przeszło mu.
                                        • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 09:29
                                          mifredo napisała:
                                          > O tobie śpiewają?
                                          > W jakim sensie?
                                          > Jak to odczuwasz? w sensie, że treść utworów do ciebie pasuje,
                                          > czy też namacalnie jest o tobie?
                                          > Moje dziecko na początku choroby też odczuwało, że w radio i tv o nim mówią:(
                                          > ale to już dawno było, przeszło mu.

Nie Mifredko,porostu przeszywają do bólu:) czuje to,pokazują mi co artysta lub kompozytor czół.:)
                                          • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 09:32
                                            Mifredo ludzie podobnie to ludzie odczuwają ale każdy z osobna jednk,
                                            Bóg sobie wybiera przydupasów;)
                                            Co to mają czuć.
                                            • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 09:43
                                              To proste jak drut,nuta leci ze słowami z serca, ja to odbieram w czystej postaci,czuje to.
                                              Twój syn być morze też ale wzór na szczęście każdemu z osobna pisany jest.Może na szczęśćie wzór może na nieszczęście któż to wie?
                                              • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 10:04
                                                Mifredo nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:D
                                                powstaje z popiołów jak Feniks.
                                                Reszta mało ważna.
                                                Każdy ma swój świat;)
                                                • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 10:34
                                                  Mifredo rodzimy się czasem po to żeby choć nawet ciebie pocieszyć:),nie zapisane jest to w kodzie DNA, jedni się rodzą inni nie urodzą bo nie będzie im dane:( smutne to ale prawdziwe.
                                                  • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 10:36
                                                    Teraz rozumiesz czemu dzwigam pancerz.
                                                  • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 10:47
                                                    szkoda mi tylko tych 12 lat które straciłem bezsensu.
                                                  • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 10:51
                                                    www.youtube.com/watch?v=gQAGMaoCxyw
                                                  • mifredo Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 11:00
                                                    Zgadzam się z tobą, że większość jest w kodzie genetycznym zapisane.
                                                    W pewnym okresie życia wyłazi, że zwoje mózgowe co nieco poplątane,
                                                    słabe i do zbyt wysokich napięć życiowych niedostosowane
                                                    lub od niemożności dostosowania się do realnego świata i rzeczywistości,
                                                    nad wyraz ponaciągane,
                                                    te zwoje mózgowe.
                                                    To jakby kto dziecku kazał ciągnąć drabiniasty wóz,
                                                    i niestety nie będzie już mógł.
                                                    Ucieknie od tego, będzie wizje na temat świata nieprzychylnego miał swoje
                                                    i różne paranoje.
                                                  • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 11:23
                                                    Kompletnie źle mifredo ale co tam każdy jakoś sam zapatruje się na świat.
                                                  • mifredo Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 11:41
                                                    Taa, taki wszechmocny jestem, nawet bogiem jestem,
                                                    tylko dlaczego nie potrafię się kontrolować,
                                                    sobą zarządzać i na swoje życie całkowicie wpływać?
                                                    Dlaczego ciągle mam problemy z samym sobą i innymi,
                                                    a nawet z najprostszymi czynnościami życiowymi .
                                                    O Boże zmiłuj się nad nami, zarozumialcami
                                                  • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 12:01
                                                    biorę to na klate;)
                                                  • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 12:09
                                                    www.youtube.com/watch?v=kqTuU6S7GmU
                                                  • mifredo Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 12:43
                                                    To dobrze, że bierzesz na klatę.
                                                    Trzeba znać swoje miejsce w szeregu,
                                                    czuć na ile nas stać, bez wspomagaczy,
                                                    więcej już nie będę tłumaczyć.
                                                  • ditta12 Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 14:31
                                                    Mifredo tak ładnie napisała:
                                                    <W sumie czy zdrowy człowiek czy chory,
                                                    każdy jest właściwie sam.
                                                    Nie jesteś tu sam, masz współpiszących i cię rozumiejących.>

Jasne.Zawsze tu ktoś jest ale gdy przez jakiś czas nikt nie wchodzi to nie martw się,może śpią,może są w kinie a może coś tam innego.Samo życie :)
                                                  • uwierz_w_to Re: Oj uwierzu, uwierzu 15.12.12, 14:53
                                                    samo życie na bierząco:)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka