uwierz_w_to 16.01.13, 06:51 wieczorem:) pozdrowionka;) www.youtube.com/watch?v=GmcUQjehtmE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwierz_w_to Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 06:57 Tylko mnie zawiedź i się nie rozmyśl:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 07:11 www.youtube.com/watch?v=BodLm3rQc6Q Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 07:21 www.youtube.com/watch?v=cjQhBB356BU Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 07:50 Who's that girl. Był taki film z Madonną młodą jeszcze gdzie kradnie w sklepie ona płyty. Potem Lamparta wiezie samochodem :D Ale Madonna ma Czad! Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 07:54 Czekaj cierpliwie Ditta, nie wiem co zrobi czy wszystkich zbruzga czy pojedzie po mnie czy będzie grzeczna i nie wbije kieł, lubię ją w nocy jak pokazuje pazury kocicy, a na forumie kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 07:56 www.youtube.com/watch?v=U4HonJtf-u4 Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 08:03 www.youtube.com/watch?v=oodyqHckCmY Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 08:23 JAM CI TO! chory kartofel :D Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 08:26 Był taki zwyczaj w Polsce że dostojnych gości pierogami się przyjmowało. Bo pracochłonne to. Trza polepić co by to w środku nie wyleciało podczas gotowania. Mnie siostra cioteczna nauczyła:) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 08:32 Wszystkim można ponadziewać.Co wolisz? Kaszanką?:D Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 08:33 wrotkaonline.blox.pl/2011/05/Pierogi-z-kaszanka-wg-Magdy-Gessler.html Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 08:34 Nawet jaja nie dodawa do ciasta jak widzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 08:37 ditta12 napisała: > dodawa dodawa to chyba jakaś rzeka? Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 08:38 płynie zdaje się w strzebrzeszynie? Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 08:39 a tam ksiądz że świerszczem graja w trzcinie. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 08:55 dziś na forum się pojawi w stringach? Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 08:54 Tak.Bo rzek ła ja dodawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 09:12 Bogurodzica, dziewica, Bogiem sławiena Maryja! U twego syna, Gospodzina, matko zwolena Maryja! Zyszczy nam, spuści nam. Kirielejson. Twego dziela Krzciciela, bożyce, Usłysz głosy, napełni myśli człowiecze. Słysz modlitwę, jąż nosimy, A dać raczy, jegoż prosimy, A na świecie zbożny pobyt, Po żywocie rajski przebyt. Kirielejson. Stara polska pieśń. Pod Grunwaldem śpiewali. Za Jogajły. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 09:22 www.youtube.com/watch?v=3P2Pr6kUxtA Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 12:48 ditta12 napisała: > Who's that girl. > Był taki film z Madonną młodą jeszcze gdzie kradnie w sklepie ona płyty. Ona nie plyty tylko kasety tam kradla bo plyt jeszcze wtedy nie bylo :D Do kurtki zwinela i cos jakiejs babie wrzucila do plaszcza ( a moze to byl facet) i jak bramka dzwonila to ona sobie po prostu wyszla a w samochodzie sobie te kasety wysypala i ten fecet co byl z nia zrobil straszne oczy :D Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 13:26 Az ogladnelam sobie frangment tego filmu. Pamietam jak lecial w TV i sobie go nagralam na kasete, strzeglam tej kasety video jak oka w glowie, kolezanki do mnie przychodzily go po raz "enty" ogladac a ja bylam baaardzo dumna. Ale kiedys wyjechalam gdzies z klasa na rajd i moj brat mi wzial te kasete i nagral na niej "sekrety 2 wojny swiatowej" czy jakos tak. Myslalam ze go zatluke na smierc. Ryczalam chyba przez pol nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
luna178 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 16:49 No to się pojawiłam :) a Ty nic zajęty koleżankami jak zawsze mnie nie zauważasz jak zwykle . Cześć Wam bo nawet się nie przywitałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 16:57 luna178 napisał(a): > No to się pojawiłam :) a Ty nic zajęty koleżankami jak zawsze mnie nie zauważas > z jak zwykle . Cześć Wam bo nawet się nie przywitałam :D Witaj Luno :) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 17:05 Cześć Luna.Fajnie że przyszłaś do nas to napiszesz na Uwierza jak się w chacie zachowuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
luna178 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 17:07 Generalnie to grzeczny chłopak ale ma czorta za skórą :D Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 17:18 luna178 napisał(a): > Generalnie to grzeczny chłopak ale ma czorta za skórą :D My tu wszyscy czasem czorta za skora mamy :) Ale gada nam sie zajefajnie Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 17:20 Dlatego nam egzorcyzmy robią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 13:49 Madonna ostrobramska nie ma dzidzusia a częstochowska ma. To ikony ładne są. Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 13:51 Nigdy nie widzialam ich na zywo. Nawet w czestochowie nigdy nie bylam Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 13:56 Ja raz byłam w Częstochowie to miała rubinową sukieneczkę. Nie zawsze jest odsłonięta. Są też reprodukcje.Jedna była okryta krzyżami walecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 14:02 Mnie B. chcial zaciagnac do Czestochowy bo moja SP babcia o niej tak pieknie mowila a on moja babcie uwielbial ( babcie mialam zajefajna, po prostu super). No ale ja zawsze mowilam ze to daleko od tarnowa, ze nie chce mi sie jedzic pociagami etc... chyba w zlej formie wtedy bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 14:08 Ja byłam z teściem samochodem.Mój teść dobry człowiek był.Już nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 14:12 Szkoda ze dobrzy ludzie odchodza tak szybko. Moja babcia dwa lata sie meczyla, nieswiadoma w szpitalu. A byla naprawde super. Wszystko moglam jej powiedziec, nawet zapalic u niej moglam ( jej corka a moja coitka sie z paleniem kryla) Babcia miala jakas moc i dobre, niebieskie oczy. Mowila tak pieknie, wolno, ze wschodnim akcentem. Szyla mi sukienki " na oko", wszytkie idealnie dopasowane, z fajnych materialow ktore sama wyszukiwala. Na studiach w tych sukienkach wygladalam superancko bo nikt takich nie mial :) Oj dobra byla ta Babcia moja... Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 14:35 Moja była kochana,zawsze u niej byłam.Miałą chałupinkę z ogródeczkiem jak ogród Edenu. Wszystko tam rosło. Miała zielonkawe włosy bo pokrzywami płukała.Takie cudne. Też szyła i robiła szydełkiem które nazywała kuleczką. Miała pięć córeczek i konflikt + _ rh.Szósta jej umarła. Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 14:40 Moja babcia miala ciaze pozamaciczna pierwsza i usuniety jajnik. Modlila sie do Boga z prosba o dzieciatko: obiecywala ze jak bedzie chlopczyk to zostanie ksiedzem ale jak coreczka, to nie zakonnica tylko zeby dobro wokol siebie czynila. I faktycznie po krotkim okresie czasu urodzila sie moja mama i dobro wokol siebie robi bo jest wspanialym neurologiem dzieciecym, nigdy nie bierze lapowek a jak ludzi nie stac to leczy bez zaplaty albo np. w zamian za jajka czy truskawki. Potem co dwa lata rodzily sie moje ciotki ( w sumie 3 corki babcia miala) ale takie z nich zolzy egoistyczne wyrosly ze cos. Mysla tylko za przeproszeniem o wlasnej dupie. Tylko moja mama sie wylamuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 14:52 Moja mama nie dobra bo mnie osadza za "wykroczenia"? Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:00 Z moja mama to jest tak: jako neurolog sprawdza sie swietnie, kocha swoja prace i bardzo ja chwala. Kolejki sa ogromne ( nieraz sa dzieci z roznych blizszych czy dalszych powiatow), ona sie stara kazdego przyjac mimo ze bija nadgodziny. Ale jak mama sprawdza sie tak sobie, za wczesnie mnie miala ( mojego brata tez), na studiach medycznych, ona nie miala ani odrobiny zylki macierzynstwa i roslismy tak w domu bez wyraznej milosci majac tylko za zadanie dobrze sie uczyc ( sprzataniem pokoju zajmowala sie juz gosposia). mam nigdy nie nauczyla mnie gotowac, zawsze gosposia byla pod reka bo zylismy jak na te czasy bogato ( moj tato tyral jak wol w Algierii przez 7 lat) No i nigdy nie mialam z mama kontaktu matka-corka, ona odpychala moja chorobe ( tak jak neurolog, oni sie zawsze wyklocaja z psychiatrami), kiedys to mi nawet leki schowala i mialam taka trzesawke ze cos. Ale ostatnimi czasy jakos sie pozytywnie zmienila i wreszcie moglam sie z nia dogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:04 To ile Was w domu było? Dwóch braci,Ty Madau i .....? Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:05 tak, ja pierwsza, potem dwa lata pozniej moj brat Grzesiek a na koncu 9 lat pozniej Rafal. Przy Rafale mama dostala takiego skoku macierzynstwa ze cos. No i Rafal urodzil sie w Algierii, jak tam bylismy przez 4 lata ( ojciec zostal tam na dluzej jeszcze 3 lata) Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:07 Rafala mozesz ogladnac sobie na fejsie, jest na mojej stronce jako "brat" a na zdjeciu jest z zona swoja :) Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:11 O rany, nie wierze, Rafal skasowal sobie konto na fejsie!!! Ale jego zdjecie z zona ze slubu jest w moich fotkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:14 :D Moja córka zablokowała się. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:13 Zaraz obejrzę :) Twoja mama napisała książkę o mózgu może?Są ćwiczenia na mózgi?Jak na kości? Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:16 E, moja mama slaba z pisania. Nie ma takiego polotu jak tata. tato od malego pisal wiersze i limeryki, niektore naprawde super. I napisal wierszem opowiesc o zyciu w Algierii, czytal nam ja wieczorami, niestety ten zeszyt gdzies przepadl, straszliwa strata... mam natomist bardzo lubiala sie uczyc i uczyla sie z cala nasza trojka, miala doskonaly zmysl syntezy i sprawozdania ( z roznych tematow) wychodzily jej rewelacyjnie. teraz mama juz na emeryturze ale uczy w Wyzszej Szkole, chyba zajec z udzielania pierwszej pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:26 A to nasz neurolog. www.youtube.com/watch?v=jg1u-X4vkNY Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:32 Moja mama go zna! Byli kilka razy na jakichs mitingach czy tez spotkaniach dla neurologii ( raz byla impreza w Wieliczce pod ziemia tylko nie wiem czy tam wtedy byl Kuba), fakt faktem ze mama kupila sobie jego plyte i nawet autograf dostala :) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:37 On jest w moim psychiatryku :) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:38 Narysowałam dla niego laurkę ale nie wiem czy mu podali. Napisałam że go kocham za jego piosenki :) Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:40 Piosenki sa super, to fakt. Pewnie mu laurke dali. Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:39 Zartujesz? Widzialas go? dal Ci autograf czy nie prosilas? Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:44 On się na receptach podpisuje tylko :D Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:45 Był też na gastrologii w przychodni jak byłam z tym wrzodem.Nie wiem czy recepty daje ale chyba żałuje tych autografów. Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:48 Pewnie tak bo sie kupa ludzi do niego po te autografy pcha. Moze byc juz tym zmeczony. Moja mama go poznala jak robila druga specjalizacje z neurologii, sporo juz lat minelo... Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:50 On by lepiej zagrał nam jeszcze i zaśpiewał coś fajnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 15:56 On ma zajefajne teksty. uwielbiam. B. ma jego plyte, taka ze swinka chyba "the best" i sa tam najlepsze kawalki. On tego slucha w kolko i teraz jak juz sie naumial, to sobie spiewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: dziś na forum się pojawi:) 16.01.13, 17:07 On ma teksty zdrowotne,zamiast pigułek rozdaje(muzykoterapia) Odpowiedz Link Zgłoś