Dodaj do ulubionych

Pierścionek zaręczynowy

18.01.13, 19:10
Jak się daje pierścionek zaręczynowy?
Chłopaki nie wiedzą chyba jak.
Ja to nie wiem jak bym chciała dostać i czy bym chciała.Może?
Dostałam w życiu trzy jakieś ale jeden przyjęłam a ten co mi go dał to się ze mną rozwiódł bo......niedobra byłam :(
Inne lepsze.
On nie żyje.
Obserwuj wątek
    • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 19:13
      Przykro mi ze nie zyje.

ja dostalam pierscionek zareczynowy dwa lata temu przy calej mojej rodzinie w Wigilie. B. poprosil mojego tate o moja reke. Strasznie mile to bylo.
      teraz tez go nosze. B. powiedzial ze moge bo nie wiadomo co bedzie za trzy miesiace... :)
      • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 19:17
        Ten który był moim mężem dał mi przy rodzinie a chyba mógł dać mi.Może chciał miewć świadków że mi daje.Nie wiem jak się robi.Głupia jestem.Może kobiety są sprzedawane przez rodziców?
        Ja córki nie sprzedaję.Niech se robi co jej się podoba:)
        • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 19:23
          Ja tez tak dawniej myslalam. Ale bylam przy tym jak B. kupowal pierscionek, wybralam cztery rozne modele ktore mi sie podobaly ( on potem w tajemnicy przede mna wybral) wiec wiedzialam ze beda zareczyny. A mina mojego taty bezcenna, potrafil tylko wydusic: " to moze sie matki zapytac?". :D
          • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 19:28
            Podoba mi się Twój tata:D
            Taki sam jak mój był:D!
            • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 19:30
              tate mam zajebiaszczego to fakt :D
              • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 19:35
                Ja miałam jakby dwóch.
                Gdy mój tata umarł to mój przyjaciel,ten profesor etnograf,etnolog,geograf mi go zastąpił.Mogłam z nim gadać i gadać.On niestety też zmarł:((
                • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 19:39
                  Oj, bardzo mi przykro.

ja tez mialam tak jakbym miala "dwie mamy". Druga byla moja polonistka ktora mnie zawsze rozumiala. fantastyczna kobieta, pisalal piekne wiersze.

Niesterty tez nie zyje. Rok temu, rak. Nie wiedzialam o jej chorobie i napisalam do niej bardzo dlugiego maila z podziekowaniami za to, ze byla. Byl czytany na pogrzebie bo daty sie zbiegly. Na to, by go sama przeczytala bylo juz za pozno :(

Dlaczego tak juz sie dzieje ze fantastyczni ludzie odchodza?
                  • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 19:44
                    Nie wiem Madau.
                    Może wszyscy są dobrzy gdzieś tam w środku tylko mają nawarstwienia przed tym całym chaosem.Chowają się w skorupy a niektórzy to jak cyborgi opancerzone.
                    Strach tylko,lęk.
                    Ja się boję gdy ktoś krzyczy głośno na mnie,a moze jest głuchy i tak krzyczy?
                    Boję się mnóstwa rzeczy.
                    Jestem taka malutka ze prawie mnie nie ma.
                    • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 19:48
                      Pograłaś sobie dziś w tenisa Madau z klasą:D
                      Przeciwko tylu nickom,fiu,fiu :)
                      • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 19:50
                        ditta12 napisała:

> Pograłaś sobie dziś w tenisa Madau z klasą:D
                        > Przeciwko tylu nickom,fiu,fiu :)

No! Tak ze watek konrada o "weronice" wylecial na osla lawke ;)
                    • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 19:48
                      ja tez czuje sie malutka. fantastycznie sie czuje sama w moim malutkim mieszkanku bo jest spokoj i cisza i tylko kotka sobie po meblach lazi. zalatwianie spraw urzedowych albo spotkanie z kims to dla mnie wyzsza szkola jazdy. Nie wiem zupelnie jak ja teraz funkcjonuje. Potrafie wyjsc z domu bez tranxeny. Ide, nie boje sie, spojrzec w oczy juz tez sie nie boje. A dawniej to byl taki strach, taka panika ze cos. Nie wiem, kwetiapina? A moze cudem zdrowieje?
                      • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 19:52
                        Ja sobie Kuby Sienkiewicza słucham piosenek aż mi się myli pisanie :)
                        • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 20:05
                          Ja tez wlaczylam sobie Kube. Fajny z niego gosc. taki nasz
                          • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 20:15
                            On taki łagodny jest :)
                            • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 20:17
                              Teraz śpiewał a jakiś dziecko jakby mówiło coś niezrozumiale ale nie wiem czy dziecko.
                              • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 20:20
                                a jakiej piosenki teraz sluchasz?
                                • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 20:25
                                  Coś tam:Idę do pracy ostatni raz,było a teraz jestem owalem atomowym :D
                                  • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 20:25
                                    A Ty?
                                    • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 21:02
                                      ja: nie pij Piotrek :)
                                      • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 21:43
                                        Mój były mąż był Piotrek :D
                                        • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 22:12
                                          Piotrki to sa z reguly fajne chlopy :)
                                          • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 22:58
                                            :(
                                            • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 18.01.13, 23:14
                                              Piosneczka jeszcze na koniec ładniusia :)
                                              www.youtube.com/watch?v=7Qv4BW0UjN8
                                            • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 10:15
                                              ditta12 napisała:

> :(

Oj, to ten niezyjacy maz? Popelnilam straszna gafe, przepraszam Ditto, nie skojarzylam, glupia ja
                                              • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 10:18
                                                Jaki mąż?
                                                To piosenka o miłości ze to nie pluszowy miś ani diabeł rogaty tylko gdy jedno spada w dół to drugie ciągnie je ku górze :)
                                                • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 10:22
                                                  No ten Piotrek. Zle mi dzrzewko wyszlo. Pisalas ze Piotrek to Twoj byly maz bo ja sluchalam "nie pij piotrek". Wiec ja napisalam ze szustkie piotrki to fajne chlopy. Ty zrobilas pod spodem smutna minke. Wiec wywnioskowalam, moze calkiem nieslusznie ze piotrek to ten maz co nie zyje i strasznie mi sie glupio zrobilo ze taka gafe popelnilam
                                                  • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 10:33
                                                    No nie wiem czy ten piotrek od marii magdalenki był fajny.On chyba na tym obrazie leonarda to z nożem stoi i krzyczy bo chciał jakieś klucze do czegoś.
                                                    Piotr znaczy skała.
                                                  • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 10:35
                                                    dokldnie. Francuski Pierre to doslownie sklala lub kamien
                                                  • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 10:47
                                                    Zimna skała
                                                    "Pukać do drzwi kamienia"
                                                    Wisława Szymborska
                                                  • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 10:50
                                                    Cytowalam ten wiersz na olimpiadzie polonistycznej :D

" nie mam drzwi- mowi kamien"
                                                  • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 10:51
                                                    ...jestem z kamienia ....:D
                                                  • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 10:52
                                                    a ja mówiłam że nie jem mięsa a jestem z mięsa
                                                  • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 10:55
                                                    dobre to :D
                                                  • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 10:59
                                                    Ale robaczka to musowo zjadłam nieraz :D
                                                  • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 11:09
                                                    robaczka w owocku? W malinie, jablku? Czy takiego zalewanego tequila?
                                                    ja jako dziecko nie lubilam malin bo tam byly robaki i balam sie ze takiego robaka polkne
                                                  • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 11:15
                                                    W dżemiku :D:D:D
                                                  • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 11:16
                                                    W przepisach biblijnych jest napisane że tylko szarańczę można jeść z robaków.
                                                  • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 11:33
                                                    a slimaki? Francuzi wpieprzaja slimaki bez oporow. tez lubilam bardzo ale teraz juz nie jem bo jestem wege. Tylko ten pyszny sosik sobie wyciagam lyzeczka :)
                                                  • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 11:42
                                                    Ja miałam jeść żaby w RFN jeszcze bo teść chciał żebym spróbowała ale na szczęście knajpka była zamknięta bo nie wiem jak bym zareagowała po tych udkach.byłam jeszcze mięsożercą wówczas.
                                                  • madau Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 11:48
                                                    Zaby sa slabe. Smakuja jak niedogotowane kurczaki. I jeszcze forme maja taka smieszna jakby nogi tancerki baletu. Do zab potrzebny jest dobry soso wtedy sa zjadliwe
                                                  • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 19.01.13, 11:51
                                                    A nie można ich smażyć?
                                                  • ditta12 Re: Pierścionek zaręczynowy 20.01.13, 09:49
                                                    A propos złota to wyczytałam na wp.pl że korony mosiężne pospadały z rzeźby madonny i dzieciątka a ktoś tam nie ma na nową i jedna parafianka da pierścioneczek nawet na nowe korony to teraz będzie znów ten klasztor czy kościół Benedyktynów zamknięty.
                                                    Ciekawe czy matka boska i dzieciątko wolą korony mieć ze złota czy może z czego innego.Może z lapis lazuli albo ze Szwecji,czy Czech ale oni tam Euro chyba mają a nie korony.Już nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka