Dodaj do ulubionych

Po co bo stworzył nienawiść?

23.01.13, 08:42
Tego nie wiem, tak jak nie wiem po co stworzył świat.

Ale emocje owszem są po coś. Gniew jest po coś. Zeby się bronić. Osiągnąć jakiś cel.

Ale permanentna nienawiść nie jest dziełem natury. Jest chorobą. CHoroby psychiczne są podobno efektem ubocznym rozwoju inteligencji. Jeśli kogoś ciągle nienawidzisz i okazujesz swoją nienawiść to pewnie tak naprawdę nie tą osobę nienawidzisz. Tylko intelekt zmienił obiekt nienawiści na wygodniejszy do spuszczenia pary. Żadnego celu się nie osiąga. Nie rozwala się wroga. CIągle się wali w worek bokserski.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 08:47
      :)
      www.youtube.com/watch?v=Af6Y_vK_lhI
    • esesmes Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:01
      Czy olga tuta pisze? Z tego co wiem nawet w ogóle nie czyta żadnego postu od dawna. O tym, że przepraszałeś usłyszała z drugiej ręki.Natomiast ma powody, żeby nie lubić tego forum. I to ty tropisz jej forum, a nie ona twoje.

Nie wiem co tu pisała ex.mila i inni ludzie, widać masz wielu wrogów, niestety przeszłość się za ludzmi ciągnie choćby się zmienili. Ale to pisz do nich. Nie ma żadnego UKLADU ludzi szczura, ktorzy cie gnebią.
      • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:10
        <Czy olga tuta pisze? Z tego co wiem nawet w ogóle nie czyta żadnego postu od dawna. O tym, że przepraszałeś usłyszała z drugiej ręki.Czy olga tuta pisze? Z tego co wiem nawet w ogóle nie czyta żadnego postu od dawna. O tym, że przepraszałeś usłyszała z drugiej ręki.Natomiast ma powody, żeby nie lubić tego forum. I to ty tropisz jej forum, a nie ona twoje. >
        Tak,napisała>patrz jakiś wątek przed .......Uwierza(nie chce mi się szukać)
        <Natomiast ma powody, żeby
        > nie lubić tego forum.>
        nie musi
        [...]jakiś Hades napstrykał czy kto?
        Tak me oczy widzą.Może mnie wzrok myli?

• esesmes Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:20
          Wchodzi Uwierz na forum i w tym samym momencie wchodzi hades. Pisze jak uwierz, wygląda jak uwierz. Nie wiem kto miałby siedziec caly czas na kompie i szukac odpowiedniego momentu, zeby sie pod niego wiarygodnie podszyc. Chyba sztab sluzb specjalnych. Zreszta na schizie tez bylo duzo tekstow swiadczacych ze hades to uwierz.
    • esesmes Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:23
      Trole sa od was. WIem to. Nie powiem skad, ale wiem, ze od was.

To znaczy nie wszystkie. Ja jestem zwany trolem i jestem ze szczura. Ex.mila sie tu wpisuje jak sie dowiedzialem. Ale wiem ze napewno pisza tu osoby ze schizy dawne jako trole.

Nie strasz mnie wujek, bo sie jeszcze przestrasze. Tyle ze to ty wyladujesz tam gdzie zawsze a nie ja bede mial ciche dni.
    • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:25
      <Pisze jak uwierz, wygląda jak uwierz.>
      A jak pisze i wygląda Uwierz?
      • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:26
        <Trole sa od was. WIem to. Nie powiem skad, ale wiem, ze od was.>
        Czpiona masz ????
        Ex-mila pisze czasem,owszem :)
        • esesmes Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:29
          tak, wywiady dzialaja z roznych krajow na tym forum. cia, mosad, mi6. takie cenne informacje tu sie pisze, ze sztaby ludzi je rozszyfrowuja.
    • esesmes Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:35
      kultury panie uwierz. to forum publiczne, a nie panski folwark. kazdy jeden obywatel moze tu pisac i wszyscy powinni sie szanować.
      • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:37

> kultury panie uwierz. to forum publiczne, a nie panski folwark. kazdy jeden oby
        > watel moze tu pisac i wszyscy powinni sie szanować.>

A co to jest kultura?Już zapytałam raz o to pewną sędzinę w..........
        • esesmes Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:42
          Cieszę się, że się pytasz jak nie wiesz. Nie trzeba się wstydzić tylko pytać.

Podstawowa zasada kultury :

NIE NALEZY CHODZIC SRAC KOMUS NA FORUM. SRAC TRZEBA SKRYCIE I WYSZOROWAC DUPE PO TYM ZEBY NIE WALIŁO SMRODEM.
    • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:44
      <NIE NALEZY CHODZIC SRAC KOMUS NA FORUM. SRAC TRZEBA SKRYCIE I WYSZOROWAC DUPE PO TYM ZEBY NIE WALIŁO SMRODEM.>

Ciekawa teoria zważywszy że tu jesteś :)
      • esesmes Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:47
        jak powiedziałem przyszedłem kijem zamieszać i odetkać tutejszy kibel, bo gó... się wylewa na nasze forum.

a forum to jest publiczne a nie wasze. skororobicie z niego szalet publiczny to trudno zeby tu czestowac czekoladkami i kwiatami
        • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 10:38

<a forum to jest publiczne a nie wasze. skororobicie z niego szalet publiczny to trudno zeby tu czestowac czekoladkami i kwiatami>

jest redakcyjne a nie publiczne to forum,gazety.pl
    • esesmes Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 09:55
      no nie wiem, wie pan ja specjalnie nie lubie tu bywać, ale skoro pan tak nalega, to może zorganizuje jakąś akcję odzyskania tego forum dla wszystkich. żeby wielu zwyklych ludzi mogło tu pisać. a nie tylko jedna drużyna, która decyduje kogo forum. może się znajdą nawet jacyś schizofrenicy. a pan widział kiedyś jakiegoś? chociaż z daleka?
      • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 10:41
        <ale skoro pan tak nalega, to może zorganizuje jakąś akcję odzyskania tego forum dla wszystkich. żeby wielu zwyklych ludzi mogło tu pisać. a nie tylko jedna drużyna, która decyduje kogo forum. może się znajdą nawet jacyś schizofrenicy. a pan widział kiedyś jakiegoś? chociaż z daleka?>

Witaj w KRÓLESTWIE Uwierza i Ditty i Madau i Szpile_i_ostrygi i Maska i Ex-mili i...... już zapomniałam te nicki,ale zaraz zerknę i dopiszę :D
    • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 10:37
      <Tylko intelekt zmienił obiekt nienawiści na wygodniejszy do spuszczenia pary. Żadnego celu się nie osiąga. Nie rozwala się wroga. CIągle się wali w worek boksersk>

Tym intelektem tak się wali w worek bokserski ??
      • esesmes Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 10:54
        Nie, dzięki intelektowi zmienia się rzeczywistą przeszkodę na łatwiejszą. Jak się boisz okazać gniew komuś kto rzeczywiście ci życie niszczy, to wyżywasz się na łatwiejszych obiektach. Tyle, że ciągle musisz się wyżywać, bo ta która ci życie niszczy nie zostaje przecież odsunięta. Dopiero jak się gniew skieruje na swojego prawdziwego wroga, wtedy jest to katharsis autentyczne. a nie puszczenie pary.
        • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 10:58
          <Nie, dzięki intelektowi zmienia się rzeczywistą przeszkodę na łatwiejszą. Jak się boisz okazać gniew komuś kto rzeczywiście ci życie niszczy, to wyżywasz się na łatwiejszych obiektach.>

I TY tak robisz??
          • esesmes Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 11:07
            Być może tak robię, każdy musi tak robić w jakimś stopniu, jeśli robi to świadomie i nie zwala tego gniewu na innych ludzi, tylko w inny sposób rozładowuje to ok.

ale nie na taką skalę jak tutejszy forum. sorry ale jeśli się tu przychodzi rok po zajciach na starej schizie tu ciągle plujecie na szczura to to zdrowe nie jest. to jest obsesja.
            • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 11:14
              esesmes napisał:

> Być może tak robię, każdy musi tak robić w jakimś stopniu, jeśli robi to świado
              > mie i nie zwala tego gniewu na innych ludzi, tylko w inny sposób rozładowuje to
              > ok.>
              Jeśli ma wewnętrzny przymus spowodowany ......?tao tak robi.

> ale nie na taką skalę jak tutejszy forum. sorry ale jeśli się tu przychodzi ro
              > k po zajciach na starej schizie tu ciągle plujecie na szczura to to zdrowe nie
              > jest. to jest obsesja.>

Mur na depresja cafe pod szczurem za wysoko postawiony by można tam splunąć.
              Tam teraz Zarząd Komisaryczny obraduje(jakieś plenum mają czy coś?)
              Gdy zerkłam przez dziurę od sęka :)

• ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 11:22
                www.youtube.com/watch?v=EEBpyB3k9Uc
                • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 11:30
                  Znów se lukłam na do cafe pod szczurem bo tam pisywałam kiedyś tam,przed banicją ale lęk mnie ogarnął bo tam wampiry,oj,jeszcze by mi kieł w oko wsadzili.
                  • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 11:47
                    trza pisać dziennikasz a czytać dziennikarz?
                    Jak Chopin i Szopen?
    • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 13:29
      Był Krystian na depresja cafe pod szczurem jeszcze za Lucyny-moderatorki ale nie wiem czy to ten sam bo wszedł jako gość.Może chce książkę swą zareklamować i bloga do czytania.
      Tamten Krystian to fajny bardzo był :D
    • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 13:55
      A skąd wiesz ?
      • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 13:57

mam zaburzenia autystyczne i psychiczne
        Autor: Gość: Krystian IP: *.play-internet.pl 06.04.12, 16:32

<na początek chciałbym zaprosić Was na mojego bloga
        krystian-robert.blogspot.com/
        i poinformować, że powstała książka, która jest o takich jak my. jest mojego autorstwa
        dobraliteratura.pl/polecamy/138/spektrum.html>

to post z 06,04.12
        • madau Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 14:31
          Ale ten ksiazkowy Krystian jest za stary na naszego Krisa. Widzialam go na zdjeciu, w linku ktory zapodal jest. On ma gdziesz przed 30 stka a nasz Kristian to chyba mlodziutki badzo byl...?
          • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 16:01
            On dał na swym blogu taki wiersz
            "Nic nie może przecież wiecznie trwać
            Co zesłał los trzeba będzie stracić
            Nic nie może przecież wiecznie trwać
            Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić

I tylko cisza, i nasze ręce i myśl koląca jak cierń
            A jeśli tak naprawdę jest

Wtedy dziwisz się, że tak kocham nieprzytomnie
            Jakby zaraz świat miał się skończyć"
            Anna Jantar

I ma żonę a tamten nie miał żony.To inny Krystian jest na pewno.Chyba że nie pisał prawdy.Nie wiem.
            • madau Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 16:11
              nie to napewno inny Kristian. Nasz Kris mial swoj fantastyczny styl pisania ktorym sie zachwycalam :)
              • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 16:13
                On pisać sikami nawet umiał a ja napisałam mu że tak nie potrafię :D
                • madau Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 16:15
                  genialny byl koles z niego. Szkoda ze sie tak pochowal w necie...
                  • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 16:17
                    może pisze ale gdzie indziej :)
              • szpile_i_ostrygi Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 18:01
                Na pewno ten gościu, to nie Kris z Depresji.
                Kris (jeżeli nie pomyliłam imion) miał bardzo subtelną i piękną twarz. Widziałam jego profil, gdy stał prze lustrem z aparatem w ręce. Zastanawiałam się nawet, jak on swoją piękną twarz sfotografował. I rzeczywiście, pisał pięknie acz nie stronił od wulgaryzmów. Już nie wiem, które były, lub są, bardziej dosadne. Krisa, czy Uwierza.
                • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 18:21
                  Obaj mieli power !"D
    • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 16:18
      Może on był Chris o poranku :D
      Obejrzałaś Przystanek Alaska?
      Ja uwielbiam Chrisa o poranku.
      • madau Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 16:20
        Ni, nie ogladalam nigdy Chrisa o poranku. fajny jest? Przystanku Alaska tez nigdy nie udalo mi sie obejrzec :(
        • ditta12 Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 16:46
          https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT4ntzxkUJVFZ89JtZ9As7HwpA39LOI1EEqCmdiMJchDiZTHwBH7A

O.Tak wygląda.On to taki hippies co mieszka na Alasce i prowadzi małe studio radiowe w baraczku ja Szymon Majewski podobnie ale astronauta z NASA który jest bogaty i też tam mieszka mu płaci.
          On taki niepodległy ten Chris i robi różne rzeźby przestrzenne a raz wystrzelił fortepian stary :D
          • madau Re: Po co bo stworzył nienawiść? 23.01.13, 16:52
            No popatrz, to stracilam jak nie ogladalam. A moze tu gdzies leci na jakims kanale tylko pod innym tytulem? Francuzi lubuja sie w zmienianiu tytulow tak ze z oryginalem to nic nie ma wspolnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka