Dodaj do ulubionych

segregowanie smieci-pytanie do mieszkancow rembert

IP: *.dynamic.mm.pl 26.03.11, 11:27
czy jest miejsce w rembertowie z pojemnikami do segregacji smieci,a moze punkt gdzie oddaje sie te smieci za darmo ,bo z tego co slyszalem to trzeba zaplacic za wywoz takowych posegregowanych smieci 8 zl za worek dosyc maly. Czy gmina zapewnia mieszkancom ten luksus czy chce,zeby ludzie wywozili te smieci do pobliskich lasow ? dziwi mnie to ,bo mieszkalem w innej czesci miasta i bylo bardzo duzo takich pojemnikow,dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • momas Re: segregowanie smieci-pytanie do mieszkancow re 26.03.11, 14:59
      jezeli mieszkasz w bloku - w altance smietnikowej musi byc taki pojemnik. Jezeli jestes wlascicielem domku - powinienes podpisac umowe na wywoz odpadow - zarowno segregowalnych, jak i zwyklych. Takie jest warszawskie prawo (regulamin urzynania porzadku i czystosci z 2006 roku) w obecnej sytuacji prawnej, ty Ty jestes wlascicielem odpadow, nie dzielnica, czy gmina(tu Warszawa)
      Pojemniki byly ustawiane przez miasto, konkretnie BOS zawieral umowy z firmami wywozacymi smieci w ramach dzialalnosci edukacyjnej.

Niestety - wywoz smieci kosztuje... mozesz szukac tanszej firmy .
      Byc moze bedzie referendum- bo zdaje sie na zmiane ustawy nie ma szans - wtedy gmina przejmie obowiazki wywozu smieci w zamian za podatek smieciowy. Ale co z tego wyjdzie - nie wiadomo.
    • cymberaso Re: segregowanie smieci-pytanie do mieszkancow re 29.03.11, 13:57
      no zesz kurcze, cholera mnie trzaska, jak czytam takie teksty pisane przez ludzi machacych tylko i wylacznie roszczeniowa postawe...
      z jakiej racji gnmina - ktorej duzy budzet stanowia podatki mieszkancow - ma finansowac wywoz twoich smieci - twojej wlasnosci? dlaczego ja mam za to placic? Bo ty chcesz zaoszczedzic?????
      ty chcesz przywilejoow. o swoich obowiazkach - zapominasz. Kazdego obowiazuje prawo - wspomniany juz regulamin. Wiedziales o tym?Pewnie nie.... ale co cie to obchodzi. Masz jedynie zadania.....

. Czy gmina za
      > pewnia mieszkancom ten luksus czy chce,zeby ludzie wywozili te smieci do poblis
      > kich lasow ?

taaaa..... dzieki takim, jak ty mamy zasmiecone lasy. Zastanow sie - szkodzisz gminie, czy innym mieszkancom, ktorzy chodza do lasu na spacery???? Gminie robisz na zlosc, czy tez innym sasiadom????
      szkoda slow na takich cymbalow....
      Pomijajac kwestie wlasnosci terenow lesnych - ktos musi zaplacic za ich sprzatanie potem... zgadnij kto? moze gmina - wlasciciel maszynki drukujacej pieniadze, zapewne....
      Te pieniadze mozna byloby przeznazyc na cos pozytecznego, a nie na usuniecie szkod spowodowanych przez "oszczednych"

jak juz zostalo wspomniane wyzej - twoje smieci - wiec plac. Albo domagaj sie zmiany ustawy....Wybory parlamentarne wkrotce.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka