Dodaj do ulubionych

Przedszkole Kubuś Puchatek i Przyjaciele

17.01.14, 12:36
Proszę o opinie na temat przedszkola Kubuś Puchatek i Przyjaciele na ulicy Kadrowej (Rembertów). Poszukuję aktualnych opinii na temat przedszkola. Jak do tej pory nie znalazłam żadnych informacji. Byłam na pierwszym spotkaniu i ocena moja po spotkaniu jest pozytywna. Martwi mnie tylko opieka nad dziećmi po godzinie 15, bo według dotychczasowych informacji po tej godzinie dzieci wychodzą do domu i ”tylko” czekają na rodziców. Moje dziecko będzie do końca dnia i nie mam możliwości wcześniejszego odbierania.
Czy Wasze dziecko chodzi aktualnie do tego przedszkola i jaka jest Wasza opinia (wady/zalety)?
Dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania116260 Re: Przedszkole Kubuś Puchatek i Przyjaciele IP: *.jjs.pl 22.02.14, 19:49
      My właśnie zapisaliśmy tam córeczkę od września ale mam bardzo dużo znajomych z dziećmi w tym przedszkolu i z tego co się orientuję również po rozmowie z dyrekcją to przedszkole jest bardzo dobrze zorganizowane. Wszystkie zajęcia są rano a po 15 rzeczywiście dzieci czekają na rodziców ale sale nie są przepełnione wręcz przeciwnie przestronne a dzieci mają czas na swobodną zabawę lub pani wychowawczyni może wtedy poświecic uwagę dziecku które ominęło jakies zajęcia . ja szczerze po wysłuchanych wszystkich opiniach i obejrzeniu placowki nie mam zamiaru decydowac sie na jakakolwiek inna
    • Gość: mama Re: Przedszkole Kubuś Puchatek i Przyjaciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.14, 16:19
      w mojej opinii bardzo dobre przedszkole. przenieslismy synka z innego rembertowskiego przedszkola, gdzie nie mogl sie zaaklimatyzowac przez 2 lata. Tutaj od pierwszego dnia byl spokojny i z checia chodzil. Od wrzesnia wysylamy tez tam corke.
      Po poludniu faktycznie dzieci jest mniej, my odbieramy ok. 16-16:30 ale o tej porzegrupy sa laczone, wiec dzieci nie siedza same.
      • Gość: Mati Re: Przedszkole Kubuś Puchatek i Przyjaciele IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.05.14, 13:38
        my w tym roku kończymy przygodę z przedszkolem - bo musimy :( wielka szkoda bo placówka godna polecenia jak żadna inna w Rembertowie. Czysto, schludnie, profesjonalnie, na poziomie i NORMALNIE tzn nie rozmawia się o rodzicach i dzieciach pod ich nieobecność, w innych placówkach bywa różnie niestety plociuchowo jest dosyć pospolite a tutaj dyrekcja jest dyskretna i profesjonalna. Wszystkie problemy zgłoszone do Pani dyrektor, do opiekunek lub do właścicieli są od razu rozwiązywane ! to jest ważne bo w większości prywatnych przedszkoli sprawy są zamiatane pod dywan i uznawane za niebyłe. Mają dużą salę gimanstyczną co w przypadku przedstawień jest bardzo komfortowe nie ogranicza się liczby gości z rodziny. Ponadto duży bezpieczny plac zabaw. logopeda i duży wachlarz zajęc nadprogramowych wparwdzie płatnych dodatkowo ale dziecko uczestniczy w nich w trakcie pobytu w przedszkolu i nie trzeba nigdzie się z dzieckiem "wozić". Polecam każdemu kto szuka porządnego i normalnego miejsca przyjaznego dzieciom ale także rodzicom. :)
    • Gość: em Re: Przedszkole Kubuś Puchatek i Przyjaciele IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.14, 20:51
      I my kończymy bardzo udaną przygodę z Kubusiem - bo musimy. Przedszkole bardzo dobre, dobrze zorganozowane, w którym wciąż coś się dzieje, a dzieci są ważne. Moje dziecko jest cały dzień, od rana nawet do 17 i nie było z tym zadnego problemu, pomimo wielkich obaw na początku. Bardzo polecam.
    • koramina Re: Przedszkole Kubuś Puchatek i Przyjaciele 16.06.14, 22:38
      A ja mam pytanie, jakie są ceny niepublicznych przedszkoli (czesne i stawka żywieniowa), będę wdzięczna za odpowiedź na pw, bo na stronach internetowych nigdzie nie ma.
      • aanula5 Re: Przedszkole Kubuś Puchatek i Przyjaciele 20.06.14, 17:51
        1 zł za każdą godzinę powyżej podstawy ( u nas do 13 za darmo a potem złotówka ) do tego 8 złotych dzienna stawka żywieniowa, Rada Rodziców 150 zł/rok ale wiem że są przedszkola w Warszawie gdzie płaci się 40 zł/miesięcznie. Do realnych kosztów można doliczyć jeszcze wyprawki (art.plastyczne) i karty pracy - łącznie ok. 200 na rok.
        Wiem że to i tak koszty śmieszne w porównaniu z prywatnym przedszkolem.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka