Dodaj do ulubionych

Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo!

21.03.10, 19:00
Witam wszystkich,

Chciałbym ostrzec wszystkich Warszawiaków przed człowiekiem, który
wywołując uczucia litości wyłudza od ludzi pieniądze na ulicach
Warszawy. Ostatni raz widziany pod ratuszem Bemowo od strony Poczty
w piątek (19.03) ok. godziny 20.30.

Człowiek ten podchodzi do przechodniów błagając o podwiezienie do
Garwolina, gdzie ponoć jego żona miała wypadek samochodowy, w którym
uczestniczyły jego dzieci. Mowi, ze sam nie moze prowadzić, bo przed
chwilą pił w restauracji i że zapłaci 200 lub nawet 300 za
podwiezienie do Garwolina - nawet swoim samochodem (z tym, że mówi,
ze ma kierownice z prawej strony). Jak słyszy odpowiedź, że nie ktoś
nie ma czasu to mówi, że uklęknie i bedzie błagał na kolanach. Jak
mowisz ze nie mozesz jechać to mowi, ze pojechałby taksówką, ale
brakuje mu kilkudziesięciu złotych... Mowi, ze nie ma zadnych
dokumentów, które moglby zastawić. I napisze Wam kazde oswiadczenie,
ze pozycza dzis a odda jutro. Mowi, ma zaklad fryzjerski i za pomoc
bedziesz mogl zawsze do niego przyjsc za darmo. Jest baaardzo
przekonujący i naprawdę wzbudza litość! ALE W NIC NIE WIERZCIE!

Człowiek ten żeruje w najpodlejszy sposób na ludziach, którzy
prowadzeni najlepszymi uczuciami chęci niesienia pomocy bliźniemy
nabierają się na podstęp.

Ponieważ takimi drobnymi kradzieżami Policja z pewnością sie nie
interesuje (chociaż w perspektywnie miesiąca ten człowiek z
pewnością wyłudza kilka tysięcy złotych) ostrzegam wszystkich tutaj -
jeśli spotkacie tego człowieka - oddejdźcie i dzwońcie od razu na
policję! Pamiętajcie, że historyjek może być wiele i różnych, a ta
przedstawiona powyżej to pewnie jeden z wariantów.

Rysopis oszusta: Przedstawia się jako "Marcin Sujka", jest dosyć
wysoki ok. 185cm, szczupły, ma jasne włosy i jest w
charakterystyczny sposób szczerbaty. Generalnie wygląda i zachowuje
się jak nieszkodliwy i wiejski sierota.

Po prostu uważajcie - i od razu dzwońcie po Policje.
Obserwuj wątek
    • Gość: klon A dlaczego Ty nie dzwoniłeś po policję ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.10, 19:36
      • Gość: Re Re: A dlaczego Ty nie dzwoniłeś po policję ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 22:06
        Bo ja się dałem nabrać temu oszustowi.
        A ten mail jest po to, żebyś Ty oraz inni nie dali się nabrać.
        • Gość: klon Z zasady NIE DAJĘ pieniędzy !!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 08:48
          Owszem, zdarzyło się mi dać kilka razy: owoc,jogurt,kanapkę ale i tak czułem się
          z tym źle więc teraz po prostu omijam takie osoby.
          • Gość: yzii Re: Z zasady NIE DAJĘ pieniędzy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 21:02
            Ja również nie daję pieniędzy.Popieram.
      • j666 Uwaga - oszust w ratuszu Bemowo !! 22.06.10, 10:27
        Byłem przekonany, że piszesz o burmistrzu.
    • Gość: śledczy Post powiazany z reklamą umieszczoną na dole. IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 10:30
      i skąd do diaska wiadomo że to Sujka a nie Sójka ??????
      • mm600 Re: Post powiazany z reklamą umieszczoną na dole. 22.03.10, 12:04
        Bo tak się podpisuje na oświadczeniu, ze odda pozyczone pieniadze.
        Poza tym jest to z pewnoscia fikcyjne nazwisko wiec nie
        przywiazywalbym do tego tak olbrzymiej wagi. Po prostu jak je
        uslyszysz od kogos kto bedzie Cie blagal o pomoc to bedziesz
        wiedzial ze to oszust.
        • marcysia51 Re: Post powiazany z reklamą umieszczoną na dole. 23.03.10, 22:28
          Nam kiedyś cos podobnego przydarzyło się pod Auchan,koles chciał aby go podwieźć
          do Wilanowa albo pożyczyc 10 zł na taxi.Nie nabralismy sie :)
          • Gość: gosc Re: Post powiazany z reklamą umieszczoną na dole. IP: *.chello.pl 20.04.10, 22:46
            Bardzo "ucieszył" mnie ten post, bo okazuje się ze nie jesteśmy jedynymi,
            których ten pan oszukał. Nas "Sujka" zaczepił w okolicach Parku Szczesliwickiego
            opowiadając praktycznie tą samą historię. Zona w ciąży, miała wypadek, dostała
            krwawienia, on musi jechać do dzieci a że wypił 3 piwa to prosi o podwiezienie..
            dokumenty w pracy, telefon rozładowany. Pisząc to aż stukam się w głowę, że
            daliśmy się z mężem nabrać (nie mieliśmy ochotę z nim jechać wiec daliśmy na
            taksówkę), ale rzekomy pan fryzjer z Gocławia był na prawdę przekonywujący a
            wiadomo "Prawo Murphy'ego". Podany przez niego adres mailowy oczywiście nie
            istnieje, numer komórki to też ściema.
            Cóż człowiek uczy się na błędach, ale szkoda, bo ktoś kiedyś naprawdę może
            potrzebować pomocy.
            • Gość: śledczy Czy wypisując podobne brednie-onanizujesz się? IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.10, 09:15
              Chyba przydałaby się wizyta u psychologa, bo rozpisujesz się nt. temat od kilku
              miesięcy.
              • Gość: gosc Re: Czy wypisując podobne brednie-onanizujesz się IP: *.chello.pl 21.04.10, 21:20
                Może zastanów się czasem zanim coś napiszesz. Pierwszy post jest autorstwa innej osoby a ostatni pokazuje że omawiany pan prężnie działa i nie tylko w jednej dzielnicy.
                PS. Nie ma jak to obrażać innych na forach...
            • Gość: Przemek Re: Post powiazany z reklamą umieszczoną na dole. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 09:02
              Dokładnie ta sama historia, zaczepił mnie w okolicach kościoła w miejscowości Blizne Łaszczyńskiego - kilometr od Bemowo Ratusz.
              Dodam, że mówił mi że jeździ Toyotą Rav 4 i pokazywał mi kluczyki, że nawet jak mu pożyczę to mi w zastaw da. Powiedziałem: "Ok, zobaczmy ten samochód czy jest warty moich 100 złotych..." no i tutaj zaczął się gubić. Sądziłem na 99% że to oszust, ale jak mu odmówiłem to życzył mi bym i ja znalazł się w takiej sytuacji, więc nie miałem 100% pewności. Szkoda, że wtedy nie wiedziałem na 100% to bym mu naje...ł.
          • Gość: super_miś Re: Post powiazany z reklamą umieszczoną na dole. IP: *.chello.pl 02.08.10, 22:35
            mi podobna sytuacja zdarzyła się pod szpitalem na Działdowskiej z pół roku temu.
            Około 22 wychodziłem ze szpitala, wysoki facet chciał żebym podwiózł go do
            Wilanowa (zapewne widział rejestrację z Woli). Powiedział że mi zapłaci, mi
            natomiast włączyła się lampka: chce pojechać do Wilanowa, chce mi zapłacić to
            czemu nie wezwie taksówki?

Zapewne nie doczekałem "finału" sprawy - może z góry takie osoby zakładają że
            zacznie się POWOLI odmawiać i wówczas myk - daj Pan kilka złotych.
    • aniaiartur Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! 04.05.10, 23:59
      W takim oświadczeniu powinnien znaleść się numer dowodu z adresem, i
      powinnien się wylegitymować jeśli tak mu zależy i pilnie
      potrzebuje. Ja bym się nie nabrała. Co innego jak podchodzi
      bezdomny pod marketem i dać mu bułkę, jogurt itp. Tak miałam
      ostatnio pod Auchan podeszła dziewczyna poprosiła, ale nie o
      pieniądze a o jedzenie. Dałam, oczywiście.
    • Gość: Ewa Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.chello.pl 08.06.10, 10:39
      Niestety, ja również dałam się nabrać na ten numer. Po przeczytaniu waszych
      ostrzeżeń zgłosiłam sprawę na policję. Jeśli Wy jeszcze tego nie zrobiliście -
      to też to zgłoście - wtedy może nie umorzą sprawy.
      • Gość: gość Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 85.222.87.* 18.06.10, 00:55
        no cóż przyznaje że i ja dałam się nabrać temu człowiekowi
        dałam mu 50 zł jakieś rok temu
        ale sprawy nie zgłosiłam

- ale czytając wasze posty wkurza mnie że takie osoby oszukują przez lata i nic
        więc wskaż gdzie zgłosiłaś sprawę a ja skontaktuje się z policjantem prowadzącym
        sprawę
        • Gość: Gość. Ten typ jeździ nie tylko po Bemowie IP: *.xdsl.centertel.pl 19.06.10, 00:39
          spotkałem go na Kasprzaka przy Teatrze Na Woli , wciskał mi kit że jego żona
          rodzi w Szpitalu Wolskim , no i dalej podobnie , Garwolin etc. Odpowiedziałem
          grzecznie spier...
          • Gość: ewa Re: Ten typ jeździ nie tylko po Bemowie IP: *.acn.waw.pl 23.06.10, 12:37
            hehe, zaczepil mnie niedawno przy Fortach Bema, powiedzial, ze
            ukradli mu samochod i musi jechac do Piaseczna.
            gosc wygladal tak jak opisujecie, szczerbaty, ale nie wzbudzal
            zaufania nic a nic. zignorowalam, bo smierdzialo klamstwem na
            kilometr.
      • Gość: Ewa Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 16:59
        Widzę, że "Sujka" nadal działa. Jak pisałam w zeszłym roku, zgłosiłam sprawę na policję. Po kilku miesiącach wezwano mnie na komendę, pokazano zdjęcia czterech panów i poproszono o rozpoznanie. Oczywiście żaden z nich nie był "Sujką". Spytałam co dalej i dowiedziałam się, że teraz to pewnie umorzą. Zgłoszenie było w komendzie na Żytniej.
    • Gość: temp Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.emea.ibm.com 23.06.10, 12:40
      No cóż - ja również dałem się oszukać temu ... Historia identyczna - wypadek samochodowy, żona w ciąży, trzeba jechać do szpitala, wypił, nie ma na taxi, 50PLN poszło.
      Jest to dokładnie ten sam typ - 190cm wzrostu, dres (czarne spodnie, szara bluza), brak górnej jedynki (troche przez to sepleni).

Gość grasuje obecnie na Jelonkach - 23 czerwca 2010
      • Gość: mm Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.aster.pl 24.06.10, 22:23
        mi zdążył podać numer telefonu: 516593283. Możecie się upomnieć o pieniądze :)
        • Gość: M Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 217.96.126.* 30.06.10, 13:19
          mnie również oszukał, jakoś około kwietnia tego roku. podał mi numer: 514729721.
          jak pierwszy raz dzwoniłam to odebrał, ale od dłuższego czasu ten numer jest już
          nieaktywny.

czy ktoś może napisać gdzie konkretnie zgłosił to wyłudzenie? chętnie przejdę
          się na ten sam komisariat i opowiem swoją historię. podajcie proszę nazwisko
          policjanta prowadzącego tą sprawę, może jak będzie nas więcej to zajmą się tym
          na poważnie.
          • Gość: oszukany Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.play-internet.pl 14.03.11, 20:25
            no to widze ze 20 zł poszło no trudno teraz będzie znieczulica z mojej strony.... no tak marcin telefon 516-593-283 nawet e-mail dał martin80@autograf.pl spotkałem go na 1 sierpnia
      • Gość: arkadia Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.182.109.101.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.01.11, 17:15
        Nie tylko na Bemowie, ale także w Arkadii grasowal ten sam oszust. Ta sama spiewka i wyludzone pieniadze. Dal mi niby nawet kartke z adresem, danymi, nr telefonu... Co ciekawe spotkalamgo ponownie w Arkadii, gdy nagabywal kogos innego i zazadalam natychmiastowego zwrotu pieniedzy. Zaczal isc w strone wyjscia, co mialam zrobic - przeciez dobrowolnie oddalam mu pieniadze wczesniej, nie moglam zadzwonic ani na policje ani poprosic o pomoc ochroniarzy...
    • Gość: nie dałam się Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.chello.pl 07.07.10, 23:16
      ale dziś "grasował" w okolicach metra wilanowska ta sama gadka
      • punkyfunky Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! 08.07.10, 12:07
        spotkałam go 5 lat temu na Kruczej, szłam z kolegą, który uległ i
        dał 30 zł, ja nie chciałam..a teraz zaczepił mojego męża przeed
        domem (na Kole) i dostał 30 zł...pięć lat temu miał tą samą gadkę.
        • Gość: nie dałam się Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.chello.pl 08.07.10, 22:21
          5 lat f..k czyli opłacalne musi być skoro tyle na rynku się trzyma :/
          kurde szkoda że przez takich debili stajemy się obojętni na prawdziwą krzywdę:/
          • punkyfunky Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! 09.07.10, 12:34
            właśnie..5 lat..i ta sama gadka o darmowym strzyżeniu na ochocie..
    • Gość: M. Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.chello.pl 12.07.10, 00:42
      Często bywa również w okolicy ul.Kaliskiego. Bardzo nieprzyjemny,
      szczególnie dla samotnych kobiet ;( które nie chcą jechać do
      Garwolina.
      • Gość: JP Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 195.128.228.* 30.07.10, 11:16
        Wczoraj ja straciłem 40 zł na Żoliborzu. Brakowało mu na taksówkę...
        • Gość: gość Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 11:37
          a gdzie dokładnie
        • Gość: rex Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 109.243.107.* 30.07.10, 21:37
          Ludzie!! Z całym szacunkiem!! Ale miejcie trochę rozumu i zdrowego
          rozsądku!Nie dajcie się robic w bambuku takiemu fajfusowi.Przecież
          temat jest już nagłośniony.litości...
        • Gość: . Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.acn.waw.pl 09.08.10, 00:06
          Ta sama sytuacja, Marcin Sujka -fryzjer! Brakowało mu 35zł na taxi do Garwolina,
          gdzie żona zaczynała rodzić na 2 tygodnie przed terminem. Wcześniej aby wzbudzić
          zaufanie prosił aby popilnować jego półtoraroczne dziecko w domu, a on w tym
          czasie pojedzie do rodzącej żony. Miejsce akcji Ochota - Park Szczęśliwice, w
          którym jest wiele młodych rodziców, którzy będa w takich sytuacjach współczuli!!

Za pożyczenie 35zł.. oczywiście odda nawet 200PLN oraz gwarantuje darmowe
          strzyżenie!!

Dobry "aktor", który jak czytam już tyle lat w ten sam sposób żeruje na
          współczuciu i naiwności ludzkiej!!
          • Gość: Piotr Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.devs.futuro.pl 31.08.10, 11:26
            UWAGA! wczoraj ok. 20tej przy metrze Imielin.
    • Gość: yizi Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 20:45
      Będziemy się pilnować.Dzięki.
      • Gość: FILIP Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.chello.pl 08.09.10, 12:03
        wCZORAJ ZOSTALEM OSZUKANY PRZEZ TEGO PANA NA 40ZŁ. Plac piłsudskiego centrum. Bylem juz na policji złożyć zeznania jednak powqiedzieli ze nie moga nic zrobicv w tej sytuacji:)
        • Gość: bużka Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 195.117.224.* 21.09.10, 10:21
          jak to nie mogą nic zrobić!
          Kodeks Wykroczeń wyraźnie mówi:

Art. 58. § 1. Kto, mając środki egzystencji lub będąc zdolny do pracy, żebrze w miejscu publicznym,
          podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.
          § 2. Kto żebrze w miejscu publicznym w sposób natarczywy lub oszukańczy,
          podlega karze aresztu albo ograniczenia wolności.

i tyle w tym temacie...
          Mam nadzieję, że ja go kiedyś spotkam. Na pewno go tak "nie zostawię"
          • Gość: obywatel Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 178.73.49.* 01.10.10, 22:26
            no tak tylko ten przepis chyba nie ma zoastosowania bo on deklaruje ze odda
    • Gość: Ewa Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 09:15
      Jeśli ktoś się na niego natknie, to może dobrym pomysłem byłoby zrobienie mu zdjęcia? Ciekawe jakby wtedy zareagował.
      • Gość: papato Re:Ewa IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.10, 15:29
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Jeśli ktoś się na niego natknie, to może dobrym pomysłem byłoby zrobienie mu zd
        > jęcia? Ciekawe jakby wtedy zareagował.

Ewo a jak ty zareagujesz jak tobie ktoś zrobi zdjęcie ?
    • Gość: Beata Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.ingbank.pl 30.09.10, 12:34
      Niestety potwierdzam. Sama dałam sie nabrać wczoraj pod Halą Kopińską.
      Wiedziałam, że to klasyczna ściema, chociaż muszę przyznać, było coś w tym człowieku, co na chwilę przynajmniej wzbudza współczucie, i ta chwila może wystraczy by uśpić czujność, poza tym jego natretctwo wzmaga chęć jaknajszybszego uwolnienia się od niego stąd odruch dania pieniędzy. Oczywiście gość zostawia swoje namiary itd....
      OJ, naiwności ludzka (czyt:kobieca) - co by nie mówić - głupotę wykonałam pierwsza klasa,
      toteż przyłączam się do ostrzeżenia obiema rękami.

• Gość: aga Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 160.44.247.* 01.10.10, 10:05
        Mnie naciągnął w Blue City. Mam nadziję, ze kiedyś spotka go coś złego. Dokładnie wczoraj zapodał taką samą ściemę jak wszystki z tego frum powyżej. Świnia. Też mi coś mówiło, że to podła ściema, ale mam dwójkę dzieci i mnie złapał. Charakterystyka to popsute zęby, ze szczerbami!!!!
        • Gość: oszukana Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 94.254.145.* 03.10.10, 21:07
          godz. ok. 20.00 C.H.Arkadia. historia podobna jak powyższe
    • Gość: frajerka Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 18:15
      Właśnie dziś oszukał i mnie. Twierdził, że jest po imprezie a tymczasem żona mu rodzi w Garwolinie. Nie może jechać bo jest po alkoholu a do taksówki brakuje mu kilkudziesięciu złotych. Brzmi znajomo?
      Rysopis pasuje poza włosami, które miał ciemne ale od czego są farby...
      Moja konkluzja: już nigdy nikomu nie pomogę w nagłej potrzebie bo będę się bała oszustwa. Kiedyś pewnie ucierpi na tym ktoś, kto będzie naprawdę potrzebował pomocy. Cudowne mamy społeczeństwo!!!
    • hamisi Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! 22.10.10, 19:08
      Frajerzy.
      • Gość: klara Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 178.73.49.* 30.10.10, 15:32
        witam,
        moją koleżankę także oszukał raptem kilka dni temu przy Puławskiej pod budynkiem Europlex było późno. Może ktoś z Was zgłosił to na Policję? Proszę o info ewentualnie kto z poszkodowanych chciałby aby zebrać grupkę ludzi i pójść na Policję w celu poszukania tego gościa. Od marca oszukał mnóstwo ludzi. Trzeba to zakończyć, bo nie wiadomo ile jeszcze ludzi oszuka. Czekam na info. Pozdrawiam.
        • Gość: nie damy się ! Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.aster.pl 30.10.10, 16:43
          Jeśli możecie ludzie, wrzućcie opis tego gościa! Nie ubiór, ale wygląd, jaką ma twarz, w jakim wieku, znaki szczególne, wzrost, budowa ciała. Nie ma sensu pisać, jak był ubrany, bo ubiór można zmieniać każdego dnia, ale twarzy nie zmieni.
        • Gość: mafi Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 10:46
          ja mogę isc, gdyby zebrac wieksza grupę ludzi to moze policja by sie tym zajela
          • Gość: oszukany Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.acn.waw.pl 10.01.11, 02:20
            Ja też mogę iść. Założyłem na szybko taką stronę: www.marcinsujka.pl
        • Gość: oszukany Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.acn.waw.pl 10.01.11, 02:20
          www.marcinsujka.pl - proszę, oto info :) Staram się to nagłośnić z lekka.
    • Gość: naiwny Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.home.aster.pl 02.11.10, 21:06
      Niestety ja też uwierzyłem w te brednie i jestem stratny 50zł ... miało to miejsce na Targówku, okolice stacji Lukoil przy ul. Radzymińskiej.
      • Gość: mafi Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 07:25
        Uwaga! wczoraj grasował przy ulicy Remiszewskiej na targówku
    • Gość: ii Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 178.73.63.* 09.11.10, 19:05
      Nigdy nie daje ludziom pieniedzy na ulicy... Koles podszedl mnie tuz pod domem gdy wyjmowalam zakupy z auta. Jestem wsciekla ze dalam sie nabrac. Historyjka niemal identyczna do tej opisanej w pierwszym poscie. Opis: Mlody, kolo 30 lat, szczuply, wysoki, wlosy z tylu nieco dluzsze niz z przodu, ciemne, twarz pociagla, brakuje mu kilku zebow, oczywiscie wygadany - tyle moge powiedziec bo zapadal juz zmrok. Zarobil na mnie 50zl. Wzbudzal takie zaufanie.... wciaz sie dziwie i analizuje jak moglam sie dac oszukac.
    • Gość: xxx Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 46.112.96.* 15.11.10, 10:41
      C.H. Arkadia historia z garwolinem, 50 zł poszło
      • ewa.augustyniak Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! 15.11.10, 13:35
        Okolice placu Wilsona. Wersja z przedwczesnym porodem żony. 14.11.10 dałam 40zł na taksówkę do Garwolina :(
        • olkazzielonejdoliny Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! 15.11.10, 21:11
          Czy Wy wszyscy jesteście nienormalni? Koleś wciska rzewne kity, a Wy bez mrugnięcia okiem wyciągacie portfele i dajecie kasę? Nic dziwnego, że oszust grasuje dalej , skoro tylu idiotów chodzi po ziemi. Dlaczego żadne z Was nie powiadomiło policji?
        • Gość: naiwny Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 21:33
          Ja też wpadłem. :( Ratusz Arsenał. Ulica Długa. 15.11.10
          • Gość: naiwny Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 21:36
            *16.11.10
      • Gość: mafi Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.warszawa.mm.pl 21.11.10, 22:09
        w koncu natknie sie na osobe ktora wczesniej oszukal i bedzie mial obita morde
    • Gość: gość Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.10, 02:10
      aż mnie zmroziło jak to przeczytałam!!! Zatrzymał moj samochód na tyłach parkingu Urzędu Bemowo. Ta sama historia
    • Gość: Ja A w środku ratusza?;-) IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.10, 06:25
      • Gość: makarow Re: A w środku ratusza?;-) IP: *.home.aster.pl 28.11.10, 00:22
        Też mnie oszukał po numerze telefonu znalazłem ten temat, wróciłem w miejsce gdzie go spotkałem z pistoletem ale już go nie było, jak go następny raz zobaczę to go odstrzelę, jednego śmiecia będzie mniej.
    • Gość: Stahs Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 178.73.48.* 28.11.10, 16:46
      Dzisiaj znów był przy stacji Imielin. Wzrost 185-190 cm, bardzo szczupły, twarz pociągła z wspomnianymi charakterystycznymi zaniedbanymi zębami. Krzywy zgryz, brak jedynki lub dwójki. Żona ciągle rodząca pod Garwolinem;-) Ech...
      • Gość: yello Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 46.186.32.* 29.11.10, 20:58
        www2.bemowo.waw.pl/bemowo_news/09_2010,276/ tutaj jest o nim artykuł w lokalnej gazetce bemowskiej
    • Gość: FM Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: 212.78.238.* 30.11.10, 00:34
      to zwykły ćpun zemby zespute, łapki mu się trzesą, chudy, typowe dla miłośnika kompotu. Pewnie ''mieszka'' na bemowie, patrząc na miejsca w jakich zaczepia ludzi, porusza się gł autobusem linii 190 na metro ratusz się przesiada do metra i pojawia się na imielinie. I ta cała jego bajka się kupy nie trzyma, żonie się miejscówka zmienia, dziciom też, chociaż by repertuar zmienił na taki jaki jest wstanie zapamiętać w tym przecpanym mózgu, lub niech z kartki zacznie czytać.
      • Gość: kiwi Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 14:34
        jeszcze raz- jak tylko go zobaczycie- napiszcie mi ja szybko go unieszkodliwie. Mnie też oszukał. W zeszły piątek- cóż dobry uczynek wraca kamieniem...
        • Gość: Iwka Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.cdma.centertel.pl 07.12.10, 19:48
          niestety ja też zdaje się padłam łupem tego oszusta, tym razem pod CH ARKADIA. Historia była bardzo podobna; potrzebował żeby go odwieźdź do szpitala, gdyż właśnie pogotowie zabrało do szpitala w Józefowie jego rodzącą żonę, która została zabrana wraz z niepełnosprawnym dzieckiem do szpitala w Józefowie. Nie mogę sobie darować, że tak łatwo padłam ofiarą, bo przecież od początku miałam bardzo dużo wątpliwości; mówił o żonie- brak obrączki, dzwonił niby po pomoc ale nie ma komórki, podany przez niego nr telefonu nie odpowiada, do żony też nie, w żaden sposób nie był w stanie potwierdzić swojej tożsamości, generalnie jak na tak nieszczęśliwego człowieka trochę za dużo gada, no i przede wszystkim w życiu u TAK wyglądającego fryzjera bym nie zrobiła żadnego zabiegu. Generalnie test sprawdzający, który z nim przeprowadziłam wypadł negatywnie, na wszystko miał wytłumaczenie, wszystko szyte grubymi nićmi. Nie wiem dlaczego dałam mu pieniądze i nie moge sobie tego darować, pomyślałam tylko a może kiedyś ja będę potrzebować pomocy...Zastanawiam się ilu atruistycznych ludzi udało mu się naciągnąć, którzy przez taki beznadziejny incydent nikomu już nie pomogą.
          • pipione Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! 08.12.10, 15:18
            Jak zobaczycie tego człowieka dajcie znać- zajmiemy się tym oszustem, mnie oszukał kilka tygodni temu. Dodałem sobie ten wątek do ulubionych, pracę mam przed komputerem wiec szybko dostane powiadomienie o nowych postach. Informujcie!
            • Gość: pz Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: unknown 09.12.10, 15:14
              Niestety też się dałem nabrać sroda 24-11-2010, niedaleko ratusza Targówek około 20.00.
            • Gość: oszukany Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.acn.waw.pl 10.01.11, 02:24
              Witam. Też chcę go dopaść. Taki prosty serwis stworzyłem nawet: www.marcinsujka.pl Zapraszam do księgi gości.
      • Gość: bolek Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: unknown 09.12.10, 15:24
        uwaga, oszust obecnie posługuje się numerem w heyah 888619211.
        • adam.sot Powiedzcie mi proszę... 09.12.10, 21:17
          Jak to jest? Wpierw dajecie się zrobić, a potem...myk! I na forum piszecie że oszust podły, że naciągną.
          Czytacie to forum a następnego dnia dajecie mu kasę????

PS. Jak ktoś jutro go spotka, niech mu powie, że jest tak popularny na tym forum.
          • yo_kos Re: Powiedzcie mi proszę... 10.12.10, 00:00
            Witamy,

Dziś tenże pan próbował nabrać nas w ten sam sposób (tyle tylko, że żona tym razem rodziła w Otwocku), a całe zajście miało miejsce pod Kinoteką ok. 20.30. Pieniędzy na szczęście nie daliśmy, zamiast nich chciał, żebyśmy przypilnowali jego dzieci, które rzekomo miały być w jakimś mieszkaniu na ul. Złotej. Nasze podejrzenia wzbudziły: totalny chaos jego wypowiedzi, rozwalające się buty, brak zębów i próba wmówienia nam, że - jeśli mu pomożemy - odda nam swoją Suzuki Vitarę.

Abstrahując od naszych wątpliwości, to facet naprawdę jest bardzo przekonywujący, zachowuje się, jakby wszystko co mówił było prawdą (cóż, pięcioletnie doświadczenie w "zawodzie" robi zapewne swoje...). Gość jest na tyle dobry, że po rozstaniu z nim cały czas nie wiedzieliśmy do końca, czy to co mówił było prawdą, czy też chciał nas okraść, albo zaprowadzić nie wiadomo po co na Złotą. Ogólnie sprawa nieprzyjemna, dlatego cieszymy się, że znaleźliśmy to forum.

@adam.sot To chyba działa odwrotnie: Najpierw panu daje się pieniądze (uwierz, naprawdę nietrudno się nabrać), a potem czyta się to forum;)
            • Gość: gość Re: Powiedzcie mi proszę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 09:34
              Minąłem się z nim w takim razie pod tą kinoteką... o 20:45 skończyłem seans, jeszcze go dopadne
            • Gość: gmbgmb Re: Powiedzcie mi proszę... IP: *.180.232.151.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.12.10, 15:34
              No to mnie naciągnął wczoraj (11.10.2010) na parkingu Media Markt na Pradze (Ostobramska). Ta sama historia - on pił, żona zaczęła rodzić o 2 tygodnie za wcześnie, czy nie mógłbym go zawieźć oczywiście jego autem (Opel Insignia - w sumie nie wyglądał na gościa którego stać na takie auto ;D) do Otwocka. Jak powiedziałem, że nie mam czasu to zaczęła się historia z brakiem pieniędzy i dokumentów i prośbą o pożyczkę na taxi. Obliczył, że brakuje mu 38zł i nawet mi wydał z 50 !!!

Musze przyznać, że był przekonujący + fakt, że miesiąc temu urodziła mi się córeczka więc chciałem pomóc - oszukał mnie na tyle, że przed chwilą jak próbowałem wysłać mu namiary na jakie konto ma kase zwrócić to w mailu nawet pytałem o zdrowie żony i maleństwa :DDD

Ale jak dostałem zwrotkę, że nie ma takiego adresu: martin80@autograf.pl, a na podanym numerze tel włącza się poczta to zacząłem szukać tego zakładu fryzjerskiego w necie... No i koniec końców trafiłem na ten post.

Powinni linczować takich ludzi... Kiedyś ktoś naprawde może potrzebować pomocy ale po tym doświadczeniu raczej drugi raz będe bał dać się nabrać... :(((
              • Gość: M4T! Re: Powiedzcie mi proszę... IP: *.pljtelecom.pl 17.03.11, 19:45
                Ja spotkałem tego kolesia dzisiaj na ul. Baleya 3 Warszawa i też ta sama historia.
                Ale ze mnie pierdoła, że dałem się naciągnąć
            • Gość: 42195 Re: Powiedzcie mi proszę... IP: *.180.93.21.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.12.10, 17:44
              Wczoraj dałem się nabrać na prakingu pod MediaMarkt na Ostrobramskiej...
    • Gość: zator Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 13:27
      z powyższego winika, że gość jest skuteczny i przytula może nawet kilkanaście tys. /m-c.
      nie naciąga on na 50 gr, czy 2 zł, tylko po kilkadziesiąt zł. "atakuje" głównie kobiety w godzinach wieczornych - łatwiej wyłudzić i wzbudzić współczucie, lecz mężczyźni także dają się nabierać, jak barany. myślę, że może obrabiać w ten sposób nawet kilkanaście osób dziennie. zarabia więcej, niż większość z was.
      • Gość: kol Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 15:32
        Ktokolwiek widział ktokolwiek wie- piszcie na forum- złapiemy go jeżeli uda się komuś go skojarzyć i wskazać gdzie jest aktualnie
        • Gość: ccc Nic mu nie zrobisz , przynajmniej oficjalnie. IP: *.xdsl.centertel.pl 20.12.10, 16:43
          aleee , hm .... no dobra , wiecie sami.
          • Gość: gmbgmb Re: Nic mu nie zrobisz , przynajmniej oficjalnie. IP: 165.72.200.* 21.12.10, 08:42
            Mam nadzieje, że prędzej czy później zbierze przynajmniej dobry wpier***, bo za 50zł/osoba to pewnie wielki wyrok mu nie grozi... :(
        • Gość: aaaaaaaaaaa Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! Zapraszam. IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 12:33
          Na potrzeby ukarania oszusta założyłam konto sujka0@op.pl, mam nadzieję, że się przyda. Piszcie do mnie o Waszych przypadkach, a jak uzbieramy kwotę powyżej 3000,- to może za to odpowie. Napiszcie mi czy zgłosiliście to na Policję, bo może w ogóle nikt prócz Nas o tym nie wie?
          Pzdr
          abw
        • Gość: oszukany Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.acn.waw.pl 10.01.11, 02:25
          Dostałem po zębach od losu. www.marcinsujka.pl - w nerwach takie proste coś stworzyłem. Zapraszam do przeglądnięcia. :)
    • Gość: gość Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.10, 19:07
      No to oszust przeniósł się na Saską Kępę. Zaczepiał dziś ludzi pod Almą przy ulicy Zwycięzców, dokładnie ta sama historia: żona rodzi, zawieść do Garwolina, ewentualnie aby dać na taksówkę.

Wygląd:
      wysoki, ciemne włosy, cera zaniedbana - jakieś wypryski i zaczerwienienia, szczerbaty (jakiś brak w uzębieniu), ubrany dość mało schludnie: buty sportowe białe, kurtka jasna i cienka jak na śnieżny dzień.

Obrzydliwe postępowanie!!!!
      • Gość: Mex Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 21:03
        i niestety "Marcin Sujka" nabrał kolejną osobę ;/.... zaczynam wątpic do końca w ludzi. Mnie oszukał przy al. wilanowskiej, też wspomniał o żonie, dzieciach .... ehh aż szkoda słów - mnie oszukał na 30zł, pieniądzę są i ich nie ma, ale najbardziej szkoda mi tego że nie można już ufać ludziom, nie opłaca się juz być dobrym? Na każdym kroku oszustwo.
    • Gość: anna Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 21:37
      Potwierdzam wszystko się zgadza, ale przeniósł się do Galerii Mokotów......
      • Gość: abw Re: zbieram dane ....... IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 21:13
        Na potrzeby ukarania oszusta założyłam konto sujka0@op.pl, mam nadzieję, że się przyda. Piszcie do mnie o Waszych przypadkach, a jak uzbieramy kwotę powyżej 3000,- to może za to odpowie. Napiszcie mi czy zgłosiliście to na Policję, bo może w ogóle nikt prócz Nas o tym nie wie?
        Pzdr
        abw
        • Gość: łowca sójek Re: zbieram dane ....... IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 14:54
          Ja zamierzam zgłosić choć zdarzenie miało miejsce już 2 miesiące temu. Głównie dlatego chce złożyć doniesienie bo mogę mieć problemy jak go dorwę na ulicy i obije mu mordę. Szykuje się na tzw. zatrzymanie obywatelskie, już raz się z nim minąłem o parę minut. Su(ó)jka jeżeli to czytasz- strzeż się lub faktycznie zmień miejsce działania operacyjnego na Garwolin bo Twoje dni są policzone.

Ważne- jedyne co może mnie przybliżyć do tego celu to szczęście spotkać go lub uzyskać cynk od kogoś z Was- sprawdzam to forum kilka razy dziennie.

Wszystkiego dobrego w nowym roku.
          • Gość: naiwna Re: zbieram dane ....... IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.01.11, 23:12
            własnie mnie tez zrobił w h*ja...
            godzine temu pod arkadia ta sama historia o dzieciach roztrzesionych zonie w szpitalu...
            makabra pomoglam bo wierze w dobra karme wrocilam do domu i z ciekawosci wpisuje w google
            dane ktore podal a tu taki szok... chociaz juz w tranwaju sie zastanawialam i stwierdzilam ze ta historia sie lekko kupy nie trzyma...
            i badz tu dobry i mysl ze spelniasz dobry uczynek :( smutne

brakuje mu trojki lub czworki w uzebieniu brunet ciemna kurtka wysoki 185 ponad nawija tak ze nie jesteś w stanie mu odmówić i skojarzyć faktów dopóki nie zastanowisz sie nad tym jak juz zniknie
          • Gość: naiwna Re: zbieram dane ....... IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.01.11, 23:12
            własnie mnie tez zrobił w h*ja...
            godzine temu pod arkadia ta sama historia o dzieciach roztrzesionych zonie w szpitalu...
            makabra pomoglam bo wierze w dobra karme wrocilam do domu i z ciekawosci wpisuje w google
            dane ktore podal a tu taki szok... chociaz juz w tranwaju sie zastanawialam i stwierdzilam ze ta historia sie lekko kupy nie trzyma...
            i badz tu dobry i mysl ze spelniasz dobry uczynek :( smutne

brakuje mu trojki lub czworki w uzebieniu brunet ciemna kurtka wysoki 185 ponad nawija tak ze nie jesteś w stanie mu odmówić i skojarzyć faktów dopóki nie zastanowisz sie nad tym jak juz zniknie
          • Gość: m.s Re: zbieram dane ....... IP: 194.181.94.* 10.01.11, 13:40
            www.marcinsujka.pl - zapraszam do działania. Przepraszam, jeśli to już spam z mojej strony, ale uważam, że akurat w tej sytuacji wpisów nie powinienem żałować. Proszę o kontakt! :)
            • Gość: Gość 82 Re: zbieram dane ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.13, 18:51

Jakieś dane w sprawie kontaktu?
        • Gość: dede Re: zbieram dane ....... IP: 217.11.129.* 03.01.11, 10:28
          A właściwie co chcesz zgłaszać? Że dobrowolnie ludzie dawali mu pieniądze?
          • Gość: łowca sójek Re: zbieram dane ....... IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 11:54
            art.286 paragraf 1 kodeksu karnego
            1. Uwagi ogólne. Art. 286 ustanawia odpowiedzialność karną za przestępstwo oszustwa. Polega ono na doprowadzeniu innej osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem własnym lub cudzym poprzez wprowadzenie w błąd, wyzyskanie błędu lub niezdolności należytego pojmowania przedsiębranego działania. Celem działania sprawcy jest dążenie do osiągnięcia korzyści majątkowej. Art. 286 składa się z czterech paragrafów. W § 1 określony został typ podstawowy przestępstwa oszustwa, w § 2 ustawodawca przewidział odpowiedzialność taką, jak za oszustwo ( „tej samej karze” ), w stosunku do sprawcy żądającego korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy. W § 3 przewidziany został typ uprzywilejowany oszustwa ze względu na wypadek mniejszej wagi. Natomiast w § 4 ustanawiono wnioskowy tryb ścigania, w przypadku gdy omówione postacie oszustwa zostały popełnione na szkodę osoby najbliższej. Przestępstwo oszustwa w zbliżonej postaci było uregulowane w art. 205 k.k. z 1969 r., jednakże poprzedni Kodeks nie przewidywał konstrukcji odpowiedzialności za żądanie korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy. Szczególne forma oszustwa została przewidziana w art. 294 .
            • Gość: zfrajerowana Re: zbieram dane ....... IP: 212.244.91.* 04.01.11, 21:27
              Witam wszystkich kolejny naiwniak się zgłasza
              Dziś wieczorem ok 19.30 przy wydziale psychologii uw (skrzyżowanie stawki z dziką), muranów.
              Dałam sie nabrac na 35 zł. Gadka ta sama.

Mam prośbę do ludzi, którzy nie mieli do czynienia z tą sytuacją- nie oceniajcie. Łatwo mówić: "napewno nie dałbym/dałabym się nabrać".Ja też bym tak pomyślała, a jednak.
              Mi ta historia wydawała się nie do końca logiczna po 15 minutach, ale gość był bardzo przekonujący. Działa z zaskoczenia i opowiada o sprawie nie cierpiącej zwłoki. Wolałam nie wdawać sie w szczegóły, nie analizować tylko mu pomóc.
              No i mam. 35zl w plecy.
              • Gość: ppp A ciekawe co by było... IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 22:32
                ..gdyby ktoś zgodził się go podwieźć tym jego rzekomym samochodem?
                • Gość: aaaaaaaaaaa manipulacja "drzwiami w twarz" R. Cialdini IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 21:19
                  Jak wyrażasz chęć pojechania, to Ci wymyśla kierownicę z lewej strony lub inne pierdoły, abyś się jednak nie zdecydował/a (bo to oczywiście jest Twój wybór)..... A to dlatego, że stosuje metodę manipulacji "drzwiami w twarz" R. Cialdiniego. No wstyd, ale ja psycholog dałam się nabrać.... I śmierdziało mi to okrutnie, ale wolałam się czuć źle będąc oszukaną, niż myśleć o sobie - niewrażliwa ignorantka..... Bo gdybym odmówiła to nie dałby mi swoich danych, nie znalazłabym tego forum i pewnie dłuugo bym myślała czy to była prawda.
                  • Gość: ppp Re: manipulacja "drzwiami w twarz" R. Cialdini IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 21:39
                    Wiem, też jestem z naszego wydziału i co więcej, właśnie wkuwam społeczną. ;)
                    Ale ciekawa jestem co by zrobił, gdyby trafił na kogoś (np. z tego forum, tj. wtajemniczonego), kto by się zgodził na podwiezienie niezależnie od okoliczności. Zwiałby, czy ma jakiś plan B w postaci obrabowania nieszczęśnika w drodze do "samochodu"? :]
                    Tak czy siak mam nadzieję, że ktoś złapie gnoja. Przez niego ludzie, którzy naprawdę potrzebują pomocy, mogą jej kiedyś nie uzyskać...
                    • Gość: sfrajerowana Re: manipulacja "drzwiami w twarz" R. Cialdini IP: 212.244.91.* 06.01.11, 01:41
                      Ludzie drodzy czytać pantofla wydziałowego i grono
                      Wczoraj napisałam ze mnie tak zrobił przy naszym wydziale!
                      • Gość: ppp Re: manipulacja "drzwiami w twarz" R. Cialdini IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 01:47
                        Ja akurat na szczęście nie spotkałam tego pana, trafiłam na to forum właśnie z Twojego ogłoszenia.
                        • Gość: sfrajerowana Re: manipulacja "drzwiami w twarz" R. Cialdini IP: 212.244.91.* 06.01.11, 12:32
                          A no to dobrze;)
                  • Gość: m.s Re: manipulacja "drzwiami w twarz" R. Cialdini IP: 194.181.94.* 10.01.11, 13:38
                    www.marcinsujka.pl - PROSZĘ O KONTAKT :) Załatwimy typa!!!
                    • Gość: gosc Re: manipulacja "drzwiami w twarz" R. Cialdini IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.11, 20:50
                      Moj maz stracil wlasnie 100 zl. Zawsze z dystansem do takich kwestii, pierwszy raz dal sie nabrac. 31.11.11, godz. 18:00 parking przed warszawianka. Rysopis sie zgadza, historjka rowniez.
              • Gość: kostka Re: zbieram dane ....... IP: 46.112.164.* 05.01.11, 21:41
                hej.

mnie dopadl dzis. 30zl. po godz. 16.00 naprzeciwko alior banku (taki pomaranczowy budynek) na jerozolimskich (jadac od centrum - za placem zawiszy), niedaleko biedronki (do ktorej ostatecznie poszlam z nim rozmienic kase, lol!)

opowiedzial dokladnie te sama historie z dziecmi, szpitalem i garwolinem.
                - zapytalam (skoro nie ma z kim ich zostawic to) gdzie sa jego dzieci, powiedzial ze sasiadka z nimi zostala, ale jest stewardessa i o 18.00 ma odprawe, bo leci do nowego jorku :D
                - powiedzial ze ząb stracil jezdzac na rolkach, na ktorych kiedys jezdzil wyczynowo
                - powiedzial, urodzi mu sie trzecie dziecko przed terminem i ze on nazywa swoja dziewczyne zona w sumie nie jest jeszcze jego zona
                - podal taki tel 516 593 283
                - nie seplenil

spieszylam sie bardzo, bylo dosc ciemno, zaczepil, probowalam sie wykrecic, ale gadal non stop, nie dal sobie przerwac, nie umialam odajsc w pol zdania, nawina.

swoja droga jakos nie bylo nikogo w poblizu, pomyslalam, ze nawet jesli zbiera na piwo, to lepiej mu dac, niz mialby ukrasc dokumenty, lub wbic noz w brzuch, kto wie.

po przenanlizowaniu jego historii, zorientowalam sie, ze powiedzial, ze zona miala wypadek w uninie, jak wracala z lublina. znam garwolin (o czym mu powiedzialam), i wiem ze unin nie jest na trasie lbn-wwa, ale to bylo juz po fakcie :(

ps. dajemy sie nabrac z dobroci. a fora o naciagaczach czytamy raczej po zajsciu (kiedy chcemy wygooglowac ten zaklad fryzjerski, w ktorym obetna nas za darmo w podziekowaniu za pomoc ;), a nie przed wyjsciem z domu - tak na wszelki wypadek.

chetnie przylacze sie do oblawy ;)

abw, czy nadal zbierasz info na wskazanego wyzej maila?

• Gość: łatwowierny Re: zbieram dane ....... IP: 188.33.22.* 08.01.11, 23:18
                  08.01.2011 Arkadia 22:00 o ja głupi. Gotów do dorwania
                  • Gość: aga sujka IP: *.rev.snt.net.pl 25.01.11, 00:15
                    Byłam na policji jak usłyszałam z danych o tym człowieku czym sie zajmował z jakich paragrafów był karany odrazu odwołałam zeznania . Ponoć ma rodzinke w policji i moze się dowiedziec kto co i jak składa zeznania . Kasa przepadła ale da sie odrobic miliony to nie były .... Przynajmiej
                    • Gość: ;) Re: sujka IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.11, 23:08
                      Czyżby Sujka odnalazł forum i próbował straszyć fałszywymi historyjkami?:)
                • Gość: lady zgaga Re: zbieram dane ....... IP: *.unitymediagroup.de 09.01.11, 13:17
                  W biedronce pewnie sa kamery moze sie nagral i bedzie jego ladne zdjecie do polowania na tego naciagacza.
                  • Gość: kolejny_frajer Re: zbieram dane ....... IP: *.acn.waw.pl 09.01.11, 23:04
                    Ups! To ja jestem lepszy. 100 poszła się kochać. :D (Chciałem dobrze: WOŚP dzisiaj i takie tam...) A żona ciągle rodzi! (Cholera. Może ma jakieś komplikacje?)
                    To co? Obławka? Dajcie znać, Ludziska, bo to trzeba ukrócić!!!
                • Gość: m.s Re: zbieram dane ....... IP: 194.181.94.* 10.01.11, 13:37
                  www.marcinsujka.pl - ZAPRASZAM :) Też jestem poszkodowany. Może uda się oszczędzić innych...
              • Gość: zfrajerowany;) Re: zbieram dane ....... IP: 194.181.94.* 10.01.11, 13:39
                www.marcinsujka.pl - zapraszam na tę stronę. No i zachęcam do działania i kontaktu ze mną! :)
              • Gość: guest Re: zbieram dane ....... IP: 178.73.50.* 10.01.11, 19:15
                Wiktorska/Niepodległości - dziś ok 18
                ta sama opowieść...
    • Gość: poszkodowany Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.acn.waw.pl 10.01.11, 01:26
      www.marcinsujka.pl - założyłem na szybko taką prostą stronę z księgą gości, aby umożliwić namierzenie tego typa. Zapraszam do wpisów. Wszelkie informacje będą bardzo pomocne.
      • Gość: marta Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.orange.pl 11.01.11, 23:08
        i ja się dałam "zrobić w konia" choć było bardzo podejrzanie 5 dych poszło.... gdybym go spotkała jeszcze raz... głupia kobieta ze mnie i tyle. pod urzedem woli rausz 11-01-11 około 10 min temu (23) zaufaj ludziom na tym świecie a sam okazesz się najwiekszym dupkiem bo masz dobre serce.
        • Gość: www.marcinsujka.pl Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.11, 17:51
          Pani Marto, zapraszam koniecznie tutaj: www.marcinsujka.pl
          • Gość: lowcasojek urlop IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 09:47
            Czyżby nasz Marcin udał się na urlop- 5 dni bez ofiary?! a może ktoś go ustrzelił przede mną...
            • Gość: namierze_goscia Re: urlop IP: *.acn.waw.pl 18.01.11, 13:07
              Niestety. Nie udał się na urlop. Kolejna osoba została "załatwiona" 16. stycznia na Starym Mieście - 70 złotych. Dokonałem "apdejtu" strony internetowej o tym oszuście. Zapraszam: www.marcinsujka.pl
    • Gość: kibic Re: Uwaga - oszust pod ratuszem Bemowo! IP: *.jmdi.pl 18.01.11, 22:14
      mnie zaczepił w grudniu 2009 na polach mokotowskich koło batorego. Historia standard: żona rodzi w Otwocku, dzieci tam bez opieki, on po piwie i szuka kierowcy. sam nie mogłem, obdzwoniłem znajomych czy ktoś nie pomoże.... nikt się nie skusił to poprosił o pożyczkę. zacząłem pytać o tą żonę, dzieci, szpital, Otwock... to machnął ręką i odszedł. A ja się martwiłem od roku że był w potrzebie i mu nie pomogłem tylko go obraziłem:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka