Dodaj do ulubionych

Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie?

21.11.13, 12:18
Rekrutacja trwa, dzieci mało..
Jedyne co udało mi sie znaleśc w necie na temat tej nowej placówki to:

www.youtube.com/watch?v=yZOVfU59BQg
Chciałabym żeby wypowiedali sie głównie rodzice maluszków..
Z góry dziekuje!
Obserwuj wątek
    • ola-ja Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 29.04.14, 21:37
      Podbijam, czy ktoś może się wypowiedzieć? Moja córka od czerwca będzie najprawdopodobniej chodzić do przedszkola Miś Krzyś na Kaliskiego, proszę o opinie na temat kadry, zajęć, miejsca itp.
      • dwellajna Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 21.07.14, 11:40
        A byłas w tym przedszkolu? widziałaś "plac zabaw"? sam budynek jest strasznie stary, jestem bardzo ciekawa, jak w nim wygladaja instalacje...
    • warszawiak2014 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 30.04.14, 09:19
      Wszelkie informacje dostępne są na stronie www przedszkola:
      miskrzys.przedszkolowo.pl/
      Na stronie jest też kontakt do przedszkola, (telefon i e-mail)
      Przedszkole jest publiczne co oznacza, że wszelkie zasady rekrutacji oraz opłat są takie same jak w przedszkolach miejskich (samorządowych).
    • annn004 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 29.07.14, 23:47
      A czy w tym przedszkolu robią ozonowanie?
      Dezynfekowanie ozonem ogranicza rozprzestrzenianie się chorób i dzieci mniej zarażają się od siebie. Ozon niszczy także alergeny, bakterie, wirusy.
      W Warszawie ozonowanie można zamówic na alergia-ozonowanie.pl/
    • prximo Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 16.09.14, 22:59
      Jedno słowo określa to przedszkole DRAMAT! OMIJAĆ Z DALEKA! Zabrałem już stamtąd swojego synka, dla nich liczy się tylko kasa dobro dzieci jest mało ważne
      • warszawiak2014 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 17.09.14, 07:07
        Przedszkole jest przedszkolem publicznym, w związku z tym nie ma w nim żadnych opłat oprócz wyżywienia i komitetu. W związku z tym np. zajecia są prowadzone na podstawowym poziomie: angielski, plastyka od września bedzie rytmika. Przedszkole sie rozwija, na pewno udoskonalenia wymaga wiele spraw, ale łatwiej rozmawia sie o tym bezpośrednio niż anonimowo w internecie...
        • mamabemowo Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 29.09.14, 10:23
          Mnie trochę dziwią rzeczy jakie trzeba przynieść w tym nawet papier toaletowy i mydło. Takie rzeczy w każdym przedszkolu czy żłobku są w standardzie, a tu w ramach wyprawki ma być wszystko. Czyli przedszkole niewiele daje od siebie i takie rzeczy właśnie trochę świadczą o tym, że zależy im w dużej mierze na zarobku :-( Mam tylko nadzieję, że panie opiekunki znają się na rzeczy i dzieci są w dobrych rękach. Moja córka ma iść od listopada (wcześniej plan od października, ale nie wyrobili się podobno z remontem). Mam obawy, ale będziemy próbować...
          • ewoldago Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 30.10.14, 22:04
            Mnie dziwią bardzo wpisy typu dramat, omijajcie z daleka i tak dalej.To jest przedszkole PUBLICZNE nie PRYWATNE. Co z tego,że właścicielami budynku czyli w mniemaniu wielu przedszkola są osoby prywatne. Tak jak każde przedszkole państwowe utrzymuje się ono z subwencji przekazywanej przez miasto. Rodzice płacą tylko za wyżywienie i za "nadgodziny" czyli czas kiedy dzieci są w przedszkolu po 13.00. Krytykować jest bardzo łatwo nie znając sytuacji i robiąc to anonimowo na forum.
            • pap68 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 12.11.15, 11:00
              W odróżnieniu od przedszkola państwowego, jest to przedszkole prywatne o statusie publicznego. Pierwsze jest instytucją non-profit i mając budżet na setkę dzieci w okolicach 80 tyś. może i powinno zatrudnić osoby z doświadczeniem pedagogicznym oraz zapewnić wszelkie pomoce edukacyjne. W drugim przypadku chodzi o kasę - i bardzo dobrze widać to na przykładzie przedszkola Miś Krzyś. Z takim samym budżetem zatrudniane są osoby bez odpowiedniego wykształcenia, doświadczenia - bo są najtańsze, a właścicieli jest czterech i kasą trzeba się dzielić. Przekłada się to na jakość opieki. Skandalem było proszenie rodziców o datki na nowy plac zabaw. Włos się na głowie jeży jak słyszę od mojego (i nie tylko mojego) dziecka, że bardzo popularną atrakcją jest posadzenie dzieci na podłodze i zabawa w "kto się najdłużej nie będzie ruszał i odzywał". Ja swojego synka zabiorę z tej przechowalni jak tylko nadarzy się okazja, bo na prywatne mnie nie stać.
            • pap68 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 17.07.16, 19:02
              Myli się Pani, Przedszkola państwowe są instytucjami non profit i cała dotacja z urzędu miasta jest przekazywana na placówkę, natomiast przedszkole Miś Krzyś jest przedszkolem PRYWATNYM funkcjonującym na zasadach przedszkola publicznego. Tak jak w innych przedszkolach prywatnych tutaj też chodzi o zysk. Moim zdaniem to przedszkole oferuje dużo mniej dzieciom niż przeciętne państwowe przedszkole. Ja swoje dzieci już stamtąd zabrałem.
              • warszawiak2014 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 18.07.16, 11:04
                Skoro Pan zabrał to nie wie, że teraz jest więcej zajęć. angielski we wszystkich grupach (nie tylko w starszakach) zajęcia twórcze, rytmika, logorytmika, na miejscu psycholog, logopeda, często wycieczki, i wiele innych... ale jak zwykle proponuję po prostu przyjść do przedszkola i dowiedzieć się na miejscu, bo tutaj napisać można absolutnie wszystko - zarówno przesłodzoną laurkę pisana przez pracowników Misia jak i kłamstwo wrzucane przez zazdrosnych właścicieli innych przedszkoli:)
      • stokrotka2729 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 09.01.15, 19:44
        Potwierdzam tę opinię. My też chcemy zabrać dziecko do innego przedszkola. Moje znajome już to zrobiły. Długo by opisywać wszystkie nieprawidłowości zwiazane z tym miejscem.
        • warszawiak2014 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 09.01.15, 19:59
          Proszę nie pisać "długo by opisywać" bo to nic nie znaczy, szczególnie przy anonimowym wpisie. Zapraszamy do kontaktu z Panią dyrektor bezpośrednio oraz radą rodziców. W Październiku 2014 zmieniło sie całe kierownictwo przedszkola a co za tym idzie rownież zarządzanie, komunikacja z rodzicami, wprowadzone zostały nowe zajecia. Wiele jest jeszcze do zrobienia. Ale najlepiej sie przekonać przychodząc do przedszkola, bo na forum mozna napisac prawie wszystko (i oszczerstwa ale też nieprawdziwe laurki).
          • stokrotka2729 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 16.01.15, 22:14
            Widzę, że ktoś tu się bardzo obawia negatywnych opinii na temat przedszkola i za każdym razem kiedy taka się pojawi, staje w obronie tej placówki. Prawda zawsze wyjdzie na jaw, a wnikliwi rodzice, którzy poślą tam swoje dziecko, szybko przekonają się w jaki sposób funkcjonuje placówka. Proszę nie upominać forumowiczów, co mogą pisać, a czego nie. Chyba od tego mamy forum, żeby móc się wypowiedzieć na dany temat. Na tym też chyba polega demokracja... .
            • warszawiak2014 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 17.01.15, 00:36
              A ja widzę, że ktoś się obawia pozytywnych opinii (może konkurencja, która traci?)
              Prawda zawsze wyjdzie na jaw, dlatego najlepiej przyjść do przedszkola i porozmawiać z nauczycielami rodzicami iż Panią dyrektor:) i wyrobić sobie własna opinię.
              Forumowicze powinni pisać prawdę (najlepiej by było) a jak piszą nieprawdę to mozna ich upominać (na tym chyba też polega demokracja?)
              • ania.wawa79 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 25.01.15, 20:11
                Ja jestem rodzicem, mogę podzielić się opinią, a ta jest (jak już pisałam) bardzo pozytywna! Mimo początkowych obaw, dziecko od listopada chodzi i jesteśmy zadowoleni. Tak jak też już pisałam zmieniła się pani dyrektor - obecna SUPER, miła, kontaktowa, słucha rodziców. W przedszkolu dużo się dzieje, opiekunki (przynajmniej w naszej grupie) są fajne. Dziecko lubi i chętnie chodzi. Fajne zajęcia dodatkowo, angielski!!! W mało którym przedszkolu państwowym czy publicznym jest, a w Misiu Krzysiu 2x w tygodniu. Efekty u dziecka widzę już po kilku pierwszych zajęciach, co się objawia tym, ze liczy częściej po angielsku niż po polsku :-)
                Jeśli ktoś krytykuje niech poda konkretne powody, a nie ogólniki które są niczym.
                Ja o pozytywach mogę pisać i pisze KONKRETY.
                Dodam także, że drugie dziecko również będę chciała w swoim czasie posłać do tego przedszkola.
                • akaishi Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 14.08.15, 17:26
                  Czy mogłaby Pani napisać coś na temat wyżywienia i jakie są stawki?
    • ania.wawa79 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 28.11.14, 08:57
      Pisałam jakiś czas temu, że jestem zniesmaczona niektórymi ustaleniami i bałam się, że będzie im chodziło o kasę a nie do końca o dobro i rozwój dzieci.
      ZMIENIAM ZDANIE!!!
      Moje dziecko zaczęło chodzić od listopada i jest zadowolone. Chętnie chodzi codziennie, bawi się, lubi ciocie (opiekunki). Dużo się dzieje, są konkursy, bale, wycieczki, jedzenie OK.
      Duża zasługa w tym nowej Pani dyrektor i oczywiście opiekunek.
      Widać, że zależy im na dzieciach!!!
      Teraz po kilku tygodniach mogę z czystym sercem polecić przedszkole!
      • szirana Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 23.06.15, 23:12
        A czy mogłabym dowiedzieć się, jakie są grupy i czy przyjmują dzieci od 2 czy od 3 lat oraz ile się płaci? Będę wdzięczna za odpowiedz.
        • mamabemowo Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 31.08.15, 22:17
          Płaci się tak jak w państwowym, ale program jest bogatszy od zwykłego państwowego (mam porównanie z Wyki, Czumy i Szwankowskiego). Przyjmują dzieci chyba od 2,5 roku życia, ale polecam zadzwonić po prostu i zapytać. Bardzo przyjazna Pani Dyrektor.
          Ostatnio otwierali nowe młodsze grupy i też są nadal w trakcie powiększania przedszkola.
      • ann_1313 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 17.07.16, 18:02
        W każdego rodzaju placówkach o charakterze przedszkolnym, do opieki nad dziećmi zatrudnia się nie opiekunki a nauczycieli, osoby z wyższym wykształceniem pedagogicznym,sprawujące opiekę cywilno karną nad dziećmi wyjątkiem są Panie pomoce, które są w trakcie studiowania lub nie studiują w ogóle ale pełnią inną funkcję opiekuńczą wobec dzieci. Nauczyciel pełni trzy podstawowe funkcje każdej placówki przedszkolnej : opiekuńczą, wychowawczą i dydaktyczną. Opiekunki - ciocie są w żłobkach, bo tam nie jest realizowana edukacja. W przedszkolu jest realizowana edukacja wg programu na podstawie podstawy programowej Ministerstwa Edukacji Narodowej. Coraz częściej spotykamy się z określeniem , ciocia, opiekunka, przedszkolanka. Ciocia jest to członek rodziny rodzeństwo rodziców, lub ktoś na tyle bliski i przybrany/ spowinowacony. Opiekunka zajmuje się małym dzieckiem z reguły przed okresem przedszkolnym. Przedszkolanka to mała dziewczynka chodząca do przedszkola. Żadne przedszkole na ma prawa zatrudnić na stanowisku wychowawcy grupy osoby która nie ukończyła studiów pedagogicznych o określonej spajalności.
        Karta Nauczyciela artykuł 9.1.
        • warszawiak2014 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 18.07.16, 11:10
          Uff to dobrze, że w Misiu w każdej grupie jest wykształcony nauczyciel o specjalizacji edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna, prowadzony jest awans zawodowy nauczycieli a kierownictwo ma nie tylko wykształcenie z dziedziny zarządzania oświatą ale także pedagogiczne... a to, że dzieci mówią do nauczycieli "ciociu"? cóż, może lepiej niż "pani profesor":)
        • Gość: a.waw.2020 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? IP: 95.160.157.* 27.02.20, 18:57
          Szkoda tylko, że ten wpis nie ma nic wspólnego z realiami obecnymi w Misiu Krzysiu. Panie nie są zatrudnione na Kartę Nauczyciela itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka