6violetta 21.11.13, 12:18 Rekrutacja trwa, dzieci mało.. Jedyne co udało mi sie znaleśc w necie na temat tej nowej placówki to: www.youtube.com/watch?v=yZOVfU59BQg Chciałabym żeby wypowiedali sie głównie rodzice maluszków.. Z góry dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola-ja Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 29.04.14, 21:37 Podbijam, czy ktoś może się wypowiedzieć? Moja córka od czerwca będzie najprawdopodobniej chodzić do przedszkola Miś Krzyś na Kaliskiego, proszę o opinie na temat kadry, zajęć, miejsca itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 21.07.14, 11:40 A byłas w tym przedszkolu? widziałaś "plac zabaw"? sam budynek jest strasznie stary, jestem bardzo ciekawa, jak w nim wygladaja instalacje... Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak2014 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 30.04.14, 09:19 Wszelkie informacje dostępne są na stronie www przedszkola: miskrzys.przedszkolowo.pl/ Na stronie jest też kontakt do przedszkola, (telefon i e-mail) Przedszkole jest publiczne co oznacza, że wszelkie zasady rekrutacji oraz opłat są takie same jak w przedszkolach miejskich (samorządowych). Odpowiedz Link Zgłoś
annn004 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 29.07.14, 23:47 A czy w tym przedszkolu robią ozonowanie? Dezynfekowanie ozonem ogranicza rozprzestrzenianie się chorób i dzieci mniej zarażają się od siebie. Ozon niszczy także alergeny, bakterie, wirusy. W Warszawie ozonowanie można zamówic na alergia-ozonowanie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
prximo Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 16.09.14, 22:59 Jedno słowo określa to przedszkole DRAMAT! OMIJAĆ Z DALEKA! Zabrałem już stamtąd swojego synka, dla nich liczy się tylko kasa dobro dzieci jest mało ważne Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak2014 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 17.09.14, 07:07 Przedszkole jest przedszkolem publicznym, w związku z tym nie ma w nim żadnych opłat oprócz wyżywienia i komitetu. W związku z tym np. zajecia są prowadzone na podstawowym poziomie: angielski, plastyka od września bedzie rytmika. Przedszkole sie rozwija, na pewno udoskonalenia wymaga wiele spraw, ale łatwiej rozmawia sie o tym bezpośrednio niż anonimowo w internecie... Odpowiedz Link Zgłoś
mamabemowo Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 29.09.14, 10:23 Mnie trochę dziwią rzeczy jakie trzeba przynieść w tym nawet papier toaletowy i mydło. Takie rzeczy w każdym przedszkolu czy żłobku są w standardzie, a tu w ramach wyprawki ma być wszystko. Czyli przedszkole niewiele daje od siebie i takie rzeczy właśnie trochę świadczą o tym, że zależy im w dużej mierze na zarobku :-( Mam tylko nadzieję, że panie opiekunki znają się na rzeczy i dzieci są w dobrych rękach. Moja córka ma iść od listopada (wcześniej plan od października, ale nie wyrobili się podobno z remontem). Mam obawy, ale będziemy próbować... Odpowiedz Link Zgłoś
ewoldago Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 30.10.14, 22:04 Mnie dziwią bardzo wpisy typu dramat, omijajcie z daleka i tak dalej.To jest przedszkole PUBLICZNE nie PRYWATNE. Co z tego,że właścicielami budynku czyli w mniemaniu wielu przedszkola są osoby prywatne. Tak jak każde przedszkole państwowe utrzymuje się ono z subwencji przekazywanej przez miasto. Rodzice płacą tylko za wyżywienie i za "nadgodziny" czyli czas kiedy dzieci są w przedszkolu po 13.00. Krytykować jest bardzo łatwo nie znając sytuacji i robiąc to anonimowo na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pap68 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 12.11.15, 11:00 W odróżnieniu od przedszkola państwowego, jest to przedszkole prywatne o statusie publicznego. Pierwsze jest instytucją non-profit i mając budżet na setkę dzieci w okolicach 80 tyś. może i powinno zatrudnić osoby z doświadczeniem pedagogicznym oraz zapewnić wszelkie pomoce edukacyjne. W drugim przypadku chodzi o kasę - i bardzo dobrze widać to na przykładzie przedszkola Miś Krzyś. Z takim samym budżetem zatrudniane są osoby bez odpowiedniego wykształcenia, doświadczenia - bo są najtańsze, a właścicieli jest czterech i kasą trzeba się dzielić. Przekłada się to na jakość opieki. Skandalem było proszenie rodziców o datki na nowy plac zabaw. Włos się na głowie jeży jak słyszę od mojego (i nie tylko mojego) dziecka, że bardzo popularną atrakcją jest posadzenie dzieci na podłodze i zabawa w "kto się najdłużej nie będzie ruszał i odzywał". Ja swojego synka zabiorę z tej przechowalni jak tylko nadarzy się okazja, bo na prywatne mnie nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
pap68 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 17.07.16, 19:02 Myli się Pani, Przedszkola państwowe są instytucjami non profit i cała dotacja z urzędu miasta jest przekazywana na placówkę, natomiast przedszkole Miś Krzyś jest przedszkolem PRYWATNYM funkcjonującym na zasadach przedszkola publicznego. Tak jak w innych przedszkolach prywatnych tutaj też chodzi o zysk. Moim zdaniem to przedszkole oferuje dużo mniej dzieciom niż przeciętne państwowe przedszkole. Ja swoje dzieci już stamtąd zabrałem. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak2014 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 18.07.16, 11:04 Skoro Pan zabrał to nie wie, że teraz jest więcej zajęć. angielski we wszystkich grupach (nie tylko w starszakach) zajęcia twórcze, rytmika, logorytmika, na miejscu psycholog, logopeda, często wycieczki, i wiele innych... ale jak zwykle proponuję po prostu przyjść do przedszkola i dowiedzieć się na miejscu, bo tutaj napisać można absolutnie wszystko - zarówno przesłodzoną laurkę pisana przez pracowników Misia jak i kłamstwo wrzucane przez zazdrosnych właścicieli innych przedszkoli:) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka2729 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 09.01.15, 19:44 Potwierdzam tę opinię. My też chcemy zabrać dziecko do innego przedszkola. Moje znajome już to zrobiły. Długo by opisywać wszystkie nieprawidłowości zwiazane z tym miejscem. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak2014 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 09.01.15, 19:59 Proszę nie pisać "długo by opisywać" bo to nic nie znaczy, szczególnie przy anonimowym wpisie. Zapraszamy do kontaktu z Panią dyrektor bezpośrednio oraz radą rodziców. W Październiku 2014 zmieniło sie całe kierownictwo przedszkola a co za tym idzie rownież zarządzanie, komunikacja z rodzicami, wprowadzone zostały nowe zajecia. Wiele jest jeszcze do zrobienia. Ale najlepiej sie przekonać przychodząc do przedszkola, bo na forum mozna napisac prawie wszystko (i oszczerstwa ale też nieprawdziwe laurki). Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka2729 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 16.01.15, 22:14 Widzę, że ktoś tu się bardzo obawia negatywnych opinii na temat przedszkola i za każdym razem kiedy taka się pojawi, staje w obronie tej placówki. Prawda zawsze wyjdzie na jaw, a wnikliwi rodzice, którzy poślą tam swoje dziecko, szybko przekonają się w jaki sposób funkcjonuje placówka. Proszę nie upominać forumowiczów, co mogą pisać, a czego nie. Chyba od tego mamy forum, żeby móc się wypowiedzieć na dany temat. Na tym też chyba polega demokracja... . Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak2014 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 17.01.15, 00:36 A ja widzę, że ktoś się obawia pozytywnych opinii (może konkurencja, która traci?) Prawda zawsze wyjdzie na jaw, dlatego najlepiej przyjść do przedszkola i porozmawiać z nauczycielami rodzicami iż Panią dyrektor:) i wyrobić sobie własna opinię. Forumowicze powinni pisać prawdę (najlepiej by było) a jak piszą nieprawdę to mozna ich upominać (na tym chyba też polega demokracja?) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.wawa79 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 25.01.15, 20:11 Ja jestem rodzicem, mogę podzielić się opinią, a ta jest (jak już pisałam) bardzo pozytywna! Mimo początkowych obaw, dziecko od listopada chodzi i jesteśmy zadowoleni. Tak jak też już pisałam zmieniła się pani dyrektor - obecna SUPER, miła, kontaktowa, słucha rodziców. W przedszkolu dużo się dzieje, opiekunki (przynajmniej w naszej grupie) są fajne. Dziecko lubi i chętnie chodzi. Fajne zajęcia dodatkowo, angielski!!! W mało którym przedszkolu państwowym czy publicznym jest, a w Misiu Krzysiu 2x w tygodniu. Efekty u dziecka widzę już po kilku pierwszych zajęciach, co się objawia tym, ze liczy częściej po angielsku niż po polsku :-) Jeśli ktoś krytykuje niech poda konkretne powody, a nie ogólniki które są niczym. Ja o pozytywach mogę pisać i pisze KONKRETY. Dodam także, że drugie dziecko również będę chciała w swoim czasie posłać do tego przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
akaishi Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 14.08.15, 17:26 Czy mogłaby Pani napisać coś na temat wyżywienia i jakie są stawki? Odpowiedz Link Zgłoś
ania.wawa79 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 28.11.14, 08:57 Pisałam jakiś czas temu, że jestem zniesmaczona niektórymi ustaleniami i bałam się, że będzie im chodziło o kasę a nie do końca o dobro i rozwój dzieci. ZMIENIAM ZDANIE!!! Moje dziecko zaczęło chodzić od listopada i jest zadowolone. Chętnie chodzi codziennie, bawi się, lubi ciocie (opiekunki). Dużo się dzieje, są konkursy, bale, wycieczki, jedzenie OK. Duża zasługa w tym nowej Pani dyrektor i oczywiście opiekunek. Widać, że zależy im na dzieciach!!! Teraz po kilku tygodniach mogę z czystym sercem polecić przedszkole! Odpowiedz Link Zgłoś
szirana Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 23.06.15, 23:12 A czy mogłabym dowiedzieć się, jakie są grupy i czy przyjmują dzieci od 2 czy od 3 lat oraz ile się płaci? Będę wdzięczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabemowo Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 31.08.15, 22:17 Płaci się tak jak w państwowym, ale program jest bogatszy od zwykłego państwowego (mam porównanie z Wyki, Czumy i Szwankowskiego). Przyjmują dzieci chyba od 2,5 roku życia, ale polecam zadzwonić po prostu i zapytać. Bardzo przyjazna Pani Dyrektor. Ostatnio otwierali nowe młodsze grupy i też są nadal w trakcie powiększania przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_1313 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 17.07.16, 18:02 W każdego rodzaju placówkach o charakterze przedszkolnym, do opieki nad dziećmi zatrudnia się nie opiekunki a nauczycieli, osoby z wyższym wykształceniem pedagogicznym,sprawujące opiekę cywilno karną nad dziećmi wyjątkiem są Panie pomoce, które są w trakcie studiowania lub nie studiują w ogóle ale pełnią inną funkcję opiekuńczą wobec dzieci. Nauczyciel pełni trzy podstawowe funkcje każdej placówki przedszkolnej : opiekuńczą, wychowawczą i dydaktyczną. Opiekunki - ciocie są w żłobkach, bo tam nie jest realizowana edukacja. W przedszkolu jest realizowana edukacja wg programu na podstawie podstawy programowej Ministerstwa Edukacji Narodowej. Coraz częściej spotykamy się z określeniem , ciocia, opiekunka, przedszkolanka. Ciocia jest to członek rodziny rodzeństwo rodziców, lub ktoś na tyle bliski i przybrany/ spowinowacony. Opiekunka zajmuje się małym dzieckiem z reguły przed okresem przedszkolnym. Przedszkolanka to mała dziewczynka chodząca do przedszkola. Żadne przedszkole na ma prawa zatrudnić na stanowisku wychowawcy grupy osoby która nie ukończyła studiów pedagogicznych o określonej spajalności. Karta Nauczyciela artykuł 9.1. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak2014 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? 18.07.16, 11:10 Uff to dobrze, że w Misiu w każdej grupie jest wykształcony nauczyciel o specjalizacji edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna, prowadzony jest awans zawodowy nauczycieli a kierownictwo ma nie tylko wykształcenie z dziedziny zarządzania oświatą ale także pedagogiczne... a to, że dzieci mówią do nauczycieli "ciociu"? cóż, może lepiej niż "pani profesor":) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a.waw.2020 Re: Nowe publiczne przedszkole miś krzyś opinie? IP: 95.160.157.* 27.02.20, 18:57 Szkoda tylko, że ten wpis nie ma nic wspólnego z realiami obecnymi w Misiu Krzysiu. Panie nie są zatrudnione na Kartę Nauczyciela itd. Odpowiedz Link Zgłoś