Dodaj do ulubionych

Projekt mieszkania

18.06.06, 23:33
Czy ktoś już miał wgląd w III etapie w projekt mieszkania w celu ustalenia
elektryki, albo przyłaczy sanitarnych.
Czy ktoś już może próbował przestawić coś w swoim mieszkaniu w 3 etapie.
Ścian ruszać nie chcę, ale zmianę miejsca podejścia kanalizy pod kibelek
chętnie bym rozważył ;))))
Otrzymaliśmy fakturę VAT z pierwszej wpłaty, jak u Was front walki

Pozdrawiam,

k'Q
Obserwuj wątek
    • mareque Re: Projekt mieszkania 19.06.06, 08:32
      My narazie nie myśleliśmy o projekcie mieszkania, bo jak ostatnio byliśmy nie
      było jeszcze nasego piętra, więc chyba za wcześnie. Narazie całą energię
      wkładamy w temat aktu notarialnego. Chcemy wreszcie podpisać umowę przedwstępną
      w formie aktu, ale są jakieś problemy z ustanowieniem pełnomocnictwa dla
      p.Michalskiego. Zdaje się, że Pan Prezes nie ma czasu bawić się tak "nie
      istotne sprawy" jak chodzenie do notariusza i ciągnie się to ... A co do faktur
      to już obiecano mi je, no i czekamy...

Ewa i Marek
    • sgonia Re: Projekt mieszkania 20.06.06, 06:12
      Chyba jeszcze za wcześnie bo jak na razie nie tylko nie ma mojego piętra ale i
      części budynku z klatką C. Projektowi się przyglądałam, ja przestawiam ścianę w
      przedpokoju i robię garderobę i likwiduję kawałek ścianki w salonie. Najgorszy
      problem, który dotyka nas szystkich to te nieszczęsne kominy wentylacyjne,
      które nie tylko zabierają kawał powierzchni ale wymagaja specyficznej
      aranżacji.
      • k-kam Re: Projekt mieszkania 20.06.06, 14:41
        przyznam ze brak klatki c w budynku lekko nas niepokoi, bo my nie dosc ze w
        klatce c to jeszcze na 5 pietrze... w sumie to juz prawie koniec czerwca, ktos
        z was moze pytal panow na budowie czy to aby idzie zgodnie z planem?
        my tez zamierzamy przestawiac scianki i z tego co mowil pan HM spotkanie z
        architektem mialo byc w tym tygodniu. na razie cisza...
        pozdrawiam;-)
        • sgonia Re: Projekt mieszkania 22.06.06, 05:32
          Byłam wczoraj na budowie i już budują środek budynku czyli część z klatkami B i
          C. Mieszkam niedaleko i dość często odwiedzam Nasze przyszłe osiedle. Podobno
          prace budowlane ida zgodnie z harmonogramem (info z budowy) a przy okazji to ja
          będę na 4 piętrze. Sami umawialiście się z architektem czy może przez p. HM? W
          przypadku zmian architektonicznych to zgodnie z umowądo należy przekazać do BI
          tylko plan architektoniczny zawierajacy zmiany. Dużo zmieniacie w stosunku do
          planu pierwotnego?
          • k-kam Re: Projekt mieszkania 22.06.06, 12:07
            ooo, no to super;-) chyba sie tam przejedziemy w weekend :-D
            pan HM mowil ze ma byc takie spotkanie z ichnim architektem co by zaakceptowal
            zmiany ktore chcemy wprowadzic, ale cos mi sie zdaje ze to jeszcze troszke za
            wczesnie zeby zatwierdzac ustawienie scianek skoro nasze pietro jest jeszcze w
            powietrzu... a co do zmian ktore chcemy wprowadzic to mamy tysiac pomyslow - od
            zmian kosmetycznych w stylu przesuniecie drzwi do przebudowy niemalze polowy
            mieszkania - ktore tak naprawde to fajnie by bylo przeanalizowac w momencie
            kiedy juz bedzie mozna do tego mieszkania wejsc i zobaczyc jak ono wyglada w
            rzeczywistosci a nie na papierze...
            • sgonia Re: Projekt mieszkania 22.06.06, 20:17
              a pod którym numerem będziecie mieszkać????
              • k-kam Re: Projekt mieszkania 23.06.06, 10:16
                45 ;-D
                • sgonia Re: Projekt mieszkania 24.06.06, 12:53
                  W takim razie Wasza klatka już jest i wydaje mi się, że V piętro zaczynali
                  budować. Ja jestem z C; 41.
                  • k-kam Re: Projekt mieszkania 26.06.06, 09:12
                    45 tez jest w klatce C ;-)
                    • sgonia Re: Projekt mieszkania 26.06.06, 20:42
                      to jesteśmy sąsiadami :)
                      • mareque Re: Projekt mieszkania 05.07.06, 08:19
                        Czy ktoś się wybiera na spotkanie w czwartek o 10-tej. Ma dotyczyć właśnie
                        projektów mieszkań, zmian, itp.
                        My niestety o tak dziwnej godzinie nie możemy się pojawić :(
                        • k-kam Re: Projekt mieszkania 05.07.06, 17:26
                          my niestety tez nie mozemy - dzwonilismy, podobno ma byc jakis pozniejszy
                          termin...
                        • sgonia Re: Projekt mieszkania 06.07.06, 07:44
                          Ja będę na spotkaniu. pzdr.
                          • klenq Re: Projekt mieszkania 17.07.06, 21:21
                            Był ktoś na spotkaniu, jakieś wrażenia.
                            Co komu się udało zmienić i w jakim zakresie??

Pozdrawiam,

k'Q
                            • sgonia Re: Projekt mieszkania 18.07.06, 19:51
                              Mam wrażenie, że spotkania z architektem są w każdy czwartek-polecam
                              zainteresować się tematem. Byłam i przynajmniej odebrałam kserokopię podkładów
                              budowlanych i planów instalacji elektrycznych i sanitarnych (CO). Te plany
                              dopiero pokazują całą prawdę o tym jak będzie wyglądało Twoje "M" i są idealnym
                              materiałem do naniesienia zmian dotyczących zarówno aranżacji
                              architektonicznej, rozmieszczenia grzejników C.O. lub gniazd elektrycznych.
                              Pzdr
                              • klenq Re: Projekt mieszkania 03.08.06, 21:14
                                Udało się wydobyć podkład architektoniczny w autocadzie, niestety projekty
                                branżowe już w wersji papierowej.
                                Teraz walka z ustaleniem zmian.
                                Czy ltoś z was zmieniał przebieg kanalizacji w łazience???? Chce przestawić
                                kibelek w inne miejsce i narazie się bronią, że trzeba będzie przeprowadzić
                                kanał kanalizacyjny przez szacht wentylacyjny, ale i tak muszą doprowadzić wodę
                                i odprowadzenie zrobić w bruździe. Może ktoś już to przewalczył, to będę się
                                mógł powołać, że już tak ktoś zmieniał ;))))

Pozdrawiam,

k'Q
                                Mieszkanie 56
    • wprzadka Re: Projekt mieszkania 22.08.06, 17:34
      Hmm, a czy ktos rozwazal koncepcje otwartej kuchni? Bo ja sie wlasnie
      dowiedzialem, ze w przypadku pojedynczego kanalu wentylacyjnego jest to
      niezgodne z prawem budowlanym... Zastanawia mnie tylko czemu przy pierwszej
      wizycie wszystko bylo ok i zgodnie z ta wiedza poczynilismy wszystkie
      przygotowania:-/ Interesuje mnie tez zmiana ustawienia sprzetow w ubikacji,
      udalo sie komus???
      pozdr
      wp
      • anna.x.dudek Re: Projekt mieszkania 30.08.06, 11:59
        Wczoraj udalam sie do biura aby ostatecznie potwierdzic ze nie chce sciany
        dzielacej kuchnie i duzy pokoj (mieszkanie C46). Trzy razy wczesniej pytalam
        czy bedzie mozliwosc usuniecia tej sciany i za kazdym razem zapewnianio mnie ze
        nie ma najmniejszego problemu. Wczoraj otrzymalam odp ze z powodu pojedynczego
        kanalu went jest to niemozliwe. Przyznam ze byl to dla mnie warunek zakupu
        mieszkania gdyz od poczatku chcialam polaczyc kuchnie z pokojem. Powiedziano mi
        ze jeszcze porozmawiaja z architektem i mam zapytac o decyzje za 2 tyg. Takze
        interesuje mnie zmiana podlaczen wodno-kanalizacyjnych w lazience ale jeszcze
        nie poruszylam tego tematu z nimi po tym jak zdenerwowali mnie wczoraj.

Pozdrawiam
      • anna.x.dudek Re: Projekt mieszkania 30.08.06, 11:59
        Wczoraj udalam sie do biura aby ostatecznie potwierdzic ze nie chce sciany
        dzielacej kuchnie i duzy pokoj (mieszkanie C46). Trzy razy wczesniej pytalam
        czy bedzie mozliwosc usuniecia tej sciany i za kazdym razem zapewnianio mnie ze
        nie ma najmniejszego problemu. Wczoraj otrzymalam odp ze z powodu pojedynczego
        kanalu went jest to niemozliwe. Przyznam ze byl to dla mnie warunek zakupu
        mieszkania gdyz od poczatku chcialam polaczyc kuchnie z pokojem. Powiedziano mi
        ze jeszcze porozmawiaja z architektem i mam zapytac o decyzje za 2 tyg. Takze
        interesuje mnie zmiana podlaczen wodno-kanalizacyjnych w lazience ale jeszcze
        nie poruszylam tego tematu z nimi po tym jak zdenerwowali mnie wczoraj.

Pozdrawiam
        • wprzadka Re: Projekt mieszkania 30.08.06, 15:29
          No to widze ze nie tylko nam tak idzie.. Co do zmian w kuchni to juz powoli sie
          nastawiamy na koniecznosc zbudowania scianki z kartonu na czas odbioru
          technicznego, aby mozna ja bylo potem latwo usunac. Co do zmian w lazience to
          niech sie sasiadka nastawi na rozmowe o "dodatkowych kosztach" (przy okazji od
          razu pozdrawiamy - nr 45).
          Podsumowujac czeka nas wszystkich jeszcze duuuuuuzo problemow zanim sie
          wprowadzimy, ale damy rade. Jesli ktos juz jest po zatwierdzonych zmianach
          kuchenno-lazienkowych prosze o komentarz:)
        • l_amico43 Re: Projekt mieszkania 16.09.06, 12:45
          nam też kazali postawić ścianę ale znajomi podsunęli pomysł, że drzwi wcale nie
          muszą mieć 90cm tylko mogą być np. podwójne (180cm, 2m?). Jutro idziemy z tym
          do Bemowo Invest i powinno przejść. Przynajmniej ściana bedzie mniejsza... Po
          odbiorze można ścianę usunąć.
          pozdrawiam
          • anna.x.dudek Re: Projekt mieszkania 18.09.06, 15:07
            Dajcie znac czy uda Wam sie to przepchnac w BI.

Pozdrawiam
            • agnieka1 Re: Projekt mieszkania 22.09.06, 14:27
              My zmieniliśmy bardzo dużo - kuchnię z pokojem - kuchnia jest otwarta na pokój
              dzieli ją tylko mała ścianka, zrezygnowaliśmy też z paru ścian, połączyliśmy
              łazienkę z wc i chcemy aby na wybudowali garderobę. Po kilku burzliwych
              negocjacjach zaakceptowali nam nasz projekt prawie bez poprawek. Myślę, że
              pomogło to, iż mój mąż sam jest budowlańcem i to on wykonał projekt - również i
              wszystkich instalacji- wieć nie mieli argumentu, że nie jest to zgodne z prawem
              budowalnym.
          • anna.x.dudek Re: Projekt mieszkania 18.09.06, 15:07
            Dajcie znac czy uda Wam sie to przepchnac w BI.

Pozdrawiam
            • l_amico43 Re: Projekt mieszkania 05.11.06, 22:06
              Wszystko udało się przepchnąć ale nie możemy dostać wyceny zmian. BM ukrywa się
              za brakiem czasu ze strony wykonawcy na zrobienie wyceny. Ciekawe na ile nas
              podsumują bo wykonawca twierdzi, że zmiany liczy z metra - bilansuje ilość
              zmian ujemnych w projekcie (np nie postawionych scian) i ilość metrów (czy
              czego tam) dodanych. Może być tak, że jak z bilansu wydzie 0 to nic nie będzie
              trzeba dopłacać ale jakoś trudno mi w to uwierzyć:)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka