koniu11111 19.07.10, 03:20 gdy przyjme suplemnt magnezu automatycznie pogarsza mi sie wzrok, i objawy migrenowej aury, mam tez w eeg obraz padaczki i tzw"visual snow" z kolei wapń mi pomaga, dlaczego tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: dlaczego magnez pogarsza objawy migreny -wzro 20.07.10, 09:08 Witam! Dlaczego to nie wiem, ale zdarza sie ze na niektorych magnez dziala raczej negatywnie niz pozytywnie w migrenie. skoro wiec ci nie pomaga, to nie bierz. Nie myslales aby zapytac o to lekarza? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
koniu11111 Re: dlaczego magnez pogarsza objawy migreny -wzro 21.07.10, 01:58 hm no wiesz lekarze raczej nie wiedza dlaczego bo niby skad skoro ich wiedfza jest ograniczona rutynowym postepowaniem omega 3 kwasy tez pogarszaja moj stan, i prowadza do depresji, a wg teori na wszystkich dzialaja antydepresyjnie, moze przez Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: dlaczego magnez pogarsza objawy migreny -wzro 21.07.10, 23:59 wyglada na to ze urwalo ci post, moze wpisz jeszcze raz albo dokoncz, ciekawa jestem co miales do przekazania co do lekarzy - nie calkiem zgadzam sie porzadny neurolog powinien wiedziec jaka role gra magnez i te inne suplementy w migrenie a moze jest w Polsce wydana ksiazka lekarza Aleksandra Mauskop'a o migrenie on wlasnie leczy glownie magnezem, Vit B i zlocieniem w zestawie. Kiedys jak bede miala czas to moze przejrze googla o tym jedno co mi przychodzi na mysl to a/ nie masz braku magnezu, wiec jak bierzesz suplement o dochodzi do jego nadmiaru i szkodzi ci? b/ moze suplementy ktore bierzesz tak wplywaja na poziom serotoniny u ciebie ze zamiast pomagac to szkodzi - bo robia ze jest jej za malo albo za duzo. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
koniu11111 Re: dlaczego magnez pogarsza objawy migreny -wzro 23.07.10, 01:29 pomaga mi wapń, biore go 10 razy tyle co magnezu, wapn dodaje mi odwagi,zmniejsza lęki, stymuluje apetyt,daje motywacje , pomaga zasnac i schloc cialo, a magnez powoduje bez sesnosc, lęki, brak motywacji,wymioty żółcia, uczucie goraca i pocenie,pogarsza migrene i wzrok tzw snieg optyczny, powoduje skurcze miesni,zawroty glowy pomaga mi tez sód natomiast po omega 3 juz po malej dawce czy to lyzka oleju lnianego czy omega 3 w kapsulkach z ryb itt, popadam odrazu w depresje, spad mi cisnienie, dostaje oberrezku, cialo robi si ejak ciasto i zimniejsze,trace emocje, nic mnie nie intereresuje, czytalem gdzies ze omega 3 blokuje noradrenaline moze to przez to? ogulnie juz po malych dawkach magnezu , lub przy braku suplemenetacji wapniem, czuje sie tragicznie, dodam ze mam w eeg syndromy padaczaki , mimo ze nie mam atakow trzesienia Odpowiedz Link Zgłoś