GoĹÄ: Agata IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.12, 18:50 Witam, Czy ktoś z obecnych na Forum migreników stosował kiedyś ten lek?jak się to ma do leków takich jak Cinie, Sumigra itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ach_dama_byc_z_kanady Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 29.12.12, 02:29 www.doz.pl/leki/p8813-Zolmiles wyglada na to ze to nowa forma Zomigu - zolmitriptanu. ja osobiscie lubie Zomig, w ogole nie daje mi skutkow ubocznych. no moze uczucie zmeczenia, ale kazdy lek jakies daje. zdecydowanie wole od sumatryptanu. Sprobuj, moze ci podpasuje. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.12, 10:05 Czytałam już tą ulotkę, ale nic mi to nie mówi, do tej pory "leciałam" na Cinie, ale z marnym skutkiem;/teraz ratuje się DHE, ale mama skądeś to wytrzasnęła i tak podpytuje dlatego:) Dzięki Minnie,na pewno sprobuje:) a powiedz mi jak ta dawka(2,5mg)ma się do 50-tki Cinie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stef63 Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: 109.95.31.* 30.12.12, 19:38 Musisz trafic na swój tryptan. Dla mnie i Zomig i Cinie były nieodpowiednie. Ja wypróbowałam 5 tryptanów (najlepszy jest dla mnie Relpax). Co do dawek to nie pomogę, wypróbuj sama, a może ktoś inny podpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 31.12.12, 01:21 One wszystkie maja mniej wiecej podobne dzialanie, to raczej reakcja na nie jest indywidualna wiec nie ma co porownywac 50 mg Cinie do 2.5 Zomigu - mniej wiecej tak samo, pytanie jak TY na to zareagujesz. Ja w ogole zauwazylam na przyklad, ze lepiej na mnie dzialaja dawki jeszcze mniejsze (tabletka podzielona na mniejsze kawalki) brana co godzine lub dwie) a czesciej jak trzeba, niz taka duza a raz. Naprawde baardzo indywidualna rekacja. i pamietaj - NIGDY nie bierz DHE i innych preparatow zawierajacych ergotamine w ciagu 24 godzin z tryptanami, bo mozna nawet zapasc dostac. NIGDY. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 31.12.12, 09:53 ach_dama_byc_z_kanady napisała: > > i pamietaj - NIGDY nie bierz DHE i innych preparatow zawierajacych ergotamin > e w ciagu > 24 godzin z tryptanami, bo mozna nawet zapasc dostac. > NIGDY. > Pierwsze, co chciałam napisać po przeczytaniu wątku, ale Minnie mnie ubiegła. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.12, 14:18 O rany, Dziewczyny..dzięki! raz wziełam tak, bo byłam po dawce DHE , ale zaczał się ból to wzięłam cinie...przeszło szybko, ale to był tylko raz, bo w sumie przy regularnym stosowaniu DHE i wtedy gdy czułm, że coś się dzieje to DHE CHYBA nawet pomaga;/ ale ok, w takim razie nigdy już tak nie zrobie! nie wiem sama....walczę z tym od lat, ale odbijam się od lekarzy\,którzy twierdzą, że jak Cinie nie pomaga no to przecież bez sensu brac co innego bo to to samo. U mnie jeszcze jest dodatkowo objaw, że w miesiącu gdy mam "migrenę"(bo do konca nie stwierdzona, jeden lekarz nawet KBG podejrzewał)boli mnie okrutnie kręgosłup....nie wywołuje to bólu, ale strasznie sztywnieją mi plecy, każdy ruch to potworny ból.... nie wiem...widzicie związek?ktoś tak też miał? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.12, 15:36 @ Minnie - btw wysłałam Ci maila na gazetowego "ach dama byc":) Sprawdz proszę i powiedz co o tym sądzisz..? Pozdrawiam serdecznie, Agata Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 31.12.12, 15:44 No pewnie, że bóle migrenowe mogą być związane z kręgosłupem. Zobacz sobie wątek przyszpilony na górze forum "Na co się badać pod kątem migren" - tam masz wypisane możliwe przyczyny migreny / choroby, którym towarzyszy migrena. Skoro mówisz, że odbijasz się od lekarzy, to może po prostu nie trafiłaś jeszcze na specjalistę z prawdziwego zdarzenia. I znowu zapraszam na górę forum do wątku z namiarami na porządnych lekarzy w całym kraju. Cinie to sumatryptan, a ten który dostałaś teraz to zolmitryptan. To nie są do końca te same substancje, więc oczywiście, że warto spróbować. Jeżeli chodzi o DHE, to ja w ogóle jestem dosyć sceptyczna, bo to jednak dość toksyczna substancja. Zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 01.01.13, 00:09 ale odbijam się od lekarzy\,którzy twierdzą, że jak Cinie nie pomaga no to przecież bez sensu brac co innego bo to to samo. popieram Antonke, slusznie robisz ze obchodzisz z daleka takich konowalow. Niby owszem tryptany maja takie same dzialanie, jednak roznice pomiedzy nimi jakies tam sa. Kazdy z nich oddzialywuje na deczko inny receptor serotoniny 5-HT1B and 5-HT1D . Niewielka famako-dynamiczna roznica, a wystarczajaca na tyle aby jeden dzialal np krocej, drugi dluzej, jedne dawal bardziej kolatania serca drugi mniej jeden bardziej u tego drugi bardziej u tamtego itp itd... dla angielsko jezycznych: www.informedhealthonline.org/migraine-do-triptans-work-in-different-ways.492.en.html Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.13, 16:45 Nooo, jedna Pani dr podała mi w gabinecie(akurat miałam atak)Ketonal, przy czym była to forma w kapsułkach, a Pani dr wysypała ją na łyżeczkę i kazała popić...o ile mi wiadomo(ale to dopiero po jakimś czasie sobie to uświadomiłam)NIE WOLNO robić czegoś takiego!pod żadnym pozorem - po to kapsułka, żeby dotarła tam gdzie ma dotrzeć i zadziałac...no ale to jest jeszcze nic. Dostałam tez TRAMAL w kroplach, po którym czułam się jak na najgorszym haju w życiu! Dostawałam pyszne porady w stylu zajścia w ciąże itd, ale to wszystko już nasze migreniczne uszy słyszały... No i kolejny Pan neurochirurg, który na 1 wizycie nawet mnie nie zbadał, tylko przeprowadził wywiad, po czym stwierdził, że zleci mi rezonans, ale NAJPEWNIEJ jest to tętniak!!!!!!!!!! @anthonka: czytałam tą listę, przebadałam się już na wszystko co mogłam, mam ponoć niewielkie helicobacter, ale leczę się a poprawy niestety nie stwierdzam. Kręgosłup tez leczyłam, ale żaden z neurochirurgów nie stwierdził związku z migreną( z tego co wiem, to zmiany w odcinku szyjnym mogą powodować bóle głowy - mnie rąbią całe plecy: od krzyża, po atlas;)) Na szczęście nigdy u mnie te bóle nie trwają parę dni...mogę mieć je codziennie, ale trwają od parudziesięciu minut do kilku godzin, czasem ten "główny" ból mija, zostaje tylko taki w tle, pulsujący i kłujący , ale do zniesienia.... Przejrzałam listę lekarzy...spróbuję zapisać się do dr Domitrz z Banacha, nie wiem tylko czy Pani dr zdiagnozuje coś, jak już mi te bóle przejdą(bo ponoć czas oczekiwania jest dość długi...a u mnie trwa to miesiąc - półtora i koniec. Spokój na rok minimum). Któraś z Was u niej się leczyła może? Pozdrawiam noworocznie! A. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 01.01.13, 17:38 Doktor Iza (Domitrz) jest super - po pierwsze ma mega wiedzę, a po drugie ogromny szacunek dla chorego, tylko że terminy wizyt dość odległe, ale warto poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.13, 13:50 Właśnie dlatego się zastanawiam, czy Pani dr cokolwiek będzie mogła zrobić jeżeli nawet dopcham się na wizytę, ale bóle miną? Ile średnio trzeba czekać? A. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jacob Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.13, 20:25 Witam,u mnie migrene zdiagnozowano 2 lata temu,po kilkuletnich meczarniach i nieświadomości co mi jest. Poczatkowo zazywalem Cinie o to 100, ale zadnej ulgi. Dopiero po jakims czasie neurolog zasugerowala zebym sprobowal Zolmiles 2,5mg,a w razie koniecznosci 5mg. Co prawda z poczatku zaden lekarz rodzinny nie chcial mi go wypisywac na recepte,ale dobrze ze mozna spotkac wyrozumiale farmaceutki. Osobiście polecam Zolmilesniz Cinie,sa "smaczniejsze",nie wymagaja popijania woda;szybsze dzialanie i mniejszy odlot niz po zażyciu Cinie,po ktorych chodzilem po scianach. Pozdrawiam i życzę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: VIOLA Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.CNet2.Gawex.PL 21.02.14, 23:42 Witam zanim trafiłam do neurologa leczyłam a raczej pomagam sobie stosując Ketonal wraz z Saridonem czasami pomagało ale niestety nie zawsze...Zolmiles w moim przypadku sprawdził się w 99%,przyniósł mi dużą ulgę,pomógł normalnie funkcjonować i przywrócił sens życia -póki na mnie działa uważam go "coś cudownego"-pozdrawiam Viola Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bożena Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 15:06 tak stosuję i jest dobry ,chociaż osobiście wolę Cinie lepiej się po nim czuję. Teraz bez tych leków nie wyobrażam sobie dalszego funkcjonowania. 2 godz. po zaaplikowaniu ból mija, pozostają małe zawroty ,ale z tym da się żyć. Polecam szczególnie dla migrenowców. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 21.02.13, 03:44 . tak stosuję i jest dobry ,chociaż osobiście wolę Cinie..... ...Polecam szczególnie dla migrenowców. Ze co??? tryptany sa tylko dla migrenowcow przeciez ??? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kornelia0805 Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.13, 18:31 Daawno tu nie zaglądałam , ale chciałabym się podzielić moim odkryciem :) Na mnie Zolmiles działa super szybko i nie jestem taka senna i nie mam ,,jakbky usisku w klatce piersiowej jak po Cinie. Biiore Zolmiles tą większą dawke i nie trzeba popijać więc mogę wziąść naprawde szybko jak czuje ze atak się rozkręca i o dziwo przechodzi ból zupełnie po 15-20 min :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MARGOLA Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: 212.51.203.* 15.07.13, 09:37 STOSUJĘ I JESTEM ZADOWOLONA LEK MA DZIAŁANIE TAKIE SAMO JAK MAXALT RPD SZYBKIE DZIAŁANIE PRZERYWAJĄCE NAPAD MIGRENY /A MAM MIGRENĘ SKOJARZENIOWĄ -DRĘTWIWNIE I MROWIENIE TWARZY I KOŃCZYN/ OPŁACA SIĘ KUPIĆ OPAKOWANIE Z 6 -MA TABLETKAMI BO KOSZTUJE OK.100 ZŁ A MAXALT 2 TABLETKI OD 45-56 ZŁ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka86 Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.toya.net.pl 15.07.13, 21:02 Hej hej ja w swoim życiu przechodziłam chyba przez wszystkie leki na migrenie.. Mam 26 lat, a czuję się jak emeryt - bo ciągle po lekarzach chodziłam :( Najgorsze jest właśnie to, jak lekarze mówią z uśmiechem, że po ciąży przejdzie... Co za debilne gadanie ://// Ale muszę powiedzieć, że dłuuugo, bardzo długo szukałam leku, który najnormalniej w świecie mi pomoże.. No i trafiłam na Zolmiles właśnie - pani w aptece mi poleciła. Kupiłam, zastosowałam przy pierwszym ataku no i pomogło. Skutków ubocznych nie odczuwam ,co też jest dziwne, no ale marudzić z tego powodu nie będę :D Także z tych wszystkich migrenowych leków dla mnie najlepszy jest zolmiles ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: equalizer Możesz zmieniać imiona, IP cię zdradza, spamerze IP: *.fbx.proxad.net 22.07.13, 05:42 KOSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_240 Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 26.07.13, 12:26 Czy faktycznie błyskawicznie działa? Moja znajoma je bierze i jej też pomagają, jednak wole się upewnić, wypytując inne osoby o ich skuteczność. Mam na swoim koncie sporo leków na migrenę, którę tak naprawdę nic mi nie dały, jedynie zmarnowałam swój czas i pieniądze. Wolę tym razem, zanim poproszę lekarza o przepisanie mi ich, poznać zdanie innych osób :) Będe wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paulina1990 Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.atgsatel.pl 30.07.13, 16:10 Hej, ja biorę od jakiegoś czasu Zolmiles. Działa szybko, ale wydaje mi się raczej, że to ze względu na rozpuszczalna w ustach formę. Najważniejsze, że działa. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_240 Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 13.08.13, 18:33 Poczytałam trochę w internecie, spytałam lekarza o Zolmiles i dostałam receptę. Jutro wykupię. Lekarz zalecił stosować mi tabletki jak tylko czuję,że nadciąga migrena. Bardzo często mam 'aurę', więc nie będzie to trudnę w rozpoznaniu bólu migrenowego. Dam znać, jak działa i wtedy wpełni będe mogłasię wypowiedzieć na jego temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: equlizer Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.fbx.proxad.net 14.08.13, 01:23 A teraz się spamerek zalogował, żeby IP nie było widać? Nie cuduj, niunia, nie cuduj. Chwila w wyszukiwarce tego forum: forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=sonia_240+&forumId=&author=sonia_240+&title=&forum= I w google: www.google.pl/#bav=on.2,or.r_qf.&fp=20933ac3d40af91d&q=agi0001+kafeteria I już widać, że jesteś od opłaconej reklamy Zolmilesu, Philipiaka i czort wie czego jeszcze. Zresztą, nawet nie trzeba się wysilać, kto jest migrenowcem to wie, że od miesiąca uprawiacie spamerską kampanię i zaśmiecacie wszelkie możliwe i niemożliwe fora.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Katarzyna987 Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.13, 13:33 Jestem już po pierwszej aplikacji i tak: ma bardzo przyjemny smak pomarańczowy, rozpuszcza się pod językiem niezauważalnie, a co najważniejsze podziałał po 10 min. Dodam, że jak już mogrena mnie capnie, to do niczego nie jestem zdolna... natomiast po Zolmilesie mogłam normalnie funkcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ostróżka Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 21:53 Snułam się po lekarzach i już stracilam nadzieję, że coś mi pomoże. Pomógł, właśnie pomógl mi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zlota Joanna Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.10.13, 17:38 To przywróciłaś mi nadzieję, też muszę go wypróbować Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marlenka Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.10.13, 20:41 Muszę się podzielić ze wszstkimi, że mnie pomógl i jakże odżyłam... Także warto wypróbowywać nowe leki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kozaczek Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.13, 15:08 Tabletkę należy umieścić na języku, gdzie zostanie rozpuszczona i połknięta ze śliną. Nie ma potrzeby popijania tabletki wodą. Za żyłam ją już, jak mnie napadła migrena i muszę powiedzieć, że podziałała bardzo szybko. Ale cena tego leku nie jest mała... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Amagama Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 01:21 Zawsze próbuję "nowości" Zolmiles pomógł mi dość szybko, już noszę go ze sobą na wszelki wypadek migrenowy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariusz Sakowski Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.13, 23:18 Ja też go stosuję od niedawna i muszę przyznać, że działa na mnie rewelacyjnie, a poza tym ma przyjemny pomarańczowy smak i nie trzeba go popijać. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Olgga Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.grojec.vectranet.pl 14.11.13, 20:15 A napiszcie mi proszę ile jest tabletek w opakowaniu i tak mniej wiecej cenę. juz slyszalam wiele dobrych opini i chce poprosic na wizycie lekarza o ten lek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mira Swistalska Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.13, 21:24 Wczoraj pierwszy raz go zażyłam i muszę powiedzieć, że podziałał. Niepodzianką było to, że nie trzeba go popijać, co przy nagłym ataku, np w pracy, nie jest bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lizard Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 22:13 Proszę o wypełnienie ankiety o migrenie, która będzie mi pomocna w napisaniu pracy magisterskiej, jest krótka więc nie powinna zabrać zbyt wiele czasu. Dziękuję moje-ankiety.pl/respond-54442.html Odpowiedz Link Zgłoś
neojeriomina Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 18.01.14, 13:00 Witam, Lekarz, do którego poszłam, przypisał mi toto na wypadek ataków migreny, oprócz przypisania mi też leku, który mam brać codziennie przez parę tygodni jako "kurację". Zdążyłam już wypróbować Zolmiles - u mnie jedna pastyleczka 2,5 pod język dawała różnicę, ścinała ból, ale żeby się go pozbyć całkiem, musiałam po pół godziny wziąć następną. Zdecydowanie fajne jest to, że odcina wszelkie dodatkowe nieprzyjemności - nie pojawiają się nudności, dreszcze itd. Skraca czas cierpienia. Zobaczę, jak będzie działał, kiedy już będę dłużej w trakcie kuracji tamtym. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 18.01.14, 16:50 No widzisz, tryptany pomogły :) A jaki lek dostałaś zapobiegawczo na te parę tygodni? Odpowiedz Link Zgłoś
neojeriomina Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 18.01.14, 20:39 Amitryptylinę. Przeczytałam ulotkę i masakra.... no ale muszę :( Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 19.01.14, 13:10 Nie masakra - dosyć powszechne leczenie zapobiegawcze w migrenie :-). Mam nadzieję, że pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 19.01.14, 23:08 annthonka napisała: Nie masakra - dosyć powszechne leczenie zapobiegawcze w migrenie :). Mam nadzieję, że pomoże Popieram :) Poza tym, ulotke trzeba czytac uwaznie. Producent leku musi wymienic wszystkie skutki uboczne, ale to wcale nie znaczy ze one musza w ogole wystapic, a juz na pewno nie wszystkie na raz . Tak ze uszy do gory ! Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? 20.01.14, 14:27 No dokładnie - długaśna lista możliwych objawów niepożądanych to, brzydko mówiąc, dupochron dla producenta. Gdyby jednak okazało się, że masz skutki uboczne, które są nie do zniesienia to pamiętaj, żeby nie odstawiać leku z dnia na dzień na własną rękę bez porozumienia z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.205.190.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.03.14, 13:22 hej! Mam do sprzedania Zolmiles 2,5 mg, tabletki ulegające rozpadowi w jamie ustnej, 2 szt moja neurolog mi je przepisała, zupełnie niepotrzebnie, bo mi pomaga solpadeine, ale kobitka koniecznie chciała mi coś wypisać ;) kontakt: trzensimordek@vp.pl 12 zł z przesyłką Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Zolmiles - czy ktoś stosuje? IP: *.cm-5-7b.dynamic.ziggo.nl 12.03.18, 06:17 Mam bóle migrenowe od wielu lat. Oprócz tego inne problemy zdrowotne, ale nie będę tego rozwijać, bo to długa i skomplikowana historia. Mając już od kilku lat migrenę (pomaga mi Cinie - 50mg), dostałam od neurologa właśnie amitryptylinę (dystonia, sztywność karku, pogrubienie mięśni szyi i w związku z tym problem z zaśnięciem - ten temat poruszam tylko "po wierzchu", bo to oddzielna, długa historia i leczenie). Zmierzam do tego, że amitryptylina fantastycznie "rozluźniła" ponapinane mięśnie szyi i okolic - zasypiam szybko i rozluźniona, ale - ataki migreny mam nadal. Amitryptylina nie dała mi żadnych efektów ubocznych. Na migreny nadal stosuję Cinie. Być może Pani pomoże amitryptylina na migreny - jeśli wynikają z napięć mięśni lub czegoś innego, na czym się nie znam ;) Odpowiedz Link Zgłoś