Dodaj do ulubionych

znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!!

IP: *.4web.pl 25.03.13, 00:40
Cierpię na migrenę od wielu lat. Faszerowanie się wszelkimi lekami przeciwbólowymi typu aspiryna, nurofen, paracetamol, lekami przeciwmigrenowymi wydawanymi tylko na receptę nic nie pomagało. Kilka miesięcy spróbowałam zwykłej tabletki z krzyżykiem (kopiryna lub coffepirina) i do tej pory pomaga, ale tylko pod warunkiem, że wezmę dwie naraz. Dodam, że migrena dokuczała mi bardzo zawsze przez dobę do nawet trzech. Wszelkie próby zjedzenia lub wypicia czegokolwiek kończyły się wymiotami, do tego rwący ból w prawym oczodole i okropne samopoczucie. Mam nadzieję, że moje odkrycie pomoże chociaż garstce migrenowców. Serdecznie pozdrawiam i piszcie czy Wam również pomaga.
Obserwuj wątek
    • Gość: elkaa sposób na migrene - chiropraktyka IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.13, 11:08
      Ja tez znalazłam sposób na migrene! U mnie przełomem była wizyta u chiropraktyka w Kręg Clinic w Poznaniu. Trafiłam tam przypadkiem na rehabilitacje kolana, w wyszłam z uleczona migreną:) Chiropraktyk stwierdził, ze ból spowodowany jest uciskiem kregu a aorte. Kilak zabiegów i po temacie! Mowię wam, czuje sie jakby mi ktos drugie zycie darował. Bol znikał stopniowo, teraz nie ma go prawie wcale. wszystkim ktorzy nie znaja przyczyny swojej migreny, polecam wizytę u tego chiropraktyka. www.kreg.com.pl/
      • Gość: migrenówka Re: sposób na migrene - chiropraktyka Kreg-Clinic IP: *.com 29.07.13, 11:10
        Ja też właśnie byłam w Kręg Clinic! Strasznie cierpiałam – po prostu nie mogłam usiedzieć. Okazało się, że to właśnie wina kręgów i po paru wizytach jest o niebo lepiej. Ból nie zniknłą jeszcze całkowicie, ale jest duuuużo lepiej.
        • wiech1237 Re: sposób na migrene - chiropraktyka Kreg-Clinic 29.07.13, 20:41
          Prawdopodobnie cierpisz na tzw migrenę szyjną. Takie zabiegi mogą okazać się pomocne, choć jak to zwykle bywa z migreną, nie zawsze i nie dla wszystkich.
          • ach_dama_byc_z_kanady Re: sposób na migrene - chiropraktyka Kreg-Clinic 30.07.13, 00:30
            Nie ma czegos takiego jak migrena szyjna w/g klasyfikacji IHS -
            jedynej oficjalnej.

zobacz tu
            Klasyfikacja migren

Minnie
    • annthonka Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 26.03.13, 10:25
      Kopiryna to kwas acetylosalicylowy (czyli aspiryna) z kofeiną. Fajnie, że znalazłaś połączenie składników, które Ci pomaga.
      • magda399 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 26.03.13, 17:08
        Kofeina zwykle wywołuje migrenę, u mnie odpada :(
        Czasem kiedy mam objawy zwiastunowe pomaga mała, mocna kawa. Aspiryna zupełnie nie, podobnie Apap, zarówno na przeziębienie jak i na ból.
        • Gość: gocha Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.4web.pl 26.03.13, 21:10
          Ale zarówno Aspiryna, jak i Apap mnie również nie pomagały, a w Kopirynie kofeina wzmacnia działanie kwasu acetylosalicylowego. Mam kilku znajomych, którym również pomaga. Sama byłam w szoku, więc chyba możesz chociaż raz spróbować. Przypominam tylko, że mi pomaga tylko w ilości 2 tabletek naraz.
          • Gość: Simon0303 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 27.03.13, 12:23
            Najważniejsze to odkwasić organizm . To fundamentalne gdy chcemy coś trwałe wyleczyć , pozbyć się migreny, zgagi , czy tracić kilogramy jeśli się odchudzamy!!!

Jak to zrobić !?jeśli pijemy kawę to pić kawę z Malezji odkwaszajacą silnie , jeśli herbatę to z ganodermą , jeśli dbamy o zdrowie dziecka z alergią to koniecznie kakao zdrowakawateam@gmail.com
      • Gość: gocha Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.4web.pl 26.03.13, 21:16
        Również analizuję skład wszystkiego co biorę, a skoro aspiryna mi nie pomagała, to widocznie kofeina faktycznie bardzo wzmacnia działanie tego kwasu. Jeszcze raz zaznaczam, że mi pomaga tylko jeśli wezmę 2 naraz. Sama byłam w szoku. Ważne że pomogło, kilku moim znajomym również.
        • annthonka Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 26.03.13, 21:46
          Ja akurat nie spróbuję, bo jestem uczulona na salicylany.
          Pamiętaj tylko, że długotrwałe stosowanie kofeiny może powodować bóle z odbicia, więc uważaj z dawkowaniem.
        • magda399 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 27.03.13, 20:49
          Mam problem z żołądkiem dlatego już nie eksperymentuję, tu mówisz o 2 tabletkach a ja wiem że mi przejdzie po jednej skutecznej więc w pewnym sensie go oszczędzam.
          Gdyby nie zadziałało grozi mi wzięcie jeszcze jednej, tej właściwej a wtedy wymioty i mdłości mam zapewnione :(
          I mogę potwierdzić że nie tylko leki łączone z kofeiną potrafią dawać efekt bólu z odbicia, inne też, miałam tam po Ibupromie, im więcej wzięłam tym bardziej bolało..:(
          • Gość: ona Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.13, 20:52
            mój sposób to nagrzewanie głowy suszarką do włosów, a w połączeniu z tabletką przeciwbólową migrena przechodzi w pół godziny.
            • annthonka Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 30.03.13, 10:17
              Mi też pomaga ciepło, ale ja sobie robię ciepły kompres, bo szumu suszarki bym chyba nie zniosła.
              • magda399 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 02.04.13, 15:16
                Dokładnie, żadnego hałasu, ale ciepło pomaga, czytałam że niektórzy zakładają opaskę, sama tego nie sprawdzałam jeszcze.
    • Gość: Metoda Żenni Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 05.04.13, 04:50
      Witam! Ja walczyłam bardzo długo z migreną potrafiłam połykać masę proszków nawet ketonal mi nie pomagał, a migrena potrafiła mi towarzyszyć przez cały tydzień po prostu masakra, światłowstręt oraz małe dźwięki wyprowadzały mnie z równowagi :(( ale dzięki metodzie Zenni pozbyłam się migreny jak i zarówno wielu innych problemów :D www.facebook.com/MetodaVictoraZenniGabinetGMedZenni?ref=hl
      • annthonka Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 05.04.13, 10:30
        Bo na migrenę ketonal zazwyczaj nikomu nie pomaga. Idź spamować gdzie indziej.
        • magda399 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 05.04.13, 16:30
          Wszystkie te cudowne metody są do kitu, gdyby tak było nie było by tylu migreników :(
        • Gość: Metoda Żenni Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 09.04.13, 13:33
          Annthonka o tym akurat nie wiedziałam, że ketonal na migrenę nie pomaga więc sorry! ja się kiedyś łapałam wszystkiego co miałam pod ręką bo miałam potwone migreny!!!! A co do różnych metod najpierw się dowiedz i sprawdź na sobie, a nie od razu że "spamuję" albo że nie pomaga! Każdy na sobie musi przeprowadzić różne metody leczenia niestety nasza medycyna nie pomaga we wszystkim, a tym bardziej psuje i rujnuje inne nasze narządy wewnętrzne!!! Ja sama doświadczyłam na własnej skórze różnych metodach bo jeżeli coś nam dolega to staramy się znaleźć sposób na nasze problemy i chwytamy się wszystkiego. Ja odkryłam tę metodę i jestem z tego bardzo zadowolona i nie tylko ja - jak i zarówno reszta mojej rodziny oraz znajomych. Ja tylko to przekazuje dalej aby ludzie nie truli się na tyle prochami i nie niszczyli sobie innych narządów, a spróbowali bardziej niekonwencjonalnych metod które pomagają! Jest coraz większe zainteresowanie ludzi medycyna niekonwencjonalną i to jest jak najbardziej pozytywne :D wiadomo że to też zależy od choróbsk bo nie mamy metody która jest lekiem na wszystko!

Najpierw przekonajcie się sami, a dopiero wtedy wypowiadajcie, a nie od razu wszystko z góry skreślacie !!!! Jej irytują mnie takie wypowiedzi!!!!!!!!
          Jak sama się nie przekonam na własnej skórze to się nie wypowiadam na dany temat bo przecież tego nie sprawdziłam sama osobiście !!!!! Ludzie zastanówcie się !!!
          • magda399 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 11.04.13, 14:44
            Nie wolno nam decydować o tym co jest dla nas dobre, nikt tu nie jest lekarzem ale zawsze można o to lekarza zapytać i tak też zrobię :)
            Z tego co wiem lekarze przyzwalają na akupunkturę z metod niekonwencjonalnych a podobno wiele z nowatorskich cudeniek przynosi więcej szkody niż zysku, jeszcze bardziej pogłębia chorobę.
            • Gość: Metoda Żenni Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.13, 19:39
              Ależ oczywiście, że to również można skonsultować z lekarzem. Ja bynajmniej wiele razy wspomagałam się różnymi metodami jak i zarówno naszą medycyną, która niestety mi nie pomagała, a wiele lat zmagałam się z migreną jak i zarówno towarzyszącymi innymi problemami zdrowotnymi. Mi ta metoda pomogła jak i zarówno tak jak wcześniej wspomniałam moim bliskim. Jeżeli coś przetestowałam na sobie i wiem że to mi pomogło to jak najbardziej chcę się tym podzielić z innymi aby pomóc żeby w żaden sposób nie musieli truć się lekami farmaceutycznymi , a w żaden sposób nie chcę nikomu zaszkodzić :) Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w uporaniu się z problemami migrenowymi :)
          • stokrotka-89 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 14.06.13, 09:11
            Witam .Mi moje migreny -przeszly gdy zaczelam sie leczyc na niedoczynnosc tarczycy .Miewalam bardzo silne bole migrenowe -zadne tabletki nie pomagaly .Systematycznie co dwa tygodnie dopadala mnie potworna migrena .Od czysu kiedy zaczelam brac hormon tarczycy ,najpierw bole byly slabsze .Po kilku miesiacach przestalam je miewac wogole .Takze moze warto przyjrzec sie tarczycy i jaki ma sie poziom hormonow .Pozdrawiam
            • magda399 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 17.06.13, 17:36
              Witaj Stokrotka, miałam robiony poziom TSH i mam w normie ale podobno to nie wszystko, moja lekarz za to spoczęła na laurach ale wysłała do endokrynologa który stwierdził małe guzki na tarczycy jednak podobno zupełnie nieszkodliwe, mam je tylko kontrolować i zgłosić się gdybym dostała chrypkę albo zaczęły przeszkadzać. Nie dopatrzono się u mnie związku migreny z tarczycą a może to błąd? :(((
              • stokrotka-89 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 02.07.13, 08:18
                magda399 napisała:

> Witaj Stokrotka, miałam robiony poziom TSH i mam w normie ale podobno to nie ws
                > zystko, moja lekarz za to spoczęła na laurach ale wysłała do endokrynologa któr
                > y stwierdził małe guzki na tarczycy jednak podobno zupełnie nieszkodliwe, mam j
                > e tylko kontrolować i zgłosić się gdybym dostała chrypkę albo zaczęły przeszkad
                > zać. Nie dopatrzono się u mnie związku migreny z tarczycą a może to błąd? :(((

no moze iblad lekarza -trudno mi powiedziec tym bardziej ze nie widze wynikow z tyrczycy czyli tsh ,ft3 ft4 .Piszez ze Twoje tsh bylo w normie .Moje tsh tez zawsze bylo w normie i inne wyniki tyrczycowe rowniez ,usg tez mialam ok .Ale niestety objawy mialam niedoczynnosci i lekarz mi wprowadzil leczenie hormonem tarczycy -o i poprzechodzily mi dziwne objawy .Bole migrenowe mialam rowno co dwa tygodnie ,bol podchodzacy az pod wymioty i nigdy bym tego nie powiazywala z tarczyca -ale niestety od kiedy lecze sie na tarczyce to PRZESTALAM MIEWAC BOLE MIGRENOWE (chociaz to nie przeszlo tak odrazu ,najpierw pojawialy sie slabsze migreny i po kilku miesiacach na hormonach przestalam je miewac wogole .)
                • Gość: Monika Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.13, 20:48
                  A czy byłaś może w ciąży? Jeśli tak to co wtedy było z Twoimi bólami migrenowymi?
    • Gość: we-mi Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 16.04.13, 21:55
      Ja też znalazłam sposób na migrenę. AKUPUNKTURA. Polecam lek.med. M. Skilskiego z ARS MEDIC ul. Ppodgórna w Poznaniu. Efekt natychmiastowy w moim przypadku.
      • magda399 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 18.04.13, 15:53
        Mi pomogło tylko trochę, jest jakaś lekko zauważalna poprawa ale więcej zachodu niż to warte. Zazdroszczę wszystkim którym akupunktura pomogła, dziewczynie która ze mną się zapisała już właśnie po pierwszym razie :(.
      • Gość: gość Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 19.04.13, 13:15
        Ja także polecam akupunkturę u M. Skilskiego!! Z migreną męczę się już 11 lat, a po wizytach w DaoMed czuję się o wiele lepiej, mimo że to dopiero moje początkowe wizyty u dr Skilskiego!
        • magda399 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 26.04.13, 15:28
          Nie wiem czy to zależy od predyspozycji lekarza czy naszej własnej, żałuję ale u mnie marnie to wygląda :(
    • Gość: jp Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: 213.146.54.* 03.07.13, 22:17
      Uważaj,bo możesz wpaść w bóle migrenowe z nadużywania leków.Najlepiej znaleźć mądrego neurologa znającego się na migrenach.
    • Gość: Michał Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: 78.9.4.* 22.07.13, 10:59
      Witajcie,
      z migreną borykam się od kilku lat. Najczęściej występuje kiedy zmienia się pogoda lub jest jakiś większy stres. W większości przypadków tradycyjny APAP pomagał mi na bóle, choć zdarzały się takie, że nie pomógł. Starałem się też robić okłady na głowę, które przy mniejszych bólach dawały radę. Szukałem ostatnio jakiś informacji jak radzić sobie z tą dolegliwością. Znalazłem ciekawy artykuł na ten temat: medmemo.pl/baza-wiedzy/artykul/stop-migrenie-jak-sobie-pomoc-przy-bolach-glowy,46
      Życzę powodznia w walce z tą okropną przypadłością :)
      • wiech1237 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 24.07.13, 16:44
        W moim przypadku w walce z migreną sprawdzają się wyłącznie tryptany. potrafią przerwać ból nawet w trakcie jego trwania. Bardzo wiele wiadomości można również znaleźć na tej STRONIE.
        • Gość: jaga Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 18:05
          Jestem na etapie dopasowywania leków. mój neurolog ciągle je zmienia i sama nie wiem czy jakieś rzeczywiście mi pomogą. Na razie mizernie to wygląda.
          • wiech1237 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 26.07.13, 15:29
            Aby ułatwić sobie walkę z migreną a lekarzowi postawienie właściwej diagnozy i sposobu leczenia prowadź Dziennik migren. W którym będziesz zapisywać wszelkie objawy, jakie towarzyszyły w dniu ataku migreny, łącznie z dietą.
            • annthonka Dzienniczek migrenowy 26.07.13, 17:29
              Drobna poprawka - w dzienniczku migrenowym trzeba zapisywać też wszelkie okoliczności towarzyszące, czyli: jaka była pogoda, ile godzin spałaś, który dzień cyklu miesiączkowego, co dokładnie jadłaś i piłaś, jakie leki przyjmowałaś, czy działo się coś odbiegającego od normy (większy stres, podróż, zadymione pomieszczenie, itp.). Sumienne prowadzenie dzienniczka przez kilka miesięcy pozwala na zaobserwowanie pewnych powtarzających się sytuacji, które powodują migrenę. Niektóre z tych "wywoływaczy migreny" można w ten sposób wykluczyć ze swojego życia.
              • wiech1237 Re: Dzienniczek migrenowy 28.07.13, 09:58
                Potraktowałem to ogólnikowo aby nie zanudzać czytelników. Dziękuję za uzupełnienie. :)
            • Gość: KamilaT. Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 14.11.13, 11:28
              Dzienniczek migren, hmm.. No niby można dowiedzieć się o czynnikach wywołujących, ale u mnie to niewiele pomogło. Ja mam migreny wywołane stresem i co mam zrobić... Przestać się stresować w dzisiejszych czasach jest ciężko. Szczególnie, że sama utrzymuję rodzinę.. Jeszcze miałam takiego lekarza, co mi ciągle nowe leki dawał, a wcale nie pomagały. Zmieniłam lekarza, zmieniłam lek i jakoś daję radę. U mnie się zaczyna od aury migrena, więc jak ona się pojawia, to od razu biorę tabletkę na język i czekam aż się rozpuści. Ból się nie rozwija, a ja mam spokój. Uszy do góry ludzie!
    • ach_dama_byc_z_kanady Re: sposób na migrene - chiropraktyka Kreg-Clinic 30.07.13, 23:29
      No, okay,
      ale to nie jest w/g oficjalnej obowiazujacej Miedzynarodowej klasyfikacji bolow glowy :)

To jest jakas, zdaje sie chinska medycynka, - bez obrazy, bo nie zebym w nia nie wierzyla,
      swojego czasy probowalam akupunktury i chinskich ziolek - bez skutku.
      Ale niektorym pomaga.

Ale oficjalne toto nie jest.

Minnie
    • ach_dama_byc_z_kanady Re: sposób na migrene - chiropraktyka Kreg-Clinic 01.08.13, 06:43
      Przeczytales sobie OFICJALNA miedzynarowodowa klasyfikacje bolow glowy?
      w/g IHS - jedyny obowiazujacy w medycynie system wg ktorego sa sklasyfikowane i ponazywane rozne bole glowy w tym migrena?

IHS

NIE MA czegos takiego jak migrena szyjna - po prostu nie ma.
      tak sobie moze mowic kregarz, albo chinski medyk, zielarz, naturopata ale nie (nie powinien)
      lekarz medycyny, neurolog.

Migrena oczna - jest w tej klasyfikacji - retinal migraine
      po polsku owszem moze miec pare innych nazw co jest podane w polskim tlumaczeniu.
      ale nie SZYJNA.

lepiej sobie sprawdz ZRODLO gdzie znalazles te szyjna migrene.

Minnie
    • Gość: lizard Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 22:17
      Proszę o wypełnienie ankiety o migrenie, która będzie mi pomocna w napisaniu pracy magisterskiej, jest krótka więc nie powinna zabrać zbyt wiele czasu. Dziękuję
      moje-ankiety.pl/respond-54442.html
    • Gość: andi Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.31.118.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.12.13, 15:21
      z kolei mi ale chyba większością osob pomaga tylko i wyłącznie Solpadeine musujące tabletki. to lek typowo dla migrenowców ma w sobie paracetamol, kofeinę i kodeinę ktora podobno uzaleznia. przejdz się do neurologa najlepiej w przychodniprzy szpitalu. mnie zawsze neurologowie ignorowali i doradzali leczenie doraźne i solpadeine ok ale to nie ma sensu. dostałem skierowanie do neurologa. poszdlem do przychodni przy szpitali dostalem leki ktore maja za zadane mie wyleczyc, nie od razu bo w mentach bolu mam nadal brac solpadeine ale lekarze zaczeli mnie leczyc gdyz teraz w Polsce migrna to choroba przewlekla a to tak jakby ktos na gnijaca noge bral apap zamiast ja leczyc. poza tym takie ładowanie sie ciagle lekami pzeciwbolowymi sprawia ulgę na chwile a nie leczy a moze w rzyszlosci doprowadzic ze wytna ci nerke albo wątrobę. przez lata nikt z lekarzy tego ie chcial. mnie zastosowac leczenia bo migrena w Polsce to nie byla choroba. teraz jest zwlaszcza u mlodych neurologów tak że doradzam isć do młodego lekarza a nie do 50 latka ktory na studiach nawet nie slyszal o migrenie i doradzi ci abys sobie kupila apap.
    • ikonopis01 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 27.12.13, 11:46
      Mam to draństwo od zawsze brałem leki naprawde różne , kiedyś taki lekarz staruszek poradził mi coś takiego : filiżanka mocnej kawy + sok z cytryny + trochę koniaku odstawić na 20 min i wypic .Straszne świństwo ale mnie pomaga . Jedyny problem to alkohol mogę to stosować jak nie siedzę za kółkiem. Niestety normalnie środki z kodeiną itd .
    • Gość: Pacjent Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 05.04.14, 21:46
      Osoby które dotknął Migreny i zabiera im chęć do życia zachęcam do odwiedzenia gabinetu dr Piotra Nogala, lekarza – okulisty. Dr nogal jako pierwszy na świecie odkrył metodę SKUTECZNEGO leczenia migreny. Można o tym przeczytać w archiwalnych wydania Gazety Wrocławskiej (3 marca 2014) i Angory (24 marca 2014), a także zobaczyć dr Piotra Nogala w materiale Video na stronach VOD Pytania na Śniadanie. Zachęcam także od odwiedzenia strony www.nogalmedicine.pl na której można znaleźć informacje o Doktorze, jego odkryciu, a także dowiedzieć się gdzie Doktor Piotr Nogal przyjmuje pacjentów.
      • annthonka Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 05.04.14, 22:52
        I dr Nogal nie dostał jeszcze nagrody Nobla? Dziwne, doprawdy.
        Kiepski spam.
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 05.04.14, 23:29
          No naprawde... takiego to by ozlocili, nie mowiac o tym ze dzieki skutecznosci terapi = $$$$$ mialby chalupe ze zlota gdzies na Hawajach a tu.. malo kto o takim "cudzie" wie. no, szok...

Minnie
        • Gość: Elza Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.165.enf.pl 01.05.14, 15:25
          Zanim zaczniesz drwić, poznaj metody leczenia dr Piotra Nogala. To jedyny w Polsce poszukujący lekarz , cierpiałam na potworne bóle migrenowe, odwiedziłam kilku znanych specjalistów neurologów ,żaden z tych znanych profesorów mi nie pomógł na moją dolegliwość. Dr Nogal tak, wystarczyły operacje laserowe oczu i po bólu . Jestem przekonana ,że dr nie czeka na żadne nagrody On faktycznie leczy pacjenta , jest niezwykle skromnym człowiekiem.
          • nina_4 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 01.05.14, 22:37
            Ile kosztuje wizyta i jak długo na nią się czeka.

To, co piszesz warte jest sprawdzenia.
            Może akurat. Trzeba wszystkiego spróbować.
            • Gość: ccicci Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.14, 22:27
              W poradni okulistycznej w Lubiniu przyjmuje na NFZ, natomiast wizyta prywatna we Wrocławiu jest droga 200 zł. Moja koleżanka chorująca na migrenę od prawie 40 lat dostała od niego skierowanie na zabieg laserowy. Jak będzie po zabiegu, to będę wiedziała czy był skuteczny. Pan dr Nogal, to młody człowiek, więc karierę ma jeszcze przed sobą. Poza tym, aby jakąś metodę leczenia uznać za oficjalną, trzeba ją najpierw udowodnić, robiąc badania na kilku tysiącach pacjentów. A fakt, że jaskra może być przyczyną bólów głowy jest znany od dawna, ale nie była ona wiązana z innymi objawami. Kiedyś czytałam o badaniach Japończyków na kilku tysiącach migrenowców. U około 98 % z nich stwierdzono otwór w przegrodzie serca, co według nich było właśnie przyczyną migren. Wadę tę ma spory procent populacji i też w opisach można przeczytać, że może wywoływać bóle głowy. Japończykom udało się namówić kilka osób na operację serca. Ponoć u wszystkich migreny ustąpiły. Myślę, że przyczyn migreny (tych fizjologicznych a nie zewnętrznych) jest wiele, jeśli uda się u danego człowieka znaleźć źródło, to leczenie może być skuteczne. Niestety większość leków likwiduje tylko objawy a nie przyczynę, dlatego mają skuteczność doraźną a nie trwałą.
      • Gość: ula Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.14, 14:04
        To bardzo cenna informacja dla mnie, osoby poszukującej informacji na temat migreny. Dziękuję. Nie napadajmy na siebie za nim sami nie sprawdzimy
    • Gość: Nika Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.204.22.241.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.05.14, 12:32
      Nie będę opowiadać swojej ,,migrenowej historii", jest podobna do Waszych. Przeczytałam wywiad z P Nogalem, mojaj mama zadzwoniła do Angory, po kilku dniach proszenia otrzymała z redakcji prywatny nr dr. Niesamowity, ciepły, otwarty człowiek. Nieznając mnie, rozmawiał ze mną cierpliwie nie pozostawiając pytań bez odpowiedzi. 28.04.2014 byłam na 1 wizycie u niego,akurat z atakiem migreny. Poświęcił mi bardzo dużo czasu, kilka razy oglądał moje oczy, 2x zakrapiał, masował gałki oczne, czułam jak ból ustępuje. Dostałam krople do oczu, które stosuję, gdy tylko czuję, że zbliża się ból, kiepsko widzę po nich, ale ,,nie umieram" z bólu. Do tej pory przeszłam już chyba przez wszystkie wymienione na tej str środki przeciw bólowe, chodzłam po neurologach, robiłam MR i TK, nic. Jestem zdeterminowana. 24.05.2014 mam termin irydotomii - nacięcie tęczówki, na razie w jednym oku, z lewej strony, bo majczęściej i najmocniej ta str głowy mnie boli. Mogę odzyskać kontrolę nad swoim życiem! Jak zawsze, pewne ryzyko istnieje, ale zabieg od lat jest wykonywany u chorych na jaskrę, więc jestem dobrej myśli. Wejdźcie na www i poczytajcie, co dr Nogal ma do powiedzenia. Decyzja należy do Was. Jak będę po zabiegu, zdam relację. Życzę życia bez bólu!
      • Gość: Nika Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.204.22.241.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.05.14, 12:40
        Aha, za wizytę zapłaciłam 300zł, zabieg będzie mnie kosztować na jedno oko 550zł. krople do oczu 13zł. biorąc pod uwagę, że potrafiłam 6 tabletek sumamigrenu 100 zjeść w tydzień - koszt ok 60zł, zdarzało się, że na L4 szłam, bo nie mogłam się pozbierać z bólu, aby w pracy jakos funkcjonować, to chyba niewysoka cena. Też chodziłam po znachorach, zielarzach, ,,babakach", próbowałam od strony kręgosłupa temat ruszyć, akupunktura itd itd
      • Gość: M.R. Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: 87.204.191.* 01.06.14, 10:57
        Szanowni Państwo !
        Migrena była moją znienawidzona towarzyszką życie od wielu, wielu lat. Z każdym rokiem silniejsza i dłużej trwająca. W kwietniu w telewizji śniadaniowej obejrzałam wywiad z dr Piotrem Nogalem. 19 maja br byłam na wizycie we Wrocławskim Centrum Okulistycznym. Od razu na pierwszej wizycie Pan Doktor wykonał zabieg irydotomii w lewym i prawym oku. Od tego czasu nie miałam migreny i moje szczęście nie zna granic. Dodam tylko, że tym sposobem leczona jest migrena oczopochodna objawiająca się silnym bólem oka i skroni. Pan Doktor pochodzenie tego typu migreny wyjaśnia w bardzo logiczny sposób. Żaden neurolog nie wyleczył i nie wyleczy tego typu migreny. Moje wizyty u neurologa kończyły się tylko coraz silniejszymi lekami p/bólowymi, które i tak nie były skuteczne.
        Sam zabieg irydotomii nie jest bolesny i jak zapewnił mnie dr Nogal nie może spowodować utraty wzroku.
        Naprawdę polecam, dr Nogal przywrócił mi wiarę w to, że są jeszcze lekarze, którym zależy na zdrowiu pacjenta.
        • Gość: Gość 1 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.14, 10:21
          Jestem przed zabiegiem laserowym irydotomii. Bardzo się boję powikłań. Wiele czytam na ten temat, ale mimo wszystko boję się, czy mam poddać sie temu zabiegowi.
      • Gość: gallatin Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 24.06.14, 20:15
        jesli twoja migrena jest wywolywana cisnieniem w galce ocznej powodowanej przez poczatek jaskry, a to naciecie teczowki ma miec za cel usuniecie cisnienia w gace ocznej, to ja bym sie tak nie spieszyl na nacinanie teczowki, ale porozmawialbym z wieloma pacjentami, ktorzy doswiadczyli takiego ciecia i dobrodziejstw z tego wynikajacych, bo … Hmm, jak bedzie za pozno, a zabieg ie na wiele sie zda to raz rozcietej teczowki zaden goktor Ci nie zszyje tak, jakà ona byla przed rozcieciem. - Ja powiem co mysle, a Ty ustosunkujesz sie do tego, otoz moja pani oftalmolog poradzila mi, ze na jaskre (mam taki zaczatek w jednym oku wielkosci 5 £ebkow od szpilki) dobrze robi sauna, bo w saunie poce sie, a wraz z goracem i potem obnizam sobie cisnienie w galce ocznej - i tak robie od lat, nawet saune w tym celu pobudowalem. Przy roznych cwiczeniach jak Healing Code uprawianych 3 x dziennie. - Dla mnie przelomem w zwalczaniu moich migren byla suplementacja witamina D3. Warto na to zwrocic uwage i przy nastepnej analizie krwi poprosic o ustalenie stezenia zaw, wit D3. W srodkowo-polnocnej Europie wszyscy cierpimy na niedobor witaminy D3 i tu bardzo polecam na jutubce prelekcje na ten temat w jezyku polskim i w innych jezykach. Kiedys myslano, ze wit D3 pomaga tylko w przesylaniu wapna, a dzis wiadomo, ze dziala na ponad 1000 funkcji w organiznmie, a jej niedobor powoduje liczne chorobstwa z rakami wlacznie, wiec warto sie chronic, tym bardziej ze lato mamy poki co syberyjskie, zimno-wietrzne i bardzo malo promieni slonecznych.
        • Gość: nika Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.181.114.226.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.14, 06:21
          Dziękuję za info o vit D3, zaintrygował mnie ten temat, spróbuję. Jestem umówiona do innego okulisty. Dziękuję za radę - sauna, wiem że jest dobra na wiele schorzeń, niestety ja nie mogę korzystać z jej dobrodziejstw, mam też inne choróbska, które nie pozwalają mi z niej korzystać.
          • Gość: gallatin Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 25.06.14, 07:58
            jedynym znanym mi przeciwwskazaniem do korzystania z sauny jest wysokie ciśnienie. - Ja tez je mam i normalne przebywanie w sanie na najniższym poziomie przez max do 15 minut nie szkodzi. To raczej brak umiaru jest niebezpieczny, tzn wysiadywanie na wyższych stopniach i dłużej niż 15 min. Jeśli masz wysokie ciśnienie staraj się obniżyć dieta bez nadmiaru soli, bez używek typu alkohol, papierosy i zdecyduj się na dietę wg zaleceń pani doktor Ewy Dąbrowskiej tzn diety warzywno - owocowej przez 6 tygodni. teraz lato warzywa tańsze, zdrowsze, nasłonecznione ( wkrótce będą ). Podejdź do własnego zdrowia przyjaźnie, nie wierz za nadto " białym bluzom " choćby nie wiadomo jak okazywali cierpliwość ( za nią kiedyś zapłacisz, jak przyjdzie Twoja kolejka ) i spiesz się do żadnej interwencji chirurgicznej. Nikt nie naprawi szkód wyrządzonych Twojemu zdrowiu po interwencji chirurgicznej. Nikt nie poniesie odpowiedzialności, bo wymogiem przedoperacyjnym będzie podpisanie Twojej zgody.
    • Gość: Magda Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 16.05.14, 07:54
      Cześć,
      powinnaś iść do neurlologa on Cię będzie prowadził na pewno da Ci skierowanie na rezonans magnetyczny.....migrena to choroba przewlekła i trzeba ja leczyć, leki przeciwbólowe nie działają na tak silne bóle głowy,na tą chorobę są specjalne tabletki,które bierze się codziennie i w razie napadu dodatkowo np.ja biorę Sumamigren lub Cinie jeśli jest napad bólu i trzy razy dziennie Divascan, jestem pod stałą kontrolą lekarza.Jęsli chcesz się leczyc na własną rękę to odradzam ja kiedyś miesiąc nie brałam tabletek bo nie chciałam się nimi faszerować migrenę powróciła ze zdwojoną siłą....
    • jedynystarocie1 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 17.05.14, 13:47
      A czy jest na forum ktoś z Bielska-Białej lub okolicy. Jeżeli tak to proszę o maila ma priva. Pozdrawiam
      • Gość: EWaaa Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.intersource.com.pl 29.05.14, 14:55
        Witam,
        ja osobiście miewam silne migreny, właściwie tylko po alkoholu. Czasami zdarza się gorszy dzień i wystarczy zapach silnych perfum, żeby mnie dopadło. Jem bardzo dużo żółtego sera i raczej od produktów żywnościowych nie miewam migren.

Obecnie, jeśli szykuje się jakaś imprezka, ślub itp., po wypiciu alkoholu (przed snem) biorę Sumamigren (na zwężenie naczyń krwinośnych). Zawsze pomaga, budzę się tylko z kacem :) Nie wiedziałłąm, że kiedyś będę się cieszyła z kkaca :))
        Pozdr.!
        • annthonka Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 29.05.14, 15:14
          Ale wiesz, że przyjmowanie Sumamigrenu na wszelki wypadek, kiedy nie masz migreny może się skończyć nieciekawie?
    • Gość: nika Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.158.217.61.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.14, 11:59
      Mam migrenę od 17 lat, w ciągu 3 ostatnch miałam 3x MR i raz TK, wszystko ok, divascan i leki p padaczkowe, sumamigren i pochodne, neurolog, neurochirurg, okulista, laryngolog itd, po 7-9 dni miałam ataki. Byłam zdesperowana. Kto chce, nich myśli, że to reklama, że spam, nie mój interes. Wczoraj byłam na zabiegu laserowym. Wcześnij od Pana Nogala dostałam do stosowania doraźnego krople tropicamidum, ale ból wracał, musiałam w dzień kropić oczy, co upośledzało moje funkcjonowanie. Zmodyfikowałam dawkowanie i co wieczór, przed snem sobie krople aplikowałam, 2 tygodnie nie miałam żadnego ataku, to działało. Z pt na sb nie kropiłam oczu, ubudził mnie o godz4 ból, na 9 miałam planowany zabieg. Po kilku ukłuciach laserem zaczęłam czuć, jak ból schodzi z mojej głowy, jak powietrze z przekłutego balonem, po zabiegu musiałam swoje ,,odsiedzieć", spadło mi ciśnienie, dwie godziny mi zeszło. Ja się zdecydowałam, znajomi patrzą na mnie jak na królika doświadczalnego, ale zaczynają pytać. Za miesiąc planuję zrobić drugie oko. Każdy jest panem swojego życia, jak chcecie, to wierzcie, jak nie chcecie, to traktujcie to jak reklamę, nie mój problem.
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 26.05.14, 23:19
        : nika napisał(a):
        Po kilku ukłuciach laserem zaczęłam czuć, jak ból schodzi z mojej głowy, jak powietrze z przekłutego balonem, po zabiegu musiałam swoje ,,odsiedzieć", spadło mi ciśnienie, dwie godziny mi zeszło. Ja się zdecydowałam, znajomi patrzą na mnie jak na królika doświadczalnego, ale zaczynają pytać. Za miesiąc planuję zrobić drugie oko. Każdy jest panem swojego życia, jak chcecie, to wierzcie, jak nie chcecie, to traktujcie to jak reklamę, nie mój problem.

to jest ciekawe co piszesz, ale bardzo nieskladnie.
        to kiedy byl laser, na co? po co?, kiedy krople, kiedy konretnie przestala bolec glowa i po czym?

Minnie
    • Gość: EWaaa Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.14, 17:39
      Oczywiście, że mam tego świadomość! Żadnych leków nie powinno łączyć się z alkoholem. Nie biorę tych tabletek co tydzień, tylko od święta, żeby migreny uniknąć, bo raczej nie miewam ich z innych powodów jak alkohol. Biorąc Simamigren profilaktycznie 3 razy na pół roku nic sie nie stanie. Zresztą jak już się zdarzy, że migrena mnie dopadnie, żadne tabletki nie pomagają, tryptany również.
    • gallatin Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 08.06.14, 20:48
      Hej,
      istnieje taka opinia, ze migreny sa spowodowane niska iloscia endorfin, co by ozaczalo, ze Wasze mozgi nie produkuja ich dostecznych ilosci. - Czy slyszalyscie juz o LDN Naltrexon, w Polsce znanym jako lek o nazwie Adepend. - Mozecie na stronie ponizej poczytac o Naltrexonie w malych dawkach:

www.lowdosenaltrexone.org

mozecie tez wejsc na Forum: www.davidicke.pl i tam w temacie " Medycyna niekonwencjonalna" zapoznac sie ze wpisem autora o pseudonimie " Bow1" i jego tematach o "witaminie D3" a takze " Super lek Adepend Naltrexon ", gdzie drobiazgowo jest przez autora wytłumaczone co i dlaczego :-) Pozdrawiam szukających wiedzy !
      • Gość: nika Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.158.216.170.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.14, 18:51
        Wszystkie informacje o dr Piotrze Nogalu i o jego spojrzeniu na migrenę można znaleźć na jego stronie. Żałuję, że nie zrobiłam obu oczu na raz, teraz miewam migreny z prawej - nie robionej strony, ale staram się na noc kropić oko kroplami tropicamid i jest zdecydowanie lepiej. Lewa strona głowy praktycznie mnie nie boli, czasem czuję lekkie odrętwienie, prawdopodobnie dziurka w tęczówce jest za mała i ciśnienie z oka nie schodzi na tyle, na ile powinno, ale to nie problem, powiększymy ją przy zabiegu na prawym oku. Po zrobieniu irydotomii nie trzeba już tropicamidem kropić oka.
    • gallatin Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 19.06.14, 18:59
      Gorąco polecam wszystkim migrenowcom zainteresowanie się książeczką pt." Kody Uzdrawiania "
      autor Alex Loyd, oraz praktyka z you tube:

www.youtube.com/watch?v=6QReudKCJCY
      a później z timer`em odmierzającym czas bip`em dźwiękowym co 1,5 minuty.
      Naprawdę pomaga, ale trzeba przeczytać książeczkę. W sieci jà znajdziecie. - Nie korzystajcie z pdf, bo to jest okradaniem autora, a wiadomo, ze kradzione nie tuczy choć … smakuje ;-)

- a my wszyscy pragniemy, aby nas głowa nie bolała, wiec wydatek 30 zl na książkę równa się wydatkowi na jedna tbl Imigran`u. - Moja rada: praktykujcie 3x dziennie i napiszcie o efektach za miesiàc, oky ?
    • Gość: nika Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.205.150.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.14, 18:50
      A co to są tryptany? Bo nie operuję takimi nazwami. Prawa str głowy daje w kość, ostatni weekend w łóżku, w ciemnym pokoju, ale niestety nie na baraszkowaniu, spędziłam. Biorę sumamigren, ale niestety, nie zawsze działa. Lewa strona głowy, ta od ,,zrobionego" oka nadal przyzwoicie daje żyć, prawa str daje w kość - chociaż rzadziej, mimo że kropię nadal to oko kropelkami od dr. Czekam na zabieg, ale nie wiem gdzie i kiedy. Dzwonił do mnie pan doktor Nogal, prosił o uzbrojenie się w cierpliwość, więc czekam, śledzę jego str www. Mam 40 lat, od 7 lat jestem na HTZ - więc moje migreny nie są związane z cyklem miesiączkowym. Oka zrobione nie zakrapiam tropicamidem. Trzymam za wszystkich Migrenowców kciuki, szukajcie pomocy wszędzie, nie można zamykać się i uprzedzać do jakiś metod. Trzymam kciuki, abyśmy wszyscy odzyskali kontrolę nad swoim życiem :)
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! 25.06.14, 12:27
        Gość portalu: nika napisał(a):
        A co to są tryptany? Bo nie operuję takimi nazwami.

ale Googlem umiesz operowac? nic prostszego jak wbic nazwe i poszukac.

Minnie
    • Gość: gallatin Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 25.06.14, 08:02
      To nie ksiazka wlozona pod poduszke na czas snu ma wyleczyc twoja migrene, ale praktyka rad w niej zawartych. Najpierw przeczytaj, potem zabierz glos w temacie - nie odwrotnie, tzn. bez czytania, "ekspertko" nie wypowiadaj sie.
    • Gość: stif102 Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.06.14, 21:52
      super pomaga klejenie bioelektrod na punkty akupunkturowe.
      efekt praktycznie natychmiastowy .
      535 295 970
      Stefan
      • Gość: Laura Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.22, 08:50
        Cześć :)
        Od 25 lat męczę się z migrenami. Migreny mam związane z fizjologią tj. dostaję ją ok. 2 dni przed miesiączką a następnie po około dwóch tygodniach (nazywam to na tzw. dzień płodny). Od 5 lat wyregulowałam migrenę tabletkami antykoncepcyjnymi. Nie robię przerwy 7 dni tylko 8 dni tj. zawsze zaczynam we wtorek o kończę w poniedziałek. Miesiączka przypada w piątek (w środę zaczyna atakować migrena i bez tabletki przeciwbólowej może trwać nawet do niedzieli). Następna migrena przypada na weekend za dwa tygodnie (około). Chociaż tyle wiem, kiedy to cholerstwo mnie zaatakuje. Znalazłam sposób na migrenę. Gdy zaczyna się migrena biorę tabletkę Allegra. W pierwszy dzień łagodzi migrenę na następny dzień również biorę kolejną tabletkę Allegra i pod wieczór trzecią. Przez ten cały czas migrena zmniejsza się aż znika całkowicie. Odkryłam to przez przypadek. W czerwcu zbieraliśmy siano i żeby zapobiec alergii spożyłam tabletkę (wtedy rozpoczynała się również migrena). Zdziwiłam się reakcji mojego organizmu, ponieważ migrena się zmniejszała aż na następny dzień ustąpiła. Od tej pory jestem już po piątej migrenie. Za każdym razem reakcja organizmu na tabletkę Allegra się powtarza. Dwa razy wystarczyła tylko 1 tabletka. Jeszcze się nie cieszę, żeby nie zapeszać... Innych tabletek na alergię nie próbowałam. Przy migrenie warto się wyciszyć adrenalina zmniejsza działanie tabletek oraz zwiększa uderzenie migreny. Uważajcie na alkohol- migrena go uwielbia. Pozdrawiam Laura
        • Gość: Elena Re: znalazłam sposób na migrenę!!!!!!!!!! IP: *.merinet.pl 24.02.23, 07:24
          Szanowna pani, czy. Allegra nadal pomaga? Jakieś nowe spostrzeżenia/obserwacje?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka