Dodaj do ulubionych

Arktyczny korzeń..obiecałam ze poinformuję

13.05.07, 06:57
moi drodzy zaczełam brac "Arktyczny korzeń"
www.suplementydiety.pl/index.php?id=48
od dwoch tygodni 2 tab dziennie a takze zestaw , ktory proponuje venedig , co
drugi dzień dokladam sobie Meteo.. ogromnie as zachęcam..
w kwietni mialam bol migrenowy praktycznie codziennie.. tylko 8 dni bez
bólu.. od momentu kiedy biore regularnie ten zestaw migrene mialam tylko
raz.. nie wiem jak dlugo to na mnie podziała ale warto..
Obserwuj wątek
    • eni40 Re: Arktyczny korzeń..obiecałam ze poinformuję 13.05.07, 07:07
      --------------------------------------------------------------------------------
      to jest wpis venedig i jej zestaw.. kopijue, w razie gdyby ktos nie mogł znależć

Kochani, widzę że pisaliście już tu troche o braniu pierwiastków,
      mikroelementów i ze trochę pomaga. Ja nie mogłam poradzić sobie niczym ,nie
      działały w sumie żadne tabletki przeciwbólowe (chyba że zastrzyk z Tramalu)
      ani specyfiki przeciwmigrenowe. Doprowadziło mnie to do strasznego stanu więc
      stwierdziłam że sama skompletuję sobie zestaw leczniczy : po poszukiwaniach u
      różnych źródeł wszystkiego co najlepiej pomaga na migrenę przygotowałam
      zestaw brany 3xdziennie : wit B complex, Rutinoscorbin(lub np. Cerutin),
      Aspargin i w niejakim oddaleniu czasowym wapń(nie należy łączyc z
      Asparginem). Oprócz tego ze 3xdziennie zielona herbata (obrzydliwe ale jednak
      działa przy dużym spożyciu)i wyciąg z głogu (świetny na serce i ciśnienie).
      Dodam że prawie cały ten zestaw po mądrym przemyśleniu diety można będzie z
      powodzeniem zastąpić składnikami spożywanymi z żywnością a wiec zdrowszymi
      ale póki co najważniejsze żeby pozbyć się bólu , potem można obmyślać madrą
      dietę jeżeli już wiemy jaki zestaw pomaga. Po miesiącu brania powyższego
      zestawu migreny zniknęły i nie ma ich od kilku miesięcy więc chyba jest to
      coś warte. Dodam że miałam migreny tak ciężkie od ponad 10 lat że trwały
      nieraz kilka dni , kiedyś 2 tyg codziennie, spac nie dawało rady, wymioty i
      wielokrotne ewakuacje z pracy a tabletki przeciwbólowe mogłam łykać jak
      landryny z zerowym efektem. Może ktoś skorzysta, pozdrawiam
      • eni40 Re: Arktyczny korzeń..obiecałam ze poinformuję 13.05.07, 07:30
        acha.. trochę zmodyfikowałam zestaw venedig..wzbogaciłam o magnez z B6,
        jesli by ktos chciał skorzystać podaję dokladny przepis:
        3x1tab witBcomplex
        1x1tab magnez zB6(500mg)-mniej nie ma sensu..w MG zaleca sie duze dawki magnezu
        2x1tab Aspargin
        2x1 tab głogu
        1x1tab Ascorutical forte
        1-2 tab wapna musujacego(w oddaleniu od asparginu ok 2 godz)
        2x1tab Arktyczny korzeń
        co drugi dzień Meteo(w zależności tez od pogody)meteo zawiera w/wpierwiastki,
        witaminy i wlasnie korzeń artyczny

wiem ze jest tego sporo ale mnie pomaga a było tragicznie juz myslalam ze albo
        wyskocze przez okno albo nie wiem co....polecam..moze ktoś skorzysta
        • toolkien Re: Arktyczny korzeń..obiecałam ze poinformuję 13.05.07, 10:54
          proszę o wyjaśnienie co to jest Meteo. Dzięki serdeczne :)
          Pozdrowionka serdeczne
        • mcbeal28 chciałabym...ale widzę pewne niebezpieczeństwa! 07.07.07, 14:30
          strasznie chcialabym tego sróbować i żeby mi to pomogło...
          ale trochę mnie to niepokoi:

a) w prepracjie vitaB complex i w magnezie z vitamina B6 mamy powtórzone dawki
          B6 medycyna.linia.pl/witb.html

b)ascorutical forte zawiera wapno i jeszcze dodatkowo wapno...??

c) aspargin zawiera magnez( niewiele,ale...) i jeszcze magnez dodatowo?

d) i jeszcze żeby potroić dawke to jeszcze to meteo
          www.i-apteka.pl/go/_info/?user_id=8212&lang=pl
          które samo w sobie zawiera składniki, które juz przyjmowane sa codziennie

Ja równiez cierpie na migrenę+napięciowe codzienne bóle głowy=tzn mieszany ból
          głowy jestem na tym forum od dawna ...ostanio z przerwami...

O migrenie i bólach głowy...wiem wiecej niez nie jeden lekarz tzn pierwszego
          kontaktu...Wiekszość z nas wie lepiej!

tez truje sie lekami przeciwbolowymi aby przetrwać....i mam tĄ swiadomość, ze
          mi szkodzą. Dlatego, aby nie szkodzić sobie jeszcze więcej preanalizowałam ta
          dietę....
          widze tutaj głeboki sens....
          ale podwajanie dawek witamin....a miejscami potrajanie...to nie jest dobry
          pomysł dla naszego wymęczonego przewodu pokarmowego.
          Np. zbyt duże dawki wapna nie służą nerkom!

Naprawdę mozna tutaj stworzyć dobra dietę uzywając tych leków, aby sobie pomóc.
          ale nie w takich dawkach!

nie chce pisać...idzcie do lekarza i pokazcie mu ta listę...ale jestem pewna na
          99% lekarz okrioł by ta listę...bo co za dużo to nie zdrowo!

Mam zamiar skorzystac z listy tych leków...nawet ten korzen spróbuję...
          ale...naprawde proszę Was
          moi drodzy w cierpieniu przeanalizujcie jeszcze raz skład!

• toolkien Re: chciałabym...ale widzę pewne niebezpieczeństw 07.07.07, 16:21
            chyba masz rację :). Brałam te leki według przepisu, który tu znalazłam (oprócz
            wapna) i... dostałam sraczki. Głowa nie przestała boleć. Odstawiałam po jednym
            leku : najpierw witaminę B - nic, potem jeszcze korzen arktyczny, też nic,
            wreszcie głóg. Moje kłopoty żoładkowe minęły. Znowu przyjmowałąm wit B i głóg,
            kłopoty. Odstawka. Resztę biorę, ale w mniejszych dawkach. Sraczka zniknęła ;).
            Pozdrawiam cieplutko, miłego i dobrego dnia :)

Ale wieje... jakby ktoś sie powiesił... A mnie łeb urywa...
          • venus22 Re: chciałabym...ale widzę pewne niebezpieczeństw 07.07.07, 22:35
            Rzeczywscie, ja tez uwazam ze nalezy starac sie uzywac pojedynczych skladnikow
            bo zlozone preparaty moga zsumowac sie w zbyt wysokie dawki, a wiec szkodliwe.

dobrze ze ktos przytomny na to wpadl : )Allie McBeal :)

Venus

• mcbeal28 naprawde uwaga na łaczenie lekarstw 07.07.07, 22:54
              zawsze byłam czujna w sprawach łaczenia leków czy to tych wypisywanych na
              receptę czy tzn paraleków kupowanych bez recepty. Zawsze czytam te długie jak
              papier toaletowy ulotki...
              ale wierzcie mi czasem warto poczytać.

Jest to przykład z zycia wzięty: mój kolega z pracy brał
              na przeziębienie: ascorutical forte, gripex, witaminę C oraz wapno.
              Był bardzo zdzwiwiony kiedy po paru dniach z miał krwawienia z nosa.
              Nieco zboczyłam z tematu migreny. Poprosiłam go, aby pokazał mi opakowania od
              leków...w większości zażywał te same składniki.

Ze wzgledu na to, że przyczyny migreny nadal nie znamy, umiemy leczyć skutki i
              o czesto nie w tak zadawalającym stopniu jakim bysmy chcieli- normalne jest,że
              szukamy drogi...drogi, która nam ma pomóc.

Przy szukaniu tej alternatywnej drogi jednak uważajmy. ostrożnosci nigdy nie za
              wiele.

pozdrawiam serdecznie
              Ally Mcbeal;-)
            • eni40 Re: chciałabym...ale widzę pewne niebezpieczeństw 08.07.07, 09:04
              a ja mysle ze dostalyscie sraczki jedynie z magnezu.. dzienna dawka wynosi
              600mg.. byc moze wasz organizm nie ma niedoborow takich jak np ja.. gdy zbyt
              duzo magnezu w organizmie wlasnie wystepuje sraczka... wystarczy z 500mg zejsc
              na 300mg.. i bedzie ok
          • nessie-jp Re: chciałabym...ale widzę pewne niebezpieczeństw 08.07.07, 14:30
            Mcbeal, na szczęście magnez i witaminę B6 można brać w ilościach dowolnych, bo
            jakikolwiek nadmiar jest od razu usuwany wraz z moczem albo po prostu nie jest
            wchłaniany z jelita. Przy tym większość ludzi w cywilizowanym świecie cierpi na
            niedobory magnezu, bo piją kawę i jedzą produkty zbożowe (które wiążą magnez i
            wapń i uniemożliwiają wykorzystanie przez organizm).

Tak że jedyne co grozi przy przedawkowaniu magnezu, to za przeproszeniem sraczka :)

Natomiast co do dużych (nadmiarowych) dawek witaminy C istnieją mieszane
            doniesienia (niektórzy twierdzą, że to bardzo korzystne, inni że wręcz
            przeciwnie, aż rakotwórcze. Prawda pewnie gdzieś pośrodku). O przedawkowaniu
            rutozydu nic nie wiem.
            • eni40 rutozyd 08.07.07, 19:02
              gdy wylądowalam na pogotowiu na ostrym dyzuze , bo mialam straszna migrene..
              lekarz dyzurny wrecz zalecil mi systematyczne branie duzych dawek rutozy by
              uszczelniac naczynia krwionosne.. poza tym nadmiar jest wydalany z organizmu
              rownie szybko jak magnez...
          • mcbeal28 nie jest kolorowo...ale spróbuję...;-) 08.07.07, 23:01
            "nadmiar witaminy C jest wydalany przez nerki; w przypadku bardzo dużych ilości
            istnieje ryzyko tworzenia się kamieni nerkowych."

serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51177,,,,40911500,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html
            "DZIAŁANIA NIEPOŻĄDANE
            Podczas stosowania wysokich dawek witaminy C (powyżej 600 mg na dobę) mogą
            wystąpić: wymioty lub nudności, ból głowy, zaczerwienienie, zwiększone
            oddawanie moczu.
            W dawkach powyżej 1 g witaminy C na dobę mogą wystąpić: biegunka i kamica
            nerkowa. "

www.gsk.com.pl/produkty/Rutinoscorbin.html#1
            "Przeciwwskazania: Nie występują przy zalecanym dawkowaniu. U osób wrażliwych
            preparat MAGNEFAR B6 podany przed posiłkiem może spowodować nudności, biegunkę
            lub zaczerwienienie skóry."
            www.vitanea.pl/index.phtml?apteka=magnefar_b6_60tabl&action=produkt_szczegoly&pid=41381&k=113

Moja dieta:
            2x1 tab.cerutin
            1x1 tab Mg B6
            2x1 tab vita B complex

a niech tam...najwyżej węgel...;-)

korzen arktyczny sobie daruje...jest w kapsułkach; nie jestem w stanie tego
            przełknać!

• janowaka Re: nie jest kolorowo...ale spróbuję...;-) 31.07.07, 01:43
              witam przczytałem wszytkie posty i jestem ciekawy jak wam służy ta dieta
              czujecie sie choc troche lepiej czy bez zmian!?! Jesli ktoś może sie podzielic
              spostrzeżeniami to bede wdzieczny..

oraz pytanie do mcbeal28 w jakich porach co bierzesz ? przed w trakcje czy po
              posiłku? bede wdzieczny za odpowiedz bo mysle o wypróbowaniu tej samej diety czyli:

2x1 tab.cerutin
              1x1 tab Mg B6
              2x1 tab vita B complex

no i może plus ten korzen arktyczny nie jest drogi a piszą o nim w samych
              superlatywach:)
        • ika997 Re: do eni 14.07.07, 13:05
          Eni zastanawiam sie dlaczego wapno? Ja zrezygnowałam w aptece z kupienia wapna
          do zestawu, może to błąd?
          • nessie-jp Re: do eni 18.07.07, 14:34
            ika997 napisała:

> Eni zastanawiam sie dlaczego wapno? Ja zrezygnowałam w aptece z kupienia wapna
            > do zestawu, może to błąd?

Myślę, że warto brać wapno choćby dlatego, żeby nie zachwiać równowagi między
            wapniem a magnezem w organizmie. Skoro bierzemy dużo magnezu, to organizm nie
            wchłania wapnia z pożywienia
    • anna.2007 Re: Arktyczny korzeń..obiecałam ze poinformuję 13.05.07, 08:21
      Jak czytam o waszych codziennych bólach miesiącami to zastanawiam się czy ja ze
      swoją marną trzydniówką miesięcznie mogę tu być? Uzurpatorka chyba jestem.
      Życzę aby ten korzeń pomógł choć na trochę.
      • venus22 Re: Arktyczny korzeń..obiecałam ze poinformuję 13.05.07, 09:50
        Zadna uzurpatorka. Czy raz w roku czy raz dziennie - jak boli to boli.

Co do zielonej herbaty - jesli to ta zwykla to na pewno ma kofeine, wiec
        niektorym moze nie sluzyc. tak przypominam.

Venus
        • eni40 Re: Arktyczny korzeń..obiecałam ze poinformuję 13.05.07, 10:13
          ja z zielonej herbaty zrezygnowałam..
          • eni40 Re: Arktyczny korzeń..obiecałam ze poinformuję 13.05.07, 12:05
            Meteo to kapsuki dostepne w aptece bez recepty..zawierają magnez, lecytynę,
            naturalną kofeine(guarana)witaminy z grupy B oraz arktyczny korzeń
            (rhodiola rosea)..Meteo bardzo dobrze wpływa na adaptacje organizmu do warunkow
            atmosferycznych, zmeczenie (co niejednokrotnie jest wywolywaczem migren)
            • toolkien Dzięki :) 13.05.07, 15:51
              Dzięki :). Zaraz zaczynam kurację przy pomocy tej diety :). Trzymajcie kciuki :)
              Pozdrowionka cieplutkie :)
              Ewunda :)
              • eni40 Re: Dzięki :) 13.05.07, 17:54
                trzymam..za ciebie i za siebie...i za wszystkich ktorzy zdecyduja sie
                skorzystac..by nam pomoglo
                • toolkien zaczęlam przed chwilką :) 14.05.07, 19:31
                  przed chwilką zażyłam WSZYSTKO :). Za kilka godzin jeszcze calcium...
                  No jest tego trochę, ale ja juz tyle paskudztw zażywałam, że nawet ta garść
                  kolejnych tabletek nie zrobiła na mnie większego wrażenia. Aha, w "mojej"
                  zaprzyjaźnionej aptece Cinie 6 tabletek po 100 mg kosztuje 68 PLN :).
                  Pozdrawiam cieplutko wszystkie cierpiące na tę chorobę wybrańców :). Urokliwego
                  jutra :)
                  • eni40 Re: zaczęlam przed chwilką :) 14.05.07, 21:08
                    bierz cierpliwie... jak mowilam mialam bol codziennie.. biore i jest ok..
                    wczoraj wpadlam w panike bo zaczynała sie aura po ktorej zawsze mialam
                    siarczysty bol.. latały mi przed oczami moje kochane błyskawice, niebieskie
                    świecące zygzaczki.. ale tylko na tym sie skonczyło.. bol nie przyszedl..
                    kiedys bylo to nie do pomyslenia... dzis czułam sie wyjątkowo dobrze.. głowa
                    leciutka chociaz biomert fatalny.. powodzenia
                  • eni40 Re: zaczęlam przed chwilką :) 14.05.07, 21:18
                    toolkien napisała:

> przed chwilką zażyłam WSZYSTKO :). Za kilka godzin jeszcze calcium...
                    > No jest tego trochę, ale ja juz tyle paskudztw zażywałam, że nawet ta garść
                    > kolejnych tabletek nie zrobiła na mnie większego wrażenia. Aha, w "mojej"
                    > zaprzyjaźnionej aptece Cinie 6 tabletek po 100 mg kosztuje 68 PLN :).
                    > Pozdrawiam cieplutko wszystkie cierpiące na tę chorobę wybrańców :).
                    Urokliwego
                    >
                    > jutra :)

jesli zdecydowałas sie na Meteo to bierz raczej do poludnia gdyz jest w nim
                    kofeina.. korzen arktyczny rano i po poludniu dla lepszej adaptacji w ciagu
                    dnia.. reszte juz wiesz dawki trzeba rozłozyć ( nie polykaj wszystkiego naraz:))
                    • toolkien hihihi :) 15.05.07, 09:49
                      > jesli zdecydowałas sie na Meteo to bierz raczej do poludnia gdyz jest w nim
                      > kofeina.. korzen arktyczny rano i po poludniu dla lepszej adaptacji w ciagu
                      > dnia.. reszte juz wiesz dawki trzeba rozłozyć ( nie polykaj wszystkiego naraz:)
                      > )

hihihi :)połknęłam wszystko ... myślałam już, że mi się cofnie (błeee), ale
                      wytrzymałam. Teraz będę po jednej połykać :).
                      Pozdrowionka dla wszystkich "wybrańców natury" :)
                  • nessie-jp Re: zaczęlam przed chwilką :) 09.07.07, 00:30
                    Hej, a gdzie ta apteka zaprzyjaźniona z tanim Cinie? :) Chętnie też bym się z
                    nią zaprzyjaźniła...

Nie mam przekonania do tego korzenia arktycznego. Boję się, że to kolejny
                    'cudowny' specyfik medycyny ludowej, czyli gucio w kolorowym pudełeczku - i za
                    stosowną cenę :/ Gdyby chociaż były jakieś sensowne badania potwierdzające
                    skuteczność.
                    • toolkien Re: zaczęlam przed chwilką :) 09.07.07, 07:40
                      jeżeli jesteś z Krakowa, to tanio mozna kupić Cinie w Aptece Pod Jarzębinami na
                      os. Jagiellońskim. Na mnie niestety Cinie nie działa. Lepsza dla mojej głowy
                      jest Sumigra, a najlepszy jest Zomig - działa po 0,5 godzinie :).
                      Oby Tobie Cinie pomogla, 6 tabletek kosztuje 72 PLN.
                      Pozdrawiam cieplutko :)
                      Ewunda
                    • eni40 nessie 09.07.07, 10:59
                      arktyczny korzen ma dzialanie wzmacniające, reguluje poziom serotoniny i ma
                      bardzo duze wlasciwosci adaptogenne..pomaga przystosowac sie do zmian warunkow
                      atmosferycznych... ja zaobserwowalam(a biore go juz 2 miesiace) ze gdy pogoda
                      hula jest mi lzej..a jesli jeszcze sobie wezme meteo a tam tez jest korzen
                      arktyczny nawet gdy glowa zaczyna bolec to czasem przechodzi bez prochow
                      pbolowych..
                      www.alternatywnamedycyna.pl/index.php?a=pokaz_artykul&nr=1/8&id_t=110
                      www.suplementydiety.pl/index.php?id=48
                      moze to ci pomoze podjąc decyzje..kuracja korzeniem kosztuje 20 zl miesiecznie

• eni40 Re: nessie p.s. 09.07.07, 11:00
                        bron boze nie namawiam i nie zajmuje sie rozprowadzaniem tego suplementu wiec
                        zeby ktos mnie zle nie rozumial.. po prostu dziele sie swoimi spostrzezeniami
                    • anthonka Apteka w Warszawie 10.07.07, 08:56
                      Nessie, przy Al. Jerozolimskich jest apteka "Aker" i tam wiele leków jest
                      tańszych. Dzwoniłam wczoraj zapytać o Cinie - kosztuje 68 zł, tylko trzeba
                      najpierw zamówić, bo nie mają na stałe.
                      • nessie-jp Re: Apteka w Warszawie 10.07.07, 15:54
                        Anthonko, dzięki! Do Krakowa to mi jednak za daleko :))) Ale w Aleje jakoś dotrę ;)
                        • toolkien Re: Apteka w Warszawie 10.07.07, 16:21
                          ee tam daleko ;). Przecież świat to globalna wioska :)
                          Pozdrowionka cieplutkie i oby Cinie na Ciebie zadziałała :)
                          • nessie-jp Re: Apteka w Warszawie 18.07.07, 14:36
                            toolkien napisała:

> ee tam daleko ;). Przecież świat to globalna wioska :)

:D Poczekam, aż naprawią te piekielne tory między naszymi dwiema stolicami... bo
                            ostatnio jak jechałam pociągiem - Intercity, superekspres i w ogóle och i ach! -
                            to się toczył 6 godzin chyba i cały czas tak kołysał, że oprócz migreny jeszcze
                            miałam chorobę lokomocyjną! :) Wstyd, żeby w cywilizowanym (podobno) kraju nie
                            można było komfortowo dojechać z jednego dużego miasta do drugiego :/
                            • janowaka dieta - wątek od postu mcbeal28 31.07.07, 01:48
                              witam przczytałem wszytkie posty i jestem ciekawy jak wam służy ta dieta
                              czujecie sie choc troche lepiej czy bez zmian!?! Jesli ktoś może sie podzielic
                              spostrzeżeniami to bede wdzieczny..

oraz pytanie do mcbeal28 w jakich porach co bierzesz ? przed w trakcje czy po
                              posiłku? bede wdzieczny za odpowiedz bo mysle o wypróbowaniu tej samej diety czyli:

2x1 tab.cerutin
                              1x1 tab g B6
                              2x1 tab vita B complex

no i może plus ten korzen arktyczny nie jest drogi a piszą o nim w samych
                              superlatywach:)

• mcbeal28 szczerze przyznaje...porzucłam tą dietę... 31.07.07, 13:37

No więc nie chcę nikogo rozczarować,
                                ale ja ta dietę porzuciłam. Po tygodniu. Niestety przyznaje bez bicia...zbyt
                                częste odwiedzanie toalety...po zażywaniu tego zestawu po prostu mnie obijało.

wróciłam do mojego zestwu witamin tj. 1 tab dziennie( zestaw witamin) vitaral
                                lub vitaminer(ten ma bardzo korzystna cenę). Sa tam wszystkie witaminy, które
                                mi sa potrzebne, a że czesto przez bóle głowy omijam posiłki...nie dostarczając
                                sobie tym samym składników potrzebnych do 'normalnego' funkcjonowania
                                organizmu...to sobie łykam przy nastepnym spozywanym posiłku vitaminkę;-)

Nie mniej każdy może wypróbowac tą metodę walki z migreną. Poczytaj
                                posty...niektórym pomaga. Naprawdę spróbuj. Ważne jest twoje zdanie na temat
                                stosowania tej diety.

Pozdrawiam
                                Ally Mcbeal

janowaka napisał:

> witam przczytałem wszytkie posty i jestem ciekawy jak wam służy ta dieta
                                > czujecie sie choc troche lepiej czy bez zmian!?! Jesli ktoś może sie podzielic
                                > spostrzeżeniami to bede wdzieczny..
                                >
                                > oraz pytanie do mcbeal28 w jakich porach co bierzesz ? przed w trakcje czy po
                                > posiłku? bede wdzieczny za odpowiedz bo mysle o wypróbowaniu tej samej diety
                                cz
                                > yli:
                                >
                                > 2x1 tab.cerutin
                                > 1x1 tab g B6
                                > 2x1 tab vita B complex
                                >
                                > no i może plus ten korzen arktyczny nie jest drogi a piszą o nim w samych
                                > superlatywach:)
                                >
                                • eni40 janowaka 31.07.07, 15:31
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=62331146&a=62331338
                                  a ja juz chyba 3 miesiac jestem na tej kuracji z linku i wiem ze dziala dosyc
                                  skutecznie.. zwlaszcza korzen , ktory w znacznym stopniu podniosl mi odpornosc
                                  na zmainy atmosferyczne.. dodam ze nie mialam zadnych sensacji zoladkowo
                                  jelitowych..a wiec kazdy inaczej toleruje ten zestaw..warto sprobowac..a jesli
                                  zareagowalbys biegunka..no to co.. czasem fajnie sie wyczyscic z zalegających
                                  toksyn w jelitach, one tez moga powodowac migreny wiec nie ma tego zlego co by
                                  na dobre nie wyszlo... ja nawet zaluje ze mnie nie wyczysci od czasu do czasu...
                                  • janowaka KURACJA : O jakiej Porze I Kiedy Brać! 31.07.07, 17:14
                                    witam dzieki za szybką odpowiedz! mcbeal28 przykro mi że kurcaja sie nie
                                    powiodła no ale kto nie próbuje ten nie ma .. i dlatego też ja postaram sie ją
                                    wypróbować zaczynając od twojej okrojonej wersji kuracji. Ewentualnie jesli nie
                                    bedzie pomagać bede stopniowo dodawał takie specyfiki jak meteo , wapń itd

Natomiast Jestem ciekaw jak rozłożyc branie tych środków żeby uzyskac jak
                                    najlpeszy efekt bo nie wydaje mi się zeby branie wszytkiego na jeden rzut było
                                    odpowiednie! i tu pytanie do ciebie mcbeal i eni 40 oraz wszytkich którzy
                                    próbowali podobnej diety .. w jakich porach i czy przed czy po jedzeniu ?
                                    Kuracja początkowa :

2x1 tab.cerutin ??
                                    1x1 tab Mg B6 - na opakowaniu jest napisane że najlpeij przed lub po posiłku
                                    tylko zastanawiam sie czy brac do sniadania czy do obiadu!
                                    2x1 tab vita B complex ??
                                    2x1 korzen arktyczny ??

z góry dzieki za odpowiedz napewno sie przyda nie jednej osobie..
                                    • eni40 kuracja 01.08.07, 10:23
                                      no coz..ja sobie to rozkladam jak mi wygodnie.. nie jem sniadan niestety ale
                                      rano po kawie biore magnez z B6, witamineB compleks i korzen, po obiedzie
                                      ascorutical(w twoim przypadku cerutin) i znowu korzen oraz witamine B compleks,
                                      wieczorem pije wapno(lepiej sie po nim spi) i witamine B compleks.
                                      meteo biore wtedy gdy pogoda fatalna i mam niskie cisnienie..
                                      czasem mam skoki cisnienia wiec gdy mam podwyzszone biore glóg.
                                      i to chyba wszystko w moim przypadku..
                                      witamine Bcompleks biore 3 razy(mozna brac nawet 5) poniewaz pije kawe, pale
                                      fajki no i jestem "stresowiec" ..tak jak pisalam gdzies wczesniej moja kuracja
                                      jest zgodna z tabelą zapotrzebowań na te pierwiastki i wit ( nawet troche
                                      mniejsza)wiec nie obawiam sie jej i nie boje sie przedawkowania.. lekarz mi tez
                                      mowil ze moge sobie tak brac.. no i nie mam niepozadanych dolegliwosci..
                                      chyba ci odpowiedzialam..jesli jeszcze cos pominelam -pytaj
                                      • venus22 Re: kuracja 01.08.07, 11:48
                                        a czy w tym skladzie jest magnez?

bo w sumie co najbardziej poleca sie na migrene to magnez, Vit B2 400mg,
                                        petadolex (lepieznik), zlocien maruna, koenzym Q10, i melatonine (pomaga spac).

lepieznik przypominam musi byc fabrycznie oczyszczony z rakotworczych
                                        skladnikow.

Venus
                                        • eni40 Re: kuracja 01.08.07, 12:02
                                          no jest magnez:) z B6 nawet:)
                                          • janowaka Re: kuracja 01.08.07, 15:22
                                            dziekuje za odp.eni40 i DO Venus :) rozmumiem że bierzesz te środki .. który
                                            wypisałas a o których pierwszy raz słyszę(oprócz magnzu oczywiscie :) jak
                                            myslisz moge wzbogacic którys z nich w moja diete ? przede wszytkim mam na mysli
                                            tą melatonine ponieważ mam prblemy z dobry wysypianiem się:(
                                            • eni40 janowaka 01.08.07, 19:52
                                              jesli moge ci jeszcze cos doradzic o tym co wspomina venus to w naszych
                                              aptekach jest dostepny Mariomigran 9zł(złocien maruna) ja pije od roku
                                              codziennie rano..zapobiega i lagodzi migreny...(czasem gdy rano wstaje, dziobie
                                              mnie w glowie ..wypijam mariomigran i lepiej sie czuje) , petadolex (lepieznik)
                                              tez mam ale jeszcze nie stosowalam..tyle tylko ze nie ma go w polskich
                                              aptekach . mnie kupił w Niemczech znajomy.

jak dziala melantolina na sen nie wiem..ale moj mąz uzywa preparatu "Dobra noc-
                                              forte" i bardzo sobie chwali..
                                              przepraszam ze pisze o tych preparatach pierwsza niz venus ale troche
                                              wyprobowalam i moze moje uwagi ci sie przydadza.
                                              • eni40 Re: janowaka p.s. 01.08.07, 19:54
                                                • eni40 Re: janowaka p.s. 01.08.07, 20:03
                                                  ucieklo mi za wczesnie:)
                                                  koenzym Q10 tez sobie biore..wprawdzie nie w zwiazku z migrena ale arytmia
                                                  serca.. uwazam ze to swpanialy preparat..mnie wlasciwie wyzwolil z powaznych
                                                  nasercowych lekow moje serce sie bardzo wyciszylo..ale bez obaw to nie jest
                                                  zaden nasercowy lek ale ogolnie podnosi wydolnosc organizmu, na stres, na
                                                  wysilek, usprawnia zyly, poprawia krązenie.. warto go brac.. cena koenzym Q10
                                                  (10mg) okolo 40zl natomiast koenzym Q10(30mg)okolo70zł
                                                  www.vitanea.pl/index.phtml?teka=koenzym_q10_30mg_+lecytyna_60kaps&action=produkt_szczegoly&pid=7833&k

ja biore tan ktory jest w linku..mam nadz ze sie otworzy:)
                                                  • janowaka Kuracja !? 02.08.07, 14:16
                                                    witam dzieki eni za pomoc doceniam to..

Wymyśliłem taką o to kuracje jak narazie :

przed:korzeń arktyczny
                                                    SNIADANIE
                                                    po: magnzez b6 + wit b complex

przed:
                                                    OBIAD
                                                    po:korzeń arktyczny , wit b complex , cerutin

prze:!
                                                    KOLCACJA
                                                    po:wit b complex , cerutin

na wieczór : wapno i to o czym pisała eni czyli dobranoc forte lub melatonina o
                                                    ktorej pisała venus tylko nie wiem dokładnie co to jest..ale postaram sie
                                                    sprawdzic .

miłego bezbólowego dnia wszytkim!
                                              • alkop5 Re: janowaka 02.08.07, 16:03
                                                eni40 napisała:

petadolex (lepieznik) tez mam ale jeszcze nie stosowalam..tyle tylko ze nie ma
                                                go w polskich aptekach . mnie kupił w Niemczech znajomy.

A pamiętasz może, ile w Niemczech kosztuje Petadolex? Przymierzam sie do
                                                kupienia go, ale najpierw wolałabym wiedzieć, z jaką kwotą muszę się liczyć.
                                                Wiem, że są opakowania po 50, 100 oraz 200 kapsułek, ale nie znam przybliżonej
                                                choćby ceny. Jeśli pamiętasz, proszę o odpowiedź.

• eni40 alkop5 02.08.07, 17:56
                                                  niestety nie mam pojecia ile kosztuje petadolex.. tak jak pisalam kupil mi go
                                                  znajomy i nie zgodzil sie na zwrot kasy..byl to prezent..no a jak wiesz w
                                                  takich syt juz nie wypada zapytac ile kosztuje ow prezent :) ale podejrzewam ze
                                                  grosze
                                                  • eni40 janowaka 02.08.07, 18:00
                                                    melantolina o ile dobrze pamietam to chormon majacy wplyw na sen..jego niedobor
                                                    powoduje zaburzenia snu, bezsennosc..a nadmiar- ospalosc....
                                                    mysle ze twoja kuracja jest dobrze rozlozona..ja tak jak pisalam ukladam sobie
                                                    ja tak jak mi pasuje..czasem jest tak ze zpomne cos wziąc i biore wtedy gdy
                                                    sobie przypomne..
                                                  • venus22 Re: janowaka 03.08.07, 00:41
                                                    www.gdziesieleczyc.pl/magazine.php?magazine_id=5&article_id=7495&magazine_subpage=ABSTRACT

nie wiem jak w Niemczech ale w Kanadzie im wieksze opakowanie tym taniej
                                                    wychodzi...

Venus
                                                  • alkop5 Do eni40 03.08.07, 12:36
                                                    Dzięki eni40 za odpowiedź:)
                                                  • kasik787 Czy ktos tak mial? 21.08.07, 20:33
                                                    Bylyscie bardziej spiace po korzeniu?
                                                    Od tyg.biore korzen 2razy dziennie ,
                                                    magnez z B6 ,B kompleks.
                                                    I jakos jestem bardziej senna niz kiedy nie bralam korzenia.
                                                    Moze to zbieg okolicznosci.

Pozdrawiam.Kaska.
                                                  • eni40 Re: Czy ktos tak mial? 21.08.07, 21:29
                                                    ja biore regularnie juz chyba 3 miesiace..nie jestem bardziej
                                                    senna..zawsze lubilam sobie drzemnac po obiedzie..ale wiekszej
                                                    sennosci nie zaobserwowalam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka