Dodaj do ulubionych

Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie?

31.05.07, 20:37
Witam, od wczoraj zażywam divascan, który ma niby zwalczyć częste migreny. Czy
ten lek może wpływać na samopoczucie? Od rana czuję się ociężała, mam problemy
ze skupieniem, wszystko robię wolniej niż zwykle, czy to może mieć związek z
nowym lekiem?może ktoś brał divascan i umie mi na to pytanie
odpowiedzieć?ponieważ zaniepokoiła mnie ulotka, w której jest napisane o takim
wpływie leku, tylko jak silne ma takie działania uboczne?
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 01.06.07, 00:50
      Prawie kazdy lek ma jakies dzialania uboczne, zwlaszcza na poczatku i ktore
      moga ustapic.

jest mozliwe ze jesli Divascan ma takie dzialanie uboczne, to od niego tak sie
      czujesz.
      ale ty dopiero co zaczelas brac, jeszcze jest za wczesnie aby mowic jak
      naprawde bedziesz sie po nim czula.
      daj mu szanse przez co najmniej dwa-trzy miesiace (o ile skutki uboczne nie
      beda ci przeszkadzaly w normalnym funkcjonowaniu) i zobaczysz jak bedzie.

czasem trzeba rozwazyc co wiecej warte- korzysc z leku (mniej migren) czy
      wiecej migren ale i wiecej energii..

moze to tez byc przypadek - tym bardziej warto cierpliwie poczekac.

Venus

• kasik787 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 01.06.07, 10:51
        Zanim zaczelam brac divascan,to mialam non stop ociezala glowe
        i wszystko bylo zle....
        Bardzo czeste migreny wprowadzily moja dusze i cialo w stan
        otepienia.
        Tak wiec gdy zaczelam brac ten lek czulam sie ciut lepiej i z dnia na dzien
        juz bylo lepiej.Teraz od dluzszego czasu czuje sie doskonale,
        wiec moze to kwestia czasu.
        Zaden lek nie jest dla organizmu obojetny.

Pozdrawiam.Kaska.
        • eni40 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 01.06.07, 16:57
          ja brałam divascan dlugo bo okolo 7 miesięcy..owszem migreny złagodniały.
          gorzej sie nie czułam..calkiem noramlnie..wiec moze na ciebie ma on inny wpływ
          • venus22 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 01.06.07, 21:46
            a mozna wiedziec czemu przestalas skoro ci pomagalo?

Venus
            • eni40 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 02.06.07, 07:54
              nie wiem venus..jakos tak wyszlo...potem mialam silne migreny ..wrocilam do
              divaskanu ale jakos nie bylo lepiej..sama nie wiem czemu zrezygnowalam na dobre
              • lukrecja35 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 02.06.07, 09:29
                A miałyście może robione jakieś badania w czasie brania leku?a w ogóle mam
                wrażenie że lekarze nie są do końca przekonani o skuteczności jakiegokolwiek
                leku na migreny, moja lekarka rodzinna stwierdziła że też na to cierpi i
                przepisywała mi coraz silniejsze leki przeciwbólowe..więc coś w tym musi być, a
                poprzedni neurolog kazał pić kawę z cytryną w pierwszej fazie bólu, co
                oczywiście nie za bardzo pomagało, a teraz ten divascan..
      • Gość: mi440 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.09, 10:30
        Brałam ten lek i nie wpływał jakoś znacząco na moje samopoczucie.Jedyny skutek
        uboczny to brak łaknienia.Mnie bardzo pomógł,ataki migreny praktycznie
        zanikły.Muszę oczywiście powtarzać kurację co jakiś czas.
    • maja717 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 12.06.07, 11:41
      Cześć,Ja już drugi raz zażywam Divascan i faktycznie jestem lekko
      osłabiona.Wcześniej zażywałam dwa lata temu i miałam to samo,ale warto go
      zażywać.Moje migreny zmniejszyły się o połowę,nie mam już mdłości i nie
      wymiotuje,mogę normalnie funkcjonować,wcześniej przy każdej migrenie leżałam
      nawet po trzy dni.Mam nadzieję ze twoje osłabienie nie będzie tak silne abyś
      musiała przerwać leczenie Divascanem.Życzę dużo zdrowia!!Hej.
      • donjuan Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 17.06.07, 13:16
        W encyklopedii lekow dolaczonych do GW dzialanie divascanu przeciw migrenie
        okreslono jako "watpliwe ".
        • eni40 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 17.06.07, 16:17
          to dziwne ze tak o nim pisza..bo ja tez kiedys bralam divascan i az chcialo sie
          zyc.. potem jakos przestalam..migreny byly silne i bradzo czeste..poszlam do
          neurologa ale przepisal mi bloker kanalow wapniowych..fakt troche lepiej sie
          czuje..ale nie tak jak kiedys po divascanie..za kilka dni ide na kontrolna
          wizyte i zamierzam poprosic o powrot do divascanu... ja jak juz pisalam w tym
          poscie nie czulam sie po nim zle..calkiem normalnie.. ani slabo ani inaczej..
          no i migren mialam zdecydowanie mniej.. tyle tylko ze jak juz sie pojawila byla
          bardzo silna..teraz mam lzejsze..no ale czesciej..co tez mnie doluje
          • samsunga05 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 30.09.07, 01:00
            witam wszystkich serdecznie
            moja "przygoda" z migreną rozpoczęła się około 2 tygodni temu.
            Pewnego dnia jak zwykle obudziłam się i nie odczuwałam niczego
            niepokojącego. Dopiero w momencie gdy wstałam poczułam nagły i
            trudny do opisania ból w tylnej części głowy.Udałam się oczywiście
            do lekarza który stwierdził że to jakaś poskudna infekcja i zapisał
            leki, które jak można się domyślać nie pomagały. Zaliczyłam szpital,
            kilka konsultacji u innych lekarzy, przyjmowałam masę leków
            przeciwbólowych i ciagle nie było widać jakiejkolwiek poprawy. Ból
            po 3 dniach nieco ustąpił ale nadal nie byłam w stanie normalnie
            funkcjonować. Dopiero wizyta u neurologa przyniosła efekt. Zapisał
            mi Divascan, ktory pomogl mi i moge teraz normalnie funkcjonowac.
            Nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych i mam nadzieje ze tak juz
            pozostanie. Jako lek wspomagający działanie Divascanu dostałam
            Cataflam ale nie musze go przyjmowac, poniewaz sam Divascan pomaga.
            Pozdrawiam wszystkich i zycze jak najmniej migren :-)
            • eni40 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 30.09.07, 07:29
              no i tak jak pisalam wczesniej wrocilam do divascanu.. biore ponad 3
              miesiace.. nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych..czuje sie calkiem
              normalnie a i atakow mniej..chociaz przed miesiączka daje mi
              popalic..no ale ten rodzaj migreny mialam zawsze , kiedys gdy bralam
              divascan tez..
              • eni40 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? ps 01.10.07, 19:47
                moze tylko trzeba go brac systematycznie tak jak ja teraz..uwazac by
                nie pominąc ani jednej dwaki..no i poczekac troche dluzej na
                efekty.. bo juz ponad 3 miesiace i chyba dopiero teraz zauwazylam
                poprawe..tfu tfuuuu
                • venus22 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? p 02.10.07, 23:58
                  w wiekszosci przypadkow skutki uboczne mijaja, trzeba cierpliwie
                  poczekac,
                  a jesli nie to trzeba skalkulowac co jest bardziej pozyteczne-
                  uboczne dzialnie leku ale i poprawa jakosci zycia z migrena,
                  no a jesli skutki uboczne przywyzszaja dzialanie dodatnie to moze
                  nie warto.. no wiecie o co mi chodzi :)

venus
                  • joloczka Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? p 03.10.07, 17:26
                    Przeczytalam wszystkie Wasze posty odnosnie Divascana i nasunelo mi
                    sie jedno pytanie: czy ktos z Was zapoznal sie z trescia ulotki
                    dolaczonej do opakowania? Niestety Divascan bralam juz jakis czas
                    temu i ulotki nie posiadam, nie bede cytowala z pamieci aby czegos
                    nie przekrecic, ale gdy by ktos mogl zacytowac jej tresc, a
                    dokladnie jakie dzialanie ma ten lek - byla bym wdzieczna. Jest w
                    tym odpowiedz na Wasze pytania dotyczace migreny, trybu zycia, itd.
                    Oprocz Divascanu mozecie jeszcze sami zwalczac migrene, no... moze
                    nie dokonca sami, ale przy pomocy dobrego psychologa.
                    • eni40 joloczko 03.10.07, 21:04
                      owszem czytalam ulotke i to bardzo dokladnie..zawsze to robie w
                      przypadku kazdego leku.. i jesli zdecydowalam sie na jego branie to
                      znaczy ze nie znalazlam tam nic co mogloby mnie zwalic z nog .. a i
                      czuje sie po nim lepiej..ale kurcze nie chce mi sie jej tu dokladnie
                      cytowac wiec moze wystarczy ci ten link?
                      www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=726
                      • joloczka Re: joloczko 04.10.07, 11:10
                        Niestety, w tym linku nie ma informacji o jaką mi chodziło. Ale
                        mniejsze o to (tym bardziej ze już nie jestem pewna czy wyczytałam
                        to kiedyś w ulotce, czy też gdzie indziej). Chodzi mi o to że
                        Divascan obniża poziom adrenaliny, którą każdy "migrenowiec"
                        produkuje w nadmiarze pod wpływem stresu, emocij, itd. Należy
                        poprostu indywidualnie ustalić co dokładnie wywołuje stres, emocję -
                        inaczej mówiąc należy poznać siebie aby we własnym zachowaniu
                        wyeliminować to, za co nasz własny organizm nas "karze". Ładujemy
                        się czymś, czego tak naprawdę nie jesteśmy w stanie znieść a w
                        podzieńkowaniu za tę energię nasz organizm zmusza nas do leżenia w
                        lóżku, niekiedy po kilka dni. Niby proste, a jak że skomplikowane...
                        Lecz moim zdaniem warto.
                        • cwaniarka1 Re: joloczko 04.10.07, 20:35
                          Ja bralam Divascan przez 2 miesiace i czulam sie po nim normalnie,
                          zadnych skutkow ubocznych, a migreny miewam zadziej niz wczesniej. A
                          co do ulotki, to tez ja dokladnie przeczytalam i nie bylo tam nic
                          powalajacego z nog. Nie ma powaznych skutkow ubocznych.
                          A zmieniajac temat bylam dzis u innego neurologa. Nie przepisal mi
                          Divascanu, tylkio Sumamigren 2 tableteczki. Zobaczymy czy pomoga jak
                          przyjdzie M.Poki co minelo poltora miesiaca po odstawieniu Divascanu
                          a ja mialam 2 migrenki. Obym nie musiala siegac po Sumamigren.
                          Pozdrawiam i zycze lagodnych migren!!!
    • finee Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 05.10.07, 11:08
      Brałem divascan przez 6 miesięcy i u mnie nie wpływał na
      samopoczucie, ani nie wywyływał skutków ubocznych. Przez pierwsze 2-
      3 miesiace powodował, ze nie mialem tak czesto ataków. W kolejnych
      miesiacach 4-6 wszystko wrocilo do normy.
      Pozdrawiam
    • Gość: Agata Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.bielsko.n4a.pl 16.12.07, 13:45
      Witam!Divascan biorę od 2 miesięcy i odczuwam znaczną
      poprawę.Dostałam dodatkowo lek Migea.Zażywam go tylko czasami na
      naprawde silne bóle głowy.Co do samopoczucia to mam to samo co
      pani.Czuję się bardzo śpiąca,robię wszystko strasznie powoli.Proszę
      się nie martwić,to normalne objawy przy stosowaniu tego leku.Ogólnie
      mogę stwierdzić,że lek ten dużo mi pomógł.
      • eni40 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 16.12.07, 14:49
        ja juz pisalam nawet chyba w tym watku ze biore divascan juz ponad
        pol roku i nic szczegolnego sie nie dzieje..normalnie
        funkcjonuje..senna to zawsze bylam bo wstaje o 5 do pracy(dojezdzam
        25km) wiec to zrozumiale ze jestem zmeczona..zawsze bylam..migea
        niestety kompletnie na mnie nie dziala
        • Gość: kristo31 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: 89.171.136.* 01.01.08, 18:50
          Witam wszystkich serdecznie,
          biorę Divascan od miesiąca - czytając wypowiedzi
          na formu wiem, że to krótko to prawda,
          ale muszę powiedzieć, że od drugiego dnia poczułem się
          znacznie lepiej - bóle zniknęły, a pojawiła się
          większa chęć do pracy i życia, tak jak było kiedyś przed migrenami.
          Myślę, że sporo zależy od tego o czym pisała joloczka - nastawienia,
          że lek może pomóc.Myślę, że u mnie to zadziałało - wszystkim tego
          życzę.pozdrawiam
          • minniemouse Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 02.01.08, 04:15
            Witam!
            Dobra wiadomosc na poczatek nowego roku :)
            rzecz zawsze mile widziana :)

zycze oby zawsze tak ladnie pomagalo :)

Minnie :)
            • annt3 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 02.01.08, 21:05
              Oby bylo lepiej :*
              • Gość: da house Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.seabridge.pl 05.02.08, 11:31
                czy DIVASCAN jest przeciwmigrenowy czy na nadciśnienie ? dziękuje.
      • Gość: Blakjune Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.play-internet.pl 22.08.16, 20:25
        Migea zniszczyła mi żołądek. Już dawno jej nie biorę zamiast niej dostałam Sumigre i super pomaga. Dziś dostałam divascan i ciekawa jestem czy mi pomoże i nie zaszkodzi??
    • migrenek Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 22.02.08, 16:37
      zażywam divascan od dobrych 4 lat moim zdaniem i zdaniem mojej migreny jest to
      lek który bynajmniej obniża częstotliwość ataków migrenowych natomiast jeśli
      chodzi o ogólne samopoczucie myślę ze musisz poszukać innych przyczyn bo na
      ,nie divascan działa całkiem przyzwiocie
      • Gość: skylar Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 15:25
        biorę Divascan od ponad 3 miesięcy i sama już nie wiem czy mi pomaga, czy nie. Lekarz zalecił mi dawkę 3 x 2 tabl. przez pół roku a potem zmniejszanie o jedną co miesiąc i odstawienie po roku.

Zarówno przed divascanem jak i teraz migreny mam regularnie co tydzień (czasem sie to przesuwa o jeden dzień). Nie wiem czy są słabsze czy nie bo wcześniej nie bralam nic na atak, więc wiadomo było fatalnie, a teraz biorę Cinie i pomaga więc ciężko stwierdzić.

Kompletnie nie wiem jaka może być przyczyna takich bardzo regularnych bóli - myślałam że może przez to że czasem spóźniam się z tabletką (biorę np. 2 h później), ale od tygodnia biorę je wręcz co do minuty a jednak migrena wystąpiła :-/
        Czy ktoś miał taką sytuację, regularnych migren albo "nie pomagającego Divascanu"?
        Nie wiem czy jest sens go brać skoro migreny i tak występują i i tak muszę brać Cinie?
        • Gość: beata Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: 217.96.29.* 11.04.08, 08:25
          ja brałam divascan kilka razy cyklicznie, przez chyba trzy m-ce
          potem przerwa na pół roku. z wiekszymi bólami miałam spokój ale
          lekarz uprzedził mnie od razu że nie na każdego działa ten lek i
          jesli nie bęzie pozytywnego skutku to nie powtarzać kuracji.
          oczywiście przy braniu tego leku nastepuje pewne
          ograniczenie "sprawności umysłu" ale ustepuje po zakończeniu
          terapii, raczej uspokajaja i wycisza nerwy.
          • Gość: mami02 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 21:30
            Moja córa ma 12 lat,a od 6 lat mordujemy sie z tymi uciążliwymi
            bólamido prowadzającymi do torsji i zwalajacymi z nóg.Najpierw
            występowały sobie gościnnie raz,dwa razy w miesiącu.Potem coraz
            częściej.Zeszłego lata podczas upałów i burz meczyłam się razem ze
            swoim biednym dzieckiem chorującym co dwa dni bez przerwy z głową w
            misce.Denerwowałam się jak każda mamuśka,że to coś strasznego.No
            wiecie,z głową nie ma żartów.Wszystkie badania łącznie z tomografią
            głowy wyszły prawidłowo,a bóle nadal są.Trafiliśmy do Centrum
            Zdrowia Dziecka i teraz córka ma zlecony Divascan,stąd moja wizyta
            na tej stronie.Zobaczymy,czy pomoże.
          • Gość: justyna90 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.centertel.pl 06.07.13, 22:55
            ja biorę divascan od tygodnia i zero poprawy ból glowy codziennie,a w 2 dniu taki ze musiałam leżeć.i Tak muszę brać przeciwbólowe więc niewiem czy ma sens dalej go brać?wcześniej ból był 2-3 teraz tydzień...i spac mi sie chce ciągle.
        • Gość: transfer Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.05.08, 13:58
          Mnie pomaga Walpronian Sodu (jest wiele odmian tego leku na receptę)
          oraz Melatonina bez recepty pomaga dobrze przespac migrenę.
        • Gość: miki Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.wlms-broadband.com 09.03.09, 09:56
          Chcialabym wszystkim dziewczyna ktore biora tabletki
          antykoncepcyjne ,zwrocic uwage ,czy zastanowilyscie sie nad tym czy
          ta glowa was nie boli od tych chormonow.Ja bralam pigolki pare lat z
          bardzo czesto mialam potworne migreny gdzie musialam przelezec w
          lozku pare dni,pozniej przestalam brac bo planowalam dzidziusia i
          jakies pol roku [po porodzie wrocilam do tabletek bralam tylko 2
          miesiace,bo praktycznie kazdy weekend spedzalam w lozku maz musial
          zostawac w domu z malenstwem bo ja nie bylam w stanie wstac z
          lozka .Po dostawieniu pigolek mam bole glowy ale trwaja one 1 dzien
          i sa do zniesienia ,funkcjonuje normalnie.Powodzenia!!
        • Gość: miki Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.wlms-broadband.com 09.03.09, 11:12
          Chcialabym wszystkim dziewczyna ktore biora tabletki
          antykoncepcyjne ,zwrocic uwage ,czy zastanowilyscie sie nad tym czy
          ta glowa was nie boli od tych chormonow.Ja bralam pigolki pare lat z
          bardzo czesto mialam potworne migreny gdzie musialam przelezec w
          lozku pare dni,pozniej przestalam brac bo planowalam dzidziusia i
          jakies pol roku [po porodzie wrocilam do tabletek bralam tylko 2
          miesiace,bo praktycznie kazdy weekend spedzalam w lozku maz musial
          zostawac w domu z malenstwem bo ja nie bylam w stanie wstac z
          lozka .Po dostawieniu pigolek mam bole glowy ale trwaja one 1 dzien
          i sa do zniesienia ,funkcjonuje normalnie.Powodzenia!!
      • Gość: Luna Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 15:39
        Brałam divascan przez jakieś 3 miesiące i na 4 lata spokój z migreną,w moim
        przypadku zadziałał rewelacyjnie.Niestety od dwóch miesięcy powróciły i to w
        najgorszej postaci,więc jak najszybciej zamierzam brać znowu.Jedyny skutek
        uboczny pod koniec brania to wysypka na dekolcie,ale dermatolog dał mi maść i
        przeszło.Dużo zdrówka życzę:)
        • Gość: meg22 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.smrw.lodz.pl 04.05.08, 23:43
          Na mnie niestety divascan działał przez pierwsze dwa miesiące. Cóż,
          na mnie nie działał, ale zawsze warto próbować
          Powodzenia!
          meg22
    • Gość: Adrianeq12@o2.pl Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: 82.160.202.* 08.06.08, 23:17
      biore divascan od 3 lat i nie stwierdzilem zadnych obiawow
      wplywajacych na samopoczucie
    • Gość: beata Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.um.olsztyn.pl 23.06.08, 15:38
      około dziesięc lat temu przyjęłam serię 3 razy po sześć miesięcy
      brania Divascanu. I do tej pory miałam względny spokój. Tamtem
      permanentny ból głowy zmienił sie w migreny raz lub dwa na miesiąc.
      Z tym to sie już nawet zaprzyjźniłam. Od kilku miesiecy mam problemy
      z głową - bóle są jednak inne. Neurolog przepisała mi Valprom lek,
      ale po trzeciej tabletce miałam wrażenie, że zejdę z tego świata.
      Lekarz przepisał mi więc Divascan. przyjmuję ten lek od dwóch dni,
      więc jeszcze nie ma zdania. okres bez bólu daje nadzieję, ze po
      ponowenej kuracji bedę pop prostu mogła być szczęsliwa bez
      natarczywego bólu, odbierającego chęc do życia. Pozdrawiam.
      • Gość: MONIA Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 16:04
        odkąd biorę Divascan (ok 2 lata) tylko raz miałam migrenę ale taką
        malutką, także dla mnie ten lek okazał sie strzałem w dziesiątkę!!!!
        • Gość: slawek Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.07.08, 22:39
          Na migrenę najlepszy jest Sandomigran. Po kuracji trwającej 2 miesiące miałem
          spokój przez 15 lat. Dawniej zdarzało się , że traciłem z bólu przytomność.
          Teraz zdarza się , że czasem (raz na miesiąc lub dwa boli mnie głowa, ale jedna
          tabletka Nurofenu wystarcza. Niestety lek ten jest tyko w Polsce niedozwolony.
          Pewnie dlatego, że może mniej ludzi by chorowało i wydawało pieniądze na prochy
          , które nic nie dają.
          • minniemouse Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 30.07.08, 00:13
            ""Na migrenę najlepszy jest Sandomigran. Po kuracji trwającej 2
            miesiące miałem
            spokój przez 15 lat.""

Witam! to wspaniale ze dla ciebie okazal sie zbawienny. Niestety nie
            na kazdego tak dobrze dziala. ja tez bralam, kilka miesiecy ale mi
            nie pomogl w ogole.

Minnie
    • Gość: klaudia Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 20:25
      witaj. divascn bralam ok.2lata i nigdy nie mialam takich objawoa
      jakiwe ty wypisalas. ponadto bardzo pomogly mi te tabletki i nie
      wyobrazam sobie bez nich zycia:)
      • Gość: dee Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.08, 19:59
        Czy Divascan koliduję jakoś z pigułkami antykoncepcyjnymi?
        • minniemouse Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 30.07.08, 00:18
          www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=726
          Chyba nie, ale na wszelki wypadek zapytaj w aptece, albo lekarza.

Minnie
          • Gość: ola Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 21:05
            witam wszystkich

w moim wypadku - divascan biorę od 10 m-cy - powodował on podobne objawy.
            odnosiłam wrażenie, jakbym nie miała kontaktu z rzeczywistością, wszystko było
            senne i czułam, że robię wszystko 5razy wolniej niż wcześniej to miałam w
            zwyczaju i do tego zmiany nastroju częste. pojawiło to się w 7-8 m-cu brania,
            zgłosiłam to lekarzowi i dostałam lucetam. miało pomóc i faktycznie jest lepiej.
            a w odpowiedzi na pytanie o tabletki antykoncepcyjne, to faktycznie jak
            ginekolog się dowiedział, że jestem migrenowcem, to ostrzegł mnie, żebym się
            uważnie obserwowała. dostałam yasminelle i nie było najmniejszego problemu.
            koniecznie tylko trzeba zrobić badania krwi i cytologię!

pozdrawiam
            • krop-la Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 20.08.08, 21:32
              witam :)
              ja bralam divascan 2 razy...w sensie serii. Za pierwszym razem
              bralam 3x1 i bardzo pomoglo..rok migren o niewielkim tylko natezeniu
              i szybko mijajacych, niestety pozniej zaczely stopniowo wracac
              silniejsze i dluzsze bole..po 2 i pol roku przestalam brac. Zaczelam
              ponownie po 2 latach , tym razem 3x2 i znow efekt super...na
              rok...pozniej stopniowo coraz mniejszy.... w tym miesiacu odstawilam
              wlasnie bo juz nie dzialal..i nie wiem co dalej robic :((

jednak divacan na mnie dzialal dobrze i zero skutkow ubocznych!!
              szkoda ze sie uodpornilam..
              • Gość: Martynciak Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 13:30
                MNIE NA PRZYKŁAD DIVASCAN W OGÓLE NIE POMÓGŁ... BRALAM GO DŁUGO I TERAZ BIORĘ NADAL, CHOĆ ZUPEŁNIE NIE POMAGA. PO PROSTU ZERO RÓŻNICY... JEDYNE CO POMAGA TO SILNE LEKI PRZECIWBÓLOWE TYPU KETONAL FORTE. POZDRAWIAM
                • Gość: someone Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 14:12
                  Zaczęłam brać Divascan daw tygodnie temu i niestety lek nie działa
                  na mnie dobrze...Od pierwszego dnia kiedy zaczęłam go brać poczułam
                  się bardzo osłabiona,a bóle głowy wcale nie przeszły. Wiem, że
                  terapia tym lekiem jest długotrwała,ale skoro ma mój ogólny stan
                  działa źle to chyba nie powinam tego leku zażywać...
                  • Gość: beata Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 11.09.09, 00:33
                    Witam.
                    Przez 10 lat mialam uporczywe bóle głowy.Moj lekarz rodzinny przepisywal mi leki
                    przeciwbólowe na bazie paracetamolu zwłaszcza firm ,z którymi miał
                    umowę.Zniszczył mi tylko żołądek bo szkoda było dać skierowanie do
                    neurologa.Wreszcie sama zdecydowalam ,że pójdę prywatnie i neurolog dal mi
                    DIVASCAN!!!!Brałam 10 miesięcy i od 2 lat nie wiem co to ból głowy.Dopiero teraz
                    wiem jak można żyć komfortowo.Myślę też że wiele osób czytając ulotkę o leku
                    siłą sugestii zaczyna czuć skutki uboczne.Kiedyś wiele leków srzedawano bez
                    ulotki i mniej bylo chorych odczuwających skutki uboczne.Wielu pamięta o
                    skutkach ubocznych a pomija informacje ,że DIVASCAN trzeba brac minimum 3
                    tygodnie aby poczuc pierwsze efekty terapii.tak więc ludze przestańcie skupiać
                    się tylko nad tym co uboczne a zacznijcie myśleć o celu leczenia.Bo czytając
                    niektóre bzdury migrena wraca.
    • Gość: Kasiek Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.gizycko.mm.pl 30.10.08, 11:50
      Ja od niedawna biorę Divascan i na początku było w miarę dobrze, choć nie
      poczułam wielkiej zmiany ale od kilku dni jest naprawdę źle. Nie wiem czy to są
      skutki uboczne ale nie dość,że mam mdłości to jeszcze mam zawroty głowy a
      samopoczucie jest paskudne, ciągle bym spała bo tylko wtedy nie czuję bólu
    • Gość: Nuska Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: 82.160.245.* 13.11.08, 22:04
      Migreny mam od marca 2008, miesiac nauki zawaliłam przez to,
      wylądowałam w szpitalu, aż w końcu trafiłam do swojej neurolog.
      Wprost mi powiedziała, że lekarze nie znają właściwiej przyczyny
      migren. Przepisała mi Divascan, uprzedziła, że przez pierwszy okres
      brania mozna czuc sie dziwnie itp itd. Jednak biorę już go drugi
      miesiąc i naprawde czuje się świetnie :) Ale boję się, że może on
      uzależniać poniewać ostatnio przez zapomnienie nie wziełam go dwa
      dni po kolei i czułam się fatalnie. Serce dziwnie biło, chodziłam
      otępiała, kreciło mi się w głowie, mdliło mnie... Ktoś moze miał
      podobnie??
      • minniemouse Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 13.11.08, 23:08
        To nie jest "uzaleznienie". chociaz w pewnym sensie moze byc, ale to
        nie to samo co np nalog.

poza tym, pewnych lekow nie nalezy odstawiac nagle tylko trzeba
        zmniejszac dawki bo moga wlasnie nastapic niepozadane rekacje - jak
        te co opisujesz. tak ze staraj sie nie zapominac - skoro ci to
        pomaga.

Minnie
        • tk80 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 21.11.08, 09:49
          Witam,ja też biorę od około 2 miesięcy ten lek,na moje sampoczucie
          nie ma żadnego wpływu,żadnych działań ubocznych jest dokładnie tak
          jak na ulotce informacyjnej.Bardzo pomaga mi na migreny,zapomniałam
          prawie co to migrena,a juz było tak,że ledwie pracowałam,głowa mnie
          bolała bardzo często,przestawały pomagać tryptany.Czasem coś mnie
          tam boli,ale potem przechodzi często samo, chyba tylko raz musiałam
          wziaśc tryptan i to było na początku kuracji.Narazie biorę dużą
          dawkę 3x2,po 3 miesiącach neurolog zadecyduje co dalej,ale naprawde
          polecam ten lek,jeśli pomaga to należy go brać,pozdrawiam
          • Gość: kali Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.cable.ubr10.perr.blueyonder.co.uk 30.11.08, 11:52
            witam serdecznie wprawdzie ja nie mam problemow z migrena ale ma je
            moj maz. zazywa divascan od 4 miesiecy i wprawdzie bole glowy wciaz
            wystepuja ale nie tak silne jak kiedys. Jednak niepokoi mnie jedna
            rzecz- bierze ten lek w kombinacji z Flunarizinum. Od okolo miesiaca
            obserwuje u niego objawy depresji ktore sie nasilaja i narawde
            zaczynam sie martwic. W ulotce Flunarizinum mozna znalezc info ze u
            osob w podeszlym wieku moze ten lek powodowac stany depresyjne,
            wprawdzie moj maz ma 30 lat ale moze cos jest na rzeczy.. Nie
            twierdze ze ten lek wywolal u niego taki stan ale... sama nie wiem
            co robic,moze ktos z Was mial podobne problemy?
            • Gość: Migrenowiec Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.12.08, 13:40
              Bralem divascan przez jakies 3 miesiace. Teraz mam migrene 1-2 razy w roku (od kilku lat po zakonczeniu kuracji divascanem). Wczesniej kilka razy w miesiacu. Mysle ze warto sprobowac i sie pomeczyc (bylem lekko ospaly bo divascanie ale tylko 1-2 tygodnie po rozpoczeciu kuracji). Pozdrawiam wszystkich cierpiacych i zycze jak najmniej migren!
            • minniemouse Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 01.12.08, 21:50
              ""W ulotce Flunarizinum mozna znalezc info ze u
              osob w podeszlym wieku moze ten lek powodowac stany depresyjne,
              wprawdzie moj maz ma 30 lat ale moze cos jest na rzeczy..""

to tylko komercyjny chwyt aby wspomniec o depresji a nie
              zniechecac - kazdy moze dostac depresji od flunarizinum,
              w kazdym wieku. skoro maz ma to powinien przerwac branie leku.
              w momencie kiedy strona negatywna leku przewyzsza pozytywna, nie ma
              co kontynuowac kuracji. maz moze sprobowac jeszcze cos innego.

Minnie
              • Gość: zina Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.gprs.plus.pl 20.12.08, 12:26
                Witajcie!
                Moja 18-letnia córka miała częste bóle głowy.Po badaniach EEG i
                tomografi neurolog przepisała jej divascan,który miała brać 2 razy
                dziennie zapobiegawczo przez 2 tygodnie .Niestety w czasie brania
                leku dzień po dniu było u nas pogotowie,aż do czasu odstawienia
                leku.Córka 3 razy straciła przytomność ,czuła sie osłabiona i
                kręciło się jej w głowie,dopiero kardiolog kazał odstawić ten lek i
                zawroty głowy mineły.Proszę uważajcie na divascan,ten lek ma
                jednak silne działanie uboczne moze nie na wszystkich wpływa ,ale
                jednak tak jest.
    • Gość: Dora Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 13:12
      Biore divascan od czterech miesiecy,spie po nim caly dzien,nie moge
      sie skoncentrowac,ciagle jestem zmeczona,nie mam na nic ochoty,to
      chyba najgorszy lek jaki brałam,nie polecam
      • Gość: lucy Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: 217.98.19.* 14.02.09, 00:38
        Zażywałam divascan przez 2 miesiące, czułam się od razu lepiej. Migreny ustąpiły
        o 90%. Nie odczułam żadnych skutków ubocznych, poza lekką sennością. Przy okazji
        lepiej spałam i wyciszyłam się.
        • lunesmartes Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 15.02.09, 13:03
          Bralam Divascan dosyc dlugo. Za bardzo mi nie pomagal,ale nie bylo
          zadnych ubocznych dzialan. Az sie zdizwilam ze na niektorzych tak
          ciezko dziala. Moze to zalezy od organizmu, ale ja zadnych zmian nie
          oddczuwalam. Bardziej balam sie jak zareaguje na takie uspakajajace
          ktore mi przepisali. Swoja droga tez niewiele pomoglo.
    • Gość: patira Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.sta.asta-net.com.pl 27.02.09, 17:51
      Ja biorę DIVASCAN przez prawie 5 miesięcy... U mnie były takie skutki przez
      pierwsze 2 tygodnie... poźniej bóle ustały, bylam bardziej skupiona niż kiedy
      kolwiek... jak kazdy lek ma skutki uboczne ale idzie sie przyzwyczaic... :)
      • Gość: miki Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.wlms-broadband.com 09.03.09, 09:36
        czy ktos moze mi napisac ile tak naprawde powinno sie brac tych
        tabletek ,bo w ulotce jest napisane 1-2 tabl 3 razy dziennie czy w
        tez tyle braliscie?ktos mi powiedzial ze 1 dziennie wystarczy?prosze
        o odpowiedz
        • krzysia17 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 09.03.09, 20:53
          Ze względu na zapominalstwo Divascan biorę raz dziennie. Po trzech miesiącach takiego stosowania czuję że mi pomaga, pomijając migrenę hormonalną z którą za nic nie mogę sobie poradzić.
          • minniemouse Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 09.03.09, 23:17
            Wszelkie leki przepisane przez lekarza bierze sie tak jak lekarz
            przepisal.

Minnie
            • Gość: jus Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.icpnet.pl 24.03.09, 21:51
              Witam,
              neurolog przepisał mi divascan na powracający, masakryczny ból głowy
              (który nie był migreną, bo trwał nawet po 2 tygodnie z przerwami na
              tydzień i znowu!)..po miesiącu stosowania (3xdziennie) dostałam
              takich zawrotów głowy, że zupełnie nie dawałam rady
              funkcjonowac..neurolog nie określił tego, jako skutek uboczny
              divascanu, ponieważ takowe powinny nastąpic zaraz po kilku pierwzych
              dniach zażywania, ja jednak po 2 godzinach od zażycia tabletki
              czułam się, jak "nacpana"..zrezygnowałam natychmiast z divascanu,
              jak wydedukowałam, że na mnie on źle działa..
              zdecydowałam się na akupunkturę, która zadziałała, jak ręką odjął..
              dlatego polecam wszystkim z bólem głowy, by rozważyli, czy taka
              naturalna metoda nie będzie dobrym rozwiązaniem..mój lekarz od
              akupunktury zalecił mi różnorodne, nowe obyczaje do wprowadzenia w
              życie, które krok po kroku adoptuję pod siebie...jednak
              nieodwołalnie zadziałały igiełki - zaczęłam nowy okres w życiu, bez
              bólu i zawrotów, pozdrawaim
              • Gość: joasia171 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: 195.117.253.* 19.05.09, 19:12
                Witam.Na migrenę cierpię od 15 lat chociaż mam dopiero 29 wiosen.Bóle moje
                doprowadzały do przynajmniej cotygodniowych wizyt w pogotowiu na zastrzyku.Od
                dwóch miesięcy biorę divascan i miałam "tylko"3 ostre ataki wymagające
                zastrzyku.Czekam na wizytę u neurologa i zobaczę co on dalej wymyśli.Generalnie
                nie widzę dużej poprawy.Najlepszym dorażnym lekiem była Migea tylko nie wiedzieć
                czemu została wycofana z produkcji.A to był jedyny środek który pozwalał
                funkcjonować ataku.
    • Gość: Anita Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: 89.16.78.* 16.07.09, 19:51
      Divascan stosuję od 8 tygodni i czuję się po nim dobrze.Nie
      zaobserwowałam żadnych skutków ubocznych. Jeżeli chodzi o jego
      skuteczność to jak narazie jestem bardzo zadowolona!
    • Gość: teresa Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.range81-159.btcentralplus.com 14.09.09, 12:43
      biorę ten lek od trzech lat wszystkie objawy które opisujesz miałam przy innych
      lekach po divascanie mogłam nawet powadzić samochód jednak aby bule ustąpiły
      brałam go dość długo po trzy tabletki dziennie ,leczę się na migrenę od ponad
      dwudziestu lat po wszystkich lekach jakie dostawałam miałam identyczne objawy
      jak opisujesz a nawet gorsze dopiero po tym leku zaczęłam normalnie funkcjonować
      musisz poczekać z tydzień i wtedy ocenisz swoje samopoczucie przy migrenie to
      niestety ty na sobie będziesz musiała przetestować wiele leków aby trafić na ten
      właściwy dla ciebie życzę powodzenia -jedna zasada nie denerwować się tylko
      spokój i cierpliwość to pomaga
    • Gość: izulka Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.id4.net.pl 17.09.09, 11:15
      Divascan brałam przez prawie trzy miesiące, niestety nie prawie wcale nie zmniejszył mi ataków migreny, jednak po tym leku czułam się dobrze. Teraz mam nowy lek, jak na razie głowa mnie nie boli, ale jestem okropnie zmęczona i ociężała, mam nadzieje, że to sie wynormuje. Pozdr. wszystkich:)
      • Gość: v Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 13:30
        Ja do Divactinu dostałam Lucetam. Biorę od 2 tyg. i miałam tylko raz
        malutką migrenę!!! Sukces, bo wcześniejsze ataki były lekooporne.
        Jedyne co zauważyłam to senność, ale mam też od zawsze niskie
        ciśnienie ( po kawie 90/55) więc to pewnie ma też wpływ na tę
        ospałość. Ale jestem bardzo zadowolona- JAK FAJNIE ŻYĆ I NIE MYŚLEĆ O
        TY, ZE MA SIĘ GŁOWĘ !!!! :)
        • Gość: Gomez28fiz Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.k665.webspeed.dk 26.01.10, 20:29
          Witam.Ja borykam sie z bolami glowy od 12 roku zycia i mowiono ze zatoki,ze
          nerwobol nerwu trojdzielnego i wreszcie ze to zwykla migrenusia:(
          Ale ataki mam co dwa tygodnie czasem co tydzien i robione mialem badania na
          tomografie i rezonansie:(:(:(
          Teraz tez biore Divascan i nie wiem czy mi to ulzy,ale co mi zostalo.Bede
          testowal wszystko co sie da....By tylko nie bolala:(

...Tylko ze ja jestem po fizjioterapi i nie jestem pewnien czy to zwylke bole
          migrenowe:(
          • minniemouse Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 27.01.10, 08:55
            ...Tylko ze ja jestem po fizjioterapi i nie jestem pewnien czy to zwylke bole
            migrenowe:(

Witam! ale dokladnie, co masz na mysli?

Minnie
        • Gość: skorpionica Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: 195.117.146.* 28.03.10, 11:07
          Super!!!
          Też chcialabym kiedyś coś tak pozytywnego napisać.
          Na razie męczę się i bólami,a do tego mdłości,drżenie w środku,zawroty głowy i
          ogólne osłabienie:(!
          już nie wiem,co robić,a przeszłam juz wiele...
          pozdrawiam
    • niuniarenialaura Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 19.04.10, 13:59
      Hej ja od ponad roku biore sumamigren jak mam ataki bolu glowy i mi pomaga ale
      im dluzej biore te tabletki to mam czesciej bole glowy i wlasnie dlatego
      wybralam sie do lekarza i przepisal mi divascan. Divascan biore od czterech dni
      i powiem wam szczerze ze za akzdy razem jak baralam tabletki to mialam dziwny
      bol glowy , a nawet pojawiala mi sie migrena, sama juz niewiem co robic /???
      poczekam jeszcze klika dni i zobacze moze musze sie przyzwyczaic do tych
      tabletek mam nadzieje ze mi pomogą pozdrawiam
    • sirionna Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 19.04.10, 15:11
      Biorę divascan od 3 tygodni. Wszelkiego rodzaju bóle głowy ustąpiły. zapomniałam zupełnie, że mam głowę :)
      Ale... już drugiego dnia przestałam spać. Spałam po 3-4 godziny na dobę (a ja z gatunku śpiochów jestem). Byłam zmęczona ale nie jakoś masakrycznie, niestety moja koncentracja spadła do zera. Nie wsiadałam nawet za kierownicę.
      Po 2 tygodniach byłam u neurologa na kontroli i p. doktor uznała, że najprawdopodobniej divascan "gryzie" się z drugim lekiem, który przyjmuję - vinpotonem. Uznałyśmy wspólnie, że na próbę odstawię vinpoton. No i następnej nocy spałam 12 godzin. Dziś idę na kolejną kontrolę, od tygodnia śpię normalnie, więc divascan chyba zostanie bo głowa jak nie bolała tak nie boli.
      • Gość: benia Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.chello.pl 20.04.10, 19:20
        Moja córka bierze divascan 3xdziennie od ok. 3 tygodni. Zaczęło się
        wszystko od nagłych i bardzo mocnych bóli głowy połączonych z
        podwójnym widzeniem. Przeszła serię specjalistycznych badań i jak
        narazie diagnoza brzmi: migreny
        Ataki nie ustały po tych 3 tygodniach, tyle tylko że dołączyły się
        do nich okropne zawroty głowy a podwójne widzenie pojawia się tylko
        co kilka dni.
        • minniemouse Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 21.04.10, 06:29
          A jakie corka miala do tej pory robione badania?
          Troche to duzo jak na migrene, takie nagle bole od razu z podwojnym widzeniem.
          Ale coz w migrenie wszystko jest mozliwe.

czy poza tymi ma jakies inne objawy?

czy miala moze rezonans magnetyczny z kontrastem, oraz bez?
          czy wykluczono jakie choroby / wady uszu?
          miala badane czy ma w porzadku gruczoly adrenalinowe?

Minnie
    • Gość: Klaudia Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 15:45
      Witam:)
      Ja od 2 tygodni biorę divascan który przepisała mi pani neurolog ze względu na
      moje czeste bole głowy:)
      Chodze po nich bardzo ospała:D ciągle bym tylko spała
      Ale za to teraz mniej narzekam na bóle głowy,ale i tak musze zrobić jeszcze
      wiele badań by wykluczyć najgorsze:)
      Pozdrawiam
      • Gość: leo Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: 81.190.13.* 16.05.10, 21:01
        Mi też swojego czasu neurolog przepisała ten lek, ale zmartwiła mnie
        myśl o braniu psychotropu (a dokładniej nootropu) i nie wzięłam.
        Jedną zjadłam, ale po jednej, trudno cokolwiek sensownego
        powiedzieć. Pudełko divascanu leży nadal i czeka, wśród kupy innych
        medykamentów.
        • Gość: Agnieszka Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: 62.69.229.* 11.08.10, 13:29
          Ja biorę Divaskan od 6 miesięcy i jestem zadowolona. Senność znikła
          po kilku tygodniach. Bóle migrenowe pojawiają się zradko i
          najczęściej wystarczą NLPZ aby powstrzymać ból. (kiedyś kończyło się
          sterydami) Czasem pojawia się tylko aura bez ataku bólu. Wcześniej
          brałam Flumarizinum jednak większość dnia przesypiałam, nie mogłam
          prowadzić samochodu i tyłam efekty uboczne były nie do zniesienia po
          mimo braku migren. Jwdnak reakcja na lek zależy od organizmu.
    • Gość: MORIS Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: 82.177.169.* 17.08.10, 16:53
      WITAM.. JA BIORE JUZ DIVASCAN OD PONAD 4 MIESIECY I NIE ZAUWAZYLAM ZMIANY NASTROJU .. GLOWA MNIE JESZCZE NIA BOLALA.. TO SUPER LEK.. POLECAM
    • carry99 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 26.08.10, 12:58
      Oddam całe nieotwarte opakowanie Divascanu. Przerwałam kurację (była nieskuteczna) i jest mi już niepotrzebny. Odbiór w Warszawie.
      Pozdrawiam
    • Gość: lizard Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.13, 20:08
      Jesli ktoś by zechciał wypełnić ankietę na temat wpływu migreny na jakość życia to zapraszam, moje-ankiety.pl/respond-54442.html
    • Gość: lizars Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.13, 11:32
      moje-ankiety.pl/respond-54442.html piszę pracę na temat wpływu migreny na życie codzienne, gdyby ktoś zechciał wypełnic ankietę, dziekuję:)
    • Gość: aga Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? IP: *.centertel.pl 19.08.15, 15:46
      Witam, zarzywam ten lek od 10 m-cy i zauwazylam duza roznice we funkcjonowaniu mojego organizmu, lepiej sie czuje, ataki migreny dawno sie nie pokazaly, ale nie mam takich objawow ubocznych jak podajesz....zarzywam go nadal, gdyz nie mozna przerwac od razu po ustaniu migreny, pozdrawiam
    • loma53 Re: Czy Divascan wpływa na ogólne samopoczucie? 27.03.16, 20:21
      na początku też tak miałem, ale teraz już nie...organizm musi się przyzwyczaić do tego leku...ale ogromnym plusem jest to, że moje, kiedyś okropne migreny, to już przeszłość, choć czasem, przy gwałtownych zmianach pogody jeszcze się odzywają....ale nie "zdycham z bólu" tylko mnie głowa "ćmi"...pamiętaj jednak, by nie przerywać leczenia, bo wszystkie poprzednie objawy powrócą....wiem, bo niechcący sprawdziłem to na sobie
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka