pati_44 18.06.09, 15:13 czy ktoś słyszał coś więcej o chorobie okluzyjnej ? z tego co się orientuje jest to nadmierna praca mięśni szczęki i powoduje migreny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anthonka Re: migrena - przyczyna w zębach 18.06.09, 16:04 O ile dobrze kojarzę, to choroba okluzyjna spowodowana jest nadmiernym napięciem mięśni żuchwy, a objawia się zgrzytaniem zębów. Podobno może być przyczyną migreny, ze względu właśnie na stałe napięcie mięśni w obrębie głowy. Chorobę okluzyjną można leczyć przez zastosowanie jakichś szyn, ale o szczegóły musiałabyś raczej zapytać dentystę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona298 Re: migrena - przyczyna w zębach IP: *.access.telenet.be 18.06.09, 21:38 tak to prawda, mi dentystka polecala taka szyne, zaklada sie ja na noc, a w dzien cwiczenia zuchwy, zamykanie, otwieranie lub zucie intensywnie gumy. Ale zeby to tylko byl problem migren. Odpowiedz Link Zgłoś
elzunia.0 Re: migrena - przyczyna w zębach 20.07.09, 19:42 widzialam informacje nt. tej choroby na stronie gabinetu dentystycznego, po wpisaniu w google szybko wyskoczyło Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka11 Re: migrena - przyczyna w zębach 22.07.09, 09:36 dzizas! ja zgrzytam w nocy zebami! zaraz lece do dentysty, moze to jest przyczyna moich migren! Odpowiedz Link Zgłoś