Dodaj do ulubionych

Kto ma dzisiaj? - part 2

21.12.03, 21:38
zaczynam nowy watek Mariiludwiki bo tamten juz jest dosc spory.

Ja z kolei obudzilam sie 0 7 rano z dosc silna migrena, od razu moje
tabletki.
Wreszcie o 12 w poludnie moglam wstac - okazuje sie mamy piekna pogode,
sloneczko ostro swieci..
Nie poraz pierwszy zauwazylam ze taka pogoda, po kilku dniach szarug i
desczykow, dziala na mnie okropnie..
A tu swieta ida, a tu mozg nie pracuje..
Moze niech kto mi powie co ja mam robic... co sie robi na swieta..
sprzata? gotuje? no co??
Venus
Obserwuj wątek
    • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 22.12.03, 00:29
      Jesli o mnie chodzi to tylko niezbedne minimum.Ryba,zupa grzybowa kub
      barszcz,moze sledz w smietanie i kapusta z grzybami.Ale jesli bede miala silny
      bol glowy to jeszcze mniej...Dzis wyratowal mnie Imigran.Od zimnego sztormowego
      wiatru mialam ciezka,ale b.krotka/po Imigranie przeszlo/ migrene.Pozdro
      ml
    • venus22 Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 22.12.03, 08:37
      Jezus kochany!!!
      Juz prawie poniedzialek, a ja jeszcze wieszam bombki na choince..
      dzisiaj mialam caly dzien zepsuty przez migrene..
      tyle zrobilam ze dokupilam maku i pare drobiazgow i pojechalismy wieczorem
      cala rodzina ogladac swiatelka w Cloverdale
      • depresyjka Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 22.12.03, 10:03
        ja tez szykuje swieta i idzie mi to jak krew z nosa... Robie wszystko powoli i
        z dluuuuugimi przerwami, bo glowa nie daje spokoju.
        Mam jeszcze 2 dni i mam nadzieje ze zdaze ze wszystkim.

depresyjka
        • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 23.12.03, 10:49
          Chyba jestem jedyna z bolem glowy dzis gdyz pewnie "nikt nie ma glowy do bolu
          glowy".Odnosze wrazenie,ze to jakies przeklenstwo..ale glowa dzis mi dokucza
          okropnie...zdaje sie,ze nici ze swiatecznych przygotowan.Oby Was to nie spotkalo
          ml
          • bafra Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 23.12.03, 16:35
            Znam takie dni niestety.Najczęściej w weekendy dopada mnie okrutna
            migrena,właśnie wczoraj skończyłam "3-dniówkę".Zawsze boję sie zmiany pogody,a
            mój "łeb" jest niestety niezawodnym barometrem.Pozdrawiam z "cockerkowa" i
            życzę żeby już było po.... bf
            • venus22 Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 23.12.03, 20:22
              Witaj Bafro!!
              Entuzjastka cockerkow??
              ja jestem entuzjastka australijskich owczarkow -mam dwa- ale wlasciwie to
              lubie wszystkie psy..

jezeli masz migreny przewaznie w weekendy, to byc moze istnieje jakis bodziec
              ktorego nie ma w inne dni..
              Wysypiasz sie w weekend? Przesypiasz pore pierwszej kawki/ sniadanka?
              a moze cos jesz czego w "normalne" dni nie (lub pijesz?)
              w kazdym razie, wiem co to znaczy, trzydniowka.. straszne.
              Pozdrawiam serdecznie
              Venus
              • bafra Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 24.12.03, 08:46
                Dzięki!Venus
                Ja wiem nawet jaki to bodziec powoduje,że moje migreny najczęściej "umilają"
                mi weekendy.Jest to pewnego rodzaju rozluźnienie,inny tryb życia niż w
                tygodniu.Dlatego staram się nie myśleć o tym,że jest wolny dzień,wstaje tak jak
                w tygodniu ,ale cóż zrobić jak ma być migrena to będzie.Teraz szykuje się
                jeszcze zmiana pogody także migrena murowana!A w sprawie cockerków-tak bardzo
                je lubię,ale lubię też wszystkie psy! i nie tylko psy.Życzę bezbolesnych świąt
                i całego przyszłego roku bez migren.bf
            • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 23.12.03, 21:34
              Hej!!!Witam Ciebie Bafra i milo mi,ale nie dlatego,ze miewasz migrene!Po
              imigranie mi przeszlo,ale na jak dlugo..Bog raczy wiedziec.Jestem typowa
              meteopatka,niestety.Mialam jakies zacmienie mozgu i pomylily mi sie dni/mimo
              kilku kalendarzy etc/-myslalm,ze wigilia jest w czwartek!!!Nic nie jest
              gotowe,hm i zakupy niezrobione..Jutro przed poludniem czeka mnie sadny dzien!!
              Dzieki za zyczenie i Tobie i Wszystkim zycze O bolu glowy.POzdrawiam
              ml
              • bafra Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 24.12.03, 08:52
                Witaj!
                Jak się ma migrenę,nawet "zaćmienie mózgu" jak piszesz.Na pewno ze wszystkim
                zdążysz i zakupami i przygotowaniami, i pewnie jeszcze ze swoją trójeczką
                wyjdziesz na "pragułę"!!!!Pozdrawiam, (zapomnijmy o migrenie!!!) bf
                • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 24.12.03, 14:11
                  Dzieki Wam.Swieta na tzw. luziku.Zakupy zrobione,gary ograniczone do minimum
                  a praguly to beda z pewnoscia!!Niezbyt mile /dla mnie/ bo pada zimna
                  mzawka.Pozdrawiam Wszystkich!!!
                  ml
                  • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 26.12.03, 19:52
                    Bol glowy,ktory opuscil mnie na swieta- wrocil.Jest wichura,pogoda gorsza byc
                    chyba nie moze poniewaz pada tez.Cale swieta meczy mnie grypa zoladkowa/wiec
                    dietka/ a teraz dolaczyl bol glowy.Nie wplywa to dobrze na humor..
                    Pozdrowka
                    ml
                    • wodnik82 Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 26.12.03, 22:15
                      Mam nadzieje ze nie cierpicie za bardzo w swieta.Moze jak Wam powiem ze ciagle
                      dobrze sie czuje i glowa mnie juz od tygodnia nie boli to moze komus tez sie
                      lepiej zrobi.Ciesze sie ze w tym roku bol glowy zaczal sie miesiac wczesniej
                      niz zwykle bo zdazylem w sam raz przed swietami.Czy to nie jakas ironia ze w
                      roku kiedy bol byl najsilniejszy od 5 lat najszybciej mi przeszedl?Bo proszki
                      juz po miesiacu zaczely dzialac.Myslalem ze znowu bede mial spaprane swieta a
                      tu TAKA niespodzianka.To najlepszy prezent pod choinke jaki moglem sobie
                      wymarzyc.Pozdrawiam Wszystkich.Jestem z Wami.Moze choc odrobina mojego
                      optymizmu i Wam sie udzieli.Mam taka nadzieje.
                      • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 29.12.03, 14:52
                        Mam nadzieje,ze Wodnik nadal w takiej wspanialej formie!1Nie moge niestety
                        powiedziec tego o sobie...Mam dzis "globus" a i grypa,czy migrena "brzuszna"
                        jeszcze mi nie minela..juz sama nie wiem,co jest czym albo co od czego...
                        Jutro ide do lekarki.Pewnie sie dowiem,ze trzeba to "wychorowac".Telefonicznie
                        powiedzieli,ze duzo osob TO ma a szczepionka na TO nie dziala.Nie wspomne
                        juz,ze u nas w osrodku lekarze zmieniaja sie ,jak w kalejdoskopie.Za kazdym
                        razem,gdy ide/jest to zreszta rzadko/ jest "nowy" lekarz.No,ponarzekalam
                        sobie,moze mi ulzy?Pozdrawiam Was
                        tara
                        • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 03.01.04, 10:41
                          Witajcie! Jak zwykle znowu ja mam.Chwilowo bol glowy,dosc silny..ale sprobuje
                          najpierw panadol.Pozdrawiam,nie zyczac tego samego
                          tara
                          • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 08.01.04, 11:12
                            Witajcie,od trzech dni budze sie rano z bolem glowy,ktory po kawusi i
                            panadolu/albo i bez/ mija.Dzis jednak jest tak koszmarny,ze pewnie wezme
                            imigran.Spadlo cisnienie atmosferyczne,jest wichura.Wiatr az wyje...Oby Was
                            taka "przyjemnosc" ominela.Pozdrawiam
                            tara-ml
                            • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 12.01.04, 11:10
                              Nie wiem,czy to migrena,ale peka mi glowa...znow.Wyjatkami sa dnie,kiedy mnie
                              nie boli,zyc sie nie chce!
                              tara
                              • bafra Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 12.01.04, 12:22
                                WITAM!
                                Nie było mnie tutaj od dość dawna ale to nie znaczy,że tu nie zaglądam i nie
                                śledzę kogo dopadł "globus"!Przyczaiłam się cichutko bo wiecie....mnie jeszcze
                                w tym roku nie bolała głowa!!! i mam taką naiwną nadzieję,że może już"nigdy"
                                (no żebym tylko w złą....)Współczuję Wszystkim bardzo bo znam "globusa" od
                                najgorszej strony.Życzę Wam bezmigrenowych ranków,dzionków , wieczorów i
                                nocy.Jeżeli mnie dopadnie z pewnością wpadnę tu żeby się pożalić!Pozdrówka,bf
                                • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 13.01.04, 16:54
                                  Bafro!!!! Trzymaj tak dalej!!!U nas dzis jest sztorm,zaczal sie wczoraj w
                                  nocy,cisnienie spada w dol "na leb na szyje" a moja "barometryczna" glowa ma za
                                  swoje...Chwilowo staram sie nic nie brac i wytrzymac,boje sie uzaleznienia od
                                  panadolu etc.....Pozdrawiam
                                  Tara-ml z "globusikiem"
                                  • venus22 Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 13.01.04, 18:40
                                    Ja juz dawno dalam za wygrana biroe kiedy moge i co moge- ale masz racje, nie
                                    powinno sie tak robic- potem trudno sie wygrzebac.
                                    U ans tez pogoda co chwila sie zmnienia- w Albercie wieja Chinooki - klada
                                    migrenikow do lozka..
                                    Mnie tez silniejszy wiatr rozwala - ale od paru dni widze ze mam tez PMS-
                                    syndrom przedmiesiaczkowy.
                                    dzien w dzien bole glowy na granicy z migrena.
                                    Ano, trzymajmy sie..
                                    Venus
                                    • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 13.01.04, 21:23
                                      Musialam jednak wziac panadol,moja wytrzymalosc "padla" .Pogoda i stresy-glowa
                                      peka.Co to sa Chinooki?Tez sztormy?Zycze lekkiego przebiegu PMS.Pozdrawiam
                                      Tara
                                      • wodnik82 Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 13.01.04, 21:58
                                        Hey,
                                        a ja chcialem sie podzielic swoimi obserwacjami mojej wlasnej osoby.Bo gdy boli
                                        mnie glowa to postrzegam swiat w jakis dziwny,inny sposob niz gdy mnie nie
                                        boli.Cos sie zmienia ale nie potrafie powiedziec dokladnie co.Gdy boli jestem w
                                        dołku,zastanawiam sie dlaczego to mnnie spotkalo i w ogole jakis zdołowany
                                        jestem.A wszystko do okola jest okropne i meczy mnie strasznie,pogoda,muzyka w
                                        radiu,wiadomosci w telewizji.Dlatego staram sie odizolowac.Zero informacji o
                                        swiecie zewnetrznym.Tylko ja i moj bol.A gdy bol mija to zaczynam miec ochote
                                        na sport,(strasznie mi brakuje jazdy na rowerze ale ostatnio spadlo strsznie
                                        duzo sniegu a teraz sie zrobila odwilz i jest "potop"),slucham zupelnie innej
                                        muzyki i zaczynaja mnie nudzic rzeczy ktore zaczalem robic zeby sie zrelaksowac
                                        gdy mnie bolala glowa.Zadziwia mnie ta zmiana postrzegania swiata bo jest
                                        wyrazna i miala miejsce w bardzo krotkim czasie.
                                        Ale sie rozpisalem,jakos musze nadrobic te dni nieobecnosci :P
                                        Pozdrawiam
                                        Trzymajcie sie
                                        • venus22 Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 13.01.04, 22:24
                                          Nie jestes odosobniony pod tym wzgledem, Wodniku.

nawiasem mowiac zachecam cie abys zrobil z tego nowy watek- jestem pewna ze
                                          znajdzie sie sporo osob z tym samym spostrzezeniem.

czesciowo jest to z pewnoscia spowodowane wahaniem poziomu serotoniny ktora
                                          jest takze odpowiedzialna za nasze nastroje.
                                          Poza tym, byc moze, pod wplywem bolu wyczerpujemy nasze zapasy endorfin ktore
                                          tez sa odpowiedzialne za nas dobry nastroj.
                                          Endorfiny wydzielaja sie m. in. pod wplywem bolu, i dzialaja jak naturalne
                                          znieczulacze bolu - jesli bol jest zbyt wielki, ich zasob wyczerpuje sie.

(nawiasem mowiac stad jest teoria ze jesli organizm pod wplywem bolu zuzyje
                                          podany zewnetrznie srodek p/bolowy i go zuzyje na bol to organizm sie nie
                                          przyzwyczai do niego. Dopiero gdy srodek p/bolowy bierze sie podczas
                                          nieobecnosci bolu, mozna popasc w nalog.)

W zwiazku z czym brak endorfin tez chyba powoduje spadek nastroju.
                                          Poza tym w migrenie na wskutek zmian zachodzacych w mozgu wzrasta wrazliwosc
                                          na swiatlo, dzwiek, zapach, itd, nic wiec dziwnego ze uciekamy od tego.
                                          Dodatkowo moze jest porazony system nerwowy.
                                          Po ataku znow wszystko wraca do normy - w zwiazku z tym chec do zycia..
                                          Venus
                                          • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 13.01.04, 22:47
                                            "Dzieki" migrenom i bolom glowy czesto popadam w
                                            tzw."czarnowidztwo".Postrzeganie wszystkiego i wsystkich jest wtedy jakies
                                            skrzywione..zastanawiam sie,czy to rodzaj depresji,czy "cos" wlasnie zle sie
                                            wydziela....Tak czy owak do przyjemnosci to nie nalezy...
                                            tara
                                            • donjuan Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 14.01.04, 09:14
                                              U nas w Polsce od kilku dni jest odwilz. Zle to wplywa na samopoczucie
                                              -bezsennosc , niepokoj , przyspieszone tetno , lamanie w stawach i miesniach .
                                              Ale nie poddawajmy sie , bedzie lepiej !
                                              • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 14.01.04, 23:17
                                                Zadne panadole nie pomogly..wzielam imigran spray i ide cierpiec w
                                                milczeniu,comiesieczny "globusik" 100% nadszedl w calej "krasie".Pozdro
                                                ml
                                                • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 15.01.04, 09:49
                                                  Witajcie,chyba ja jedyna jestem,ktora ZNOW boli glowa.Imigran ,wczoraj, pomogl.
                                                  Niestety dzis wstalam i znow glowa mi peka!Po obu stronach.Pozdrawiam
                                                  tara
                                                  • venus22 Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 15.01.04, 18:51
                                                    Mnie obudzil ogolny bol glowy przed 6-ta rano.
                                                    Od kilku dni mniej wiecej okolo 3, 4-tej po poludniu przechodzi w migrene wiec
                                                    znowu dzien w dzien Zomig.
                                                    A drogie te tabletki az jestem przerazona.
                                                    Dopiero co wydalam 176$ na 12 tabletek ...
                                                    Dzisiaj pogoda piekna- +10 stopni, moze bedzie sloneczko..
                                                    moze mi przejdzie..
                                                    Pzdrawiam wszystkich..
                                                    Venus
                                                  • venus22 Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 15.01.04, 21:12
                                                    No i czas na Zomig..
                                                    Venus
                                                  • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 16.01.04, 00:25
                                                    mam nadzieje,ze pomaga!!! Moja migrena "zasopowala" ale znow mnie odwodnila!
                                                    Albo to imigran tak dziala,a odwodnienie/jak po jakims urosemidzie/
                                                    oslabia.Pozdrawiam cieplo
                                                    tara
                                                  • venus22 Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 16.01.04, 02:05
                                                    Pomoglo, na szczescie.
                                                    Odwodnienie z jakich by nie bylo przyczyn, to najlepiej "leczyc" woda :)
                                                    co wiesz, na pewno, ale tak pisze dla zartow.. nie najlepszy mi wyszedl.. ehh..
                                                    Venus
                                                  • bafra Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 17.01.04, 10:14
                                                    No nie mam!!! Słuchajcie ja jeszcze w tym roku nie miałam migreny!!!!!!!!
                                                    W klimacie huśtawka ciśnień a ja nic!!!Odkąd odkryłam to forum i wkliknęłam
                                                    się do MIGRENY czuję się tu jak "intruz" bo globusy mnie omijają.Ciekawe jak
                                                    długo to potrwa,bo jest to stan w moim przypadku raczej zadziwiający!!!Życzę
                                                    Wam tego samego i mam nadzieję,że mnie stąd nie "wygonicie"?,bf
                                                  • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 17.01.04, 13:48
                                                    Moze forum migrenowe uzdrowilo Ciebie!!!!Oby nas wszystkich to
                                                    spotkalo,pomarzyc mozna...U mnie dzis/jeszcze/ bez bolu glowy,ale "za to" boli
                                                    mnie ucho,od wichury.Pozdro
                                                    tara-ml
                                                  • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 28.01.04, 17:50
                                                    Ja mam,hi,hi.Chyba jedyna tutaj.Moze cierpie za wszystkich?Ale to nie migrenka
                                                    a hustawka pogodowa daje sie we znaki....znow panadol "w robocie".Pozdro
                                                    ml
                                                  • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 30.01.04, 10:02
                                                    Dzis mam trzeci dzionek migreny.Poprzednie dwa dni "przetrwalam" dzieki spray
                                                    Imigran,mam nadzieje,ze i dzis pomoze.Jak zwykle mam "do tego" klopoty z
                                                    zoladkiem,czyli dno!!!Pozdro
                                                    ml
                                                  • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 04.05.04, 17:35
                                                    Przywracam ten watek,bo na nim mozna narzekac a ja musze jak mam AM.Czuje sie
                                                    fatalnie i klne,hm w zywy kamien te dolegliwosc i to,ze w XXI wieku nie ma
                                                    czegos ,co bol zatrzyma,wrrrr!!!!Sorki,ale to "smecenie"pomaga troszlke.
                                                    ml-wrak
                                                  • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 14.07.04, 18:30
                                                    No kto? Znowu ja :((((((
                                                    Front atmosferyczny,jesien latem,sztorm i mzawka..imigran,malo ulgi,dno!
                                                    ml
                                                  • venus22 Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 14.07.04, 21:25
                                                    Wczoraj i dzisiaj rano przerwa od bolu, chociaz wczesnie rano bolala to wzielam
                                                    Zomig i moje te.
                                                    Moze bedzie dobrze...
                                                    Zycze DINBB
                                                    Venus
                                                  • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 15.07.04, 16:39
                                                    Dzisiaj ma ULGE!!Swiat nabral kolorow,mimo mzawki :)))
                                                    Nadrabiam zaszlosci z ostatnich kilku dni,wreszcie moge cos ugotowac,traktujac
                                                    to jako przyjemnosc a nie torture dla nosa,oby jak najdluzej bylo BBG!!
                                                    Czego i Wam zycze!
                                                    ml
                                                  • venus22 Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 15.07.04, 20:27
                                                    Bo przeszlo na mnie, ML :)
                                                    Venus
                                                  • marialudwika Re: Kto ma dzisiaj? - part 2 15.07.04, 23:52
                                                    Pewnie to Ciebie nie pocieszy,ale wlasni o tej samej godzinie tez rozbolala
                                                    mnie glowa:(.Na szczescie Panadol jakos pomogl!
                                                    Zycze poprawy Venus i podrawiam tez!
                                                    ml
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka