GoĹÄ: . IP: *.cable.smsnet.pl 28.04.11, 15:54 Jeszcze nam go zdejmą www.wirtualnemedia.pl/artykul/klan-z-najnizsza-widownia-od-lat Link Zgłoś Obserwuj wątek
GoĹÄ: ja Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.aster.pl 28.04.11, 16:09 Pewnie przez ten beznadziejny wątek z Jackiem i Agatą! Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwa Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 16:52 Wątek Jacka i Agaty faktycznie beznadziejny. Mnie zniesmaczył i odrzucił od Klanu chyba na dobre. Link Zgłoś
vasilip Re: “Klan” z najniższą widownią od la 25.02.12, 14:50 > Wątek Jacka i Agaty faktycznie beznadziejny. Mnie zniesmaczył i odrzucił od Kla > nu chyba na dobre.... .... i na złe. Link Zgłoś
GoĹÄ: kamilica Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 16:15 A niech zdejmą! Ja przestałam to ogladac ok roku temu. Błędy merytoryczne w wątkach reklamy, brrrrr. Naprawde mozna zyc bez tego, choc wielu z tym sie nie zgodzi. Link Zgłoś
GoĹÄ: anty Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.12, 14:01 Współczuję że dopiero rok temu. Ta opera mydlana na sama w sobie jest swoją antyreklamą. Gdyby nie było głupie to w najlepszym wypadku nudne. Ale rekord chłamu biją Rysio, Grażyna, Elżbieta, Michał, Aga i Ola. Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais To oglądać, nie marudzić! 28.04.11, 17:22 Serial z błędem gramatycznym w piosence przewodniej, phi. Link Zgłoś
reniatoja Re: To oglądać, nie marudzić! 28.04.11, 22:55 Na Wspólnej ma również błąd gramatyczny, z tym,ze w tytule serialu, a Klan ma jeszcze błąd merytoryczny w czołówce. Zniknięcie Beaty było moim zdaniem błędem - powoduje, ze Elzunia nie ma już szans na nic innego poza cierpieniami. Nalezało gdzieś Beatę wysłać na dłuuugo za granicę, gdyby nie wracała, to cała rodzina mogłaby wyjechać, czy cokolwiek. A tak to Elżunia musi cierpiec i cierpieć, a to dość ogranicza i bedzie nudne na dluzszą metę. Ponieważ ja nei oglądałam tego odcinka - czy była [pkazana jakaś scena zniknięcia Beaty, czy po prostu dowiedzieliśmy się, że znikła? Jak sie mierzy tę ogladalność? Czy ja jestem policzona, na przykład? Skąd oni wiedzą, ze ja oglądam lub tez nie? Link Zgłoś
GoĹÄ: andy Re: To oglądać, nie marudzić! IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.04.11, 01:19 > Ponieważ ja nei oglądałam tego odcinka - czy była [pkazana jakaś scena zniknięcia Beaty, czy po prostu dowiedzieliśmy się, że znikła? Ostatnia scena z Beatą - wybiega z budynku swojej firmy, zatrzymuje się, z lekkim obłędem w oczach rozgląda się jakby kogoś szukała i być może coś dostrzegła bo szybko wychodzi poza kadr. Link Zgłoś
anty_nick Re: To oglądać, nie marudzić! 29.04.11, 18:13 reniatoja napisała: > Na Wspólnej ma również błąd gramatyczny, z tym,ze w tytule serialu, a Klan ma j > eszcze błąd merytoryczny w czołówce. Wytłumaczcie to tępym innym;) Link Zgłoś
reniatoja Re: To oglądać, nie marudzić! 30.04.11, 12:28 Powinno być "Przy Wspólnej", tak jak poprawnie jest "mieszkam przy Lipowej", czy "bank przy Kościuszki." "Na Wspólnej" jest poprawnie wtedy, gdy coś sie wydarzy na asfalcie, a nie w budynku przy ulicy. Merytoryczny błąd w nowej czołówce Klanu to brak Dorotki. Ani nie umarła, ani nawet nie znikneła z serialu, a jest taką samą córką Lubiczów jak Elżunia czy Moni. Co go błedu gramatycznego w piosence Klanu, to czuje, ze chodzi o pierwsze dwa wersy. Coś z tym światłem, oczami i porami roku. Ale nie potrafię tego wytłumaczyc :) Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: To oglądać, nie marudzić! 26.02.12, 18:53 Pudło Wers ostatni - pożalić się KOMU? CZEMU? (nie do kogo, czego) Link Zgłoś
GoĹÄ: anty Re: To oglądać, nie marudzić! IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.12, 19:34 Że jak pory roku (liczba mnoga) zmienia się światło (liczba pojedyncza), pory się zmieniają a światło się zmienia, ale czy to jest błędem? "Pory Roku Vivaldiego" dla rymu do "miłego". Rym góruje nad sensem. A może uznać "Pory Roku" za liczbę pojedynczą (jeden czrerocześciowy utwór Vivaldiego)? Chyba jednak trudno tak zrobić. I jest tu jeszcze jeden błąd. Skoro "powiedz mi życie coś miłego nie pędź tak, proszę, daj odpocząć" i "życie jest nowelą raz przyjazną a raz wrogą czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo" oraz pesymistyczne porównanie "życie wciąga jak rzeka" kojarzące się z utonięciem, jest "szczypta zachwytu" ale "łyk cierpienia" - to trudno by winikało z tego że "życie jest nowelą, której nigdy nie masz dosyć". Pasowałoby raczej "której czasem miewasz dosyć". Czy "przy Wspólnej" poprawniej niż "na Wspólnej" trudno powiedzieć. Kiedyś "na ulicy" było poprawne. "Słownik ortoepiczny (później Słownik poprawnej polszczyzny) Szobera z 1938 r. podaje: „mieszkać na ulicy, rzadziej: przy ulicy)”. Słownik poprawnej polszczyzny „Szobera” redagowany przez kolegium pod kierownictwem Doroszewskiego (wydanie z roku 1958) takoż. Słownik poprawnej polszczyzny Doroszewskiego (1980): „Mieszkać na ulicy Wilczej a. na Wilczej, rzad. (w języku urzędowym) przy ulicy Wilczej, przy Wilczej”. Nowy słownik poprawnej polszczyzny PWN pod redakcją Markowskiego (2002): „Mieszkać na ulicy Długiej, pot. na Długiej, urzęd. przy ulicy Długiej”, podobnie Wielki słownik poprawnej polszczyzny PWN pod redakcją Markowskiego (2006)." (cyt za filolozka.brood.pl/mieszkac-na-ulicy-mieszkac-przy-ulicy/) Słownik z 1938 dodawał „ulicę tworzą domy, a nie jezdnia, więc wyrażenie: na ulicy nie może wywoływać myśli, że ktoś mieszka na bruku”. (ibidem) "Na ulicy" nie znaczy "na jezdni". O ile ma to jakiekolwiek znacznie w wypadku telenowel czy oper mydlanych. Link Zgłoś
GoĹÄ: galabija [...] IP: *.204.77.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.02.12, 13:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
GoĹÄ: anty Re: To oglądać, nie marudzić! IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.12, 18:52 ładnie pisane, prawda? Ciekawy i sensacyjny wątek, w sam raz do oglądnia. Życie seksualne w rodzinie doktora Lubicz-Wypicz jest kolejnym przejawem misji cywilizacyjno-obyczajowej tego powszechnie lubianego, a co tam lubianego, kultowego serialu wszechczasów pt. Klan. "W tym żałosnym gniocie wszyscy uprawiają sex ze wszystkimi.Czy ktoś widział córkę szanowanego lekarza,żeby miała dziesięciu kochanków z byłym matki włącznie? Młodsza też nie lepsza a rodzice zachwyceni!.Scenarzyści i filmowcy przenoszą burdel ze swojego środowiska na normalnych ludzi.Kończcie tą chałę!!!" (cytat z innej strony) Link Zgłoś
GoĹÄ: pole Re: To oglądać, nie marudzić! IP: *.aster.pl 29.04.11, 07:36 maitresse.d.un.francais napisała: > Serial z błędem gramatycznym w piosence przewodniej, phi. Otóż to. Dziwne, że takiego byka strzelił dobrze notowany tekściarz (J. Cygan). Link Zgłoś
GoĹÄ: taranka Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.11, 18:25 No,nie! jak ja bede życ bez mojego ulubionego serialu:-((((buuu!! Link Zgłoś
GoĹÄ: karl Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.ip.mgk.pl 28.04.11, 19:55 Oj tak! Wątek Beaty, teraz Jacka i Agaty i irytująca Kamila odpychają mnie od tego serialu. Juz nawet koniaczki nie takie zabawne i surmaczowa nie smieszy jak kiedyś :( Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.aster.pl 28.04.11, 20:14 Koniaczki to ostatnio prowadzą tak żenujące dialogi, że nie chce mi się ich słuchać. Kiedyś bardzo ich lubiłam. Scenarzyści piszą tak głupie wątki i beznadziejne dialogi, że ludziom odechciewa się na to patrzeć i oglądalność spada. Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 21:29 Moi znienawidzeni bohaterowie to Monika (Moni brrr), Feliks (Feli aaa) i ta matka Agaty. Jako, że mogę sobie programy nagrywać czy zatrzymywać, to zawsze zatrzymuję jak jest rozmowa Moniki z Feliksem albo jej z tą babką.. to jest koszmarne.. Trojanowska jako aktorka masakra.. po prostu jej nie trawię.. te jej miny, to strzelanie oczami... ten co gra Feliska.. to tylko ciągle "Moni to, Moni tamto".. obleśny typ... dlatego "Klan" oglądam znów od pewnego czasu (tak sobie z różnymi przerwami to oglądam..) ale tych postaci (aktorów) nie trawię... Link Zgłoś
GoĹÄ: widzman Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 22:43 Oglądalność spada, bo w tym samym czasie antenowym lecą seriale alternatywne (nie moge powiedziec że lepsze, ale zapewne świeższe) jak Pierwsza Miłość czy Prosto w Serce... Link Zgłoś
GoĹÄ: hahaha Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.nyc.res.rr.com 28.04.11, 23:10 Ogladalnosc klanu rowniez spadla jak zdjeli go z tv polonii.... Ja np. ogladalam bo nie mialam innego wyjscia. Szalu na tv polonia to nie ma z serialami Link Zgłoś
GoĹÄ: xd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 13:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
GoĹÄ: hahaha Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.nyc.res.rr.com 30.04.11, 13:54 Mam w dupie gdzie jest mierzona ogladalnosc, ale wiem ilu ogladajacych odpadlo po zdjeciu serialu z tv polonia. Poza tym jak ja jestem debilem to ty rowniez, bo swoj swojego wszedzie pozna.... Zapomialam, ze niektorzy pisza tu po to aby obrazac innych, z powodu swoich wlasnych kompleksow i nie dowartosciowania... Link Zgłoś
GoĹÄ: Luzaczka Michał wykopie skarb! IP: *.n4u.krakow.pl 29.04.11, 08:00 A w zapowiedziach widnieje, że Michał wykopie skarb-skrzynię z monetami i biżuterią. Nosz...to już nic lepszego nie mogli wymyślić? Żeby tak np. na ropę trafił... ;) Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.11, 17:24 Zapomniałam też dodać, ale zgadzam się z osobą, która napisała o równoległej emisji kilku seriali.. Ja Klan "oglądam" jak jestem o tej porze w domu, jak mam ochotę, jak nie mam nic do roboty itp... Natomiast oglądam "Prosto w serce", które leci o tej samej godzinie.. z tym, że ja mam upc z nagrywarką, a że na Tvn są reklamy to "Prosto w serce" sobie nagrywam i oglądam z mężem w innym czasie, omijając wszystkie reklamy... wiele osób nie ma przecież kablówek i być może mając do wyboru Klan, Prosto w serce czy co tam jeszzcze leci na polsacie, wybiera właśnie inne seriale.. Ponadto myślę, że ludzie mają dosyć zrzędzącej, skrzywionej Moniki i ostatnimi czasy fatalnie umalowanej Olki.. Aktorka przecież nie jest jakaś paskudna czy brzydka,.. jest normalna.. ale makijaż powoduje, że wygląda okropnie... zawsze jak ją widzę, to sorrry ale mam skojarzenie, jakby wstała z trumny... Wszytko to razem wzięte powoduje, że coraz mniej ludzi ogląda ten serial... Link Zgłoś
GoĹÄ: xd Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 13:28 no rzeczywiscie...nie ogladaja klanu bo olka ma zly makijaz...puknij sie w leb Link Zgłoś
anty_nick Re: “Klan” z najniższą widownią od lat 29.04.11, 18:11 Pytanie mam.Co to za"akcja"z tym kolesiem co jeździ tym niebieskim autem?Kto to?O co chodzi?;) Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.cable.smsnet.pl 29.04.11, 18:33 Po pierwsze wszystkim starszym serialom TVP spada widownia bo ludzie uciekaja do stacji tematycznych, po drugie Klan nadawany jest póżniej niz w latach poprzednich, a po trzecie kiedyś nie było konkurencji w postaci tvnowiskich seriali codziennych nadawanych w tym samym czasie. Link Zgłoś
GoĹÄ: Anka Re: “Klan” z najniższą widownią od la IP: *.ilabs.pl 29.04.11, 22:51 Ja bardzo lubilam Klan - no i zawsze podobal mi sie Bednarek aka Trupia Glowka. Ale jakos TG i Agaty zdzierzyc nie moge i przestalam Klan ogladac. Tylko streszczenia czytam i sie przekonuje, ze nie warto. Link Zgłoś
GoĹÄ: xd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 13:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś