Dodaj do ulubionych

grazynka milionerka

09.04.12, 22:26
nie jest juz tajemnica, ze grazynka wkrotce trafi szostke w totka i zostanie milionerka. i tu IMO scenarzystom nalezy sie karny k...s czy co w tym stylu, bo kloejny raz skopali sznase na poprowadzenie naprawde ciekawego watku. mogli pokazac realia zycia wielodzietnej wdowy i jej zmaganie sie z losem. ile to dawalo mozliwosci! a tu ledwo rysia pochowali i juz fortuna z nieba spada. i traktuj tu ten serial powaznie, a przeciez mial byc misyjny. zaraz sie okaze, ze dorote porwali kosmici i wymazali ja ze wspomnien wszystkich bohaterow serialu- to wytlumaczy nagle znikniecie siostry, ktora nawet sie nie odezwala, po smierci ukochanego brata....aaaa!!!
Obserwuj wątek
    • wolne_tory Re: grazynka milionerka 09.04.12, 23:13
      Racja - wątek z wygraną do bani :(
    • Gość: xd Re: grazynka milionerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 23:45
      i najlepsze,ze kupi dom jacka;/i udzialy w elmedzie;/i niby co jeszcze??? jednego miliiona to sie jackowej chaty nie kupi ;/

ciekawe za co bedzie jąutrzymywac z pensja 2 tys;/
      • toxicity1 Re: grazynka milionerka 09.04.12, 23:47
        Dom Cichopków za 4 miliony.
      • dziennik-niecodziennik Re: grazynka milionerka 10.04.12, 09:27
        bez przesady, przeciez ona go nie kupi żeby w nim mieszkac, tylko żeby Jacek miał za co spłacić kredyt. zapewne Jacenty bedzie dalej tam mieszkał i po trochu Graży oddawał, albo sie umówią ze odda dzieciom w przyszłosci czy jakos tak. raczej Grażyna Jacka z domu nie wywali.
    • Gość: DNO Re: grazynka milionerka IP: *.cheeloo.pl 10.04.12, 11:26
      OJP ludzie graja latami i nic nie wygrywają a tu nagle Grażynka trafia szóstkę i będzie sobie żyła jak królowa i jęczała do ostatniego odcinka" och Rysiu, Rysiu, czemuś mnie opuścił, TAK mi CIĘŻKO bez Ciebie. Pewnie założy biuro osób zaginionych w nadziei, ze odnajdzie Beatkę. Biuro będzie się nazywało " Rysiu wróć kom.pl"
      Cóż za życiowy serial, wszak wiadomo, ze kobieta jak traci męża idzie kupić los, trafia szóstkę i żyje długo i szczęśliwie klepiąc za niego zdrowaśki bez martwienia się o jutro.

DNO.
      • Gość: Gucia Re: grazynka milionerka IP: 91.90.161.* 10.04.12, 11:47
        a ona się może grzmocić z jackiem czy relacje rodzinne to uniemożlwiają? Nie orientuje się, kim ona jest dla niego.
        • marslo55 Re: grazynka milionerka 10.04.12, 15:21
          Gucia napisał(a):
          "a ona się może grzmocić z jackiem czy relacje rodzinne to uniemożlwiają? Nie orientuje się, kim ona jest dla niego."
          Jacek jest mężem siostrzenicy męża Grażyny, zatem rodzina z nich żadna. Podejrzewam jednak, że Jacek chętniej zabrałby się za Bożenkę. Co do wygranej Grażynki: Rysiu wygrał swego czasu auto w audiotele, po jego zgonie widocznie aura loteryjnej szczęśliwości przeszła na Grażynkę.
          • toxicity1 Re: grazynka milionerka 10.04.12, 16:54
            Hmm, samochód w audiotele wygrał Józek.
      • Gość: zoja Re: grazynka milionerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.12, 14:41
        Wszystko to prawda poza tym ,że to nie Grażynka kupiła los a Rysio jeszcze przed śmiercią ;)
        Miał to być prezent na imieniny dla Graży :)
    • Gość: adf Re: grazynka milionerka IP: *.230.88.12.rzeszow.mm.pl 13.04.12, 12:26
      Scenarzyści pojechali najbardziej prymitywnym schematem. W Polskich serialach ludziom spada z nieba i widzowie już dawno się do tego przyzwyczaili. Ciężka praca jest dla żyjących w realu.
      • kelle1986 Re: grazynka milionerka 13.04.12, 16:41
        poza tym co to za prezent los na loterie?
        • Gość: zoja Re: grazynka milionerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.12, 21:19
          Oj tam,nie miałabym nic przeciwko gdyby mąż podarował mi na imieniny los warty milion :)
    • Gość: luksusem jadę Re: grazynka milionerka IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.12, 17:47
      ŻAL.PL
      • domi_33 Re: grazynka milionerka 13.04.12, 18:28
        ech ten Maciek zaraz wszystkim wygada i będą się musieli wyprowadzić. :>
        • Gość: Kasia Re: grazynka milionerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.12, 00:09
          Maciek to dziś był wnerwiający z tym paplaniem o tych pieniądzach swojej dziwnej pani profesor.
    • Gość: anka Re: grazynka milionerka IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.04.12, 10:43
      W koNcu Rysiu odda Maćkowi jego pieniądze.
      • ohmydarling Re: grazynka milionerka 14.04.12, 12:17
        Maciuś przeszedł samego siebie:))) "Miesiąc miodowy na Hawajach" i "nowa taksówka dla Mariusza" :)))))
    • z_plus_z Koniec serialu 14.04.12, 13:08
      Zwykle ostatni sezon serialu (nawet jeśli producenci jeszcze tego nie wiedzą) zwiastują pojawiające się groteskowe bzdury. W "Klanie" oczywiście już od 8 lat są bzdurki, ale wygrana Grażyny przebija to wszystko.

Podobnie jak w "Dynastii" pojawiło się UFO zwiastując rychły koniec (wyczerpanie fabuły) tej zabawy, tak w "Klanie" tym samym będzie milion dla Graży.
      • Gość: luksusem jadę Re: Koniec serialu IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.12, 14:52
        popieram. oglądałem ten shit z sentymentu, ale ten milion (tak samo jak i sposób wycofania ryśka - no nie mogli go uśmiercić normalnie np w wypadku komunikacyjnym albo nawet na ten zawał, to po co tę głupią historię kryminalną doklejać?) jest tak żenującym wątkiem, że powinien zwiastować koniec :)
    • Gość: apsiik Re: grazynka milionerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 21:07
      A czy mi się wydawało, czy numery z losu, który Kasia sprawdzała w domu nie zgadzały się z tymi wygrywającymi, które czytała pielęgniarka w Elmedzie? Kolejna wpadka?
      • kelle1986 Re: grazynka milionerka 14.04.12, 21:29
        Pewnie że nie:))) Ojjj tam kto by sie tym przejmowal!

PS Poważnie w Dynastii pojawiło się UFO?
        • z_plus_z Re: grazynka milionerka 14.04.12, 23:43
          > PS Poważnie w Dynastii pojawiło się UFO?

Tak. W "Dynastii Colbych" (to nadal to samo "środowisko scenariuszowe" co "Dynastia") był taki wątek:
          www.youtube.com/watch?v=ju8YH6ewoqQ
    • sadosia75 Re: grazynka milionerka 14.04.12, 21:41
      Najidiotyczniejszy wątek we wszystkich polskich serialach !
      rysiek umiera a grażka wygrywa milion. wcześniej ją oczywiście okradają. Już po tej kradzieży mogli grażynie dopisać coś normalnego. bo powiedzmy sobie szczerze to, że klan nie jest o życiu śmiertelników to wiemy od dawna ale takie bzdury? no naprawdę takie bzdury? kto to pisze? jaki kretyn? i jaki kretyn płaci temu kretynowi,który to napisał?
      to ja już bym napisała lepiej. i mnie tez proszę zapłacić!
    • Gość: xd Re: grazynka milionerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 13:38
      scena jak kasia sprawdza numery bedzie na pewno hitem youtuba!!!xD

tak sztucznie i dretwo to zagrala,ze brakuje mi slow...tak to jest jak sie wpycha na sile swoje brzydkie i nieutalentowane dzieci do tv... porazka...

a czemu grazyna tak panikuje ze maciek powiedzial o wygranej swojej nauczycielce?co w tym takiego ze musito yc taka tajemnica???
      • Gość: xd Re: grazynka milionerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 13:40
        mam wrazenie ze ta nauczycielka dziwna bedzieeraz chciala jeszcze ardziej zblizyc sie do maciusia ;)
    • Gość: milena Re: grazynka milionerka IP: *.bb.sky.com 17.04.12, 10:32
      z wczoraj- grazynka idzie odebrac wygrana i nie bierze ze soba numeru konta.... czy ona myslala, ze spakuja jej ten milion do reklamowki? ;)
      • kelle1986 Re: grazynka milionerka 17.04.12, 11:57
        taaak to było cudowne po prostu! ojej.. numeru konta nie pamiętam..
        • Gość: kris Re: grazynka milionerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.12, 12:05
          W serialach coś takiego nazywa się "jump the shark", czyli moment od którego jest już tylko równia pochyła :))
          • pluskotka Re: grazynka milionerka 17.04.12, 14:15
            Tak myślała, że jej spakują w reklamówkę. Po co wzięła Mariusza? :)
        • Gość: luksusem jadę Re: grazynka milionerka IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.12, 14:59
          cała ta scena w biurze odbioru nagrody loterii prima aprylisowej w ogóle nie powinna się odbyć
          • alexa30 Re: grazynka milionerka 17.04.12, 15:12
            A najlepszy był ten pan z lupą co sprawdzał autentyczność kuponu <rolf>
    • Gość: Regina Re: grazynka milionerka IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.12, 14:56
      to dobra wiadomosc,nawet bardzo dobra,jak w amerykanskim badziewiu Roseanne wygrali kupe szmalu, po 4-6 odcinkach byl koniec raz na zawsze.
    • Gość: kk odcinek 17.04 IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 18:46
      Boże... lista zakupów żenująca... a wcześniejsza scena w banku... Czy Grażyna nie może sprawdzić stanu konta w bankomacie? :O
      chociaż w oglądaniu Klanu można mieć przerwy i od czasu do czasu obejrzeć wbrew krytyce bez większych strat [tak z sentymentu], to dzisiaj pomyślałam, że czas najwyższy na koniec produkcji serialu.
      • Gość: Renata Re: odcinek 17.04 IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 20:12
        Chyba nie trzymasz całej swojej kasy na koncie, do którego masz kartę bankomatową?! Ale faktem jest, że w internecie mogła sprawdzić, a nie robić przedstawienie :)
      • Gość: j Re: odcinek 17.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 20:14
        Hmm przypominam sobie zapewnienia producentów, ze po śmierci Ryska klan da z tzw "kopa" i bedzie sie działo..owszem działo sie przez te dwa, trzy odcinki jak Rysio odwalił kite a teraz znowu wieje niemilosiernie nuda..czy Koniak przypadkiem nie miall zdradzic żonki?
        • Gość: jula Re: odcinek 17.04 IP: *.icpnet.pl 17.04.12, 20:48
          a co bylo na liscie?bo mam ciemny monitor i nie widziałam.;)
          • kelle1986 Re: odcinek 17.04 17.04.12, 21:00
            Niezbyt uwaznie ogladalam ale o co chodzilo z ta lista? Rzeczy ktore chcialaby sobie kupic ale nie kupi bo..? W końcu listę podarła.

I kto kupuje naszyjnik z pereł za 5,5 tys???
            • Gość: kk Re: odcinek 17.04 IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 21:10
              w stylu:
              buty 2tys
              keyboard 3,5 tys
              samochód 90 tys
              :))
              • krzakoska Re: odcinek 17.04 17.04.12, 21:23
                Z tym bankiem w ogóle idiotycznie, zauważyliście że Grażynka dała dowód osobisty? Czy w takiej sytuacji nie daje się jakiejś IKM-ki? Poza tym to wypisanie kwoty na karteczce - jeśli potrzebny jest komuś stan konta to chyba powinien go otrzymać na bankowym wydruku, taką karteczkę sama mogę sobie wypisać.
                Tak jak i numery na losie - wypisane ręcznie. Przecież można je wypisać po losowaniu na wcześniej kupionym blankiecie.
                • Gość: x Re: odcinek 17.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 21:48
                  no to Cię zadziwię, akcja z wypisaniem na karteczce jest normalnie praktykowana, jeśli ktoś chce się dowiedzieć ile ma aktualnie na koncie :)
                  • toxicity1 Re: odcinek 17.04 17.04.12, 23:17
                    W ing daję dowód i pobieram kasę.
                    Jesli chcę znać stan konta, dostaję info na karteczce.
                    • Gość: jaa Re: odcinek 17.04 IP: *.chomiczowka.waw.pl 18.04.12, 06:05
                      oczywiscie stan konta - na karteczce a jak chcesz miec wyciąg to musisz zapłacić i dostaniesz wydruk.Tyle.
                      • Gość: ale chłop Re: odcinek 17.04 IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 07:34
                        jak graża miała sprawdzić w necie jak jej kompa zwinęli ? A w miejscu pracy jak nie ma swojego kompa to na jej miejscu tez bym się nie logowała. Scena z karteczką i dowodem, jak najbardziej normalna praktykowana w większości jak nie we wszystkich bankach.
                        • krzakoska Re: odcinek 17.04 18.04.12, 10:56
                          No to biję się w piersi, ja mam do czynienia z jednym bankiem tylko i stan konta dostaję bezpłatnie na firmowym wydruku i nie daję dowodu osobistego. Zwracam honor twórcom w takim razie :)
                          • Gość: ja Re: odcinek 17.04 IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 12:55
                            zmień bank, dla mnie mało odpowiedzialnych ma pracowników, jeżeli po podaniu nazwiska i bez dokumentu tożsamości podają wysokość konta

ostatnio byłam w kilku bankach, w każdym wysokość wkładu podawano mi na karteczce

na karce z notatkami Grażynki była też pozycja : perły 5 500 :)
                            • krzakoska Re: odcinek 17.04 18.04.12, 17:50
                              Ależ ja nie podaję nazwiska, wczytuję tylko kartę (wygląda jak bankomatowa ale służy jedynie do transakcji w placówce) i wstukuję pin (inny niż karty bankomatowej).
    • kelle1986 Re: grazynka milionerka 18.04.12, 20:52
      no dobra ale dlaczego graża podarla liste? czemu nie zamierza jej zrealizowac?
      • z_plus_z Re: grazynka milionerka 18.04.12, 21:49
        > no dobra ale dlaczego graża podarla liste? czemu nie zamierza jej zrealizowac?

Pewnie słusznie zakłada, że do końca życia będzie utrzymywać "Maciusia".
        Końca życia swojego lub jego.
      • Gość: xd Re: grazynka milionerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 21:52
        bo nie chce przeputac kasiory na takie "glupoty"-woli jak typowa matka polka inwestowac w dzieciory,czyli nie zobaczymy w klanie bogatej grazy w apartamencie-wszystko bedzie po staremu,tanie ciuchy i zakupy w biedronce bo kase "zainwestuje" ;/ zenada;/ jesli juz chcieli zrobic z niej milionerke to mogli pociagnac watek i ja odpicowac-ciuchy,apartament,caslkowita zmiana stylu zycia,a tu zonk...zal...
        • Gość: haha Re: grazynka milionerka IP: *.147.230.231.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.12, 22:12
          W Warszawie jakby chciala kupic APARTAMENT to by jej ten milion nie starczyl No chyba, ze kupiłaby mniejszy, ale to i tak z miliona raczej nic by nie zostalo.
          • Gość: xd Re: grazynka milionerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 22:20
            oj wiem;p

chodzi mi tylko o to,ze grazynka bedzie miala milion a nadal bedzie tyrac jako podrzedna pielegniarka za 1500 na reke;/ za;l;/

no kto z was wygrywajac milion by nie zaszal???a graza posadka pielegniarki,stare ciuchy i zakupy w biedronce;/

to na kiego wymyslali w ogole taki durny watek??
            ????
            • Gość: A. Re: grazynka milionerka IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 22:42
              Ja bym nie zaszalała:)

No klawisze bym Maciusiowi kupiła i komputer rąbnięty, bo teraz bez komputera jak bez ręki, ewentualnie wakacje. Mieszkanie bym ubezpieczyła.

W rzeczywistości zrobiłabym szybciej remont salonu i pojechałabym na fajne wakacje.

Resztę bym zainwestowała. Nie czuję potrzeby odpicowywania się i przehulania wygranej w kilka miesięcy. Lubię siebie, lubię to co robię i lubię czuć się bezpiecznie. Głupio byłoby przyzwyczaić się do wyższego poziomu życia, po to żeby później wracać do tego co było.
              • toxicity1 Re: grazynka zarabia 1500zł? 18.04.12, 22:49
                Tiaaa, Grażyna pracujaca jako pielęgniarka w prywatnej klinice swojego szwagra zarabia 1500zł...
                • Gość: xd Re: grazynka zarabia 1500zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 22:51
                  przeciez jakies 2 lata temu sama mowila ze zarabia niecale 2,5 tys brutto-czyli jakies 1,5 tys...

• toxicity1 Re: grazynka zarabia 1500zł? 18.04.12, 22:57
                    Gość portalu: xd napisał(a):

> przeciez jakies 2 lata temu sama mowila ze zarabia niecale 2,5 tys brutto-czyli
                    > jakies 1,5 tys...

Nie wiem, co mówiła DWA LATA TEMU, ale jeżeli tak mówiła, to było DWA LATA TEMU.
                    >
                    • Gość: xd Re: grazynka zarabia 1500zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 23:05
                      a ty sadzisz ze ciagle dostaje sie podwyzki???na jakim swiecie ty zyjesz?!tak,na pewno dostala 100% podwyzki... zal;/
                      • toxicity1 Re: grazynka zarabia 1500zł? 18.04.12, 23:11
                        Gość portalu: xd napisał(a):

> a ty sadzisz ze ciagle dostaje sie podwyzki???na jakim swiecie ty zyjesz?!tak,n
                        > a pewno dostala 100% podwyzki... zal;/

Nie pieprz głupot.
                        Nie musi dostawać podwyzek ciągle; mój M. np dostaje podwyzkę 1-2 razy w roku.
                        No i?
                    • kelle1986 Re: grazynka zarabia 1500zł? 18.04.12, 23:13
                      Tyle to ja mam a w prywatnej klinice nie pracuje. Grazyna na pewno wiecej zarabia.
                      • z_plus_z Re: grazynka zarabia 1500zł? 19.04.12, 00:12
                        > Tyle to ja mam a w prywatnej klinice nie pracuje. Grazyna na pewno wiecej zarab
                        > ia.

"Grażynka" zarabia tylko tyle, ile powiedziano w serialu, że zarabia.
                        Obudź się.
              • Gość: do A. Re: grazynka milionerka IP: 91.90.161.* 19.04.12, 12:17
                fajna jestes, A; poznajmy sie.
                • Gość: A. Re: grazynka milionerka IP: *.205.30.35.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.04.12, 16:19
                  :)
    • madi138 grazynce odbilo... 19.04.12, 11:06
      ma w koncu kupe kasy. nikt nie kaze jej przepuscic wszystkiego. biedne dzieci, ktore zawsze zyly raczej skormnie nareszcie maja mozliwosc zaszalec i zrobic sobie przyjemnosc. mawestujelo tego- niepelnosprawny syn, ktory jedyne co ma w zyciu to gra na keybordzie i te klawisze wlasnie m ukradli. a grazynka nie, nie kupi nic, nie zaszaleje, nawet tych klawiszy nie odkupi.... OMG ona zainwestuje, na przyszlosc. takze, sorry dzieci- milion odlozymy na przyszlosc, a poki co dalej klepiemy biede.... nie rozumiem. na powaznie- maciusia bylo mi autentycznie zal. nosz kurna, DLACZEGO ona mu nie odkupi tych klawiszy i nut???? dlaczego nie fundnie czegos fajnego corkom? rysin na pewno nie mialby nic przeciwko...
      • Gość: hipo Re: grazynce odbilo... IP: *.inqbator.poznan.pl 19.04.12, 11:24
        Nawet dać każdemu dziecku z 1000 zł - na własne potrzeby, Maciek mógłby sobie z tego kupić keyboard, a całą resztę zainwestować - nawet by braku tych 3 tysięcy z 900 000 nie odczuła. No cóż.
      • Gość: ja Re: grazynce odbilo... IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 11:25
        myślę, że Grażynka nie może pojąć bezmiaru swojego szczęscia, wpierwszej fazie zachłysneła się i nawet zakup pereł brala pod uwagę, teraz wpadła w przeciną stronę ogłupienia. Myślę, że wypośrodkuje. Będą i klawisze, i komputer, i pewnie inne drobiazgi. Milion (900 tys. chyba) to nie taka wielka kwota, a ona ma trojkę dzieci do wychowania, w dodatku Maciek bez szans na samodzielność. Rozsądne zainwestowanie pozwoli jej na w miarę normalne funkcjonowanie bez ciagłych obaw, jak sobie wszyscy poradzą. Tak po prawdzie to po 300 tys. na jedno dziecko, gdyby chciała dzielić matematycznie, więc ani na wille z ogrodkiem, ani na inne szalone fanaberie.
        • pluskotka Re: grazynce odbilo... 19.04.12, 17:45
          Czuję, że jak zainwestuje w coś, to ta kasa przepadnie. Ryśki zawsze pechowe były, nie może być inaczej. :)
          • Gość: łulłerin Re: grazynce odbilo... IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 23:52
            pluskotka napisała:

> Czuję, że jak zainwestuje w coś, to ta kasa przepadnie. Ryśki zawsze pechowe by
            > ły, nie może być inaczej. :)

jeśli zainwestuje w "opiekunkę" dla nowożeńców, to faktycznie kasa przepadnie - a przyszła teściowa maciusia już w blokach stoi, żeby zarabiać na córczynej miłości.
            jeśli stawka wyniesie 2000, maćkowych 300 000 wystarczy na 12 lat opieki - nie uwzględniając inflacji :)
    • reniatoja Pragnę wam coś wyznać szczerze 21.04.12, 12:58
      KOCHAM WAS. Klan bez omówień na forum jest cienki, drętwy, niezyciowy, sztuczny. to te wątki właśnie powoduja, ze warto to oglądać, a potem czytać forumowe analizy. Padam z tłumionego smiechu przed kompem dzięki Wam KOCHANI FORUMOWICZE. bo mi na głos w tej chwili nie wypada wybuchać smiechem :) Dziękuję szczerze za ten wątek, ubawiłam się jak za starych, dobrych czasów, gdy od Klanowych wątków na forum jakoś tak bardziej się roilo, teraz mało jest, ale za to jaka jakość. :))))))))
      • Gość: Renata Re: Pragnę wam coś wyznać szczerze IP: *.net.stream.pl 25.04.12, 21:02
        Ela była dziś dobra z Jerzym, nie bardzo rozumiem dlaczego uważają, że Graża powinna pożyczyć kasę Jackowi? Nigdy bym nie proponowała inwestować w firmę, która przeżywa ostatnie podrygi. Przecież wiadomo, że będzie to stracona inwestycja.
        • kasiulka25 Re: Pragnę wam coś wyznać szczerze 26.04.12, 02:08

• ohmydarling Re: Pragnę wam coś wyznać szczerze 26.04.12, 06:27
            A jak myślicie, jak już Elmed przyjmie Grażynkę jako udziałowca, czy automatycznie zostanie ona członkiem zarządu, powiedzmy z pensją 10 tys ?
            Może w tej finalnej fazie serialu, będziemy mogli zaobserwować przemianę Grażynki w taką swoistą, szarogęszącą się, bezlitosną bizneswomen :)
            • Gość: taranka Re: Pragnę wam coś wyznać szczerze IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.12, 08:49
              Eeee...to nie leży w jej naturze. Ale z zajawek wynika,że Jacek nie przyjmie jej pomocy /honorny/więc dobrze się stanie.
              • eo_wina Re: Pragnę wam coś wyznać szczerze 26.04.12, 09:03
                Ale to wcle nie chodzilo, zeby Graza inwestowala w podupadajacy Fejskrim. Ona miala pomoc Trupiej Glowce w splacie kredytu, zeby nie poszedl z torbami i nie stracil tego wypasionego domu. Swoja droga - dosc zenujace zagranie, ale typowe, gdy ktos z rodziny wygra jakas znaczna kwote pieniedzy. Zbiegaja sie wtedy najwieksze "bidoczki" i placza, jak to im zle i jak bardzo przydalaby sie pomoc szczesciarza. Ech...Elzunia jeszcze troszku sie wzbraniala i chyba zaniechala tego pomyslu po rozmowie z Graza, ale ze ta ostatnia nalegala na wyjawienie imienia nieszczesnika - Ela nie mogla nie skorzystac z okazji...A Konrr - bezczelny jeden! On tak to mowil, jakby Graza byla w obowiazku udzielic wsparcia Jacku. Najrozsadniej zachowuje sie jednak Koniak.
    • z_plus_z Re: grazynka milionerka 26.04.12, 19:32
      Nie mogę patrzeć na ten serialowy "milon", to takie durne. :)

Z drugiej strony Ela to masakra jakaś - nie wiedziałam, że ta postać jest w stanie być tak cyniczna. W porę się opamiętała, na szczęście...
      • kasiulka25 Re: grazynka milionerka 27.04.12, 13:59

A guzik sie opamietala - glupio bylo wprost wypalic o co kaman, wiec niby, oh, nie powinnam (podsycamy ciekawosc), ahh, musze juz isc, niee, nie pytaj mnie, nooooo doooobrze jak juz tak bardzo (TY)CHCESZ to ci powiem...

ohyda i tyle. Jak tak bardzo chce zeby dom zostal to niech sama sie uda po kredycik.
        W ogole, ze jej wogle przez mysl przeszlo, wdowa, pielegniarka, 3 dzieci w tym jedno niepelnosprawne, a ma wyciagac z bagna zdrowego, mlodego dobrze WYKSZTALCONEGO faceta, obciazonego jednym dzieckiem (Jas jakos bardziej z rafalskim teraz chyba), ktore ma dobrze sytuowanych w razie czego dziadkow - a Grazy rodzina na wsi i pewnie nie tak dobrze im jak Knorrom. Podsumowujac Knorra i Elke - bleeeeeeeee
        • Gość: madi Re: grazynka milionerka IP: *.bb.sky.com 27.04.12, 14:23
          mysle, ze oni uwazaja, ze skoro sa taka swietna rodzina, to oczywista oczywistoscia jest, ze w takiej sytuacji grazynka im pomoze. oni byli przekonani, ze ona da im te pieniadze, jesli tylko poprasza i wachali sie tylko, czy ja zapytac... fakt, to straszna bezczelnosc oczekiwac, ze ktos w takiej sytuacji jak graza, komu przydarzyl sie cud, bez mrugiecia okiem ten cud im przekaze, w imie rodzinnej milosci. najlepsze, ze mieli swiadomosc, ze z ta firma jest ogolnie krucho i ze z duzym prawdopodobienstwem jacek nie mialby, jiak oddac takiej kwoty. pewnie spalcalby ja w ratach, ale czy zdazylby przed smercia? ;) poza tym dzieci rosna i gdyby graza chciala im jakis start zapewnic, nie byloby jak, musialby czekac na kase od jacka. wogle to mysle, ze knorrom chodzilo o uratowanie dorobku beatki, dlatego zachowali sie tak irracjonalnie i podle. w sumie to ta firma dom to jakas dla nich pamiatka po coreczce i podchodza do tego, tak emocjonalnie. szkoda, ze kosztem wielodzietnej wdowy...dobrze, ze chociaz jacku wykazal sie przyzwoitoscia i honorem!
          • eo_wina Re: grazynka milionerka 27.04.12, 14:37
            O tak, zgoda absolutna z wpisami powyzej. Zamiast cieszyc sie z wygranej Grazyny - wdowy z przychowkiem i doradzic, jak rozsadnie zainwestowac na przyszlosc - to lapska wyciagaja, co prawda krygujac sie, ale jednak. Poza tym te dzialania za plecami Trupiej Glowki byly nie do pomyslenia, acz pewnie czynione w dobrej wierze i slusznie Jacku sie zapienil, bo raz: dzialali bez porozumienia z nim, dwa: zrobili z niego potwornego nieudacznika. Poza tym nie za bardzo rozumiem tego przywiazania do domu. Ok - Malgosi moze byc przykro, ale skoro na przeszkodzie stoi tylko jego sprzedaz, to w diably niech go sprzedaje i kupi jakies skromniejsze lokum. A pretensje Knorrow niech spusci na drzewo. Beatka zrobila wszystkich w bambo, a oni jeszcze jej pomniki stawiaja ku czci...no blagam.
    • z_plus_z Rodzina Graży 27.04.12, 21:15
      A co się stało z rodziną Grażyny, np. matką (graną przez Katarzynę Łaniewską)? Ten milion to zresztą dobry czas na powrót tej "gałęzi" bohaterów do Warszawy. :>

Przy okazji, gdzie zniknęła Bogna i Leszek "Jean Reno" Jakubowski, pamiętacie?
      • Gość: xd Re: Rodzina Graży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 21:36
        Łaniewską to bodajze uśmiercili, bo parę lat temu Grazynka " opiekowała sie umierającą mamuską", za to zapomnieli zupełnie o Józku i Marysi, bo ich nawet na pogrzebie nie było.
        • krzakoska Re: Rodzina Graży 27.04.12, 22:28
          A tak poza tym wszystkim czy Grażynę byłoby stać na ten dom? Wprawdzie nie znam ani powierzchni domu ani działki ani gdzie on właściwie stoi ale czy od okrągłego miliona nie zaczyna się w ogóle rozmowa w takiej sytuacji? Wprawdzie nigdy domu nie kupowałam ale wydaje mi się że 900tys to może być trochę mało na okolice Warszawy.
          • panna_beata Re: Rodzina Graży 01.05.12, 00:22
            krzakoska napisała:

> A tak poza tym wszystkim czy Grażynę byłoby stać na ten dom? Wprawdzie nie znam
            > ani powierzchni domu ani działki ani gdzie on właściwie stoi ale czy od okrągł
            > ego miliona nie zaczyna się w ogóle rozmowa w takiej sytuacji? Wprawdzie nigdy
            > domu nie kupowałam ale wydaje mi się że 900tys to może być trochę mało na okoli
            > ce Warszawy.

O ile pamiętam, to była mowa, że dom jest w Komorowie pod Warszawą, bo chyba mowa i o WKD była, ale tego ostatniego na 100 procent pewna nie jestem.
      • panna_beata Re: Rodzina Graży 01.05.12, 00:24
        z_plus_z napisał:

>
        > Przy okazji, gdzie zniknęła Bogna i Leszek "Jean Reno" Jakubowski, pamiętacie?

Leszek jest objęty programem ochrony świadka koronnego, więc miejsce pobytu jego i Bogny jest "ściśle tajne". Przecież jaka procedura była, żeby Bogna mogła przyjechać sprawdzić zgodność szpiku ze szpikiem siostry.
    • kasiulka25 Re: grazynka milionerka 30.04.12, 20:55
      tekst knorra dzis : czlowiek sie stara, chce pomoc..

nieswoimi pieniedzmi....

ohydni sa knorry od paru odcinkow

"ja wiedzialam, ze grazynka od razu pobiegnie do jacka..."

bleeeeeeeeeee
      • Gość: zoja Re: grazynka milionerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.12, 08:19
        Ale ja nie bardzo rozumiem Ela i Jurek tak trąbią ,ze Grażynka chciała pomóc Jackowi.Przecież jak ona przyszła do Jacka to wyraźnie powiedziała "Jacku,nie mogę Ci pożyczyć tych pieniędzy". Więc ona poszła do niego by mu odmówić .
        • eo_wina Re: grazynka milionerka 01.05.12, 09:04
          Bo oni byli pewni, ze Graza jak pierwsza naiwna popedzi z tym milionem i wreczy go Trupiej Glowce. Ale ona nareszcie poszla po rozum do glowy i postanowila zapewnic trojce dzieci jakas przyszlosc - wiec inwestuje w Elmed. Ciekawe tylko, ze jak u Ryskow cienko sie przedlo to nikt procz Moniki z pomoca im sie nie rwal.
          A Graza poszla odmowic Jacku, bo byla przekonana, ze on juz te jej pieniadze sobie rozplanowal, a tu zonk obustronny.
          • kelle1986 Re: grazynka milionerka 01.05.12, 14:00
            Juz od dawna wiadomo ze ten caly "klan" Lubiczow jest falszem podszyty. Odkad Graza jest milionerka to prosze, zaproszenia do Koniaczków, Ela wpada z zakupami.. szkoda gadac, od takiej rodzinki trzeba sie trzymac z daleka. Nawet jak Rysio umarl to wszyscy spotkali sie raz u niej w domu i tyle, potem nawt zbyt czesto nie wspominali o nim ani o jego zonie. A gdyby Ela z Jurkiem tak chcieli pomoc wnukom (swoja droga mega irytującym dzieciakom) to by cos sprzedali i swoja kase dali, nie sa biedni.
            • Gość: madi138 Re: grazynka milionerka IP: *.bb.sky.com 01.05.12, 17:02
              racja. nagle jakies obiadki i wielka troska. przedtem spotykali sie tylko w swieta... najgorsi jednak, okazali sie ela i jerzy- i jeszcze oburzeni, ze przeciez oni chcieli dobrze! chcieli dobrze dla siebie....
              ale co ciekawe- czyzby grazynka miala zostac gazela biznesu? okazuje sie, ze nie tylko kupuje udzialy, ale i przejmuje czesc wladzy w firmie. moze byc ciekawie....
            • z_plus_z Re: grazynka milionerka 01.05.12, 18:34
              >Odkad G
              > raza jest milionerka to prosze, zaproszenia do Koniaczków

To było komiczne, nagle Graża staje się stroną do degustacji wina. ;) Chyba nigdy Ryśkostwo nie piło wina (i w ogóle alkoholu nie licząc "patologicznego" Maćka), więc tym bardziej to znamienny awans w klanowej hierarchii.
              Czekam aż Grażyna zacznie jeździć na golfa z Koniakiem, Koziełłą i ZARZĄDEM. ;)

I w sumie mogłaby zatrudnić Mariusza jako szofera i sługę w jednym. Wątek "niewolniczy" - tego w "Klanie" nie było.
              • Gość: xd Re: grazynka milionerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 18:48
                "To było komiczne, nagle Graża staje się stroną do degustacji wina. ;) Chyba nigdy Ryśkostwo nie piło wina (i w ogóle alkoholu nie licząc "patologicznego" Maćka), więc tym bardziej to znamienny awans w klanowej hierarchii.
                Czekam aż Grażyna zacznie jeździć na golfa z Koniakiem, Koziełłą i ZARZĄDEM. ;) "

maciek nie jest patologiczny!!!!
        • Gość: beta Re: grazynka milionerka IP: *.bb.sky.com 01.05.12, 19:49
          bo oni tak chyba mysla- ze graza rzucila milion na stol a jacku ujal sie honorem i nie wzial. no i jeszcze zal maja,ze ich nikt po stopkach nie caluje za pomoc i troske. bo przeciez, oni majatek biednej corosi chcieli ratowac, ktory jacku niemota zmarnowal. i grazynce chcieli problem rozwiazac- wszak ona nienawykla do posiadania majatku i jeszcze by sie bidulce w glowie przewrocilo. z rodzinka najlepiej tylko na zdjeciu!
          • Gość: hipopotamka Re: grazynka milionerka IP: *.icpnet.pl 01.05.12, 21:26
            Nie wspominając już o tym, że za taką ich chatę na Sadybie wraz z działką i apteką to ze trzy takie jackowe domy i firmy można by kupić.
    • Gość: kaja Re: grazynka milionerka IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 19:22
      A w "Klanie" nadal przesunięcie czasowe występuje - dziś był normalny dzień (nie święto), Knorr poszedł do pracy, a na prośbę Grażynki, żeby zrobił zakupy odpowiedział, że jutro nie może, ewentualnie w środę zrobi.Wygląda na to, że u nich był 30.04.
      • Gość: sfi do tyłu o 1 odcinek IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 21:39
        Są do tyłu o 1 odcinek, bo było przesunięcie z odcinkiem Dyngusowym. Był zaplanowany, ale nie puścili w TV.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka