Dodaj do ulubionych

olbrychski nie ma kasy...

07.03.13, 11:29
udzial naszego wspanialego aktora w ostatnich przedsiewzieciach niezbicie wskazuje na to.
od jakiegos czasu gra w klanie,pojawia sie tam czesto.(beznadziejna rola).
poza tym reklama dla biedronki--polskie jedzenie.
ludzie---to dla niego jest upokazajace-taki aktor a zniza sie do takich chałtur.
czy naprawde dla pieniedzy bedzie sie dalej tak ponizal.....
Obserwuj wątek
    • faszyna Re: olbrychski nie ma kasy... 07.03.13, 11:47
      Oczywiscie masz rację. Lepiej jak dla honoru umrze z głodu niz miałby grac dla kasy w reklamach. ;)
      Tylko jak już wszyscy aktorzy postawią na honor, a nie na kasę, to za chwilę, zamiast do kina, będziemy mogli pójśc jedynie na cmentarze. I na dodatek będziemy musieli łożyć na ich osierocone dzieci i żony. No ale czego nie robi sie dla honoru!
      Szczególnie cudzym kosztem...
      • greges58 Re: olbrychski nie ma kasy... 07.03.13, 12:43
        aktor jest od grania a d.... od s.... !!!
        i tyle.

ludzie, nie napalajcie się !
        facet jest w pracy, robi co mu każą i dostaje za to Kasę !
        jednak pięćdziesiąt lat Komuny i Telewizja Publiczna przeorała Polakom świadomość ?
        nikt na świecie z " komediantów " nie czyni nadludzkich niemal bożków !

a Olbrychski marnym aktorem jest...
        wypłynął dzięki Wajdzie ( jak Komorowska ), teraz odcina kupony od dawnej sławy !
        grając w teatrze dla szkolnych wycieczek ;)
        amen.
    • jolunia01 Re: olbrychski nie ma kasy... 07.03.13, 13:27
      Wolę Olbrychskiego niż Adamczyka. Przynajmniej rozumiem, co mówi. I nie robi z siebie błazna.
      • baabeczka Re: olbrychski nie ma kasy... 07.03.13, 14:12
        Komorowską to chyba bardziej Zanussi wylansowal,do tego jest bardzo dobrą aktorka,no...moze w tych nowych serialach by nie pasowala, za dobra,po prostu...
        • greges58 Re: olbrychski nie ma kasy... 07.03.13, 14:49
          wylansować - wylansował...
          ale Wajda pozwolił Jej zabłysnąć !

Maja Komorowska to aktorka Teatru Laboratorium i Jerzego Grotowskiego !
          dobry aktor potrafi się zniżyć do poziomu swej roli - ma grać ;)
          nie zaś, być ciągle sobą ??? na wieki wieków, amen...
          złemu nie pomoże Nic.

Olbrychski GRA taką postać !
          pretensje do reżysera ?

• shatmach Re: olbrychski nie ma kasy... 07.03.13, 14:58
            Zgadzam się z osobami które napisały wcześniej. Nie jest żadnym wstydem to, że aktor występuje w reklamie. Bardzo istotne jest co i jak reklamuje. Biedronkę da się jeszcze przeżyć. Dyskont jak każdy inny. Gorzej na przykład jak aktor się błaźni tak jak ostatnio Adamczyk disco polo śpiewając w reklamie. Tego już nie jestem w stanie pojąć. Jak można się aż tak zbłaźnić? Adamczyk akurat na brak propozycji filmowych narzekać nie może bo wszędzie go pełno.
            • jaginger Re: olbrychski nie ma kasy... 07.03.13, 18:42
              I dobrze, że Olbrychski występuje w reklamie.
              Jakby mnie dali milion( podobno tyle dostał), też nie odmówiłabym.
              Bo jak już nie będzie mógł grać czy występować w reklamach, serialach, filmach,
              to będzie miał za co żyć na aktorskiej emeryturze.
              A Adamczyk zorganizował sobie luksusową żonę to dorabia robiąc z siebie błazna:D
              Taki lajf.
      • quba Re: olbrychski nie ma kasy... 19.03.13, 19:53
        Przecież Adamczyka reklamy są dowcipne, a on sam bardzo fajnie w nich gra!
    • kanna Re: olbrychski nie ma kasy... 07.03.13, 18:35
      Wiesz, tylko sam zainteresowany jest w stanie określić co - i czy - jest dla niego upokarzające.
      Skoro tak wybrał - jego prawo. I nikomu nic do tego, póki innych nie krzywdzi.

Na pilocie jest taki przyciuszczek czerwony, jak ktoś się czuje atakowany :p
    • dona.a Re:Olbrychski potrzebuje dużo kasy 07.03.13, 19:31
      Też wolę Olbrychskiego niż pląsającego Adamczyka;). Olbrychski jest wiarygodny w tej reklamie, mówi ładną polszczyzną, słychać zaangażowanie w temat, można powiedzieć, że zarobił uczciwie. Kiedyś w jakimś wywiadzie przeczytałam, że ze swoich poborów utrzymuje nie tylko siebie i żonę, ale trochę ludzi z rodziny, o synu Rafale nie wspominając. Pamiętam jak wiele, wiele lat temu spłacił jakiś dług Stalińskiej (przeczytane). Facet ma gest, nie ma co mu żałować.
    • wanilijka Re: olbrychski nie ma kasy... 08.03.13, 09:24
      Przez zobaczone urywki Klanu nie trawię Olbrychskiego w żadnej roli.
      Poza tym, chyba nie jest to aktor po szkole, więc co mu tam.

A Adamczyk nie może grać w każdej [głupiej] polskiej komedii, więc jakoś musi zarabiać, jak zauważyliście - nie robi tego na pewno za jakąś głodową kwotę...
      • dona.a Re: olbrychski nie ma kasy... 08.03.13, 10:28
        wanilijka napisała:

> Poza tym, chyba nie jest to aktor po szkole, więc co mu tam.

Skończył chyba rok temu, więc już jest:) "Po szkole" za to jest Kondrat od lat pokazujący się tylko w reklamach.
      • shatmach Re: olbrychski nie ma kasy... 08.03.13, 11:34
        wanilijka napisała:
        > A Adamczyk nie może grać w każdej [głupiej] polskiej komedii, więc jakoś musi z
        > arabiać, jak zauważyliście - nie robi tego na pewno za jakąś głodową kwotę...

Problem jednak w tym, że w prawie każdej głupiej komedii to on gra.
        • ami_lii Re: olbrychski nie ma kasy... 08.03.13, 12:54
          Olbrychskiego w reklamie Biedronki jeszcze zdzierżę, ale na widok reklamy z Adamczykiem od razu mi ciśnienie rośnie. Jak to ujął mój kolega "Nie mogliby nakręcić jakiegoś kolejnego filmu o papieżu żeby Adamczyk w końcu przestał z siebie debila robić?"

• sadman666.3 Re: olbrychski nie ma kasy... 10.03.13, 12:51
            widze ze nie zrozumiano mnie.nie chodzi mi o to ze aktor nie
            moze wystepowac w reklamie.niech wystepuje.ale nie olbrychski.niech wystepuja jacys inni ale nie on.on jest ikona polskiego kina i po prostu nie wypada mu.to tak jakby
            swoja slawe rozmienial na drobne.napewno zgromadzil sobie kasy na stare lata i nie musi sie tak
            ponizac w reklamie biedronki lub w klanie.
            popatrzcie byl w panu wolodyjowskim,byl w panu tadeuszu a teraz jest w klanie....
            zenada.....
            • faszyna Re: olbrychski nie ma kasy... 10.03.13, 14:56
              sadman666.3 napisał:

> widze ze nie zrozumiano mnie.nie chodzi mi o to ze aktor nie moze wystepowac w reklamie.niech wystepuje.ale nie olbrychski.niech wystepuja jacys inni ale nie on.on jest ikona polskiego kina i po prostu nie wypada mu.>
              A Tobie wypada pisac takie bzdety? Piszę wprost, ale w głowie mi sie nie miesci podział na aktorów-ikony i całą resztę. Nie wypada to może puszczac bąki w towarzystwie, ale zarabiać pieniądze w swoim zawodzie? Ciekawe, skąd taki pogląd? Póki DO dobrze gra w reklamach, nie ma tematu (tj. taki temat był aktualny ze 20 lat temu, ale nie dzisiaj, gdy nie grają w reklamach tylko ci, którzy nie dostaja takich propozycji).
              • rycyna_olga Re: olbrychski nie ma kasy... 10.03.13, 16:10
                najpierw spojrz na siebie, czy wszystko co robisz w twoim zyciu "wypada"? Potem zadaj sobie pytanie, po co oceniasz innych, nieznanych ci osobiscie ludzi? Potem odpowiedz na pytanie, czy to latwo byc anonimowym krytykiem w necie?
                na koncu daj sobie na luz. Olbrzychski nic zlego nie robi. A wobec Ciebie aktor tez nie ma zadnych zobowiązań. Jesli nie kradnie, nie bije, nie napada, nie zabija, i tak dalej, niech robi, co uwaza.
                A Ty chłopie zajmij sie swoim zyciem.
            • greges58 Re: olbrychski nie ma kasy... 10.03.13, 16:26
              jesteś śmieszna !!!
              Kogo ma pytać o zgodę ? Ciebie ?
              zwyczajny aktor - do wynajęcia ;)
              czy Stockingerowi, spotkanemu na ulicy, powiesz - panie doktorze ???

teraz już wiem co nieco, podzielę się z Wami swymi informacjami:
              rola w Klanie jest częścią kampanii reklamowej !!!
              najpierw ty zagraj ( cokolwiek ) w serialu oglądanym nałogowo przez nasze Klientki,
              a potem my zamieścimy reklamę z tobą przed każdym odcinkiem !!!
              uwiarygadniasz się ! wzbudzając zaufanie ?
              podwójna Kasa ! z serialu i reklamy ;)
              i tyle...

on może tam nawet recytować alfabet !!!
    • 10marta Re: olbrychski nie ma kasy... 19.03.13, 14:22
      smutne t jest, że jeden z naszych najlepszych aktorów grajacy w zagranicznych produkcjach dla kasy godiz sie grac w czyms takim jak klan albo reklama biedronki;/
    • quba Re: olbrychski nie ma kasy... 19.03.13, 19:52
      A czemu cię to tak obchodzi?
    • quba Re: olbrychski nie ma kasy... 19.03.13, 20:03
      Zawiść jest cieniem chwały!
    • prowodnikow Re: olbrychski nie ma kasy... 21.03.13, 09:58
      Jak dla mnie to Olbrychski nie ma po prostu propozycji grania w innych filmach, więc gra w takich "produkcjach". Robi to po prostu z nudów.

--
      hosting dla pozycjonerow
    • majaa Re: olbrychski nie ma kasy... 22.03.13, 13:21
      Co się dziwić, czasy świetności ma dawno za sobą, rozchwytywany już nie jest, a żyć trzeba. Zwłaszcza, że przywykło się do życia na wysokim poziomie. Łatwiej więc za przyzwoitą kasę schować honor do kieszeni, niż zacisnąć pasa na stare lata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka