Dodaj do ulubionych

Dość tematyki funeralnej w Klanie!!

10.10.13, 20:09
Ludzie, litości! Nie dosyć, że sam serial z każdym sezonem robi się coraz głupszy, to jeszcze od miesięcy nic tylko laudacje, targi funeralne, tanatopraksja i spowity w czerń wampirowaty "Feli"! Myślałam, że ten wątek się wyczerpie jeszcze w poprzednim sezonie, ale nie, ktoś z uciechą go ciągnie i wynajduje wciąż nowe podwątki. Teraz Feli będzie pisał epitafia przez pół roku i - jak przypuszczam - czytał je w każdym odcinku "Moni".
Inne głupie wątki są chociaż pogodniejsze - po jakiego grzyba to memento mori na każdym kroku??
Obserwuj wątek
    • panna_beata Re: Dość tematyki funeralnej w Klanie!! 10.10.13, 21:14
      Ej, ale to jest fajne akurat. Naprawdę wolisz drewniany wątek Agnieszki? ;)
      • ami_lii Re: Dość tematyki funeralnej w Klanie!! 10.10.13, 21:40
        Mnie ten wątek przynajmniej śmieszy - w porównaniu do Agnieszki walczącej o drzewko, Maciusa walczącego o ślub z Martynką, Kamilki walczącej o związek z Norbertem, Krysi walczącej z niedyspozycją i Beatki walczącej z amnezją...
        • kanna wątek ślubny ;) 10.10.13, 23:11
          Teraz będzie wątek ślubny :D Weeding plannerka się pojawiła, wygląda zupełnie jak żona tego seksoholika na A. Czy to inny serial?
          • sfi weDDing 11.10.13, 09:57
            Or maybe you kanna are smoking weed during writing, aren't you?
            • ami_lii Re: weDDing 11.10.13, 10:22
              Właśnie, czy ta organizatorka ślubna (wedding plannerka to jest okropny anglicyzm!!) to nie jest czasem ta wariatka co Jurka non stop męczyła?
            • kanna Re: weDDing 11.10.13, 17:11
              only during watching Klan :p
      • the_accidental Re: Dość tematyki funeralnej w Klanie!! 11.10.13, 14:32
        > Ej, ale to jest fajne akurat. Naprawdę wolisz drewniany wątek Agnieszki? ;)

Trudno powiedzieć, że wolę, ale na pewno nie przygnębia mnie aż tak, jak Funeralny Feli. Źle to na mnie wpływa, że w każdym odcinku gadają o nieboszczykach, pogrzebach i trumnach. Wątek kiedyś był zabawny, ale moim zdaniem już dawno nie jest. Może tylko ja tak źle to odbieram, no ale w końcu po to jest forum, żeby się podzielić :-)
    • argentea Re: Dość tematyki funeralnej w Klanie!! 11.10.13, 12:03
      Wątek jest zabawny, ale accidental ma rację, że jest go za dużo.
      • kemot97 Re: Dość tematyki funeralnej w Klanie!! 11.10.13, 13:40
        tak, to ta sama debilka - przyjaciolka Eli, nimfomanka rzucajaca sie na Jerzego. Niezly ma rozrzut - z Ela organizowaly jakies debilne jaselka dla dzieci, pracowala w domu kultury wiec jak widac zdolnosci organizacyjna ma a jakze. Teraz jest wedding plannerka!
        • jagwek Re: Dość tematyki funeralnej w Klanie!! 11.10.13, 14:07
          Przeciez się przestawiła Maałgorzata Jakaśtam.
          Wy mnie oświećcie z czego żyje Bożenka? Bo rozumiem,że skoro taka super samodzielna to i pracuje gdzieś i sama utrzymuje mieszkanie?
          • kosheen4 śluby i wesela! :) 11.10.13, 18:40
            temat Bożenki mnie osobiście intryguje. studia, brak źródła utrzymania - chyba że liczyć akcje Menel-Medu, toć Graża w jakiejsi radzie nadzorczej czy coś podobnego ;)

ochoczość familii do mariażu jest co najmniej niedzisiejsza.
            Kazuń ze swoim burackim parciem na rozmachowość imprezy spowodowałby, że na miejscu Bożenki przemyślałabym jeszcze kilka razy kwestię wejścia do drobiowej familii...
            Tekst linka
            • jasnecappucino Re: śluby i wesela! :) 13.10.13, 12:07
              Mnie to bardziej smieszy młody Kazuń, Bozenka -cnotka niewydymka z wisiorem czystosci na szyi, postanowiła sie bzykać dopiero po slubie- to co robi młody Kazuń? Natychmiast się żeni, a przeciez jakby był normalny to by sobie poszukał innej laski a nie wariatki:)
              No i jakby był normalnym facetem z jajami- to by nie kisił się u wujostwa z Pawełkiem, tylko wynająłby coś na miescie, aby prowadzic normalne, swobodne zycie.
              PS. tez jestem ciekawa z czego zyje Bozenka?
              • mmk9 Re: śluby i wesela! :) 13.10.13, 13:10
                jasnecappucino napisała:

> Mnie to bardziej smieszy młody Kazuń, Bozenka -cnotka niewydymka z wisiorem czy
                > stosci na szyi, postanowiła sie bzykać dopiero po slubie-

Czyżbyś szydziła z nakazow jej religii? Zdaje się, że gdyby chodziło o ortodoksyjną żydówke lub muzułmankę zatrącałoby o mowę nienawiści

> PS. tez jestem ciekawa z czego zyje Bozenka?
                Nie skończyła 26 lat, studiuje stacjonarnie dopiero na 2 roku, ma prawo do postawy roszczeniowej wobec matki, którą STAĆ na jej utrzymanie. Przynajmniej nie zajmuje miejsca pracy Twoim dzieciom.
                • toxicity1 Re: śluby i wesela! :) 13.10.13, 14:24
                  A renta rodzinna po zmarłym ojcu?
                • jagwek Re: śluby i wesela! :) 13.10.13, 14:32
                  Nie skończyła 26 lat, studiuje stacjonarnie dopiero na 2 roku, ma prawo do postawy roszczeniowej wobec matki, którą STAĆ na jej utrzymanie.

No tak.Tak najłatwiej.Będę sobie mieszkała sama ale mamo daj kasę na jedzenie, ubrania, środki higieniczne, opłać mi mieszkanie.Jestem taaaaaaka samodzielna :-P

A renta po ojcu?No rzeczywiście.Miliony to są, podzielone na 3 czy 4 części :-P (nie pamiętam czy wdowa też bierze jakąś część)
                • madzialenka_live Re: śluby i wesela! :) 13.10.13, 16:39
                  mmk9 napisała:
                  >
                  > Czyżbyś szydziła z nakazow jej religii? Zdaje się, że gdyby chodziło o ortodoks
                  > yjną żydówke lub muzułmankę zatrącałoby o mowę nienawiści

Ty chora jesteś czy zartujesz? Jaka mowa nienawisci, jaka religia?

> Nie skończyła 26 lat, studiuje stacjonarnie dopiero na 2 roku, ma prawo do post
                  > awy roszczeniowej wobec matki, którą STAĆ na jej utrzymanie. Przynajmniej nie z
                  > ajmuje miejsca pracy Twoim dzieciom.

Zadne dziecko nie ma prawa miec postawy roszczeniowej wobec rodziców, rodzic moze pomóc z dobrej woli, ale nie musi. Bożenka jest zwykłym pasożytem- nic nie robi, cos tam studiuje, ale Grazynka ponosi pełne koszta utrzymania jej mieszkania ( czynsz, opłaty, jedzenie+ ciuchy i inne wydatki). Gdyby była taka w porządku, to imałaby się przynajmniej dorywczych prac, aby troszkę się usamodzielnic.
                  Nie zajmuje miejsca pracy Twoim dzieciom- a czy Tobie sie nie pomylił głupawy serialik z rzeczywistością? Skąd wiesz, czy JasneCappucino w ogóle ma dzieci i co Cię to obchodzi?
                  • greges58 Re: śluby i wesela! :) 13.10.13, 18:46
                    popieram Przedmówczynię !!!
                    zamiast wyłapywać niedorzeczności,
                    smaczki i wpadki realizatorów - bawiąc się ich bezdenną głupotą - Ty szukasz w Klanie sensu ???
                    absurd...
                    obudź się !
                    ;)
                  • mmk9 Re: śluby i wesela! :) 13.10.13, 21:10
                    madzialenka_live napisała:

> mmk9 napisała:
                    > >
                    > > Czyżbyś szydziła z nakazow jej religii? Zdaje się, że gdyby chodziło o or
                    > todoks
                    > > yjną żydówke lub muzułmankę zatrącałoby o mowę nienawiści
                    >
                    > Ty chora jesteś czy zartujesz? Jaka mowa nienawisci, jaka religia?

Katolicka. Bożenka ma motywację religijną. Choć powinna mieć tez wątpliwości co do ewentualnego związku matki z rozwodnikiem, no, ale nie przesadzajmy :)
                    Trudno, dla mnie pogarda jest mową nienawiści. Co wedlug Ciebie wyraża określenie "cnotka-niewydymka"? Szacunek dla określonej postawy?
                    >
                    > > Nie skończyła 26 lat, studiuje stacjonarnie dopiero na 2 roku, ma prawo d
                    > o post
                    > > awy roszczeniowej wobec matki, którą STAĆ na jej utrzymanie. Przynajmniej
                    > nie z
                    > > ajmuje miejsca pracy Twoim dzieciom.
                    >
                    > Zadne dziecko nie ma prawa miec postawy roszczeniowej wobec rodziców, rodzic mo
                    > ze pomóc z dobrej woli, ale nie musi.

Według obowiązujacego prawa musi, o ile dziecko dopiero uczy się zawodu i nie skończyło 26 lat. Nie twierdzę, że postawa roszczeniowa jest ładna i dziecko nie powinno probować zarabiać. Lub brać stypendium za wyniki w nauce.

> Nie zajmuje miejsca pracy Twoim dzieciom- a czy Tobie sie nie pomylił głupawy
                    > serialik z rzeczywistością?

No jakzeż? Przeciez to najrzeczywistsza rzeczywistośc :)

Skąd wiesz, czy JasneCappucino w ogóle ma dzieci i
                    > co Cię to obchodzi?
                    Szczerze? Nic mnie to nie obchodzi.
            • z_plus_z Re: śluby i wesela! :) 18.10.13, 11:25
              > ochoczość familii do mariażu jest co najmniej niedzisiejsza.

Bo serial jest skierowany do kobiet 55+. A dla nich śluby i wesela są znaaaaaacznie ważniejsze, niż dla ich córek i wnuczek. Dlatego tak absurdalna ilość imprez ślubnych w tym gniocie.
    • jasnecappucino Re: śluby i wesela! :) 14.10.13, 11:43
      Obraza, bo ja jestem ateistką i nie zyczę sobie namolnego narzucania swoich katolskich przekonań i kosciółkowego moralizowania. Szczególnie jesli namolny katol wpieprza się ze swoimi naukami w smieszny wątek dotyczący smiesznego serialu.
      • aduerin Re: śluby i wesela! :) 17.10.13, 09:02
        przeciez to ty narzucasz aluzje do religii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka