Dodaj do ulubionych

Pomogę biednej rodzinie z dziećmi

22.10.14, 13:23
Witam, czy znacie w Lesznie lub okolicy potrzebującą rodzinę z dziećmi której mogłabym pomóc? Mam ubranka, zabawki, pościel i inne tego typu rzeczy. Chciałabym aby nie była to jednorazowa pomoc jeśli ta rodzina wyraziła by zgodę. Przypuszczam że taka rodzina może nie posiadać komputera i co za tym idzie internetu więc może Wy wiecie że jest gdzieś taka rodzina. Nie szukam fundacji której mogłabym przekazać rzeczy ale osób które mogłabym poznać i pomóc. Oczywiste jest że jeśli znacie taką rodzinę nie podawajcie nazwisk i innych danych na forum. Proszę o prywatne wiadomości. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • seren1 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 02.11.14, 20:18
      Dziwi mnie , że nikt w Lesznie nie zna rodziny, której można pomóc, bo znajduje się w trudnej sytuacji. Jest osoba, która niesie chęć pomocy, ale odzewu nie ma żadnego. Piszę spoza Leszna.
      • pomocna2014 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 05.11.14, 09:43
        witam ja tez nie jestem z leszna. ale znam rodzine ale z konina. dziewczyna z partnerem mieszkaja w budynku gospodarczym przerobionym u tesciow na wspolnym podworku. tesciowi im wogole nie pomagaja wola pomagac drugiemu synowi. z czego pamietam wzieli specjalnie kredyt na kilka lat zeby zrobic to mieszkanko. przez niego ledwo ciagna na jedzenie i normalne potrzeby. jako ze robili na szybko bo dziecko w drodze to maja w domu grzyba i plesn na scianach. ona uczy sie ma 22lata, on pracuje i chyba 30 lat zyja bez slubu na kocia lape.maja urocza dwojke baby 5latka i okolo 2 miesieczna core. pomagam im anonimowo nie ukrywam ze milo widziec jak odbiera paczke ze zdziwieniem od listonosza. chcialabym im pomoc bardziej ale samej to troch ciezko jakies konkret zbiorke zorganizowac zeby cos im wyslac juz mysle o swietach zeby jakos pomoc paczka zywnosciowa czy cos. pozdrawiam
        • seren1 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 16.11.14, 23:43
          Ludzi w Lesznie , którzy by zechcieli pomóc innym, będącym w trudnej sytuacji życiowej, nie ma. To przykre...
          • apodemus Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 17.11.14, 15:15
            Owszem, są. Tylko pomagają nie szukając rozgłosu. Moim zadaniem właśnie owi "cisi" bywają najbardziej skuteczni.
            Poszukiwanie potrzebujących proponuję rozpocząć od rozejrzenia się po najbliższej okolicy. Z pewnością "wybór" będzie spory...
        • gabana_s Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 04.02.15, 14:30
          pomocna2014 czy mogłabyś napisać mi w prywatnej wiadomości adres tej rodziny. Z góry dziękuję.
      • natali950 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 06.01.17, 21:10
        Witam czy dalej szuka pani rodziny jezeli tak to proszę o kontakt 513491372
    • karolina695 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 29.01.15, 19:34
      Witam.Jestem żonata i mamy 3-jkę dzieci w wiek. 15,12,6 lat. Od 2010 r mój mąż zachorował na czerniaka gałki ocznej z przerzutami do wątroby i kości a ma dopiero 32 lata. Jest nam ciężko. Czy miałby ktoś rzeczy roz.S,M i 164,156 dla córek i 116 dla syna. Bardzo proszę i chętnie przyjmiemy. .Co kolwiek ktoś podaruje to z serca przyjmiemy. Pozdrawiam.Proszę o meila.Karolina695@interia.eu
      • seren1 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 30.01.15, 20:10
        Napisz do
        gabana_s z pierwszej pozycji tych wpisów. Może oferta jeszcze jest aktualna.
    • karolina695 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 31.01.15, 07:39
      Moze to akualne moze nie. Ale opisałam swoją sytuacje.Pozdrawiam
      • ania.zielb Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 03.03.15, 23:21
        Witam. Czy otrzymała Pani pomoc? Mam 7 letnią córkę więc raczej jej rzeczy się Pani nie przydadzą. Sama mam 162 cm więc może po mnie mogłabym Pani coś ofiarować.
        • karolina695 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 04.03.15, 17:14
          Witam.Nie otrzymałam ponieważ jedna osoba pisała że pomoże i było to kłamstwo.Podałam adres i nic nie otrzymałam.Ludzie potrafią oszukiwać.Pozdrawiam.
    • ania.zielb Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 03.03.15, 23:17
      Czy dostała Pani namiary na więcej potrzebujących rodzin. Ja chętnie też pomogę , szczególnie chciałabym pomóc rodziną z małymi dziećmi.
      • gabana_s Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 01.04.15, 13:34
        Własnie szukałam rodzin z małymi dziećmi ponieważ w większości posiadam rzeczy dla niemowlaków i małych dzieci, niestety tu na forum takich namiarów nie dostałam, szukałam na własną rękę i znalazłam jedną rodzinę której pomagam. Zachęcam innych, jeśli macie coś czym możecie podzielić się z innymi nie zastanawiajcie się, państwo nam nie pomoże więc pomagajmy sobie nawzajem. Jeśli ktoś ma znajomości w ośrodku pomocy społecznej może tam znaleźć potrzebującą rodzinę.
        • gabana_s Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 01.04.15, 13:42
          Czasem mały gest, zeszyt czy kredki do szkoły dla dziecka mogą bardzo pomóc rodzinie która jest w potrzebie. Jeśli ktoś ma możliwość podarować raz na jakiś czas cokolwiek niech się nie zastanawia że może to za mało, że może nie potrzebują. Pomagajmy sobie najdrobniejszymi gestami. Może obok was mieszka ktoś kto potrzebuje pomocy, choćby starsza osoba, zbliżają się święta, podarujmy takiej osobie np jajka czy kawałek babki wielkanocnej, powiedzcie że zrobiliście czy kupiliście za dużo aby nie poczuła się nieswojo. Dla mnie problemem było tylko znalezienie takiej osoby czy rodziny.
      • 2melisa Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 13.04.15, 13:30
        jestem samotną mamą potrzebóje pomocy mam małe dzieci w wieku 12 lat dziewczynka i 2 latka i jeszcze co się nie narodziła dobiero za 3 miesiące i 2 synków 8 i 7 lat mieszkam w ciasnym pokojku mam bardzo ciężko potrzebóje artkułów szkolnych srodków chigienicznyk agd i rtv pościeli firanek itp
        • gabana_s Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 24.05.15, 23:37
          2melisa napisał(a):

> jestem samotną mamą potrzebóje pomocy mam małe dzieci w wieku 12 lat dziewczynk
          > a i 2 latka i jeszcze co się nie narodziła dobiero za 3 miesiące i 2 synków 8 i
          > 7 lat mieszkam w ciasnym pokojku mam bardzo ciężko potrzebóje artkułów szkolny
          > ch srodków chigienicznyk agd i rtv pościeli firanek itp

Bardzo panią proszę o kontakt ze mną elea4321@wp.pl lub podać swój adres mailowy.

• anianimu Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 27.02.17, 15:24
        ewakowalskazuza@wp.pl prosze napisac
    • izuska68 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 15.10.15, 23:09
      Witam mam serdeczna prośbę o pomoc bardzo jej potrzebujemy jestem mama troki dzieci z czego syn jest niepełnosprawny po wypadku komunikacyjnym ma tez padaczkę pourazowa dzieci sa wieku 16,14,9 lat potrzebujemy środki czystości ,żywności ,pościeli jak ktos moze oczywiscie i przyborów szkolnych wszystko sie przyda jeśli ktos jest biednyserdecznie dziekuje za pomoc podam mail izuska68@wp.pl odwdzięczymy sie modlitwa nic innego nie możemy z goryndziekujemy
    • 2melisa Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 16.10.15, 17:31
      jestem samotnom mamom prosze niech mi pani pomoze
    • angelcc1 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 24.11.15, 18:29
      Witam mąż stracił prace ma skończone studia inżynier radio-elektronik nie może znaleźć nowej...CIĘŻKO mamy trójkę małych dzieci dwie córki 4 i 2 latka i synka 8 miesięcy proszę o pomoc rzeczową lub finansową paczkę dla dzieci na święta bylibyśmy naprawdę wdzięczni nr.tel.519857501
    • 7benia Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 26.11.15, 18:23
      Witam bardzo potrzebujemy jedzenia, ubrania dla pięciu letniej corki, pościeli, ręczników, fieranek. Nie chce nowych ale już nie potrzebnych może Pani o ile są takie w domku. Nie chce podawać tel tu więc zostanie e-mila jak będzie Pani mogła mi pomoc i się odezwie to podań nr tel żeby było pewniej. Dziękuje i pozdrawiamy
      • kalolinho26 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 03.11.16, 18:30
        jak ma pani facebok to jestem pod nazwa ,karol wojtyra niech pani mne zaprosi skontaktuje sie odrazu
    • izuska68 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 27.11.15, 08:57
      Znam bardzo biedna rodzine ale nie w Lesznie jak ktos bedzie chciał pomoc podaje Emila izuska68@wp.pl pozdrawiam serdecznie
    • seren1 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 22.12.15, 22:27
      Ludzie, przestańcie pisać do gabana_s . Czy Wy myślicie, że ta Pani ma sklep z ciuchami i zabawkami ? Post został zamieszczony ponad rok temu. Co miała zbędnego, to już dawno rozdysponowała.
      • prykoza Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 21.12.16, 22:45
        Ja
    • natali950 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 06.01.17, 21:11
      Witam czy dalej szuka pani rodziny jezeli tak proszę o kontakt 513491372
    • anianimu Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 27.02.17, 15:24
      ewakowalskazuza@wp.pl
    • madzia555123 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 28.08.17, 12:16

Witam serdecznie wszystkich ludzi o dobrym sercu i ogromnej empatii.Pisze, bo szukam już wszędzie jakiejkolwiek pomocy.Jesteśmy rodzicami 10 latki.Mieszkamy w Raciborzu.Nasz problem to długi z pożyczek, zaległości w bieżących opłatach. Zaczęło się od tego,że dostaliśmy mieszkanie,trzeba było umeblować,odświeżyć pierwszy kredyt.Urodziłam dziecko, kolejny itd.Później zaczęło brakować na bieżące rachunki więc kolejne.Pieniadze z pożyczek szly na życie.Nie mieliśmy od nikogo wsparcia,rodzina uboga.Z opieki społecznej nigdy nic się nie nalezalo,bo pracowaliśmy.Na dzień dzisiejszy mój wybranek pracuje,ale większość zabiera komornik.Ja odeszłam niedawno z pracy,bo przez to wszystko dostałam silnej depresji.Strach,komornicy,non stop windykacja.Brakuje nam na wszystko dosłownie,nawet na leki dla córeczki.Ma alergie i astme.Nie takiego życia chcieliśmy dla naszej rodziny.Nie możemy liczyc na opiekę społeczną,bo ich nie obchodzi,ze mamy długi.Ja już dłużej nie wytrzymam,nie chce mi się żyć,ale muszę, mam dla kogo .Dlatego błagam państwa o pomoc.Boli mnie,ze córeczka widzi nasze problemy,rozumie wszystko,jest nieszczęśliwa.Pragnęliśmy żyć godnie,teraz nie mamy nic dzień dzisiejszy tj.28 sierpnia nie mamy co jeść naprawdę.Proszę o żywność.
      PS.to ogłoszenie dałam chyba już wszędzie niestety bez odzewu więcej informacji jeśli znajdzie się ktoś kto w jakikolwiek sposób może nam pomóc Pozdrawiamy Z góry dziękuje my madziapiotrek23@onet.pl
    • klaudia.malina Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 28.10.17, 17:43
      Witam Nazywam sie Klaudia. mam 22 lata
      Piszę z ogromną prośbą do Pani. Czytałam o wpisach, że pomaga Pani Biednej potrzebującej rodzinie, znam taką jedną rodzine mieszka w ustroniu. Zacznę od początku
      Wiola 40 lat miała Partnera Jakuba 32lat
      z pierwszego małużenstwa ma 4 dzieci
      dzieci sa w wieku 22,20,18,16 lat
      lecz z Jakubem ma 2kę dzieci córke zuzanne ma 6 miesiecy i syna Kacpra ma 2 latka
      ich histria jest bardzo ciezka i smutna
      w 2014 roku Wiola urodziła martwą córke w 9 mc ciązy to był ogromny szok.
      w dzień babci w 2016 roku miała pożar w domy straty na 10 tys zł nawet jest to opisane w internecie
      lecz w tym roku w sierpniu została w domą a Ojciec tych biednych, malutkich dzieci odszedł na inny świat.
      wykryto obrzęg mozgu, krwotok podpajeczynkowy, tetniak. niestety nie dało się go uratować .

reszta dzieci się uczy nie jest w stanie pomoc tej rodzinie lecz córka i syn nie mieszka z Matką.
      dla tej rodziny to naprawdę duży szok....
      próbujemy pomoc tej rodzinie na tyle ile mozemy lecz to nie starcza. dzieci potrzebuja naprawde dużo pampersy 4,5 mleko , kaszki, i wszystko co tylko zdoła sie złatwic . Rodzina przyjmie wszystko
      bardzo proszę o pomoc tej rodziny .

to jest przedstawiona sytuacja mojej rodziny a dokładnie moja mama została samotną matka wdowa 2 jki malutkich dzieci.. niestety ja nie jestem w stanie pomoc poniewaz sama tez wychowuje córke.
      ...bardzo prosze o każdą pomoc

przyjme wszystko
      moj nr to 537851955
    • slawek1923 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 09.01.18, 18:32
      witam tak czytam wasze wpisy i jestem zdumiony tym ,tyle sie pisze ze ludzie pomagają ,itd sa ludzie którzy potrafią tylko obiecywać a potem nic ,puste słowa ,, z nam pewną rodzinne która mieszka na wsi obok mojego wujka, którzy są w bardzo trudnej sytuacji materialnej brakuje im praktycznie wszystkiego w tej chwili żyją co im da opieka społeczna, sąsiad miał rentę socjalną ,ale jest bez renty czeka na komisje ,sąsiadka bez żadnego dochodu choruje na raka nie mają nawet za co kupić leków ja im pomagam jak mogę ale to nie jest duża pomoc,bo sam za wiele nie mam a są to ludzie naprawdę którzy potrzebują pomocy sąsiad nie pełno sprawny chodzi o kulach OWA RODZINNA jest bardzo zmotywowana do walki z chorobą ale potrzebują pomocy nie.potrafią sami sobie pomóc postanowiłem w ten sposób im pomóc może znajdzie sie ktoś kto wyciągnie do nich pomocną dłoń ,są jeszcze w polsce ludzie którzy maja dobre serce , tym bardziej ze owa rodzinna nie ma nawet na zapłatę podstawowych rachunków ,boje sie ze wkrótce odetną in światło . ,a oni w tej chwili nie mają żadnych dochodów jesli państwo chcieli by im pomóc podarować in nawet 5zł,, pomóc by mieli na zapłatę Energi elektrycznej to dla nich jest bardzo dużo oni chętnie przyjmą każdy drobiazg podzielić sie z nimi żywnością, to byli by wdzięczni bardzo proszę w swoim i w ich imieniu jesli uraziłem państwa tą prośbą to przepraszam,, podam mail,, jeśli państwo by chcieli odpowiedzieć jurek1923@interia.eu...
    • slawek1923 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 09.01.18, 18:39
      witam tak czytam wasze wpisy i jestem zdumiony tym ,tyle sie pisze ze ludzie pomagają ,itd sa ludzie którzy potrafią tylko obiecywać a potem nic ,puste słowa ,, z nam pewną rodzinne która mieszka na wsi obok mojego wujka, którzy są w bardzo trudnej sytuacji materialnej brakuje im praktycznie wszystkiego w tej chwili żyją co im da opieka społeczna, sąsiad miał rentę socjalną ,ale jest bez renty czeka na komisje ,sąsiadka bez żadnego dochodu choruje na raka nie mają nawet za co kupić leków ja im pomagam jak mogę ale to nie jest duża pomoc,bo sam za wiele nie mam a są to ludzie naprawdę którzy potrzebują pomocy sąsiad nie pełno sprawny chodzi o kulach OWA RODZINNA jest bardzo zmotywowana do walki z chorobą ale potrzebują pomocy nie.potrafią sami sobie pomóc postanowiłem w ten sposób im pomóc może znajdzie sie ktoś kto wyciągnie do nich pomocną dłoń ,są jeszcze w polsce ludzie którzy maja dobre serce , tym bardziej ze owa rodzinna nie ma nawet na zapłatę podstawowych rachunków ,boje sie ze wkrótce odetną in światło . ,a oni w tej chwili nie mają żadnych dochodów jesli państwo chcieli by im pomóc podarować in nawet 5zł,, pomóc by mieli na zapłatę Energi elektrycznej to dla nich jest bardzo dużo oni chętnie przyjmą każdy drobiazg podzielić sie z nimi żywnością, to byli by wdzięczni bardzo proszę w swoim i w ich imieniu jesli uraziłem państwa tą prośbą to przepraszam,, podam mail,, jeśli państwo by chcieli odpowiedzieć .
    • fiju1986 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 19.02.18, 22:33
      7k
      • pozytywna.93 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 02.05.18, 23:45
        Witam,czy wpis jeszcze aktualny?
    • slawek1923 Re: Pomogę biednej rodzinie z dziećmi 11.11.18, 11:31
      witam znam taka rodzine sam im pomagam w miare swojej mozliwosci

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka