Dodaj do ulubionych

Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Lesznie

13.04.15, 09:38
Samorządowy przewoźnik u progu restrukturyzacji inwestuje w swoją bazę techniczną w Lesznie. Leszczyńska baza będzie pozwalała na kompletne serwisowanie taboru przeznaczonego do pasażerskiego ruchu regionalnego.
www.rynek-kolejowy.pl/56962/przewozy_regionalne_rozbudowuja_zaplecze_w_lesznie_zdjecia.html
Obserwuj wątek
    • apodemus Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 17.04.15, 10:33
      "Gospodarstwo kolejowe" w Lesznie jest rozległe, rozbudowa bazy to właściwie krok w stronę powrotu Leszna do dawnego znaczenia na kolejowej mapie Polski (ale patetycznie wyszło :-))

Elka.pl też dziś o tym wspomina: elka.pl/content/view/74615/80/
      • sibeliuss Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 17.04.15, 10:52
        Z tego złomu, który stoi na bocznicach mogliby zrobić skansen-muzeum, to też byłaby atrakcja.
        • apodemus Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 17.04.15, 10:57
          Najlepiej na gruzach byłej parowozowni :-)

Wśród tego złomu poniewiera się jedna "perełka" - jedyny zachowany SN80. Przepychany z kąta w kąt, niszczeje coraz bardziej. Szkoda go, skoro uchował się tyle, to jakoś dziwne wydaje mi się skazanie go na taką poniewierkę. Wiem, kasa... Może w nowej bazie znajdzie się dla niego chociaż kąt pod dachem?
          • sibeliuss Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 17.04.15, 12:28
            Zamierzam zakraść się i go sfocić :)
            • apodemus Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 17.04.15, 12:34
              Pochwalisz się później trofeami? :)
              Ja mam tylko takie jedno z oddali, sprzed 5 lat:

img651.imageshack.us/img651/8501/img8937y.jpg

Dziś jest już nieco bardziej strupieszały.
              • sibeliuss Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 17.04.15, 20:02
                Szkoda, że niszczeje.
                • polla50 Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 08.06.15, 16:28
                  Może warto z takim wnioskiem do Przewozów Regionalnych wystąpić :-)
                  Modernizacja i rozbudowa jest zdecydowanie potrzebna, tabory kolejowe to jeden z najtańszych środków transportu, powinni dążyć, żeby był też jednym z wygodniejszych i szybszych.
                  • kooba11 Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 09.06.15, 11:31
                    Cieszy mnie, że Przewozy Regionalne się rozwijają. Jeżdżę tymi pociągami systematycznie do pracy i nie wyobrażam sobie zmiany środka transportu :)
                    • sibeliuss Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 10.06.15, 14:20
                      kooba11 napisał(a):

> Cieszy mnie, że Przewozy Regionalne się rozwijają. Jeżdżę tymi pociągami system
                      > atycznie do pracy i nie wyobrażam sobie zmiany środka transportu :)

I dlatego piszesz o tym na wszystkich forach?
                      • kacpe-rr33 Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 11.06.15, 13:45
                        Ja do tej pory to tylko sporadycznie pociągami jeździłem, ale też się zastanawiam, czy się nie przesiąść, bo w korkach stoję i mnie to irytuje. U mnie też przewozy regionalne mają swoje składy. Cenowo wychodzi taniej niż paliwo. Teraz chyba dużo ludzi dojeżdża pociagami.
                        • polla50 Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 18.06.15, 15:15
                          Spora część ludzi wybiera Przewozy Regionalne i dojeżdża pociągiem do pracy często nawet ponad 100 km. Takie czasy, że człowiek musi być bardziej mobilny więc i takie formy transportu są coraz bardziej atrakcyjne.
                          • sibeliuss Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 18.06.15, 16:25
                            Na pewnych trasach wybierają Koleje Wielkopolskie :)
                            • polla50 Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 19.06.15, 08:32
                              No wiadomo, jak komu pasuje, chyba nigdzie nie jest tak, że na danym województwie tylko jeden przewoźnik świadczy usługi, no i godziny też nie każdemu pasują, ale wydaje mi się, że więcej osób przesiada się z samochodu do pociągu.
                              • kooba11 Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 27.06.15, 15:18
                                W Kujawsko-Pomorskim na trasach regionalnych są Przewozy Regionalne i w mniejszym stopniu Arriva. Były plany stworzenia SKM ale jak na razie z planów nici.
                                • polla50 Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 30.06.15, 18:53
                                  Przewozy regionalne są chyba na większość tras lokalnych, chociaż mają w ofercie też trasy poza wojewódzkie i busy.
                                  • kooba11 Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 08.07.15, 10:14
                                    międzywojewódzkie to InterRegio, też lubie nimi podróżować i żałuje ze w zamian za nie jest coraz więcej droższych i spóźniających się TLK
                                • polla50 Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 14.07.15, 06:50
                                  kooba11 napisał(a):

> W Kujawsko-Pomorskim na trasach regionalnych są Przewozy Regionalne i w mniejsz
                                  > ym stopniu Arriva. Były plany stworzenia SKM ale jak na razie z planów nici.

SKM faktycznie by się przydały, ale też prawda jest taka, że jakby urząd marszałkowski zainwestował w regionalnego przewoźnika, kupił nowe tabory albo zmodernizował stare, to też by to sporo dało.
                                  • kooba11 Re: Przewozy Regionalne rozbudowują zaplecze w Le 03.08.15, 22:57
                                    Wg mnie jeśli chodzi o Regio w kuj-pom to dzieje się bardzo dobrze. Często jezdze na trasie Bydgoszcz-Toruń i najczęściej trafiam na nowy pociąg z klimą i Wi-Fi, no a bilety w taryfie BIT City są bardzo tanie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka