dom_maklerski 26.02.09, 01:42 Mam okazję kupna mieszkania w tej okolicy - czy warto tu mieszkać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamon3 Re: Czy warto przenieść się do Leszna albo Góry? 26.02.09, 20:50 to do Leszna czy do Góry. tak to napisałeś jak do Londynu albo Kopydłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dobro-czyn Re: Czy warto przenieść się do Leszna albo Góry? 26.02.09, 23:21 nie warto do Leszna. Leszczyniak to gorsza odmiana Poznaniak! W Górze ludzie są bardziej spoko. W Lesznie nie ma gdzie iść a w instytucjach jest jedno wielkie kumplostwo. Media bezkrytyczne na każdą podpuchę lecą szczególnie radio na literę E jak Elka ;). Pracodawcy wyzyskują ludzi, a ludzie... są durni i na niczym się nie znają. Nauczyciele w szkoła trzymają się swoich posad bo wiedzą, że wszędzie indziej by zginęli... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dom_maklerski Re: Czy warto przenieść się do Leszna albo Góry? 27.02.09, 13:25 Właśnie jestem na etapie załatwiania papierologii. Mieszkanko jest w Górze, ale pisałam o Lesznie ponieważ nie wiem jak z pracą, gdzie ją znajdę, a Góra cóż, o ile wiem nie jest dużą miejscowością dla projektantki i finansistki :-). Poza tym przeprowadzam się sama, więc liczę też na nowych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
dobro-czyn Re: Czy warto przenieść się do Leszna albo Góry? 28.02.09, 00:17 Może będziesz miała większe szczęscie do ludzi w Lesnzie niż ja... W Górze duże bezrobieci jest i trochę wyuczona bezradność tych ludzi, w Lesznie natomiast obecnie bezrobocie zaczyna wzrastać gdyż miejscowe zakłady cieko prządą. Między innymi padają przez nieodpowiedzialne media, które piszą wszystko co się im powie... No wystarczy przesledzic tendencyjne art panoramy.... szkoda gadac... Naiwność i chciejstwo dziennikarskie, a ludzie wierzą bezkrytycznie takim szmatlawcom. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gargusek Re: Czy warto przenieść się do Leszna albo Góry? 03.03.09, 12:37 Niezgadzam się z poprzednikami to właśnie LESZNO jest miastem przyjaznym dla ludzi, jest spokój, czysto ogulnie jest fajnie. A co do Góry to tam miszkają największe nieroby, dlatego takie mają duże bezrobocie Odpowiedz Link Zgłoś
dobro-czyn Re: Czy warto przenieść się do Leszna albo Góry? 03.03.09, 12:57 oto wypowiedz leszczyniaka... jast fajnie - jest czysto... Nie masz pojęcia dla czego w gorze jest bezrobocie. To właśnie z Góry ludzie dojeżdżają kupę kilometrów by moc pracować... Prównaj sobie ilość ofert w Góry i innych miejscowości. Leszczyniak z ciebie typowy. Najważniejsze, że czysto nie? i że fajnie? :) cokolwiek to znaczy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamon3 Re: Czy warto przenieść się do Leszna albo Góry? 04.03.09, 21:36 tak jak pisałem, inny świat. Może leszczyniak to gorsza odmiana poznaniaka ale to wielkopolska. Społeczeństwo przedsiębiorcze, energiczne da sobie rade nawet w trudnych czasach. W Górze myślę i nie potrafię podać nazwy jednej większej firmy w Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
youur Re: Czy warto przenieść się do Leszna albo Góry? 06.06.23, 22:23 Tak! Zdecydiowanie warto przeprowadzić się do Leszna, gdzie znajdziesz piękne domy i mieszkania deweloperskie. Jestem zachwycona ofertą dewelopera FamilyHome (familyhome.com.pl/)! Znajdziesz tam wiele cennych informacji dotyczących różnych inwestycji, co pomaga w podjęciu świadomej decyzji. Gorąco polecam zapoznanie się z ich ofertą! :) Odpowiedz Link Zgłoś