4przemo77
23.08.10, 19:04
Witam
Wybieram sie na program "Basniowa Tajlandia" z Rainbow Tours. Pierwotnie bylem zdecydowany na styczen 2011, ale z uwagi na problem z urlopem w pracy musze przelozyc plany wycieczkowe na termin 5 do 20.12.2010. Blog p.Mirka juz widzialem i wlasciwie na jego podstawie zdecydowalem sie na ten program. Uprzedze tylko - nie namawiajcie mnie prosze na indywidualny wyjazd, gdyz wole zaplacic wiecej, ale miec wszystko podane na tacy.
- Jak z pogoda w grudniu w Tajlandii ? Oprocz objazdowki zamierzam snurkowac w okolicach Koh Lan. Nie bedzie padac ? Wyczytalem ze w listopadzie konczy sie poda deszczowa i zaczyna sucha.
- Lecial juz ktos moze samolotem na trasie Chinag Mai - Bangkok ? Duzo luci doplaca do przelotu, czy moze decydowac sie na standard, czli nocny pociag ?
- Do wyboru jest pare hoteli ? Generalnie jak ksztltuje sie frekwencja w nich ? Ludzie jezdza glownie do standardowego Seabreeze/Jomtien Thani, czy moze jest w nim pusto, a ludzie biora te lepsze ? Wiem ze wycieczka jest dosc popularna wsrod grupowiczow wiec powiedzcie jak to sie ksztaltowalo w waszych terminach. Przez te 3 dni pobytu zamierzam w hotelu tylko spac i jesc sniadania, wiec nie chce doplacac bez sensu do czegos lepszego, bo i tak na 3 dni chce wykupic 3 wycieczki. Z kolei hotele na Koh Samet mnie nie interesuja, gdyz jest tam strasznie drogo, a ja i tak nie lubie plazowania i po paru godzinach juz bym sie nudzil, a stamtad podobno nie mozna jezdzic na fakultety, takze w gre wchodza tylko Seabreeze/Jomtien Thani, Jomtien Palm Beach, Siam Bayshore.
- z ostatniego wyjazdu do Egiptu zostalo mi sporo dolarow. Brac dolary, czy euro ?
Pzdr
Przemo