Dodaj do ulubionych

Tajlandia w grudniu - jak z pogoda ?

23.08.10, 19:04
Witam

Wybieram sie na program "Basniowa Tajlandia" z Rainbow Tours. Pierwotnie bylem zdecydowany na styczen 2011, ale z uwagi na problem z urlopem w pracy musze przelozyc plany wycieczkowe na termin 5 do 20.12.2010. Blog p.Mirka juz widzialem i wlasciwie na jego podstawie zdecydowalem sie na ten program. Uprzedze tylko - nie namawiajcie mnie prosze na indywidualny wyjazd, gdyz wole zaplacic wiecej, ale miec wszystko podane na tacy.

- Jak z pogoda w grudniu w Tajlandii ? Oprocz objazdowki zamierzam snurkowac w okolicach Koh Lan. Nie bedzie padac ? Wyczytalem ze w listopadzie konczy sie poda deszczowa i zaczyna sucha.
- Lecial juz ktos moze samolotem na trasie Chinag Mai - Bangkok ? Duzo luci doplaca do przelotu, czy moze decydowac sie na standard, czli nocny pociag ?
- Do wyboru jest pare hoteli ? Generalnie jak ksztltuje sie frekwencja w nich ? Ludzie jezdza glownie do standardowego Seabreeze/Jomtien Thani, czy moze jest w nim pusto, a ludzie biora te lepsze ? Wiem ze wycieczka jest dosc popularna wsrod grupowiczow wiec powiedzcie jak to sie ksztaltowalo w waszych terminach. Przez te 3 dni pobytu zamierzam w hotelu tylko spac i jesc sniadania, wiec nie chce doplacac bez sensu do czegos lepszego, bo i tak na 3 dni chce wykupic 3 wycieczki. Z kolei hotele na Koh Samet mnie nie interesuja, gdyz jest tam strasznie drogo, a ja i tak nie lubie plazowania i po paru godzinach juz bym sie nudzil, a stamtad podobno nie mozna jezdzic na fakultety, takze w gre wchodza tylko Seabreeze/Jomtien Thani, Jomtien Palm Beach, Siam Bayshore.
- z ostatniego wyjazdu do Egiptu zostalo mi sporo dolarow. Brac dolary, czy euro ?

Pzdr
Przemo
Obserwuj wątek
    • Gość: motyla noga Re: Tajlandia w grudniu - jak z pogoda ? IP: *.chello.pl 24.08.10, 21:15
      Zima jak to zima -pada snieg. Nie lepiej zapytac o to w biurze?A
      poza tym tysiace podobnych watkow na tym forum,czy google Ci urwalo?
      • Gość: elka Re: Tajlandia w grudniu - jak z pogoda ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 23:03
        przemo
        litości - pytać o pogodę w Taj
        a tak naprawdę będzie znośniej niż np w maju
        a pociąg? - gdybym nie jechała - wybrałabym pewnie samolot
        ale ponieważ wracałam z ChM do BKK - zdecydowanie pociąg, klimatyczny,ale z
        fajną ekipą a taka pewnie będzie po tylu dniach objazdu; po prostu mało już
        takich pociągów jeżdzi po świecie

• iwwo2 Re: Tajlandia w grudniu - jak z pogoda ? 25.08.10, 08:55
          W pociągu wybierz opcję z wentylatorem. Ja jechałem w klimatyzowanym i
          temperatura oscylowała w granicach 16 stopni. Zmarzłem jak diabli. Samolot
          jakimś tajskim low costem też dobra opcja - leciałem "One-two-go" za grosze.
    • Gość: Shch00r Re: Tajlandia w grudniu - jak z pogoda ? IP: 62.172.234.* 07.09.10, 15:37
      Pogoda - BDB. Bylismy z zona rok temu i bylo akuratnie. Nie bylo mega upalow, a slonce dawalo w sam raz.
      Samolot ChiangMai - Bangkok: piekna sprawa. W godzine z kawalkiem jestes na miejscu. Lecielismy AirAisa - BARDZO polecamy.

Finanse: mysmy wyjmowali z bankomatow. Ale uwaga: wiekszosc bankomatow pobierze prowizje 300 BHT. Znalezlismy jeden na Phuket (zolty, nie pamietam banku) ktory prowizji nie pobieral)
    • Gość: ola Re: Tajlandia w grudniu - jak z pogoda ? IP: 178.73.49.* 14.09.10, 12:53
      Czytałam na stronie Orbis travel,ze porę chłodną w Tajlandi można porównać do europejskiego ciepłego lata z temperaturami powyżej 30°C.Wiec nie ma sie co zastanwiac.Ja tez zaczynam robic plany na wyjazd do Tajlandii w okresie marca 2011.
      • greenbabe Re: Tajlandia w grudniu - jak z pogoda ? 14.09.10, 13:32
        Cześć,
        uważam że bez względu na pogodę warto tam jechać, polecam wziąć ze sobą przwdodnik:www.travelco.pl/Tajlandia_Przewodnik_Lonely_Planet_Thailand_9781741791570-117.html naprawdę przydaje się na wyjeździe.
        Życzę udanego urlopu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka