Gość: Apsik IP: *.ip.netia.com.pl 18.01.12, 12:09 Witam Czy ktoś wybiera się na ten wyjazd?? Wiem, że termin jest już sprzedany w Rainbow, więc szukam pozostałych uczestników:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 23:57 Te rejony z biurem podróży to nieporozumienie , nic nie zobaczycz ( same turystyczne shity) i sporo przeplacisz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.12, 00:00 a w jakim celu szukasz innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiapolak Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. 27.01.12, 10:00 Poniewaz jadę w tym terminie a w związku z tym,że wszystkie miejsca są wyprzedane szukam pozostałych uczestników. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiapolak Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. 27.01.12, 10:08 Długo przeglądałam rózne oferty i stwierdziłam, że ta jest najlepsza. Nie widziałam by któreś biuro miało 3 kraje w takiej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmaria Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.bb.online.no 30.01.12, 18:28 Byłam na tym objeździe z RT w maju 2011 i już ci zazdroszczę tego wyjazdu. Rewelacyjny program,nie zapomniane wrażenia i w pełni profesjonalna organizacja. To była jedna z nie wielu wycieczek na którą bez wahania wybrałabym się jeszcze raz. Bangkok to miasto w którym można się zakochać albo znienawidzić,Kambodża zachwyca zabytkami i niepowtarzalną atmosferą a Wietnam szaleństwo zakupów i piękna zatoka Ha Long. Zdecydowanie polecam też Baśniową Tajlandię bo ten kraj jest wart by bardziej go poznać. Mając niecałe 3 tygodnie wolnego uważam ten czas za super wykorzystany na tej wycieczce,miłego aktywnego wypoczynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.214.83.35.addr.tdcsong.se 31.01.12, 12:29 Do kmaria: jaka pogoda w maju?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmaria Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.bb.online.no 31.01.12, 22:48 Obawialiśmy się trochę ulew typowo azjatyckich w tym czasie,ale mieliśmy dużo szczęścia ,bo podczas objazdu padało tylko 2 razy i to raz przez godzinę wieczorem w Bangkoku,akurat byliśmy już po kolacji na szaleństwie zakupowym ,a drugi raz jak przekraczaliśmy granicę Tajlandii z Kambodżą w granicach 15-20min. takiej mocnej ulewy. Podczas zwiedzania i części pobytowej mieliśmy cały czas piękną pogodę:) Zatoka Ha Long z rana dużo mgły,ale potem się przejaśniło po godzinie, więc mamy bardzo ciekawe zdjęcia. Jeśli chodzi o Ha Long to ciężko trafić pełne słońce cały czas, bo tam taki klimat panuje, że całe słoneczne dni z tego co mówili przewodnicy i czytałam w przewodnikach zdarzają się 3-5 dni w roku.Choć moim zdaniem takie zdjęcia w mgle też mają swój urok i cieszę się że była okazja zobaczyć ją w dwóch odsłonach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.214.83.35.addr.tdcsong.se 01.02.12, 09:14 a jakie temperatury? wystarczą klapki i krótki rękawek? (wybieram się właśnie w Maju i stąd te pytania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmaria Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.bb.online.no 01.02.12, 19:19 Temperatury ciągle 30+,więc jak najbardziej krótki rękawek i klapki wystarczą:P Przewodniczka już na lotnisku straszyła nas,że możemy spodziewać się przejściowych ulew,żartobliwie pytając czy mamy coś przeciw deszczowego. Na szczęście cała grupa za radą naszej przewodniczki Pauliny uruchomiła wizualizację i pogoda była jak na zamówienie. Życzę udanego wyjazdu:) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiapolak Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. 01.02.12, 20:04 Super, dziękuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qvazi Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 07:35 Też wylatuje 07.03.2012 do Tajlandi , liniami enterair , godzina chyba 17:00 wiec prawdopodobnie lecimy jednym charterem. Natomiast nie jedziemy z RT tylko z TUI , docelowo Hua Hin by nastepnie ewakuowac sie na własna ręke od Bangkoku na południe do Krabi + wyspy. Tak wiec prawdopodobnie zobaczymy sie w samolocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiapolak Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. 12.02.12, 13:35 Super my tez mamy wylot o 17 z Okęcia i międzylądowanie w Omanie i Bangkok 12 czasu lokalnego. Zostało nam już 23 dni :)) Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.pkobp.pl 31.08.12, 12:00 Napiszcie jak Wasze wypracy. Planuję wyjazd do Wietnamu do Hanoi ale wciąz nie wiem jakie miesiące: listopad-grudzień czy bardziej te wiosenne czyli maj??? Pomóżcie proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiapolak Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. 31.08.12, 12:58 Ja byłam w tym roku w marcu i w południowym Wietnamie było super gorąco 27 do 30 stopni, natomiast w Hanoi ciepło 20 stopnie, taka mżawka, mgła ale na tyle ciepło ze chodziłam w sandałach, cienkich jeansach i krótkim rękawku czyli idealnie na zwiedzanie Odpowiedz Link Zgłoś
a-k-k Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. 27.11.12, 11:21 kmaria, rozumiem że byłaś również na Baśniowej. Czy mogę poprosić cię o więcej informacji na temat wyjazdu Tajlandia, Kambodża, Wietnam? Niedawno wróciliśmy z Baśniowej i chętnie wybralibyśmy się do Wietnamu i Kambodży ale trochę zastanawiam się nad sensem ponownej wizyty w Bangkoku i Pattayi. Jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apsik Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: 217.173.195.* 27.11.12, 12:35 Na Baśniowej Tajlandii nie byłam ale znam osoby , które były na jednym i drugim wyjeżdzie i żałują, że wybrali się na Basniową...ale pewnie tyle zdan ile głów:) Na TKW na początku bylismy w Bankoku 2 dni i na koniec 4 dni w Pattay gdzie po bardzo inensywnym zwiedzaniu można było wreszcie odpocząc. Natomiast sama Pattaya po tym co widziało sie wcześniej wręcz rozczarowuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
a-k-k Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. 27.11.12, 12:54 Bardzo chętnie przeczytam zdania innych osób :-) My akurat z Baśniowej wróciliśmy bardzo zadowoleni, a w Pattayi dużo zwiedzaliśmy więc w zasadzie to tylko Walking Street była przykrym widokiem. Bardziej chodzi mi o to jak wypadają Kambodża i Wietnam na tej objazdówce oraz czy osobom, które były na obydwu tych wyjazdach nie przeszkadzało dublowanie Bangkoku i Pattayi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.ibdim.edu.pl 05.12.12, 12:36 T+K+V, wróciłam 16 listopada 2012. Jestem zachwycona. Polecam gorąco, widoki, kultura i organizacja bez zarzutu. Jedynie fakultet w Kambodży - tańce kmerskie - to samo co w Tajlandii w cenie. Ale nikt nam ręki nie wykręcał, żeby korzystać. Pozostałe fakultety ok. Bez nich też można sie obejść, bo program obszerny, a i jest czas wolny w rozsądnej ilości i miejscach. Hotele ok. A tak przy okazji nie zuzyłam 1 op. Malaronu, ważny do 2014 r, chetnie odsprzedam - tanio. 602 - 740 - 091. A Może ktoś był na wycieczce Peru - Boliwia z Rainbow? Jakieś opinie??? Odpowiedz Link Zgłoś
izutek7 Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. 22.12.12, 14:40 Witam! Wylatuję na tę wycieczkę 2 stycznia 2013 roku. Chciałabym zapytać o przelot, czy jest jedzenie i picie na pokładzie , czy też trzeba samemu o to zadbać oraz czy brałaś ciepłe ubrania, bo podobno w Wietnamie potrafi być zimno? Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATT Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 22.12.12, 22:07 Witam, ja wróciłem przedwczoraj :) Ogolnie wycieczka jest świetna. Odnośnie jedzenia to w samolocie nie ma nawet kanapki w cenie. Oczywiscie można odpłatnie cos zjeść i wypić:) Odnośnie ciepłych ubrań to ogranicz sie do minimum! podczas całej wycieczki jeden "wieczór" padalo i było to właśnie na północy Wietnamu. Tam też jest "najchłodniej" ale poniżej 20 nie spada, wiec dla mnie najgrubsze ubranie to była bluza. Weź jakies lekkie dlugie spodnie. Przydadza się podczas zwiedzania świątyń. Są miejsca do których nie wpuszczają z odkrytymi kolanami i ramionami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.play-internet.pl 28.12.12, 21:02 Czesc Iza! Ja wraz z mezem lece na ta wycieczke rowniez 2 stycznia 2013r. z tego co wiem to nie bedzie gratisowego cateringu na pokladzie tylko dodatkowo platny. A skad wylatujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
izutek7 Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. 28.12.12, 21:12 Lecimy z przyjaciółką z Warszawy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.play-internet.pl 28.12.12, 21:25 My również lecimy z Warszawy, pewnie się poznamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.play-internet.pl 28.12.12, 21:35 a w jakim hotelu macie te ostatnie dni wypoczynku w Tajlandii??? Odpowiedz Link Zgłoś
izutek7 Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. 29.12.12, 15:12 w Seabreeze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nejbar Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 20:24 Witam Napisz jak przetrwałaś 12 godzinny lot, jakie warunki na pokładzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: 217.153.153.* 31.08.12, 13:07 czy szczepiliście się na coć? Jeśli tak, na co? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiapolak Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. 31.08.12, 14:03 Ja byłam na zorganizowanym wyjeżdzie, wiec i na nic specjalnie sie nie szczepiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.12, 20:46 a jaka jest różnica w wyjeździe z BP czy samemu organizując? Chyba chodzimy po tej, samej ziemi? Szczepienia do Taj i Kambodży są kontrowersyjne. Przeczytałam kilkanaście for na ten temat. Polskie, angielskie, amerykańskie i australijskie. Poza nami, Polakami nie ma takiego napadu na szczepienia. To nam wmówiono, że trzeba się szczepić. Tylko nie wiadomo na co? Lekarz od chorób tropikalnych, do którego poszłam zalecił;dur brzuszny, błonicę i tężec, grypę i odrę, no oczywiście żółtaczkę, (co akurat zyskuje moje uznaie, jako jedyne). No i też chciała przepisać Malarone. Nie pytając nawet, w jakich rejonach Tajlandii czy Kambodży będziemy. Wnioski? Chyba nasuwają się same. Firmy farmaceutyczne działają na najwyższych obrotach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.ibdim.edu.pl 06.12.12, 09:43 Z tymi szczepieniami to nie trzeba demonizować. Tężec trzeba po prostu odnowić, bo każdy jako dziecko był szczepiony i u nas jak się poważnie skaleczysz czymś brudnym to dają od razu tężec, a to kosztuje 10 zł. Żółtaczki owszem, ale reszta to przesada. A jesli chodzi o Malarone to warto mieć przy sobie, żeby w razie co zareagować. Znajmomy lekarz od tropiku tak mi zalecił i uważam, że słusznie. Jak się ma objawy po pogryzieniu trzeba łyknąć uderzeniowo 4 tabl. i jest ok. Jak już kogoś stać na taki wyjazd, to szkoda byłoby go zepsuć chorobą i kłopotem na miejscu, bo nasza służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia, ale tam jest o wiel gorzej. Poza tym szkoda urlopu. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscinnie Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.devs.futuro.pl 18.01.13, 10:44 Lilka, mam pytanie jak mozna poczuc sie nieswojo po ugryzieniu skoro pierwsze objawy są nawet tygodnie po powrocie do Polski? Czy masz na mysli dawki uderzeniowe po kazdym ugryzieniu komara? Nie bardzo rozumiem twoją wypowiedz, przepraszama ale jakos mi się to nie składa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. IP: *.ibdim.edu.pl 18.01.13, 11:06 Witam, Nie wiem o co chodzi z tym "nieswojo", ja pisałam o wystapieniu objawów, a one moga wystapić nawet po pięciu dniach od ugryzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jakanu Re: Tajlandia, Kambodża , Wietnam 7.03.2012 r. 07.12.12, 06:57 Ja byłem w Indochinach z biurem CT Poland - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś