Dodaj do ulubionych

Tajlandia - kontakt

15.12.12, 18:27
Witam Lecę w lutym do Tajlandii, pierwszy raz sama , zawsze z bp . Próbuję ogarnąć zagadnienia , szukam info w necie, ale... może jest osobą chętna popisać, podpowiedzieć , doradzić, podzielić się swoim doświadczeniem ? Za każdą podpowiedz , informację, wskazówkę będę wdzięczna. Mój @ gazetowy 1.vika@gazeta.pl. dziękuję i pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • untochables Re: Tajlandia - kontakt 15.12.12, 22:42
      Vika pisz pytania ;)
      • Gość: dziękuję-pytam Re: Tajlandia - kontakt IP: *.dynamic.mm.pl 16.12.12, 14:17
        Mój plan jest taki : Bangkok ,jestem w/g planu 18.30 ---Krabi----Ao Nga---Ko Phi Phi---Phuket--Bankok wylot o 02.00
        1-szy etap
        Ponieważ będę sama, trochę mam obawy co do transportu. Chciała bym -tylko jak i tu pytanie -dostać się najchętniej kolejką miejską na dworzec Hualumphang. czy tą
        miejską koleją dojadę? ona jest na dolnej platformie lotniska? ,,gdzie wysiąść? Tam tzn już na dw. głównym kupić bilet na pociąg do Surat Thani + na autobus do Krabi i dalej do Ao Nga. Nie wiem, czy 1-2 dni w Krabi czy zaraz do Ao Nga. Tam myślę zostać 4-5 dni. A może w inne miejsce w okolicy Ao Nga polecisz?

Jeszcze nie wiem na tym etapie --ile wymienić na lotnisku , mam euro, czy to żle? lepiej może wymienić na $. Czy w pobliżu dworca Hualumphag jest kantor i sprawa noclegu. Najchętniej coś skromnego ale czysto, pociąg będę miała na drugi dzień chyba 18.30 do Surat Thani. Może autobus taniej ale w pociągu- przynajmniej tak myślę będzie bezpieczniej. W Bangoku jak dojechać na dworzec południowy i Bangkok Thonburi czy Bangkok Noi. Z tego dworca można dojechać do mostu na rzece Kwai, a jak wrócić rzeką? Czy przechowalnie bagażu na dworcu głównym jest o.k ? może tam bym torbę zostawiła , można na dworcu przeczekać noc ? Tak naprawdę to nie wiem jak będę z czasem , Jakieś noclegi na tej trasie możesz polecić? Co o takim początku myślisz?, Pozdrawiam

• Gość: elka Re: Tajlandia - kontakt IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.12, 18:31
          Vika
          looknij na forum.wakacje.pl
          tam jest pełno "świrków", którzy jeżdzą na wakacje do Thai , są fajne relacje i foto-relacje
          i pewnie też pomogą w konkretach :)
          • 1.vika Re: Tajlandia - kontakt 18.12.12, 12:39
            Dzięki za trafioną podpowiedz. Pozdrawiam
    • 0xena Re: Tajlandia - kontakt 06.01.13, 19:27
      a w której połowie lutego jedziesz, ja też się wybieram - 22.02 wyjazd-powrót 8.03
      • 1.vika Re: Tajlandia - kontakt 06.01.13, 20:12
        wylot 12.02 powrót 15.03 już w kraju
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka