Dodaj do ulubionych

Koh Samet -Tajlandia wypoczynek na objeżdzie

IP: 89.190.89.* 15.10.13, 22:29
Wybieram się na wycieczkę z Rainbowturem Tajlandia- Kambodża- Wietnam w lutym przyszłego roku.W trakcie objazdu jest trzydniowy pobyt do wyboru na:Pattaya/Jomtien lub na Koh Samet.Myślę o wyborze Koh Samet i tu prośba:jeśli byliście na tej wyspie w hotelu: Ao Prao ,La Luna lub Sai Kaew to b.proszę o wrażenia , uwagi sugestie i rady w tym temacie oraz ceny posiłków (obiad) w hotelu i na mieście i formę śniadania, które jest w cenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: dori Re: Koh Samet -Tajlandia wypoczynek na objeżdzie IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.13, 09:11
      Byłam w lutym na tej wycieczce i wybrałam wypoczynek w hotelu AoPrao. Gorąco polecam ten hotel, z dala od zgiełku, tu naprawdę można odpocząć. Obiady jedliśmy w sąsiednim hotelu, gdzie ceny były znacznie niższe niż w AoPrao. Fajną alternatywą był przejazd taksówką na drugą stronę wyspy, gdzie jest "centrum" i tam jest dużo knajpek, można też smacznie zjeść.
      • Gość: jaho Re: Koh Samet -Tajlandia wypoczynek na objeżdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.13, 12:24
        Dziękuję za wieści. Czy ten sąsiedni hotel ,gdzie jedliście obiady to jeden z tych z oferty czy zupełnie inny? Czy w Ao Prao są ręczniki plażowe i czy śniadania to bufet Mieszkałaś w domu czy w budynku ?Jak długo trwa transfer do tego hotelu. Jeśli mogę prosić to napisz parę słów o całym objeżdzie lub odeślij do linka. Jaka pogoda w tym terminie?
        • Gość: turcja1 Re: Koh Samet -Tajlandia wypoczynek na objeżdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 17:15
          witaj
          Zastanów się też nad hotelem Siam bayshore,Jest bardzo fajny super śniadania ,Jest w centrum, blisko do statków które płyną na fajna wysepkę,.Można pojechać na super rewie.Warto się zastanowić bo jest tez duża dopłata za dojazd na wyspę Ko Samet.Pogoda w lutym będzie bardzo dobra ,
        • Gość: dori Re: Koh Samet -Tajlandia wypoczynek na objeżdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 20:54
          Odnośnie pytań o hotel AoPrao:
          - ręczniki plażowe są bezpłatnie dostępne, można je codziennie wymieniać,
          - śniadania to bufet, ale menu jest urozmaicone, jedzenie smaczne,
          - hotel składa się z domków zatopionych w zieleni, ja dostałam domek na końcu hotelu, z którego wychodziło się wprost na plażę; część domków położona jest na zboczu, do nich trzeba pokonać trochę schodów,
          -z Bangkoku transfer był przez Pattaya, a później jeszcze jakieś 1,5 godziny jazdy i krótki rejs motorówką na wyspę,
          - hotel Sai Kaew jest po drugiej stronie wyspy, przy centrum handlowo-rozrywkowym, natomiast hotel Ao Prao jest po spokojniejszej stronie, gdzie znajdują się tylko 3-4 hotele.
          Pogoda w lutym iście wakacyjna  w Bangkoku było 36-38 stopni, w Kambodży i na południu Wietnamu również ponad 30 stopni, ale na północy Wietnamu już tylko 18. Na rejsie po Zatoce Ha Long przydał się polar z kurtką. Na pobycie na Koh Samet temperatura również koło 30 stopni, słoneczko.
          • Gość: jaho Re: Koh Samet -Tajlandia wypoczynek na objeżdzie IP: 89.190.89.* 16.10.13, 22:02
            Ten hotel b. mi odpowiada ale wiadomość o ropie na plaży po pęknięciu rurociągu i skażeniu wody ,mimo jeszcze 3-ch miesięcy do wyjazdu stawia pobyt tam pod dużym znakiem zapytania. Te procesy neutralizacji i powrotu środowiska do równowagi trwają b. długo. W tej sytuacji zapytam czy można darować sobie Wietnam i pojechać do Tajlandii i Kambodzy z pobytem w cenie na kambodzańskiej plaży, czy też zostać przy pierwszym wybierając np.h. novotel lub inny na Pataya?
            • kaltam Re: Koh Samet -Tajlandia wypoczynek na objeżdzie 17.10.13, 10:17
              Byłem ta tej wycieczce T-K-W dwa lata temu i polecam ją każdemu ale w październiku. Plusy tego terminu to: koniec pory deszczowej w T i K, przyjazne temperatury na zwiedzanie ok. 30 st.C (a nie 40 jak w lutym w Bangkoku), piękna Ha Long z temp. 25 st.C i przejrzystym niebem. Dla północnego Wietnamu styczeń i luty to zimna i nieprzyjemna pogoda.
              Za najlepszy wypoczynek w tej części Azji uważam wyspy na Morzu Andamańskim (np. Phuket) i rejon Krabi.
    • kaltam Re: Koh Samet -Tajlandia wypoczynek na objeżdzie 16.10.13, 19:50
      Kilka tygodni temu pękł rurociąg podwodny (z ropą) i plaże Koh Samet zostały zalane ropą (skażone). Patrz tu: wiadomosci.onet.pl/swiat/tajlandia-plama-ropy-dotarla-do-popularnego-kurortu/7e0v5 oraz w googlu pełno zdjęć.
      Sprawdź jak tam jest teraz jeżeli jest źle to w Pattayi polecam hotel Siam ..
    • Gość: pigwa Re: Koh Samet -Tajlandia wypoczynek na objeżdzie IP: 5.172.252.* 17.10.13, 13:44
      A ja mam pytanie - ile trwa transfer z wyspy na lotnisko? W okresie zimowym wyloty są o 9.30, dlatego zastanawiam się o której trzeba wyruszyć z wyspy, czy tak rano coś pływa itd?
      • kaltam Re: Koh Samet -Tajlandia wypoczynek na objeżdzie 17.10.13, 13:49
        Z jakiej wyspy i na jakie lotnisko ?
      • Gość: pigwa Re: Koh Samet -Tajlandia wypoczynek na objeżdzie IP: 46.77.124.* 17.10.13, 13:57
        Transfer z Koh Samet do Bangkoku
        • kaltam Re: Koh Samet -Tajlandia wypoczynek na objeżdzie 17.10.13, 19:46
          To zależy od pory dnia i organizacji biura (jak jechałeś z biura , z ilu hoteli zabierają gości itd). Gdybyś wziął taxi to ok. 1,5 - 2 godzin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka