Gość: iwusia3 IP: *.sm-rozstaje.pl 27.10.13, 07:06 Witam. Czy ktoś był na objeździe Klasyczna Tajlandia z Ecco i może podzielić się wrażeniami? Planuję taką na styczeń plus pobyt w Pattaya. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TED Re: Klasyczna Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.13, 15:43 Belem na tej wycieczce w styczniu tego roku . Program nie do konca byl zrealizowany . Zamiast wizyty w tajskiej wiosce Padong bylismy w birmanskiej kiczowatej podrobce . Wodospadow Mea Sa tez nie widzielismy bo podobno pora sucha i brak wody...Spaceru przez dzungle i gory z dnia 7 tez nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwusia3 Re: Klasyczna Tajlandia IP: *.sm-rozstaje.pl 01.11.13, 06:57 No to się załamałam... szczególnie liczyłam na plemię Padong i spacer po dźungli... a jaki przewodnik i ogólne wrażenia, napisz coś proszę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TED Re: Klasyczna Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.13, 07:47 Moze Wam uda sie odwiedzic to tajskie plemie Padong. Ecco ma kilku przewodnikow ktorzy na stale mieszkaja w Tajlandii. W naszym przypadku byli to bardzo sympatyczny taj Bom ktory dosc dobrze mowi po polsku i łotysz Walery ktory czasami budzil mieszane uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwusia3 Re: Klasyczna Tajlandia IP: *.sm-rozstaje.pl 01.11.13, 08:11 A możesz podać jeszcze jakieś szczegóły.. jak długie trasy... hotele, co ze szczepieniami itp. z góry dziękuję, trochę się boję, pierwszy raz w Tajlandii, dla mnie to wyprawa życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TED Re: Klasyczna Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.13, 08:54 Hotele OK , w Chang Rai dwie noce w domkach w ladnym ogrodzie , dosc dlugie przejazdy autokarem na polnoc Tajlandii. Powrot z Chang Mai do Bangkoku nocnym pociagiem. My mielismy wczesny odlot , pociag sie opoznil i musielismy wysiadac na przedmiesciach Bangkoku i busem dojechac na lotnisko . Wiekszosc grupy miala odlot wieczorem wiec pojechali pociagiem dalej. Ja bylem 3 razy w Tajlandii i na nic sie nigdy nie szczepilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwusia3 Re: Klasyczna Tajlandia IP: *.sm-rozstaje.pl 01.11.13, 09:02 Dzięki,,, jeśli masz jeszcze cierpliwość to mam pytania.. czy było bardzo gorąco? czy w hotelach były baseny? jest czas na zakupy? (jak to kobitka) może jakaś podpowiedż co zabrać bo może się przydać? jakie wycieczki fakultatywne warto wziąć? Dzięki.. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TED Re: Klasyczna Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.13, 09:20 W tym czasie w Tajlandii jest pora sucha wiec nie bylo az tak goraco a zwlaszcza na polnocy gdzie poranki i wieczory byly nawet chlodne . Basenami sie nie interesowalem wiec nie wiem...Dosc pozno przyjezdza sie do hotelu i jesli nie bedziesz miec obiadokolacji to wieczorem jest troche czasu na zakupy . W Chang Mai i Chang Rai warto udac sie na duze nocne targi. Bangkoku odlaczylismy sie od grupy przed wizyta w zakladzie jubilerkim i udalismy sie do Chainatown , Khano San i Pat Pong . Tam mozna rozkoszowac sie uliczna kuchnia tajska i zrobic zakupy . Z wycieczek fakultatywnych wzielismy wizyte w Birmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwusia3 Re: Klasyczna Tajlandia IP: *.sm-rozstaje.pl 01.11.13, 09:23 A te kolacje na statku w Bangkoku i na 78 piętrze? byłeś?warto, strasznie drogie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TED Re: Klasyczna Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.13, 12:02 Na statku bylem ale podczas innej wycieczki , raczej malo ciekawe , lepiej w tym czasie poznac nocne zycie Bangkoku na wlasna reke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Klasyczna Tajlandia IP: 195.38.12.* 03.01.14, 16:47 3.11.2013 r. podczas wycieczki baśniowa Tajlandia z biurem podróży Rainbow Tours w wypadku promu, który wracał z wyspy Koh Lan zginęli moi teściowie. Wypadek zdarzył się pod sam koniec pobytu, za 2 dni mieli być w Polsce, niestety wrócili za tydzień ale w trumnach. Pilot grupy poinformował grupę, że na wyspę Koh Lan (z pięknymi plażami) można dostać się promem, że jest tanio i szybko. Niestety nie przekazał informacji, że promy są przepełnione, stare i bardzo niebezpieczne. Zrobił tak pilot innej grupy, który powiedział, że należy się od tego typu transportu trzymać z daleka. Na wyspę można się też dostać motorówką, drożej ale wydaje się że bezpieczniej. Tylko się wydaje, gdyż na 3 miesiące przed wypadkiem promu był inny wypadek motorówek, zginęło kilka osób, a kilka innych zostało ciężko rannych (amputacja kończyn itd.). Może dlatego pilotka grupy moich teściów uznała, że lepiej polecić prom, tego nie wiem. Generalnie jeśli ktoś nie chce przeżywać tego co my powinien szerokim łukiem omijać Pattayę, bo jest to miejsce bardzo niebezpieczne. CNN i brytyjskie organizacje turystyczne uznają to miasto za jedno z najbardziej niebezpiecznych na świecie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jwp48 Re: Klasyczna Tajlandia 07.01.14, 15:16 Proszę przyjąć serdeczne wyrazy współczucia z powodu śmierci Teściów. Podziękowanie za wpis o Tajlandii. Pozdrawiam.J Odpowiedz Link Zgłoś
iwon-ad3 Re: Klasyczna Tajlandia 18.01.15, 08:28 Byłam, wróciłam, wszystko to co w programie było zrealizowane a nawet więcej.. kto ma pytania odpowiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: Klasyczna Tajlandia 19.01.15, 00:13 Gość portalu: iwusia3 napisał(a): > Planuję taką na styczeń plus pobyt w Pattaya. > Iwona a co w pattaya chcesz robic? jak chcesz plaze to jedz troszke bardziej na poludnie. Odpowiedz Link Zgłoś