Gość: jaho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.13, 10:53 Jeśli Byliście w tym roku na tych objazdach i możecie podzielić się aktualnymi informacjami i wrażeniami to bardzo proszę o odzew. Mam kilka pytań w kontekście wyjazdu w lutym 2014r. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ob.serwator_1 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 18.11.13, 19:14 Byłem na przełomie grudnia i stycznia z Rainbow. Polecam! Poniżej linki do albumów ze zdjęciami z tej imprezy. www.fotosik.pl/u/krzysztofpop/album/1388307 www.fotosik.pl/u/krzysztofpop/album/1392102 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: 89.190.89.* 26.11.13, 16:40 do obserwator 1 Jesteś jedyną osobą , która była w tym roku z RT na objeżdzie T+K. Pozostali byli albo z TUI albo z RT w T+K+W. W związku z tym mam prośbę.Czy obserwator miałby czas i chęci aby odpowiedzieć na kilka konkretnych pytań tyczących tej imprezy? Zdjęcia super. Bardzo dziękuję, zachęcają do wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
ob.serwator_1 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 26.11.13, 18:39 Cieszę się, że zdjęcia Ci sie podobają! O samą imprezę... pytaj. Ogólnie fajnie i warto. Chociaż ja jestem z tych co to uważaja, że wszedzie jest fajnie gdzie nas nie ma, a podróż życia ciagle przede mną :-) W dodatku nie jestem malkontentem, więc rzadko narzekam. Zaprawilem się już na wielu wyjazdach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: 89.190.89.* 26.11.13, 20:46 Cieszę się, że będę mógł uzyskać informacje z pierwszej ręki. Moja podróż życia jest już chyba za mną. Jest to trójca : Chiny , Japonia, Meksyk zabarwione Indiami. Ja też staram się nie narzekać, chyba, że robią ze mnie totalnego durnia. Pytam: jak liczna grupa , ocena pracy pilota i nazwisko ,hotele na objeżdzie(jeśli możliwe to nazwy) i ich standard. czy śniadania to bufety? jak reszta posiłków? czy pierwsze kilka dni pobytu (ten sam program do Ankoru włącznie) dla T+K+W i T+K itd spędzają i zwiedzają wszyscy razem czy osobno? z Sam Reap do Ankoru jedzie się tuk-tukami. Czy między świątyniami też tym transportem czy piechotą? Fakultety czy warto? szczególnie: całodniowa (85$) góra Phnom Kulen i świątynia Kobiet? , a jak w czasie odpoczynku ,park narodowy i wyspa i jakie warunki do plażowania(parasole, leżaki , ręczniki plażowe)? Ogólne wrażenie i cenne informacje praktyczne. czy bus z klimą, coś do picia u kierowcy z lodówki ? 15 dzień po przylocie z Phnom Penh do Bangkoku jest dużo wolnego i czy hotel jest z basenem? Odpowiedz Link Zgłoś
ob.serwator_1 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 26.11.13, 22:49 Oj! Chyba niewiele Ci pomogę! Sądząc po tresci pytań wybierasz się na imprezę "W poszukiwaniu dzikich plaż", a ja byłem na "Poszukiwacze zaginionych świątyń". ...Ale chociaż trochę. Grupa 20 osób. Pilot Wlodek Skubisz. (OK). Podróżowaliśmy autobusami, więc pelen luz. Autobusy (tajski i khmerski) wysokiej klasy. W Kambodży wręcz HI Class - skóra i indywidualne fotele. Hotele wszystkie bardzo dobre. Sniadania w formie bufetu bardzo dobre. Lunch zawsze gdzieś po drodze za swoje pieniądze. kolacje nie wiem dlaczego zawsze po za hotelem natomiast bardzo smaczne. Do Angkoru podjechaliśmy na ile sie da autobusem. Póżniej busikami i sporo na nóżkach. Woda była po butelce na dzień. Można bylo tez kupić. ogolnie żadnych wiekszych problemów nie było. My oprócz Angkoru zwiedzaliśmy jeszcze kilka świątyń w zupełnie innych miejscach. Niedawno dopuszczone do zwiedzania (rozminowane). Więc turystów tam nie było wcale. Raz trafiła nam się grupka mnichów. Światynie malutkie, często zarośnięte, lub częściowo tylko wystające z ziemi, zagubione w dżungli i o 300 lat starsze od Angkoru. Np. takie cudeńka jak poniżej; www.fotosik.pl/u/krzysztofpop/zdjecie/103/album/1392102 www.fotosik.pl/u/krzysztofpop/zdjecie/124/album/1392102 Na głównej promenadzie prowadzącej do Angkoru warto napić się soku prosto z palmy. Za dolara dwie porcje. W Kambodży wszedzie placi sie dolarami. Jak lubisz przygody, to wybierz się kiedyś Na południe Etiopii do plemion południa (równiez z Rainbow). POLECAM! Tam mam ochote pojechać raz jeszcze. Zdjęcia poniżej. www.fotosik.pl/u/krzysztofpop/album/1081017 www.fotosik.pl/u/krzysztofpop/album/1080461Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.13, 09:06 Bardzo dziękuję za informację. Szkoda, że to nie ta impreza, a zdjęciami kusisz och kusisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maigold Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 27.11.13, 17:39 Znalazłam Twoje wpisy na wątku o Etiopii południowej i zaczytuję się. Jadę w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ob.serwator_1 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 27.11.13, 17:59 Ta Etiopia jak dla mnie - rewelacja. Zazdroszczę. Byłem w wielu miejscach na świecie, jednak południa Etiopii nie da sie porównać z żadnym z nich. Nie nastawiaj sie na luksusy. Jest to raczej wyprawa nie objazdówka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maigold Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 27.11.13, 18:03 Mnie marzy się Azja p-w od 2-3 lat, ale nie mam możliwości czasowych (mogę jechać w ściśle określonym terminie). Etiopia spontanicznie wypadła, wrócę do tamtego wątku i zadam parę pytań, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-n Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 28.11.13, 18:34 do obserwator1 witam mam pytanie czy warto wykupić wszystkie fakultety i czy preferowane jest jakieś ubranie (grudzień) obuwie , czy ta woda to przysługuje obligatoryjnie i może jakieś spostrzeżenia co do tej wycieczki (tajlandia kambodża ) Odpowiedz Link Zgłoś
ob.serwator_1 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 28.11.13, 19:00 Z fakultetów nie polecam Patpong - dzielnica uciech w Bangkoku. Reszta super. Nie wiem na ktorą impreze jedziesz. Ja byłem na Poszukiwacze Zaginionych Świątyń. Ubranie? Byle lekkie i przewiewne, bo wilgotność jest duża. Koniecznie coś na głowę! Woda byla obligatoryjnie, ale to było rok temu. Można wszędzie kupić bez problemu. Fajna jest przejażdżka bambusowym pociągiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-n Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 28.11.13, 20:02 dzięki na tą samą co ty a co z obiadem trzeciego dnia w bangkoku czy warto pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ob.serwator_1 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 28.11.13, 21:42 Chodzi o kolację z występem tancerzy? Warto zobaczyć część tamtejszego folkloru i zjesc troche miejscowych dań. Przecież nie wiesz, czy jeszcze kiedyś tam będziesz, wiec jak nie teraz, to kiedy? W powrotnej drodze z restauracji do hotelu przejeżdżacie przez Patpong. Jak ktoś chce może tam wysiąść i sie poszwędać na własną rękę. Uwaga na oszustów i naciągaczy! Powrót taksówką do hotelu. Nie płacisz wtedy za żaden fakultet, który wygląda tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-n Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 29.11.13, 06:11 nie chodzi o obiad w Bangkoku w trzecim dniu Odpowiedz Link Zgłoś
ob.serwator_1 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 29.11.13, 08:56 Tamtego obiadu nie pamiętam. Nie wiem nawet czy coś takiego miało miejsce. Mija rok, a od tego czasu byłem jeszcze w Chinach i niektóre szczegóły się zacierają. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-n Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 03.12.13, 16:40 Witam Mam jeszcze jedno pytanie czy gniazdka elektryczne są jak u nas Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ob.serwator_1 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 03.12.13, 22:35 Ja mam zawsze uniwersalną przejściówkę ze sobą. O taką; allegro.pl/uniwersalny-adapter-przejsciowka-eu-uk-usa-jap-x3-i3689725373.html Kosztuje grosze, a masz kłopot z głowy. Tam bywa różnie w różnych hotelach. Poniżej masz link do strony o rodzajach gniazdek na świecie; www.cyfronika.com.pl/standardy-ac-wold.htm Ponieważ przejściówka potrafi wypadać z gniazdka jak mamy ciężki zasilacz, to zrobiłem sobie do niej metrowy przedłużacz z małym rozgałęziaczem na końcu i wtedy wszystkie zasilacze leżą na podłodze. Myślę, że jak się sporo jeździ po świecie to trzeba być przygotowanym na różne sytuacje. Jak nie mam dostępu do prądu, to ładuję sprzęt z Power Banku, który też mam zawsze w torbie z aparatem. To zajmuje mało miejsca. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-n Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 12.12.13, 18:37 Dzięki za informacje. Czy trzeba mieć zakryte ramiona i nogi zwiedzając ich świątynie chodzi mi jakie zabrać ubranie Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryśkaaa Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.13, 23:56 Byłam w zeszłym roku w Tajlandii z Rainbow Tours i cóż... wycieczka życia. Ciężko to opisać, to trzeba po prostu przeżyć. Niesamowita sprawa. A co do kwestii organizacyjnych, to nie mam nic do zarzucenia biuru, wszystko było jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenakubiak9 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 19.11.13, 10:39 Witam, Proszę o pomoc osoby korzystające z usług organizatorów wypraw lub wycieczek egzotycznych oraz tematycznych (właśnie takich, o jakich tu mowa). Jestem w trakcie budowy strony internetowej na temat podróży niestandardowych, tzn. podróży obejmujących coś więcej niż leżenie na hotelowej plaży :) Aby strona w jak największym stopniu odpowiadała potrzebom osób podróżujących bardzo Was proszę o wypełnienie ankiety: ANKIETA Ankieta ma dosłownie kilka pytań, wypełnienie jej nie powinno zająć więcej niż minutę. Z góry serdecznie dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 20:00 POLECAM SZCZERZE TUI! Byłam z nimi na objazdówce " Tajlandia i Kambodża: W krainie Angkoru". To były najwspanialsze wakacje mojego życia, perfekcyjna organizacja, wspaniała, rewelacyjna przewodniczka pani Zosia Sługocka-Biegańska - skarbnica wiedzy i humoru! Oby więcej takich przewodników! Atrakcyjny, intensywny program zwiedzania, niesamowite widoki, obłędne jedzonko, dobry standard hoteli na objeździe, niezapomniany rejs na wyspę Koch Rong -rajska plaża! bielutki piasek, turkusowe morze, a woda kryształ! Świątynie w Anghor, zwiedzanie Phnom Penh położonej pomiędzy dopływami Mekongu, niesamowitej wioski wybudowanej na palach i wielu, wielu innych niezapomnianych miejsc i poznawanie przemiłych, sympatycznych ludzi. TUI spisało się na medal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.13, 23:01 no ja też byłam z Tą Panią jako pilotem na tej wycieczce i akurat oceniam ją wyjątkowo marnie. Zero inicjatywy, zero wsparcia - radziliśmy sobie zresztą świetnie sami, zero informacji co można zobaczyć i gdzie wieczorami, wymuszanie dodatkowych fakultetów, płatnych zresztą... Humor, no jak się śmiała sama z własnych żenujących żartów:( Jest to jedna z najgorszych pilotek z jaką byłam na objeździe. Sama wycieczka - naprawdę fajna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: 89.190.89.* 20.11.13, 16:18 O jakich wymuszonych fakultetach piszesz? Oficjalnie są tylko dwa w czasie odpoczynku. Jeśli grupa miała taką potrzebę i czas na to, tzn. ,że z pełnym wypełnieniem dnia było coś nie tak. Mieliście dużo wolnego czasu? To nie jest dobra strategia na objeżdzie , a w tej sytuacji wszystko zależy od nastawienia i dobrej woli pilota. W moim przekonaniu nie tędy droga. Dobry objazd to taki gdzie czasu wolnego jest niewiele , bo po to się jedzie aby zobaczyć jak najwięcej. Czy Ayutthaya należy zobaczyć . W programie RT jej nie ma. Czy były jakiś występy folklorystyczne? ,a jak kolacje i w jakich cenach? Czy hotele te co na liście w ofercie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 19:05 Ja byłam w styczniu 2012, uważam, że ta wycieczka to chyba najciekawsza propozycja jaka jest dostępna na naszym rynku za " normalne" pieniądze. Bilety wstępu i napiwki płatne na miejscu to 90+50$, wiza 30$. Przy cenie wycieczki poniżej poniżej 6000 zł z dwoma posiłkami naprawdę to naprawdę dobra oferta. Biorąc pod uwagę komfort podróżowania, przewodników i spokojną głowę, zdecydowanie polecam TUI. Program TUI nie przewiduje fakultetów na trasie. Jeśli ktoś ma ochotę to tylko indywidualnie z Sihanouville. Niemal koniecznością jest wyjazd do parku Narodowego Ream oraz rejs na wyspę Koh Rong Samloem nieskażonej komercyjnym znakiem czasu dwudniowy karnet to 50$ (cena ze stycznia 2012), dodatkowe fakultety na naszej wycieczce to bambusowa kolejka w Battanbangu- dzieci 5$, dorośli 9$ , słonie w Angkorze -chyba 20$, ale może teraz są jakieś zmiany. Ayutthaya warto zwiedzić - miasteczko ciekawe, wszędzie słonie z turystami na grzbietach szwędające się po ulicach, na każdym kroku świątynie, ruiny wielkich klasztorów i pałaców, szpiczaste wieże zdobiące świątynie i porozrzucane głowy i korpusy buddów robią duże wrażenie, wszystko to daje wyobrażenie o bogactwie i przepychu miasta w czasach jego rozkwitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: 89.190.89.* 19.11.13, 23:03 Napisz proszę w jakim Byłaś terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balonowa Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 11:58 ja nie byłam co prawda w Tajlandii ani Kambodzy, ale jako organizatora stosunkowo niedrogich wycieczek do egzotycznych krajów polecam Rainbow Tours, jest to pewne biuro, sama wybieram się z nimi niedługo na 14 dni na Sri Lankę i kupiłam wycieczkę za niecałe 6 tysięcy. Byłam też parę razy na objazdówkach z nimi, i generalnie było bez zarzutu, bardzo dobra organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.13, 22:25 wycieczki fakultatywne? , np. bamboo train - grupa przed nami płaciła dużo mniej, choć była mniejsza - efekt upomnienia się - jednak dało się coś wynegocjować... po upomnieniu Phnom Penh - chcieliśmy zobaczyć i muzeum i pola śmierci - i był wieeeelki problem, bo nie było tego w programie - ostatecznie, za grosze - byliśmy , ale po wielkich problemach taka sobie śmieszna 'fabryka' srebra - w tej wiosce też byliśmy po wielkich naradach, problemach itp... tańce apsar - powiedziano - samodzielnie - no no problem, ale było tyle chętnych, że można było zorganizawać to samodzielnie to wszystko dodatkowe fakultety, za które chcieliśmy zapłacić, ale nie było chętnych do organizacji samodzielnej przez akurat Panią Zofię, w niektórych przypadkach udało się, w innych nie, a z relacji innych - dało się, ale to już była inna pilotka generalnie w tym programie - dużo czasu wolnego, dla mnie OK, innym nie podobała się czy najlepszy program? mam dużo wątpliwości, teraz jest konkurencja RT na podobnyprogram:lepszy czy gorszy-pokażą opinie Odpowiedz Link Zgłoś
dyz55 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 24.11.13, 07:25 To między innymi ja byłem w tej "grupie przed nami" (jak pisze elka)z inną pilotka :) Wszystko odbyło się bez problemu. Wszędzie byliśmy. Wszystko widzieliśmy. Fakultety śmiesznie tanie i bez problemów. Nawet te wymyślone i organizowane na miejscu. Grupa 11 osób. Wycieczkę zaliczam do bardzo udanych. W tym roku RT wprowadziło nową wycieczkę z rozszerzonym programem, która uważam za równie ciekawą jak ta z TUI. Ostrzegam jednak przed cenami fakultetów. Są z kosmosu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: 89.190.89.* 24.11.13, 13:20 do dyz55 . Jak nazywała się Twoja pilotka? Program TUI został trochę skonkretyzowany. Jest więcej danych pt. co ,gdzie i kiedy. Jeśli byłeś z RT na Sir Lance i masz te swoje znakomite linki to proszę jej przesłać .Wciąż się waham. Wyjazd musi być w okresie ferii zimowych i to jedyne ograniczenie , no prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyz55 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 24.11.13, 16:47 Nasza pilotka to Agnieszka Dziubińska - Świetny fachowiec!! Wspaniała dziewczyna! Zeszłej zimy robiła przemiennie Tajlandię i Kambodżę. Z RT byłem na Łzie z policzka Indii. Tam mieliśmy równie dobrą pilotkę - Ewę Piterę. Od kilku lat na stałe mieszkająca na Sri. Zna niemal wszystko i wszystkich! picasaweb.google.com/108652889321057308996/SriLankaZaZPoliczkaIndii pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: 89.190.89.* 24.11.13, 17:03 Serdeczne dzięki. Dzwoniłem dzisiaj do TUI i otrzymałem informacje , że nie podają nazwiska pilota na dany termin , dopiero na lotnisku. Uważam Cię za globtrotera i dlatego pytam :jeśli to Ty miałbyś podjąć decyzję Tajlandia Kambodża lub Sir lanka oba z Rt(byłem w Indiach) to wybrałbyś w lutym ........... Odpowiedz Link Zgłoś
dyz55 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 24.11.13, 17:33 Mimo że wyjazd na Sri uważam za bardzo udany, to zdecydowanie większe wrażenie zrobiła na mnie Kambodża. Co nie zmienia faktu że Sri też trzeba zobaczyć. Obecnie RT ma ciekawy program na wycieczce "Tajlandia i Kambodża - w poszukiwaniu dzikich plaż" Jeśli zdecydujesz się na nią, poczekaj z kupnem fakultetów do przyjazdu do Sihanoukville. RT ma ceny z kosmosu. Jeśli jednak w dalszym ciągu masz wątpliwości gdzie jechać. Luty to dobry termin na RPA. Wczoraj właśnie wróciłem. Wycieczka wspaniała i na dodatek w dobrych cenach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.13, 18:20 DYZ, noż kurna !!! a gdzie relacja foty wrażenia polecenia itp... no podpadłeś mi :) ponieważ wakacje nadal się nie koga odnaleźć, może wrzucisz coś na tripie ?? i pozdrówki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.13, 18:22 sorki:) doczytałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: 89.190.89.* 24.11.13, 18:49 Gratuluje . Jeśli RPA z RT to która impreza ,jeśli nie to z jakim biurem? Co do T+K z RT to już 7-ego dnia jest całodniowy fakultet za 85$ na górę Phnom Kulen, wodospady i twierdzę kobiet + lunch lub wolne w Siem Reap. Czy Park Narodowy Ream jest tak atrakcyjny, że wręcz trzeba do zobaczyć (ze zdjęć to raczej nie wynika)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: 89.190.89.* 24.11.13, 19:25 Już doczytałem Diamenty Afryki z RT . Pierwszy dostępny termin to 28.04, a ja mogę w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
dyz55 Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 25.11.13, 12:41 @ elka. :) Wszystko będzie tylko czasu brak ;( @ jaho Na luty RTdo RPA ma trzy terminy www.rainbowtours.pl/rpa-diament-afryki/zakwaterowanie-rpa#2013-09-23 Trudno doradzać fakultety Jednak zdecydowana większość jest bardzo atrakcyjna i warta swojej ceny. Park Narodowy Ream zrobiliśmy sami za 10$/os. na "mieście" kosztował 20$. Dla mnie super. Był jeszcze całodniowy rejs na wyspę Koch Rong płaciliśmy chyba 30$. Rewelacja!! Wszyscy w naszej grupie byli zadowoleni. Za bambusowy pociąg płaciliśmy 7$/os. Ela pisała że podrożał i to znacznie. Jeśli zdecydujesz się na Kambodżę, sugeruję poczytaj wątek :Tui Tajlandia i Kambodża: w krainie Angkoru na wakacje.pl/forum/kambodza Już od tamtego wyjazdu było kilka innych. Pamięć trochę zawodzi. Na dodatek są tam spostrzeżenia innych uczestników w tym Eli (pozdrowionka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem IP: 89.190.89.* 25.11.13, 16:24 Myślę, że już wybrałem. Nie polecę z TUI bo jak żle trafię i będę się musiał prosić o pomoc w zorganizowaniu czegoś dodatkowo za nasze pieniądze(a czasu wolnego jest dużo) to mnie trafi...Wybrałem T+ K z RT .W prawdzie proponowane fakultety są istotnie b. drogie ,ale jet wybór drogo albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
maigold Re: Tajlandia Kambodza z TUI lub Rainbowturem 25.11.13, 14:08 Dyz ma rację, luty to świetny termin na RPA, byłam kilka miesięcy temu właśnie w lutym. Na Kambodżę poluję od 2 lat, ale nie mogę wziąć sobie urlopu kiedy chcę. Odpowiedz Link Zgłoś