Dodaj do ulubionych

Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland

09.01.14, 00:09
Może ktoś był na takiej wycieczce i zechce się podzielić wrażeniami. Czy warto? Czy może lepiej wybrać inną firmę. Z góry uprzedzam, że nie wchodzi w grę indywidualny wyjazd.
Obserwuj wątek
    • jolantas1955 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 09.01.14, 14:35
      Zupełnie nie wiem jak to się ma do ceny, ale ja w grudniu wróciłam z takiej wyprawy z Sigmy Travel i było ok. Nie bedę więcej pisać, bo zaraz zarzuci mi ktoś kryptoreklamę, jeśli chcesz znac jakieś szczegóły to pisz na pocztę.
      • jwp48 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 13.01.14, 15:49
        Witaj! Planuję w tym roku w listopadzie wybrać się z Sigmą na wycieczkę K-L-W dlatego chcę zadać kilka pytań: -jak duża była Twoja grupa,kto był pilotem,jaka pogoda,kiedy robiłaś rezerwację i poproszę o trochę wrażeń z wyprawy.
        Serdecznie pozdrawiam! J.
        • roxy361 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 13.01.14, 16:44
          Przeanalizowałam oferty wszystkich , w miarę znanych, firm oferujących wyjazd i wychodzi, że jednam CT ma najlepszą pod względem ceny, ilości zwiedzanych miejsc, przelotu, pilota, hoteli. Trochę mnie przeraża 3 tygodniowa nieobecność w domu ale może jakoś dam radę.
          • maigold Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 13.01.14, 17:02
            Nie wiem skąd masz dane o pilocie, hotelach, ale rzeczywiście warto porównywać nie tylko cenę, ale co zawiera. Ct Poland ma wszystko w cenie. Byłam z nimi raz i jestem zachwycona.
            • jolantas1955 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 13.01.14, 17:08
              No dobrze. Byłam s Sigmą. Grupa 10 osób. Pilotka - rewelacyjna Jola Rogalska. Program zrealizowany z nadwyżką. Hotele zupełnie przyzwoite, linie lotnicze rosyjskie - bez zastrzeżeń.Prosze pytać, jeśli jest taka potrzeba.
              • jolantas1955 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 13.01.14, 17:12
                Co do pogody, miałam rewelacyjną - drugi termin, od 21 listopada. Na poprzednim było gorzej. Wycieczkę rezerwowałam gdzieś latem. Generalnie wróciłam zadowolona, chociaż nie była to wyprawa nr 1 w moim życiu:) Zatoka Ha Long i Angkor Wat spełniły moje oczekiwania na 100%.
                • jwp48 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 14.01.14, 19:38
                  Bardzo dziękuję za wiadomość,prawdopodobnie zdecyduję się na wyjazd z Sigmą,20 listopada ,ze względu na osobę P.Joli Rogalskiej,którą poznałam na wycieczce Portugalia-Maroko kilka lat temu-wspaniała przewodniczka.Rozważałam wyjazd z CT,ale 3 dniowy pobyt wypoczynkowy w Wietnamie w\g mnie niepotrzebnie wydłuża wycieczkę.
                  Chciałam przy okazji,skoro wspomniałaś o wycieczce nr.1 swego życia,zapytać o nią-gdzie?
                  Pozdrawiam.J
                  • jwp48 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 14.01.14, 19:50
                    Mam jeszcze pytanie o lot-jakie linie,ile czasu(orientacyjnie) trwał lot z Warszawy do Moskwy,ile czasu oczekiwania w Moskwie na lotnisku i jak długo leci się z Moskwy do Azji.
                    Dziękuję.
                    • jolantas1955 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 14.01.14, 22:37
                      Lecieliśmy Aeroflotem. Do Moskwy niecałe 2 godziny, potem 9,5. Czekania było coś 5 godzin, już nie pamiętam dokładnie, ale nie było to jakos szczególnie uciążliwe. Dało się przeżyć:)
                      Mój nr 1 to Peru z Boliwią, na równi z Japonią, a zaraz potem RPA.
                      • jwp48 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 15.01.14, 19:13
                        Podróż około 17 godzinna rzeczywiście jest do przeżycia,napisz proszę,czy podobnie czasowo wyglądała podróż powrotna i jakie warunki w samolocie?
                        Z jakim BP realizowałaś wyprawy do Peru z Boliwią i RPA?(Może w przyszłości skorzystam z podpowiedzi)
                        • roxy361 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 15.01.14, 20:07
                          Do Peru i Boliwii polecam z ręką na sercu Logos Tour, wszystko sprawnie, wrażenia niezapomniane.
                        • jolantas1955 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 16.01.14, 18:55
                          Podroz powrotna byla podobna, troche dluzej czekalismy w Moskwie, ale też dalo sie przezyc:)Samoloty szerokokadlubowe, czyli średnio w klasie ekonomicznej! Ponieważ pilotka bez ogloszenia wiedziala, gdzie mamy się w Sajgonie ustawic do odprawy, więc byliśmy pierwsi. Poprosilam o miejsce przy wyjsciu awaryjnym i udalo mi się dostać super miejsce w pierwszym rzędzie, tak gdzie wieszaja lozeczka z niemowlakami jak trzeba, więc mialam jak w pierwszej klasie:)
                          Do Peru i Japonii lecialam z Logostouru, do RPA z Rainbow.
                          • jwp48 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 18.01.14, 10:09
                            Witam ponownie! Przepraszam,że pytam na raty,ale pytania nasuwają się w trakcie przemyśleń-tym razem o szczepienia,czy się szczepić(mam zaszczepione 2 żółtaczki) czy odpuścić,czy potrzebne leki antymalaryczne,czy tylko profilaktyka?
                            A jak załatwiłaś fajne miejsce w samolocie-czy na lotnisku przy bukowaniu się, czy już na pokładzie samolotu ze stewardesą?
                            I już pytanie ostatnie,Peru i RPA-kiedy najlepsza pogoda na wycieczkę?
                            Bardzo dziękuję za wszystkie otrzymane dotychczas wiadomości.Serdecznie pozdrawiam.J
                            • jolantas1955 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 18.01.14, 11:58
                              Ponieważ wałęsam się po różnych zakątkach świata, to juz kilka lat temu na wszystko co sie dało sie zaszczepiłam, więc mam to jeszcze aktualne.Myślę,że najważniejsza jest własnie żółtaczka. Jadąc z BP raczej nie spotkasz sie z ekstremalnymi warunkami, więc tężec, dur, itp pewni ci nie zagrozi. Na to co najgroźniejsze szczepionki brak, a więc na malarię. Lecą do Kenii łykałam malarone, podobnie gdy miałam zaplanowany nocleg gdzieś w dżungli nad Orinoko, ale w Indochinach odpuściłam. Parę lat temu byłam w Tajlandii i Malezji i nie widziałam ani jednego komara:) Dobry repelent, najlepsza jak dla mnie to mugga, powinien wystarczyć i chyba nie warto się truć, tym bardziej, że niektórzy źle na to reagują.
                              Miejsce w samolocie załatwiłam na lotnisku, przy odprawie bagażowo biletowej. Parę razy tak mi sie udało, ale warunek jest jeden, musisz byc na samym początku, bo takich mądrych jest więcej.
                              Ja w Peru byłam w listopadzie, natomiast w RPA w marcu. I tu i tu miałam pogodę rewelacyjną, ale nie umiem ci powiedzieć, czy to reguła, czy moje szczęście:)

https://emotikona.pl/gify/pic/diablica.gif
                              • maigold Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 18.01.14, 12:28
                                Zgadzam się z tym, że nie warto histeryzować jadąc na objazd z biurem podróży. Gdybym jechała w porze deszczowej w rejon malaryczny to owszem może pomyślałabym o Malarone, trucie się tym w innych warunkach uważam za przesadę. Podobnie szczepienia. Mam na żółtaczkę, zrobione przed zabiegiem w szpitalu. Teraz jadę w miejsce, gdzie zalecane jest szczepienie na żółtą febrę, ale nie szczepię się. Ja zarówno w Peru jak i RPA byłam w lutym. W RPA była świetna pogoda, luty na Peru nie jest idealny, na Machu Picchu był deszcz.
                                • Gość: arinna Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 31.05.14, 20:42
                                  jedyne co mam ze szczepień to WZW bo przed zabiegiem to było konieczne, jaki miałam jakiś czas temu. Ale nasza rodzina taka chorowita... jak się chyba zaszczepię. I musze szybko bo czas ucieka a tu mówią, że 6-8 tygodni powinno to przed wyjazdem nastąpić. Myślałam, o jakims pakiecie, może taniej będzie... no nic trza iśc się zapytać, na oku Certus - wizyta tam po raz pierwszy, jak cos wiecie o ich poradni med. podróży do piszcie.
                              • jwp48 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 18.01.14, 14:38
                                Dziękuję bardzo za otrzymane informacje i dobre rady,nieodzowne przy planowaniu dalekiej podróży. Mam nadzieję,że jeśli zajdzie taka potrzeba,będę mogła jeszcze popytać Cię o wycieczkę?
                                • jolantas1955 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 18.01.14, 15:21
                                  Jasne! Możesz pisac na pocztę i pytać o cokolwiek:)
                                  • jwp48 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 19.01.14, 17:13
                                    Dziękuję!
                      • maigold Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 16.01.14, 16:21
                        Mój numer jeden to Chiny z Tybetem CT Poland, nr 2 Peru z Boliwią Rainbow, 3- RPA z Rainbow.
            • roxy361 Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 13.01.14, 17:13
              Pilot jest już znany na listopad-to nie tajemnica w biurze informują, hotele z poprzednich wyjazdów-wątpie aby w tym roku były gorsze:)
    • Gość: Piotr Tymosiak Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland IP: 91.90.160.* 10.01.14, 17:20
      Nie wiem czy mają w ofercie na stronie, ale polecałbym coś co odkryłem jakiś czas temu. Wagabundo Travel
    • Gość: pawels Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.14, 10:02
      Byłem na tej wycieczce w ubiegłym roku.
      Program zrealizowany - lepszym określeniem byłoby słowo "odhaczony", hotele dobre. Niestety tak słabego pilota jeszcze nigdy nie spotkałem. To kompromitacja biura taki pilot.
      Radzę jechać z innym biurem. Wydaje się, że CT Poland zależy bardziej na dobrych hotelach, basenach hotelowych niż rzetelnym zwiedzaniu.
      • izimna Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 02.03.17, 12:22
        Jeśli sama mam coś polecić, to przelot zorganizuj sobie sam a resztę dowiedz się u Macieja Ryczko znajdziesz na FB on tam mieszka i organizuje pobyty, przejazdy itp :) pilotów ma miejscowych więc poznasz ten zakątek od podszewki.
    • berlinalka Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 26.02.17, 08:37
      ja byłam z nimi na kilku wyjazdach i mimo, że potem zaczęłam jeździć sama bez biura i tak preferuje to CT poland jest naprawdę super polecam na blogu intopassion.com wpisy z kambodży i wietnamu
    • intopassion.com Re: Kambodża, Los, Wietnam z CT Poland 27.12.17, 10:31
      ja byłam na tej i na kilku innych z CT Poland i było super. Bardzo fajni przewodnicy zarowno z biura, jak i lokalni. Ciekawy program. Byłam już dobrych kilka lat temu więc nie wiem co się zmieniło. Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka