Dodaj do ulubionych

Koh Samui+Koh Phangan i co jeszcze?

11.01.17, 16:05
Witajcie,
Planuję miesięczny pobyt na wyspach w Tajlandii.
Wybrałam pobyt na Koh Samui i Koh Phangan (z reszta byłam juz tu i bardzo chce wrocic bo to raj na ziemi).Chcialabym jeszcze cos dodać do mojej listy "must see",nie wiem które wyspy czy miejsca mogłabym dołączyć do planu. Moj małż chciałby zobaczyć Phi Phi,ale wiem ze to kawał drogi i nie bardzo to sie opłaca finansowo. Z najbliższych wysp zostaje Koh Tao-czy warto tam spędzić kilka dni,ma ktoś doświadczenie? Moze cos jeszcze polecicie?
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • muchospatatos Re: Koh Samui+Koh Phangan i co jeszcze? 12.01.17, 13:51
      Skoro jestescie miesiac to ja bym sie przeprawil w rejon Krabi na conajmniej tydzien..spedzilem tam 5 dni i w marcu tam wracam na kilka kolejnych...
      Mnie sie bardzo podobalo na Koh Samui (bylem 2 razy) i na Krabi takze....Koh Phangan ciut mniej ale oczywiscie tez jest fajna i nie chce dyskutowac ktroa lepsza..
      Wg mnie jednak Krabi z baza w AoNang daje duzo wiecej mozliwosci pozwiedzania niz Koh Phangan...
      • amra24 Re: Koh Samui+Koh Phangan i co jeszcze? 13.01.17, 13:54
        Dziekuje za Twoją opinię.
        Byłam na Krabi i było ok,ale plaże na pewno duzo ładniejsze na Koh Samui i Koh Phangan.
        Czy orientujesz sie czy jest jakiś transport z wyspy na Krabi,czy trzeba wracać do Bangkoku i stamtąd samolotem?
        • muchospatatos Re: Koh Samui+Koh Phangan i co jeszcze? 15.01.17, 22:53
          Ja jechalem w lipcu z AoNAng na Koh Phangan....kupilem w biurze cala podroz od hotelu w AoNang do portu w Tongsala...bus + autobus + prom....firma Songserm wg mnie bardzo tanio za calosc bo 500 BAt a podroz promem to okolo 2h i autobus okolo 3-3,5 h....mozna tez wykupic Lomprayah ale byl wtedy drozszy bo zaokolo 900 BAT...
          Wg mnie plaza Lamai jest super na Samui (podobno najlepsza po Chaweng ale duzzooo mniej zatloczona) ale bedac w Baan Tai na Phangan byla tam duzo slabsza niz Railay i Prabang w Aonang a pozniom wody zas ogolnie nie kwalifikowal sie do kapieli bo rano morze "odplywalo"...
          Powyzej stolicy gdy bylismy na wycieczce z Tajami plaza byla juz duzo lepsza....
      • amra24 Re: Koh Samui+Koh Phangan i co jeszcze? 13.01.17, 13:55
        Dodam tez,ze nam bardziej zależy na przyrodzie i plażach niż na architekturze i zabytkach:)
        • muchospatatos Re: Koh Samui+Koh Phangan i co jeszcze? 15.01.17, 22:55
          Na Samui masz raptem chyba tylko ze 3 swiatynie do zwiedzania...chinska....Big Budda...i zmumifikowany Mnich...na obu wyspach zas duzo przyrody no i w poblizu AnTang gdzie warto sie wybrac....
    • miromaz Re: Koh Samui+Koh Phangan i co jeszcze? 01.02.17, 22:34
      Polecam Kho Tao, bardzo urokliwa wysepka, a jeśli nurkujecie to miejscowi pokażą wam gdzie spotkać rekina wielorybiego - robi wrażenie. Poza tym jest kilka przecudnych, bardzo cichych i spokojnych miejsc-zatok, wypożyczcie bzyka za parę groszy i ruszajcie wzdłuż i wszerz wyspy, gdzie się zatrzymacie tam będzie błogo. Koniecznie lunch lub kolacja na Sunset View z widokiem na 2 górki połączone plażą, dojście pięknym gajem wśród dużych kamieni - zdjęcia znajdziesz u wójka google'a. I w północnej części wyspy na dużych skałach wybudowany jest hotel, warto zobaczyć choć jedzie się bardzo słabą drogą, ale warto... No i oczywiście godzinny masaż stóp, koniecznie.
    • lkedzierski.com Re: Koh Samui+Koh Phangan i co jeszcze? 01.02.17, 23:58
      looknij na mój wpis -> www.lkedzierski.com/tajlandia/co-warto-zobaczyc-w-tajlandii/
      powinien cię zainspirować, a jeżeli potrzebujesz informacji praktycznych to looknij tutaj -> www.lkedzierski.com/tajlandia/tajlandia-informacje-praktyczne/
    • krunghtep01 Re: Koh Samui+Koh Phangan i co jeszcze? 02.02.17, 00:27
      Latanie AirAsia jest bajecznie tanie wiec poruszanie sie po pod.wsch. Azji nie stanowi problemu.Proponuje odwiedzic malajska wyspe Langkawi.Lot do Had Yai I potem bus na przystan promowa w Satun.Dalej szybkim statkiem na wyspe (wiz nie trzeba)
    • jud.wol Re: Koh Samui+Koh Phangan i co jeszcze? 02.02.17, 08:52
      Koh Phi Phi warto zobaczyć, ale nie na długo. Jest mocno komercyjne i ogrom ludzi mocno uprzykrza te piękne widoki. Raju trzeba poszukać, ale jest ;) Słyszałam że Koh Lanta jest jest jeszcze piękna i Morski park Narodowy, teraz powinien być otwarty. Jeżeli bierzesz pod uwagę też głąb lądu to na pewno Chiang Mai i rezerwat słoni. Jak będziecie na Koh Samui to koniecznie wypożyczcie skuter i przejedzcie przez "Shortcut to Maenam" - białe znaki przy drodze. Jest cicho, dziko, lasy palmowe, miejscowi, pięknie po prostu.

Pozdrawiam,
      Judyta
    • amra24 Re: Koh Samui+Koh Phangan i co jeszcze? 07.02.17, 23:51
      Dziekuje za wszystkie wpisy. Na razie stanęło na tym,ze zaczynamy od Koh Lanty,potem Koh Ngai,dalej Koh Samui i Koh Phanghan (Phi Phi zaliczone kilka lat temu).
      Langkawi tez braliśmy pod uwagę,ale jednak wiecej pozytywnych opinii zdobyło ngai,wiec sobie odpuściliśmy.
      Pozdrawiam wszystkich:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka