koaa 31.08.03, 22:35 Kazda pliszka swój ogonek chwali Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
summa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 31.08.03, 22:50 Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu Odpowiedz Link
betty-bt Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 31.08.03, 23:19 summa napisała: > Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu to nie fair! ja chcialam to powiedziec ;-) Odpowiedz Link
summa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 31.08.03, 23:24 trudno! kto pierwszy, ten lepszy! :) Odpowiedz Link
betty-bt Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 31.08.03, 23:24 summa napisała: > trudno! kto pierwszy, ten lepszy! > :) zawsze mi to robisz :( musze cie sprzatnac :))) Odpowiedz Link
summa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 31.08.03, 23:49 betty-bt napisała: > > zawsze mi to robisz :( musze cie sprzatnac :))) jesssu...tyś dzisiaj faktycznie krwiożercza jakaś! to dlatego, ze jutro spacerek Cię czeka? za to jak kondycja wzrośnie! :)) Odpowiedz Link
summa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 31.08.03, 22:51 Każdy dudek ma swój czubek Odpowiedz Link
julla Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 31.08.03, 22:56 Jeśli wleziesz między wrony musisz krakać jak i one... Odpowiedz Link
summa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 31.08.03, 22:59 kruk krukowi oka nie wykole Odpowiedz Link
betty-bt Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 31.08.03, 23:45 koaa napisał: > Nawalony jak szpak puscil pawia :))) Odpowiedz Link
betty-bt Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 31.08.03, 23:45 betty-bt napisała: > koaa napisał: > > > Nawalony jak szpak > > puscil pawia :))) i poszedl do sasiadow pic na sepa :))) > > Odpowiedz Link
betty-bt i jeszcze... 01.09.03, 00:35 > > koaa napisał: > > > > > Nawalony jak szpak > > > > puscil pawia :))) > > i poszedl do sasiadow pic na sepa :))) wracajac wywinal orla :))) ps. taki kawal o jasiu kiedys slyszalam :) Odpowiedz Link
melinek Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 00:01 Byc jak papuzki nierozlaczki. Odpowiedz Link
anahella Nieeee noooooo 01.09.03, 11:38 Patrze na watek, mysle "taka jestem elokwentna znam tyle powiedzien o ptakach" czytam, a Wy juz wszsytkie wymieniliscie! Na znak prostestu troche popracuje, ale wczesniej kawe sobie zrobie:P Odpowiedz Link
koaa Re: Nieeee noooooo 01.09.03, 14:20 Nie wiem czy kawa ma coś wspólnego z kawką? Wybierać się jak sójka za morze Odpowiedz Link
anahella Re: Nieeee noooooo 01.09.03, 15:55 koaa napisał: > Nie wiem czy kawa ma coś wspólnego z kawką? > Wybierać się jak sójka za morze :P Wlasnie od godziny zbieram sie zeby zrobic sobie kolejna kawe Odpowiedz Link
snow.white ;) 01.09.03, 14:30 ostatnio slyszalam w tv cos takiego: "kazdy ptaszek ma swoj daszek" ;)))) to do panow z brzuchem od piwa bylo ;)))) Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 15:11 koaa napisał: > Kazda pliszka swój ogonek chwali na pochyłe drzewo i Salomon nie nal... ooops, chyba coś nie tak ;))) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
anahella Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 15:56 losiu4 napisał: > koaa napisał: > > > Kazda pliszka swój ogonek chwali > > na pochyłe drzewo i Salomon nie nal... ooops, chyba coś nie tak ;))) Nieee to bylo tak:) Kto rano wstaje ten leje jak z cebra Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 17:06 anahella napisała: > losiu4 napisał: > > na pochyłe drzewo i Salomon nie nal... ooops, chyba coś nie tak ;))) > Nieee to bylo tak:) Kto rano wstaje ten leje jak z cebra no dyć mówiłem, że coś jest chyba nie tak ;)) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
amidala Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 15:47 Wesoły jak szczygieł.. Nie wiem czemu, nie znam żadnego szczygła... Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 16:00 amidala napisała: > Wesoły jak szczygieł.. > > Nie wiem czemu, nie znam żadnego szczygła... moze ten z Polsatu? on się wiecznie glupio usmiechal... Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 16:02 kukułeczka kuka, chłopiec panny szuka. kuku, kuku, aaa, aaa... może być? Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 16:56 mha1 napisała: > kukułeczka kuka, chłopiec panny szuka. kuku, kuku, aaa, aaa... oj diridi, oj dirididina, oj dirididina u-ha > może być? no pewnie że tak :)) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 17:04 > > kukułeczka kuka, chłopiec panny szuka. kuku, kuku, aaa, aaa... > > oj diridi, oj dirididina, oj dirididina u-ha o! kumasz łosiu ;) hihihi wiesz, że nie dostałam od Ciebie maila? Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 19:09 mha1 napisała: > > > kukułeczka kuka, chłopiec panny szuka. kuku, kuku, aaa, aaa... > > oj diridi, oj dirididina, oj dirididina u-ha > o! kumasz łosiu ;) hihihi dziecięcy zespół ludowy zawsze silny zwarty i gotowy > wiesz, że nie dostałam od Ciebie maila? wrrrr... już wiem, czemu tak "lubię" pocztę na GW... zacznę nową produkcję. Jak nie dojdzie, to.... spróbuję znów jutro... a moze to i lepiej, że nie doszło, bo Koaa wielce się naraziłem ;))) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 02.09.03, 09:13 informuję dziecięcy zespół ludowy z Łosiem na czele, że nie otrzymałam żadnej poczty. od nikogo! bardzo proszę nie zwracać uwagi na Koaa, bo to pies ogrodnika ;) sam nie zje, a nikomu nie da ;)))) > wrrrr... już wiem, czemu tak "lubię" pocztę na GW... zacznę nową produkcję. > Jak nie dojdzie, to.... spróbuję znów jutro... a moze to i lepiej, że nie > doszło, bo Koaa wielce się naraziłem ;))) > > Pozdrawiam > > Losiu Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 02.09.03, 09:43 mha1 napisała: > informuję dziecięcy zespół ludowy z Łosiem na czele, że nie otrzymałam żadnej > poczty. od nikogo! no taaak... w takim razie za chwilę nastąpi n-ta z kolei próba... > bardzo proszę nie zwracać uwagi na Koaa, bo to pies > ogrodnika ;) sam nie zje, a nikomu nie da ;)))) o złośliwiec jeden. Takie skarby pod korcem trzymać... żeby chociaż spróbował, to jeszcze rozumiem, ale tak?!?! Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 02.09.03, 09:47 > no taaak... w takim razie za chwilę nastąpi n-ta z kolei próba... a czy możesz spróbować na mha@buziaczek.pl ? > o złośliwiec jeden. Takie skarby pod korcem trzymać... żeby chociaż spróbował, > to jeszcze rozumiem, ale tak?!?! no właśnie! żeby chociaż spróbował ;) a za komplement dziękuję (właśnie carująco się rumienię ;)) Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 02.09.03, 13:00 mha1 napisała: > > no taaak... w takim razie za chwilę nastąpi n-ta z kolei próba... > a czy możesz spróbować na mha@buziaczek.pl ? z jedynką czy bez? (pytam się, by niechcący komuś czegoś niezrozumiałego nie zaserwować) > > o złośliwiec jeden. Takie skarby pod korcem trzymać... żeby chociaż > > spróbował, > > to jeszcze rozumiem, ale tak?!?! > no właśnie! żeby chociaż spróbował ;) tęsknotę jakowąś i żal o coś wyczuwam ;)) Koaa!! do roboty!! > a za komplement dziękuję (właśnie > carująco się rumienię ;)) skoro mi tak dobrze idzie, poproszę jeszcze o uroczy uśmiech i zalotne trzepotanie rzęsami Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 02.09.03, 13:07 > z jedynką czy bez? (pytam się, by niechcący komuś czegoś niezrozumiałego nie za > serwować) bez jedynki, ale właśnie wysłałam testowego maila do Ciebie. nie mów że nie doszedł :((( och... > tęsknotę jakowąś i żal o coś wyczuwam ;)) Koaa!! do roboty!! e tam... wydaje Ci się... eeeech.... ;) > skoro mi tak dobrze idzie, poproszę jeszcze o uroczy uśmiech i zalotne trzepota > nie rzęsami proszę bardzo: :))))) (w tle trzepoczą moje rzęsy :)) Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 02.09.03, 15:06 mha1 napisała: > > z jedynką czy bez? (pytam się, by niechcący komuś czegoś niezrozumiałego n > ie > za > > serwować) > bez jedynki, ale właśnie wysłałam testowego maila do Ciebie. nie mów że nie > doszedł :((( och... na razie poczta nadal szaleje. Możliwe, że coś leży i spokojnie sobie czeka... > > tęsknotę jakowąś i żal o coś wyczuwam ;)) Koaa!! do roboty!! > e tam... wydaje Ci się... eeeech.... ;) dobra, dobra ;)) i tak wszystko widać ;P > > skoro mi tak dobrze idzie, poproszę jeszcze o uroczy uśmiech i zalotne > > trzepota > > nie rzęsami > proszę bardzo: :))))) (w tle trzepoczą moje rzęsy :)) ale PIĘKNIE... Pozdrawiam, mocno oszołomiony Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 02.09.03, 15:11 > na razie poczta nadal szaleje. Możliwe, że coś leży i spokojnie sobie czeka... czekam i czekam... > dobra, dobra ;)) i tak wszystko widać ;P Koaa nie widzi ;) > Pozdrawiam, mocno oszołomiony to może ja się przerzucę na łosie???? Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 02.09.03, 17:25 mha1 napisała: > > na razie poczta nadal szaleje. Możliwe, że coś leży i spokojnie sobie czek > > a... > czekam i czekam... no, małpiszon już poszedł, jakieś 2h temu (na GW) > > dobra, dobra ;)) i tak wszystko widać ;P > Koaa nie widzi ;) ale my tu nie o Koaa, któen nb. najwyraźniej dalekowidzem jest ;)) > > Pozdrawiam, mocno oszołomiony > to może ja się przerzucę na łosie???? nie radziłbym, nawet najgorszemu wrogowi ;)) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 09:28 > no, małpiszon już poszedł, jakieś 2h temu (na GW) mam, mam! trzy takie same :))))) > > to może ja się przerzucę na łosie???? > nie radziłbym, nawet najgorszemu wrogowi ;)) odważna jestem ;) łosiów (łosi?) się nie boję :) Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 10:29 mha1 napisała: > > no, małpiszon już poszedł, jakieś 2h temu (na GW) > mam, mam! trzy takie same :))))) wolałbym, by było raz a dobrze, za to 3x częściej ;)) > > > to może ja się przerzucę na łosie???? > > nie radziłbym, nawet najgorszemu wrogowi ;)) > odważna jestem ;) łosiów (łosi?) się nie boję :) Tylko nieświadomi tak mówią ;)) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 10:32 > wolałbym, by było raz a dobrze, za to 3x częściej ;)) nic nie stoi na przeszkodzie ;) > > odważna jestem ;) łosiów (łosi?) się nie boję :) > Tylko nieświadomi tak mówią ;)) to ma się bać? Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 11:18 mha1 napisała: > > wolałbym, by było raz a dobrze, za to 3x częściej ;)) > nic nie stoi na przeszkodzie ;) no cóż, spróbuję stanąć na wysokości zadania. Powiem tylko jedno: ostrzegałem... > > > odważna jestem ;) łosiów (łosi?) się nie boję :) > > Tylko nieświadomi tak mówią ;)) > to ma się bać? gorzej: Łosia to aż strach się bać ;)) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 11:20 > no cóż, spróbuję stanąć na wysokości zadania. Powiem tylko jedno: ostrzegałem.. zobaczymy, zobaczymy... > gorzej: Łosia to aż strach się bać ;)) jestem strasznie przestraszona ;) Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 14:10 mha1 napisała: > > no cóż, spróbuję stanąć na wysokości zadania. Powiem tylko jedno: > ostrzegałem.. > zobaczymy, zobaczymy... patrzcie, patrzcie... i tak zażyję z niespodziewanej strony ;)) > > gorzej: Łosia to aż strach się bać ;)) > jestem strasznie przestraszona ;) wreszcie prawidłowa reakcja ;)) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 14:44 > patrzcie, patrzcie... i tak zażyję z niespodziewanej strony ;)) nie przechwalaj się, tylko działaj ;)) > > jestem strasznie przestraszona ;) > > wreszcie prawidłowa reakcja ;)) o jaki nieśmiały! Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 19:27 mha1 napisała: > > patrzcie, patrzcie... i tak zażyję z niespodziewanej strony ;)) > nie przechwalaj się, tylko działaj ;)) no nie... tak bezkompromisowej kobiety w życiu jeszcze nie spotkałem ;)) > > > jestem strasznie przestraszona ;) > > wreszcie prawidłowa reakcja ;)) > o jaki nieśmiały! zawszeć takim byłem Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 21:05 > > nie przechwalaj się, tylko działaj ;)) > no nie... tak bezkompromisowej kobiety w życiu jeszcze nie spotkałem ;)) to źle czy dobrze? > > o jaki nieśmiały! > zawszeć takim byłem i jaki skromny! Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 04.09.03, 07:49 mha1 napisała: > > > nie przechwalaj się, tylko działaj ;)) > > no nie... tak bezkompromisowej kobiety w życiu jeszcze nie spotkałem ;)) > to źle czy dobrze? a, to już zależy ;)) > > > o jaki nieśmiały! > > zawszeć takim byłem > i jaki skromny! zalet i cnót wszelakich jest we mnie cała masa ;)) - trza łyżkę dziegciu do beczki miodu dodać, no nie? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 04.09.03, 09:26 > zalet i cnót wszelakich jest we mnie cała masa ;)) - trza łyżkę dziegciu do bec > zki miodu dodać, no nie? to dawaj! tylko nie mów że jesteś kobietą... ;) Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 04.09.03, 09:59 mha1 napisała: > > zalet i cnót wszelakich jest we mnie cała masa ;)) - trza łyżkę dziegciu d > o > bec > > zki miodu dodać, no nie? > to dawaj! tylko nie mów że jesteś kobietą... ;) no przecież już dałem (trochę zawoalowaną, ale jednak ;)). I nie mówię nic. Po co się zdradzać, jeszcze co wyjdzie i będzie kłopot ;)) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 04.09.03, 10:06 > no przecież już dałem (trochę zawoalowaną, ale jednak ;)). I nie mówię nic. Po > co się zdradzać, jeszcze co wyjdzie i > będzie kłopot ;)) chyba kocem, a nie woalką ją przykryłeś, bo nie zauważyłam ;) Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 05.09.03, 19:32 mha1 napisała: > > no przecież już dałem (trochę zawoalowaną, ale jednak ;)). I nie mówię nic > . > Po > > co się zdradzać, jeszcze co wyjdzie i > > będzie kłopot ;)) > chyba kocem, a nie woalką ją przykryłeś, bo nie zauważyłam ;) patrzaj Aścka dokładniej. Wszak pycha jednym z grzechów głównych jest :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 06.09.03, 14:31 > patrzaj Aścka dokładniej. Wszak pycha jednym z grzechów głównych jest :) już się pogubiłam... o czym my w ogóle rozmawiamy???? Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 14:06 mha1 napisała: > > wolałbym, by było raz a dobrze, za to 3x częściej ;)) > nic nie stoi na przeszkodzie ;) ano stoi - wrodzona nieśmiałość Łosiów oraz obawa, iz jako narzucajacy się zostaną odebrani > > > odważna jestem ;) łosiów (łosi?) się nie boję :) > > Tylko nieświadomi tak mówią ;)) > to ma się bać? sie wie ;)) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 14:45 > ano stoi - wrodzona nieśmiałość Łosiów oraz obawa, iz jako narzucajacy się zost > aną odebrani nie bój Łosiu, żaba w wodzie nie bodzie ;) Odpowiedz Link
losiu4 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 19:29 mha1 napisała: > > ano stoi - wrodzona nieśmiałość Łosiów oraz obawa, iz jako narzucajacy się > > zostaną odebrani > nie bój Łosiu, żaba w wodzie nie bodzie ;) a bo to wiadomo ;)) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
aguszak Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 16:43 Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Ale się udało... i to zaraz po urlopie :))) Odpowiedz Link
betty-bt Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 16:45 kurcze, wszystkie powiedzonka znalam :) ulecialy Odpowiedz Link
aguszak Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 16:50 betty-bt napisała: > kurcze, wszystkie powiedzonka znalam :) ulecialy ... jak statki na niebie... jak statki na niebie... uuuuuu... (to był śpiew, jakby sie kto pytał ;))) Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 16:50 mysle ze twoja sygnaturka doskonale sie nadaje ;) Odpowiedz Link
betty-bt Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 16:58 mha1 napisała: > mysle ze twoja sygnaturka doskonale sie nadaje ;) he he.. no wlasnie!! ja sie z kazdym wpisem dorzucam sygnaturka :)))) Odpowiedz Link
aankaa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 19:48 chować głowę w piasek (jak struś) Odpowiedz Link
aankaa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 19:50 mieć orli nos (to chyba było o Indianach) Odpowiedz Link
aankaa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 20:00 trzymać kilka srok za jeden ogon i wersja mojego synka ;)) niósł gołąb razy kilka ponieśli i wróbla Odpowiedz Link
aankaa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 20:01 trafiło się ślepej kurze ziarno Odpowiedz Link
aguszak Jeżeli już o łabędziach... 02.09.03, 12:49 aankaa napisała: > łabędzi śpiew ... to i łabędzia szyja (no..., że taka długa, jak moja ;))) Odpowiedz Link
betty-bt aanka, przeszlas sama siebie :))) 01.09.03, 21:23 ale wszystko wyglada znajomo ;) Odpowiedz Link
r.richelieu Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 20:16 przygruchać głupią jak gęś pannicę wysępić jej wszystko nie patrząc na jej ptasi móżdżek Odpowiedz Link
betty-bt Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 21:24 mozna tez gapic sie jak szpak w p... :-P Odpowiedz Link
aankaa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 21:47 albo jak sroka w gnat :) Odpowiedz Link
aankaa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 21:51 robić kaczą mordę (to nasze domowe - taką minę robi moja progenitura jak czegoś chce ode mnie) Odpowiedz Link
betty-bt Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 21:56 w tym momencie, to nasuwaja mi sie juz inne zwierzece przenosnie :))) Odpowiedz Link
aankaa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 21:58 rybi na kaczych łapach ?? Odpowiedz Link
betty-bt Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 22:03 aankaa napisała: > rybi na kaczych łapach ?? i tym podobne :))) Odpowiedz Link
aankaa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 01.09.03, 22:05 a skąd znasz takie pasqctfa ? Odpowiedz Link