betty-bt Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 13:09 koaa napisał: > > A jak tak to jakie? najpierw ty, zalozycielu watku, opowiedz o swoim. ze w chowanego z jasiem sie bawisz, to juz wiemy ;-P Odpowiedz Link
wo_bi Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 13:21 betty-bt napisała: > ze w chowanego z jasiem sie bawisz, to juz wiemy ;-P > > jasio??? tak nazywasz??? ;))) Odpowiedz Link
betty-bt Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 13:30 wo_bi napisał: > jasio??? tak nazywasz??? ;))) ja nie! koaa na cosmo przedstawial jasia :))) to chyba byl jasio, hm? Odpowiedz Link
wo_bi Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 13:32 betty-bt napisała: > > ja nie! koaa na cosmo przedstawial jasia :))) to chyba byl jasio, hm? > Aaaaaa pamietam, nawet sie przywitalem i przedstawilem... jasiowi. ;PPPP Odpowiedz Link
betty-bt Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 13:33 wo_bi napisał: > Aaaaaa pamietam, nawet sie przywitalem i przedstawilem... jasiowi. ;PPPP a jak sie przedstawiales? bo nie chce mi sie tego teraz szukac .. Odpowiedz Link
wo_bi Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 13:37 betty-bt napisała: > a jak sie przedstawiales? bo nie chce mi sie tego teraz szukac .. > A no tak sie przedstawilem :)))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=7949190&a=8068483 Odpowiedz Link
koaa Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 13:20 Ja nie chce was wpędzac w kompleksy więć o moich hobby opowiem na końcu:) Niech zaczyna Wobi dostał robote niech sie produkuje:) Odpowiedz Link
wo_bi Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 13:33 koaa napisał: > Ja nie chce was wpędzac w kompleksy więć o moich hobby opowiem na końcu:) > Niech zaczyna Wobi dostał robote niech sie produkuje:) Wobi to sie bedzie produkowal w pracy :)) Ja czekam na Betty... :) Odpowiedz Link
betty-bt Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 13:35 wo_bi napisał: > Wobi to sie bedzie produkowal w pracy :)) > Ja czekam na Betty... :) no to jak sie produkujemy w pracy, to "my szwaby" mamy dzis swieto i nie pracujemy. Odpowiedz Link
betty-bt Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 13:34 koaa napisał: > Ja nie chce was wpędzac w kompleksy więć o moich hobby opowiem na końcu:) nie ma tak, moj drogi. ja sie boje opowiadac, zeby was nie przytkalo na amen :) Odpowiedz Link
koaa Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 13:40 To ja się przyznam ze mam akwarium- ale niestety żadna rybka nie przeżyła nawet gupiki(ale 12 stopni wytrzymały)teraz stoi na balkonie i żyja w nim ślimaki i rozwijaja się glony komary i wpada duzo ciekawych owadów To tak na początek:) Odpowiedz Link
kraszan1 Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 14:42 koaa napisał: > > A jak tak to jakie? > W wolnych chwilach jestem kiperem wódki :)) Kiedyś w czasie wyjazdu do niemiec spędziłem 3 dni w knajpie gdzie mieli 100 rodzajów tego przedniego trunku... Ech, to były czasy [chlip]. pozdrawiam łikendowo -K ----------------------------------------------- Ja nie jestem hakerem, ta pani przyszla tu z tymi plikami i z nimi wychodzi Odpowiedz Link
raszefka Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 14:52 Nie. Mam ulubione sposoby spędzania wolnego czasu,ale żadne z nich hobby. Moje Bryza też nim nie jest - jest domownikiem. Odpowiedz Link
soczewica Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 15:20 koaa napisał: > > A jak tak to jakie? dwa: 1. zbieram figurki kotów 2. dręczę :) Odpowiedz Link
julla Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 16:33 Zajmuję sie hobbystycznie ceramiką, chodze do takiej miłej pani co ma pracownię ceramiczną i sobie wypalam, szkliwię, maluję... Poza tym jestem jeszcze wielką kinomanką i turystką górską oraz rowerową. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 17:41 mieszanie w komputrze, silniki disel, malownie( z wykluczeniem scian itp ) kuchnia francuska-(konsumpcja). Odpowiedz Link
julla Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 18:32 Silniki diesla? No no, jestem pod wrażeniem!! A umiesz już rozłożyć i złożyć z powrotem ?;-) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 18:40 Naprawde to lubię...mam stary renault disel 2.0 i często w nim sama grzebię z powodzeniem a jak już jestem w zaprzyjaźnionym warsztacie to zawsze pomagam i chłonę wiedzę dodatkową i tak od wielu lat i naprawdę duzo potrafię w tej dziedzinie. Zresztą z benzynowymi także daje sobie radę na poziomie lekko_pół_srednim. Nie ma co być pod wrazeniem, silniki a szczególnie dislowskie są proste, jak konstr. cepa. julla napisała: > Silniki diesla? No no, jestem pod wrażeniem!! A umiesz już rozłożyć i złożyć > z powrotem ?;-) Odpowiedz Link
julla Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 18:33 A mieszanie w komputerze jest bardzo wciagające, przyznaję:)) Szczególnie jak się już bardzo zamiesza i próbuje odmieszać Odpowiedz Link
wo_bi Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 18:49 julla napisała: > A mieszanie w komputerze jest bardzo wciagające, przyznaję:)) > Szczególnie jak się już bardzo zamiesza i próbuje odmieszać A jeszcze fajniejsze jest, jak ktos namiesza, a Ty to probujesz odplatac. Wtedy to lamiglowka. :)) Ja wiem, ze juz nigdy nie dotkne sie do pewnego komputera (jest chyba uczulony na mnie;) ). Odpowiedz Link
raszefka Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 19:39 nikt Ci go już nie pozwoli dotknąć!!!! Odpowiedz Link
wo_bi Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 20:21 raszefka napisała: > nikt Ci go już nie pozwoli dotknąć!!!! wiem :)) Dlatego nawet nie bede probowal go dotkanac... :)) Odpowiedz Link
ulalka Re: Czy macie jakieś hobby? 03.10.03, 22:53 fotografowanie :)))) jedzenie czekolady ;))) mieszanie w komputerze, tudziez przelamywanie go (to sie nazywa metoda Macajewa ;)) gotowanie :)))) kawa :)))) figurki słoni ;)) muzyka :)) naprawianie piór wiecznych... żeglowanie :))) (do ostatniego potrzebuje kogoś z patentem, bo ja nie mam, a nie chce mi sie robic ;))) Odpowiedz Link
anahella Re: Czy macie jakieś hobby? 04.10.03, 03:31 julla napisała: > Zajmuję sie hobbystycznie ceramiką, chodze do takiej miłej pani co ma pracownię > > ceramiczną i sobie wypalam, szkliwię, maluję... Ale masz fajnie! Ja marze sobie ze na stare lata kupie sobie troche gliniastej ziemi i postawie piec ceramiczny! Odpowiedz Link
julla Re: Czy macie jakieś hobby? 04.10.03, 09:46 anahella napisała: > Ale masz fajnie! Ja marze sobie ze na stare lata kupie sobie troche gliniastej > ziemi i postawie piec ceramiczny! *** W Gliwicach jest szkoła ceramiczna i przy niej są warsztaty gdzie popołudniami prowadzone są kursy dla zainteresowanych. Super sprawa. A piece są elektryczne:) Odpowiedz Link
r.richelieu Re: Czy macie jakieś hobby? 04.10.03, 19:24 julla napisała: > anahella napisała: > > > > Ale masz fajnie! Ja marze sobie ze na stare lata kupie sobie troche > gliniastej > > ziemi i postawie piec ceramiczny! > *** > W Gliwicach jest szkoła ceramiczna i przy niej są warsztaty gdzie popołudniami > prowadzone są kursy dla zainteresowanych. Super sprawa. A piece są > elektryczne:) w tej na Śliwki? no popatrz, a ja o niczym nie wiem ;) Odpowiedz Link
anahella Re: Czy macie jakieś hobby? 04.10.03, 03:33 Astrologia oczywiscie. No i w wolnych chwilach staram sie byc artysta ludowym - jak nie maluje butelek to produkuje swieczniki albo inne ramki. KOlezanka zdjela mi cyfra kilka swiecznikow - kto chce fotke palec pod budke! Odpowiedz Link
soczewica Re: Czy macie jakieś hobby? 04.10.03, 10:26 anahella napisała: > Astrologia oczywiscie. No i w wolnych chwilach staram sie byc artysta ludowym - > > jak nie maluje butelek to produkuje swieczniki albo inne ramki. KOlezanka > zdjela mi cyfra kilka swiecznikow - kto chce fotke palec pod budke! > daway! chcę zobaczyć na co poszła moja butelka po niemorałce :) Odpowiedz Link
magda.no Re: Czy macie jakieś hobby? 04.10.03, 11:20 Ja też poproszę, chętnie zobaczę te cuda! Odpowiedz Link
drzazga1 Koaa, pytasz się jakbyś nie wiedział;-)))) 04.10.03, 22:15 A jeśli w ogóle ostał się tu ktoś, kto nie wie, to sie przyznam (bez bicia;-P) moim najważniejszym hobby, realizowanym od paru lat już jest... TANIEC TANIEC TANIEC Najchętniej towarzyski:-)))) A ponieważ złapanie faceta, który zechce być partnerem w dzisiejszych czasach jest o wiele trudniejsze niz złapanie męża hehehe, dwa lata temu zaczęłam sie uczyć tańca brzucha u Egipcjanki. I powiem Wam, że jestem już całkiem niezła w te klocki:-))))) Teraz leżę i kwiczę, bo takiego tanga argentyńskiego bez partnera nie da się żadnym sposobem... buuuu.... a Warszawa to istne zagłębie tangowe, prawie codziennie można gdzieś potańczyć. Moje największe hobby, którego póki co nie dane było mi zrealizować: KOTY żywe ma sie rozumieć. Kochamy się z wzajemnością:-) Hihi, a całkiem ostatnio doszło mi nowe hobby, a jakie to niektórzy już wiedzą, a ja wiem, ktorzy wiedzą:-P Anahella, ja fotkę też poproszę:-))) Odpowiedz Link
lashana Re: tez poprosze o fotki :-))) 06.10.03, 15:05 Ja też bardzo proszę o fotografie. Anahello, wiesz, w Warszawie jest pracownia prof. Tworzydły, gdzie można się uczyć malowania chińskiego, na szkle, lepienia z gliny itd itp. Profesor ma piec i swoje prace można tam wypalać. Parę lat temu tam chodziłam, to było bardzo fajne, może byś się tym zainteresowała? Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Czy macie jakieś hobby? 05.10.03, 00:43 koaa napisał: > > A jak tak to jakie? > Moim najwiekszym hobby jest gra na ...nerwach :-) A poza tym - kobiety, wino (piwo?) i spiew A tak powaznie - fotografika, samochody i komputery. Chcialem podkreslic i zaakcentowac,ze samochody nie sa na pierwszym miejscu!!! :-))) Odpowiedz Link
betty-bt Re: Czy macie jakieś hobby? 05.10.03, 00:45 sherlock_holmes napisał: Chcialem podkreslic i > zaakcentowac,ze samochody nie sa na pierwszym miejscu!!! :-))) a to chyba do mnie akcentujesz? ;-P Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Czy macie jakieś hobby? 05.10.03, 00:47 betty-bt napisała: > sherlock_holmes napisał: > > > Chcialem podkreslic i > > zaakcentowac,ze samochody nie sa na pierwszym miejscu!!! :-))) > > a to chyba do mnie akcentujesz? ;-P > Oooo, znalazla sie jakas zywa dusza :-) Niezupelnie, chodzilo mi tylko o to,ze samochody nie sa calym moim zyciem, co na poczatku mojej dzialalnosci na Dekameronie bylo mi zasugerowane przez kilka osob. Samochodami interesuje sie nadal,wiec porad udzielam jak dotychczas :-) Odpowiedz Link
betty-bt Re: Czy macie jakieś hobby? 05.10.03, 12:18 sherlock_holmes napisał: > Niezupelnie, chodzilo mi tylko o to,ze samochody nie sa calym moim zyciem, co > na poczatku mojej dzialalnosci na Dekameronie bylo mi zasugerowane przez kilka > osob. te wszystkie osoby to bylam ja ;) zagadka zostala rozstrzygnieta na cosmo- "oni" to "my", czyli "ona" to "ja".podsumowujac "ty" to tez "ja" i "ona" ;))) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Czy macie jakieś hobby? 05.10.03, 15:10 betty-bt napisała: > sherlock_holmes napisał: > > > > Niezupelnie, chodzilo mi tylko o to,ze samochody nie sa calym moim zyciem, > co > > na poczatku mojej dzialalnosci na Dekameronie bylo mi zasugerowane przez > kilka > > osob. > > > te wszystkie osoby to bylam ja ;) zagadka zostala rozstrzygnieta na cosmo- > "oni" to "my", czyli "ona" to "ja".podsumowujac "ty" to tez "ja" i "ona" ;))) > > Cos Ci sie pokrecilo :-) My to ona, czyli one to ja, a on to Ty. Nie, zaraz - ty to ja, on to ono, a ja to juz sam nie wiem kto :-))) Aha - wracajac do hobby - kolekcjonuje jeszcze monety i mam tez jedno ciekawe hobby - kobiety :-) Sam nie wiem skad sie wzielo, ale przejawiam nimi nadzwyczajne zainteresowanie... Odpowiedz Link
m.malone Re: Czy macie jakieś hobby? 06.10.03, 03:24 No, PSY - ja psu-brat jestem:) A kobiety - to nie hobby. To życie piękne jest! Pozdrawiam m.malone Odpowiedz Link
betty-bt Re: Czy macie jakieś hobby? 06.10.03, 10:19 sherlock_holmes napisał: ...kolekcjonuje jeszcze monety i mam tez jedno ciekawe > hobby - kobiety :-) kobiety tez kolekcjonujesz? :) masz jakies specjalne pomieszczenia do tego celu? Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Czy macie jakieś hobby? 06.10.03, 10:45 betty-bt napisała: > sherlock_holmes napisał: > > ...kolekcjonuje jeszcze monety i mam tez jedno ciekawe > > hobby - kobiety :-) > > kobiety tez kolekcjonujesz? :) masz jakies specjalne pomieszczenia do tego celu > ? Nie, korzystajac z rad na cosmo trzymam je wszystkie na swiezym powietrzu :-) Taki maly haremik :-), oktorym marzylem od malego (nie od kolan) :-PPP > > > > > Odpowiedz Link
aguszak Brrrr... 06.10.03, 11:33 betty-bt napisała: > sherlock_holmes napisał: > > ...kolekcjonuje jeszcze monety i mam tez jedno ciekawe > > hobby - kobiety :-) > > kobiety tez kolekcjonujesz? :) masz jakies specjalne pomieszczenia do tego celu > ? Przypomniał mi się niedawno oglądany film "Kolekcjoner" z Morganem Freemanem. Tam główny podejrzany-psychopata też kolekcjonował piękne i utalentowane kobiety w... lochach... Odpowiedz Link
r.richelieu Re: Czy macie jakieś hobby? 05.10.03, 13:52 a ja jestem świeżoupieczonym wykonywaczem własnego hobby za pieniądze. Pieniądze byle jakie, ale jestem dumna jak paw i dlatego żeby za dużo piór przy nieostrożnym chodzeniu nie pogubić chodzę mało Odpowiedz Link
betty-bt tu tez zapomnialam sie dorzucic. 06.10.03, 00:53 no wiec glownie jestem kinomanka! prawie co wtorek (we wtorki mamy tanioche) jestem w kinie. choc ostatnio sie opuscilam zdeczko. a to dlatego, ze mamy taka stala grupke znajomych, z ktorymi zgadzamy sie co do wyboru hiciora,a dwie panie tymczasowo odpadly ze wzgledu na swieze niemowlaczki w rodzinie :) bez nich lyso jest... mam tez w domu pokazna kolekcje filmow video i dvd i nawet jak omijam jakis ciekawy film w kinie, to kolega podrzuca mi natychmiast piraty. kolekcjonuje tez okulary sloneczne (ze 100 sztuk juz zgromadzilam) i ksiazki na temat dzieci. glownie o wychowaniu i ksztaltowaniu osobowosci. jakos taki kik mam, na punkcie wlasciwego podejscia do mojego synka. oprocz tego jestem melomanka. niestety sama nic nie tworze :( a chcialam kiedys malowac :( i nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc dziela padalcowej! Odpowiedz Link
amidala Re: Czy macie jakieś hobby? 06.10.03, 09:15 Właśnie sobie zdałam sprawę, że od prau miesięcy karygodnie zaniedbuję moje wszystkie hobby, które kiedyś uprawiałam namiętnie. A więc: zbudowanie domku dla lalek, samych lalek, ubranie ich w wiktoriańskie kostiumy (sama szyłam) i teraz wyposażanie go w sprzęty; paćkanie farbą po papierze i nie tylko, które na wyrost można by nazwać malowaniem; śpiewanie... na to ostatnie mam najmniej czasu. Cholera, a kiedyś byłam kierownikiem chóru... no i sopranem też. Nie, nie Tony'm Soprano. Nie zna ktoś jakiegoś fajnego zespołu ludzi, którzy jakąś cudną muzyczkę śpiewają w Warszawie? Kiedyś słyszałam coś o ludziach, którzy się bawili gospelem, ale to chyba było w Krakowie. Dość już tego gnuśnienia, muszę się zabrać do samorealizacji, bo mnie talent męczy... Odpowiedz Link
raszefka Re: Czy macie jakieś hobby? 06.10.03, 10:57 amidala napisała: A więc: zbudowanie domku > dla lalek, samych lalek, ubranie ich w wiktoriańskie kostiumy (sama szyłam) i > teraz wyposażanie go w sprzęty; Oj! Bardzo chciałabym to zobaczyć :)) Odpowiedz Link
amidala Re: Czy macie jakieś hobby? 06.10.03, 11:15 A zapraszam, zapraszam. I to im szybciej tym lepiej, bo za dwa tygodnie zaczynamy wielką de-burdelizację i przeprowadzkę, potem robimy sobie wakacje, żeby się doprowadzić do równowagi psychicznej, a potem będzie domek leżał w pudle do transportu, aż doprowadzimy dom do stanu używalności. To co, wpadniesz do Wawy? Odpowiedz Link
raszefka Re: Czy macie jakieś hobby? 06.10.03, 12:05 tzn najbliższy i trochę dalszy weekend wchodziłby w grę? kuszące to, kuszące Odpowiedz Link
amidala Re: Czy macie jakieś hobby? 06.10.03, 15:11 Najbliższy i niestety, tylko i wyłącznie sobota. Potem wraca moje szczęście i resztę weekendów spędzimy na odwiedzaniu sklepów budowniczo-remontowych. Jak zwykle, od paru miesięcy... Remont jest potwornie czasochłonny. Jeżeli się umówimy, to na twoją cześć wymienię żarówkę w łazience. Przepaliła im się już parę tygodni temu i zastanawiam się jak też laleczki się kąpią i siusiają po omacku. Ale tak strasznie nie mam czasu, że im nie wymieniam... Odpowiedz Link
raszefka Re: Czy macie jakieś hobby? 07.10.03, 13:47 oo, to chyba zobacze po remoncie kiedyś kiedyś tam :(( Odpowiedz Link
lashana Domek dla lalek 06.10.03, 15:22 To szalenie ciekawe, co piszesz. Mnie to też bardzo ciekawi, ale chwilowo muszę sobie "odpuścić" bo prostu nie miałabym gdzie powiesić domku dla lalek. Jedyny który do tej pory zrobiłam, to dla córki - ze starej wiszącej szafki kuchennej ;))))). Postanowiłam sobie, że kiedyś, gdy dzieci już się wyprowadzą, zrobię taki "staroświecki" domek dla lalek, do którego wykonam piece, meble itp.Zaczęłam już nawet zbierać drobiazgi, które do niego będą pasować. Mąż się ze mnie śmieje, że miejsca nam zabraknie na wszystkie moje pomysły. :)))))))) Chyba ma nieco racji, tym bardziej, że sam mi poddaje nowe propozycje. W tym roku oglądając szopki na Dolnym Śląsku (one mają w dużej mierze ciekawe tła - wycięte ze sklejki i pomalowane- ustawione warstwowo budynki)stwierdził- taką małą szopkę to mogłabyś kiedyś zrobić. W tym momencie to ja zaczęłam się zaśmiewać - mogłabym i pewnie zrobię, ale to podobno tylko ja planuję czym kiedyś zagracić mieszkanie :)))))) Czy kiedyś, już po Twojej przeprowadzce, mogłabym też zobaczyć domek ? Bardzo byłabym wdzięczna :)))))))) Pozdrawiam Lashana Odpowiedz Link
amidala Re: Domek dla lalek 06.10.03, 15:33 Jasne! Chyba zacznę robić pokazy :)) Może za opłatą, wyjdziemy na swoje po tym remoncie i kredycie ;)) Ha, ha, a teraz poważnie - porządek w naszym nowym domku nastanie zapewne gdzieś w okolicach gwiazdki. Ale komu końcowe stadia remontu nie straszne, to zapraszam. Od połowy listopada będziemy się starali ogarnąć ten bajzel, w którym przyjdzie nam mieszkać. A jeżeli chcesz pogadać o technikach konstrukcyjnych, to skrobnij do mnie - pogadamy. Miałam ostatnio kryzys w robocie i zaczęłam całkiem poważnie myśleć, czy by nie rzucić tego wszystkiego w diabły, zrobić sobie porządny warsztat i robić domki zarobkowo. Tylko kto by je kupował??? Aha, jeszcze chętnie pogadam o malowaniu na szkle. Odpowiedz Link
anahella Jestem pod wrazeniem 06.10.03, 18:05 Pomysl z domkiem dla lalek jest super! Wiem jaka to frajda, bo kiedys razem z 4- letnim chlopcem, ktorym sie opiekowalam, zrobilismy z kartonu sredniowieczny zamek dla jego zolnierzykow. Pracowalismy nad tym ponad tydzien. Nawet byl most zwodzony (ruchomy!) i pomalowana wokol zamku fosa. Mysle ze bylo to wielkie zwyciestwo pasji tworczej nad japonskimi kreskowkami, bo przez ten czas, jak siedzielismy nad zamkiem to ani razu nie ogladal TV. Po dwoch dniach dolaczyla do nas jego starsza siostra. Najwieksza frajda w robieniu zamku bylo wyszukiwanie roznych smieci, ktore potrzebne byly do konstrukcji, a wiec zakretki od butelek byly elementami mechanizmu od mostu zwodzonego, z malenkich patyczkow drzewa, kore roslo kolo domu robilismy kraty w oknach wiezy itp. Odpowiedz Link
lashana Re: Czy macie jakieś hobby? 06.10.03, 14:58 Moim hobby, miłością i wręcz wariactwem są Sudety i Dolny Śląsk.Zbieram wszystkie książki, prenumeruję "Sudety", pewien czas temu "odkryłam" Allegro i teraz każdego dnia zapisuję sobie skany wystawionych przedwojennych pocztówek z Dolnego Śląska. Staramy się jeździć w Sudety co roku, jeśli nie na wakacje, to na majowy weekend. Nagromadziłam tyle przewodników, książek z legendami i opowieeściami, że gdy to zabieraliśmy ze sobą to zajmowały całą torbę. Idąc do jekiegoś zamku należałoby zabierać ze sobą czasem kilkanaście książek. Kiedyś poszliśmy do ruin Bolczowa, obejrzeliśmy je, przeczytaliśmy legendy, a dwa dni później doczytałam sie w innej książce, że w Bolczowie jest ukryta furta. Tak mnie wtedy to zezłościło, że stwierdziłam, że napiszę własny przewodnik po Sudetach, na użytek naszej rodziny, zbierający wiadomości z wszystkich znanych mi źródeł. Najśmieszniejsza była argumentacja- że będzie zawierał komplet informacji - i to było cudne - że będzie zajmował mniej miejsca w torbach. Przewodnik i owszem powstał - ni mniej ni więcej - w oryginale 13 segregatorów ( w skserowanej kopii mniej). Przy każdym pakowaniu (zabieramy oczywiście tylko opisy regionów które będziemy zwiedzać) - dzieci zarykują się ze śmiechu Poza tym pasjonuje mnie zwiedzanie polskich podziemi, gra w Warhammera z dziećmi, naprawianie staroci, malowanie na szkle. Zbieram ptaszki-gwizdki, pocztówki, starocie. Bardzo lubię robić zdjęcia i nieskromnie mówiąć, chyba robię je nieźle... Anahello, bardzo proszę, jeśli to czytasz, podeślij mi też fotki świeczników :))))))) Odpowiedz Link