anula36 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 19.02.05, 23:33 dobra metoda jest wklejenie linka do forum do sygnaturki.zwlaszcza przez osoby udzielajace sie na innych,popularnych forach. Odpowiedz Link
smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 19.02.05, 23:35 no to mamy pomysł numer 1 :-) Dzieki Anula! Ja niestety po innych forach prawie nie chadzam :-( Ale na wszelki wypadek zaraz zrobię swoją sygnaturkę ;-) Odpowiedz Link
smutniutka Jak zrobić sygnaturkę :-) 19.02.05, 23:40 <a href="TU WKLEJAMY LINK DO FORUM ZEZISKO (z paska z adresem)">ZEZisko</a> Odpowiedz Link
smutniutka Re: Jak zrobić sygnaturkę :-) 19.02.05, 23:41 O tak będzie wyglądać taka ładna sygnaturka: Forum ZEZisko zaprasza Odpowiedz Link
aneczka42111 Re: Jak zrobić sygnaturkę :-) 28.05.05, 14:34 SMUTNIUTKA!!! Pomocy!Pozazdrościłam Wam(Tobie i ewencji) i także chciałam sobie sprawić sygnaturkę - niestety - nie działa... :-( Odpowiedz Link
smutniutka Re: Jak zrobić sygnaturkę :-) 28.05.05, 17:21 Aniu :) Musiz zastosować poniższą formułkę: <a href="TU WKLEJAMY LINK DO FORUM ZEZISKO z paska z adresem czyli forum itd">TU WPISUJEMY NAZWĘ</a> Wytnij moje tu wklejamy... i tu wpisujemy..., a potem wklej i wpisz ;) Musisz pamiętać o " przed i po linku. Próbuj :) Cała "operację" trzeba przeprowadzić w Moje forum -> Sygnaturka - ale to chyba już wiesz. Powodzenia! Odpowiedz Link
loginek100300 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 21.02.05, 17:28 Mysle ze zesle to na nasze forum osoby niepotrzebne, wysmiewajace nasz problem :> Odpowiedz Link
smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 21.02.05, 22:06 Longinku - no szkoda, ze tak uwazasz :-( Ja jednak mysle ze jest to bardzo potrzbene, bo wiele osób ma zeza, ale np nie wie ze jest takie forum :-( Z 2 strony osoby nie majace zeza, a nieweidzace ze ta wada jest dla nas problemem, moze bede mogly nas choc troche zrozumiec.. Poza tym wypowiedzi troli będą usuwane - do tej pory mieliśmy tylko 1 taką wypowiedz. Odpowiedz Link
anula36 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 00:51 trolle sie zdarzaja wszedzie - wystarczy sprawdzie dzialajacy i obecny na forum admin. Pisze z doswiadczenia bo sama zreanimowalam w ten sposob forum puszystych,gdzie tak samo mogloby sie roic od trolli a jakos zaden do tej pory sie nei pojawil. Odpowiedz Link
loginek100300 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 12:00 Hmmm... Z nasza wadą nalezy walczyć a nie wzbudzać litość u osob bez zeza. Nie interesuje mnie, że ktoś bedzie mi wspolczuwal, wolę żeby nie zauważył zeza. I tak mało osób to rozumie. Jak ktos zdrowy moze wyobrazic sobie ze kazde oko patrzy w inna stronę? :) Ja nawet wlasnym rodzicom nie potrafie do konca wytlumaczyc jak to jest nie miec obuocznosci. Rodzice jezdzili ze mna wszedzie, kazdy lekarz im mowil ze tak juz musi byc. Az w koncu wzialem sprawy w swoje rece. I to mnie uratowalo, szkoda ze tak pozno. No i doszlismy do miejsca w ktorym musze Ci Smutniutka przyznac racje :))) Byc moze Forum pomoze komus, kto od 20 lekarzy uslyszal ze nie ma na zeza rady :>> Ale mowie Ci, ze jesli problem zeza zostalby nagle naglosniony to ja bym sie chyba nie wiem. Kazdy by sobie mnie skojarzył z tą dolegliwością. Teraz juz jest PRAWIE ok. PS: Smutniutka, moze pojdziemy na piwo z okazji ze mieszkamy w jednym miescie?:D Odpowiedz Link
smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 14:14 Loginek - tu nie chodzi o litosc! Tylko bardziej, zeby choc jedna osoba zrozumiała, ze słwoami typu "Gdzie się tam patrzysz" moze komus sprawic przykrosc. Mi chodzilo o rozpowszechnienei forum jedenak przede wszystkim by osoby, ktore potrzebuja takiego miejsca, wiedzialy gdzie przyjsc. I wlasnie by wiedzialy, ze majac lat 15 czy 25, a nie tylko 5 latek, tez moga choc troche zlikwidowac zeza :-) Sama pare meisiecy temu poprosilam admina by wrzucil na chwile link do forum "na wierzch" na glownej stronie gazeta.pl/forum I wlasnie dzieki temu forum bardzo sie rozkecilo :-) PS Piwo powiadasz? Hm... ;-) Odpowiedz Link
loginek100300 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 15:14 Jesli ktos chce to sam nas znajdzie, tak jak zrobilem to ja. Wystarczy poswiecic kilka minut na poszukiwania. Ten kto chciał to nas znalazł:) Moze mam jakis uraz zwiazany z "wysmiewaniem" i dlatego takie jest moje zdanie, sam nie wiem:) A osob, ktore nie mają dostepu do netu i tak tutaj nie zaprosisz. Odpowiedz Link
anula36 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 16:52 a ja trafilam z przypadku i dopiero jak trafilam to przypomnialam sobie ze sama przerabiam "rozkosze" braku widzenia obuocznego:)Nawet prawka nie dali:( Na codzien jakos o tym w ogole nie pamietam. Mozna tez wkleic informacje o tym forum np na forum zdrowie( w postaci posta, np o tytule- problem z zezem,czy leczenie zeza)- gdzie raczej zagladaja osoby zainteresowane problemami zdrowotnymi.Mozna wkleic na forum e-mama- zeby dzieci tych dziewczyn nei przerabialy tego co my, czy raczej bardziej ty, ja mam uszkodzone oko po wypadku samochodowym trudno tu mowic o zaniedbaniu. Wybacz ze nie polechce twojego ego-ale czy naprawde uwazasz ze 98% spleczenstwa forumowego tylko mysli o tym jakby ci tu wspolczuc lub dogryzac? Wiekszosc osob z jakimikolwiek kompleksami z powodu urody czy zdrowia same takie zachowania prowokuja. Dedukuje ci mysl Eleanory Roosevelt" Nikt nie daje prawa innym do ponizania nas,jesli sami tego nie zrobimy" Odpowiedz Link
smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 18:02 A mi się wydaje, że jednak niektorym nalezy pomoc w znalezieniu. Swiadczy wlasnie o tym wzmozona aktywnosc forum w czasie pojawienia się linku do niego forum.gazeta.pl/forum I rzeczywiscie chyba jestes ciut przewraźliwony. Troche mi się kojarzy z tym, ze jak ktos jest na wózku, to lepiej niech seidzi w domu... :-( Odpowiedz Link
loginek100300 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 19:04 No dobrze, juz sie nie bede odzywał na ten temat. A z tym wozkiem to lekka przesada. Odpowiedz Link
smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 20:56 Login - no cos Ty! Nie obrazaj się! Odzywaj sie jesli chcesz jeszcze cos pwoiedziec. W tej dyskusji i w innych. Ja wiem czy przesada? Piszesz, zebysmy nie rozpowszechniali forum, bo przyjda sie i beda sie z nas wysmiewac. No to na taj samej zasadzie moze wychodzic z zalozenia osoba niepelnosprawna - nie bede wychodzic z domu, do ludzi, bo sie beda namnie patrzec i wytykac palcami. Wlasnie tak nie woelno robic! Odpowiedz Link
anula36 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 23:06 to byl watek na POMYSLY i uwazam ze kazdy moze podac swoje.Sama jestem wspol- adminem dosc kontrowersyjnego forum ze siedzenie w kacie nei zawsze owocuje znalezieniem;) Odpowiedz Link
smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 23:17 I to nadal jes watek z pomyslami :-) Wiec czekam na dalsze propozycje. Odpowiedz Link
goglasz Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 09:43 Opiszę jak ja Was znalazłem, może to coś pomoże :) w google wpisałem: leczenie zeza i nie znalazło ZEZiska, warto o tym pomyśleć!!! w google wpisałem: operacje zeza i jesteście na 4 pozycji wyszukiwania Nie jestem informatykiem, ale jak w pracy powiedziałem szefowi że naszą stronę wyszukiwarka znajduje dopiero na drugiej stronie, to nasz informatyk poprawił pozycjonowanie strony i jest teraz w pierwszej piątce. Może to jest jakiś pomysł zwłaszcza na szukanie po słowach "leczenie zeza", nie każdy od razu myśli o operacji. Odpowiedz Link
goglasz Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 09:58 cd... google znalazło po tym temacie (wkleiłem z google): ... operacja zeza u dziecka (38) editha2. 01.03.05, 22:27. • wniosek z tego, że google skanuje pierwszą stronę i znalazłem was tylko dlatego że był temat o nazwie "operacja zeza u dziecka" Więc wystarczy "przykleić" kilka poczytnych dla googlowców tematów na pierwszej stronie. :))) Odpowiedz Link
smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 10:51 goglasz - :) dzieki za pomysły :))) nio i uklony w strone informatyka ;) O zmienieniu nazwy myslalam, ale to ZEZisko to tak z sentymentu :) Odpowiedz Link
goglasz Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 22:16 Smutniutka - dzięki :))) Twoja radość jest moim szczęściem :) Wszystkim nam powinno zależeć na popularyzacji forum. Operacje zeza są to bardzo trudne decyzje życiowe mające konsekwencje na nasze dalsze życie i zdrowie. Zmagałem się z tymi problemami sam, dlatego doceniam tą skarbnicę wiedzy. Wielkie Dzięki Wam za to forum. Nazwy bym nie zmieniał, jest zaje_fajna :))) "ZEZisko" - w pierwszym wrażeniu tej nazwy pozwoliło mi przypuszczać że forum jest o nas, pisane przez nas. ------------------------------------ Podobno pozycjonowanie stron nie jest takie łatwe. Roboty skanujące wyszukiwarek nie skanują non stop, albo kiedy byśmy sobie chcieli. Nieraz trzeba czekać od dwóch tygodni do dwóch miesięcy na skok do góry. Następny problem to zaawansowane filtry wyszukiwarek, które są tajną bronią wyszukiwarek przed wysokim pozycjonowaniem stron bez płacenia im za to ;-) Więc trzeba systematycznie sprawdzać, co znajdują różne wyszukiwarki, a co pomijają, uwzględniając przy tym różne czaso okresy skanowania robotów wyszukiwarek. Niektórzy z grupowiczów studiują informatykę, więc tu jest lektura o pozycjonowaniu stron forum.optymalizacja.com (dla zachęty podam, że pracodawcy chętnie zatrudniają informatyków z biegłą wiedzą w tym temacie:-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link
aneczka42111 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 23:01 Goglasz... "Operacje zeza są to > bardzo trudne decyzje życiowe mające konsekwencje na nasze dalsze życie" - Jeśli troszkę "pobuszowałeś" po tym forum to wiesz już na pewno,że jestem po 4 takich zabiegach i nikt mi nie gwarantuje,że czwarty był tym ostatnim... Nie była to jakaś strasznie "trudna decyzja życiowa" choć podobnie jak Ty podejmowałam ją całkowicie sama(mając 17lat). Chodzi mi jedynie o to, by odróżniać zabieg(jakim de facto usunięcie zeza jest) od operacji w pełnym tego słowa znaczeniu (jak np. mastektomia)... pozdrawiam:) Ania Odpowiedz Link
smutniutka do aneczka42111 25.04.05, 09:17 Aneczko, masz racje, ze zabieg jest jakby mnie powazny niz operacja. Ale to po poerwsze temat na inny watek ;) A po drugie moim zdaniem Goglasz ma rację - ten zabieg tez niesie ze sobą ryzyko i moim zdaniem dość spore. To są jednak oczy i niewielki błąd lekarzy moze spowodowac wielki problem dla operpowanego... Bede sie upierac na swoim, juz nie raz o tym dyskutowałyśmy :) Pozdrawiam cieplutko! S. Odpowiedz Link
aneczka42111 Re: do Smutniutkiej:) 25.04.05, 15:43 Smutniutka uparciuszku:) Chodziło mi przede wszystkim o to, by nie używać zamiennie i nie stawiać znaku równości miedzy słowami "zabieg" i "operacja". W moim przypadku, kiedy zabiegi były wykonywane w trybie chirurgii jednego dnia, można nawet powiedziec, że miały charakter bardziej ambulatoryjny:) Co do rozpowszechnienia forum to myślę, że warto także informować np. naszych lekarzy podczas wizyt kontrolnych o istnieniu takiego forum.Ja niedawno podzieliłam się tą informacją z panią ortoptystką wykonującą badania kątów zeza - obiecała zajrzeć. Pozdrowionka:) Ania Odpowiedz Link
goglasz Re: wow 25.04.05, 21:24 Aneczko, dzięki, natchnęłaś mnie na myśl, że wystarczy umieścić info o forum w naszych lokalnych ośrodkach leczenia zeza. Powiedzmy, że np w gablotach, kartka z info lub przy wejściu. Żeby nie było niedomówień, jestem przeciwny graffiti z adresem strony na murach przychodni :D :))) Podziałam w trójmieście, może ktoś pokaże się na forum. No chyba że w 3m tak dobrze leczą zeza, że... hmmm, nie ma ludzi z zezem ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link
smutniutka Re: do Aneczki :) 25.04.05, 23:31 Aniu, oj, obie jesteśmy niezłymi uparciuszkami. Wiem, ze chodziło Ci przede wszystkim co ta roznice zabieg-operacja, ale przy okazji tez o to drugie, w czym się spieramy ;) Tobie również bardzo dziękuję za rozpowszechnianie :))) Moze dzieki temu na forum będziemy mieli wreszcie prawdziwych specjalistów :) Buziaczki! S. Odpowiedz Link
goglasz Re: do aneczka42111 25.04.05, 22:23 "Jeśli troszkę "pobuszowałeś" po tym forum to..." Poprawię się, bo nawet troszkę nie "pobuszowałem":) po tym forum na zasadzie kto, kiedy, co. Przeszukiwałem szybciutko na zasadzie gdzie, jak, z jakim skutkiem. Zgrałem już forum na swojego palmtopa pda, więc w wolnych chwilach przeczytam całe:) ------------------------ Nieśmiało ośmielę się napisać, że każda narkoza kojarzy mi się z operacją, bo wtedy nie mam władzy nad sobą, ale od lekarza wolę usłyszeć, że jest to zabieg;) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
smutniutka Do goglasz 25.04.05, 09:24 goglasz :) Dzieki takim postom sie usmiecham. Kiedy ja szukałam informacji o zezie w necie, moze i ich troszke znalazłam, ale wydawało mi się, że to chyba tylko ja mam zeza. A potem poznałam kilka fajnych osób w tym moją swpóładminkę, Strabę i rzadko tu zaglądającego Marcina z Cieszyna. A potem "znalazłam" Was! :) Ciesze sie, ze zalozenie forum nie było głupim pomysłem :) O pozycjonowaniu nie będe się wypowiadać, bo to dla mnie czarna magia. Wiem tylko, że takie coś jest :) Miłego dnia! S. Odpowiedz Link
smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 10:54 No tak google skanuje tylko pierwsza strone :) Czyli mamy na ta wyszukiwarke haka - tylko troszke musze pododawać hasła "we wstępie" :) Jakies pomysly? Odpowiedz Link
smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 11:00 Słowa kluczowe we "wstępie" :) Tak jak w katalogach bibliotecznych :))) Odpowiedz Link
smutniutka Słowa kluczowe :))) jest rezultat 22.05.05, 19:17 hihi google odnajuje nasze forum dość wysoko gdy się wpisze słowa kluczowe :))) Odpowiedz Link
aneczka42111 Pomysły jak rozpowszechnić forum... Słowa kluczowe 24.04.05, 17:12 Smutniutka, Wpisałam tak na próbę w google: "operacja zeza" i link do forum pokazał sie jako piąty od góry...Jest nieźle!Pamiętam, że jak zaczynałam szukać info o zezie w internecie to link do forum był gdzieś mocno "zagrzebany" także znalazłam je w sumie kompletnym przypadkiem:( Teraz wydaje mi się, że jest lepiej. Buziaki! Ania Odpowiedz Link
ewencja Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 25.05.05, 13:44 Test sygnaturki:-) Odpowiedz Link
savespace Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 02.10.15, 13:19 Zapraszam do rejestracji na www.amazon-poz.pl. Forum jest świeże, dlatego też zachęcam was do udzielania się i tworzenia nowych wątków. Poszukiwani są również moderatorzy działów (Chętnych proszę o kontakt - fanpage lub email: admin@amazon-poz.pl) Odpowiedz Link