Dodaj do ulubionych

Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum...

19.02.05, 23:21
...zbieram tutaj :-)
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 19.02.05, 23:33
      dobra metoda jest wklejenie linka do forum do sygnaturki.zwlaszcza przez osoby
      udzielajace sie na innych,popularnych forach.
      • smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 19.02.05, 23:35
        no to mamy pomysł numer 1 :-) Dzieki Anula!

Ja niestety po innych forach prawie nie chadzam :-( Ale na wszelki wypadek
        zaraz zrobię swoją sygnaturkę ;-)
        • smutniutka Jak zrobić sygnaturkę :-) 19.02.05, 23:40
          <a href="TU WKLEJAMY LINK DO FORUM ZEZISKO (z paska z adresem)">ZEZisko</a>
          • smutniutka Re: Jak zrobić sygnaturkę :-) 19.02.05, 23:41
            O tak będzie wyglądać taka ładna sygnaturka:

Forum ZEZisko zaprasza
          • aneczka42111 Re: Jak zrobić sygnaturkę :-) 28.05.05, 14:34
            SMUTNIUTKA!!!

Pomocy!Pozazdrościłam Wam(Tobie i ewencji) i także chciałam sobie sprawić
            sygnaturkę - niestety - nie działa...
            :-(
            • smutniutka Re: Jak zrobić sygnaturkę :-) 28.05.05, 17:21
              Aniu :)

Musiz zastosować poniższą formułkę:

<a href="TU WKLEJAMY LINK DO FORUM ZEZISKO z paska z adresem czyli forum
              itd">TU WPISUJEMY NAZWĘ</a>

Wytnij moje tu wklejamy... i tu wpisujemy..., a potem wklej i wpisz ;)

Musisz pamiętać o " przed i po linku.

Próbuj :)

Cała "operację" trzeba przeprowadzić w Moje forum -> Sygnaturka - ale to chyba
              już wiesz.

Powodzenia!
              • smutniutka Aniu? I jak? Udało się? (n/t) 31.05.05, 23:30

• loginek100300 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 21.02.05, 17:28
        Mysle ze zesle to na nasze forum osoby niepotrzebne, wysmiewajace nasz
        problem :>
        • smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 21.02.05, 22:06
          Longinku - no szkoda, ze tak uwazasz :-(
          Ja jednak mysle ze jest to bardzo potrzbene, bo wiele osób ma zeza, ale np nie
          wie ze jest takie forum :-( Z 2 strony osoby nie majace zeza, a nieweidzace ze
          ta wada jest dla nas problemem, moze bede mogly nas choc troche zrozumiec..
          Poza tym wypowiedzi troli będą usuwane - do tej pory mieliśmy tylko 1 taką
          wypowiedz.
          • anula36 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 00:51
            trolle sie zdarzaja wszedzie - wystarczy sprawdzie dzialajacy i obecny na forum
            admin.
            Pisze z doswiadczenia bo sama zreanimowalam w ten sposob forum puszystych,gdzie
            tak samo mogloby sie roic od trolli a jakos zaden do tej pory sie nei pojawil.
          • loginek100300 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 12:00
            Hmmm... Z nasza wadą nalezy walczyć a nie wzbudzać litość u osob bez zeza. Nie
            interesuje mnie, że ktoś bedzie mi wspolczuwal, wolę żeby nie zauważył zeza. I
            tak mało osób to rozumie. Jak ktos zdrowy moze wyobrazic sobie ze kazde oko
            patrzy w inna stronę? :) Ja nawet wlasnym rodzicom nie potrafie do konca
            wytlumaczyc jak to jest nie miec obuocznosci. Rodzice jezdzili ze mna wszedzie,
            kazdy lekarz im mowil ze tak juz musi byc. Az w koncu wzialem sprawy w swoje
            rece. I to mnie uratowalo, szkoda ze tak pozno. No i doszlismy do miejsca w
            ktorym musze Ci Smutniutka przyznac racje :))) Byc moze Forum pomoze komus, kto
            od 20 lekarzy uslyszal ze nie ma na zeza rady :>> Ale mowie Ci, ze jesli
            problem zeza zostalby nagle naglosniony to ja bym sie chyba nie wiem. Kazdy by
            sobie mnie skojarzył z tą dolegliwością. Teraz juz jest PRAWIE ok.

PS: Smutniutka, moze pojdziemy na piwo z okazji ze mieszkamy w jednym
            miescie?:D
            • smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 14:14
              Loginek - tu nie chodzi o litosc! Tylko bardziej, zeby choc jedna osoba
              zrozumiała, ze słwoami typu "Gdzie się tam patrzysz" moze komus sprawic
              przykrosc. Mi chodzilo o rozpowszechnienei forum jedenak przede wszystkim by
              osoby, ktore potrzebuja takiego miejsca, wiedzialy gdzie przyjsc. I wlasnie by
              wiedzialy, ze majac lat 15 czy 25, a nie tylko 5 latek, tez moga choc troche
              zlikwidowac zeza :-) Sama pare meisiecy temu poprosilam admina by wrzucil na
              chwile link do forum "na wierzch" na glownej stronie gazeta.pl/forum I wlasnie
              dzieki temu forum bardzo sie rozkecilo :-)

PS Piwo powiadasz? Hm... ;-)
              • loginek100300 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 15:14
                Jesli ktos chce to sam nas znajdzie, tak jak zrobilem to ja. Wystarczy
                poswiecic kilka minut na poszukiwania. Ten kto chciał to nas znalazł:) Moze mam
                jakis uraz zwiazany z "wysmiewaniem" i dlatego takie jest moje zdanie, sam nie
                wiem:) A osob, ktore nie mają dostepu do netu i tak tutaj nie zaprosisz.
                • anula36 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 16:52
                  a ja trafilam z przypadku i dopiero jak trafilam to przypomnialam sobie ze sama
                  przerabiam "rozkosze" braku widzenia obuocznego:)Nawet prawka nie dali:(
                  Na codzien jakos o tym w ogole nie pamietam.
                  Mozna tez wkleic informacje o tym forum np na forum zdrowie( w postaci posta,
                  np o tytule- problem z zezem,czy leczenie zeza)- gdzie raczej zagladaja osoby
                  zainteresowane problemami zdrowotnymi.Mozna wkleic na forum e-mama- zeby dzieci
                  tych dziewczyn nei przerabialy tego co my, czy raczej bardziej ty, ja mam
                  uszkodzone oko po wypadku samochodowym trudno tu mowic o zaniedbaniu.
                  Wybacz ze nie polechce twojego ego-ale czy naprawde uwazasz ze 98% spleczenstwa
                  forumowego tylko mysli o tym jakby ci tu wspolczuc lub dogryzac?
                  Wiekszosc osob z jakimikolwiek kompleksami z powodu urody czy zdrowia same
                  takie zachowania prowokuja.
                  Dedukuje ci mysl Eleanory Roosevelt" Nikt nie daje prawa innym do ponizania
                  nas,jesli sami tego nie zrobimy"
                • smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 18:02

A mi się wydaje, że jednak niektorym nalezy pomoc w znalezieniu. Swiadczy
                  wlasnie o tym wzmozona aktywnosc forum w czasie pojawienia się linku do niego
                  forum.gazeta.pl/forum
                  I rzeczywiscie chyba jestes ciut przewraźliwony. Troche mi się kojarzy z tym,
                  ze jak ktos jest na wózku, to lepiej niech seidzi w domu... :-(
                  • loginek100300 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 19:04
                    No dobrze, juz sie nie bede odzywał na ten temat. A z tym wozkiem to lekka
                    przesada.
                    • smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 20:56
                      Login - no cos Ty! Nie obrazaj się! Odzywaj sie jesli chcesz jeszcze cos
                      pwoiedziec. W tej dyskusji i w innych.

Ja wiem czy przesada? Piszesz, zebysmy nie rozpowszechniali forum, bo przyjda
                      sie i beda sie z nas wysmiewac. No to na taj samej zasadzie moze wychodzic z
                      zalozenia osoba niepelnosprawna - nie bede wychodzic z domu, do ludzi, bo sie
                      beda namnie patrzec i wytykac palcami. Wlasnie tak nie woelno robic!
                      • anula36 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 23:06
                        to byl watek na POMYSLY i uwazam ze kazdy moze podac swoje.Sama jestem wspol-
                        adminem dosc kontrowersyjnego forum ze siedzenie w kacie nei zawsze owocuje
                        znalezieniem;)
                        • smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 22.02.05, 23:17
                          I to nadal jes watek z pomyslami :-)
                          Wiec czekam na dalsze propozycje.
                          • goglasz Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 09:43
                            Opiszę jak ja Was znalazłem, może to coś pomoże :)

w google wpisałem: leczenie zeza
                            i nie znalazło ZEZiska, warto o tym pomyśleć!!!

w google wpisałem: operacje zeza
                            i jesteście na 4 pozycji wyszukiwania

Nie jestem informatykiem, ale jak w pracy powiedziałem szefowi że naszą stronę
                            wyszukiwarka znajduje dopiero na drugiej stronie, to nasz informatyk poprawił
                            pozycjonowanie strony i jest teraz w pierwszej piątce.

Może to jest jakiś pomysł zwłaszcza na szukanie po słowach "leczenie zeza", nie
                            każdy od razu myśli o operacji.
                            • goglasz Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 09:58
                              cd...
                              google znalazło po tym temacie (wkleiłem z google):

... operacja zeza u dziecka (38) editha2. 01.03.05, 22:27. •

wniosek z tego, że google skanuje pierwszą stronę i znalazłem was tylko dlatego
                              że był temat o nazwie "operacja zeza u dziecka"

Więc wystarczy "przykleić" kilka poczytnych dla googlowców tematów na pierwszej
                              stronie. :)))
                              • smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 10:51
                                goglasz - :)

dzieki za pomysły :))) nio i uklony w strone informatyka ;)

O zmienieniu nazwy myslalam, ale to ZEZisko to tak z sentymentu :)
                                • goglasz Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 22:16
                                  Smutniutka - dzięki :)))
                                  Twoja radość jest moim szczęściem :)
                                  Wszystkim nam powinno zależeć na popularyzacji forum. Operacje zeza są to
                                  bardzo trudne decyzje życiowe mające konsekwencje na nasze dalsze życie i
                                  zdrowie. Zmagałem się z tymi problemami sam, dlatego doceniam tą skarbnicę
                                  wiedzy. Wielkie Dzięki Wam za to forum.

Nazwy bym nie zmieniał, jest zaje_fajna :)))
                                  "ZEZisko" - w pierwszym wrażeniu tej nazwy pozwoliło mi przypuszczać że forum
                                  jest o nas, pisane przez nas.

------------------------------------
                                  Podobno pozycjonowanie stron nie jest takie łatwe. Roboty skanujące
                                  wyszukiwarek nie skanują non stop, albo kiedy byśmy sobie chcieli. Nieraz
                                  trzeba czekać od dwóch tygodni do dwóch miesięcy na skok do góry. Następny
                                  problem to zaawansowane filtry wyszukiwarek, które są tajną bronią wyszukiwarek
                                  przed wysokim pozycjonowaniem stron bez płacenia im za to ;-)
                                  Więc trzeba systematycznie sprawdzać, co znajdują różne wyszukiwarki, a co
                                  pomijają, uwzględniając przy tym różne czaso okresy skanowania robotów
                                  wyszukiwarek.
                                  Niektórzy z grupowiczów studiują informatykę, więc tu jest lektura o
                                  pozycjonowaniu stron forum.optymalizacja.com (dla zachęty podam, że
                                  pracodawcy chętnie zatrudniają informatyków z biegłą wiedzą w tym temacie:-))

Pozdrawiam
                                  • aneczka42111 Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 23:01
                                    Goglasz...

"Operacje zeza są to
                                    > bardzo trudne decyzje życiowe mające konsekwencje na nasze dalsze życie" -
                                    Jeśli troszkę "pobuszowałeś" po tym forum to wiesz już na pewno,że jestem po 4
                                    takich zabiegach i nikt mi nie gwarantuje,że czwarty był tym ostatnim... Nie
                                    była to jakaś strasznie "trudna decyzja życiowa" choć podobnie jak Ty
                                    podejmowałam ją całkowicie sama(mając 17lat).
                                    Chodzi mi jedynie o to, by odróżniać zabieg(jakim de facto usunięcie zeza jest)
                                    od operacji w pełnym tego słowa znaczeniu (jak np. mastektomia)...

pozdrawiam:)

Ania
                                    • smutniutka do aneczka42111 25.04.05, 09:17

Aneczko, masz racje, ze zabieg jest jakby mnie powazny niz operacja. Ale to po
                                      poerwsze temat na inny watek ;) A po drugie moim zdaniem Goglasz ma rację - ten
                                      zabieg tez niesie ze sobą ryzyko i moim zdaniem dość spore. To są jednak oczy i
                                      niewielki błąd lekarzy moze spowodowac wielki problem dla operpowanego... Bede
                                      sie upierac na swoim, juz nie raz o tym dyskutowałyśmy :)
                                      Pozdrawiam cieplutko!

S.
                                      • aneczka42111 Re: do Smutniutkiej:) 25.04.05, 15:43
                                        Smutniutka uparciuszku:)

Chodziło mi przede wszystkim o to, by nie używać zamiennie i nie stawiać
                                        znaku równości miedzy słowami "zabieg" i "operacja". W moim przypadku, kiedy
                                        zabiegi były wykonywane w trybie chirurgii jednego dnia, można nawet
                                        powiedziec, że miały charakter bardziej ambulatoryjny:)

Co do rozpowszechnienia forum to myślę, że warto także informować np.
                                        naszych lekarzy podczas wizyt kontrolnych o istnieniu takiego forum.Ja niedawno
                                        podzieliłam się tą informacją z panią ortoptystką wykonującą badania kątów
                                        zeza - obiecała zajrzeć.

Pozdrowionka:)

Ania
                                        • goglasz Re: wow 25.04.05, 21:24
                                          Aneczko,
                                          dzięki, natchnęłaś mnie na myśl, że wystarczy umieścić info o forum w naszych
                                          lokalnych ośrodkach leczenia zeza.
                                          Powiedzmy, że np w gablotach, kartka z info lub przy wejściu.
                                          Żeby nie było niedomówień, jestem przeciwny graffiti z adresem strony na murach
                                          przychodni :D :)))

Podziałam w trójmieście, może ktoś pokaże się na forum. No chyba że w 3m tak
                                          dobrze leczą zeza, że... hmmm, nie ma ludzi z zezem ;)

Pozdrawiam
                                        • smutniutka Re: do Aneczki :) 25.04.05, 23:31
                                          Aniu,

oj, obie jesteśmy niezłymi uparciuszkami. Wiem, ze chodziło Ci przede wszystkim
                                          co ta roznice zabieg-operacja, ale przy okazji tez o to drugie, w czym się
                                          spieramy ;)

Tobie również bardzo dziękuję za rozpowszechnianie :))) Moze dzieki temu na
                                          forum będziemy mieli wreszcie prawdziwych specjalistów :)

Buziaczki!

S.
                                    • goglasz Re: do aneczka42111 25.04.05, 22:23
                                      "Jeśli troszkę "pobuszowałeś" po tym forum to..."

Poprawię się, bo nawet troszkę nie "pobuszowałem":) po tym forum na zasadzie
                                      kto, kiedy, co. Przeszukiwałem szybciutko na zasadzie gdzie, jak, z jakim
                                      skutkiem.
                                      Zgrałem już forum na swojego palmtopa pda, więc w wolnych chwilach przeczytam
                                      całe:)

------------------------
                                      Nieśmiało ośmielę się napisać, że każda narkoza kojarzy mi się z operacją, bo
                                      wtedy nie mam władzy nad sobą, ale od lekarza wolę usłyszeć, że jest to
                                      zabieg;)
                                      Pozdrawiam:)
                                  • smutniutka Do goglasz 25.04.05, 09:24
                                    goglasz :)

Dzieki takim postom sie usmiecham. Kiedy ja szukałam informacji o zezie w
                                    necie, moze i ich troszke znalazłam, ale wydawało mi się, że to chyba tylko ja
                                    mam zeza. A potem poznałam kilka fajnych osób w tym moją swpóładminkę, Strabę i
                                    rzadko tu zaglądającego Marcina z Cieszyna. A potem "znalazłam" Was! :) Ciesze
                                    sie, ze zalozenie forum nie było głupim pomysłem :)

O pozycjonowaniu nie będe się wypowiadać, bo to dla mnie czarna magia. Wiem
                                    tylko, że takie coś jest :)

Miłego dnia!

S.
                              • smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 10:54
                                No tak google skanuje tylko pierwsza strone :) Czyli mamy na ta wyszukiwarke
                                haka - tylko troszke musze pododawać hasła "we wstępie" :) Jakies pomysly?
                                • smutniutka Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 24.04.05, 11:00
                                  Słowa kluczowe we "wstępie" :) Tak jak w katalogach bibliotecznych :)))
                                  • smutniutka Słowa kluczowe :))) jest rezultat 22.05.05, 19:17
                                    hihi google odnajuje nasze forum dość wysoko gdy się wpisze słowa kluczowe :)))
    • aneczka42111 Pomysły jak rozpowszechnić forum... Słowa kluczowe 24.04.05, 17:12
      Smutniutka,

Wpisałam tak na próbę w google: "operacja zeza" i link do forum pokazał
      sie jako piąty od góry...Jest nieźle!Pamiętam, że jak zaczynałam szukać info o
      zezie w internecie to link do forum był gdzieś mocno "zagrzebany" także
      znalazłam je w sumie kompletnym przypadkiem:( Teraz wydaje mi się, że jest
      lepiej.

Buziaki!

Ania
    • ewencja Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 25.05.05, 13:44
      Test sygnaturki:-)
      • smutniutka Do ewencji :) 25.05.05, 22:14
        Test zaliczony :) Piękna sygnaturka! :)
        • ewencja :-) 31.05.05, 16:32
          :-)
    • savespace Re: Pomysły na to, jak rozpowszechnić forum... 02.10.15, 13:19
      Zapraszam do rejestracji na www.amazon-poz.pl. Forum jest świeże, dlatego też zachęcam was do udzielania się i tworzenia nowych wątków. Poszukiwani są również moderatorzy działów (Chętnych proszę o kontakt - fanpage lub email: admin@amazon-poz.pl)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka