Dodaj do ulubionych

Nowe zdjęcia po zabiegu

05.04.06, 10:01
28.03.2006 - magiczna data, mój zabieg.

4 dni po zabiegu było tak:
i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0821.jpg
i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0822.jpg

9 dni po zabiegu i jest tak:
i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0850.jpg
i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0849.jpg
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu 05.04.06, 10:34
      mała korekta, źle spojrzałam w kalendarz: magiczna data to oczywiscie 25.03.2006

4 dni po zabiegu było tak:
      i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0821.jpg
      i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0822.jpg
      5.04.2006 - 11 dni po zabiegu i jest tak:
      i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0850.jpg
      i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0849.jpg

Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, gdy nasze skrzydła
      zapomniały jak się lata
      • moni1002 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu 05.04.06, 12:07
        Czesc Olu
        Widzę,że oko szybko sie goi i mam nadzieje, ze juz tak nie boli.
        pozdrawiam gorąco
        Monika
    • weronika995 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu 05.04.06, 13:23
      Aleksandra,

Ciekawa jestem czy to cię teraz bardzo boli i czy bardzo cierpisz teraz po tym
      zabiegu?Ja mam termin wyznaczony do Bytomia na 21 kwiecien, ale bardzo sie boje
      tego i nie wiem czy jechac.To ma byc wizyta i jak dadza mnie na zabieg to nie
      wiem jak to bedzie. Teraz bardzo sie boje.
      Dostalam prace na pol etatu w sklepie jako pomoc ksiegowa, ale ciezko mi jest
      coraz batrdziej.

Werona
      • aleksandra1977 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu 05.04.06, 15:24
        nie,nic mnie nie boli. Jeszcze tylko troche drapia mnie szwy, ale daje sie
        wytrzymac.
      • aleksandra1977 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu 05.04.06, 20:21
        Weroniko,
        tez sie balam. Twoja reakcja jest jak najbardziej prawidlowa.
        Swietnie, ze masz juz termin w Bytomiu! Pomysl sobie: 21 kwietnia, niby zwykly
        dzien, najnormalniejszy piatek w miesiacu, a jednak... dla Ciebie bardzo wazny
        dzien i nie uwierze, ze nie cieszysz sie w glebi serca, ze to juz tak niedlugo.
        Uwierz, ze po zabiegu NIE BEDZIE GORZEJ. Takie slowa uslyszalam od p. dr
        Zamlynskiej po zakwalifikowaniu do zabiegu i rowniez wtedy, gdy bardzo przejeta
        kladlam sie na stole operacyjnym.
        Opisalam na forum swoje odczucia od chwili, gdy bylam na pierwszej wizycie u
        okulisty az do chwili obecnej. Zamiescilam zdjecia wlasnie po to, zebys i Ty i
        inne osoby czekajace na zabieg, byly na biezaco. Zeby wiedzialy "czarne na
        bialym" jak to jest, jak sie wyglada.
        Denerwowac sie bedziesz zarowno przed wizyta 21 kwietnia, jak i wtedy, gdy
        bedziesz czekala na dzien zabiegu. Wiem, ze tak bedzie. Pomysl sobie, ze jak
        sie obudzisz po narkozie, to zaczniesz nowy etap w swoim zyciu. Etap, ktorego
        jeszcze nie znasz. Etap, w ktorym zabraknie zeza, ale z powodu tego braku
        bedziesz najszczesliwsza osoba na swiecie :) Wiem co mowie i ten lek przed
        zabiegiem, bol i dyskomfort po zabiegu naprawde zostaje potem wynagrodzony, bo
        spelniaja sie marzenia o zniknieciu zeza!
        • aleksandra1977 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu 05.04.06, 20:22
          P.S. ogromnie gratuluje Ci znalezienia pracy!!!
          • aneczka42111 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu 06.04.06, 00:31
            Hej Ola:)

Super,że zamieściłaś nowe zdjęcia;)
            Myślę,że jest ok, choć jak na taki czas po zabiegu to chyba trochę za mocno
            czerwone to oczko masz - ja po czwartym razie po dwóch tygodniach miałam prawie
            bielutkie, ale to chyba zależy od indywidualnych "predyspozycji" do gojenia sie
            i oczywiście od tego, ile mięśni było "ruszanych".

pozdrawiam

Ania
            • aleksandra1977 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu 06.04.06, 08:24
              tez mnie troche niepokoilo to zaczerwienienie, ale skoro p. droktor mowi, ze
              jest OK, to wierze, ze tak jest.
              • kaja_01 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu 07.04.06, 20:43
                Olu
                nawet nie wiesz jak bardzo cieszę się ,że Twoje oczko się goi. Widzę że jest
                coraz lepiej..oby tak dalej, pozdrawiam cieplutko;)

Ps. Ja tez cały czas odliczam dni do zabiegu- jeszcze troszkę ( może nawet
                troszkę więcej) zostało..;)
                • aleksandra1977 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu 07.04.06, 20:51
                  to ja liczę razem z Tobą, wtedy szybciej się doliczymy :)
            • aleksandra1977 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu 10.04.06, 12:29
              pytałam p. dr Zamłyńską przez tel. jak to jest z tym gojeniem.
              Odpowiedziała, że istotne jest to, jak bardzo ingerowało się w mięśnie.
              Ingerencja ta wynika z kąta zeza i logiczne, że im większy jest ten kąt, tym
              bardziej skraca się i cofa mięśnie. Po drugie - najdłużej goi się po pierwszym
              zabiegu (i tu, Aneczko, potwierdza się to, co pisałaś, że Twoje oczko szybciej
              doszło do siebie).
              Mam nadzieję, że jutro dostanę kolejną porcję dobrych wiadomości wraz z nową
              receptą na okulary.
              • aleksandra1977 Nowe zdjęcia po zabiegu - 17 dni po zabiegu 11.04.06, 21:23
                17 dni po zabiegu wyglądam już prawie dobrze:

i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0871.jpg
                i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0868.jpg
                Byłam u dr Zamłyńskiej i mam receptę na nowe okulary! Niesamowite, że po
                zabiegu zmieniły mi się szkła. Przed zabiegiem nosiłam OP -1,5 i OL -1,75 i na
                oba cyl. -1,0, a teraz będą to OP cyl. -1,0 i OL cyl. -0,5 oraz sfera -0,75
                tylko OL :)
                Pani dr powierdziła, że odzyskuję widzenie obuoczne! JAK JA UWIELBIAM TEGO
                CZARNEGO KOTA :)
                • moni1002 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu - 17 dni po zabiegu 12.04.06, 12:53
                  No prosze coraz lepsze wiadomości. Czyli nieprawda, że operacja zeza u dorosłych
                  ludzi to już tylko kosmetyka. Tobie wyraźnie poprawił się wzrok. Dlaczego
                  lekarze takimi bzdurami zniechęcają ludzi do zabiegów?
                  Buziaki
                  Moni
                  • aleksandra1977 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu - 17 dni po zabiegu 12.04.06, 13:48
                    Też mi wmawiano, że zabieg będzie kosmetyką. Wczoraj specjalnie poprosiłam p.
                    dr o to żeby mi powiedziała jak było przed zabiegiem, a jak jest teraz. I
                    naprawdę wyniki bardzo mile mnie zaskoczyły.
                    Myślałam, że p. dr się pomyliła z tymi szkłami, ale włożyła mi "stare" szkła i
                    tym samym przekonała mnie, że nie da się w nich dalej funkcjonować (miałam w
                    nich problem z przeczytaniem 4 rządka liter).
                    Pytałam o ćwiczenia odnośnie widzenia obuocznego. W przeciwieństwie do dzieci,
                    dorośli nie muszą ćwiczyć widzenia obuocznego po zabiegu. Podobno ćwiczenia
                    takie nie dają rezultatów u dorosłych, a widzenie obuoczne jest odzyskiwane
                    poprzez normalne funkcjonowanie i odpowiednio dobrane szkła sferyczne.
                    • kaja_01 Re: Nowe zdjęcia po zabiegu - 17 dni po zabiegu 13.04.06, 22:42
                      No proszę proszę, zalediwe kilka dni mnie tutaj nie było a tu tyle zmian..:)
                      Oczywiście w tym wypadku baaardzo pozytywnych;) Widzę że "oczko ma się coraz
                      lepiej" i "jego właścicielka";) też...super;) A ja dzisiaj "nie w sosie"....
                      pozdrawiam cieplutko:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka