Dodaj do ulubionych

Armenia, Gruzja wyprawa , szukamy chętnych

03.08.10, 00:04
Wylot 6 lub 9 września, 14-17 dni. Na razie w składzie grupy 3 osoby - dwóch (31,38) i jedna (38). Wylot z Wawy. Mail kontaktowy kijewo@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: Armenia, Gruzja wyprawa , szukamy chętnych IP: *.chello.pl 03.08.10, 19:04
      Jaki koszt wychodzi na osobę?
      • anna.an Rząd wielkości 3500zł 03.08.10, 21:17
        przy czym koszt dolotu do Erewania z Wawy to na chwilę obecną 1100zł. Reszta to
        noclegi, wyżywienie, przejazdy - tutaj już elastycznie no ale tak czy owak ok.
        3500 lepiej mieć;-)
        • kornel-1 Re: Rząd wielkości 3500zł 08.05.12, 18:59
          Zdecydowanie wystarczy połowa tej kwoty.

Kornel
    • Gość: anna.an No wyjeżdżamy 6 września do Armenii i Karabachu;-) IP: *.chello.pl 23.08.10, 21:13
      Mam nadzieję, że po powrocie napiszę kilka słów. A w razie czego służę pomocą;-))
      • mbastis Re: No wyjeżdżamy 6 września do Armenii i Karabac 31.05.11, 12:20
        witam
        mozna o jakieś informacje o Armenii ?
        jak było ?
        • kornel-1 Gruzja - Armenia - Azerbejdżan 08.05.12, 18:56
          Byłem w zeszłym roku dwukrotnie:
          1. Gruzja
          Tbilisi - Telawi Ikhalto , Szuamta, Alawerdi - Sirnaghi - Tbilisi - Kazbegi - Tbilisi - Achałczike - Wardzia - Batumi - Gonio - Kutaisi - Gelati - Motsameta - Gori - Uplisciche - Tbilisi - Stepan Garedża - Mccheta – Tbilisi (8 dni)
          2. Azerbejdżan + Armenia
          Tbilisi - Krasnyj Most - Qubustan - Baku - Suraxani - Yanar Dagi - Quba - Chinaliq - Baku - Seki - Zaqatala - Balakan - Lagodekhi - Tbilisi - Sadakhlo - Biurakan - Aragac - Erywań - Gerard - Garni - Erywań - Sewn - Erywań - Khor Virap - Erywań - Echmiadzin - Metsamor - Erywań - Tatev - Goris - Zorats Karer - Noravank - Erywań - Alaverdi - Harpat - Tbilisi (12 dni)

Loty po trzysta złotych z hakiem, na miejscu 27 USD/day

Jeśli są pytania to odpowiem :)

Kornel
          • Gość: gosc marek Re: Gruzja - Armenia - Azerbejdżan IP: *.mielec.mm.pl 15.07.12, 10:31
            Kilka pytań

Armenia:
            koszt wizy ?

pociag Tbilisi - Erevan w sezonie ponoc nie jeździ, zamiast niego jest Batumi - Erevan, jaki koszt w plackarcie i jak wyglada zajetośc miejsc w sezonie?

czy są linie autokarowe do Erevania z Tbilisi czy tylko jeżdzą furgony/mikrobusy? koszt biletu

potrzebuje jeden nocleg w Erevan dla 3 lub 4 osób, najtańsza opcja?

czy dwa dni na Eczmiadzyn,Garnii,Gerard, Erevan i Sevan wystarczą?

gdzie nocować w Tblisii

czy lepiej zrobic Signagi i Dawid Garedze (jaki koszt i czym tam sie dostać) czy Gori z Upliscyche?

pozdrawiam
            • kornel-1 Re: Gruzja - Armenia - Azerbejdżan 03.10.12, 19:33
              1 wiza na granicy 3000 AMD; Tam stoi automat do wymiany pieniędzy na dramy; ale można zapłacić dolarami (10 USD)
              2. nie jeździłem pociągami; marszrutka TBI-ERV 30 GEL; autokary są, również z Ortaczala.
              3. hostel przy głównej ulicy na płd. od pl. Rewolucji(?) do wygooglania 4000 AMD (jeśli nie znajdziesz, napisz)
              4. tak, da się; ja zrobiłem (Garnii + Gerard)+(Eczmiadzyn+Metsamor) w 1 dzień,(Sevan+Khor Virap) - w drugi dzień.
              5. najlepiej wszystko; do Sighnaghi marszr. z Telawi lub z Tbilisi. David Garedża najtaniej z Rustavi (taksówka); Ranking skalnych miast i) Wardzia ii) David Garedża iii) Upliscyche

Gruzja opisana na mojej stronie - zapraszam. Armenia i Azerbejdżan - za jakiś czas.
          • Gość: monia Re: Gruzja - Armenia - Azerbejdżan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.12, 17:53
            Podbijam watek -prosze o odpowiedż
            • kornel-1 Re: Gruzja - Armenia - Azerbejdżan 03.10.12, 19:35
              Ehm, na jakie pytanie?
              k.
    • witekjs Gruzja, Armenia, Azerbejdżan - turystyka 05.10.12, 20:58
      Gruzja, Armenia, Azerbejdżan - turystyka

www.kaukaz.pl/gruzja/turystyka/turystyka_w_gruzji.php
      www.kaukaz.pl/armenia/turystyka/turystyka_w_armenii.php
      www.kaukaz.pl/azerbejdzan/turystyka/turystyka_w_azerbejdzanie.php
      www.kaukaz.pl/gruzja/turystyka/poradnik_turysty/poradnik_turysty.php
      www.kaukaz.pl/armenia/turystyka/poradnik_turysty/poradnik_turysty.php
      www.kaukaz.pl/azerbejdzan/turystyka/poradnik_turysty/poradnik_turysty.php