Dodaj do ulubionych

Noclegi i transport w Gruzji

27.01.07, 14:57
Witam. Czy ktoś z Was posiada jakieś informacje nt możliwości i cen
podróżowania i noclegów w Gruzji. Wiem, że popularne są marszrutki, ale nie
wiem, ile one mogą kosztować i jak często kursują. Chciałbym np przejechać
Gruzińską Drogą Wojenną zatrzymując się w interesujących miejscach. Jak
najlepiej to zorganizować? Czy ktoś próbował wynająć np taksówkę na dłuższy
przejazd?

Co do noclegów - czy ktoś z wie, jakich cen oczekiwać w Tbilisi i na
prowincji? Jak z dostępnością noclegów i jak ich szukać?

Będę wdzięczny za wszelkie info na ten temat - wyjazd do Gruzji już wkrótce :-
)
Obserwuj wątek
    • kruz7 Re: Noclegi i transport w Gruzji 27.01.07, 21:26
      www.kaukaz.pl lub cała sieć - powodzenia. Proszę po powrocie o relację z podróży.
      • Gość: zausznik Re: Noclegi i transport w Gruzji IP: 195.94.201.* 29.01.07, 11:50
        kaukaz.pl już przejrzałem w całości. Na sieci faktycznie jest trochę
        informacji - np na virtualtourist.com czy coś takiego. Ale jak ktoś ma jakieś
        dodatkowe info - będę wdzięczny.
        • Gość: olga Re: Noclegi i transport w Gruzji IP: *.sti.net.pl 29.01.07, 20:34
          ja surfuje na adjara.gov.ge po ang. i ros.
          • kruz7 Re: Noclegi i transport w Gruzji 30.01.07, 22:04
            Nie lubie powtarzać się, ale ponownie polecam
            www.rosjapl.info/forum/viewforum.php?f=14&sid=0f7414196b00f03ae8efca00882cf7fc
    • Gość: piwny toast Re: Noclegi i transport w Gruzji IP: *.77.classcom.pl 01.02.07, 01:42
      witam
      ceny: dane z wrzesnia 07
      chleb 0,5 GEL
      piwo 1,5 GEL
      czekolada 1,10 GEL
      marszrutka tbilisi-poti 15 GEL
      pociag kupe (kupe to miejsca siedzace w gruzji) gori-mccheta 7 GEL
      autobus kobuleti-batumi 1 GEL
      noclegi 6 GEL/osoba (bez kibelka na prowincji) do 15GEL (rejon turystyczny z kibelkiem)
      obiad w kurorcie 4-5 GEL (chinkali, chaczapuri, kebabi)
      piwo w barze 2 GEL

spalismy zawsze u osob prywatnych. w kazdej z odzwiedzonych przez nas miejscowosci wystarczylo zagadac pierwszego lepszego mieszkanca a ten kierowal nas na kwatere. ludzie sa bardzo pomocni. o cene noclegu oczywiscie sie targujemy. do kazbegi (gruzinska droga wojenna) najlepiej jechac z tbilisi. ze znajdujacej sie po drodze mchcety jest to znacznie utrudnione. marszrutek na glownych trasach jest kupe:) jak na gruzje sa bardzo szybkie.
      • ewa20051 Sytuacja materialna Gruzinow 15.02.07, 11:39
        Co zabrać w prezencie dla znajomych, ktorych nie widzialam od kilkunastu lat?
        Zapraszają mnie do siebie. mam byc tam 2 tyg. , czy wypada dac pieniadze?Czy
        brac prezenty, a jesli, to co? CZy można tam wszystko kupić? czy sa jakieś
        braki, a przywiezione przeze mnie prezenty szczegolnie by ich uszczesliwily?
        Szczerze mowiąc wolalabym podrozowac z malym bagazem.
    • Gość: Pengab Re: Noclegi i transport w Gruzji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 08:10
      Pare miesiecy temu bylem w Tbilisi.
      Noclegi zalatwialem przez strone Gruzja.pl.
      • Gość: roni Re: Noclegi i transport w Gruzji IP: *.crowley.pl 03.11.07, 21:12
        Czytaj portal Kaukaz pl jak chcesz jechac do Gruzji tam jest duzo
        informacji na Gruzja PL dowiedzialem sie ze najwyzszym szczytem
        Gruzji jest Kazbek a nie Szhara ciekawe skad gosc ma takie
        wiadomosci.
    • safcia.1 Re: Noclegi i transport w Gruzji 29.05.14, 11:15
      co do transportu, marszrutki są niedrogie i kursują po cąłym kraju.Drogą wojenne jedzie m.in. z Tibilisi do Mestii czyli Wysoki Kaukaz. Przepiękne widoki. Na trasie ich nie złapiesz, trzeba startować w większym mieście bo wiozą turystów z punktu a do punktu b (czyt. do popularnych wśród turystów atrakcji) i nikt po drodze nie wysiada.

zausznik napisał:

> Witam. Czy ktoś z Was posiada jakieś informacje nt możliwości i cen
      > podróżowania i noclegów w Gruzji. Wiem, że popularne są marszrutki, ale nie
      > wiem, ile one mogą kosztować i jak często kursują. Chciałbym np przejechać
      > Gruzińską Drogą Wojenną zatrzymując się w interesujących miejscach. Jak
      > najlepiej to zorganizować? Czy ktoś próbował wynająć np taksówkę na dłuższy
      > przejazd?
      >
      > Co do noclegów - czy ktoś z wie, jakich cen oczekiwać w Tbilisi i na
      > prowincji? Jak z dostępnością noclegów i jak ich szukać?
      >
      > Będę wdzięczny za wszelkie info na ten temat - wyjazd do Gruzji już wkrótce :-
      > )
    • gunforhire Re: Noclegi i transport w Gruzji 06.05.15, 21:31
      Dla Polaków najlepszym punktem wypadowym w Gruzji jest Opera Hostel (operahostel.pl), miejsce prowadzone przez mieszane małżeństwo polsko-gruzińskie. Można tam spać 'po taniości' w pokoju wieloosobowym, i można 'na bogato' w dwójeczce z łazienką. Wypożyczalnia rowerów, jeepów etc. Możliwość zorganizowania dowolnej wycieczki, pomoc przy rezerwacji noclegów w innych częściach kraju. Byłem trzy razy i chętnie pojadę znów:
      gunforhire.pl/albums/gruzja/
      • piotricelina Re: Noclegi i transport w Gruzji 24.07.15, 07:05
        Zapraszam do Kachetii. W Sighnaghi jest polski dom z pokojami gościnnymi dla turystów. Peter's Guest House przy ul. Pirosmani 2 oferuje również jednodniowe wycieczki po Kachetii. Pokoje są z łazienkami. Można rezerwować pisząc na celina.wasilewska63@gmail.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka